Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen scannert vegyek?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akinek dual 1366-osa van lenne pár kérdésem:
Tökéletesen egyforma procik kellenek vagy lehet más stepping?
ES procikkal is megy a dual (különböző steppingűekkel)?
Ramoknál lehetnek-e különböző méretűek a két proci moduljai?
(pl 8-8-8 és 4-4-4?)
Háromcsatornás módnál lehetnek-e különböző méretűek a modulok?
pl 8-4-2Köszönöm!
-
Laraxior
titán
Nalam ennyit tolt Asus alaplapban, vizzel. Még nem neztem a végét az UD9-ben....es most a ramjaim sem a legjobbak, a 2000MHzes G.Skillek csak 6x2GB, valahogy tobb hasznat veszem az alacsonyabb orajeles, de tobb ramnak. (most 6x4GB van bent)
-
razor03
aktív tag
válasz
Speed® #46492 üzenetére
Szia!
Egy Dark Rock 4 van rajta gyári hűtővel. Játék alatt zárt oldalappal 65 fok a legmelegebb mag AC Unity alatt, ami azért elég jól terheli a procit. Itt szeretném megjegyezni, hogy a házban Lian li gyári szutyok hűtőim vannak (2 elől, 2 felül és egy hátul) de ezek hamarosan ki lesznek cserélve így talán nyerek még 1-2 fokot. Sőt a Dark Rock 4 135x135-ös coolerét is valami erősebbre kellene cserélni. Jól hűt, de szeretném hatékonyabbá tenni
Prime 95 alatt viszont a 90 fokot is veri 4.7-en, ami érthető, viszont játékok alatt nem gáz
-
razor03
aktív tag
válasz
Laraxior #46488 üzenetére
Igen, így használom, alapvetően gamelni.
Viszont bios-ban csak 160-ig tudom a tRFC-t állítani
. Gondolom 232 valami auto beállítás lehet. 160-on próbáltam de nem bootol.
Egyébként mennyire befolyásolja a memóriát a magas tRFC? Mert ha nem sokat számít akkor lehet nem érdemes vele foglalkozni.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
MasterDeeJay #46485 üzenetére
Laraxior arra célzott, hogy ezek a procik még a 2000 MHz-es ramokat sem igazán tudják kezelni, mert nem bírják a megfelelő uncore órajelet (ram órajel duplája).
Viszont a 2600-as ramok 1600-1800 MHz körül, elég alacsony időzítésekkel tudnának menni. -
válasz
Laraxior #46484 üzenetére
Nyilván nem ebben a gépben.
2600 felett is ment de romlott a ram írás olvasás, haswell ennyit tud.
Nem is tudom mi az ami kihasználná 2600 felett? talán Skylake ddr3-al?
Borda nincs rajta, hőmérsékletszenzora van, ECC-s de azt eszi minden lap. Most vegyesbe megy kettő egy hyperx 2400-as kittel de az egy rakás szar ehez képest. -
Laraxior
titán
válasz
MasterDeeJay #46483 üzenetére
Dobnal egy aida64 membench tesztet 2600MHzes ramokkal? Ha sikerul persze
-
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
MasterDeeJay #46480 üzenetére
Jót fog tenni a plusz memória, de főleg a tri-chanel mód.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #46480 üzenetére
Kíváncsian várom az eredményeket.
-
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
MasterDeeJay #46476 üzenetére
"Hiányoznak a ventik."
Meg szerintem néhány RAM modul is! -
lamiki
senior tag
válasz
MasterDeeJay #46476 üzenetére
Nem rossz a T3500, de a hűtése nagyon elcseszett. Csak a minél halkabb működés számított, a ventilátorok fordulatát terhelésre is alig emeli (pedig tudná emelni ha akarná, mert induláskor is rendesen felpörgeti) emiatt intenzív terhelésnél, pl IntelBurn testnél, akár 95°C-ra is felmelegszik. Érdemes a fél hűtőbordára egy plusz ventilátort ráapplikálni. Na meg valamiért a 6 magosokat 2 szorzóval alacsonyabban járatja mint pl a Fujitsu M470-2. Abban a 2-vel lassabb X5660-as működik ilyen sebességen.
-
Smiley
addikt
8,5 ev 0-24/7 szolgalat utan tegnap nyugdijaztam a ceges i7-950-et es az UD5-ot. Nem klimas helyen ment, palyafutasa alatt megevett 2 cpu hutot, kb ugyanennyi haz hutot, meg 2 tapot, meg egy-ket disk-et. Az utobbi idoben mar a sensor resze szarakodott, a cpu fan speed-et mar nem is latta. Nagyon jo vetel volt, talan hazaviszem es otthon plex server lesz belole valami xeon-al.
-
Dell T3500 20eFt-ért.
Nem rossz kis gép, bár a cpu hűtő szerintem pici, a célnak ugyan megfelel.
ES proci is jól megy. 5eFt-ot megértEz meg a videókátyája, képet ad arra elég. 7900GS 256mb????
Hiányoznak a ventik.Mehetek reklamálni...
Ráraktam egy 9cm-eset ideiglenesen, bár nem hangos de szeretném az eredeti állapotot. -
-
|AP|
veterán
válasz
jokeph #46468 üzenetére
a CPU egy Xeon W3680.
A régebbi ramok már nincsenek meg, eladtam őket. Ezek voltak a konkrét típusok:
OCZ Platinum 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10666) Triple Channel Kit Desktop Memory Model OCZ3P1333LV6GK
G Skill 12GB (3 x 4GB) DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10666)
G.SKILL 12GB (3x4GB) DDR3 1333Mhz F3-10666CL7T-12GBRH Széria: RipjawsAlapból 1066-on mentek. Amikor manuálisan felhúztam 1333-ra, akkor memória hibával elszáll, a feszekkel nem nagyon játszottam.
-
jokeph
nagyúr
Milyen CPU-t használsz ?
Biztosan függ a ramoktól is... megvan még az OCZ ? És a G.Skill, pontosan melyik ?
Ide a rozsdás bökőt, hogy gyári időzítésen 1333-on kellett neki 1,6Volt feletti fesz... ha nem több.
Meg a lap kiépítésétől is szerintem, mármint a CPU és memória rendszer tápellátás sem mindegy, durván ugyanúgy képes viselkedni mint anno s775-ös rendszernél, 2 modul rammal semmi extra (1066-on sem), 4 modullal meg már sanszosan oda kellett csavarni kis feszt az északi hídnak (mert ebbe van a memória-vezérlő).
Itten meg a CPU-ban.
-
|AP|
veterán
az nem lehet, hogy a RAM moduloktól függ inkább a dolog és nem a laptól?
Én egyáltalán nem vagyok otthon a témában, csak a saját tapasztalatomat tudom leírni (nem is olyan rég jöttem ezzel a topikba):korábban 2x3db eltérő kit volt a lapomban:
3 x 2GB OCZ Platinum és 3 x 4GB G Skill Ripjaws. Papíron mind a két kit 1333-as, mégis csak 1066-on mentek együtt. Ha manuálisan felhúztam, akkor instabil lett rögtön.Viszonylag olcsón jutottam hozzá a 6x4-es Kingston modulokhoz, ezekkel simán megy az 1866, default beállításokkal.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Speed® #46464 üzenetére
+1.
Ugyanakkor nincs ezzel olyan nagy tragédia... kicsit Bulldozer FX íze van (igényli a finomhangolást), de azért szeressük az X58-as cuccost... főleg a HEDT Desktop lapokat, mert ezekben aztán tényleg lehet mindent tekergetni oda-vissza.
Q67 alias kínai "X79":
Ebben a cuccban lepróbáltam többféle ramot is, de végül kapott pici pénzért 4*4 GB REG ECC DDR3 1866CL13-as ramot, használatban nem bukott ki a különbség az 1600 CL9 javára, csak az utóbbi szebb késleltetést produkált AIDA tesztben.
Picit lassabban ment Crucial DDR3L 1600 CL11-es ramokkal, de ez se volt égbekiáltó.
-
Speed®
titán
válasz
jokeph #46463 üzenetére
Hadd ne feszelgesem indokolatlanul az egyéb komponenseket..én így vagyok vele. Ha más nem, szerzek 3x4GBot értelmesebb modulokból, a 24 meg megy a Z400ba, az úgyis igáslónak készül. Még agyalok, hogy ha így alakul, megkapja-e az 5675öt, mert az 5670 is teljesen elég a P6ban, nem akarok OCcsúcsokat döntögetni.
-
Speed®
titán
válasz
MasterDeeJay #46462 üzenetére
Egy "sima" asztali lap még jobb is lehet, mint egy WS, hiszen olyan funkciókkal bír, amivel amaz nem (OC, stb.). Nyilván van, amire a WS jobb ugyanígy. Ellenben az, hogy a gyártó a specifikációk és a kisbetűs leírások szintjén sem ír mást, mint 24GB max. RAMot, miközben már 12vel is gondja van, az már egészen más eset. Persze mivel totál EOL cucc, ezért már nincs min lamentálni, csak újabb megerősítés volt részemre az ASUS féle marketingről.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #46462 üzenetére
+1.
Fentebb is írták, hogy a spec szerint a def. spd 6 modulnál 1333 helyett 1066 lesz.
Persze a CPU se mindegy, mekkora spd.-t ad def.-on a ramoknak (E5540 XEON pl. 1066-ot, X5677 pl. 1333-at adott alapból, ha jól rémlik, 1333-at def.-on tán csak az X jelű XEON-ok hajtották a ramot).
Meg azt se felejtsük el, hogy cirka 10+ évesek a lapok, meg a CPU-k is, max. a ram lehet új/újszerű.
P6T Deluxe:
3 modul rammal hajtva 1600 és felette meg kellett fejeljem a QPI feszültségét pár század mVolt-al (1,25@1,32), illetve a ramnak is oda kellett adni az 1,64 Voltot (XMP spec. 1,65Volt a ramjaim).
Giga lapokat sajna nem ismerem, olyanom nem volt s1366-ból (az a gazság, jobban kedvelem az AMI Bios-os lapokat, a Giga meg többnyire Award-os).
OFF:
Kicsit körülnéztem ebay-en, hát elképesztő árakon mennek az Asus P6X58... és P6T Deluxe sima és V2 lapok...
-
válasz
Speed® #46461 üzenetére
Egy sima asztali lap nem lesz olyan jó mint egy workstation. Nem is összehasonlítható.(értem ez alatt stabilitást és hogy megfelel a specnek amit leírtak) Asusból meg WS jelöltésű lap az ami workstation. Viszont egy asztali lap talán többféle ramot kezel.
6 ram esetén gondolom egyel visszábbveszi a ram órajelét ws lapban alapból.
48gb ramra is van esély hogy kezeli, csak akkoriban nem volt elterjedt a 8gb-os modul. -
Speed®
titán
-
|AP|
veterán
válasz
Geri Bátyó #46459 üzenetére
auto-ról minden fesz érték "normal"-ra van állítva, máshoz nem nyúltam, egyedi értéket sehol nem állítottam be. Lehet tényleg szerencsém van.
-
jokeph
nagyúr
No igen, a gyári spec szerint.
Egy okkal több, hogy beértem 3*4 GB-al.
Mentek is szépen közel 1800-on (nem erőltettem tovább, 2133 CL11-es G.Skill-ek vannak benne, a CPU tuningja számomra fontosabb volt, a lapot meg
- Asus P6T Deluxe - nem akartam kinyírni).Igazából 1333-on sem megy rosszul, 1600 CL9-el meg már bőven élhető (szerintem).
-
jokeph
nagyúr
-
Speed®
titán
Srácok, mennyire jellemző full DIMM (6x2GB) mellett a nyűgös üzem? P6X58D-E lap, 6x2GB Mushkin 1600C9 modul, 3/3 csekkolva, MemTest86 hibátlan, együtt viszont körönként 1 hibát dob :S XMP nélkül is, by default beállításokkal. Érkezőben 6x4GB, szopóálarcra számíthatok..?
-
HSM
félisten
válasz
jokeph #46446 üzenetére
HSM nem erre gondolt. HSM arra gondolt, hogy a korai A0-ok hajlamosak voltak meghibásodni, egyfelől mert a korai lapok nem mindig élesztették az uncore feszültséget megfelelően, másfelől könnyen sérült is az uncore rész. Ez volt az egyik fontos javítása a B0 steppingnek, ami még mindig ES.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
MasterDeeJay #46449 üzenetére
Igazából teljesen mindegy, hogy minek nevezzük, mert valójában ilyen CPU nem volt hivatalosan, csak ES-ként. Ha jól, üzembiztosan megy, akkor van fillérekből egy qrva jó procid és ez a lényeg!
A többi meg nem számít.
Tulajdonképpen nem is gondolnám, hogy IDLE és alacsony terhelésen nagy különbség lenne a 95 és a 130W-os procik között. Inkább csak csúcsra járatva jön ki a fogyasztásbeli különbség, de egy kis alulfeszeléssel az is megoldható, ha a lap engedi.
-
válasz
Geri Bátyó #46447 üzenetére
Hülyeséget ír a cpuz az nem lényeg. A linken 6 mag szerepel és Q3QR A0-ás steppingel az a lényeg. (de az is igaz hogy 1 maggal tuningolta)
A legtöbb helyen google szerint a cpuz x5667-nek ismeri. Nem hiszem hogy javítják a cpu-z-t nem is kell hiszen hivatalosan nincs is modelszáma, rá sincs írva.
Innen vettem: [link] Magyar az illető, hátha talál még valaki valami jót. Ez volt pontosan: [link] -
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #46447 üzenetére
6 magosnak látszik az...
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
MasterDeeJay #46445 üzenetére
Amit linkeltél, az X5667, ami csak 4/8-as, a te procid pedig 6/12-es!
Alap órajelben valóban az X5675-re hajaz, de a turbó magasabb (3.6, kontra 3.46) és a TDP is.
szerk: Kicsit össze-vissza a dolog, mert X5667-et ír, ami 4/8, de 6/12, ami nem X5667. Fura egy kicsit!
(#46448) jokeph: Igen, közben rájöttem, hogy valami nem teljesen kerek!
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #46445 üzenetére
HSM arra gondolt, hogy alapon (ha tuning lapba menne akkor is) végig kell rendesen tesztelni, mert az ES példányok többnyire nem hozzák a "rendes" példányok teljesítményét, pl. lehet hogy itt az uncore-nak kevés lehet a fesz, amit kap... ez csak egy lehetőség a sok buktató között (az ilyen lehetséges dolgok miatt sosem mertem ES CPU-t venni, főleg hogy egy esetben sem láttam róluk működés közbeni képet).
Remélem szerencséd lesz vele, és megy minden rendesen, ez esetben főnyeremény.
-
válasz
Geri Bátyó #46442 üzenetére
Órajelben egyértelműen X5475-ös.
Csak ennyit találtam: [6346.8 mhz]
Alul kommentben Xeon X5667 A0 Q3QR 6-core (locked multi), MSI XPower (PCI-E@120MHz), 3x2048Mb G.Skill PS2000C7 (Elpida Hyper), PSU Antec TPQ-1000WHSM
Nem tudom nagyon húzni, Dell T3500-asban lesz. talán throtlestoppal all core max szorzóig.
Azért vettem meg mert ez volt itthon a legolcsóbb legnagyobb órajelű 6 magos, 5eFtIlletve annyi infó még hogy a Q3QQ ami hasonló mint ez az unlockos. [link]
-
HSM
félisten
válasz
MasterDeeJay #46441 üzenetére
Érdemes majd alaposan tesztelni, az A0-ak elég érzékenyek voltak, főleg uncore terén.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
MasterDeeJay #46441 üzenetére
Azért kicsit izgatta a fantáziámat ez a proci, mert ilyen tulajdonságokkal hivatalosan semmi sem jött ki. Nem tudom, hogy ez mennyire hiteles, de [link] ez találtam. Itt azt írják, hogy a 990X/980X/W3680/W3690 alapja volt.
-
-
-
Speed®
titán
válasz
jokeph #46421 üzenetére
X5650/60/70/75 95W, utóbbi 2 van nálam épp tesztelés alatt
Mondjuk a 975EE jobban izgat a Z400ban, arra keresek megoldást épp, hogy adjak neki minimális + feszt, mert allcore elhasal 4Gn sajnos, csak 1/2 magon bírja alapfeszen, 3/4 magon 3.9Gn áll meg stresszteszt alatt :S -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #46420 üzenetére
Az X5675 kivételével tudtommal az összes 6 magos a 130W-os TDP osztályba tartozik, sőt még a keményebb 4 magosak is, pl. X5677...
kíváncsi lennék azért majd a fogyasztására, külső eszközzel mérve.
-
válasz
jokeph #46418 üzenetére
Igen, viszont ezeknél úgy tudom hogy TDP osztály van, azaz ha 95w-nál akár picivel is nagyobb akkor már a 130w-osba megy (ez azt is jelentheti hogy 96w-130w-ig). Maxon amúgy sem fog menni, nagyrészt alap órajelen ketyeg majd. Az egyel nagyobb model (X5680-as) is már 130w-os.
-
Vesa
veterán
válasz
MasterDeeJay #46415 üzenetére
Az X5675 95W-os!
Egyébként ha 0-24 megy az a szerver, akkor nem biztos, hogy ez volt a legjobb választás. Zabál azért rendesen, én is csak játékgépben használom már a 1366-ot, a 0-24-es szerverem viszont mindennel (3x3TB HDD) együtt is csak 40W-ot eszik...és még ezt is sokallom.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
MasterDeeJay #46415 üzenetére
Gond biztos nem lesz vele (Az ES procik pont úgy támogatottak tudtommal), de a "hivatalos" X5675 95W-os.
(Meg is néztem, hogy miért lehet, de az ES még A0, a hivatalos pedig B1 stepping.) -
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #46413 üzenetére
Ez marha jó.
-
lamiki
senior tag
válasz
MasterDeeJay #46411 üzenetére
Közben rájöttem, hogy butaságot írtam. Amit írtam az a HP Z400-asra vonatkozott, sőt ott a régebbi típusnál nem csak a légterelő hiányzott, hanem 6 helyett csak 4 memória foglalat volt. De azért a Dell T3500-ösnél és pl a Fujitsu M470-670-esnél is meg van ez a kettősség, hogy a régebbi típusú alaplappal kiadott változatok nem kezelik csak a 45mm2-es 4 magos Xeonokat. Van kint még egy T3500-asom, meg kéne nézni benne az alaplap típusát, mert az kezeli a 6 magosokat is.
-
-
válasz
lamiki #46409 üzenetére
jokeph
Igazából nem kell annyira nagy cpu erő, a játékszerverek keveset esznek és azt is egy egy szálon. Az i5 2400-as fölösleges volt, alig pörgött.mpierre
Csak a rászánt összeg befolyásolja nálam hogy mi kerüljön bele, persze szeretném kihozni a maxot kevés pénzből. Tuningra nem számítok, szerver lesz. Ezer éves quadró lesz benne vagy egy GT610-es.A történet lényege annyi hogy akár gyengébb gép is megfelelne szervernek, viszont mindíg is akartam egy precision asztait. (Notiból volt és van is Precision-om)
Inkább a kevesebb mag nagyobb órajel felé húzok.lamiki
Nem tudom milyet kapok. A gyártó oldalán nem találtam erre vonatkozólag semmit.
Most egy W3550-et találtam jelképes összegért, lehet az lesz bele. Azt biztos kezeli. Meg még a gyári procival biost is frissítek. -
lamiki
senior tag
válasz
MasterDeeJay #46406 üzenetére
De vigyázz mert a Dell T3500-asból 2 verzió van. Az újabb aminek a ramok fölött egy bepattintható légterelő van, abban működnek a 6 magosok, a régebbi verzióban nincs légterelő, az csak a régebbi 4 magosokat kezeli W35xx sorozatot.
-
mpierre
veterán
válasz
Az x56xx sorozat lesz a te barátod. Mivel a Dell gépben nem fogsz tuningolni egy hajszálnyit sem, így az x56xx sorozatból a magasabb órajelű (nagyobb szorzóval) rendelkező példányok lesznek igazán jók. (x5670; 5675; 5680, stb.) A hat mag sose gond én azokat nézegetném.
Szerk.: Talán még az x5660 is jó választás, annak 2,8GHz az alapja.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Üdv !
Ha tényleg megeszi az X5xxx szériát, akkor jó amit választottál X5650, ezért az árért.
Az a W3503 tényleg kulcstartó kategória.
Én X5677-et használok (mert az volt jó árban anno, és nekem kellett az erős magonkénti teljesítmény), a legkiegyensúlyozottabb proci ide szerintem az X5675 lenne, de azt nem hiszem hogy kifogod 5k-ért, 10-12k között szoktak menni (bár szerintem megér annyit).
Erőviszonyok:
-
Van egy hobbi szerverem de kevés a ramslot így menesztem szegényt. (FuSi Esprimo E700 SFF i5 2400, 2x2gb ram, de az a gond hogy alig fér el benne valami, megy eladásra)
Naszóval vettem egy Dell Precision T3500-ast (20eFt ért) ami s1366-os, alapnak szerintem jó de kellene bele valami ár/teljesítmény arányban jó proci. Nekem még ismeretlen az 1366-osok világa, 771,775-ös rendszereim voltak xeonból.
Elvileg eszi a 3500-3600 és a 5500-5600-as procikat is. Most egy W3503-as van benne ami nem ér semmit, kulcstartó lesz belőle.
Mit ajánlanátok olyan max 5eFt-ig? Ez jó lehet [link]?
Ebayen rengeteg van de itt az aprón is. ebay
Játékszerverek futnának rajta, 7dtd, Coduo, Vintage story, néha minecraft pár játékossal, Rust. Jól jöhet a sok szál, de nem tudom hogy egy nagy órajelű 4 magos vagy kisebb 6 magos a jobb.
Nem akarok venni bele nagy modulokat, teleraknám kukázott 2gb-osokkal. Tuning nem lesz. Egy 240gb-os ssd-n lenne a dolgok nagy része. -
HSM
félisten
válasz
Laraxior #46404 üzenetére
Én úgy tapasztaltam, ennél a platformnál teljesen felesleges ezzel vacakolni. Ha megy a C6, akkor a nem használt magokat áramtalanítja, ez részterhelésen óriási segítség neki, és kb. ez hozza a csodát, ami kell. Ugyanakkor az alapból jó magas üresjárati fogyasztáshoz nem feltétlen éri meg lassítani a processzort, energiatakarékossági szempontból sem.
Az i7-6600U CPU-s notebookomon van értelme kapcsolgatni, ott pl. egy videó lejátszásánál akár fele is lehet a fogyasztás kiegyensúlyozva (7-15W nagyságrendű fogyasztásról beszélünk komplett gépet nézve magas fényerőn, wifin
) a teljesítménycentrikushoz képest, és ott az akku merülés mértékére nézve sem mindegy, sokszor megérheti arra kapcsolni. Itt viszont szerintem csak időpazarlás.
-
Laraxior
titán
Méricskéltem egy kicsit...
Kétfajta üzemmódot használok. Energiatakarékos, és a maximális a teljesítmény a Windowsban.
Általában az első mód megy, mivel legtöbbször csak böngészgetek, esetleg böngészős játék van megnyitva, meg Youtube.
A processzort teljesen visszaveszi ez a mód, maximum 1600MHz-et enged, 1.008V-on. Így 150 és 170W körül megy a gép fogyasztása. (Biosban is minden energy saver funkció enableden)
Természetesen a VGA is visszavett órajelekkel, és alacsonyabb feszültséggel megy.A max teljesítményt akkor kapcsolom be, amikor játékot indítok, vagy valami benchmarkot. Superposition alatt 290 és 310W között ugrált az érték, Battlefield 1, 64fős multi esetén 320-330W.
Cinebench alatt is átugrotta a 300W-ot a számítógép fogyasztása.
Ha véletlenül maximális teljesítmény módban felejtem, nem kapcsolom vissza az energiatakarékosságot, akkor olyan 170-200W között ugrált a teljesítménymérő.
Elég sok venti van a gépemben, van benne olyan is, amit ha feltekerek maxra, akkor 10W-al nő a fogyasztás... persze a hangja is arányosan nő, így ezt nem is használom különösképpen.
...és ez csak a gép, monitor, hangfal, nyomtató még pluszban hozzájön... -
Speed®
titán
Szerintem ez lutri, darabja válogatja ugyanúgy. Ami biztos, az a specifikált érték. Ugyanakkor, ha azonos feszen csak az órajelet emeled, a fogyasztás ~lineárisan nő, ergó 120W körül lehet számolni jó esetben. Az igazság valószínűleg mérve picit több lesz, mert már a 95W is terhelésfüggően igaz csak ugye.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Elemlámpa, zseblámpa
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest