Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #49462 üzenetére
Jaa, nem lapnál gondoltam, hanem a VGA pci-e csatijára.
Amennyire emlékszem nem volt semmilyen külsérelmi nyom látható a VGA pci-e csatiján, akár el is adhattam volna egy gyanútlan embernek. Egyrészt ilyet nem tettem volna, másrészt garis volt, így másfél-két hónap vergődés után nagynehezen küldtek egy új MSI RX 570-est, amit rögtön el is adtam, mert már volt a gépben egy Asus Vega56. -
Remus389
veterán
válasz
jokeph #49460 üzenetére
X58-ból Asus meg Giga a tuti, szerintem, ezekből van merítés, sok van belőlük.
Hát igen, nekem mindig is úgy tűnt, hogy az én MSI X58-as lapom az itteniekkel összevetve a gyengébb kategóriába sorolható, ugye az átlagnál kicsit gyengébb az északi híd bordája, a gyári paszta is botrányos, a VRM hűtésén is spóroltak, tehát nem egy tunning lap. Nem volt azért rossz vétel, hisz kábé a felébe került egy akkori használt X58-ashoz képest (22K vs 40-45K), 2016-ban. Így el lehet nézni ezt-azt neki. (bár 35 ezerért vettem, de adott hozzá egy 8GB-os RAM stick-et, ami akkori áron 9-10 ezer volt, és egy Artic Freezer pro hűtőt ami akkori áron kb 3-4 ezer volt, ha ezeket levonjuk, kijön a kábé 22 ezres ár magára a lapra)
De a túlmelegedés problémája elsősorban akkor következik be, ha tunningolod, szerintem ha gyári órajeleken használod nemigen fordul elő, tehát nem voltak ostobák a mérnökök szerintem. Mondjuk tekintve hogy kockázatos elmenni vele 4,6 Ghz-ig (tekintve a gyengébb VRM hűtést), 4,2 GHz-ig mentem vele, ami szerintem korrekt. Pláne hogy amikor 2016-ban vettem, még minimum 40-45 ezerért mentek a Gigák és Asus-ok, vagy többért. Ez pedig csupán 22 ezer volt, ahhoz képest mégis egy teljes értékű x58-as lap, persze nincs olyan remek hűtése, de hát akkor is. Van pár allűrje, a korábban említettek, illetve ha ezt nem árulja el nekem a korábbi tulajdonosa, akkor nehezen jövök rá:
Úgy kellett kezdeni, hogy 1db modult rakok bele (a legtávolabbi kék slotba mondjuk) utána a középső kék slottal is elindítottam a gépet, majd megint lekapcsoltam, és beraktam a harmadik kék slotba is.
Ekkor ismerte fel mind a három ramot. Másképp nem volt hajlandó rá. Volt hogy simán betettem először 4 ramot, és abból csak kettőt látott.Ezt leszámítva nem egy olyan rossz lap, végülis teszi a dolgát, lehet használni, még tunningolni is lehet ha nem is olyan durván.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #49460 üzenetére
Szép "sült".
véletlenül, nem az első pár pci-e vezetéknél sült meg (nincs megrepedve a nyák a kis kivágás körül) ?
Az alaplapon nem vettem észre semmilyen károsodást szerencsére. Bár a mostani Vega64-et a legfelső slot-ba raktam és nem abba, biztos ami biztos.
Sapphire kártyám nekem is volt referencia HD3850 és HD4850, nem volt velük baj, hozták amit kellett.
Egyedül ezzel az MSI kártyával jártam így, azért vettem ezt mert elég mutatós darab volt, tetszett, nem gondoltam volna, hogy így járok vele.Viszont Asus-ból volt nekem HD 5850, RX 570 (ex-bányász), Vega56, Vega64 és valahogy mindig is éreztem, hogy egy kicsivel jobbak, minőségibb darabok (volt még egy Asus Essence ST hangkártya az is példás minőséget képviselt). Úgy vannak megépítve mint egy harckocsi. Szóval szerintem a következő is Asus lesz, hacsak nem adja be hirtelen a kulcsot a mostani Vega64, amit erősen kétlek.
Most egy darabig marad a Vega64, szépen viszi a Mass Effect Andromeda-t, most épp azt tolom időnként. Valószínűleg a Forza 5 és a Witcher 3-hoz is jó lesz, a youtube-on látottak alapján, elbírja őket a Vega64 őket full HD-n. Elleszek ezekkel egy darabig, amennyit játszom.
A távolabbi jövőben a Cyberpunk 2077 érdekel még, ahhoz majd veszek egy RTX 2080ti-t szerintem inspiráció innen (már most sem olyan túl drágák), de marad az x58 még alatta. Ha az is kifut, akkor talán megy a levesbe az öreg X58, talán 2026-27-ben, ki tudja.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #49458 üzenetére
Nekem is megfutotta az E5440 a 4GHz-et, de úgy éreztem kicsit sokat fogyaszt már és melegszik, így 3,8GHz-el is megelégedtem játék alatt.
Amúgy is a videokártya dolgozott többet játék alatt. Asus Radeon 5850-esem volt, jó is volt az. Most is Asus-om van, valahogy videokártyából az Asus márkát preferálom, ha lehetséges azt veszem.
Volt MSI videokártyám is, el is füstölt. Tudom nagyon gagyi video, de bizonytékként küldtem az eladónak, a gagyi zenét meg azért raktam rá, mert volt háttérzaj. [link]
Ugye látható, hogy rögtön ki is kapcsoltam a gépet, a végén leég az egész. Képet nem adott csak amper szagot (égett elektromos szag kábé) a csodálatos MSI videokártya.
Ja és semmi nem volt, youtube-ot néztem épp, elszállt a kép és füstszagot éreztem.
Még ha az lett volna, hogy épp szénne tunningoltan tesztelem, még azt mondanám érthető, de így elég gagyi.Mondjuk az X58-as lapom az MSI, az viszonylag megbízható, bár ott meg az északi híd hűtését tervezték alul, hajlamos túlmelegedni, pláne a gyári pasztával. Kell rá applikálni egy 4cm-es Noctua-t, meg újrapasztázni, de akkoris miért? Miért nem jó alapból?
Továbbá volt régen olyan gond, hogy elsőre nem indult, tehát benyomtam a gombot, nincs kép. Ki kellet húzni a konnektort majd vissza, akkor magához tért annyira hogy elindult nagy kegyesen. Mondjuk az lehet valami porszem volt valahol, tehát az én hibám, miután szétszedtem és újra összeraktam, megszűnt.
Mindenesetre inkább Asus, mint MSI.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #49455 üzenetére
kell egy modBIOS-t készíteni az utolsó gyári BIOS-ból.
Biztos csinált már valaki és létezik, nem ő az első aki erre gondolt.
Én a helyében kutakodnék a neten hátha meglelem valami külföldi fórumban, mintsem magam csinálnék.A 2016 előtti gépem amúgy S775 volt (Gigabyte EP45-DS3 ha jól emlékszem), abba is Xeon volt, E5440 és úgy emlékszem a Prohardver fórumban küldött valaki egy megfelelő, moddolt BIOS-t az email-emre. Ott is mondták, hogy csináljam magam, de inkább kértem egyet, vagy megcsinálták nekem.
-
Remus389
veterán
válasz
envagyok #49445 üzenetére
"Délelőtt küldök róluk képet."
Légyszi küldj, kiváncsian várjuk.
Nekem amúgy így néz ki [link], azóta annyi változás történt, hogy került hátulra egy 120mm-es Noctua (csak akkor pörög fel ha a proci 45 fok felett van a Fan Control programmal állítottam be, ami netezés során nem fordul elő, tehát játék kivételével állni szokott) és felülre egy Be quiet! Shadow Wings 2 fehér 140mm rendszerhűtő (nem igazán látható, pedig ez passzol igazán színben a házhoz).
Mondjuk ebből a szögből nem igazán látszik a Barna Noctua sem, de hamarosan új helyre kerül a gép, így esélyes hogy veszek oda (is) egy Be quiet! Shadow Wings 2 fehér 120mm rendszer hűtőt, csak azért hogy jól nézzen ki. A (kikímélt) barna Noctua pedig megy az apróra.
A kis 4cm Noctua 50%-on jár, teljesen szupi, azt leszámítva hogy csúf, sajnos 4cm-ben nem tudok jobbat a Noctuánál, ha leszedem akkor pedig könnyen túlmelegszik, kell egy kis szellő neki.
A Be quiet! márka amúgy szerintem van olyan jó, ha nem jobb mint a Noctua, olcsóbb is, és még jobban néz ki szerintem.
Még annyi hogy azt a LED-es vackot is kicsit jobban eligazítottam.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #49438 üzenetére
üzemórában ez megy a legtöbbet; így számít azért az összfogyasztás
Nekem úgy hogy alul van feszelve, emlékeim szerinte 78-80 Watt-ot fogyaszt a gép (monitor nélkül, de az is energiatakarékos) alapjáraton, de hát legtöbbet alapjáraton megy hisz főleg netezek, zenélek. Vettem aliexpress-ről fogyasztásmérőt.
A Vega64 is nagyon visszaveszi magát ha nem dolgozik, persze ha terhelve van ez már nem mondható el, akkor híresen sokat fogyaszt.
Az nem olyan sokkal rosszabb mint a modern gépek.
Mondjuk sehol sincs az iPhone 12 minihez képest fogyasztásban, így érdemes azon gyorsan átfutni a híreket, email-t elolvasni vagy messenger-ezni
-
Remus389
veterán
válasz
mpierre #49429 üzenetére
Nekem még mindig ez a fő gépem nincs másik (kivéve az iPhone, amit végülis gyakrabban használok mint a számítógépemet, a laptop-ot apám használja), megbízhatóan teszi a dolgát és szépen fut rajta a Windows 10 (A Windows 11-gyel nem is szimpatizálok, nem tetszik), ráadásul szinte hangtalanul teszi a dolgát a leszabályozott minőségi ventillátoroknak köszönhetően (Noctua és Be Quiet!) és jól is néz ki a fehér NZXT H510 Elite ház okán.
Egy laikusnak teljesen tuti gépnek néz ki, pláne ha mondom a 24 giga RAM-ot
Szerintem én leszek az utolsó mohikán, mert legalább addig megtartom amíg támogatva lesz rajta hivatalosan a Windows 10 (2025 október), de még az is lehet megveszem hozzá a kiterjesztett támogatást (2028 október). Ki tudja utána lehet áttérek Linux-ra egy bő évig és még a 2030-as évek elején is használni fogom, ami azért elég durva.
A fejlesztés hiányának oka, hogy leszoktam a gémelésről, amikkel ha gémelek, arra pedig még mindig jó.
Inkább híreket nézek, zenét hallgatok, filmezek rajta.
Ha hirtelen elromlana, akkor tuti AM5, nem fogok guberálni egy 10+ éves 1366-os lapot és szerelgetni, de így jó, hogy itt van és működik.
-
Remus389
veterán
válasz
Thom95 #49394 üzenetére
AMD vonalon úgy tűnik hogy míg a Vega56-tal és Vega64-gyel, vagy az RX580-assal nincs különösebb probléma ha berakod (ez saját tapasztalat), addig a Vega VII-essel vagy az attól újabbakkal (5600XT) már igen. [link]
Úgy tűnik Nvidia vonalon viszont a GeForce 20xx sorozattal még tovább lehet menni.
Kérdés hogy mennyire érdemes, mennyire hajtja ki. -
Remus389
veterán
Valaki aki kipróbálta ilyen géppel a Cyberpunk 2077-et és hogy fut?
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #49298 üzenetére
Mennyi géped van.
Böngésző oldalak tömeges betöltéséhez a 7600K-nál az X5690 sokkal jobb, tolja a 6/12-es felépítés.
Igen, én is úgy érzem az X5675-tel, meg a 24GB RAM-mal hogy olyan nagyon nincs határa, akármit is csinálok.
Lehet nem annyira fürge mint az újak, de megakasztani olyan nagyon nem lehet, legalábbis az én felhasználási szokásaimmal. Jó gép. -
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #49296 üzenetére
Mindenesetre ez elvette a kedvem ettől a szériától, amúgy se tetszik hogy van "E" core meg "P" core, és akkor ezek váltogatják egymást, vagy összedolgoznak. Illetve az NB esetén visszafejlődtek, ahogy a videóban is mondják. Tehát visszafelé fejlődtek, persze tudom ez nem ilyen egyszerű, biztos volt alapos indokuk rá, de akkoris. Rájöttek milyen tuti is volt az X58, így visszamentek arra a megoldásra
Biztosabb fejlesztési iránynak érzem a tradicionálisabb AM4\AM5 vonalat.
-
Remus389
veterán
Ha idejönne egy ember és ingyen felajánlana egy 12 vagy 13 generációs Intel-t és cserébe elvinné az X58-ast, akkor azt mondom oké, mert nagyon sok mindenben nagyon jó és gyors, meg korszerű.
De ezért nem adnék ki egy rakás pénzt, miután láttam ezt a videót, vagy akkor legyen más pl AMD vagy 11 generációs Intel.
-
Remus389
veterán
Már tudom mit érdemes kihagyni: [link]
-
Remus389
veterán
válasz
envagyok #49223 üzenetére
Áltlagos felhasználásra teljesen jól használható. Én filmet nézek, zenét hallgatok, netezek és játszogatok rajta. Nem azt mondom, hogy letépi a hajam olyan gyors, de tisztességesen futnak a dolgok, a rendszer sebessége és a boot idő is elfogadható SSD-vel. Szinte teljesen hangtalan netezés alatt a leszabályozott Noctua ventillátoroknak köszönhetően és félpasszív Asus videókártyának köszönhetően, meg a ház is zárt szemből. [link]
Most például a Mass Effect Andromeda-t tolom, amivel egy darabig elleszek míg végigviszem (meg van véve stream-en, 5 dollár volt pár napig az újévben). A 60 FPS meg szokott lenni full HD-ban, néha 50-60 között van, de minden grafika maxon. Persze ez inkább a Vega64 videokártya érdeme.
Azért vettem meg mert nagyon olcsó volt és így megkapom az összes bugjavítást hozzá, mert kezdetben nagyon bug-os volt a ME Andromeda. Amúgy nagyon látványos és jó kis játék, talán annyi, hogy nagyon sok a duma, ha mindegyik Alien véleményére kiváncsi vagy és nem akarsz semmiről lemaradni, sok idő míg újra akciózhatsz és lövöldözhetsz. Amúgy a Forza 5 lesz a következő, ha ezzel végeztem, az is jól fog futni, persze ez inkább a Vega64-esen múlik, nem pedig az X5675-ösön. A Crysis 3-ast nemrég toltam végig, jól ment maxon.
A proci átlagosan olyan 30%-on teker és nincs is tunningolva, alulfeszelve van.
Szerintem ha lecseng a Windows 10 és a Windows 11-gyel már nem akarsz barkácsolni rajta (mivel az MS hivatalosan nem támogatja), akkor azért átmegy a retro kategóriába tényleg. Persze akkor is lehet majd használni, mondjuk Linux-szal.
Valamikor az elkövetkezendő 1-3 évben nálam is le lesz cserélve.
-
Remus389
veterán
válasz
envagyok #49216 üzenetére
Nem semmi.
Ez tényleg csak kuriózum, racionálisan sokkal jobb venni egy Ryzen 5900X-et sokkal erősebb és még olcsóbb is, de talán Ryzen 7900X esetén is olcsóbb, az meg már tényleg földbe döngöli az LGA 1366-ot, és még jön bele 2-3 új generáció is.
De nem racionálisan ez egy nagyon menő alaplap, lehet jobb érzés egy ilyet használni mint egy közönséges, hétköznapi Ryzen-t.
A teljesítményével sincs gond, persze van ami gyorsabb már.
-
Remus389
veterán
Azért is raktam be, nem ír rá valaki Robi BALBOA-ra megkérdezni mennyiért adná, ha adná?
Az is lehet nem működik, azért nincs használatban csak kiállítási példány.
Bár nekem nem kicsi előrelépés lenne a MSI X58 Pro-e-ről, egyrészt úgy tudom nem férne el a házamban (NZXT H510 Elite), illetve én már inkább AM5-ben gondolkodok a fejlesztést illetően. AM4 az talán kihagyható, ha egyszer fejlesztek, akkor legyen hosszú távon is jó, tehát inkább AM5. Csak várok hogy megjelenjenek az újabb Ryzen-ek, hátha lemennek az árak még a jelenlegiekre. Legkorábban 2024 úgy tudom.
-
Remus389
veterán
Robi BALBOA-nak mije is van [link]
-
-
Remus389
veterán
válasz
ricsi99 #49172 üzenetére
Valahol azt olvastam, hogy jól fut a régi gépeken, de egyszercsak jön rá egy új frissítés és akkor különféle bajai vannak. Hibaüzenetek, ilyesmik.
Mindenesetre nekem egyszerűbbnek tűnik maradni a Windows 10-nél. Amire én használom, arra tökéletes. Én elvagyok Windows 11 nélkül is.
2025 Októbere után pedig majd eldöntöm mi legyen, szerintem addigra az AMD Ryzen 5700X, hozzá a RAM és az alaplap is filléres lesz, anyagilag biztos nem fogok megzuhanni tőlük.
De lehet akkor már inkább úgy döntök, inkább akkor legyen már AM5 valamivel többért, mondjuk kezdésnek egy használt 7600X-szel, addigra az azokhoz tartozó komponenseknek is lemegy az áruk (alaplap és RAM), viszont több jövője lesz (pl egy AM5 alaplapba vehetek később a 7600X-től 2-3 generációval újabb Ryzen-t is, ami lényegesen gyorsabb és korszerűbb lesz egy 5700X-től), nem lesz addigra annyira régi, mint 2025-2026-ban az AM4.
-
Remus389
veterán
válasz
envagyok #49169 üzenetére
Szerintem azért, ha megszűnik a Windows 10 biztonsági támogatása 2025 októberében [link], akkor utána azért tényleg retro kategóriába megy át.
Amúgy lehet ki fogják tolni egyes vállalatok miatt, mondjuk 2026-ra ezt a dátumot, de előbb-utóbb megszüntetik.
Nos ezután olyan lesz Windows 10-est használni, mint most Windows 7-est.
Persze ott lesz a Linux, de azt sokan nem szeretik, én sem.
A Windows 11-et pedig rá lehet pakolni, de amikor frissít akkor mindenféle problémák merülnek fel, mert hivatalosan nem kompatibilis.Szóval szerintem a Windows 10 támogatásának a megszüntetése után, hivatalosan is retro lesz az X58, mint a Wartburg, ahhoz sem kapni benzin olaj keveréket a kutaknál már.
Szerintem most még nem igazán retro, mert egy korszerű operációs rendszert képes futattni gond nélkül és elég jó teljesítményű.
Ha akkor úgy döntök, hogy lecserélem, az sem lesz anyagilag megterhelő, hisz addigra elértéktelenedik az AMD Ryzen 5700X 8 magos processzor a használt piacon, az AM4-es alaplap is meg a DDR4 is. Talán lehet AM5-ben is gondolkodhatok, addigra azoknak az ára is normalizálódik és tartósabb lesz.
-
Remus389
veterán
válasz
winhate #49151 üzenetére
Nincs ujabb es nem is kell
Nekem csak egy gépem van, ami 1366-os, és egyelőre nem kell újabb. Szépen fut a Windows 10 rajta. Esetleg ha megszünteti a Microsoft a Windows 10 biztonsági támogatását (ami úgy tudom 2025 októberében lesz), akkor elgondolkodok, hogy tényleg kellene-e újítani, vagy áttérek a Linux-ra, bár nem igazán szeretem a Linux-ot.
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #49112 üzenetére
Bár lehet a Radeon VII se problémamentes az X58-cal
Thanks for the info, but I literally just installed my new Vega 64 on liquid and just ran some games and great results with stock clocks. AMD just need to get their stuff together. I couldn't get the Radeon VII to work.....it would POST, but never "Boot"..it just got "stuck" on a black screen and actually killed my MBR so I had to restore my OS. Luckily I had a recent one so I didn't really lose a lot of anything.
Akkor marad az 1080Ti mint legjobb az X58-ba
-
Remus389
veterán
válasz
Csorosz #49111 üzenetére
Lehet neked szerencséd volt és elindult gond nélkül, akinek válaszoltam neki nem ment egészen úgy.
Kicsit olyan mint egy Ladába belrakni egy 300 lóerős motort, nem igazán belevaló, attól még biztos jól működik, de a videókártya nem éri el a maximum teljesítményét egy x58-asban, bár bizonyos játékokban, ahol a processzor teljesítménye kevésbé fontos, megközelítheti az optimálist. Más játékokban viszont csúnyán lemaradhat.
Énszerintem a X58-as gépemben jól mutatna egy Vega VII, én lehet 1-2 év múlva arra cserélem le a Vega64-est, túl nagy árkülönbség szerintem nem lesz és egy kis extra teljesítmény is lesz.
De a 1080Ti sem elvetendő a Linux miatt.
Nem vagyok már amúgy nagy gémer, de azért hébe-hóba befigyel egy-egy game, jó érzés nekem ha van egy kis lóerőm (kicsit régebbi) játékokhoz is.
Bár kiváncsi vagyok a legújabbakra is, ahhoz viszont jóval többet kell költeni. Itt egy jó csatorna ahol a legújabb játékokat mutatják be: [link]
Elleszek pár hónapig a Mass Effect Andromeda-val, azért vettem a Vega64-est, ahhoz elég erős. Meg a 2022-es COD-ot is kipróbálnám, ahhoz is kellett a Vega64 ahogy olvasgattam.
Nemrég a Mirrors Edge Catalyst-et vittem végig illetve régebbi COD-okat, ahhoz még jó volt a korábbi RX 570 is, de a Mass Effect Andromedához már kevés.
Talán a Witcher 3 is befigyelhet, ahhoz is jó a Vega64, de az RX570 már kevés.
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #49109 üzenetére
Úgy tűnik a Radeon VII a legerősebb amivel még mókolás nélkül működik az X58, lehet majd arra upgrade-elek, csak amikor vettem a Vega 64-est, akkor még kb tripla áron volt 55 ezer (Vega64) vs 150-180 ezer (Vega VII), most már lejjebb ment a Vega VII az aprókban, de még nem érdemes cserélni.
Kérdés hogy mennyire hajtja ki, de legalább mókolni, ügyeskedni nem kell.
Bár lehet addigra nagyon jó áron lesznek a 1080Ti-ok hogy érdemesebb lesz arra váltani inkább.Aztán persze előbb-utóbb le kell majd cserélni az X58-ast is, semmi sem tart örökké, csak kedvelem ezt a gépet, olyan jól szolgált. Vagy áttérek Linux-ra ha kifut a Win10 support.
forrás: [link]
Érdemes megnézni 1440-ben és 4K-ban is, ott látszik valójában a fejlődés. Full HD-ban nincs olyan orbitális különbség, mert a processorok fogják vissza a videókártyákat.
-
Remus389
veterán
válasz
477il4 #49090 üzenetére
Nekem p6t delux v2 ben el sem akart indulni a 3090...
Mit csinaltam rosszul?
2011 ben volt csak hajlandó képet adni, arra tippeltem h valami uefi dolog lehet a háttérben, de ezek szerint valami bios beállítás?Szia, ez a rövid kis videó és az alatta lévő kommentek hasznosak lehetnek neked: [link]
Szerintem lehet mókolni, csak nem érdemes, mivel nem teljesen 100%-os megoldás, ahogy a videóban is mondja, illetve ilyen drága és erős kártyát már tényleg visszafog az x58 és az öreg hathengeres. Egy 3090 videókártya alá érdemesebb már egy korszerűbb Ryzen rendszert tenni és akkor gyorsabban futnak a játékok is.
Én inkább azt mondom, ilyen régi X58-as géphez érdemes olyan (öregebb) videókártyát választani, ami még elég erős, de nincs ilyen kompatibilitási probléma. További előny hogy olcsóbb megoldás és nem marad a videókártyában annyi kihasználatlan tartalék, mint egy x58 + 3090 párosításból.
Nvidiából a legerősebb amivel gond nélkül működik az a 1080ti (ár/értékben sokkal jobb az 1080 vagy 1070), ami azért elég jó még mindig, AMD Radeon-ból pedig a Vega VII, de ár/értékben sokkal jobb a Vega64 illetve Vega56.
Nekem Vega64 van most benne, az még talán belefér szerintem, de 3090-esem ha lenne, újítanám azt is ami alatta van.
A GTX 1080 illetve Vega64 és az akörüli teljesítményű kártyák a legtöbb játékot tudják futtatni maximális részletességgel full HD felbontásban, tehát lehet még napi használatban is egy x58-as, ahogy nálam is van.
-
Remus389
veterán
Ez történik mikor az X58 találkozik a Vega-val.
További képek: [link] -
Remus389
veterán
válasz
tothd1989 #49043 üzenetére
Ha veszel, olyan lapot vegyél, amin van lehetőség alulfeszelni a procikat.
Akkor viszonylag csendes lesz szerintem.Az én gépemet is alulfeszeltem és így lehetőség volt, a legkisebb fordulaton járatni a hűtőt, nem melegszik túl. Amúgy gyári órajeleken hagytam, csak a RAM-ok időzítéseit vettem lejjebb. Így jó a teljesítménye, csendes és kevesebb áramot fogyaszt, ha jól emlékszem 80 watt-ot fogyaszt alapjáraton, monitor nélkül.
Amúgy meg még cserélem le 1-2 évig, amíg a Windows 10 támogatva lesz, jó ez.
Most tervezek bele venni (ismét) egy használt Vega videokártyát, most hogy lementek az árak. A Mass Effect Andromeda-t fogom kijátszani vele, meg az új COD-ot. -
Remus389
veterán
válasz
jokeph #48778 üzenetére
Hát, 2025 októberéig van Windows 10 támogatás. Azt megvettem erre a gépre és jogtiszta.
Biztos rá lehet hekkelni a Windows 11-et is, de lehet mindenféle kellemetlenség ér.
Akkor elgondolkodok majd, hogy megyek-e Linux-ra (alapvetően nem szeretem, nem tetszik) vagy veszek egy Rizsát én is, mint mindenki.
iMac-en is gondolkodtam, egy használtba. M1-es is akár. Bár ez az üvegdoboz szerintem menőbb mint egy iMac.
-
Remus389
veterán
válasz
Czmorek #48776 üzenetére
Elég az neki, alul van feszelve, C6 bekapcsolva és alapórajelen fut az X5675.
Most netezgetek és 36-38 fokos, úgy hogy le van szabályozva a Noctua ventillátor a hűtőn, Low noise adapterrel.
Thermal Grizzly Kryonaut-tal pasztáztam újta a hűtőt és a chipsetet is.
Bár lehet a cpu hűtőt kicsit elrontottam, mert 33-34 fokos volt korábban, de az is lehet amíg felül volt a táp, elszívta a meleg levegőt.
Alapvetően netezgetős, filmnézős gép ez, szóval annyira nem számít, ha kedvem támadna játszani, felnyomnám a fordulatot nekik BIOS-ból.
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
Kicsit barkácsoltam vele, gondoltam megtisztítom a hűtőt és kap az amúgy elég halk Asus venti helyett egy hangtalan új 92mm Noctua ventit. [link]
Most már csak Noctua van benne (kivéve a videókártyát, de az meg nem forog netezés alatt), nincs hangja a gépnek. Minden leszabályozva, CPU alulfeszelve +C6.
A 4cm-essel elégedett vagyok, de gondolkodok a kicsit hatékonyabb NOCTUA NF-FLX A4x20 -n. De ez már csak ilyen hobbi.
-
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #48645 üzenetére
Hát azért ez túlzás, B450-es lap fillérekért kapható (15-18e), és a Ryzen továbbfejleszthető, az 5000-res szériára a későbbiekben, ha leesik az ára.
Látok egy alkalmi vétel 1600X-et 20 ezerért, bár ki tudja arra már lehet lecsapott valaki.
Szóval ár/értékben ugyanolyan jó már a Ryzen is szerintem, azért mert mindenki ilyet vett és a használtpiacon túlkínálat alakul ki, mert mindenki a legujabbat akarja.
Ha kijön a DDR5-ös Ryzen és lassan elterjed, majd lecsökken az 5800X és az 5600X ára is, mert mindenki DDR5-öt akar és 16-32 magost (ami szerintem már felesleges egy átlagembernek).
De amúgy ha valakinek az X99 szimpatikus, az is jó, ha jó áron szerzi a lapot és intelligens módon választ processzort hozzá.
De amit megspórolsz a Xeon processzorral meg a szerver rammal, azt rá kell költened a lapra, ha jó lapot akarsz. Pluszba a Ryzen továbbfejlesztehető a legkorszerűbb 5000-res szériára.
Igazából nem milliós összegekről van szó, néhány tízezer ide vagy oda, nem oszt nem szoroz szerintem. Az X99 és a Ryzen is kielégítő tudású, egyik se fog megakadni. Vegye azt mindenki ami szimpatikus neki.
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
válasz
kenand #48640 üzenetére
Én is így gondolkodom, ha rám jönne a vásárolhatnék.
De nem sietem el, hisz a jelenlegi jól bevált, még az is lehet 3-5 évig ez marad a Win10-zel, de az is lehet elromlik, akkor tudom mit érdemes vennem.
3-5 év múlva pedig már szóbajöhet a DDR5-ös Ryzen használtba is, vagy ki tudja mi lesz akkor
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #48636 üzenetére
Amúgy ilyen viszonyban vannak: [link]
Itt az 990X 4,6Ghz-re van húzva (hasonló mint a nálam lévő X5675), én viszont gyári órajeleken szoktam lenni, tunningban nálam inkább 4 Ghz a reális az olcsóbb lapom miatt meg nem akarom szénné égetni
(a RAM időzítések vannak levéve meg a CPU fesz lecsökkentve, hogy csendes legyen), a 9900K meg hasonló teljesítményű többé-kevésbé mint az 5800X, mondjuk az 5800X kevesebbet fogyaszt, játékban picit jobb a 9900K de alkalmazásokban az 5800X jobb kicsit
Szóval értelemszerűen a Ryzen vonal irányába mozdulnék, ha mozdulnék. Nem is olyan drága szerintem, ha először egy gyengébb Ryzent rakok belé (ami szintén erősebb mint a jelenlegi de nem annyival)
Kínai lapba bagó a sok DDR4 RAM: Ha megnézed az aprókat a 15-ért látok G.Skill Aegis 2x8GB 3200MHz-et, ami kielégítő teljesítmény és mennyiség
Inkább az alaplap, márkás X99 nagyon drága ez a gondom
-
Remus389
veterán
válasz
kenand #48635 üzenetére
Mondjuk még az is visszatart, hogy jelenleg fejedelmi 24 GB RAM-om van, ha váltanék, úgy hogy a pénztárcámat is figyelem, jó eséllyel ez 16GB-ra csökkenne, az is elég lenne, csak a tudat meglenne hogy visszaléptem.
Kb 15-17 ezer egy B450-es lap, 20 ezerért ott az alkalmi vétel 1600X, kb 16 ezer Ft jóféle 2*8 GB DDR4 RAM, ahogy nézem az aprókat, az 50K körül
A jelenlegit cuccom 15-18 a lap, 6-7 ezer a CPU és 15-18 ezer a RAM az 40K körül
Kb 10-15 ezer plusz pénz, attól függ mennyire ügyesen alkudozok
Tulajdonképpen ha lenne kedvem le is cserélhetném az öreg X58-ast, jó kedvből és később az igen harapós 5800X-szel fejleszteném, meg plusz RAM-mal.
Az 5800X az lazán lenyomja az X99-es Xeon-okat kis fogyasztás mellett tuning nélkül, még a 9900K-t is, csak jelenleg igen drága, ki kell várni míg lecsökken az ára
-
Remus389
veterán
válasz
kenand #48633 üzenetére
Igen, az X99-esben gondolkodtam, 8 magos Xeon-nal, mint váltás
De nem tudom az mennyire Windows 11 kompatibilis. Ez még kérdéses, az is lehet a későbbiekben az MS lehetővé teszi az öreg gépekre is (akár az x58-asra vagy c2q-ra is) a telepítési lehetőséget, bizonyos megkötésekkel.
Persze rá is lehet hekkelni a Win11-es akár a jelenlegi gépemre is, de minek. Amíg jön ki biztonsági frissítés a WIN10-re, addig jó nekem az. Még pár évig biztos.
Viszont az X99-ra váltás nagy hátránya az ár, nagyon drágák a lapok és végülis több évesek, a kínai lapok nekem nem igazán szimpatikusak, nem nagyon akarom bevállalni
Az AMD Ryzen viszont tulajdonképpen már olcsó, egy jobbféle B450-es lap és egy olcsóbb (pl 1600-os, pl most egy Deákért látok egy 1600X-et az aprókban) CPU-val kezdésnek, és mivel elég mainstream cucc, biztos hogy nem lesz vele kompatibilitási gond, megbízható, gondmentes és még menő is.
Szóval az X99-es, mint fejlesztési döntés megkérdőjelezhető, nem igazán éri meg, csak akkor ha valakinek kell a tudat hogy Xeon legyen.
-
Remus389
veterán
válasz
Auratech #48629 üzenetére
Én 2016 Szeptemberében vettem jó áron az X58-as lapom (35 ezer volt a X58 Pro-E + 1*8 GB Crucial RAM + Artic Freezer Pro 7), és már volt egy kulcstartó áron (1000 Ft-ért) vásárolt négyhengeres E5620-asom (amit 4 Ghz-ig húztam, úgy már harapott)
Xeon E5440-esről váltottam, az se volt rossz féláron
Mivel a használt hűtő kb 4-5 ezret ért és a RAM kb egy tizes volt akkor, kb 20-22 ezerért kaptam meg a Pro-E-t 2016-ban, ami azóta is szépen működik és közel ma is ér ennyit, újra kellett azért pasztázni később, mert kicsit melegedett
Az X5675-öst 14 ezerért vettem Ebay-ről 2018 Szeptemberében, és még +2*8GB RAM-ot, az egyik talán 8 a másik asszem 6 ezer volt (igaz az egyik elromlott közbe, pótolni kellett, van ilyen)
Tehát filléres gép, ahhoz képes erőteljes. 4 Ghz-et stabilan, 4,2 Ghz-et is elértem már, bár nem szeretem kínozni. Csendes gépet csináltam belőle, Noctua Ventillátorral és Félpasszív Asus Videókártyával, lehet zenét hallgatni
Én maradok ennél még egy ideig, bár úgy tudom a Windows 11-essel már nem kompatibilis, hát akkor marad a Win10, jó nekem az
Én még itt fogok ólálkodni évekig
Marad ez még pár évet, amíg végleg el nem avul, akkor viszont AMD lesz, talán már a DDR5-ös, vagy az 5800X használtba, bár lehet az elején belerakok olcsón egy 1600-ost és megvárom míg lecsökken az 5800-as ára
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #48422 üzenetére
Akkor ezt rosszul tudtam, mindesetre biztos rá lehet barkácsolni valahogy
A Silent Knight sem kompatibilis a jelenlegi gépemmel:
Socket 478/754/939/940/AM2, LGA775
Viszont a lapomhoz bónuszba adtak nekem egy Arctic Freezer Pro 7-est és annak a felfogatójával a Silent Knight-ot is fel lehetett tenni, ami kicsit jobb teljesítményű is és jobban is tetszik sokkal
Annyi barkács van benne hogy hosszabb csavarok kellettek, hisz a Silent Knight talpa sokkal vastagabb
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #48419 üzenetére
Nekem is nagyon bejönnek ezek az old school rézhűtők, Zalmanból ez tetszett nagyon: [link] CNPS9900, de a 9700-as is tetszett, vagy a fekvő változatok pl CNPS8700
Jut eszembe CNPS7000C-em volt is még a régi celeronos gépemen
Jelenleg Silent Knight-om van: [link]
A legjobb ezekben hogy ha X58-ra rá tudod rakni, elvileg az X99 alaplapra is rámegy, ha jól tudom, ezért is érdemes majd X99-re mennem.
-
Remus389
veterán
válasz
razor03 #48394 üzenetére
E5-1660 v3 lesz az én barátom
Esetleg ha jó áron találsz Ebay-en vagy Aliexpress-en E5-2667 V3-ast, az 3,6 GHz-ig turbózik, 8 magos, viszont nem tunningolható. Ha jó áron van, akkor megfontolandó. Szerintem az is mindenre elég bőven 3,6GHz, 8 mag quad channel-lel és nem kell aggódni a fogyasztás/melegedés problémájával sem. Így egy kínai lapban is biztonsággal működik, bár én inkább a márkás, használt X99 lapot preferálnám.
Úgy tudom a V4-es Xeonokban nincs all-core hack (tehát az összes mag maximális turbó órajelen megy), csak a V3-asokban.
-
Remus389
veterán
Ilyesmire egy aktuális bármi is jó IGP-vel. Pl. egy i5-10400 vagy 11400, vagy egy újabb Ryzen APU egy olcsóbb lapban.
Jó de ez rengeteg nyűggel jár, eladni a mostani gépet, megvenni az újat, szerelni. Teljesen jó nekem az X58, csupán az értékes videókártyától válok meg, hisz nem használom játékra. 86 ezerért vettem másfél éve, majd kiesett a szemem mikor valami 280 ezerért láttam egy ilyet az aprókban.
A gépem többi része amúgy nem valami értékes (összesen talán 40-45K), abból sok pénzt nem tudok csinálni, meg aztán újat is kéne venni sokkal többért, szerelni, bizniszelni, a videókártyát meg csak kikapom és rögtön van 280 ezrem
... Esetleg megfontolandó lenne downgrade-elni 4 magos Xeon-ra, de abból sok pénzt nem nyernék, maradhat a hat magos, néha jól jön az extra power
Egyébként azt néztem hogy a Vega56-hoz hasonló teljesítményű GTX 1070 lényegesen olcsóbb a használtpiacon. Biznisz...
Gondolom jobban bányászik a Vega
razor03: E5-1660 v3 nekem is az lesz majd egyszer, ha például valamiért kéne az AVX2 vagy valami Windows update / program nem menne, mert annyira őskövület az X58. Előfordulat ilyen pl 2025-ben, ki tudja. Ki gondol akkor már a kelet európai X58 tulajokra, hogy nekik is fusson.
Amúgy még azért is talán "bölcsebb" dolog az X99 mint a X79, egyrészt mert már DDR4 és Broadwell 6900K is rakható bele, amiben megint vannak új fejlesztések.
-
Remus389
veterán
Sejtettem, nekem speciel bőven elég a 8 magos.
Az E5-1680 v2 nagyon jó, de kicsit korosabb, hiányzik belőle az AVX2.
Az E5-1660 v3 az ideális fejlesztés, akárhogy nézem, az E5-1680 v3 kicsit jobb lenne, de sokkal drágább. Esetleg 6900K az már Broadwell.
Mondjuk én most nem is upgrade-elni, hanem downgrade-elni készülök: [link]
-
Remus389
veterán
válasz
razor03 #48389 üzenetére
A 9900K nagyon jó, de sokkal drágább (és korántsem annyival, amennyivel gyorsabb).
A Ryzen előnye hogy vehet bele 5800X-et is, de jelenleg az még drágább mint a 9900K, kicsit talán gyorsabb is. [link]
A Xeon előnye hogy sokféle 12-18 magost is vehetsz majd bele, meg kevésbé hétköznapi processzor.
Melyik lesz az utódja?
-
-
Remus389
veterán
válasz
rup1u5 #48380 üzenetére
Ez korrektebb teszt: [link] Itt már triple channel-lel. Biztos volt már itt linkelve.
Csak itt is RTX 2080ti-al teszteli, nem való ilyen régi gépbe ilyen brutális videókártya.
Én nem fogok az x58-ba Vega56-nál erősebbet beletenni.
Én elsősorban E5-1660 v3-ra fejlesztenék, de szóbajöhet a 6900K is, ha jó áron kínálnak egyet. Ha nem akarok sok pénzt elkölteni de 8 magos legyen normális órajellel akkor pedig: E5-2618L v3 (all core turbo hack-el)
Utóbbi előnye hogy igen-igen olcsó, legalábbis láttam 15-ért az aprókban pár hónapja, annyiért ajándék lett volna a 8 magos Xeon.Amúgy igencsak meglepődtem nemrég mikor felmentem az aprókra 85 ezerért vettem másfél éve a Vega56-osom, azt akartam megnézni mennyit esett az ára / tartja-e az árát, erre látok egy ilyen Asus Strix Vega56-ot 280-ért jegelve, nem hittem a szememnek.
Elkéne adnom, más jobban értékelné mint én
Berakok valami kis passzív radeon-t helyette
-
Remus389
veterán
válasz
rup1u5 #48380 üzenetére
Ja kicsit hozna a triple channel, de amúgy visszafogja a videókártyát.
Ha megállítod pl 0:52-nél, látszik hogy az RTX 2080 a Xeon esetében 73%-on dolgozik, míg a Ryzen esetében 97%-on.
De ha egy átlagos videókártyát használsz mint pl GTX 1070-es, akkor lényegesen kisebb a különbség a Ryzen javára, szinte nem is érzékelhető, csak mérhető. Tehát kihajtsa.
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
válasz
lecsek #48327 üzenetére
Hát egy kicsit kezdett már zajosodni a gyári venti, nem volt vészes azért, megérte lecserélni alig hallható most a gép. Én főleg zenéhez és filmezéshez használom, így fontos a csend.
Amúgy, mivel már nem játszom, nem is tudom minek cseréljem le ezt a gépet.
Optikai tuning viszont lesz majd előbb-utóbb (számítógépház), néha jó érzés venni valami számítógépalkatrészt. Bár nemrég vettem a Noctuát, majd
Ez a mostani ház már elég lestrapált.
-
Remus389
veterán
válasz
lecsek #48324 üzenetére
Jól néz ki a gép, teljesen modern hatású. Az én gépem: [link]
Néha én is elgondolkodok az optikai tunningon, nekem igazából a házat kéne cserélni szerintem csak, nekem tetszik a Silent Knight is és a rengeteg tápkábelt kéne elrejtenem valahogy.
Olyan helyen van viszont ahol nem igazán látszódik, csak szemből, tehát olyan túl sok értelme nem lenne nekem.
-
Remus389
veterán
válasz
Speed® #48295 üzenetére
Ja még annyi hogy a rácsot én azért vettem ki, mert a légáramlás útjában áll, ha kismértékben is de rontja a hatásfokot.
Gondolom azért van rajta rács hogy védje a ventillátort amikor az user beszereli, vagy védje a user ujjait amikor nyúlkál a gépbe.
Annak idején drágának számító táp volt az Aurum, egy Deák volt '12-ben. Eszembe jutott akkoriban 6-8 ezer forintért lehetett kapni, Chieftec, FSP 350-400W tápokat, amik teljesen jók voltak. Csak azért vettem ezt az Aurumot, mert akkoriban le lehettett írni (cégesbe), gondoltam ha lúd legyen kövér akkor, ha okosba megoldható.
-
Remus389
veterán
válasz
Speed® #48295 üzenetére
Nem mai darab ez a táp, 2012 novemberi, megnéztem.
Más lecserélte volna már, de úgy gondolom többnyire kímélve volt (kis terhelésen járt) és jó minőségű, így maradhat. Annak idején drágának számító táp volt az Aurum, egy Deák volt '12-ben.
Nézegettem új tápokat is, szerintem a félpasszív a nyerő, de hát drágák nagyon (nem merültem bele a témába de 40-50 ezer körülieket láttam, félpasszívakat), inkább az Aurum felújítása mellett döntöttem, meg jó ürügy volt venni egy Noctua ventit, NF-P12 PWM
Szokatlanul csendes.
De biztos félpasszívat veszek a jövőben, a VGA-mnál is bejön ez a fajta megoldás. Csak akkor indul el a ventilátor ha komolyabb a megterhelés. Sőt az egész gép legyen félpasszív, beleértve a cpu hűtőt is.
Majd erre törekszem.
-
Remus389
veterán
Érdekesség: [link]
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #48236 üzenetére
Én nem is tervezek vga-t, ha a mostaninál nagyobbat vennék, akkor a gépet is le kéne cserélni alatta, az meg nem két fillér így. Ha kellene a lóerő valami game-hez (sima full hd@60Hz), jó érzés hogy valószínűleg elbírja a Vega56(+Xeon+24 giga ram), amúgy meg passzív-an megy a vga, nem forognak a ventijei, maradni fog sokáig ez az Asus Vega56, minőségi darab
Ha gammáznék, betolnék neki egy finom 4+ Ghz-et, így kihozható a gépből a max. Amúgy ha nem nagy gépigényű a játék és simán elbírja, hagyom ahogy van a gépet
De leszoktam a játékról már vagy 2 éve, pedig előtte rendesen toltam, ma már inkább zene, youtube, film, sőt
könyvek -
Remus389
veterán
válasz
jokeph #48234 üzenetére
[link] Inkább úgy lehet mondani lefarag a hátrányából, az 1600-osok alig mentek 4 ghz-en, míg a xeon-ok elmentek 4,4-4,6-ig is. Amúgy elfogadható a Xeon teljesítménye is a videó alapján.
Az idle power-ben a videó végén, az tetszik, pariban vannak.
Mindegy, én már nem nagyon játszok, szóval maradhat egy darabig még.
-
Remus389
veterán
válasz
Czmorek #48232 üzenetére
Czmorek: A képen látható. DIMM: SK hynix HMT41GU6BFR8A-PB
razor03:
BIOS tulajdonságai
BIOS típusa AMI
BIOS verzió V8.15
SMBIOS Version 2.5
UEFI Boot Nem
Secure Boot Nincs támogatva
Rendszer BIOS dátuma 03/19/11
Video BIOS dátuma 11/20/17BIOS gyártó
Cégnév American Megatrends Inc.
Termék információ https://ami.com/en/products/bios-uefi-firmware
BIOS frissítések http://www.aida64.com/goto/?p=biosupdatesProblémák és javaslatok
Javaslat A rendszer BIOS 2 évnél régebbi. Szükség esetén frissítse.
Javaslat A videó BIOS 2 évnél régebbi. Szükség esetén frissítse.--------------
Szerintem gyári BIOS, nem emlékszem hogy másik BIOS-t raktam volna fel rá, bár ki tudja az előző tulajai mit műveltek vele, sok embernél megfordult a Pro-E, mindenki barkácsolt vele. Nekem 2016 óta van meg, nálam megpihent.Esetleg belepróbálhatsz egy Xeon E5620-ast, egy ezresért kapsz, én is azzal kezdtem
3,8 Ghz-ig tunningoltam, harapós darab volt egy ezresért 2016-ban
Aztán jött egy E5640 ez már 4000 Ft volt, de még csak négymagos. 4 Ghz-ig sikerült tunningolni
Majd jött az X5675 2018 Szeptemberében talán, 14 ezer volt, akkoriban ez nagyon jó ár volt, akkor a Ryzen 1600-zas volt a menő, az olyan 50-60 ezer volt, és nem olyan sokkal gyorsabb (vitatható), meg akkoriban DDR4 többszörösébe került a DDR3-nak
Egyelőre marad az öreg gép, úgyis már csak zene, filmnézésre használom, amúgy az X99-nel szemezgetek, a 8 magos Xeon-okkal, quad channel-lel, de igazából jó ez is még
-
Remus389
veterán
válasz
razor03 #48230 üzenetére
Hogy a viharba ne, nekem pont az van: [link]
A BIOS-om szerintem sima gyári, az X5675-öst ajánlom, mert az 95W-os még, de az eggyel feljebbi már 130W-os (persze a gyakorlatban nincs ekkora különbség, de ezzel a tudattal nyugodtabb vagy szerintem), legjobb tunningeredményem 4,2 GHz
-
Remus389
veterán
Elég meggyőző SSD a Samsung 980 Pro PCIe Gen 4.0 NVMe M.2 V-NAND 1TB SSD
-
Remus389
veterán
Erősnek kell maradni: [link]
-
Remus389
veterán
Sziasztok,
alaplapom: MSI X58 Pro-E
SSD-m: Samsung 860 Evo 512GB SSD (satás)Kezd egy kicsit szűkös lenni az SSD-m, arra gondoltam hogy megduplázom, de akkor már kipróbálnám az NVMe SSD-t, tudom nincs csatlakozó az alaplapomon.
Viszont létezik ilyen átalakító: [link]
A kérdésem az, hogy bootolna-e róla, és gyorsít-e érzésre. Van erről tapasztalata valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Wuthering Waves
- Windows 11
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- További aktív témák...
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- AMD A8 7680 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest