- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hővezető paszták
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bekecs76
tag
(#37187) Bodz Az, hogy nincs 44.1khz..., ez számomra mit jelent? Annyit tudok, hogy ez valami mintavételezési akármi, de a gyakorlatban hogy jelentkezik ez nekem hátrányként. Most hirtelen belenéztem a zenéimbe..., hát javarészt 44.1 khz-esek (flac és az mp3-ak is) Akkor ezeket nem fogom tudni játszani??? De, ha tudom, az audio lemezek is ilyenek, akkor azokat se játssza? Vagy most hogy van ez?
-
Bodz
nagyúr
-
EQMontoya
veterán
-
Bodz
nagyúr
Nyom, de megszoktam, általában nem zavar.
Nem tudom, a gyártót kéne kérdezni.Elég merev, mintha pvc vagy hasonló lenne.
Tavaly vettem valamikor, nyáron vagy ősszel, fene se emlékszik. Olyan 10000 forintos füleshez méltó az anyaghasználat, semmi különös, kopogós műanyag.(#37173) krx21: Nem szeretem, tovább tart elkészíteni a frizurát. Meg géppel nem tudom megvágni magam.
-
contaxg
veterán
Audeze közlemény lopott fejhallgatókról
(#37183) bekecs76
Vegyeél, csinálj egy Heed Canamp-ot. -
bekecs76
tag
Szóval még mindig a Takstar Hi-2050- hez keresek valami forrást. Pár napos böngészés, olvasgatás után, azt szűrtem le, hogy kb 20-25ezres kategoriában a Fiio e10k, Sound Blaster X-Fi HD, esetleg, Asus xonar U5, lehetnek jó vételek. Legalább is ezeket nagyon gyakran emlegetik a fórumon ennyi pénzért. Szóval azt szeretném kérdezni valami szakitól, aki ért hozzá, hogy melyik passzolna jobban ehhez a fejeshez???
-
Yodamest
veterán
-
.DLL
veterán
(#37175) pojakcs: Ezeknél van bőven jobb hangú fejes, nomeg kényelmesebb is, a Major pl. valami borzasztóan áll a merev villáival...
Takstar HD2000, Maxell HP6000 ajánlottabb.(#37176) Yodamest: Eléggé semmilyen hangja van ennek a Senninek, nem túl részletgazdag, tere sem sok van, foszlós hártyabevonatú párnák, stb...
Zárt kéne vagy nyitott? -
pojakcs
senior tag
Sziasztok!
Mostanában érlelődik bennem a gondolat, hogy kellene vennem egy fülest, mert így a családom elszeparálásával tudnék zenét hallgatni. A fő cél számítógépről háttér zene hallgatás böngészés közben. Tehát nem kell a csúcskategória, meg azt ki sem tudom fizetni.
A kérdésem az lenne, hogy rendelt már valaki távol-keleti webshoopból ilyesmit?http://www.aliexpress.com/item/New-Genuine-Marshall-Major-With-Microphone-Music-Headset-On-Ear-Hifi-Pro-Stereo-Headphones-Earphone-In/1667384152.html
http://www.aliexpress.com/item/Brand-Takstar-HD5000-Noise-Isolating-DJ-Audio-Mixing-Recording-Professional-Monitor-Headphones-Headset-Earphone/1901545742.html
Ezek tuti hogy hamisítványok, avagy csak nálunk drágább minden, mivel jólét van?
Esetleg valakinek tapasztalat hangminőséggel kapcsolatban az innét rendelt cuccokkal kapcsolatban? -
-
-
Bodz
nagyúr
-
Yodamest
veterán
Sziasztok,
Elgondolkodtam egy vezeték nélküli fülesben, mert a kábel sokszor zavaró a gép előtt ülve.
Amit kinéztem: Sony MDR-RF865
Tetszik benne, hogy van hozzá állvány amin töltheted, nagyon esztétikusan ellehet helyezni az asztalon.
Szerintetek ez jól szólhat? Viszonyításképpen, Edifier 1600T Plus sztereo hangfalakat használok, ezt is PH-n ajánlották anno. Füleseim meg Razer Electra, ill. Razer Tiamat.
Alapvetően gamer lennék, de mindenre használnám, tehát film, zene, játék.
Az említett fülesekkel, hangfallal felveszi a versenyt?Köszke!
-
-
Bodz
nagyúr
Játékra nem attól lesz valami jó, hogy most félnyitott vagy zárt. De jelen esetben én inkább a HD681-et venném.
Nekem mindkettő viszonylag kényelmes, de mint már említettem a Superlux jobban szorít, meg pár óra után a pánt belső, bordás része is képes szép mintát hagyni a fejed tetején. Ezt a megoldást kár volt lenyúlni az AKG K701-ről.Ha csak nincs óriási füled, akkor ilyen gondod nem kéne hogy legyen bármelyiket is választod.
-
krx21
nagyúr
Nos, meghallgattam a Sony Z7-et... Forrás egy Dx90. Összevetésben a SHR1540-el...
Azonos árkategória, hasonlóan viszonylag könnyen hajtható, a dx90-el nem volt gond a dinamika és a hangerő.
A Sony nem teljesen zárt, vannak nyílásai. Karakterben hasonlóan erős mélyben...
Hát azt gondoltam esetleg a 1540 vetélytársa lehet. Hát szerintem mindenben elmarad...
Jóval visszafogodtabb magas, kisebb tér, kevesebb részlet, sötétebb, kicsit hidegebb hang... Mindez persze a dx90-el... Kényelemben is, közelében sincs, 2x-es szorító erő, izzadós bőr és nehezebb is. Persze nem kényelmetlen, de a 1540 az egyik legkényelmesebb fejes... Kivitelre kifogástalan, nincs baj vele...
Röviden ennyi a benyomásom... Persze nem volt bejáratva, bár nem biztos, hogy javul, a Shure is rögtön formában volt anno... -
Scale
őstag
válasz
pulutodurumo #37164 üzenetére
Az az árkategória már esélytelen
Ez a 11k Ft is már nagyon a plafont súrolgatja ahhoz képest amennyit rá akartam szánni, eddig egy 4-5k-s fülest használtam, bár elég kényelmetlen volt és a hangzása se volt valami jó.. de hát rákölteni "fölöslegesen" meg nem akartam.Még annyi kérdésem lenne, hogy kényelemben is jobb a Superlux? A fejpánt része illetve a fül részénél mennyire párnázottak, kényelmesek?
-
-
NOKA32
aktív tag
Sziasztok egy Superlux HD660 meghajtásához mire lenne szükségem?
Számítógépre dugnám rá. -
Scale
őstag
válasz
pulutodurumo #37161 üzenetére
Hát főként csgora használnám filmen, zenén kívül. Ha térhangzás alatt azt érted hogy szeretném hallani hogy pontosan a trapp melyik irányból illetve milyen messziről jön, akkor igen az eléggé számít, szinte az a legjobban.
-
Scale
őstag
Játékra melyik jobb a félnyitott vagy a zárt?
Illetve kényelemben melyik jobb a kettő közül? Esetleg van itt olyan aki próbálta mindkettőt?A mostani fülesemmel az a baj, hogy a fülpárnás részénél a fülemet nagyon nyomja a belső része, a hangszóró része, ezeknél az hogy van megoldva?
Illetve a "fejtető" része ezeknél mennyire kényelmes? -
krx21
nagyúr
Ma meghallgatok egy Sony Z7-et...
Kíváncsi vagyok nagyon...
-
Scale
őstag
Na akkor most érkeztem el a tényleges füles vásárláshoz mivel a mostanit szétszedtük és esélytelen a javítása, legalábbis amennyi pénzért megcsinálnák annyiért nem érdemes.
Akkor a javasolt fülesek a következők voltak:
- Maxell Retro Dj
- Takstar Hd2000
- Superlux HD681evoHD2000re azt mondtátok hogy jóval kényelmesebb mint a retrodj és árban is ahonnan be lehet szerezni nem kell fizetni szálítási költséget és így nem sokkal drágábban jön ki mint a maxell így akkor a maxel kiesett.
Már csak a Takstar vs Superlux nincs kifilézve. Takstar ugye 6890, Superlux 11090-re jön ki szállítással együtt.
Az a kérdés hogy 4000 pluszt megér-e a superlux?
Másik kérdés, mindkettő circumaural?
-
.DLL
veterán
válasz
Raul_Duke #37148 üzenetére
K551 is van pedig ott, egyébként ugyan az a fejes felépítésre is (ha megnézed neten rákeresve) csak a kábel más. Persze ha a K550 nem feküdt föl rendesen, akkor ez a K551-el is előfordulhat, de acél pántjuk van szerintem kicsit szorosabbra hajlítható, illetve a fülkagylók elfordulását be kell kézzel állítani, mert nem olyan laza a rögzítésük mint más fejhallgatóknak. Próbálj rájuk mégegyszer.
Shuret nem tudom, azt hittem van a 'Plázában, de tényleg nincs, akkor erre is keress rá neten.
-
-
Azurooandrew
tag
Ha lesz rá lehetőséget egy pár sort írsz majd róla?
A maga módján szép ez a fejhallgató (sőt) és gyönyörűen körülvennék ezek a párnák a füleimet tehát hosszan tudnám viselni;
+ tudom hogy ez egy stúdió fejhallgató, de nagyon megnéznék pár arcot amikor valaki egy ilyennel jönne a fején a sok piros beats között ,) -
törölt tag
válasz
Raul_Duke #37142 üzenetére
Ha még kitömöd a párnát, az a hangján is változtat majd, de leginkább még kevésbé fog rásimulni a fejedre. Tulajdonképpen ha a hangja bejön, akkor mi a probléma? Szigetelni ennél jobban nem fog, szerintem egyik fejes sem tud igazán úgy szigetelni, ami utcára elég lenne. Ha ilyen elvárásaid vannak, akkor muszáj lesz IEM-et venni.
-
Raul_Duke
tag
Nekem tetszettek a mélyek. Abszolút nem éreztem kevésnek, sőt, inkább a többinek volt sok. Hallgattam elektronikus és rock zenét is, de nem hiányzott sehonnan a basszus. Én amúgy sem szeretem ha sok a mély. Pl. az MSR7 hangja is -3-as basszussal volt a legjobb. Tuti befutó lenne az 550, ha passzolna a fejemre. Pedig széles fejem van, de olyan érzés volt, mintha fül fölött nem szorítana rendesen. Egyébként láttam valahol a neten egy oldalt, ahol a srác plussz tömést tett az 550-es párnáiba. Vásárlás előtt azért még egy tesztet megejtek majd.
-
Bodz
nagyúr
válasz
sting2 #37039 üzenetére
Tetten érhető, de az AD900-hoz már illene egy jobb forrás.
(#37137) Raul_Duke: Sajnos a K550 ilyen, az óriási párnák nem passzolnak mindenkinek, pont emiatt szokott eltűnni a mély.
(#37140) .DLL: Nem is érdemes vele foglalkozni túlzottan, közepe az van, erősen céleszköz, de kb. ennyi is. A DT150 minden szempontból jobb.
-
.DLL
veterán
válasz
gaborka8x8 #37136 üzenetére
Egy régi 1600Ω-os vasmembrános rádiós/telefonos fejhallgató.
(egyebet sajnos nem tudok róla)
-
Raul_Duke
tag
Most voltam a fejhallgatóplázában. 3 esélyes van:
AKG K550
AKG K545
Audiotechnika MSR7
Apropó, az 550-es nem igazán passzolt a fejemre, létezik hogy kivannak a párnák? Esetleg tapasztalt már valaki ilyet?
Sajnos a passzív zajszűrés egyiknek sem a legjobb.
-
Dava
tag
Hát igen, ez pont supra fejes ugye, lehet érzékenyebb a párnaváltásra.
Bár régebben se volt amúgy a kényelem királya, de ennyire nem volt durva. Eredeti párnát viszont ki van zárva, hogy vegyek. Újonnan 14 körül van K81DJ ahogy láttam, a párna külön meg 10... vicc. Majd megpróbálkozom még moddolással, hátha sikerül javítani valamit. Egyébként az is lehet, hogy a hallásom lett jobb a dj-zés abbahagyása után
Nem lepődnék meg, mert nem spóroltunk a hangerővel annak idején.
-
.DLL
veterán
Is-is-is, ezek együttesen abba az iránya befolyásolhatták a dolgokat, hogy most rosszabbnak hallod. Egyébként igen sokat számít a párna, hiszen azzal együtt alkot egy akusztikai rendszert a fejhallgató maga. Ezért is szólhat máshogy más-más embereknél is, akiknek különbözik a fülformája, ez supra fejesekre igaz leginkább.
-
Dava
tag
Rendeltem Ali-ról új párnát egy K81DJ-re, és nagyon tré a hangja. Muszáj volt venni, mert a régi már lerohadt róla (2006-7 körül vettem). Emellett baromi kényelmetlen és egy szám meghallgatása után már forró volt a fülem.
Ez az utángyártott párna szinte ugyanúgy néz ki mint a gyári, és szerintem ugyanolyan anyagból van. Vajon ennyire tudja befolyásolni a hangot a párna, vagy lehetséges hogy "állásában" romlott a fejes hangja? Vagy csak az idő színezte ki az emlékeimet (mikor megvettem, dj-zésre használtam és tök jó volt a hangja emlékeim szerint)?
-
MY2K
aktív tag
Sziasztok! JBL E50BT-t próbálta vagy használja vki? Tapasztalatok?
-
.DLL
veterán
válasz
Azurooandrew #37123 üzenetére
Igen, nagy valószínűséggel Beyerdynamic DT100. Egyszer majd kerítek rá módot, hogy meghallgassam.
-
Radomer
aktív tag
Itt még tuti nem vesztek össze a studió fejhallgató márkán a tagok melyiket vegyék.
-
bekecs76
tag
Sziasztok¡
Olvasom, hogy itt több embernek is van Takstar hi2050. Én is nem rég vettem. Egyenlőre alaplapi hangkártyáról megy, de szeretnék beruházni mellé egy DACt vagy valami jobb hankártyát vagy fejes erős8tőt..., nem tudom, de biztos többet ki lehetne hozni, a fejhalgatóból, ha normális forrás lenne előtte. Szóval érdeklődnék, hogy ki miről hajtja a Takstar hi2050 t. Kb 20 ezer körül gondoltam a beruházást. -
Radomer
aktív tag
Mielőtt nagyon mellélőnék a párnacserének.. DT880 T90 karimája ugyanaz a méret ugye?
-
Raul_Duke
tag
válasz
PeeterssoN #37109 üzenetére
Én se tervezem megvenni, de szerintem jóval kevesebből is tudok számomra élvezhető rendszert venni.
-
contaxg
veterán
-
Raul_Duke
tag
válasz
contaxg #37104 üzenetére
Egy kicsit kisebb minőségi ugrásra gondoltam
. Mondjuk ha a Fiio-nál szeretnék egy kicsit jobb minőséget, akkor ti mire cserélnétek, és az ára 150k-val osztva ne legyen 1-nél nagyobb szám
?
Egyébként abszolút nem érzek túl sok magasat az X3-ban.
Egy k550-hez is kevés az X3? -
contaxg
veterán
-
Ati1979
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged