- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple notebookok
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz #71562240 #39794 üzenetére
Nem tudok róluk semmit sajnos.
Most egy oldalt figyelek: murfie.com lehet náluk online cdt venni, és losslessben letölteni. Ami még érdekes, hogy a saját gyűjteményt (CD és vinyl) be lehet hozzájuk küldeni archiválásra és megőrzésre, amit szintén le lehet tölteni (mármint a sajátot). Ahogy elkezdik árulni a vinyl ripeket nagy felbontású losslessben, elsők között próbálom ki. Kíváncsi vagyok hogy egy igényes rip 24/192-ben mit hoz ki. Persze onnantól már nem analóg lesz, de kíváncsi vagyok.Pumba: a CD nem korai volt.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz #71562240 #39793 üzenetére
Az egybe vagy különírás érdekes kérdés, ezzel sokszor szívok, hogy mit is kellene egybe vagy külön.
Szerintem nem probléma, ha szerepel a fül is a kifejezésben. A fülre-fekvő és fülkörüli erre jó példák. De elhet felfekvő és körbefogó/ráboruló is, fül nélkül.Kínaiban nem nagyon hallottam még így megkülönböztetve, itt általában a külön kategóriák a fejhallgató, iem, earbud és a fülre akasztós (olyan supra, aminek nem fejpántja van, hanem fülkagylóra akasztható).
-
törölt tag
válasz #16820480 #39790 üzenetére
Az lenne jó, ha olya(noka)t találnánk, amelyek hordozzák a tartalmat, de nem olyan nehézkesek, mint a "fület körülfogó", "fület körülölelő".
Azért is hoztam félig komolyan példának a "túlütés" kifejezést, mert az híres példája annak, hogy hogyan jó átültetni a magyar nyelvbe idegen nyelvű szakkifejezéseket. Előtte volt ugyebár a "tilos felszabadítás", ami laikus számára is tartalmilag érzékletesen körülírta, a szabály bizonyos aspektusát, ellenben nehezen használható. Afféle "pályázatot" indítottak a sportriporterek, hogy a jégkorongkedvelők adnának már ötleteket, és a legjobb ötletnek a túlütés bizonyult, tartalom is van benne és könnyű kimondani, - és még szép is.
Vagy ott van a fociban a les. Nem olyan tartalmas, mint az angol off-side, de könnyű használni és van szépsége - az értelmezéséhez azonban ismerni kell a szabályrendszert, hiszen a szó tartalma nem írja le a szabály tartalmát. De megtanultuk, tudjuk. Tehát a fejhallgatós szakmához is lehetne az on-ear (supraaural) és az over-ear (circumaural) magyarításaként olyan jópofa kifejezést találni, amely nem írja le egzaktul a szabály tartalmát, de aki ismeri a fejhallgatók világát, az megtanulja, hogy az adott szó mit jelent. Vagyis nem feltétlen kell benne lennie a fül szónak sem, mert ha megtanultuk a kifejezést, tudjuk, hogy fejhallgatóra vonatkozik. Például "ráülő", "ráfekvő", "körülfedő", "körbevevő"... - ezek hülye példák, de lehet ilyesmiből valami jobb.
Példa a szomszédból: minden jel szerint a "hallójárati" alkalmas hivatalos megoldás lett az "in-ear", azaz "agybadugós" helyett.
Sajnos az agglutináló magyar nyelv az ilyesmiben nehézkesebb mint a flektáló-izoláló angol, de végülis találtunk már egy-kettőt, amely megközelíti-eléri az on-ear és over-ear egyszerűségét, könnyedségét, tartalmasságát. Gondolom, az "elfogadott" közös nevező maximum négyszótagú legyen, de még jobb ha három, és nem árt ha egy szóból áll - esetleg kötőjelesen.Szerintem az eddigiek közül a "fülre-fekvő" és a "fül körüli" a legjobb, esetleg még jobb lenne egybeírva, "fülrefekvő", "fülkörüli", és talán találnunk még jobbakat - illetve mások esetleg az eddigiekből is mást tartanak a legjobbnak.
Aztán a kiválasztottakat elkezdjük aktívan használni, és elterjed az egész országban - és a topik Kazinczy-díjat kap.
Ha mondjuk a pályázati határidő 80 nap lenne, akkor lehetne a projekt neve "80 nap alatt a fül körül"... Errrr...Szerk.: Az izoláló kínaiban hogy mondják?!
[ Szerkesztve ]
-
Mokacsínó
csendes tag
Sziasztok!
Fejhallgató vásárlása előtt vagyok, különösebben nem követem a fülesekről szóló teszteket, azért kérem a segítségeteket, hogy mit ajánlotok. Főképp FPS játékokhoz használnám.
20 000 Ft körüli árban gondolkozok.
Köszönöm a segítséget, ha tudtuk, akkor rövid indoklásnak is örülnék, vagy tesztnek.
Pacsi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #71562240 #39785 üzenetére
A fülre-fekvő nekem tetszik suprához, a circum meg fület körülfogó/körülölelő esetleg? De a fül körüli is jó, tömör, érthető.
Mondjuk közben rájöttem, hogy az adott fordításnál vaklárma volt a keresgélés, mert nem voltak ennyire részletekbe menők a megfogalmazásnál, csak simán fejhallgatóra gondoltak, de az angol szövegben úgy volt, hoyg "generic over-ear headphones", viszont nem volt külön kategória on-ar fejeseknek, szóval marad általános fejhallgató.
-
gedani
csendes tag
Sziasztok
Érdeklődnék hogy a takstar hd2000-nek jobb hangja lehet e mint a denon AH-D310R fejhallgatómnak?
Érdemes lehet beszerezni vagy nem jelentene hangminőségbeli javulást?
Köszönöm a segítséget.Üdv
-
törölt tag
válasz #16820480 #39771 üzenetére
Túlütés.
Egyébként itt az alkalom, legyünk Kazinczyk.
- fülrefekvő, fülreülő, fülönülő,fülemüle...
- fül körüli, fülölelő, (szerintem az említett kagylós se hülyeség és egyszerű, könnyű használatú, ha bevezettetik a köztudatba)...
Ki ki pályázzon ötletekkel, aztán szavazzunk, aztán terjesszük a döntést, tegyük szakszóvá a legtetszőbbe(ke)t.(#39784) pity-putty Hangszerker, Teréz krt.
[ Szerkesztve ]
-
pity-putty
tag
Abban tudtok segíteni, hogy egy Shure SRH940 fejhallgatót Budapesten hol tudnék kipróbálni?
Van olyan üzlet ahol ez lehetséges? -
Bodz
nagyúr
Pioneer Master 1. A végén az ára sokkoló.
-
törölt tag
Jaa, azt hittem, hogy rosszul szól, vagy valami egyéb technikai gondja van Azt csak azért néztem, mert könnyen meglenne, aztán abban sem vagyok biztos, hogy ilyen használatnál van-e bármi előnye a nyitottnak (meg az átlag fél órás használatnál a circumosnak, de ehhez meg fel kéne próbálni).
Na, ez a Maxell is jónak tűnik, köszönöm -
.DLL
veterán
válasz #58000384 #39777 üzenetére
Ez bizony nem circumaural... és nem is túl jó.
Amit láttam 5k körül, nyitott, bár sz is supraaural, de pluss párnás az a Sennheiser HD407, ez egész jó ennyiért. Jobb hanggal circum kialakítással, de zártban ott a Takstar / Invotone HD2000, ez megéri a 6,9k-t.(#39778) lugosi: Az nem lesz egy rövid menet, de sok sikert hozzá!
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
MODERÁTOR
Hasonlóan jártam mikor elmentem egy barátom hifi lemezjátszóján meghallgatni egy olyan felvételt, ami már megvolt nekem cdn (Dire Straits / Dire Straits c album, 1978-as angol kiadás, Sultans of Swing) és hát leültem.
Emiatt el is halasztottam az egész hifi témát addigra, míg össze nem tudom bogarászni legalább a kedvenceimet bakeliten. És egy jó lemezjátszót. -
törölt tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy olcsó fejhallgatóra, és mivel még korábban nem nagyon vettem, így kérném a tanácsotokat.
Otthon használnám, csendes környezetben, átlagban csak videónézésre, ritkábban zenehallgatásra (arra van 5.1). Én nyitottra gondoltam (állítólag hosszabb távon kevésbé árt a fülnek, de ha a zárt is jó erre, akkor az is jöhet), illetve circumaural típus lenne a legjobb. Mikrofon nem kell hozzá, és hangzásra is annyi a követelmény, hogy a telefonos fülesnél meg ezeknél az 500 forintos fejhallgatóknál azért jobban szóljon Tehát ne egy tompa, torz, csak magas tartományt tudjon. Az ára minél alacsonyabb legyen, 5-6 ezernél drágább pedig semmiképpen sem.
Esetleg van olyan márka, amit kerülni kell, vagy ebben az árkategóriában mindegy?
Amire elsőre gondoltam (és zárt), az egy ilyen fejhallgató. Ha ennél nem lehet ilyen áron nagyon jobbat kapni, akkor ezt megvenném. -
demars
addikt
Megérkezett a hd330-as fejes! Most ez szól...
Már egy ideje feltűnt, hogy ha az m40x hallgatása közben kissé elmozdítom a fejest, vagy épp, hogy egy picit szétnyitok rajta a magasabb tartományok jobban érvényesülnek, illetve a mélyek is "élénkebbek" lesznek... Vissza engedve ismét rásimult a fejemre és a mélyek ezek után olyan kis tompáknak tűntek ( talán a legjobb szó: elmosódott) Nem vagyok vájtfülű... Ezek az első fejeseim, az első láncom, csak a tapasztalataimat próbálom leírni.
Sokat olvasom a topikot és kedvet kaptam egy nyitott fejeshez... de nem szerettem volna sokat rászánni, hátha nem jön be! Nos most, hogy hallgatom a hd330-at ez a tompa mély érzés eltűnt, a magas tartományt teljesen máshogy adja vissza...
Valószínűnek tartom, hogy a hallgatott műfajtól is függ, az ember lelki állapotától, hogy épp mire vágyik, de most úgy érzem, hogy amire kíváncsi voltam megtudtam!
Egy élmény ezzel (is) zenét hallgatni!
Többnyire metál, rock szól nálam, azokból is a klasszikusok... Most ismét hallgathatok mindent végig, hogy szólnak az új fejessel...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
JackFeryll
őstag
válasz pulutodurumo #39774 üzenetére
Ja, hát igen. Ez olyasmi mint ahogy senkit nem hallotam még "központi vezérlő egység túlvezérlés"-ről beszélni pedig az még értelmes is
-
pulutodurumo
addikt
válasz JackFeryll #39773 üzenetére
Ezzel tisztában volt a kolléga. Ő csak jó magyar kifejezéseket keres.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
törölt tag
Magyar fordításban a supra és circum fejeseket hogy lehet közérthetően megfogalmazni? Egyedül a Sennheisernél találtam magyar weblapot, náluk "fülre-fekvő" és "kagylós", de ez utóbbi nem igazán pontos megfogalmazás.
-
.DLL
veterán
De jó, egyik ismerősöm vett egy AKG K545-öt, előtte 10k alatti fejesei voltak; végre mutathatok neki zenéket és mindegyiken olyan jól el tud csodálkozni hogy mivan... eddig mit hallgatott...
Ebből lejtő lesz, ha megmutatom neki még az én DAC-omat és fejes erősítőmet is (egyelőre integráltról tolja)...
Jó az olvadozó üzeneteit olvasni(P.H.)
-
Yodamest
veterán
Aki 30K alatt keres nagyon jót, nekem van egy eladó 3 hónapos ATH m40x-em.
-
Wolfskin
őstag
válasz Radomer #39765 üzenetére
jónak tűnik... köszi!
de még sosem hallottam a sound magic márkáról... az e10m és s közt mi a különbség? mintha az s-nek jobb lenne a kábele (sodrott)?
ami itt "elfogyott" az kifutott, vagy csak raktárhiány van? ismered a boltot?[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
agyba dugós fülesre milyen javaslatotok van, ami szépen szól?én nem vagyok híve, de unokahúgom futáshoz/telefonhoz vett egy sony-t 3e-ért, amiről nem tudtam lebeszélni...
határ olyan 10e +/-.(nekem valamilyen anatómiai anomális miatt a bal fülem annyira nyomja, hogy 5-10 perc múlva sajgó fájdalmat érzek és nem bírom tovább benn tartani az ilyen füleseket...)
-
demars
addikt
válasz JackFeryll #39759 üzenetére
Ha szeretsz barkácsolni ki tudod cserélni... Ha nem akarsz vele foglalkozni és kukázod küld el nekem egy csokiért...
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
LeventeV
senior tag
Sziasztok.
Mik a tapasztalataitok a vezetékes Sony MDR-950 fejhallgatóról? -
demars
addikt
válasz JackFeryll #39756 üzenetére
Hol tört meg?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Superlux HD662B-m kábele megtört és olyan árkategória amit nem éri meg javíttatni. Ezek után viszont olyat szeretnék aminek lehet cserélni a kábelét.
egyéb kritérium: zárt és legyen olyan színvonalú mint az előző
A HD661-re gondoltam viszont a kialakítása miatt gyanús, hogy semmit nem ér a cserélhető kábel mert a kis lifegő kilógó fix részénél fog megtörni tippre. Szerintetek ?Amúgy lehet kapni rá velúr huzatot ? Gondolom a 662B-é nem megy rá mert ez kerek, egyébként meg soha többé műbőr.
[ Szerkesztve ]
-
krisz242
tag
válasz Falconer #39754 üzenetére
Én meg dx90-ről hallgattam, azzal nagyon összepasszoltak.A dx90 valószínűleg nem sokkal részletesebb, és hangzásban is hasonlit a dx50-re(legalábbis aki mindkettőt hallotta, úgy emlékszem ezt állította). Persze ízlések és pofonok, de én nagyon szerettem a dx90-ad900x kombót!
-
utgyuru
aktív tag
A segítségeteket szeretném kérni valami fejhallgató választásával kapcsolatban. Irodában használnám, főleg mobil, tablet, PCről. Over ear kialakításút szeretnék, és a legzártabbat amit lehet. Lehetőleg kifelé semmi ne hallatsszon ki, és én is minél kevesebbet halljam a környezetemet. Keretösszeg legyen mondjuk 50E elsőre.
Inkább valami szövet borítású tetszene, bár most egy bőrös Denont használok, és nagyon kényelmes.[ Szerkesztve ]
-
Hack3er
őstag
Előjött bennem a kiváncsiság a nyitott fejesek íránt
audio-technika AD900X nagyon megtetszett az olvasottak alapján (GR07-et is látatlanba vettem, és nagyon tetszik a hangja) Ha vennék majd csak is japánból rendelve.De viszont csak a dx50-em van ami nem tudom mennyire lenne neki elég.
Olvastam a dx50 modról a neten, jobb kondikkal és műveleti erősítővel szerelte fel az illető.
Elméletileg megoldaná a kihajtási problémát. -
anddrew
tag
Udv Jatekra szeretnek fulest venni. 15e a keretem. Szeretnem, hogy legyen rajta mikrofon is... Tudtok valamit ajanlani?
π
-
HoaryFox
őstag
válasz Fitzgerald #39745 üzenetére
Én is ugyanígy voltam a Taki Pro80-al
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Fitzgerald
veterán
Megvan az új M30X. Járatom vagy 2-3 napot, de már a dobozból kivéve is igen meggyőzően szól.
Kényelmes is.
Érdekes, ez az első fejesem amit eszembe sem jutna EQzni.
Ezt is megértük. -
zsocy
őstag
Az Eurovizió-n a most fellépő csapat fején fejhallgató van, azzal az indokkal hogy a tökéletes hangzást keresik. Háát, szerintem ezzel a strasszköves csodával mást talál majd meg, nem egy Audeeze
-
.DLL
veterán
válasz psajti #39740 üzenetére
Nos ez esetben van egy jó hírem, ez a kettő elfelejthető. Ugyanakkor van számos jobb alternatíva.
- Maxell Retro DJ (a 2 még basszusosabb)
- Takstar / Invotone HD2000 (olcsón az egyik legjobb hangú fejes)
- AKG K511 (ütős)
- Pioneer SE-MJ711 (ez a legerősebb mélyben a most felsoroltak közül)
- Superlux HD681 EVO (a mélye mellett a többi tartomány is szép és a tere is jó)
- Maxell HP6000 (erre ugyanez igaz, csak ez zárt)(P.H.)
-
domedee
senior tag
Sziasztok, tudom, hogy félig off, de mégis hátha itt már valaki találkozott a lenti fülesekkel. Igen, mind Bluetooth-os. Bár némelyik tud vezetékesen is működni. Szóval a kérdésem az lenne, hogy csak sima hangminőséget tekintve illetve, hogy mennyire egyenletes a hangzásuk, ezek közül a fülesek közül melyik lenne az ajánlott. Vagy mennyire éri meg a drágább, nyújt-e annyival jobb hangzást, mint amennyivel többe kerül.
Főleg utazás alatt (BKV) illetve irodában (nem zajos, de az is fontos lenne, hogy a mellettem ülőt se zavarja a kiszűrődő hang). Inkább rock (pop is) illetve azzal érintőleges zenei műfajokra használnám. Az összeghatár viszonylag tág, de azért a kevesebb összeg nem baj. A túl sok basszus már zavar. A forrás sima telefon lenne, MP3(320)/FLAC. Egy Umi X2 kínai teló lenne. Eddig meg voltam elégedve a hangjával, bár idáig is egy Sony MW600-on hallgattam. Mondjuk azt nem tudom, hogy melyik ad jobb hangminőséget, ha a telefon DAC-ja adja az analóg jelet, ami olyan, amilyen; vagy a fülesben levő, még akkor is, ha itt már van egy BT közben.
Creative Sound Blaster Jam
Creative WP-450
Sony MDR-AS700BT
Sony MDR-ZX550BN
Sony MDR-ZX750BN
Sony MDR-10RBT
Jabra Move Wireless
Jabra Revo WirelessElőre is köszi.
[ Szerkesztve ]
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
psajti
aktív tag
Üdv Mindenki! Lehet, hogy elég bugyuta kérdés lesz de szerintetek melyik belépő fejest válasszam? Sony mdr-zx100 vagy Philips shl3200? A legfontosabb szempont nekem, hogy erős basszusa legyen, de közben a magasabb hangok, énekhang se torzítson. Szerintetek? Mindkettőt kipróbáltam de elég korlátozottak voltak a lehetőségek a boltban, talán a Sonynak mintha picivel erősebb lett volna a basszusa de azért inkább hozzábbértők segítségét kérném a döntéshez. Ja és főleg laptopon, telefonon lenne használva ha az számít valamit.
szerk: a Sony mdr-xb400-at kifelejtettem a listából.
5-12-18 Hz alsó tartomány sokat számít ebben a kategóriában? Elvégre mindegyik a hallható tartomány alatt van már.
[ Szerkesztve ]
-
Golota
aktív tag
válasz #59070464 #39733 üzenetére
Tényleg jó kis fejes, de eléggé mélykiemelt. Nem nagyon fog a basszus a háttérbe húzódni a későbbiekben sem. Ezzel együtt is kifejezetten élvezhető, csak V-Jayst ne hasonlíts hozzá, mert utána már kevésbé fog bejönni (nekem ez a két ultra-portable van). A kábelére nagyon vigyázz, sajnos típushiba, hogy megtörik a jack-nél. A head-fi fórumon is mindenhol írják és az enyém is így járt. 1 évet sem bírt ki. Nagyon hurka az a kábel. Nagy kár érte, mert a fejpánt kialakítása kifejezetten strapabíró.
-
Golota
aktív tag
Tegnap elmentem Gradot venni. Hosszas hallgatózás után végül nem az SR60e-re, hanem az SR80e-re esett a választásom. Nagyon hasonló karakterek, a 60-nak valamivel talán kiemeltebb a basszusa, de a 80-nak annyira szépen, megragadóan szól a közepe, hogy nem tudtam nem ezt választani. A dobozból kivéve is egyértelmű volt ez az adottsága és mivel a 60 már kicsit jobban be volt járatva, ezért feltételezem, hogy a 80-as a későbbiekben még meggyőzőbb lesz, növelve az előnyét.
Otthon le lett tesztelve, kontrasztként egy AKG 550 és egy Takstar pro80 szolgált. A Takstar nagyon V mindkettőhöz képest, de ezzel együtt is remekül szól, viszont nem egy kategória a két másik fejessel. Az AKG kevésbé színes, a tere valamivel nagyobb, mint a Gradoé, de a Grado ütősebb basszusban, a közepe meg sokkal inkább élettel teli. Kifejezetten "in your face", míg az AKG visszafogottabb. Magas hangoknál kb forma-forma. A Grado-t nagyon-nagyon jó hallgatni, hamar azon kapja magát az ember, hogy már nem a fejesre, hanem a zenére figyel. Gondolom, valahol ez volt a cél...
Azt hiszem, rock és metál műfajra nekem ennél jobb fejes nem kell. Nagyon boldog vagyok vele.
-
whited
addikt
sziasztok
erről van esetleg valakinek véleménye?
mennyi jó vétel ennyiért? [link]Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Bodz
nagyúr
-
-
törölt tag
Részben ez alapján és mivel régen volt és tetszett a PX 100 II-es füles elődje, ezért berendeltem kényelmes, éjszakai szükségmegoldások esetére. Ráadásul jó áron volt (12k). Mindenképpen olyat szerettem volna, amit ráteszek a fülemre és nem ami eltakarja azt. Kíváncsi leszek rá, még ha itt annyira nem is volt népszerű, rákeresve a topicban. Utazni is lehet vele és még szép is.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Na, meglett a zart fejhallgatom (persze meg ide kell ernie) egy hasznalt Victor HP-DX1000 szemelyeben.
-
Fitzgerald
veterán
Rendeltem egy M30X-et. Volt már/van egy rakás fejesem, de a Creative Aurvana Live! mellett eddig erről hallottam/olvastam a legtöbb pozitív visszajelzést overall a 30 rongy alatti fejesek közül. Megöl a kíváncsiság.
-
-
Wolfskin
őstag
válasz assemble #39708 üzenetére
talán hogy fehér(ebb) az a takaró cucc, ami a hangszórót belül (részben) takarja
de sok minden a többi képről sem jön le http://www.headfonia.com/sennheiser-hd-updated-drivers/a hd600 esetén szembeötlőbbek a változások
http://www.head-fi.org/t/555236/hd600-old-versus-new-drivers/15 (alul, a képen) nekem a mid HD600 van. ha ez jelent valamit...[ Szerkesztve ]
-
assemble
addikt
válasz szakibá... #39682 üzenetére
En bevallottan eleg laikus vagyok a temaban, igyekszek nem hulyesegeket irni, de nem tudom garantalni, hogy ez mindig sikerul
Hogy jol skalazodik erositovel, az elvileg azt jelentene, hogy egy jobb erositovel erezhetoen jobb lesz a hangja is, peldaul eleg nepszeruek a csoves erositok hozza asszem. De ezt nem tudom se megerositeni, se cafolni, mert nincs osszehasonlitasi alapom...Igen, a balanced-rol amit irsz, az amennyire tudom, pontos es korrekt, alapvetoen igy mukodik a dolog. Abban egyebkent nem voltam teljesen biztos, hogy a zajkiolto hatas megjelenik egy fejhallgaton is, es nem kell-e hozza egy kulon elektronika ami kivonja az egyik jelet a masikbol, de ha jol veszem ki, akkor igazabol "magatol" megtortenik egy sima fejesnel is amit lehet igy kabelezni.
Az athallast tudtommal az befolyasolja, hogy (fully balanced forrasnal/kabelezesnel) mivel vegig teljesen kulon csatornan mennek, sehol nincs kozos foldjuk, a 2 csatorna teljesen fuggetlen tud lenni egymastol.
Az igaz, hogy egy fejhallgato kabel altalaban eleg rovid, igy a kabelbol adodo zaj valszeg eleg jelentektelen, viszont mas zajok is ott lehetnek peldaul az eletronikabol, egyenetlen tapellatasbol adodoan, stb, szoval emiatt szerintem szamithat.
A fentieket figyelembeveve en siman el tudom kepzelni, hogy meg tud noni a valos jelszint tole. Mindenesetre a konkret lejatszonal (ponoplayer) a legtobben azt irjak, hogy eszrevehetoen reszletesebb a hang balanced modban. Ez onmagaban persze nem sok mindent bizonyit, es lehetne akar placebo is, de peldaul pont most olvastam valamit, ami ha jol veszem ki, valos meresek alapjan mutatja ki ugyanezt:John Atkinson - editor of Stereophile - has another go at the Pono in the Follow-Up of the June issue - this time he's measuring and listening in balanced mode.
He says that the Pono has a resolution of just over 17 bits in regular single-ended mode, and that in balanced mode the noise-floor drops "an additional 4-5 dB, implying an increase in resolution to 18 bits' worth".
So while 24-bit files are overkill, the PonoPlayer is capable of producing better measured results with high-res material than it does with 16bit material.
As somebody that has not listened to high-res yet, I can't say that the difference will be audible to me - but I'm stoked to find out(my Pono is in the mail).
Ez mondjuk mar begyuruzik az "eleg-e a 16 bit, HiRes audio" temaba is, ami megint egy szep nagy tema...
#39702: itt mit kene latni kulonbsegnek?
-
demars
addikt
Azt elhiszem... gyorsan rákerestem... hát nem egy olcsó bóvli fejes és azért az ára is ott van...
Sajnos ez a kategória nekem már nagyon sok! Túl van a lélektani határomon... ennyit nem adnék ki egy fejesért!
Mindjárt megkapom, hogy pedig van ennél sokkal drágább és jobb is...
Amúgy szívesen kipróbálnék egy nyitott fejest is... még nem hallottam...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Asszociációs játék. :)