-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Polllen #100449 üzenetére
Mérget nem vennék rá, de "ránézésre" Cloud méret. Ahhoz meg minden IS van. Persze mérget nem vennék rá. Ha picit kisebb, akkor AT M-es sorozatú párna
Max kérsz az eladótól tájékoztatást, hogy mekkora párna kell rá. A "Cloud méret" egyébként 8,5X11cm, Az AT M-es meg talán 8X10-es. Pár mm eltérés még bele fér.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #100448 üzenetére
Tökéletes választás lenne, ha találnék hozzá tartalék párnát.
A D5200-t nagyon szerettem. -
Gzula[HUN]
addikt
-
Gzula[HUN]
addikt
Ha ilyen jó áron van az Alpha S, akkor inkább azt. De szerintem ár/érték arányban most mind a 2 jó. Az Alpha műbőr párna jobb, mint a Cloud 2-é, és előbbi cserélhető vezetékes is. Viszont a "sima" Alpha kagylója nem ugyanolyan, mint az Alpha S. Utóbbin van vagy ilyen bass állító pöcök.
A "helyes" fórum egyébként ITT van. -
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Zárt fejhallgatót szeretnék, ami jól szigetel, a kagylók 90 fokban elfordíthatóak, hogy laptop táskában is tudjam vinni. Ha össze is lehet így hajtani, az csak plusz.
Melóban kell, így fontos lenne, hogy könnyen hajtható legyen, valószínűleg 3,5-s boom mic-t fogok hozzá használni, így cserélhető kábel is kell, egy oldalas, 3,5-s jack-kel.
Meghajtás BTR3 vagy BTR5 lesz. (a beépített mikrofonjuk telefonhoz remek, de PC-hez nem túl acélos)Árban 50k fölé nem mennék, M40x vagy MT5 hangban tökéletes lenne, de nem kifordíthatóak a kagylók, így nem fér el...
-
Ba cy lus
addikt
válasz
vlaca2 #100444 üzenetére
Pont te vagy az aki a rózsaszín ködön keresztül nem látod, nem veszed tudomásul a tényeket.
Figyelj, koma. Google keresőt még ti is tudjátok használni. Beírod, hogy "Beatles impact", aztán vagy befolyásolja a saját szubjektív ízlésed, hogy elhiszed-e, amiket ott leírnak, vagy nem. Ez ennyire rohadtul egyszerű valójában. -
vlaca2
tag
válasz
Ba cy lus #100442 üzenetére
Az azért félelmetes hogy az utóbbi pár hozzászólásodban, a saját rajongói hozzáállásodat próbálod a többiekre ráhúzni és ezzel érvényteleníteni az érveiket. Pont te vagy az aki a rózsaszín ködön keresztül nem látod, nem veszed tudomásul a tényeket.
Na de mindegy is, szerintem holt pontra jutott a téma.
Váltás képp ugorjunk neki mondjuk a Pink Floyd-nak…
Nem nem, csak vicceltem -
Ba cy lus
addikt
válasz
btraven #100438 üzenetére
Akármekkora zseninek tartom Bachot, ha csak azt kellene hallgatnom, bizony jó pár színnel kevesebb lenne a zenei világom. Még a komolyzenét sem fedheti le egyetlen komponista. Talán még a barokkot sem, mert Vivaldit nekem nem tudná pótolni Bach.
Egy olyan vitának sem lenne sok értelme, hogy most akkor a természetfotós a "legjobb", vagy egy városi fotós. Filmből a dráma a legjobb, vagy a sci-fi? A világon semmi értelme ezeket összehasonlítani, egymás fölé vagy alá sorolni. A Beatlest sincs értelme King Crimsonnal versenyeztetni. Értékes mindkettő. És egyik sem tudja a másikat helyettesíteni. -
Ba cy lus
addikt
válasz
bitrograde #100437 üzenetére
Már mondtam, engem nem érdekel az ízlésed. De hogy valaki amentén formálja át a tényeket a saját szája íze szerint, az elég megmosolyogtató.
-
vlaca2
tag
válasz
"És biztos mondana más is egy-két nevet, hol kellene a (pop)zenei úttörést keresni."
Kraftwerk -
btraven
őstag
válasz
Kár erről vitatkozni.
J.S. Bach 1685-1750 volt a csúcs, azóta csak egyre rosszabb minden zene.
Pedig elvileg az emberiség fejlődik. Vagy mégsem? -
bitrograde
senior tag
válasz
Ba cy lus #100432 üzenetére
Tényleg nem akarom szétoffolni a témát, mert annyira nem érdemes. A Beatlest 60 éve nyomják, hozzátartozik a showbusiness történetéhez a sikerük. Angol (brit) nemzeti ikonok, generációk nőttek fel úgy, hogy a "Love me do" volt az angolórájuk. Azért nincs még egy belőlük, mert ők elfoglalták ezt a szimbolikus helyet. De nem helytálló, hogy kizárólag vagy elsődlegesen a zenéjüknek köszönhetően. Ők együtt voltak egy "csomag", ebben a zene az elején nem több 30%-nál. Szerintem.
Ha ezt rajongóként nehéz megemészteni, na bumm.
Próbálkozások vannak, az üzleti modell változik, az ízléssel egyetemben. Ha egyébként igazad lenne, akkor egy korai Beatles-szintű zenével ma is simán lehetne sztárocskákat reptetni, és persze próbálkoznak is vele, csak ezt a viccet már hallottuk. Boybandek, girlbandek, az Oasis rövid életű próbálkozását a kilencvenes években, stb.
Ha meg tényleg az érdekel, hogy mi hatott zeneileg, akkor inkább a Brian Eno és David Bowie vonalon lenne érdemes körbenézni. És biztos mondana más is egy-két nevet, hol kellene a (pop)zenei úttörést keresni. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
RaGi91 #100435 üzenetére
Annyiért legális lopás
HD599-es is 80€, ha valakit meg az érdekel.
Érdekes módon ezeken nem nagyon akartnak túllépni. X3-as már volt jobb áron is, Senn 560S-re meg semmi akció.Alpha-nak jobb a bőrpárnája, a II-eshez meg alapban adnak egy DAC-ot, meg 2 pár párnát. Alpha-nak cserélhető a vezetéke, de egy idő után kell is, mert a potméter kontaktos szokott lenni. Alhpha melegebb hangú (több a mély). Egyéni igények kérdése szerintem, melyik a jobb. Észeveszejtő különbség nincs közöttük.
-
RaGi91
senior tag
Na itteni tanácsokat megfogadva berendeltem a Fidelio X2HR-t, ami most amazon.fr-en csak 78EUR, Magyar áfakulccsal. Sose volt még nyitott fejesem, nem is hallottam olyat, izgatottan várom.
Egyébként forintban 36.900-ba állt meg euróban fizetve.
Egyébként ezt a francia amazont tényleg nem lehet átváltani angolra, vagy én vagyok vak? Google translate-el rendeltem -
Lovecraftian
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Hifiman HE-R9-cel? Amennyiben igen, kérem ne habozzon megosztani
-
ssgk
aktív tag
BF akcióba
HyperX Cloud Alpha S 23K ért vagy
HyperX Cloud II 16K ért ?
Melyik éri meg jobban ?
Mert olvastam teszteket (Cloud II -t akartam venni már egy ideje) és valaki ezt valaki ezt dicséri. Az alpha s eredeti ára túlárazott szerintem a cloud 2-höz képest. (tesztek alapján)
De így ennyiért leeht jobb vétel.
Aki tapasztaltabb segítsen -
Ba cy lus
addikt
válasz
bitrograde #100426 üzenetére
Attól, hogy te nem ismered a sztárcsinálás receptjét, még van neki.
Akkor miért nem születik minden évben egy Beatles-szintű sikereket elérő, hatású sztárbanda? A tények makacs dolgok.
És mennyi teljesen sikertelen próbálkozás lehet, amiről nem tudunk?
-
letoltobeze
aktív tag
Sziasztok!
Egy Grado-s szösszenet:
Van egy nagyon jó barátom. A srác egy zseni, webdizájner, meg mindent is csinál az arculattervezéstől a bonyolult adatbázisokig. Na de nem ez a lényeg. Szeret zenét hallgatni ő is és hasonló az ízlésünk. Schiller-t pl. tőle ismertem meg. Ő Apple fun - a munkájábó is adódóan -ennek megfelelően valami brutál drága hiper-szuper almás fejese van. MOdta, hogy tudja, hogy a hifisek leszólják, de annyi jó funkciója van és különben is, ő csak háttérnek hallgat leginkább zenét. Hazafelé a nyaralásból meg el kellett töltenünk egy nagyon rövid időt Pesten és környékén, is ilyenkor vele/velük, ha csak lehet, találkozunk. nálam volt a RS1e és gondoltam, megmutatom neki, hogyan is szól a KANN-al. Mostani halmazállapotomhoz nagyon passzol a "My Own Soul's Warning" és "Dying Breed" a The Killers-től, ezért ezekkel kezdtem. Nagyon bejött neki is, de mondtam, hogy még hallgasson meg egy olyat is amit ismer, és ahol jobban kijön, mogy milyen szép az énekhang a Grado-n. Megkerestem neki a KANN-on Loreena McKennitt-től a "Bonny Swans". Gyerekek, nem túlzok, de könnybe lábadt a szeme -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
AxBattler #100429 üzenetére
Nem használhatatlan a gyári párnája a Pro10-nek, de szerintem van jobb. Emberek 99%-a egyébként se mókol vele semmit. Pedig lehetőség van rá. Youtubos DIY video a párna cseréhez.
-
válasz
Gzula[HUN] #100427 üzenetére
Aliról nem tudok rendelni, és ilyen mókoláshoz sem értek... bár YT-ról biztos minden megnézhető.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
AxBattler #100424 üzenetére
A Philipsnek meg a Pro-10-nek tök ugyanakkora a párnája, 95mm-es mind a kettőé. A Philips hangja új párnával árához mérten elég jó, viszont idővel, ahogy összeseik, egyre kommerszebb lesz. Alapban bazi hosszú vezetéke van, a rajta lévő hangerő szabályzó egy idővel kontaktos. Ezektől függetlenül ez a legtartósabb a 3 közül. Még úgy is ki merem jelenteni, a 661-eset nem ismerem.
A Pro-10 hangja jobb, ha tunningolod még jobb lesz. A 2500-ashoz mérten tuti, egyik legjobb barátomnak van mind a kettő (tőlem kapta). Alapban szerintem elég gagyi a párnája, de a Pro-50-es párnájával nagyon tud a hangja pozitív irányban változni. Gyári párnát tudsz a honlapjukról rendelni. Nekem INNEN jön egy, ami jóval olcsóbb a gyári párnánál, de elvileg ugynolyan lesz. Ha megérkezik, be tudok róla számolni, hogy csak hasonló, vagy tényleg ugyanolyan. Cimborámnak én ilyen (95mm-es) párnával adtam át a Pro-10-est, és ilyen lett. 2-3 évnél többre ne számolj vele ettől függetlenül, de 8-10ezer Ft-ot simán megér.
Én ebből az árkategóriából egyébként a Pro-G-t venném akciós áron. Amíg van, mert kifutó modell. (Aztán kapna egy párna tunningot.)
-
bitrograde
senior tag
válasz
Ba cy lus #100421 üzenetére
Szerintem engedd el. Attól, hogy te nem ismered a sztárcsinálás receptjét, még van neki. Malcolm McLarennek még a Sex Pistolsból is sikerült, akkor pedig semmi sem lehetetlen. Tom Waits is azt nyilatkozta, hogy leégne a képéről a bőr, ha felkerülne a slágerlistára, aztán látjuk, mi lett.
A gombákat leginkább a csini kis brit pofijuk különböztette meg Roy Orbisontól, a Beach Boystól, a The Supremestől, a Martha and the Vandellastól, a The Dave Clark Five-tól, a The Animalstől, a The Temptationstől, a The Kinkstől, és még sorolhatnám. A kultúripar gondoskodott róla, hogy a korszakot meg nem élő, vagy azt fel nem kutató fősodorbeli zenehallgató leginkább csak róluk halljon (meg a Stonesról). De csak a korabeli slágerlistás dalokat végighallgatva is kiderülhet: a többieknek egyáltalán nincs okuk a szégyenkezésre. Sőt. Sőt. Legtöbbjük lemezét hamarabb jutna eszembe betenni a lejátszóba, mint a Beatlesét.
A Beatlest nem a korai korszakuk zenéje emeli ki ebből a mezőnyből, hanem a népszerű kultúra kisajátítása a kultúripar részéről. Elég csak az amerikai turnéjuk előtt, még a reptéren rendezett sajtótájékoztatót megnézni. Ettől még lehet őket szeretni. De hogy ők írták volna a popzene történetét, az nem kicsit túlzás. -
Üdv! Ajánlást szeretnék kérni, beírtam a válaszokat!
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Elsősorban irodában használnám.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Meló alatt a környezeti zajok / pofázás / hangzavar kizárására, zene/rádióhallgatásra.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
10k HUF körül.
4.) Új vagy használt?
Új.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural lehetőleg.
6.) Zárt vagy nyitott?
Mindenképpen zárt!
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Kiegyensúlyozott, lehetőleg jó mélyekkel.
8.) Honnan vásárolnál?
Online, itthoni webshopból, lehetőleg valami év végi akcióban.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
PC elsősorban, de telefonról is (jack).Az ajánlóból a OneOdio PRO-10, és Superlux HD-661 tetszik, csak nem rikító színben... Philips SHP2500/10 sem tűnik rossznak, de az biztos circumaural?
Esetleg más modell? -
Ba cy lus
addikt
válasz
Mortel #100414 üzenetére
Igazából nem estem nekik, csk az én véleményem az, hogy ha Ők nem lettek volna, lett volna más...
De az más lett volna. Ennél kisebb apróságokon is múlhat, hogy megszületik-e egy új stílus. Az sem mindegy, hogy egy ismert zenekar kezd el kísérletezni, vagy egy full underground. Hiába találják ki ugyanazt - vagy hasonlót -, ha egyik eljut gyakorlatilag bárkihez, másik meg csak minden századik emberhez.
A dolgok nincsenek kőbe vésve, mert hiába kísérletezik valaki ugyanúgy két stílus összeolvasztásával, illetve ugyanolyan hatásokkal, ha nem jól csinálja, abból semmi nem születik tartósan, gyorsan feledésbe merül. Szóval ez egy nagyon sok összetevős dolog. És a "sztárcsinálásnak" sincs egy tuti receptje. Úgy igazán még ma sincs, nemhogy a 60-as években. Azon a szinten meg, amit pl. a Beatles elért sikerekben, nagyon nincs recept. -
válasz
marton20 #100417 üzenetére
Hello, én (ill. a gyerekeim is) több hangszerhez is használjuk, közte zongora is: [link] Sony MDR-7506. Ez egy öreg, de jó konstrukció, kb. iparági standard (zene / stúdió / broadcast).
Szintén jó lehet az Audio-Technica ATH-M50x: [link]
Mindenképp zárt, könnyű, kényelmes fejest válassz (esetleg menj el egy üzletbe felpróbálni), amihez hosszú (3m klasszik spirálos telefonzsinór style) kábelt adnak, és legyen 6.3mm Jack adapter, a legtöbb hangszeren ilyen kimenet van (nem a kicsi, 3.5mm-es).Bocsánat, most látom, magyar üzletben akarod venni, ezeket úgy gondolom, megtalálod a nagy forgalmazóknál itthon is.
-
marton20
csendes újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy komolyzenei hangzásra (zongora, orgona) megfelelő fejhallgató kiválasztására.1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Beltér
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Komolyzene, zongora gyakorlás
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Max 50K
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Mindegy
6.) Zárt vagy nyitott?
Nem tudom
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Komolyzenei hangzás visszaadása
8.) Honnan vásárolnál?
Magyarországi üzlet
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Számítógép, elektromos zongora
Segítséget előre köszönöm! -
Mortel
senior tag
válasz
Ba cy lus #100412 üzenetére
Más:
Végre sikerült vennem egy FIIO X7-et egy AM3 erősítővel.
Eddig azt hittem, hogy a Beyer DT990 Pro 250 Ohm-mos változata milyen jó kis fejhallgató.
De sikerült meghallgatnom egy Meze 99 Classic-ot is balanced kábellel...
Most eladó a Beyer...Valakinek, olcsón, patika állapotban?
M
-
Mortel
senior tag
válasz
Ba cy lus #100412 üzenetére
Végre egy remek hozzáállás!
Igazából nem estem nekik, csk az én véleményem az, hogy ha Ők nem lettek volna, lett volna más...
Persze, hogy más stílus, én csak annyit szerettem volna kihozni belőle, hogy nem MINDENKIRE volt hatással a zenéjük. Vagy nem olyan értelemben, vagy...
De a hozzáállásod a kérdéshez (és úgy általában), példás, minden esetre!
És ezt őszintén mondom, nem mintha jelentene bármit is...M
-
bitrograde
senior tag
Szerintem keverednek itt a dolgok. Egyrészt van íve a romantikus virtuóztól a boybandig történetnek. Másrészt meg korabeli konvenciók szabályozták és szabályozzák a rajongás mikéntjét, s ezeknek a legtöbb esetben nem sok köze van sem a zenéhez, sem annak minôségéhez. Mondom ezt persz úgy, hogy sem a gombáknak, sem a tépett zseniûstöknel nem vagyok nagy rajongója. (Na jó, a Mazeppa azért tényleg durva.) És hát zenei abszolút érték sem biztos, hogy létezik. Nagyon önhitt (és kiváló) zenetudósok jelentik csak ki magabiztosan, hogy Bach egy hangban sem tévedett, és Mozart is csak egyben. Hol vagyunk mi ettôl? Mármint õnhittségben.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Mortel #100411 üzenetére
Miért gondolod, hogy megkeseredett ember vagyok?
Ahogy nekiesel egy 50+ éve nem aktív zenekarnak minden ok nélkül, mindennemű objektivitást nélkülözve... Kiegyensúlyozottabb emberek helyükön kezelik a dolgokat.
De azért egy Loreena-hoz képest, kb. a légyszar kategóriát képviselik.Más stílus. Ezer éve hallgatok Bachot, Sosztakovicsot is, de eszem ágában sincs más stílusú zenékkel versenyeztetni őket. Minek? Full értelmetlen dolog. Mint ahogy az is az volt, hogy itt kisovis módon gúnyolodott egyik a másik hallgatott zenéjén. Ezeken a körökön már rég túl kellett volna jutni.
-
Mortel
senior tag
válasz
Ba cy lus #100399 üzenetére
Nemár...
Kicsit ideges lettem erre...
Miért gondolod, hogy megkeseredett ember vagyok?
40 éve hifizek (kisbetűvel).
És hadd döntsem már el, hogy tetszik-e a Beatles vagy sem...
Neked tetszik ok. , rengeteg embernek tetszik, ok.
De azért egy Loreena-hoz képest, kb. a légyszar kategóriát képviselik.
Igényesség, ez mondd valamit?
Zenei intelligencia?M
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Tulku #100408 üzenetére
És én miről írtam? Ha Liszt ellen nem lehet érvelni az alsóneműt dobáló hölgyekkel, a Beatles ellen is édeskevés sikoltozó tinilányokat felemlegetni. Olyan nincs, hogy egyik esetben az a konklúzió, hogy "megérdemelte a tehetsége miatt", másik esetben: "na igen, ezek a buta picsák egyértelműen minősítik a zenekar munkásságát".
-
Ba cy lus
addikt
válasz
szaki58 #100403 üzenetére
A nézőtér 80%-a begőzölt, agyament picsa, legalább is a filmrészletek tanúsága szerint.
Képzeld, Lisztnek bugyikat dobáltak a begerjedt nők. Ettől még nem lett szar, amit csinált. Ez vérszegény indoklás, de jól mutatja, milyen felületesek vagytok, hogy az ilyeneket emelitek ki mint perdöntő érvet.
-
szaki58
aktív tag
válasz
bitrograde #100400 üzenetére
+1
Én abban a korban nőttem fel, talán egy kicsit a második felében. Vettem fel mikrofonnal a zenéket a Grundig ZK 145-ös magnómra VEF rádióból, többek között az említett zenekartól is. Néhány számától eltekintve sosem szerettem Őket.
Amit viszont szeretek bennük az a mérhetetlenül kifinomult jazz feldolgozás néhány előadó részéről.
Hát igen, akkor is voltak tényleg zenék, de azt nem a Beatles jegyezte...
A nézőtér 80%-a begőzölt, agyament picsa, legalább is a filmrészletek tanúsága szerint. -
Ba cy lus
addikt
Mondok egy durvát: a Fedex több mint egy év után megküldte a számlát a vámról a HE560 V4-em után.
Még meggondolom, fizessem vagy sem. Talán várok vele kicsit, mondjuk egy évet.
-
vlaca2
tag
válasz
bitrograde #100400 üzenetére
+1
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest