Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asztrofotózás
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlaca2
tag
válasz
:AMF: #103611 üzenetére
Hi!
Nálad nem lettek pici repedések az új gyári fülpárnákon? (2058Z1001)
Nálam mondjuk minden nap használatban van itt a munkahelyen kb 4-5 órát.
Rendeltem a bertaudió-tól régebben, aztán a hitspace-től is, de mindegyik pár hónap alatt kirepedezett.(k340-en) Használható, nem változott semmi, csak esztétikailag lett picit hibás -
vlaca2
tag
válasz
Remus389 #103080 üzenetére
Hi!
Pár hónapja a hifishow-n volt HE1, meg lehetett hallgatni.
Szerintem írj az audiopartner-nek ők demózták, hátha van lehetőség valahogy meghallgatni náluk.(Elég mostoha körülmények voltak amikor én voltam, régi thinkpadről ment, Tidal-el, tele volt a szoba, többen beszélgettek, egy időzítő volt beállítva
)
https://hifishow.hu/az-audio-partner-a-21-hifi-shown/ -
vlaca2
tag
válasz
bitrograde #100730 üzenetére
Ja akkor lehet.
Akkor talán nem kell külföldre költözni, elég lesz bankot váltani(Ha mostantól ez rendszeresen elő fog fordulni.)
-
vlaca2
tag
válasz
bitrograde #100723 üzenetére
Hi! Nekem az erstebank dobott vissza múlt héten egy paypal tranzakciók. Felhívtam a bankot, azt mondák hogy a rendszer “szokatlan tranzakció”-nak minősítette. Elvileg engedélyt tudtam volna adni rá, de nem működött, illetve azt mondták pár nap mire átnézik az engedély kérelmet, ezért inkább átutaltam az eladónak az összeget.(IBAN, sepa)
-
vlaca2
tag
válasz
Ba cy lus #100442 üzenetére
Az azért félelmetes hogy az utóbbi pár hozzászólásodban, a saját rajongói hozzáállásodat próbálod a többiekre ráhúzni és ezzel érvényteleníteni az érveiket. Pont te vagy az aki a rózsaszín ködön keresztül nem látod, nem veszed tudomásul a tényeket.
Na de mindegy is, szerintem holt pontra jutott a téma.
Váltás képp ugorjunk neki mondjuk a Pink Floyd-nak…
Nem nem, csak vicceltem -
vlaca2
tag
válasz
bitrograde #100437 üzenetére
"És biztos mondana más is egy-két nevet, hol kellene a (pop)zenei úttörést keresni."
Kraftwerk -
vlaca2
tag
válasz
bitrograde #100400 üzenetére
+1
-
-
vlaca2
tag
válasz
Ba cy lus #100369 üzenetére
Igen igen, vannak érdemeik a hatásuk is megkérdőjelezhetetlen, de ez mondjuk pont egyenértékű az Aqua-val:
She loves you, yeah, yeah, yeah
She loves you, yeah, yeah, yeah
She loves you, yeah, yeah, yeahYou think you've lost your love
Well, I saw her yesterday-yi-yay
It's you she's thinking of
And she told me what to say-yi-yayShe says she loves you
And you know that can't be bad
Yes, she loves you
And you know you should be glad -
-
vlaca2
tag
válasz
bajnokpityu #96821 üzenetére
Nálam “kapudrog” volt a staxokhoz 😎
-
vlaca2
tag
válasz
Sinesol #95707 üzenetére
A mechanikus damping az elvileg rossz, nem? “Ellenáll” a kitérítő erőnek=torzítás.
Zenénél ez nem fordul elő hogy gerjeszted egy frekivel aztán “lekapcsolod a feszt”, magára hagyod a membránt szabadon lengeni, mindíg van vezérlő fesz ami pozícióban tartja.(Stax-nál is push-pull mint a planároknál, minkét oldalról “kordában tartják”) -
vlaca2
tag
válasz
Capt.Obvius #94481 üzenetére
Ok ok, tényleg az volt, így részletesen kifejtve már jobban hangzik
Ja, azt én se tudom sajnos kifizetni -
vlaca2
tag
válasz
Capt.Obvius #94479 üzenetére
“biztos hogy se nem vesz el, se nem ad mást a zenéhez egyik sem.“
A tökéletes hangminőség, topic zárható, end of the story -
vlaca2
tag
válasz
Capt.Obvius #94369 üzenetére
Bizony bizony, szerintem pont erre gondolt. Egyet is értek vele, "szerényebb" komponensekkel is pont ez a tapasztalatom.
-
vlaca2
tag
válasz
p_adam #93713 üzenetére
"A kettő közötti arany középutat sajnos csak egyetlenegy fejhallgatóban találtam meg, valószínűleg nem hallgathattam eleget, hogy feltűnjenek a hibái, meg olyanom sose lesz."
Pfff, próbálom kitalálni hogy mi lehetett az
(Neked van elvileg Omega 1-ed???) Orpheus vagy valamelyik kistesója? -
vlaca2
tag
válasz
bajnokpityu #93681 üzenetére
Jaja, a pont jó a jó
-
vlaca2
tag
válasz
achilleuss #91107 üzenetére
-
vlaca2
tag
Igen, elektret a magas driver benne, gyárilag "fel vannak töltve polarizációs feszültséggel". Olvastam én is hogy idővel van amelyik elkezdte elveszíteni a töltést. A stax elektreteknél azt írták, nem törvényszerű hogy idővel elveszítí a töltést, rengeteg van ami még ma is működik. Valószínűleg valami behatás érhette azokat amelyikeknél gyengült. De ez csak találgatás.
Egy Akg 712/702 ről váltottam erre, azok mentek is a piacra. (Ja ezt 25K-ért vettem, itthon)
Konkrétan nálam "kapudrog" lett a Stax elektrosztatikusok irányába, engem beszippantott az a világ, nincs már visszaútK340 van itt a munkahelyen, otthon meg Staxok.
-
vlaca2
tag
Ha megodódott akkor mindegy is, de ha szeretnél eredetit, érdemes esetleg megkérdezni a bertaudio-nál hátha van. Ők a magyarországi forgalmazók, náluk vannak "elfekvő készletek", egy ősrégi k240 monitorhoz tudtak adni arany színű gyári emblémát
(A service manualból a tételszám alapján.) -
vlaca2
tag
válasz
fehér_ember #90772 üzenetére
"lletve mostmár nemcsak kiegészítő tevékenységként fogok rá tekinteni, ha egyszer ennyire komoly hangminőséget kapok tőle."
Pont így jártam én is
Nem bírtam elképzelni hogy egy fejhallgatós lánc a fő zenehallgató eszköz legyen, ne csak kiegészítő megoldás. Kb 2 hónapja nem kapcsoltam be a végfokot ami hangsugárzókat hajtja. -
vlaca2
tag
válasz
contaxg #90357 üzenetére
Igen ez a fajta produkció nagyon réteg igényeket szolgál ki, elhiszem hogy neked nem annyira jött be, de én pont térhatás fetisiszta vagyok. Hangsugárzó fronton már megtaláltam a “szent grált”. Most hogy a fejhallgatóm is tud ilyent hogy nem a fejemben szól, innen már nincs visszaút. Az összes többi hangzás paraméter csak ez után jön a sorban.
Nálam. -
vlaca2
tag
Ahha oks, köszi. Pffff, félelmetes lehet.
Én a stax lambda “semi panoramic” terén is nap mint nap megdöbbenek, konkrétan ülök a fotelben sötétben és kipakolja a hangszereket homlokom elé. A k1000 még durvább lehet.
Ja meg a stax sigma, abban 90 fokkal el vannak forgatva a driverek, konkrétan előlről sugároz a füledre.
Régen nagyon ráértek kisérletezgetni -
vlaca2
tag
válasz
Gzula[HUN] #89983 üzenetére
Meg érdemes felrakni hirdetést.
Én nemrég rakram fel az avx-re egyet hogy keresek stax lambda-t, másnapra lett is egy -
vlaca2
tag
válasz
fehér_ember #89543 üzenetére
Ja persze nem az itthoni elterjedségre gondoltam. Szintén vidéki lakótelepi lakosként én olvastam a hifimagazint akkoriban, aztán hallgattam itthon az orion hifi tornyot
-
vlaca2
tag
válasz
fehér_ember #89531 üzenetére
Last off:
De de, azért akad. Hazai példa erre az orion és videoton hifi torony komponensek meg a hangfalaik. Egekben vannak az árak, 80-100k körül mentek el komplett toronyok. Technika történeti értéke nem kétséges, de azért gondolom te sem szeretnél ezeken zenét hallgatni (hs501? meg az ezüst videoton hangfalak)
-
vlaca2
tag
válasz
fattyu #89526 üzenetére
Ez attól függ hogy mit értesz elterjedt alatt?
A 90-es évek elején már sok gyártó kínált külső dac-ot, majdnem minden cd játszón volt spdif kimenet, már dac nélküli futóművek is voltak bőven.
Szerintem ezt már tekinthetjük úgy hogy elterjedtek voltak a külső dac-ok.
A cd is már bőven elterjedt ebben az időben, az LP/CD megosztottság is porondon volt, sőt már talán az LP hanyatlását megjósoló cikkek is elkezdődtek. -
vlaca2
tag
válasz
Ba cy lus #89520 üzenetére
Meg még ennél régebben is volt már külső dac.
Elsőnek a Meridian MCD Pronak lett egy külön dobozban a dac+táp, de ez külön nem volt kapható.
Ezért az igazi elsőnek a Sony DAS 702-t szokták emlegetni, 1984-ből.
http://hifimagazin.net/elso-fejezet-a-cd-jatszas-hattyudalahoz
A 90 évek elejére már sok cég kínált külső dac-ot. -
vlaca2
tag
Itt is van egy cikk, hd800+erősítők témakörben:
[link]
https://wittaozeneszobaja.blog.hu/2019/01/26/fejhallgato_erositok_tesztje_egy_teljesen_fejhallgato-szuz_laikus_szemevel_fuleivelSpoiler alert: úgy tűnik Stax kombó lett a "nyerő" a végére
-
vlaca2
tag
válasz
Ba cy lus #88923 üzenetére
Jaja, nem egyszerú
Nálam most van egy friss tapasztalat. Pár hete vettem egy vintage Stax fejhallgatót. Előtte az akg 712/702 féle “akusztikus” térleképzéshez voltam hozzászokva, ezek szinte minden felvételt “ “kipakolnak” az orrom hegyére, meg a fejem mellé változó távolságokra. A stax-nak ilyen “akusztikából kreált” tere nem nagxon van, viszont mivel bazi gyors és pontos, a felvételek helyszínén felvételkor keletkező tér információkat tök jól lesugározza, ettől aztán az “agyam” renderel egy virtuális teret, ami más mint az akg-k féle. Hogy jobb-e vagy nem azt nem tudom, de mindenképp élvezetes
Meg az “imaging” is félelmetesen jó, szóval amikor a fejemben szól az meg olyan mintha nem lenne ott a fejem. -
vlaca2
tag
válasz
Ba cy lus #88902 üzenetére
Hi!
Itt próbálják tudományosan, mérésekkel meghatározni a soundstage paramétereket:
https://www.rtings.com/headphones/tests/sound-quality/passive-soundstage
A toplistájukból kevés fejhallgatót hallottam, de pl az akg 712 és a 702 különbségét azt tökéletesen eltalálták(nem csak soundstage, hanem minden más tekintetben is.)
-
vlaca2
tag
válasz
korpicschess #88461 üzenetére
A k712 a 701/702/q701-ak “megszelidített/barátságosabb” verziója akar lenni kb. Összébb húzták a teret, megemelték kicsit a basszust, így talán több embernek tetszik
De ezzel pont a “magic”-et ölték meg egy picit az elődeihez képest. Kicsit rosszabb kiszolgálással is elfogadhatóbb produkciót nyújt így.
Ha egy jobb q701-et szeretnél lehet hogy nem a fejhallgatót kellene cserélni hanem a kiszolgáláson próbálni javítani.
(Én konkrétan 712-ről “downgrade-eltem” 702-re.) -
vlaca2
tag
válasz
korpicschess #88448 üzenetére
Hi! Olyan nem nagyon van hogy “objektívan jobb”, de mondjuk a játék kedvéért: K812
-
vlaca2
tag
Sziasztok!
AKG K712pro-hoz próbált valaki nem gyári fülpárnát? pl. valamelyik dekoni-t? Van valahol ilyen jellegű teszt?
Még nincs gond az enyémmel, csak gondoltam betárazok egyet tartalékba, de többe kerül mint egy használt 712Ez elvileg csak 1 db nem egy pár:
https://www.thomann.de/hu/akg_k_712_ear_pad.htmA 702-es rámegy de azzal elvileg nagyon másképp szól.
-
vlaca2
tag
válasz
korpicschess #78932 üzenetére
Ja és a “mágikus” érzékenység és impedancia adatokból nagyjából csak azt lehet kiolvasni hogy mennyire lesz halk/hangos egy kisebb fejhallgató erősítővel
-
vlaca2
tag
válasz
korpicschess #78932 üzenetére
Hi! Leírtam már nemrég, de akkor mégegyszer
Nekem pont 712-m van, egészen a Schiit Asgard 2-ig “menekültem” mire igazán jó lett.
Ja és akkor a forrás részről még nem is beszéltem
Persze ez is izlés dolga, de én Ba cy lus -al értek egyet, nagyon sokan várják a csodát egy nem alap kategóriás fejhallgatótól, a megfelelő kiszolgálás nélkül, aztán jön a csalódás, meg a fikázás. -
vlaca2
tag
válasz
fericske #75355 üzenetére
Ja igen, ez a másik irány amin még majd kisérletezek. Csak ez itt off
Sotm sms100 network player - ifi nano idsd dac- ifi nano ican fejhallgató erősítő
Az rca kábel régi nordost blueheaven, a fejhallgató kábel neotech kácsás dugókkal, az usb kábel az gyári amit a dachoz adtak, de van egy ifi ipurifier3 szűrő rajta.
Mindegyik device akkuról megy. -
vlaca2
tag
Sziasztok!
Én (is) “térhatás fetisiszta” vagyok. Egy K712-t hallgatok nagy megelégedéssel
De a kiváncsiság nagy úr, azt szeretném kérdezni hogy a 100k ft alatti árkategóriában tudtok ajánlani olyan fejhallgatót aminek jobb tere van mint a 712-nek?
A szélessége bőven jó, a mélység tud néha kevés lenni.
Az rtings.com-on a sounstage pontszámok alapján felállított listán a he400i ami előrébb van(használtan 100k alatt előfordul néha)
Van valakinek tapasztalata k712 vs 400i témakörben? Konkrétan a térhatás paramétereket nézve/hallgatva.
Illetve a 400-as verziók (400i/400s/4xx) különbségei miben nyilvánulnak meg?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Makulátlan! HP EliteBook x360 830 G8 Érintős Fémházas "Kis Gamer" Laptop 13,3" -50% i7-1185G7 16/512
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD HUN
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 4K
- AOC Gaming monitor 165Hz 1ms!
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest