-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
PROTRON #57058 üzenetére
Még semmit nem rendeltem meg, a riser amúgy a ház (Kolink Rocket Heavy) tartozéka. A tecsőn nem sok anyagot találtam a házról, de ami volt, abban nem említettek problémát velük. Megnézem újra, hátha említik milyen vga-t használtak.
Rick4: azért itt tettem fel, mert itt többen is építettek szendvics szerkezetű gépet, több tapasztalat lehet riserekkel.
Francia91: olvastam korábban valamit, hogy sok újabb kártyán nem drótoznak be 16 sávot, csak 8-at (esetleg még kevesebbet) az újabb szabványra hivatkozva, ez jutott eszembe. Kérdés, hogy a középkategóriában elég lehet-e 3.0-n 8 sáv, ha ez a helyzet (Rick4: igen, tudom, ez már tényleg inkább vga-s kérdés
).
-
PROTRON
addikt
válasz
PROTRON #57011 üzenetére
Tudom már nem releváns az eredeti kérdezőnek, de még kiegészíteném magam hogy van még piacon 1-2 kisebb méretű mATX alaplap, na azok még lehet beleférnének abba az ERA házba
pl Seggszikla H470M HDV [link]#57014 AxBattler
jaja az a házikó pont 1 slottal magasabb, így a normál mATX lapok alsó furatainak is van hely flexelés nélkül, igaz a legalsó PCIe slotba a ventik miatt nem nagyon raksz mit, de nem is érdekes.
Ellenben feleannyiba kerül. Tényleg volt értelme a kollégának benéznie ide mint aki kinéz. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #56934 üzenetére
Köszönöm, világos, megfogadtam, már a kosárban a vizes motyó. Itt elvileg függőlegesen áll a lap, és felfelé tol- szív majd minden, tehát még ha kéményhatás nem is lesz, alulról a hidegebb levegőből jut befelé, és gondolom na mindegy csak egy picit tesz hozzá, összességében nem rossz irányba viszem a dolgokat..
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #56875 üzenetére
Nálam is van, mikor ilyen apróságok miatt idegállapotba kerülök!
Pl hét végén két napig routert telepítettem, mivel ugyanabból 3 is van itthon, és az asztalomon volt a páciens, viszont kellett a net, jött egy kábel, bedugtam a notiba, és a gyári formázó programjával újra flasheltem. Aztán egyszer csak elment a net. Nem figyeltem, és a fő routert formáztam nullára, a szürke helyett a sárga kábelt kellett volna a notiba dugni!
Na akkor pont így válaszoltam én is a kérdésekre! -
hoffman_
nagyúr
válasz
PROTRON #56842 üzenetére
akkor kicsit átfogalmazom: az összes 3000 és 4000 GPU, ami a Ghost-ba egyáltalán jó lehet, gyárialg vagy kis moddinggal, az ezt a konstrukciót használja
gyakorlatilag az összes FE, a legtöbb EVGA (nyugodjék békében, a legjobbak voltak tényleg), meg egyébként is elég sok flow-through design fut. simán lehet, hogy a 3 vagy 3+ slotos szörnyek nem ilyenek, de nekem nem hogy OC, csakis UV jön szóba. -
Horvi
őstag
-
hoffman_
nagyúr
válasz
PROTRON #56829 üzenetére
jól látod. ez engem is aggasztott, de pár netes komment alapján elvileg nem problémás. ez a mod a Metacustoms kivágott gernicével működik, így a GPU és a táp között van egy ~3 centis rés, ebből húzza ki felfelé a 120mm Noctua a meleget. a legtöbben alulra is raknak egyet, így is rádolgozva a fent kiáramló kereszthuzatra.
ui.: szinte minden RTX3000 és 4000 GPU így van kialakítva, nem csak a Founders.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #56818 üzenetére
Összevásároltam mindenféle cuccot év végétől fogva kb 1.5-2M értékben, hogy majd szórakozok az összerakással, meg telepítgetéssel, aztán volt egy ötlet, hogy az asszony kis itx gépét cseréljük, i5-10600 van neki, mindenre elég, de az én ryzen7-5700g-m mellé nem tud felzárkózni, na mondom majd most, talán a kis lapos chieftec fi03b-s házakat is lecserélhetném valami ablakos, kissé dizájnosabb cuccra, aztán a piacot figyelve 2 hónapja egész egyszerűen nincs amd-s itx lap épeszű áron, sőt, választék sincs, 1-2-3 napokra tűnnek fel valamik, amik tartósan megvannak, és bármikor megvehetőek, azok a 100K fölöttiek. A harveraprón is 60-70K körül bukkannak fel jobb lapok, de külföldről se tudok beszerezni semmi normálisat.
Ehhez képest a micto itx méret 2-3 centivel nagyobb takar, ami 2méterről már az asztalra kirakott lapnál se tűnik fel, nem hogy beépítve, árban töredék, de minimum 0.6-os a szorzó, a házaknál meg ahogy látom, az atx tápos változatoknál nincs olyan méretbeli eltérés, ami miatt értelme lenne jelenleg itx vonalat kialakítani, ha csak nem köt valami. Ezek ugye a Dvga nélküli használat, kevés hely, monitor hátuljára csavarozhatóság, vagy vékony és kisfogyasztású gép beszerzése.
Egymás mellé téve egy nzxt 210-est, egy aerocool cs107-est, egy spirit of gamer deatmath3-ast, szinte nem is látni, melyik itx és melyik nem. Ha a külső méret közel azonos, nincs értelme itx lapra locsolni a plusz pénzt. Akkor tényleg legyen több ram, jobb proci, vagy komolyabb VGA, egy 20K-s ráfordítás szépet dob annak a komponensnek a teljesítményén.
Ha bármelyik nem kizáró preferencia, én lebeszélném még magam is az itx vonalról. -
tlac
nagyúr
válasz
PROTRON #56794 üzenetére
tudom, hogy onnan írta, csak kérdés, hogy valóban max.-ra volt-e az terhelve
a mai procik a turbo-val, power limitekkel (PL), meg tau-val jól meg vannak bonyolítvapl. az én i5-10500-asom 65W-os TDP-vel rendelkezik, de 134W a PL2-es értéke, amit elvileg max. 28 másodpercig tart ki (tau) az Intel ajánlása szerint
de az alaplapom ezt az időt végtelenre állítja gyári beállításokkal (Gigabyte Z490I)
(így terhelés alatt kétszer annyit is fogyaszt) -
b_f
csendes újonc
válasz
PROTRON #56787 üzenetére
A pc paraméterei:
Alaplap: Gigabyte H610I DDR4
CPU: Intel Core i3 12100
Memória: Kingston 2 x 8 GB DDR4 3200 MHz
SSD: 500 GB SAMSUNG 980
CPU hűtő: Noctua NH-L9I-17xxTudom a CPU-nak a max TDP-je 89W. Ezt figyelembe vettem. Fogyasztásmérővel x264 kódolásnál 90W-ot mértem maximum. Viszont a gépet böngészésre, filmnézésre és alkalmanként 2000-es évekbeli játékra használom. A fogyasztásérő 40-50W-nál nem mutatott többet. Szóval nincs túlhajtva.
Nem csomagban vettem, mert úgy amazon-on nem volt. Így habár mindkettő tételnél a minipc.de a sold by mégis külön szállítási költséget felszámoltak fel.
Szállítással +VAT-al volt az AC-DC 55,07 EUR a picoPSU pedig 57,36 EUR. Az AC-DC ez volt: https://www.amazon.de/dp/B07DC2RKJR/ref=pe_27091401_487024491_TE_item. A képen a mini-box.com féle EDAC 120W-os tápot mutatja. Ami érdekes, hogy se amazon-on, se minipc.de-n nincs róla tényleges info. Természetesen amit kaptam semmi köze az EDAC-hoz. Annyi van ráírva, hogy Replacement AC Adaptor, model: LS-PAB120. Erről sok infót nem találtam.Köszönöm a segítséget.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
PROTRON #56588 üzenetére
Jó dolog a Hardverapró.
Iszonyat sokáig kerestem 4790T-t, de magában nem volt eladó. Van egy B85N Phoenix lapom, az eszi az msata-t. A NAS-ba bekerült az i7 (Z87 Expert lapos nagy dög), abból a Phoenix-be átkerült a 4590T és a terás msata, ebbe meg került egy 4460T és egy 480as msata. Szóval ma legóztam. A konfig egyébként 65 volt, klavival, egérrel. Én meg nem tudom, hogy miért vagyok Haswell fan, de így alakult.
-
nihil41
tag
válasz
PROTRON #56367 üzenetére
Nézegetem ezeket a sznob kábeleket
Szükséges a külön tápellátás, vagy elég a sima szalagkábel?
Itt találtam -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #56156 üzenetére
Na igen, a hozzászólások tekintetében vicc lett, mivel érvelni nem sikerült ezzel.
normális körülmények között úgy szokott történni, hogy az ember alátámasztja a véleményét tényekkel és érvekkel, majd a másik meghajolva rákérdez, esetleg szakmabeli-e, akkor szokták elmondani, ki hol és mit végzett, így a témán belüli érvek és tények nélkül ez csak olyan nevetségesen kérdkedősre sikerült, mert ettől még nem lett bizonyítva, alátámasztva semmi, pláne nem a másikkal szemben sikerült vele konkrétumot állítani.
De ez meg már a jellem része, ezt semmilyen iskolában nem lehet tanulni, sajnos hatdiplomás akadémikus is lehet ilyen jellemű, ez van.
Lapozzunk. -
-
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #56146 üzenetére
Elég óvatosan bántam vele, mivel ezek hivatalos adatok, és mint írtam, falba szerelhető tömör réz kábelre vonatkoznak, tehát aki akarta, értette, hogy nem a kinézett termékben a sodrott kábelen értendő ugyanez. Aki ezt nem tudja értelmezni, és azt gondolja, én írtam bármiféle konkrétumot is az említett termékről, majd felháborodásában nekem ír, azzal én nem igazán tudok mit kezdeni...
Sose maxra tervezünk? Ez kinek írod? Ezt is nekem?
Én nem írtam ilyet, tehát nem volt mire írnod, sőt, még csak csinálni se csinálok ilyet, szóval pláne nem értem, miért is írod. Persze hogy sose maxra tervezünk. Ellenben azt leírtam, hogy a falba szerelt tömör réz kábel elméletileg 16A-t tud, aki ezzel vitázni akar, az ide írjon a továbbiakban: [link]
A tápegységéhez, meg a konfigok átlagos áramfelvételéhez mérten sokszoros képességgel rendelkezik a linkelt termék, azaz a leírás alapján szerelt kábeles belső hosszabbítót megveheti, minden bizonnyal menni fog, és ezzel egész biztosan belelőttem a közepébe.Nem írtam a termékről az égvilágon semmit, mindössze összehasonlítást írtam konkrét adatokkal, amik egy másik termék adatai voltak.
Miért ne eregethetném, mikor ezek full hivatalos adatok, ráadásul egy másik termék adatai?
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #55956 üzenetére
De miért kellene nekem okosnak lenni, és miért kellene engem egy ilyen mondaton keresztül minősíteni?
Rossz filmet nézel, pont a kis kolléga írta, honnan indult a gépépítési projektje, (#55947) és pont egy ryzen7-5700g-t nézett ki magának, tehát pont tudtam prezentálni fogyasztási értékeket. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #55900 üzenetére
Szerintem ott szúrtam el, hogy a nas 2 db switch, meg egy 1KW-os szinuszos szünetmentes van az ág elején, ha a gépek nincsenek bekapcsolva, ezek egyben 25-26W-ot fogyasztanak, és mivel nonstop mennek, ezekkel számolnom kell mindenképp, és bejött, hogy a gép csak napi 5 órát megy, na ez már sok volt at adatfeldolgozó egységnek.
Naszóval ha 11W óránként és napi 5 óra, az napi 55 watt, havi (30 nappal számoltam) 1650W, azaz 1.65kWh, 36Ft-tal (EON területen nálunk meg máshol is 35.92) nincs épp 60Ft, 44W-tal meg 240Ft havonta.
Szóval ezért írtam, hogy valójában nem sok értelme van egy integrált procis gépre sokat költeni, mert a fogyasszon keveset vagy egyen többet, de menjen jól az egy havi 2-300Ft-os különbséget eredményez, ami szerintem mindenkinek a tökmindegy kategória.
Viszont mivel minden modernebb eszköznél csökkent a nagy fogyasztók (proci és VGA) csíkszélessége, a fogyi ugyanúgy csökkent, mintha régi gyenge gépünk lenne.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #55897 üzenetére
Ööö, nem tudom, hol kérkedtem vele, inkább a tényszerűségre törekszem, emiatt az áramár meg spórolás mizéria miatt végigméregettem mindent, még a bányászós korszakomból van egy csomó távolról vezérelhető, fogyimérős hosszabbítóm, úgyhogy van némi összehasonlítási alapom, van itt a 1037u-s kisgép, tényleg 11W, van itt két itx-es gép asrock J1900 és J4025, ezek egy 2 és egy 6tb-s vinyóval konnektorból, tehát táppal együtt esznek 11-12W-ot, meg ugye van az én ryzen 7-esem, meg az asszony i5-10600-as gépe, és érdekes, de az enyém működés közben egy 49"-os samsung monitorral egyben kajál 80w-ot, csak a gépet mérve 40-47w között ugrál, szóval mihez képest kevés vagy sok a 11W is.
De integrált cuccból most összerakni nehéz olyat is, hogy olcsó is legyen, meg menjen is, oké, ehet keveset, de a 11W vs 44W az napi 5 órában havi 600ft vagy 2400ft, szerintem egy komolyabb technika ára már annyira nincs messze egy ilyen 70k+-os alaplaptól, hogy ne érné meg.
Amúgy erre a fogyi témára érdekes analógia a hűtő, abból is van itthon három, amiből most kettőt kihúztam, egy navon 193 literes hűtőm alig 1.5 éves, hibátlan, boltban most 90K, és megkajálta a napi 0.8kWh-t, holott évi 280kWh fogyi volt ráírva, és ezt akkor is megcsinálta, mikor napokig nem voltunk itthon, szóval nem a nyitogatás, meg a meleg pörkölt bepakolás, ez ilyen. Volt még egy 350 literes nagy hűtőnk a nyári konyhában, abból is kipakoltam, és vettem egy 600 literes samsung side by side hűtőt, ami valós fogyiban a 3x-os méret ellenére 1.05kWh-t kajál naponta, azaz a kicsi +20%, és ennyi is van a papírra írva, vagyis a navon hazudott.
Szóval itt is az van, ami nagyobb, nem biztos, hogy többet kajál, tehát nem feltétlenül a gyenge vagy a kicsi a legjobb választás.
Ilyen felületen elég világosan látszik, 11 nap alatt nincs 12kWh fogyi.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #55886 üzenetére
Én nem tudok semmilyennel együtt élni, még egy tizedmásodperces késést is észreveszek, és zavar is, a kolléga akart csak youtube-ra gépet, én arra reflektéltam..
5000-es J-s procikkal nagy baj van, el is tűntek, eléggé forrófejűek lettek,, a passzív bordával nem igazán boldogulnak, ezért maradt a "csúcs" a J4125, ami viszont ezzel összefüggésben ma is kapható. Az integrált proci, vs külön vett gép kérdése mindig érdekes, annyi a különbség, hogy egy hozzáértőnek kell a profit a foglalatba tenni, a hűtőt meg rátenni, amd fronton vannak az integrált megoldásokhoz mérhetően is teljesen vállalható áron lap+ proci kombók, nyilván attól függ, mire kell, de az egyik barátomnak a mai napig megy a 2014-ben összerakott j1900-as procis kisgépe, neki pl bőven elég az is.
Erről a konteóról még nem hallottam, pedig rendszeresen járok gyíkember- összejövetelekre.Na majd jövő héten rákérdezek!
Szerintem a win csak kihasználja az adott hardver maximumát, és ennyi történik, de hogy lassítana, az furcsa, mikor a rutinok nem eszerint vannak írva.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #55872 üzenetére
Azért itt néhány állítást gond nélkül lehetne cáfolni, mert semmiféle tény nem támasztja őket alá, pláne a gyakorlat nem, az ssd méret és sebesség nem minden esetben gyorsul mérettől függően, egy 1500-2500mb/s-es írás- olvasásos vinyót meg nem tudsz használat közben megkülönböztetni sem, mert egyszerűen nem érzed a különbséget, integrált procis lapokra én nem beszélnék rá senkit, mikor egy tényleg normális lap (Asrock J4125) jelenleg újonnan közel 60K, háát, annyiért komplett gépet adnak, és pont az integrált lap itx házba téve lesz drága, mert nem kevés lesz, mire összeáll, de végülis ahhoz képest sokba kerül. Ram megint csak a vesszőparipám, igaz van gépem 32 és van 4GB-tal is, de addig, amíg a ram el nem fogy, és a kérdezőnél szerintem a 4 se fogyna el, nincs lényege a méretnek. Nem olyan hülye a win, beosztja szépen azt ami van...
Alsó végéről nézve van kisgépem win11-gyel, u1037-es kétmagos celeronnal, 1TB-os ssd-hdd-vel (SSHD-nek is hívják, mert van benne egy 8GB-os ssd, amire a fontos dolgokat átpakolja 2 hét alatt magának a vinyó firmware) és tejesen jól lehet vele netezni, miközben 9-12W-ot kajál. Szóval van azért sok más lehetőség is.
-
Pferi
senior tag
válasz
PROTRON #55780 üzenetére
Annyi a gondom hogy az általam bővíteni kívánt Lenovo ThinkCentre M710 Tiny fogadja-e BIOS szinten a nem T-s procit.
Már csak használtan lehet ezekhez a procikhoz hozzájutni és ha megveszem (valszeg csomagküldéssel) utána kellemetlen az eladóval visszavetetni, postázgatni kompatibilitási problémák miatt, ha egyáltalán hajlandó rá. -
tlac
nagyúr
válasz
PROTRON #55411 üzenetére
A "T" proci arra jó hogy gyárilag be vannak állítva benne olyan bios korlátozások, amiket egyébként a nomál prociknál Te magad is be tudsz állítani. Pl hogy mennyi ideig engedjen turbózni. Ezt sajna saját példámon tanultam meg hogy gyakorlatilag semmi haszna nem volt kivárni hogy tudjak szerezni "T" procit.
pont kb. én is ennyire tippeltem, de akkor köszi, hogy megerősíted
egy dolgot azért még el tudok képzelni, hogy ezek kicsit jobb példányok és kevesebb feszültséget is kérnek, de lehet tényleg csak annyi, hogy másképp van konfigolvaviszont ennek ellenére is inkább vennék egy T-s procit, mert ha a táp csak úgy bírja el a cpu-t, hogy vissza van fogva, akkor azért az vékony jég (resetelődik a bios, lemerül az elem, stb.)
-
-
hegegabi80
addikt
válasz
PROTRON #55041 üzenetére
Nekem is rögtön a kávéfőző jutott eszembe. Amúgy jól néz ki, nekem teszik. Nem egy szokványos kuckó, teljesen egyedi. Na meg ha kávé is jönne rajta még jobb lenne.
Most nézem a gyári oldalt, szerintem aki weblapot szerkesztette jó álmos lehetett. A két 120-as venti lefelé van irányítva, de a képen meg felfelé mutatja a hideg levegőt.
Azért valóban úgy lenne az igazi, ha az alján a két 120-as befelé dolgozna a tetején megy 1 kifelé.
-
Pista0001
addikt
válasz
PROTRON #55016 üzenetére
Első generációs 350 wattos SFX-em van, gari lejártával beadta a kulcsot. Eltettem, hátha összeakadok valakivel, aki meg tudja javítani párezer forintért. Több lappal is próbáltam, ugyanaz a tünet, a ventik pörögnek, a gép nem indul (másik táppal természetesen minden ok). Seasonicokkal is volt gondom, G360 ugyanazt produkálta, van egy 650-es M12II-m annak meg a primer oldalán kell legyen valami, egyből lecsapja a kismegszakítót, ahogy bekapcsolom... A legjobb márkáknak is vannak kevésbé megbízható modelljeik...
-
hegegabi80
addikt
válasz
PROTRON #54884 üzenetére
Kíváncsiságból futta egy kis CPU-Z stressz tesztet a 47K miatt.
Pont kifogtam egy jó kis meleg napot, 24 fok körül volt a szobába. 5 per körül már 80 fok fölött volt és 1550 RPM volt a max a venti. Aztán ment még egy kicsit feljebb is, közbe néztem HWinfóval is, és bizony idővel elkezdte a cpu visszavenni a frekit 100-200Mhz-el.Ha lesz időm rápattintom a hátlapot, megnézem úgy, meg az IS-60 is megpróbálom rávarázsolni a memóriától. Erre fel tudok tenni 25mm ventit is, na azzal tuti nem menne fel eddig.
-
törölt tag
válasz
PROTRON #54884 üzenetére
Véletlenül megnéztem a videót.
Akkora mennyiségű pasztával meg van kenve, az már inkább szigeteli a hőt mint vezeti. A leszorító erőnek a hiányára utal, hogy nem képes a hűtő ki nyomni a felesleget.Fém hátlapi merevítő nélkül, nyomás kialakulása nélkül, lófasz teljesítménye lesz a pasztának, pont a stressz tesztnél, amikor nagy sebességgel kellene hőt átvinni a két felület között, akkor fog ez limitálni.
-
hegegabi80
addikt
válasz
PROTRON #54859 üzenetére
Dehogy dobom, még csak most lesz összeszerelve végre.
Küszködtem vele így is egy jó pár órát.
Lesz kínlódás a szerelés közben úgy is, kevés a hely, meg 1-2 dolog összeszereléskor fog kiderülni ám, melyik vezeték hova fog elférni.
Aztán majd jövök a beszámolóval.Grave444: Na ja úgy egész szépen mutatnak kábel nélkül, de nem csak dísznek veszi az ember a gépet.
-
hegegabi80
addikt
válasz
PROTRON #54856 üzenetére
Nálam nem jelent meg a link, csak most. Kissé érdekesen müxik ez a melós gép. Csodálkoztam is, miért csak a kép van benne a hozzászólásban. Azt értettem, hogy AxBattler hsz-ra a válasz, de fura volt.
Azt a ku...., nem semmi mod egyébként. Az enyém ehhez képest fasorban sincs.
Most vettem észre csak, hogy riser-el van a vga csatlakoztatva.Amúgy ez a linked se semmi, mik vannak már.
A korábbi is jó kis mod, igazi retro feeling. -
_q
addikt
válasz
PROTRON #54842 üzenetére
Köszi a részletezést. Kezdem már érteni. Szóval ez egy moduláris rendszer. Kell egy adapter és kell egy tápegység. Az adapter lehet bármilyen alis vagy ipon-ról rendelt, a tápegység meg lehet bármilyen laptop tápegység, ami az adapterre rámegy. Ahogy elnézem az adapter beszerzése az ami időigényes, a tápegységet sokkal egyszerűbb beszerezni.
Vagy B opció az említett "hagyományos" PC tápegység, aminek viszont nagyobb házat kell építeni, hiába a mini ITX méret. -
_q
addikt
válasz
PROTRON #54838 üzenetére
Ipon-nál csak 120W-osat látok, ami Silverstone vagy Chieftec. Vagy én keresem rosszul: [link] ? Küldenél légyszi linke a 120W és 200W-ra is?
Mondjuk elnézve az árazást, lehet nagyobb házzal, ahova ATX táp is befér olcsóbban kijönnék.
A "T" processzor a gyakorlatban nem is fogyaszt 35W-ot hanem sokkal többet?
-
_q
addikt
válasz
PROTRON #54835 üzenetére
A 2 típus alatt mit értesz? Visszaolvastam, de van amikor 120W elég, van amikor inkább a HDD áramfelvétel és a lap indításánál fellépő áramok miatt inkább 200W volt ajánlva, de volt amikor nem is picopsu hanem FSP vagy egyéb XFS táp volt ajánlva ami meg 300W-nál kezdődik. Tehát így a teljesítményben elvesztem
Illetve milyen átalakító kell egy pico psu-hoZ?
-
Danex
addikt
válasz
PROTRON #54701 üzenetére
Igen, push állásban megreked a meleg a GPU környékén, a radiátor túlságosan megfogja a "friss" levegőt így abból már nem nagyon van elég szellő, hogy ki tudná tolni a ház hátulján a meleget, így viszont kb csak passzív módon felfelé tud eltávozni a hő túlságosan lassan.
Az extra hűtés amúgy procin nem ártana, akkor lehetne kicsit jobban húzni, de így, hogy a GPU-n ennyit ront (és amúgy is GPU limit van) így majd megy vissza pull-ra.
Mivel a házhoz amúgy létezik mod (3d nyomtatott) amivel a tetejébe lehetne rakni egy 92mm-es slim ventilátort, tesztnek gyanánt mielőtt beruháznék egyre kipróbáltam egy elfekvő 12cm-essel ,hogy kivülről oda teszem.
Itt ha ez a fenti ventilátor pull állásba volt, akkor a GPU lement ilyen 71-72fokra és kb 1800as fordulatra, ha viszont push állásba tettem, akkor viszont még rosszabb is lett mint nélküle, ezzel gyakorlatilag bizonyítva, hogy nagyon megreked a meleg a kártya mögött.
Mivel kb 10e Ft lenne szállítással egy noctua 92mm slim és csak szerény javulást hozna így ezt elvetem most.
Cserébe gondolkozom azon, hogy az radiátoron lévő 2 stock NZXT ventilátort kicserélném Arctic P14-re, azoknak jobb a statikus nyomása is elviekben így talán néhány fokot javulna a pull illetve azokat olcsón ingyen szállítással be is tudnám szerezni. (bár nagyon kacsingatok az A-RGB verzión, valami szolid statikus fény miatt, de kb a 2db esetén 1900ft(kupon) vs 11000Ft -ra jönne ki a matek -
FireKeeper
nagyúr
válasz
PROTRON #54659 üzenetére
egyelőre leginkább csak a videokártyák piaca volt veszélyes ebből a szempontból (hetek óta ott is zuhannak az árak), de nyilván az orosz-ukrán konfliktus meg a kínai lezárások ebbe beleszólhatnak negatívan. de ez minden irányba igaz, a darabonként összelegózott módszernél is simán benne van, hogy mire vennéd az XY alkatrészt, felmegy az ára a fenébe, és akkor ott állsz hogy vagy kiperkálod, vagy kivársz, és ott porosodik a használhatatlan félgéped.
-
Francia91
veterán
válasz
PROTRON #54643 üzenetére
Igazából nemtudom, hogy kell-e majd komolyabb VGA. Egyedül a War Thunder, amire jobban kell a VGA, azt pedig a korábbi Sapphire RX580 8 GB-om FHD-ban gyönyörűen meghajtotta közel a maximális beállításokhoz. Egy 27"-os ASUS IPS monitorom van FHD felbontással, és 75 Hz-es képfrissítéssel. Nincs igényem sem a nagyobb felbontásra, sem a nagyobb képfrissítésre, így ehhez a monitorhoz igazodok, és alapozok. Mással nem játszok, talán még a GTA V, de az RX580 azt is vitte FHD-ban 75 Hz-en röccenés nélkül, közel a maximális beállításokhoz. Amire kell még, Inventor, TopSolid és LightRoom, valamint Vegas Pro, de a két játék ezeknél több GPU erőt igényel.
Így igazából meggondolandó még, hogy a 1070 8 GB/RX580 8 GB-nél erősebb kártya kell-e nekem a későbbiekben
És ha jól olvasgatok, kalkulálok, ehhez talán az 550 W-os is elég lehet -
Steady74
addikt
válasz
PROTRON #54626 üzenetére
A cél egy szinte hangtalan eszköz. Jelenleg kettő barebone fut 24/7-ben, egyiken home assistant, a másikon pedig win10. Egy elöl-hátul nyitott polcos szekrényben vannak az íróasztalom mellett. A szekrénybe tettem egy mm pontosan illeszkedő bútorlapot a gépek polca elé, de így is hallom a ventiket, 2500-on pörögnek és ez idegesít, ezt szeretném kizárni. Egyik barebone-ban sincs hdd, nincs kerregés, a ventizaj zavar, nagyon.
-
Müszi
senior tag
válasz
PROTRON #54541 üzenetére
Igen, a csipset melegségétől én is tartok, de hasonlóan a gyártó másik csupaszabb ITX-es lapjához (lentebbi képen) az még éppen az M.2 foglalat felett van közvetlen, így a közös burkolat nélkül csak arra kell majd keressek valami hűtőkockát.
Ház maradna a régi egyenlőre. Az elejében nagy csendben szuperül teljesít egy CM 120-as venti és pont hosszban lehelné rá a levegőt. Ez még a régi GTX 750 VGA miatt kellett néha, viszont a mostani GTX 1660 már nem igazán igényli az én felhasználásom mellett.Mellesleg döntően netezés és torrent, ill. fájlmegosztás talán nem fogja nagyon izzasztani. Aztán a későbbiekben meg ki tudja mihez és mikor jön jól a PCI-e 4.0 szekvenciális olvasási és írási sebesség tartaléka.
A gyártó 2,5"-os SATA SSD-i egyébkén úgy tudom egész jók.
-
Müszi
senior tag
válasz
PROTRON #54539 üzenetére
Köszi, hogy válaszoltál!Ugyan a linkelt árukereső oldalon nem írják és nem is látszik de a választott SSD-hez tartozik egy egész tűrhető hűtőborda is. Külföldi hozzászólásoknál viszont azt írják többen is a típusról, hogy borda nélkül használva is viszonylag hűvös és nincs lassulás. Még azért nézelődök.
-
pitius
tag
válasz
PROTRON #54425 üzenetére
Egyszerre hát :-)
Nekem is furcsa volt, nem csak a sajátom, de általában is ilyenek. De ugye a nagy energiafelvétel, nagy hőtermeléssel is jár és tökmindegy, hogy i3 vagy i9. És intel legalább 10-15 fokkal magasabb hőfok tartományt határozott meg ahhoz, mint az amd, ami még belefér a normál üzemi hőfoktartományba, szóval annyira azért nem aggódom. -
tgtom
tag
válasz
PROTRON #54329 üzenetére
Egész ígéretes, amit írsz
Lehet szerzek egy fogyasztásmérőt és megnézem mit produkál. Ha viszont szükség lenne nagyobbra, ezeket néztem ki:
[MINI-PSU-160]
[ACDC12120 12V/10A/120W]
Pico cuccokban egyáltalán nem vagyok otthon, de specifikáció alapján talán megfelelőek.Egyébként nem is értem miért nem találtam még rá erre a fórumra, mivel az elsődleges gép is egy Mini-ITX, csak kicsit nagyobb
Egy NZXT H210-es házban, egy MAD-s konfig.
Köszi a válaszod
-
Hanok
senior tag
válasz
PROTRON #54190 üzenetére
Ez csak a foto erejéig volt így, a táp lefelé van ventivel. Mondjuk sokat nem oszt nem szoroz a fanless működése miatt nem sok mindent szív ki csak ha már a vga is beindul.
Igen kipróbáltam úgy is hogy a venti lefele fúj de talán még rosszabb volt mert úgy megváltozhatott a huzat iránya kedvezőtlenebb módon.
Nem tudom mennyit dobna rajta egy sima mezei borda, ami most rajta van az elvileg két m.2 SSD méretű kb 3mm vastag aluminium egy gap-paddal. így most a két ssd-re tervezett hűtő 1 ssd-t kap csak. Viszont ugye abba csavarozom bele ezt a hűtést ami hűti a chipsetet is valamennyire érintkezik a kettő. Simán benne van hogy az melegíti át annyira az egész kócerájt hogy éttől az ssd is túlmelegszik.
Holnap érkezik a másik borda délután már lesz róla valami infóm és nem kell megint visszavinni valami hiba miatt.#54191hszilard666
Köszönöm#54193&rew
Köszönöm fontolóra veszem ha a hétfői variáció nem jön be. -
Hanok
senior tag
válasz
PROTRON #54133 üzenetére
Sajnos túl vagyok már mindenen is! Egészen idáig szenvedtem vele.. Volt borda nélkül, alul felül pad-al proci hűtő variálás de semmi jelentős változás. Az egyetlen ami hozott majdnem 10 fok mínuszt az egy 4 cm-es ventillátor.
Viszont az a hangja miatt biztos hogy nem maradhat
Az alap probléma az az hogy a chipset hűtő bordája alatta van és az sem egy langyos darab kvázi fűti alulról. De ahogy mondtad is talán a borda nélküli megoldás a leghűvösebb..
Ami még szintén baj hogy a memória modulok kitakarjak a huzatot, szélárnyékba kerül az egész borda.
Megrendeltem végül ezt:
Hazahozom nagy reményekkel erre az egyik lefogató gyári hibásVisszavittem rendeltem egy másikat hátha de már kezdem feladni a reményt..
Egyébként lehet igazad van és hagyni kellene a fenébe de ránézésre minden olyan szép hűvös idegesít ez a hőfok.
Meg az hogy egy hete atomjaira szedve áll a gép -
Archttila
veterán
válasz
PROTRON #54170 üzenetére
Ez logikusan hangzik, este utana fogok nezni. Koszi a segitseget!
Gyari spec csak a max-ra ter ki: [link]TL-9015R FAN Spec:
Dimension: L92 mm x W92 mm x H15 mm
Rated Speed: 2700 RPM±10% (MAX)
Noise Level: 22.4 dBA
Air Flow: 42.58 CFM (MAX)
Air Pressure: 1.33mm H2O (MAX)
Ampere: 0.18 A
Connector: 4 Pin (PWM Fan connector)
Bearing Type : HYDRAULIC Bearing -
Archttila
veterán
válasz
PROTRON #54168 üzenetére
Nem mutatja, de az egyedi profilnal en allitom be neki lepcsozetesen az ertekeket.
55C-ig 20% rpm, 65-ig 30 stb stb. most csak irtam valamit. Viszont a lenyeg, hogy itt a 10% mar alapbol 850RPM-et jelent, ami felettebb erdekes tekintve, hogy a max az 2700. (100%-on hozza is) -
ii77
tag
válasz
PROTRON #53903 üzenetére
Így utólag, ha náluk így működik, hogy átadáskor kinyitják és szemrevételezzük, sajnálom, hogy nem ott vettem. Igaz, magasabb áron is adják. A vásárlás helyszíne a "személyi számítógép földje" Angellandben. Jut eszembe, az előző Gigabyte B550i is tőlük volt. Ott sem volt szemrevételezés átadáskor. Mondjuk be is adta a kulcsot 3 hónap alatt. (Megírtam ide a sztorit, gond nélkül, garanciában vissza is kaptam az árát.)
De ez most jobban emészt. Ráadásul ha visszadobják, még a bevizsgálás + száll.ktg-et is rám verhetik. Bizalmam meg nulla lesz a lapban, ha már a külcsínyével probléma van. Ejjj, e napom érzelmileg nagy amplitúdójú volt. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #53893 üzenetére
Persze, meg egy router/switch, meg az összes gépbe is kell, és akkor mennyi a vége? 100K?
És akkor annyi előnye lenne az egésznek, hogy 0.001 másodperccel előbb történnének a dolgok, miokor így is megy minden, mint a villám. Az egyelemzes rendzser véetlenszerű fájl- elérési ideje nagyon jó, munkaidő alatt 1KB-os jegyzettömb fájlokat nyitok, beleírok, mentek, 2-3MB-os képeket nyitok, mentek, de ezek az idő 5%át teszik ki, a maradék időben a jegyzettömbben lévő infót dolgozom fel, böngészek, e-mailt írok, telefonálok.
Amúgy ha már költenék erre, akkor két gép kapna wifi6-os vevőt, mivel mindkét alaplapon ott a wifi kártya, csak cserélni kell, és máris meg 1.7Gbit-tel, de engem ez nem hat meg, a gép viszont pattogjon.Amúgy Szegedről elköltöztem a Balaton mellé, Gbit-es kábelnetről 40/5-ös mikrós netre váltottam, mert itt még más nincs, és érzésre alig lassabb, a hahun pl 100-as bontásban nézem az autókat, és a képek gyorsabban töltenek be itt, mint ammott Gbit sebességgel. Nincs akadás, nincs gond, de pont ezek hagynak hidegen. A film úgyis lejön pár perc alatt.
-
Wohme
tag
válasz
PROTRON #53872 üzenetére
Nagyon fejen baszott ez a felfedezés, hogy hogyan is lehet ennyivel hangosabb, ha a rácson keresztül szívja a levegőt
.
Gondolkodom, talán megoldás lehet, ha a ventiket kívülről ragasztanám rá a rácsra és akkor tudnák befújni a levegőt továbbra is.
Egyébként még így sem túl halk a masina, szükségem lesz valami szivacsot is rakni alá, mert most az asztalon a rezonálást is lehet hallani. Ha az egérpadra rakom, akkor csillapodik.
-
hegegabi80
addikt
válasz
PROTRON #53858 üzenetére
Igen aprón van 220W-os Dell kocka táp, meg 160 vagy 300-as pico-t tud hozzá adni az illető.
Sőt aprón van 450W-os pico is.Vagy még a másik lehetőség, ha ől 300-as pico psu-hoz 300w-os led tápot teszek, ahogy imibogyo is alkalmazta. Csak ha jól emlékszem szélességben nem fér be a kis házamba a led táp.
-
flashpointer
őstag
válasz
PROTRON #53791 üzenetére
Aha en is emiatt rendeltem ket kulonfelet, raadasul a karimon a backplate is vastag + a csatlakozok melletti szelesseg is korlatozott de mindeket verzio pont befer, az egyik muanyag hazas a masikon a pcb-n csak egy szivacsos ragacs van. Eddig jol mukodnek, kisse melegszik mindketto
aha va belole sok fele, nem csak hogy melyik oldalra fordul de a muanyag beakaszto pocke is jol kell alljon, raadasul ugye mindket csatlakozon allhat barmerre ugyhogy van vagy 15 féle, figyelmesen kell valasztani. -
betyarr
veterán
válasz
PROTRON #53724 üzenetére
igazat adok,hogy előbb-utóbb cserés lesz a 11 miatt,de azt az időt még megvárom.amíg támogatják a 10-et,addig megy,utána majd lehet gondolkodni.egyelőre még úgysem vonz az új win,mert túl friss még.addig ez több mint tökéletes.semmi akadás vagy más probléma nincs egyelőre,tökéletesen elvagyok vele.ezért sajnáltam volna most cserélni.ha nem lennék vele maximálisan megelégedve,akkor nyilván jött volna az új hw.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 4
- Bittorrent topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kerékpársportok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest