Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz gabor1974 #55871 üzenetére

    Szia,

    Ez a topic főként az egyedi építéseket fejtegeti ki, de persze sokszor előkerülnek előre épített megoldások is, csak azok régebben jóval drágább összegért adták ugyanazt a tudást.
    Pl magadnak összeépítve régebben egy facebookos gépet teljesen új bolti alkatrészekből még ebben a drágított mini-itx közegben is ki lehetett hozni max 120k huf körül, míg az előre épített megoldások 160-200 között mozogtak.

    Facebook+youtube-ra amúgy alaplap terén nagyjából mind1 hogy melyik árkategóriát nézed, az extra funkciók nem adnak hozzá.
    Vannak integrált processzoros alaplapok, amikkel egyszerűbb az építkezés, azokból érdemesebb a frissebb évjáratúakat nézni, meg kell nézni hogy mikor voltak először a neten róla hírek-cikkek googliban.
    A régebbiek full hd youtube alatt kicsit akadoztak.
    Az a fontos hogy megnézd beleférjen a házba az alaplap, a többi tulajdonságból a processzor foglalat egyezzen a kinézett processzoréval.

    Ha neked kell belerakni a processzort, akkor én intelből tudom hogy a celeron procik még gyengék voltak korábban, minimum pentium gold kellett a biztos netezéshez szerintem, ebben már van videó csip ami eléggé erős youtubehoz, tehát nem kell bele +30-40k-ért videókártya.
    AMD-t kevésbé ismerem, de ott a "G" végződésű procikban van VGA csip.

    Ram terén én továbbra is a 2x4GB híve vagyok, 1x4 külön videókártya nélkül szerintem kevés, az 1x8-hoz képest a 2x4 meg kicsikét gyorsabb rendszer működést jelent árban nem sok különbséggel. 2x8 jelenleg még felesleges facebookhoz.

    Tápegységet én mindig megválogatom, mert nem akarom hogy gyártási hiba miatt elszálljon, nem a legolcsóbbat kell venni.

    SSD mindenképp kell, mert winfos úgy van megírva, legalább 250GB-os ajánlott, mert azok gyorsabbak a 120-asoknál(már ha kapni 120-ast), persze ár-értékben az 500-as jobban megéri, akkor már családi videókat is tudsz rajta tárolni. PL Crucial MX500 250GB típus egy jó középút.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák