- Kezdő fotósok digitális fényképei
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #55897 üzenetére
Ööö, nem tudom, hol kérkedtem vele, inkább a tényszerűségre törekszem, emiatt az áramár meg spórolás mizéria miatt végigméregettem mindent, még a bányászós korszakomból van egy csomó távolról vezérelhető, fogyimérős hosszabbítóm, úgyhogy van némi összehasonlítási alapom, van itt a 1037u-s kisgép, tényleg 11W, van itt két itx-es gép asrock J1900 és J4025, ezek egy 2 és egy 6tb-s vinyóval konnektorból, tehát táppal együtt esznek 11-12W-ot, meg ugye van az én ryzen 7-esem, meg az asszony i5-10600-as gépe, és érdekes, de az enyém működés közben egy 49"-os samsung monitorral egyben kajál 80w-ot, csak a gépet mérve 40-47w között ugrál, szóval mihez képest kevés vagy sok a 11W is.
De integrált cuccból most összerakni nehéz olyat is, hogy olcsó is legyen, meg menjen is, oké, ehet keveset, de a 11W vs 44W az napi 5 órában havi 600ft vagy 2400ft, szerintem egy komolyabb technika ára már annyira nincs messze egy ilyen 70k+-os alaplaptól, hogy ne érné meg.
Amúgy erre a fogyi témára érdekes analógia a hűtő, abból is van itthon három, amiből most kettőt kihúztam, egy navon 193 literes hűtőm alig 1.5 éves, hibátlan, boltban most 90K, és megkajálta a napi 0.8kWh-t, holott évi 280kWh fogyi volt ráírva, és ezt akkor is megcsinálta, mikor napokig nem voltunk itthon, szóval nem a nyitogatás, meg a meleg pörkölt bepakolás, ez ilyen. Volt még egy 350 literes nagy hűtőnk a nyári konyhában, abból is kipakoltam, és vettem egy 600 literes samsung side by side hűtőt, ami valós fogyiban a 3x-os méret ellenére 1.05kWh-t kajál naponta, azaz a kicsi +20%, és ennyi is van a papírra írva, vagyis a navon hazudott.
Szóval itt is az van, ami nagyobb, nem biztos, hogy többet kajál, tehát nem feltétlenül a gyenge vagy a kicsi a legjobb választás.
Ilyen felületen elég világosan látszik, 11 nap alatt nincs 12kWh fogyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Gurulunk, WAZE?!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- BestBuy topik
- Autós topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest