- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
#25954560 #52886 üzenetére
Most is 949 kupon nélkül, de kosárban van kuponnal 891-ért, viszont a döntés már megszületett, a rendelés is megvan, jövő hétre itt lesz az új ryzen 7-es proci, lap, ram, ssd, és rakom össze szépen hét végén, van egy hülye fixaideám, hogy a proci alapon hasznlva ne nagyon legyen több 35°C-nál, lehetne 45 is, de valamiért nekem ez akadt be, és addig hergelem a dolgokat, amíg ez nem működik. A kisgépnél erre esélyem se lett volna, de a gari nélküliség, és a javíthatatlanság se vitte elsőre, hogy rényomjak gyorsan a gombra.
Ez a ryzen7-es is megáll annyiból, mint amaz és procierőben jobb, most ezt dobta a gép, de annak az egyediségét nagyon sajnálom, plátói marad a szerelem... -
válasz
#25954560 #52761 üzenetére
3200g-t gondoltam alapjáraton, ID-Cooling IS-40X hűtéssel, szóval kb. 5-7mm lenne közöttük a hely. Vagy inkább egy Cooltek / JONSBO HP400, az csak 36mm magas, úgy már lenne kb. 15mm hely.
Nem az oldalára csavaroznám, van egy külön keret a házhoz, amit nem lehet máshová helyezni:
-
-
törölt tag
válasz
#25954560 #52668 üzenetére
Tudod fiatal voltam és kellett a hely, a levegőnek áramolni..
Tervezem hogy szétszedem a tápot - így 10 év után - és kicserélem benne a szilikon szigetelőket a félvezetők alatt prespánra/csillámra. Akár hajlítok/perforálhatok hozzá lemezt, csak még mindig nem tudom, hogy RF vagy EMI shild legyen annak a funkciója, mitől kellene óvni alant az elektronikát?. Mert eddig nem volt semmilyen anomália, amit a tápegységre/terhelés változásra lehetne vonatkoztatni, és csak úgy, valódi cél nélkül nem fogok vele foglalkozni.
Másik projekt, ami még ehhez kapcsolódik, hogy a monitorban lévő g-sync modul-on le kell cserélnem a bordát rézre, hogy folyékony fémmel le lehessen "pasztázni". Van szerverből passzív réz tömböm, csak méretre kellene vágni. Azon gondolkozom épp, hogy mivel lehetne kitölteni a lamellák közti részt, ami kibírja amíg a CNC méretre marja, majd nyomtalanul el lehet távolítani, fel lehet oldani.
Csupa triviális kérdés.
-
válasz
#25954560 #52576 üzenetére
Corsair SF450 450W 80+ Gold (félpasszív, 7 év gari, full moduláris) - 32k HUF
Ennél szvsz nem sokkal olcsóbbak a hasonló, de ATX méretű tápok...Corsair CX Series CX450M 450W Bronze (5 év gari, félmodu) - 22k HUF
be quiet! Pure Power 11 CM 500W Gold (BN297, félmodu) - 28k HUF
be quiet! Straight Power 11 450W Gold (BN280, full modu, 5 év gari) - 34k HUF -
törölt tag
válasz
#25954560 #52515 üzenetére
Vagy nézd meg, hogy a hűtő alja nem lett-e homorú, Ez az alu+réz kombó hajlamos rá hogy idővel a közepén nem lesz meg a leszorító erő.
#52513Hólyagovics
Meglehet úgy is kerülni, de a burkolatnak van egyébb szerepe, arra pont jó hogy a két végége között lévő nyomás különbség áthajt rajta levegőt. ill. vannak olyan részek, ami jobb ha nem érinthető meg. -
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
#25954560 #52504 üzenetére
Érdekelne annan a Noctuanak a cikkszáma, van egy kontron ktqm87-es lapom, a forrasztott procin egy ragasztott borda, amin gyárilag egy 60-as venti borzolja a kedélyeket, mivel a max fordulatszáma 8000 rpm, és ugyan vissza lehet venni, de keresnék valami halkabbat, bár műsoron van egy sima 80-asra átalakítás 4 db pici fül segítségével, épp csak a bordába passzoló spéci lemezmenetes csavarok helyett nem tudok 4 másik rövid odavalót találni...
-
törölt tag
válasz
#25954560 #52509 üzenetére
A gyártó által beigért hőellenállásból, valós TDP-ből, belépő levegő hőmérsékletéből meg a Tcase max. hőmérsékletből ki lehet számolni hogy megfelel-e az adott processzorhoz ez a hűtés.
Nem mentem ennek most utána, de ha 23,5C° alatt tartod a belépő levegőt és van hova eláramolnia a kilépőnek, akkor azért lennie kellene benne akkora tartaléknak, hogy éppen ne 100%-on menjen a (gyári) ventilátor, feltételezve hogy a processzor már korábban "kitúrbózta magát" és valid a 165W.A 4db hőcső elég nagy hőmérséklet különbségnél (25C° borda, 45C° talp) képes sum. 160W-ot átvinni, tehát lehet olyan eset, ahol ezzel és megfelelő levegővel meg lehet fogni 60C° körül a Tcase-t mielőtt kezdenének kiszáradni a csövek. Szóval elvileg nincs akadálya hogy a 165W éppen megvan.
-
törölt tag
válasz
#25954560 #52504 üzenetére
Tudom hogy menjek már a picsába a beleokoskodással...
De érdekelne, hogy a dupla ventilátort is rászerelted direktben a bordára? Ha így történt, a socket előtt/alatt lévő VRM nem került a rajta túlnyúló ventilátortól és a 145W-os xenon fokozott étvágyától halmozottan hátrányos helyzetbe?
Azonnal kínálja magát egy megoldás is, mert:
A dupla ventilátoros egységben egymással szemben forgó ventilátorok nem csak brutális, de eléggé összetartó légáramra is képesek, ami akkor is átfújja hosszában a bordát, ha az távolságra van tőle. -
Qkackca
őstag
válasz
#25954560 #52493 üzenetére
Szépek, mind.
A korábbi kérdésedre, Sharkoon Sharkzone C10 / Xigmatek Eris ? A fedlap alatt, az optikai meghajtó helyére be passzintva?
Illetve a kínai házaknál találkoztam főleg 1U-s tápokkal, arrafelé nézelődhetnél. Vagy szerver vonalon.
De inkább a Duracell féle utat, nem lenne kevesebb akadály/egyszerűbb a dolog ha inkább sfx (vagy más mint ez) felé kacsintgatnál, mint ehhez keresni amihez passzol? -
törölt tag
válasz
#25954560 #52488 üzenetére
vegulis itx.
igy a ryzen 3950x lakik benne, egy phanteks ph-tc12ls alatt, de nem a gyari ventijevel, hanem regi kedvencemmel a gentle typhoon-nal. oriasi szelvihar van az alaplapon, kozben alig hallani. kiveszem a ppt korlatozast, megnezem meddig megy a proci.
ket pcie kartyat visz x8x8-ban, egy 40G nic-et es egy ati5450-et, ha nagyritkan kell kep v megis deszktopkent hasznalnam.
gyarilag a core p5-nek nincs pcie fejjel lefele rogzitese, de mar van
-
törölt tag
-
PROTRON
addikt
válasz
#25954560 #52345 üzenetére
#Sweet Lou 6-nak
Érdemes tecsőn videókat nézegetni a témában, mert Te látod hogy a költség keretedbe milyen cpu hűtő fér bele. A kolléga által javasoltba hivatalosan 43mm-es max magasságú fér el. Ebbe pl belefér egy Jonsbo HP400 ami egész baráti áron kapható, ami ránézésre elegendő lehet a te procidhoz, de a későbbi bővítéshez már kikéne tesztelned hogy mi a határa.
Másik lehetőség ugye Noctua... -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
#25954560 #52340 üzenetére
anno ryzen 3600X-em meg 5600 XT-m volt, aztán ősszel váltottam konzolra meg apu-ra, azóta teljesen el vagyok azokkal. tulajdonképpen egy olyan gép kellene, ami net+office-t bírja + néha htpc (van olyan 4K film néha amit a tv/raspberry pi nem visz). fontos, hogy viszonylag csendes legyen meg kis helyet foglaljon (mint egy xbox one x). viszont a későbbi apu csere lehetőségét nem szívesen vetném el. pénzben inkább az ár/érték arány szamítana.
-
PROTRON
addikt
válasz
#25954560 #52304 üzenetére
Pedig szerintem nézz utána a "DVMT" azaz Dinamyc video memory technology" féle intel+windows találmánynak.
Én (és vagyunk egy páran) így értelmezem:
a UEFI-ban van 2 beállítás, ebből a pre-allocated-el beállítod hogy a rendszer induláskor mennyit foglaljon le az igpu számára fixen,
majd a másodikkal (DVMT Total Memory Size) pedig azt hogy az előre lefoglalton felül mennyit használhasson ha az adott alkalmazás jelzi igényét. Ez a második, ez maximum a teljes rendszer ram felét jelentheti, ha "max" beállításon van és lehet csökkenteni, hogy biztosan ne zavarjon bele a nem grafikai alkalmazások ram igényébe.Többen javasolják hogy épp ezért le kell venni a pre-allocatedet (64MB-ig), mert az úgyis csak a windows bejelentkezésig számít, utána már a windows tudja kezelni a DVMT-vel az aktuális igényeket (maximálisan a teljes ram felééig) és ha van szabad ram és szükséges az igpu-nak, akkor feltornássza automatán.
Ki kell ezt próbálni.De szerintem ha lecsökkented, akkor csökkentett módban is csak annyival fog futni.
-
PROTRON
addikt
válasz
#25954560 #52228 üzenetére
Mármint mesterséges intelligenciával helyettesít egy teljes office-t? Ismerek pár Manciká-t akik esetében tényleg nem lehetne megmondani a különbséget.
#52226 Rick4
De hát azzal kezdtem a legelső írást, hogy eszerint a hibakeresési módszer szerint jártam el, tehát nem értem a mostani bejegyzésed. Tehát én pontosan értem a dolog azon komplexitásá-t amit számon kérsz, hiszen a korábbi írásaim alapján azért leeshetett hogy annyira nem vagyok kezdő.
Arra voltam kíváncsi hogy ha nem megy plug and play, mi az az 1-2 beállítási UEFI kifejezés amit keressek...de megnyugtattatok hogy vagy plug and play, vagy hibás az adapter. Nem a speciális mining beállítások érdekelnek.
Majd a cserepéldánnyal meglátjuk mi a helyzet, olcsójánosként sajna belenyúltam a legolcsóbb típusba. -
törölt tag
válasz
#25954560 #51975 üzenetére
A két oldal között ott vannak a távtartók amik szintén kapnak abból a porózus réz-őrleményből, amik a falakat is borítják, ezeken keresztül is át tud jutni a folyadék a másik oldalra, nem csak a falakon körbe.
A vapo-chamber áteresztő képessége jóval nagyobb, mint a CPU 1cm2-re eső hőkibocsátása, így nem hiszem hogy ebben a szuboptimalis esetben szűk keresztmetszetté fog válni.
Desktop kompúterház, álló atx lappal, és az abba 90°-ban behelyezett VGA esete, amikor a hőforrás (GPU) van felül és a "hideg" oldal alul, ott is specifikáció szerint működik a vapo-chamber, pedig teljesen a gravitáció ellen kell dolgoznia.
Szerintem a titok, a távolság lehet, talán (2-3 mm), így a folyadék akár menyire lomhán áramlik fel/át a kapilláris hatás miatt, nagyon rövid idő alatt meg tudja tenni a két oldal közti távolságot.
-
PROTRON
addikt
válasz
#25954560 #51970 üzenetére
Nu igen, gondolkodtam hasonló megoldáson amikor a saját casemod összeállításomat terveztem, mATX házba ATX-es munkaállomás alaplap mellé hosszított 1kW tápegység...Végül én arra jutottam hogy AiO-kba nem bízom, épített vízhez meg nincs elég hely.
De ha jobban bíznék az AiO-kba simán bevállalnám, bár az én "10940X"-es procmihoz 1 db 120-as radi kevés, mármint nem csak elméletileg.
Vannak tesztek ahol a nem minőségi 240-es is elvérzik és ez nem az a környezet ahol a vastagsággal tényleg olyan mértékben nyerni lehet, mivel a szűkös hely miatt izzik minden. -
-
Speed®
titán
válasz
#25954560 #51351 üzenetére
Nyilván könnyebb 12 magot <125Wra rávenni, mint 16ot <105re.
Amit viszont maximálisan nem értek, az az, hogy ki az a barom, aki a default VIDet meghatározza. Allcore 1.325V, ill. 1.475V boost helyett most 1.2-1.35V tartományban mozog és nem hogy lassabb lenne, konkrétan gyorsabb is, még ha 3% javulás nem is tűnik soknak, de 2/3 fogyasztás mellett nagyon nem mindegy. Azt hittem rá fogok kényszerülni egy 4G LV setupra, ehelyett 4.1-4.5 boost maradhat, a passziánsz lájkolja -
Speed®
titán
válasz
#25954560 #51330 üzenetére
Így van, nem akartam ennyire belemenni. Egyébként érdekes, ill. ehhez kapcsolódóan, CB alatt buktam ugye a csodálatos friss AGESA mellett 100MHzet, viszont érdekes módon P95 alatt +50MHz jött, 4.15G allcore kezd és FMA3 résznél esik csak vissza 4.1re. Ha nem lenne mérhetően lassabb is CB alatt, azt gondolhatnám, hogy a visszajelzett érték nem stimmel valamiért..
-
törölt tag
válasz
#25954560 #51288 üzenetére
Ezek szintetikus tesztek, aminek az a dolga hogy mindent meg mozgasson a processzorban. Ha így 170W-ot enne a processzor, akkor max.: 120W-os hűtés alá nehezen fogod beszorítani, értelmes órajellel. De mit mutat a fogyasztásmérő ezzel a két megközelítéssel "vm-ek futtatasa es profilozasa" közben?
Találtam egy ilyet: [link] itt 144W-ig skálázódott fel a fogyasztása ahogy sorra kapták a szálak a terhelést, default beállításokkal!. Ahogy ebből látom a terhelésre elég szépen megmaradt az órajel 3800Mhz fölött. Ha engem kérdezel 3500Mhz-es plafonnal meg kellene állnia 120W-nál magának a processzor fogyasztásának, ill. valódi terhelésre elégnek kellene lennie egy 120W TDP-re tervezett hűtőnek.
-Elméletileg!-
Ezekből az adatokból esetleg az is kiderülhet, hogy az alaplapodban mennyivel fogyaszt többet, mint a teszthez használt alaplapban, mert előbb én arra lennék kíváncsi. -
törölt tag
válasz
#25954560 #51208 üzenetére
Besza. Behu.
Eco mód nélkül is vissza kapcsolja magát alap órajel közelébe, ha észleli h. nem elég neki a hűtés?
feltettem a teszt miatt egy 92-es 25mm vastag szerverventit, ott mar csak 85 fok volt a legmagasabb, de ahhoz 2500-as fordulat kellett
A 2x~7000-et pörgő 14W-os modulom, az berántja 45C°-ra prime alatt.Arra a VRM-re nem tűnik úgy esetleg, hogy barkácsolni illene valami Heat-pipe-os hűtőt?!
-
imibogyo
veterán
válasz
#25954560 #51187 üzenetére
Ne viccelj az ország közepénél lakom (majdnem szó szerint), ide semmi sincs messze.
Viccet félretéve (bár profi nem vagyok), de ha tudok szívesen segítek ingyen és bérmentve, ha valamikor mégis erre jársz, mondjuk se vízsugaras se plazma gépem nincs, de a jó öreg sarokcsiszolónál esetleg Dremelnél nem is kell több. De ha kis méretű az oldalpaneled (pláne ha alumínium, mert azzal még könnyebb dolgozni), akkor esztergán is megoldható a kivágás, Akinek komolyabb cucca van, az excentrikusan is megoldja neked a lyukat, esztergást sem ismersz a közeledben?
-
válasz
#25954560 #51187 üzenetére
Rumot soha többet!
Nem mondom, mennyit ittam egyszer minőségi rumból, de már gáznak tartom. Fiatalon még hajlamos az ember túlzásokba esni alkoholizálás terén. Ma már, ha lecsúszik néha egy kis tömény, kizárólag az íze miatt, és max 1 feles.
"azon gondolkodom h valami gumi v muanyag elvedot lehet kene tenni ra, hatha jol nezne ki es eltakarhatna a vagas tokeletlensegeit."
Erre gondoltam először én is, szóval nagyon kíváncsi leszek, milyen úgy!
-
törölt tag
válasz
#25954560 #51029 üzenetére
janem, elso valtozatban hp 230-as kocka es hdplex 250 dc-atx volt. ahhoz kellett korlatozni a 1080-at. utana jott a dell 330-as tap es a 400-as hdplex, ott minden szep volt. kiveve a coil whine-t
amig le volt korlatozva a 1080, addig nem volt hangja. maxigazon pedig megjott.
-
Chaser
legenda
válasz
#25954560 #51023 üzenetére
2,6l-hez képest igen
zajszintnél pedig 10-15dB és 30+ db ég és föld
meglesz az sfx táp akkor legózgatok mit lehetne még hackelni, de 2,6l-nek neki sem kezdek, értelmetlen adott feltételekkel
most 10dB alatt van a gép és ezt nem szeretném túllépni, inkább legyen nagyobb -
PROTRON
addikt
válasz
#25954560 #50868 üzenetére
Őszintén a piros vonalakat én se néztem, mert nem volt oda írva a forrás, így feltételeztem hogy valami belsőhelyről kiszivárgott doksiból lopta, ahol meg már bármit jelenthet az "X" a kalóztérképen.
Amúgy ha van benne x16 slot akkor már nagyjából mind1 is a proci elhelyezkedése, ha meg nem használod ki akkor szintúgy.Az én esetemben a középen elhelyezkedő proci külön negatívum lett volna.
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
#25954560 #50577 üzenetére
Kár nézni az 5xx0 Ryzeneket, illetve a 6x00 videokártyákat is, mert idén tuti nem lesz belőle semmi.
Kb. 200-ért lehet venni jelenleg 5600X-et, de lehet még annyiért se sokáig, mert van olyan őrült aki kiad érte annyit.
6x00 videokártyát meg még 1 millióért sem tudsz venni, ha akarsz sem.
PS: Nvidia videokártyákból van már bőven, de amelyik jelenleg a legjobban túl van árazva az a RTX 3060 Ti.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
#25954560 #50536 üzenetére
Ahhoz meg kell várnom a téli szabadságolást az ünnepek alatt, mert 2 ördöggel és napi 12 órás melóval kicsit nehézkes.
Jelenleg azon filózom, hogy átszerelem a régi gépből az i5 4460, 8GB ddr3-as, 1050ti mini gpu-s felhozatalt a gépbe, válság idején új procit, alaplapot, gpu-t venni kicsit húzós lenne.
Persze szívem szerint én is egy frissebb hatmagost (pl 2600) tennék bele, 2*8 giga ddr4 rammal, meg egy jobbfajta itx-es méretű kártyát, de a költségvetés szorosAzon még gondolkodom, hogy lecsavarozom a gpu burkolatát és lefújom fehérre, hogy passzoljon a gépházhoz. Megtoldom az egészet egy vízhűtéssel, 2 fehér hűtőbordás rammal, aztán egységes fehérségben hadd szóljon. Ellenérv, hogy az alaplap és a tápegység színe elüt.
Apropó, kicsit off: tápegység burkolatot próbált már valaki lefesteni? Minekutána az egyik legmelegebb alkatrész, ott erősen tartanék a festék nem kívánatos reakcióitól (leég a festék, tűzveszély nem kívánatos gázok felszabadulása égéstermékként... stb.)
-
PROTRON
addikt
válasz
#25954560 #50538 üzenetére
Húú ezer hála a tippért, végre egy rendes választék.
Amúgy a kinézett thin mini-itx alaplapokon az a bizonyos floppy csatlakozóból van, szóval nekem ez tettszik.
Amúgy egyelőre csak hivatalosan 45 w teljesítményigényű(nem TDP, hanem rendes power) VGA-t tervezek bele rakni.
Kifejezetten olyat kerestem ami PCIe x4-hez való, mivel nem akarnám elveszíteni az m.2 ssd lehetőségét és nagyon örülök hogy amit linkeltél ott mindenből is van, csak a 13 usd kábelre a 30 usd estimated szállítási költséggel kell még valamit kezdeni.Amúgy ha rendelsz valamit betársulhatnék? ( 'pesti vagyok)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
#25954560 #50518 üzenetére
értékelem a felajánlást!alapvetően érhet, első ránézésre azonos a belseje. viszont a 4 új HDD még zaciba', most kotlott csak meg az átmeneti rendszerem és még nem vett rá a lélek 4 új Red-re, most vitt el vagyonokat a játszós ITX.. de ha később is nyitva a lehetőség, megjegyzem!
PROTRON:
na az mindig van itthon, ha csak ennyin múlik
-
válasz
#25954560 #50468 üzenetére
Köszi, én is így tippeltem! Kicsit közel lenne az oldallap, de működne.
Nincs még meg, újabb retrózós konfigban gondolkodom éppen, és ez a hűtő jönne be legjobban, házból meg a CS-101, ha ITX build lesz. De még az sincs eldöntve. (2010-ig toltam ki újabban a retrós korszakom, nagyobb a merítés, és most lehet ráadásul jó áron bevásárolni 2010-es cuccokból.)
Az viszont borítana mindent, ha találnék aprón egy ilyen hűtésű HD 5770-et:
Ugyanis kifejezetten nem szeretem a nagy kártyákat, de éppen ezért az egy kezemen megszámolható kivételektől el tudok olvadni. -
MrSealRD
veterán
válasz
#25954560 #50299 üzenetére
Köszi.
Utazó homelab lenne belőle. Valamilyen hypervisor futna rajta tervek szerint. 2 VM biztosan(opnsense vagy pfsense, pihole) De könnyen hozzájöhet még 1-2.
45-60W TDP fölé nem mennék, így hűtés is elég lehet egy standard. Venti nem gond...
Memória is vagy 1x8 vagy 2x8. Az m.2 is cél a helytakarékosság és az egyszerűbb építés miatt. Így egy egészen pici házban is elfér. A táp rész még ugye itt elég erősen kérdéses... HDPlex is jónak tűnik. -
kotibor
tag
válasz
#25954560 #50245 üzenetére
Köszönöm, nagyon sokat sakkoztam, hogy mm-re minden elférjen, az oldallapok majd rá fognak kerülni, de olyan jó nézni a technikát.
Kábeleket úgy vezettem el, hogy a gép elején lévő néma ventilátor friss levegőt juttasson mindenhez, így a VGA (ami nem pörög) fel 39-45°C, a proci 31-35°C, ssd 29-33°C. -
törölt tag
válasz
#25954560 #50112 üzenetére
Ha már teleraktad noctua ventivel (ekkora háznál 3db már annak számít) abból már gondoltam, hogy nem fogja hangosnak mutatnia magát. Az említett pici szelzaja a
szerkezetnek az alacsony lábaknál vagy a CPU bordázatnál keletkezik?Kicsit a kábelek miatt is, jól elbújt a fekete ill. rácsos dolgok közé.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#25954560 #50063 üzenetére
Nem kell bifurkáció. Ami biztos, hogy most belemegy a 4 portos 1Gbps RJ45-ös kártya, később meg szeretnék egy 2-portos SFP+-t is beletenni. Az egészre egy pfsense-t tennék. Nem tudom, hogy a 10Gbps-t mi hajtaná ki így processzorból, de gyanítom, hogy egy 2 magos 3GHz feletti CPU már bőven elég rá, szóval akár egy Pentium is szóba jöhet. Nem tudom, hogy az integrált processzorosak elég erősek e, nincs tapasztalatom. Memória sem kell túl sok, 8 bőven sok, talán 2 is elég. Valami modernebbre gondoltam, ami s1151 vagy az utáni technológia, hogy ne fogyasszon sokat. Azt hiszem nagyjából ennyi, ami konkrét. Na meg hogy árban ne legyen csillagászati.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- E-roller topik
- Autós topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- DDR4 RAM modulok
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest