Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #25954560

    törölt tag

    válasz sutszi #50293 üzenetére

    harom itx-es xeonom van. van par kompromisszum, amit meg kell(het) kotnod. sajat szemszogembol irom le, eleg kicsi hazakrol van szo ( NFC S4 mini es Relan E-i7 )
    1.) memoria-csatornak szama.
    ha kicsi negymagos prociban gondolkodsz, akkor ez nem lesz problema, tobb lapon is helysporolasbol csak 2 dimm v sodimm van, hiaba tudna a proci 4 csatornat
    2.) hutes.
    ha nagyon kicsi helyre akarod bezsufolni es sokszor csucsra is akarod jaratni a procidat, akkor vagy nagy lesz vagy hangos. en 125W-nal ugy oldottam meg, hogy az elerheto egyik legcombosabb bordat hasznaltam ( t318 ) es a turbot letiltottam, mert a sok mag teljesitmenye a max nevleges orajelen is eleg nekem, viszont a sleep state-ek engedelyezve vannak, tehat amikor nincs terhelve, akkor tud hulni es csendes is.
    3.) tap.
    pici hazikoba jellemzoen paneltapot tudsz tenni, en HDPlex-eket szoktam, de foleg kisebb teljesitmenyben vannak olcsobbak. (bar egy ugyesen megvalasztott flex eleg jol "eldughato") maga a paneltap nem foglal tul sok helyet, de ha nem alaplapba dughatot valasztasz, akkor a kabelezese a haz meretehez kepest sokat tud foglalni. vagy maradsz az alaplapi csatlakozo kozeleben es gyartasz sajat mazzagot. a paneltapot is ugy kell megvalasztani, hogy ketfele teljesitmenyt szoktak megadni hozza: aktiv hutessel es anelkul. tehat ha csucsra akarod jaratni, tervezni kell hozza legmozgast is. es minel nagyobb teljesitmenyu a paneltapod, a kulso adaptered is jo esellyel annal nagyobb lesz. nalam a csucs a 330W-os dell, de az mar akkora, hogy ha nem tudod elrejteni szem elol, eleg zavaro. es jol kell megvalasztani az adapter-paneltap kombot, mert mind a 12V-osok, mind a szelestartomanyuak (16-24V) elterjedtek.
    4.) adattar
    ilyen kicsi hazba legkonnyebb m.2 ssd-t hasznalni, gyakorlatilag az nem foglal plusz helyet. viszont ha szukseged van par T helyre, arban eleg rosszul skalazodnak az m.2 ssd-k (de a 2.5"-osok sem olcsoak), akkor minimum 1 v 2 2.5" hellyel kell tervezned. pl egy meghajto az operencias rencernek (ez lehet furgebb ssd) es egy laptopvinyo a lassu tarnak.

    erre a sokmindenre abszolut nem kell figyelned, ha veszel pl egyet az ebben a topikban nepszeru kicsit nagyobb belsotapos hazak kozul, mert akkor tudsz nagyobb procihutot es jominosegu sfx tapot hasznalni, ami lenyegesen leegyszerusiti az eletet.

    lehetett volna meg fejtegetni a kerdest, de kulon-kulon mar sokszor kitargyaltuk, a keresovel is talalhatsz sok otletet.

Új hozzászólás Aktív témák