Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Atom_Anti

senior tag

Fractal Design Node 202 csendesen,

több kisebb módosítáokkal végre sikerült elérnem hogy játék közben is a legnagyobb hangforrás a benne lévő laptop merevlemez legyen, de egy perc nem használat után az is lekapcsol.
    Van ugye a hardveres módosítás, hogy réz magos amd wreith spire-n 14mm es Noctua hűtő van, elég messze hogy a ház oldalán a rács ne erősítse hangját, de Noctuás kartonnal széleit meghosszabbítottam hogy friss levegőt kapjon.
    Akkor szoftveres módosítás, hogy 0,1V offset voltage al menjen a Ryzen 5 3600 (benchmarkban csökken teljesítménye minimálisat) és custom fan profil beállítást alkalmaztam a biosban, hogy inkább menjen pár fokkal melegebben (de 60 fok alatt) mint hangja legyen.
    Az 1660ti mögött csendes 15mm es Noctuák, vga kapott alulfeszelést szintén kb. 0,1V -vel, így TDP terhelve GPU-z szerint csupán 80W. Teljesítmény itt nem csökkent, sőt kicsit tudtam órajeleket emelni hogy kompenzálja a proci minimális erejének csökkenését. A videókártya ventijeit is beszabájoztam, gyakorlatilag csak akkor indulnának el, ha hőmérséklet valamiért nagyon elszabadulna, amúgy a Noctuák elegek, 65fok alatt tudja tartani.
    Táp ventije pedig úgy tűnik, hogy csak hosszabb játék közben indul, de akkor sem hallani.

Így néz ki, ugyan belső elrendezés nem a legszebb, tudom,

Új hozzászólás Aktív témák