-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
válasz
üzenetére
Köszi szépen!

Most, hogy végre összeállt amit hónapokkal ezelőtt megálmodtam azt kell mondjam én is teljes mértékben elégedett vagyok a végeredménnyel. Talán itt-ott lehetne még rajta csiszolgatni (kábelek, pofásabb antenna stb) de egyelőre ennyire futotta.
Nekem (mint azt már korábban írtam) a blower féle hűtéssel az IDLE alatt hallható kelepelő motorhang volt a legnagyobb problémám, mivel viszonylag közel van hozzám a gép, így este rettentően idegesítő tudott lenni...
Most ennyi ventivel a fedélzeten IDLE állapotban is teljes a csend, az pedig már csak hab a tortán, hogy a gépben LOAD alatt mindegy egyes hőmérséklet 5-össel kezdődik
és ezt a lehető legnagyobb csendben sikerült elérni úgy, hogy a VGA soha nem megy 2050 MHz alá. Szerintem 12.5 literen ez nagyon szép! 
Jövő nyáron (amikor már elérhető lesz az új architektúra) tervezek egy lap/cpu cserét amihez minimum 3-5 évig nem kell majd hozzányúlni...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha megérkezik a hőmérő megvizsgálom a kérdéses alkatrészek illetve PCB hőmérsékletét de szerintem nem lesz gond. Tegnap még módosítottam a SpeedFan beállításokon, szóval jelenleg így néz ki az alsó VGA ventik görbéje:
Csak érdekességképpen: ezeket az új Noctuákat egészen 250 RPM-ig le lehet szabályozni

Érdekesség 2: ha valaki netán hasonló megoldásban gondolkodik csak mondjuk 1080ti-t rakna be az 1070 helyett, abben az esetben 7-9 fokkal lesz magasabb a VGA hőmérséklete.

Új hozzászólás Aktív témák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Fotók, videók mobillal
- Ne már! Drágább lesz a GPU a memóriapánik miatt?
- Milyen monitort vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Óra topik
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Nintendo switch oled, Új,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és ezt a lehető legnagyobb csendben sikerült elérni úgy, hogy a VGA soha nem megy 2050 MHz alá. Szerintem 12.5 literen ez nagyon szép! ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)