-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buckey
őstag
válasz cinemazealot #37550 üzenetére
Igen, amennyire értek hozzá, én is észrevettem, de azért mások véleményére is kíváncsi vagyok.
Csak azt a ventilátort kellene eltüntetnem és akkor meglenne a befutó.kb. 8 cm magas hűtőborda fér el, az meg passzívnak karcsú 54W-hoz.
Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz cinemazealot #37552 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Buckey
őstag
válasz cinemazealot #37552 üzenetére
Szép, gratulálok hozzá!
Én meg ide paszíroznám be, az üveg alá (persze üveg előlappal és megfelelő szellőzéssel).
26 cm mély, 60 cm széles és 11 cm magas. De a magasságból még lejön az alátét bakelit (0,5 cm a távtartó az alalplapnak és a proci magassága, így lesz kb. 8 cm a hely.
(a kép még tavalyi, éppen hogy elkészült a nagy mű )
(#37553) kisza25 , én annyira nem akarom összezsúfolni, főleg, hogy passzívat tervezek.
A nagy gépem is szellős, hogy legyen helye a melegnek távozni (max. 47 °C)[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz kisza25 #37553 üzenetére
De én nem is fogok dVGA-t igénylő játékokat tolni. (Zárójelben jegyzem meg, hogy tervezek még egy ennél is laposabb kivitelt, csak a szellőzés és az elrendezés mikéntjét kell még kitalálnom.)
(#37556) Buckey
Jó lesz ez! Majd képeket kérünk az építés folyamatáról![ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
-
A Zéé
addikt
bedobom ide is a dilemmám, ha már a videókártyás topicban nem jött válasz. Kíváncsi lennék a véleményetekre
Just a simple Lineman...
-
Buckey
őstag
válasz cinemazealot #37560 üzenetére
Rendben, majd dokumentálom az építési folyamatot.
-
félisten
EVGA-nál csak a rézcsöves bordával szereltek tudnak félpasszív hűtést ebben a generációban. Én passzolnám. A rövidebb, 2 ventis Giga-n lenne érdemes elgondolkodnod, bár az 1 ventissel Mercutio_ meg volt elégedve.
+ ha még nincs meg a ház, akkor Metis-ből szerintem a Plus jelölésű, frissített változatot lenne érdemes megrendelned.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
A Zéé
addikt
válasz AxBattler #37566 üzenetére
Akkor az EVGA felejtős.
A két Giga közt van amúgy érdemi, hőfokbeli különbség?Ház már megvan, benne lakok január óta, csak videókártya nem került eddig bele.
Az egy ventis Gigánál megmondom őszintén, hogy a kialakítása miatt attól tartok, hogy a légáram nem az igazi. Bár lehet, hogy ez hülyeség részemről... De olyan furának hat nekem, hogy ott a dupla slotos panel, és akkor a hűtő meg maximum 1,5 slot magas.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
félisten
Nekem (most ) a két ventis van, de én nem vagyok mérvadó, mivel a ház tetejébe vágtam egy 1120mm-es ventihelyet, szóval nem pont ugyanazok az értékek, mint egy gyári Metis esetében (nem is nagyon mértem).
Mivel 50 foknál kapcsol be a hűtés, ezért IDLE szerintem ugyanazok lehetnek a hőfokok, terhelés alatt inkább a zajszint az, ami meghatározó lehet (2*80mm vs. 1*90mm venti). Egyébként az egyetlen dolog, ami nem tetszik a kártyában, hogy a ventilapátok elég spórolósnak, könnyűnek tűnnek... bár lehet, hogy megvan az oka.kisza25 ha beszámol a WF2-es eredményeiről, az jó kiindulópont lehet.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz AxBattler #37566 üzenetére
Ja, bár még tesztet se futtattam, szóval a ventiről nincs infóm
De, ha már szóba jött: Giga ga-b85n phoenix lappal mit kell csinálnom, hogy lássam a biost?
DP-vel van a vga a monitorra kötve, viszont csak a win bejelentkező képernyő ami először láthatóBios reset és alaplapi DVI kimenet?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
félisten
válasz Mercutio_ #37574 üzenetére
Volt ilyen deszkám, de lövésem sincs, és a manual-ban sem találom a megoldást.
Esetleg nincs bekapcsolva BIOS-ban a Fast boot?
Simán DELETE billentyűt nyomva tartani bekapcsoláskor?[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz AxBattler #37575 üzenetére
Szerintem ez vga "feature", magába a biosba belép, mert, ha del-gombbal indítok nem megy el a windows képernyőig, de képet se küld a vga a monitorra
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
t72killer
titán
válasz Mercutio_ #37574 üzenetére
Kimenetváltás lehet segít, a nagygépemen átmenetileg trükközve van csatlakoztatva a DP monitor (aktív HDMI->DPcsatival) és csak natív HDMI-n, TV-re tudom előcsalogatni a BIOSt. Esetleg vakon megpróbálhatod a del-t püfölni és a monitorkábelt kihúzni-újradugni.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Mercutio_
félisten
válasz Patice #37580 üzenetére
Eszerint jól tippeltem
kisza25: nyomom a del/f2-t és vélhetően be is lép a biosba, de nem küld a 1050 Ti jelet a DP kimenetre.
-
tvamos
nagyúr
válasz #16939776 #37549 üzenetére
Koszonom a valaszaidat megegyszer. Az lett a vegkifejlet, hogy kaptam (ingyen) egy paneltapot. Allitolag 120W-os, es 12V-os a bemenete. Most majd tesztelem, ha lesz 12V-os tapom. Sajnos az 5A-es labortapomrol nem indul el a gep, elkezd bootolni, de felugrik az aram boot kozben, es zold kepernyovel kifagy a rendszer. Sajnos. Pedig azt hittem, eleg lesz az 5A, mert a mostani tappal sosem mertem 65W-nal tobbet, az AC oldalon, es az meg melegszik is endesen.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
-
HookR
addikt
Már a címlapon is megjelent és senki nem linkeli a korábban még Pillow néven mutogatott BitFenix újdonságot, ejnye!
BitFenix Portal hivatalos oldal - [link]
- 185 x 382 x 411 mm talp nélkül.[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Nirvanus
aktív tag
Itthon takarítok (értsd: kallódó alkatrészeket összerakok, mert így kevesebb helyet foglalnak, aztán feltelepítem a kupit) és maradt üresen egy paneltápos ITX kuckó. Cisco 1030-ra hajaz, de van az elején 2db USB. Ebből szeretnék egy TV alá gépet csinálni. Szóval kellene egy integrált ITX lapocska, ami asztali DDR3-at eszik, megbírkózik a fullHD filmek lejátszásával és a nettel, meg nagyritkán egy-két MMO-val kisebb felbontáson minimum grafon. Sata portból bőven elég 2db, LAN-ja meg legyen gigabites. Van olyan lap, ami mindezeknek az elvárásoknak megfelelne?
[iTX-or-GtfO!]
-
Buckey
őstag
válasz tvamos #37594 üzenetére
Ha csak 5A a max., akkor manapság az csak 5A! Nem úgy van már, mint régen, hogy belefér a 6A is. Pontosabban ki vannak számolva az alkatrészek tűréshatárai.
Amúgy én is ma hoztam el a 6A-os (72W) tápegységet, remélem, elég lesz akkor is, ha nem a J4205-os lap lesz ( [link] ).
És eddig nagyon úgy tűnik, hogy nem az lesz, már egy hete csak hitegetnek telefonon, hogy holnap megjön és küldik nekem.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Most nagyon jó áron, 48k-ért megy a két ventis OC változat, tutijó választás!
Az IS-40v3 nekem IDLE 700-as fordulaton hűti az i3-6100-t, szóval egész jó.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz tvamos #37587 üzenetére
És ez miért is függne a mini psu hatásfokától? Azt mondtad, hogy 5 A-t tud a tápegységed... Az, ahogy már Patice is leírta 5 A x 12 V = 60 W-os teljesítmény... Azt ugye te sem gondoltad komolyan, hogy ebből egy "jobb hatásfokú mini psu" mondjuk 65 W-ot állít elő? Ha kellett a gépnek akár csak egy pillanatra is a 65, vagy akár 70 W és az nem állt a rendelkezésére, akkor annyi... Nem fog elindulni, vagy ki fog kapcsolni egy bizonyos ponton, ahol is szüksége lenne az extra energiára...
Sajnos amíg nem áll a rendelkezésünkre egy energiamegmaradás törvényét áthágó technológia (ami megoldaná az emberiség számos nagy problémáját), addig sajnos teljesen jól reagált a géped.
Én amúgy egy ilyen kombót használok:
240 W led tápegység + 180 W paneltáp
És természetesen minden más is passzív a gépemben.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Törölve lett a J4205 rendelése, így hát bevállalom azt az egy kis ventilátort, ami a processzoron van. Remélem nem csendes lesz.
Az lenne a kérdésem, hogy ez az összeállítás megfelelő-e:
ASRock B150M-ITX alaplap [link]
Intel Pentium G4560 3.5GHz Socket 1151 processzor [link]Vagy esetleg van jobb alternatíva?
Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz imibogyo #37597 üzenetére
Az a tapegyseg a halozatbol veszi fel a 65W-ot, a 230-bol. Termeszetesen van valami fele hatasfoka, gondolom nem jobb, mint 90%. Az kevesebb, mint 60W, azt nem tudom, hogy mennyivel. Ezert probaltam ki, hogy az 5.1A-re beallitott aramkolatu labortaprol elindul-e az alaplap. Nem indult.
Sajnos amíg nem áll a rendelkezésünkre egy energiamegmaradás törvényét áthágó technológia Ezzel en is tisztaban vagyok.
Kivncsi lennek, ha neked ott van a szetapp az asztalodon, akkor kiprobaltad volna-e, hogy mit csinal! En kiprobaltam, mert buherator vagyok.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest