Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vannevar

újonc

Sziasztok!

Tudnátok tanácsot adni, hogy mi lenne ideális ház+táp+hűtés kombináció az összeállítandó PC-mhez?
    Az alábbi igényeket szedtem össze:

- fogyasszon keveset (idle-ban <20-25W);
    - legyen lehetőleg kompakt és könnyű (<4-5 kg);
    - processzornak rövid távon a legjobb ár-érték arányú LGA1150-es processzort, egy i3 4130-at tennék bele, hogy később (miután megjelent :) ) kicserélhessem egy 65W TDP-s Broadwell alapú i7-esre, amiben már Iris Pro integrált kártya lesz;
    - videokártyára ezen kívül nincs szükségem;
    - 16GB memória lesz benne;
    - ne legyen aránytalanul drága (<35000 Ft a ház+hűtés+táp);
    - 3 USB HDD-t + 4 más, kisebb USB-s eszközt rákötnék;
    - alaplapnak az Asus H97I Prót néztem ki, de nem baj az sem, ha inkább Thin Mini-ITX-re lenne szükség, ha az jobban passzol a táphoz.

Opcionálisan örülnék, ha ezt is tudná:
    - 1x2.5" HDD + 1x3.5" HDD (ha nem kompatibilis a fentiekkel, nem baj, veszek hozzá HDD-dokkolót, az legalább könnyebben kikapcsolható, amikor nincs rá szükség);
    - előlapi USB 3.0 csatlakozók (ha nincs, sebaj, veszek USB-hubot);
    - örülnék annak is, ha csendes is lenne, de ez nem elsődleges szempont.

A max. 20-25W-os idle fogyasztás megvalósíthatónak tűnik az alapján, hogy egy Gigabyte Brix Pro 4770R is 18W körül fogyaszt idle-ben, és hasonló teljesítményre képes (majdnem meg is felelne nekem, csak rugalmatlan és viszonylag drága).

A Shuttle XH97V szintén majdnem jó lenne nekem, de tartok tőle, hogy a 90W-os táp nem elég a sok USB-s eszköznek, bár lehet, hogy egy külső adapteres USB hub megoldaná a problémámat.

Egy másik alternatíva lehet pl. a Chieftec IX-03B/05B, egy 150W-os külső PSU-val, de a hűtést tekintve tanácstalan vagyok, mi lehet vajon a jó választás hozzá?

Új hozzászólás Aktív témák