- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- CPU léghűtés kibeszélő
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
saturn27
tag
Üdv!
Nos...
Most, hogy már lassan egy éve többé-kevésbé boldog ITX konfig tulajdonos vagyok, át tudok értékelni néhány dolgot, amit korábban máshogy gondoltam. Amikor tavaly novemberben összeállítottam a gépem (nagy vonalakban: asrock fm2a75m-itx, amd a10-5700, 2x4 gb ram, chieftec fi-01b, meg az apróságok, mint például a hűtés, vinyó, stb), akkor még azt hittem, hogy az apu teljesítménye elegendő lesz a számomra, de mára már látom, hogy kissé tévedtem. Tény, hogy nem rossz egy procihoz képest, de azért mostanában egyre többet gondolok arra, hogy vissza kéne térni a dVGA-khoz. Netezéshez, meg filmezéshez ez bőven elegendő, még sok is, de néhány játék (és itt egyáltalán nem az erőműigényes FPS-ekről beszélek...) még nagyon alacsony grafikán is képes akadni.
Sőt, a korábbi vágyaimmal ellentétben (még kisebb, VESA mountos ház, passzív - vagy max egy kicsi, halk venti a levegőt mozgatni - hűtéssel) egyre inkább a kicsit nagyobb ITX házakban/konfigokban kezdtem el gondolkodni. Úgy is régen tetszett a silverstone sg05.Bár ahogy elnéztem nagyon nehezen beszerezhető és egyáltalán nem olcsó. Van neki valamilyen alternatívája, ami hasonló kinézetű és méretű, de megfizethetőbb?
Sőt...Tudtok ajánlani valami jó konfigot úgy 100-150k között (ITX ofc, SG05-höz hasonló ház, jó fogyasztás, halk, SSD-vel)? Nem igazán követem egy ideje a hardver fejleményeket. Ha el tudom adni a mostani gépem, meg hozzácsapok még egy keveset, akkor elgondolkodom a váltásban.
Igaz most ősszel jön a következő generációs AMD, és úgy rémlik, hogy az APU teljesítménye a HD7750-hez hasonló lesz (főleg ha tényleg megcsinálják az integrált GDDR5-ös változatot...), ami már nem rossz. Talán addig még kibírom valahogy. Úgy is arra terveztem eredetileg váltani (a kis VESA házas cucc, amit említettem). De lehet mégis jobban járnék a dVGA-s megoldással...
Erről mit gondoltok, melyik lehet a jobb megoldás?Köszi előre is!
(u.i.: bocs a wall of text-ért
)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Z390-A Pro / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- iKing.Hu - Samsung Watch Ultra - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest