- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hővezető paszták
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pew
tag
válasz
Saccco #26598 üzenetére
Azt a részét értem, csak azt kérdezem ennek mi a gyakorlati haszna, tanulnék, érdekel.
Én inkább kevesebb infill + 3-4 perimeter párti vagyok, kis dolgokat nyomok egyelőre, alig plusz anyag, szóval lehet tudnám hasznosítani a gyakorlatban a későbbiekben. Nem ütközik annyi más irányú layerbe ami minimálisan ronthat rajta? Itt X irányba megy csak.A másik hogy a sima prusaslicerben nekem az tetszik, és logikus is számomra hogy a tárgy 1 nyomtatási tengelye mentén megy végig, és nem 45(210
) fokos átlós a vasalás, hiába simít így nem jobb elméletben, vagy tökmindegy?
-
Pew
tag
válasz
kelekyle #26594 üzenetére
Nálam Prusaslicer 2.3 beta 2, monotonic top layer + ironing ami csak jobbra balra megy tengely mentén és nem 45 fokban mint Curában. Nekem ez vált be, kb tükörsima a felület alap PS ironing beállítással. Ahol áltmegy újra zhop nélkül travel move helyén bizonyos szögben tartva úgy látszik csak rajta egy kis csík.
@Saccco: A SuperSlicert majd megnézem én is... Pár hónap Cura után sokkal jobban bejött a PS, de ha már új slicer a gyárival kezdtem. Az 1 perimeter mit dob rajta? csak a felső réteget kell kb csak levasalja és nincs más irányba álló réteg ami + változó lenne?
-
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #26590 üzenetére
0,5kg fehér filanora PA6.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #26588 üzenetére
-
Mr.Csizmás
titán
filanora óarany-at vett valaki rajtam kívül? simán eladható lenne silk light bronznak is, nagyon csecse
-
Saccco
nagyúr
Üvegen használtam mindig ezeket az értékeket. Amúgy a 205/63 is elég jól működik egy 212/63-as első réteg után. Tapasztalati úton jöttek ki amúgy. Mindenféle értéket használtam már próba szinten.
Kelekyle: simán van ilyen. Előfordul néha az is, hogy specifikációk kívül működik a dolog. Például az ASA 275 nagyon szereti a meleget az alap értékeihez képest +15-25°C.
-
VirsLee
őstag
Sziasztok,
segitséget szeretnék kérni. Szükségem lenne egy kis rögzitő elemre egyedi méretben, ami szerintem 3d nyomtatással megoldható. Kérdés az, hogy van-e itt olyan, aki BP-n tud ebben segiteni. Lehet magánszemély vagy cég is. 1 db-ról lenne szó, a formája egyedi, a mérete kb. 90x40x40, értelemszerűen nem téglatest.
Hogy érdemes egy ilyennek nekikezdeni?Köszönöm,
VirsLee -
kelekyle
őstag
válasz
Saccco #26583 üzenetére
miagyász, köszi! Most 210/60 nyomtatok egyet és már az első layeren látom, hogy így már jó lesz.
Ilyen létezik, hogy ez az anyag 200 fokon és 220 fokon is szar csak közte jó...
vagy én baszok el valamit ?
Vissza olvastam egy párat a témában és láttam, hogy másnak is volt ilyen a filanora plaval. -
kelekyle
őstag
Egy Biqu B1-gyel csatlakozom ide
Múltkor csizmás írta a Filanora BF akciót, éjszaka még be is rendeltem több féle anyagot.
A PLA Plus nagyon pöpec, nincs warp, kerek 20mm a teszt kocka is, viszont ezzel az anyaggal sehogy sem jó: Sima PLA Alu 220fokon olyan, mintha lángban edzetted volna, de 200foknál is ugyanolyan eredményt érek el. (PLA Plus 220 fokon hibátlan lett)Valaki nyomtat sima Filanora PLAval ? Milyen hőfok vált be ? Asztalfűtés totál off ? Tárgyhűtés?
Köszi! -
Pool_
tag
Köszi neked és @dugesz77-nak is, tök érdekes dolgokat írtatok, és azóta olvastam is.
Amennyire nem akartam eddig, most már kimondottan akarom mókolni
Meg is rendeltem az Ender 6-ot mert így már anyira nem fosok hogy szar lesz az USB.Egyébként azóta találtam még hozzászólásokat az usb-rol máshol is, többen is írták hogy használják octoprintel, de azért vannak vele bajok. Bármit is jelentsen ez
Köszi a segítséget mindenkinek!
-
Pew
tag
SKR mini E3 V2 jó lehet, vagy inkább az SKR 1.4. Ahogy néztem az Ender 6 boardját nem teljesen ugyan ott van minden de majdnem az E3 V2 nél. Azt nem tudom hogy Ender 6 ra találnál e előre .bin filet BTT laphoz, nem annyira elterjedt nyomtató. Bár én nem használnék előre készített .bin Marlinnal, igy meg már akár az SKR 1.4 is játszhat. Ha tudsz angolul millió szájbarágós tutorial van yotube-on hogy kell vezetékezni, meg miket kell állítani a FW-ben. Corexy miatt pár sor más mint egy Ender 3 setupnál, de nem vészes, 0 ról én is pár nap alatt belejöttem
Vígan ment az Octoprint SKR 1.4 el ameddig nem váltottam LPC portolt RepRapra, ha az a cél, működni fog.
-
pistiku
csendes újonc
-
Pool_
tag
válasz
dugesz77 #26571 üzenetére
És milyen alaplapot lehet venni hozzá ami plug and play működik?
Nekem ez az első nyomtatóm lesz így nem tudom hogy megy ez, de ha csak úgy lecserélhetem az alaplapot egy másikra amivel nincs ilyen gond, akkor az tök jó lenne. Tudsz erről tobbet írni?Egyébként még mindíg levelezek velük, és azt állítják nem ők mondanak hülyeséget, hanem az aki azt állítja hogy működik az usb porton keresztül a nyomtatás. Tahát állításuk szerint vagy téved az illető, vagy szerintük más modellről beszél, vagy hazudik.
OKEngem mindenesetre sikerült elbizonytalanítaniuk. Pedig most egész jó áron lenne.
-
dugesz77
őstag
válasz
Reggie0 #26570 üzenetére
Hát meg egy 500$ nyomtatónál nem egy nagy plusz költség egy nyitottabb alaplapot venni hozzá. Pót alkatrészt úgyis megveszi az ember ha ezt is annak tekinti akkor kibírható.
Szó se róla, nem értem miért hagyták ki a gyáriról ezt a lehetőséget ,miért kel mókolni /frissíteni ,hogy talán működjön. -
uniqm1
tag
válasz
Scallion #26568 üzenetére
A sebesség annyira nem is szempont, inkább a szopórollert kerülném, ha lehet .
Nem arról van szó, hogy tetszik a tronxy (na jó, persze a színes kijelző meg a kábelezés miatt csicsább, meg az auto leveling sem rossz dolog), inkább úgy fogalmaznék, hogy kezdőbarátabbnak tűnik. De én nem értek hozzá, épp ezért kérdeztem itt.
Ahogy viszont időközben olvasgattam, a Tronxy supportról általában nincs túl jó vélemény, ez azért elbizonytalanít.
-
Alex123
senior tag
/pl. hajtásláncba 5-7 cm-es fogaskerekek lemezhívógéphez és egyéb nagyobb igénybevételű feladatokhoz/
Már segítettél is!
Eddig csak "kész" nyomtatókat kerestem de most látom, hogy a CoreXY irány pl. nagyon alkalmas a precíziós nyomtatásra a pontossága alapján és viszonylag gyors is. A HyperCube projektnek hatalmas a közössége, támogatása, rengeteg nyomtatási feladatra megoldással szolgálnak...
Asszem lőttek a hétvégémnek De köszönöm!
Lesz mit olvasnom róla... -
Saccco
nagyúr
Azt hittem, hogy az Energetic lapom rossz. Később kiderült, hogy a szenzor volt rossz. Viszont jobban tetszik a Biqu lap. Ez nem lesz buborékos és ennek is kissé struktúr mintás a felülete. A Voron discord-on azért jól elvannak az Energetic lapokkal.
Amúgy most valamelyik csavarom kilazult a Voron-on, elől kissé csíkoz. Tegnap még nem csinálta.
A szíjon már állítottam, de nem az okozta. Valami egyszerűbb dolog. -
Pew
tag
válasz
Alex123 #26557 üzenetére
Akkor ebben a többiek majd biztos tudnak segíteni. Nekem az Ender után majd valami open source vagy az alapján összerakott CoreXY az irány. x100 dolláros gépekkel az a baj, hogy valamit úgyis cserélsz rajta. Voron van ami jó pl, de az is magadnak építős és drágább. Amit megveszel és működik 600 ért precíz fogaskerekekre... Hát, én is azt gondoltam hogy a 3D nyomtatás mindenre is jó 200$ ért már, és rá kellett jöjjek hogy nem. Ennek ellenére nagyon bejön, tudni kell a határait és hogy mit akarsz vele kezdeni, nekem csak abszolút hobby és bütykölés
Nem tudom mekkora fogaskerekek kellenek és milyen felhasználásra, de a resines nyomtatásnak sokkal jobb a felbontása. Bár ott az anyagokhoz nem értek milyen tulajdonságokkal bírnak, van e hasonló mint a nylon/abs/petg paraméterek alapján.Saccco, Energetichez képest milyen, megéri az plusz pénzt, vagy jó ez is? Teszteled, vagy ez vált be jobban?
-
Alex123
senior tag
Néztem, hogy az Endert is lehet jócskán fejlesztgetni de ha már van elfogadható nyomtató akár készen, az is megfelel max. 600$-ig (mivel ehhez jönnek majd még az alapanyagok...)
A zárt teret megoldom, teszek köré plexit, osb-t, ez nem gond van szerszámom meg helyem hozzá. A pontosság pl. fogaskerekeknél elengedhetetlen.
Ahogy olvasgattam - de majd hozzáértők kijavítanak - talán ABS, PETG és NYLON irányába kell majd elindulnom... (vagy 15 éve már készítettem programokat 3D faipari marógépre, ennek a nyomtatását, programozását is meg fogom tanulni, mert most épp ez érdekel...) -
Pew
tag
válasz
Alex123 #26555 üzenetére
Ha kezdő vagy, mint én az Ender 3 tökéletes.... tanulni és ha időt töltesz vele + pénzt akár pontos féle is lehet. Mit takar a nagyon pontos? Milyen anyagok? Nézz utána milyen anyag milyen bed és hotend hőfokot igényel, kell e zárt nyomtató tér stb... PLA val tökéletes az Ender nálam. 200-250$ felé attól tartok főleg csak "ajándék/dísztárgyak/vázák, stb. nyomtatására" lesz jó.
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Szeretném meglepni magam egy 3D nyomtatóval és ezzel a két típussal szemezek:
Ender 3 V2 vagy Flsun Q5Alapból jobban tetszik a "delta" megoldású Q5 de teszteket nézve a gyári vezérlőjével "pontatlan", nem nyomtat mérethelyesen, derékszögben, stb.
Találtam egy videót ahol kicserélték a vezérlő elektronikát rajta és az megoldotta ezt a problémát de az +175$ és némi elektronikai ismeretet igényelt...
Kérdésem (ha nem jól fogalmazok ezer bocsánat): vergődjek a Q5-el vagy maradjon az Ender V2 ? (esetleg más, síkágyas nyomtató?Ami a lényeg lenne számomra: többféle anyag felhasználása, nagyon pontos alkatrészek, fogaskerekek reprodukálása (nem ajándék/dísztárgyak/vázák, stb. nyomtatására használnám)
Előre is köszönöm a segítséget, iránymutatásokat!
-
Pew
tag
válasz
LógaGéza #26549 üzenetére
0.4 mm es nozzle? Azzal ez nem fog működni, ahogy néztem, 0.2mm-re állítva már rendes a fal ott is. Ha nincs kisebb, és engedni a felhasználás, adj hozzá egy pár tized mm anyagot a falakhoz azokban az irányokban ahol nem tud vékony falat nyomtatni, téglalapokat a legegyszerűbb bárhová bármivel "modellezni".
Esetleg a "Detect thin walls" (Print Settings - Layers and perimeters - Quality) opciót pipáld be, és nyomd ki 0,4 el hátha, ahogy látod ez próbálja kompenzálni ha valami túl vékony neki, nyilván a minősége is olyan lesz
Na, ameddig állítgattam a slicert már válaszoltatok is -
LógaGéza
veterán
Ki szeretném nyomtatni ezt a jig-et: [link]
PrusaSlicerrel sajnos más slice után is úgy mutatja, hogy nincs meg az oldala.
Az egész 18x16x6mm-es, sose nyomtattam még ilyen kicsi cuccot (nem is vagyok biztos benne, hogy egyáltalán sikerülni fog), mit kellene hozzá állítanom még? -
Pew
tag
Ti milyen flexplate-et használtok, mit ajánlotok? Nézegettem mindenfélét, sima PEI, szemcsés... Főleg majd PETG, ABS felé mozdulnék PLA ról.
Energetic, Triangelab, Biqu... Esetleg más csoda "márka"?
235x235 méretben nézelődöm.
Energetic drága+szállítás+esetleges adó, Triangelabról sok infó nincs , valahol mintha írták volna hogy nem az igazi, de most a képek alapján mintha változtattak volna a barnás cuccukról egy újabb feketére. Biqu SSS is szimpatikus, van is róla pár teszt neten. -
fape
senior tag
Azt írta hogy octoprinten keresztül állította be a bltouch z offset-et mert gyári firmware-ben (valszeg a kijelzőre gondolt) nem találta.
-
Scallion
senior tag
Az ender open source. Max 60-al fogsz nyomtatni
-
uniqm1
tag
válasz
uniqm1 #26462 üzenetére
Az 5kg természetesen elírás volt, de az 5 méter sem rossz...Mindegy, elszántam magam, nem tudok ellenállni a kísértésnek, meglepem magam Karácsonyra.
De előtte még egy kérdésem lenne.
A 3D print terén teljesen laikus vagyok, csak néhány hete követem a topikot, de azt már látom, hogy out of the box nyomtató nincs - legalábbis ebben az árkategóriában. A járvány miatt viszont sokat vagyok a home office-ban, valószínűleg lesz időm ezzel is foglalkozni, megtanulni az alapokat. Nincs kifejezett felhasználási cél, amire venném, teljesen hobby felhasználóként egyelőre csak néhány alkatrész pótlása, meg hasznos vagy haszontalan bizbaszok vannak tervként a fejemben. Ennek megfelelően - legalábbis egyelőre - nem is szánnék túl sokat.
Tehát 150 dodóért lenne a kiszemelt sima Ender 3, viszont elgondolkodtató, hogy - szintén a Tomtopon - most mindössze 3 dollárral több a TRONXY XY-2 Pro, aminek dugesz77 szerint jó a felszereltsége és a tesztek alapján sem rossz.
Összehasonlító teszteket nem igazán találtam, a videók meg vélemények alapján csendes (ez sem utolsó szempont nálam), míg az Ender 3 elvileg nem az (tudom, hogy ez később orvosolható a ventik, meg az alaplap cseréjével). A Tronxy kezdőbarátabbnak tűnik, nagyobb nyomtatási felület is, bár jóval lassabb a print speed (100mm/s, míg az Ender3-nál 180mm/s) - bár ez az én esetemben nem tudom, mennyire lesz releváns, nem fogok nagyüzemben nyomtatni. Összességében nekem a Tronxy talán szimpatikusabb, az Ender mellett szól viszont, hogy jóval elterjedtebb, nagyobb a közösségi támogatás.
Nem szeretnék mellélőni, melyiket ajánlanátok inkább? -
asdddsa
tag
Üdv!
Valaki tudna nekem egy firmware összállításában segíteni? régebben is hibába ütköztem akkor valahogy sikerült, de most nem akar, már két napja szívok vele. Platformio újratelepítés stb. mindig mega 2560 hibát ír, vagy ha LPC1768-at írok akkor az a gond. Ender 5 és V2.4.7 alaplapról van szó. Már ezzel a programmal is próbáltam de ugyan az. Mit ronthatok el? Köszönöm! -
fape
senior tag
Githubon megkérdeztem, mert aki felrakta képeket annak kezében van a board. Hát megnézi nekünk.
Közben belenéztem a firmware.bin-be, marlin 2.x lehet. Egyedül a kijelzőben lehet saját cuccok. Az még lehet hogy az usb és a kijelző ugyan azt uartot használja, de STM32F1-s procin van legalább 2-3 hardware uart. Megoldható lenne hogy mindegyiknek saját jusson.Előbb utóbb remélhetőleg ki kell adniuk a teljes marlin forrást/configot, mert különban gpl sértés lenne. Bár tudom hogy kínai barátainkat annyi ez nem hatja meg
-
Pool_
tag
A soros illesztő egyáltalán nem biztos hogy nem csak a gyári firmware felrakásához van ott.
De ha mégsem, akkor is simán lehet hogy nincs a firmwareben leimplementálva a soros porton történő nyomtatás. Akkor meg hiába van ott.
Szóval lehet hogy a support téved ezt aláírom, de egyelőre ez a legbiztosabbnak tűnő válasz sajnos.
De ha van jobb ötleted, hogy hogyan lehetne kideríteni anélkül hogy valaki kidobjon rá pénz azt szívesen veszem, mert amúgy nekem nagyon bejönne ez a printer -
fape
senior tag
Én kicsit szkeptikus vagyok ezzel a válasszal. Mert megnéztem a marlin config repoban lévő képeket és a tegnap linket Creality-s hibakeresős videót és mind a kettőn a micro usb port mellett egy ch340g chip van, ami egy nagyon sűrűn használt usb soros illesztő.
Level1 support lehet marketing anyagból dolgozik. -
tvamos
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #26533 üzenetére
Engem is erdekelne 3-4 tekercs PETG...
(Jaszbereny kornyeken.) -
Pool_
tag
válasz
Reggie0 #26536 üzenetére
Megkérdeztem a Crealityt emailben, Íme:
Megkérdeztem van-e rajta usb port, vagy csak SD-vel lehet használni?
Válasz:
Dear Customer
Thank you for your support of our products. Endrer-6 has no USB interface and does not support online printing for the time being. Thanks for understanding.
Hope this information is helpful to you
best wishesErre megkérdeztem hogy akkor miért van az alaplapon USB csatlakozó?
Válasz:
Dear Customer
Thank you very much for your reply. This is a reserved port on the motherboard. The Ender-6 model has no USB function for the time being. Please understand that.
If you have any questions, please feel free to contact us, we are happy to serve you
best wishesTehát NINCS rajta olyan usb port, amit nyomtatásra lehetne használni sajnos.
Nem véletlenül nincs az kivezetve sehova. -
Reggie0
félisten
-
LógaGéza
veterán
válasz
1-2 tekercsre én is
-
Tikakukac
titán
válasz
Hozzám is most jutott el
Az a baj, hogy olyan 20 kiló Filanora cuccom van, meg egy adag DD, nem fér el
-
Mr.Csizmás
titán
fb hirdetésből (1-2 tekercsre beneveznék)
Karácsonyi PLA és PET-G Filament Bundle akció
7 kg prémium PLA filament bruttó 3.750 Ft/kg áron.
Anyaga: PLA és PET-G
Átmérő: 1.75 mm
Tekercsek száma: 10 db
Nettó tömeg: 7 kg (+0-5%)
Színek: vegyes
Gyártó: Mitsubishi Chemical – Hollandia
Egységár: 3.750 Ft/kg (7 kg-os kiszerelésben)Tovább a webshopba: https://3dee.hu/product-category/filament/outlet-filament/
-
fape
senior tag
Meglestem pár assemly és troubleshoot videót és úgy látom az alja egyben jön és küzdeni kell hogy elért az usb-t és utána meg kell oldani kábelezést. Csodás...
-
fape
senior tag
válasz
Reggie0 #26523 üzenetére
Nincs kivezetve rendesen, pl nincs neki kivágás dobozon vagy youtuber nagyon benézte és rossz helyen kereste.
Az Sd kártya is elég érdekes, mert mintha lenne hely és forraszpontok egy rendes sd kártya slotnak de mintha szalag kábelen lenne arrébb vezetve. -
Pew
tag
válasz
energy4ever #26526 üzenetére
SKR alaplapokra van RepRap firmware port, mindenképp érdemes kísérletezni vele, vagy észben tartani mint opció. Még nem annyira elterjedt, de nagyon jó dokumentáció és fórum van hozzá. Pár dologban tud kevesebbet mint az eredeti Duet + a Duetesek is ismerik a projektet,messze nem a kínai duet klón board kategória :)
-
azbest
félisten
válasz
energy4ever #26526 üzenetére
Egyébként nem tudtam megállni, rendeltem magamnak egy olyan skr mini e3 integráltat. "Tartaléknak"
Igaz, van "tartaléknak" már egy régebbi skr mini 1.1-es is [link] , aminek ágy fűtő mosfetje, van külső filléres mosfet boardon is. Meg két marék hr4988 driverem is - nekem a gyári tarantula 8bitesre integrált a4982-höz képest előrelépés volt zaj és sávosodás csökkenés tekintetében is. Persze rajta van még a vázon a gumi zajcsökkentő motor bak is, bár már leszedhetném a 2209 mellől. Ja és persze megvan a régi tarantula board is
Bár lassan tényleg tudnék építeni második nyomtatót, "csak" fémváz kéne hozzá. Vagy esetleg más masinát. Így hogy egy szett motor is van már pluszban
-
energy4ever
addikt
válasz
kulu22 #26525 üzenetére
Maradnek a hagyomanyos adagolonal. A direkt drive azert se lenne jo, mert alacsonyabbat tudnek vele nyomtattni.
Alaplapbol meg amit a forumtars linkelt annyibol jobb lehet, hogy joval elterjedtebb. Nekem tenylegesen csak a halkitas az elso szemoint jelenleg, mivel a gyari lappal semmi mas bajom sincs. Nem volt meg olyan nyomtatasom ami ne lett volna tokeletes.Jo, persze magasabb targyaknal a mozgo asztal hatranya elojon. De annyira nem szeretnek belenyulni. A nyomtatoval en ugy vagyok: annyi penzt erdemes rakolteni, hogy ne legyen dragabb, mintha megvennem a vele legyartott dolgokat. Mindez igaz idoben is, tehat nem szeretnek napokat arra szanni, hogy atalakitsam.
-
kulu22
aktív tag
válasz
energy4ever #26524 üzenetére
Nagygenerál
Ha a kereted engedi, akkor a DuetMaestro alaplap is jó választás lehet. Pont a minap találtam a Trianglelab Matrix extrudert, bár nem tudom, hogy mennyire lenne nehéz oda. Vagy nem direkt drive-ban gondolkodsz?
-
energy4ever
addikt
válasz
kulu22 #26515 üzenetére
Ventiket kell ismet cserelni mert sokadszorra is lefutottak az elettartalmukat. (alaplap, hotend). Gondoltam bedobozolom, hogy lehessen majd abs-t is nyomtattni vele. Kellene uj extruder ami nem gyuri be a TPU-t. Pl valami dual drive-os. Szeretnek masik tefloncsovet is Capricorn-t amit itt sokan ajanlottak. Ha mar rendelek barmit is, meg atszerelek ennyi mindent, akkor a lapot is cserelnem. A gyari valami kegyetlen hangos.
-
fape
senior tag
válasz
Reggie0 #26518 üzenetére
Marlin config repo-ban vannak csodák Pl képek az ender 6 boardról, amin van usb is.
-
Reggie0
félisten
En kozben berendeltem egy ender 5 plus-t.
-
Scallion
senior tag
csak 5 centivel lenne nagyobb már dobnám is ki a wanhao d9-et.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #26514 üzenetére
-
kulu22
aktív tag
válasz
energy4ever #26499 üzenetére
Átépíted?
-
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #26503 üzenetére
Köszi.
A netfab, az micsoda? -
kulu22
aktív tag
Trianglelab Matrix extuderrel van valakinek tapasztalata? [link] Első blikkre ~ Hemera klónnak tűnik.
-
Reggie0
félisten
válasz
#35581184 #26502 üzenetére
Nem tul nagy felbontasuak a kepek, de igy ranezesre a bed kalibralas, kinyomott anyagmennyiseg lehet a hibas. Vagy nem pontos es idoben valtozo a kinyomott anyagmennyiseg, vagy egyenetlen az uveglap/rosszul van szintezve. Ha megnezed a masodik kepen a squirtet, akkor jol latszik, hogy nem egyenletesen szeles, mint ahogy a bed elejen levo hosszu csik is vekonyodik balrafele haladva, de meg a jobb szele korul is elegge hullamzik a szelessege. Elso korben egy szintezest javaslok, illetve a hosszu csik menten nezd vegig, hogy mennyire valtozik a nozzle es uveglap tavolsaga. Ha azzal nincs gond, akkor az extrudert ellenorizd. Lotyogo bowden, megcsuszo szal, excentrikus hajtokerek, megferdult motortengely, ferden befogott motor, elakado szal, hibas szoftver beallitas(pl. curaban pressure control, linear advance megbolondithatja) , stb. okozhat ilyet. Nezd meg mennyi filament tormelek/por van a hajtokereknel, tisztitsd le es probald meg 1-2 alkalommal kinyomtatni ezt, majd ellenorizd, hogy keletkezett-e nagyobb mennyisegu tormelek. Ha igen akkor valamilyen okbol megcsuszik a szal.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest