- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- OLED monitor topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
energy4ever #26499 üzenetére
lényegében bármilyen beletehető
De persze érdems másik tartót nyomtatni, mert általában nem pont egyforma a méret.Nekem skr 1.3 -as van rajta biq 2209 v1.2-őkkel. (mostanában 4 driver 16 dolcsi körül van, a board meg 16 körül talán - bár lehet 1.3ast eredetiben már nem árulnak, hanem 20 körül 1.4 est. )
De most az SKR mini E3 V1.2 2209 -es beforrasztott driverekkel 20 dolcsi kínából, 25 dolcsi csehektől (van 2 dolcsis kupont, amit kikérve használható is rögtön) [link]Ha a legjobb kell, hát akkor meg több száz dolcsiért is vannak márkás boardok
-
energy4ever
addikt
Elso generacios tarantulaba melyik a legjobb alaplap ami belerakhato, es nema is lesz tole?
Most mar annyi mindent kell vegyek a gephez ami az ido soran osszegyult, hogy mar lecserelnem a lapot is. -
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #26493 üzenetére
creality oldalan azt irjak, hogy online/sdcard, szoval konnyen lehet, hogy mar benne lesz.
-
Pool_
tag
Sziasztok.
Ender 6-ban tényleg nincs usb vagy csak benézek valamit?
Már majdnem megrendeltem de előtte még rákerestem hogy lehet-e használni octoprintel.
De hát így nehézkes lesz
Miért hagyja ki az usb-t a gyártó egy új nyomtatóból? Pedig annyira szimpatikus amúgy minden másban.Milyen egyéb nyomtató ajánlott ebben a kategóriában (nyomtatható méret és ár)?
-
Scallion
senior tag
Az Elegoo Mars 2 pro-ban is van . az anycubic photonhoz ezt használom és meglepően hatékony. egyébként főleg a translucent gyantának van erős szaga.
-
-
Saccco
nagyúr
válasz
consono #26482 üzenetére
A Z tengelyt hallani, ha ott állsz mellette. Semmilyen szag sem jön ha rajta van a teteje. Denaturált szeszben lett áztatva. Pár rázogatás és kész.
Nyomtatás után levettük a tetejét és vártuk a nagyon büdöset, de minimális az elvárthoz képest. Közben jöttem rá, hogy ugyanaz az anyag mint, ami az üveget fogja a Note9-én.
Biztos, hogy a mosóval kényelmesebb lenne a dolog. A világításhoz kell csinálni valamit. -
kzkz
őstag
válasz
Mr.Csizmás #26479 üzenetére
Az eredeti hozzá adott venti van rajta, ami ugye elég pici. Viszont az írják az eredeti mosquitora, hogy akár venti nélkül is használható...
Megnézem, hogy tudok-e nagyobb ventit használni valahogy, csak nekem ott nagyon pici a hely... -
Scallion
senior tag
válasz
energy4ever #26472 üzenetére
A szeletelő képeket csinál a rétegekröl és azokat jeleniti meg a kijelzőn. Némelyik szeletelő rendesen fel is pörgeti a videokártyán az órajelet számoláskor. Csinál egy előnézeti képet a nyomtató képernyőjére (amit meg is változtathatsz) és ennyi. Ja, a levilágítási paramétereket nyomtatás közben is meg tudod változtatni.
-
kzkz
őstag
válasz
Mr.Csizmás #26476 üzenetére
Nekem ilyen van, csak a magnum. Már legalább kétszer eldugult nyomtatás közben...
Már 203 fokon nyomtatom PETG-t, talán így jobb lesz. Idővel kiderül. -
Scallion
senior tag
válasz
JóGéza #26474 üzenetére
Nem próbáltam mert az alkohol csak szennyezve van, 99%-os ipa-t használok ,de nem tökéletesen oldja az alkohol a gyantát van ennek jobb lemosószere csak mérgező. az alkohol a leg ésszerűbb megoldás. A vizel moshatók nem elég erősek nekem törékenyek amiket eddig próbáltam. A plant base-ek viszont általában nagyon jók.
-
kzkz
őstag
How to Fix Heat Creep [link]
-
Saccco
nagyúr
válasz
energy4ever #26472 üzenetére
Ezt elsőre tudja. A géphez jár a program.
Az időket kell kitalálni. Meddig világítsa az első réteget. Meddig a többit. Pihenjen-e közben vagy ne. Milyen rétegvastagsággal menjen. Mi a tárgy jó iránya, kell-e support.
Teljes homály egyelőre. -
Scallion
senior tag
válasz
Saccco #26469 üzenetére
Ha elfogadsz egy tanácsot mosót szerezz be hozzá mert eléggé szenvedés anélkül. Mondjuk én sorozatgyártok. Ha csak alkalomadtán nyomtatsz akkor ok. Eléggé pazarolja az alkoholt de nekem nagy könnyebbség. Anycubicnak most jött ki egy uj verzió a mosójábol de szerintem a régi tárgyfelfogatás jobb volt. Nekem elegoo van mert az elegoo mars 2 pro val gyártok, a photonhoz viszont átalakítót kellett terveznem.
-
Saccco
nagyúr
Gyantából van többféle, azokat tudja nyomtatni.
Consono:
Pedig ez még kicsi felbontású, gyakorlatilag a legolcsóbb ilyen masina.
8db készült 45 perc alatt. 20-30mm/h tempót tud. A komolyak ennek dupláját.imibogyo:
Igen saját. Teszt célból vettem egyet. Eléggé tetszik. Ebben is van potenciál, de egy nagyobb biztos brutál. -
azbest
félisten
Azokból is van többféle. Olyan is van, ami viaszhoz hasonlóan öntvények készítéséhez is jó.
De biztosan nem lesz egyik sem pont ugyanolyan, mint akármelyik fdm-es nyomat. Van amiben sokkal jobbak, másban gyengébbek és ott is nagy különbségek vannak az anyagok között - ahogyan ezt sokféle videóból leszűrtem#26466 consono
és ez még csak a nagyon low-end. Simán láthatóak a rétegek. Persze fdm-hez képest egy nagyságrendbeli különbség. Ennek még csak 854 x 480px az lcd-je. A komolyabbaknak 2560 x 1600px és a legújabb monokróm lcd-seknek meg 4k.Sebességnél az is nagy szempont, hogy nem ekkora, hanem a tárgylemezen xy irányban bármekkora ugyanannyi idő alatt készül el. A Z számít időnél.
-
Reggie0
félisten
válasz
Scallion #26460 üzenetére
Persze, csak a stabilizator is megvaltoztatja a muanyagot. De amugy erdekes dolgok ezek, mert peldaul a polikarbonat es ABS osszekeverve szinten UV allo lesz. Azert, ha csak annyi lenne, hogy kell bele stabilizator, akkor az autoipar is ASA helyett ABS-szel nyomulna.
-
uniqm1
tag
válasz
azbest #26458 üzenetére
TOMTOP-nál 175 dolcsi a 3 pro, a sima 3 meg 150 dodó és még 5kg filát is adnak hozzá.
(Még nincs 3d printerem, csak nézelődőm pár hete, és próbálom magam meggyőzni, hogy igenis szükségem van egy ilyen szerkezetre meg a vele járó nyűglődésre. Viszont azt is tudom, hogy a feleségem ezt nem így gondolja, és különben is hova tesszük, mert a "nappaliban ez biztos nem fog éktelenkedni meg hangoskodni".
De ez már nagyon az ingerküszöböm alatti árnak tűnik, túl erős a késztetés, hogy rányomjak a rendelés gombra.
)
-
azbest
félisten
Cseh raktárból 27én rendelve meg is jött ma szépen egy adag nema17 játszani
Németeken át, europa+ csomagként hozta a csomagos postás.Még egy lépéssel közelebb a dupla Z engelyhez. Lehet először dupla motorossal próbálom meg. Később jön csak meg a loop szíj, hogy azzal is összeszinkronizáljam őket.
Btw, ahogy látom a cseh alis raktárból akcióznak endereket. Például a 3 pro 182 dolcsi [link] a sima három ugyanott 164 dolcsi körül. [link]
-
Reggie0
félisten
válasz
tothferenc #26456 üzenetére
Jahogy rugalmas kene. Na az szivas. Lehet egyszerubb, ha valami kvazi szabvanyos kapcsolo format nyomtatsz haznak es veszel kesz rugalmas kupakot boltban. Itt talalsz ilyeneket: [link]
Masik lehetoseg, hogy ontoformat nyomtatsz es uv allo szilikonbol kiontod.
-
kzkz
őstag
válasz
tothferenc #26453 üzenetére
Vagy a kupakot mosás után fényvédett helyre teszed
-
Reggie0
félisten
válasz
tothferenc #26453 üzenetére
ASA kell neked. De igazabol azert a PETG is eleg jol birja az UV-t, par evet kibirsz egy nyomtatassal.
-
Scallion
senior tag
válasz
tothferenc #26442 üzenetére
2 hete nyomtattam tetőrögzítő csavarokra kupakot. Várnod kell pár hónapot
. A telet meg a nyarat ki kellene húznia.majd beszámolok.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
DrojDtroll #26446 üzenetére
csak azért mert nekem is volt (de eladtam
) [link]
-
dugesz77
őstag
válasz
Reggie0 #26443 üzenetére
Az Ender 6 nem lenne jobb már helyette? Itt van egy összehasonlítás róluk. Cseh raktárból a BGed15b9 kuponnal 481$.
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Hogyan tudnám anycubic klp-n normálisan megoldani a fej kábelezését. A mozgató pálcához kábelkötegelőzni elvileg rossz, egyébként meg mindig thermal runaway van a fűtőpatron eltörő kábele miatt. Ha egy képet tud dobni az akinek van bevált módszere azt megköszönném. -
angrydog
csendes tag
válasz
Reggie0 #26443 üzenetére
Kuponkódot csak az eredeti Creality shophoz tudok (20% off).
Ennél is olcsóbb, ha az Aliexpressről rendeled meg 5 nap múlva, akkor 150K-ért megveheted, de ezt az akciót már biztos ismerted:
https://www.aliexpress.com/item/32967126817.html?spm=2114.12010612.8148356.1.3ae86130zf2vXjElnézést, hogy ismét megkérdezem, nem akarok offolni, de hátha valaki járatos a témában: Használja valaki lézeres vágásra is a 3D nyomtatóját (fa, akril)?
-
tothferenc
aktív tag
Valaki vasarolt mar a caxtoolnal? Lm8uu linearis csapagy es mgn15h linearis kocsit neztem. Ezek minosegre ugyan azok, mint amit kinabol lehet rendelni?
-
Reggie0
félisten
Esetleg Ender 5 Plus-hoz tud valaki kuponkodot?
-
tothferenc
aktív tag
Sracok, a TPU mennyire birja az UV-t?
-
Pew
tag
válasz
adatfalo #26438 üzenetére
Bár én is csak ismerkedem a témával, de pl Crealitynek is van/lesz hasonlóméretű gépe (LD 006), ha egyszer oda jutok nekem inkább a creality szimpatikus egyelőre(a kisebb LD002H a kicsi anycubic mono ellen). De amit néztél az is jónak tűnik.
Resinre szokott lenni 2őt fizet 3 at kap Anycubicra Alin pl, eladások és tesztek alapján is népszerű, ha nem kell valami nagyon speciális.
Reméljük lesz még ebben a témában tapasztalat, kíváncsi vagyok én is. -
adatfalo
senior tag
Sziasztok!
Pár hónapon belül eladnám a Craftbot-om (még a közösségi finanszírozós időkből), sok mindent cseréltem rajta, viszonylag karbantartott darab, de mivel a munkahelyemen van egy jóval nagyobb FDM nyomtató, így lecserélném egy SLA-ra, hogy több célt kielégítve tudjak nyomtatgatni.
Az Anycubic® Photon Mono X -et néztem, mert ez az ami méretben már - szinte - kompromisszum mentes.
Van bármi olyan infó a fenti géppel kapcsolatban, amit jó ha figyelembe veszek megvétel előtt? Resin-t kínából érdemes rendelni?
Esetleg van más hasonló ár címkéjű nyomtató, amit ajánlanátok?
Előre is köszi! -
dugesz77
őstag
Banggood-nál a BGE3V211 használható Cseh raktárból 240$ körül elhozható.
-
Pool_
tag
Sziasztok! Tudtok most esetleg kupont Ender 2 v3-hoz?
-
Pew
tag
Mennyire érdemes/illik úgy beállítani a nyomtatót, hogy az alaplap hűtő csak akkor menjen ha csinál is valamit a nyomtató(+ utána pár percig)? "Üresjáratban" kell egyáltalán hűtés, vagy csak akkor ha mennek a motorok és nyomtatás van. Hangos na... Ami hirtelen eszembe jut hogy az gond lehet ha csak start Gcode-ot változtatok de pl csak úgy játszok a mozgással/kalibrálással akkor nem kap hűtést, ha manuálisan nem nyomom be. Noctua esetleg ide elég? Vagy Sunont használ valaki? Hol az írjak róla hogy halkabb, hol hogy hangos az is... Milyen ajánlott ventik vannak, ti mit használtok?
-
trialkornel
tag
válasz
Scallion #26418 üzenetére
Nálam is dobál ilyen hibákat, pl színcserénél. De hibátlanul megcsinálta a cserét úgyhogy nem foglalkoztam vele. Viszont bosszantó hogy frissítenek plugineket és használhatalan lesz. Pl a bed visualizer jobb volt régen. Meg most a fan speed control pluginnál eltűnt az UI-ról a csúszka amivel a tárgyhűtő sebességét lehetett állítani...
-
szatomi30
tag
Sziasztok!
Anycubic i3 Mega S nyomtatóhoz milyen tárgyhűtő ventilátort ajánlotok? (Aliexpress, ebayről beszerezhető)
A gép stock, ezen a részén nincs módosítás.Köszönöm előre is!
-
kzkz
őstag
válasz
Rulez81 #26424 üzenetére
Eredeti elképzelés (amit tothferenc is írt az előző hozzászólásban):
Van egy sötétbarna fakerítés, eredetileg erre akartam nyomtatni fehér anyagból egy 12x12x0,5cm-es táblát, amiből a betűk ki vannak vágva. Így lényegében barna lenne a betű (mert ott a fa látszik), és körülötte jól elkülönülten a fehér keret. Ehhez jó a stencil, mert a P közepe nem esne ki.Másik lehetőség:
Kiemelkedő betűk háttér nélkül, de valamiféle összefűzéssel, ami összetartja őket egy sorban.Kipróbálom mindkettőt, megnézem melyik válik be jobban.
-
Rulez81
tag
Hello,
A Stencilnek akkor van jelentősége, ha pl lézerrel vágsz ki egy táblából szöveget, és nem a kivágott darabok kellenek, hanem hogy a táblában épp legyen a szöveg pl egy "A" betűnek ne hulljon ki a közepe. Nyomtatásnál vagy akár vágásnál is, ha maga a kivágott/nyomtatott betűre van szükséged PONT nem jó a stencil. A linkelt betűkészletnél, még a C betű is 3 darabból van, aminek aztán nem sok jelentősége van, hiszen nincs kieső darab akkor sem, ha egy táblából akarom kivágni.
Ha összefüggő Szöveget akarsz, keress calligraphy betűket pl itt dafont.
Ezek szépen összefűzhetőek
Én Illustrátort használok, beírom a szöveget amit akarok mókolok vele, és az egybe érő részeket még össze kell vonni. -
kzkz
őstag
Házszám és névtáblát nyomtatnék. Korábban már találtam olyan fontot, ami összeköti a betűket, hogy egyben kapjam meg a tárgyat, ne betűnként, csak most elfelejtettem az ilyen jellegű fontok nevét. Valaki csinált már ilyet, tudja ezeknek a fontoknak az összefoglaló nevét?
Egy példa, de nem feltétlen ilyen mind, mert van ahol a betűk között van hézag, és egy-egy összekötő vonal tartja egyben őket:
-
Scallion
senior tag
Na majd referálok ha megoldottam.
-
Scallion
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #26414 üzenetére
Csak octoval mászik el. Érthetetlen..
-
Scallion
senior tag
nem slicer probléma, mindegyikel ezt csinálja . átkell néznem az octopi-t.lehet hogy a creality hotend fix plugin kavar be.
-
Scallion
senior tag
Másnak is kinlódik az uj octoprint?
-
mips
csendes tag
válasz
Rulez81 #26402 üzenetére
Én mosquito klónt használok már egy jóideje, és jó volt bele minden ami a gyári ender3 fejben volt. (Szerintem a gyári az a legalja minőségű 40W fűtőpatron.) Max hőfokról nem tudok nyilatkozni, mert csak PETG-t nyomtattam, annak meg elég a 230 fok. De gyanítom, hogy 250-260 felett már 50-60W-os fűtőpatron dukálna. És magasabb hőfokoknál már külön MosFet-re tenném a tápellátását (lehet ilyeneket kapni, nem vészesen dárga). Nem nyirnám ki vele az vezérlő alaplapon levő csirkébb mosfet-et.
Például valami ilyet:
https://www.aliexpress.com/item/32850646959.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.698f4fa2vyj856&algo_pvid=b7e806a1-146d-40fd-917b-39d92c38dea7&algo_expid=b7e806a1-146d-40fd-917b-39d92c38dea7-15&btsid=0bb0620316069575377495519e13f3&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
-
McImy
csendes tag
Sziasztok!
Nem kis segítség kellene! Lassan két hete szívok a beállítással
Anet A8, SKR 1.4 Turbo alaplap, BLTouch és Marlin 2.0.7.2
A hibajelenség, hogy amikor a bed-et mérem akkor elmegy "STOP called because of BLTouch error - restart with M999" hibára.
Amit tudok, nem vezeték vagy kontakthiba mert 2.0.8-cal a bedlevel szépen megy (csak ott meg éppen nem mindenmenügombra reagál).A konfig fájlok ugyanugy be vannak állítva mindkét verziónál, tehát azt is kizárnám.
Van a fájlok között egy olyan, hogy: src/feature/bltouch.cpp. A Bltouch::stow_proc() részben a második "_stow_query_alarm" vizsgálatnál megy el erre a hibára. A "SERIAL_ERROR_MSG(STR_STOP_BLTOUCH);" hibaüzenetet írja ki soros portra.
Idáig eljutottam (csak ugatom a C-t) de nem tudok tovább kutatni, hogy konkrétan mi okozza ezt a hibát.
Valaki, aki jártasabb ebben a programnyelvben, tudna nekem segiteni?
Köszönöm előre is!
Üdv! -
tvamos
nagyúr
Milyen jól néz ki ez az artéria géniusz!
Kéne egy a gyereknek! -
Rulez81
tag
A moszkito klónba passzol a gyári ender 3 fűtő patron és termisztor. Ha igen mekkora max hőfokot lehet kihozni belőle? Utón van egy klón, jó lenne tudni használni mire ideér
Kár hogy egy héttel ezelőtt rendeltem be rakás nozzle-t kísérletezni a stock hotend-hez.
Illetve az ender 3 V2 alaplap hány wattos fűtőpatront tud meghajtani? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest