-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MrYoniko #27391 üzenetére
Egyben válasz mindenkinek is.
Szétszedtem (össze is tudtam rakni). Nem volt eltörve semmi szerencsére.
A tehermentesítő kallantyú (pontosabb nevet szívesen fogadok) lötyögött, valószínűleg nem volt eléggé odanyomva a fogaskerékhez, ami továbbít.
A szintezés után így állok:
Nyomtatok egy XYZ kalibrációs kockát, ezzel az a bajom, hogy sokadik rétegnél elkezd felválni az üveglapról.
Noob kérdés, hogy a ragasztót a hideg üveglapra teszitek, vagy már melegen kenitek (v.ö.: normál vajas kenyér vs pirítós) ?
-
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Ender tulajoktól kérdezném hogy ezeken a gépeken gyárilag engedélyezett-e az eeprom mentés? -
Gergosz2
veterán
Fogaskereket miből nyomtatnátok? Maga az eszköz fedett helyen lenne, zárt dobozban, viszont nem temperált helyen, ergo télen fagyban, nyáron meg a majd 40 fokban. Nagy nyomatékot nem kell átvinnie, fordulatszám minimális, szaggatott üzemben menne.
PLAból látom sokan nyomtattak, de nem merem hátha a meleg kikezdi. Nylonon gondolkoztam, de azzal még sosem nyomattam. ABS i lehetne befutó, de azzal meg nem szeretek nyomtatni a zsugorodás miatt. PETG-t meg nem ajálnják.
-
Rulez81
tag
Írtátok páran a designspark mechanicalt, aki használja ahhoz lenne egy kérdésem.
Tervezel valamit, aztán valahol kibukik, hogy egy lyuk átmérő nem stimmel, amit még az elején elßasztál. Komolyan nem lehet utólag módosítani? Mint pl az Onshape-ben ahol kiválasztom azt a sketch-et ami tartalmazza a lyukhoz tartozó kört, átmértezem és kész. -
MrYoniko
aktív tag
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Tikakukac #27388 üzenetére
Valamelyik jobb Filanora volt, szóval nem a filamenttel volt gond. Viszont a helyiség közel van a mosókonyhához ahol nem mindig a szárítógép szárít (bár van).
Nagyobb méretű cuccokat nem jól szárít a szárítógép ezért van amit teregetni kell. Filamentet nem próbáltam vele még szárítani, de lehet nem is lehetne hacsak valami furmánnyal nem lehet leállítani a dob forgását. -
Tikakukac
titán
válasz
ecaddsell #27387 üzenetére
1.5 hónapnál tartok, eddig semmi változás a törtfehér PLA-nál.
Tapasztalataim szerint amúgy elég sokat vagy tényleg rohadt párás helyen kell tartani a filamentet, hogy törjön meg buborékozzon stb. Amikor hamar, sőt, kibontás után tört és pocsék volt valamelyik, az konkrétan gyártási hiba volt.
-
ecaddsell
aktív tag
Ha egy éjszakára marad kint a filament azon nem érdemes görcsölni, de huzamosabb ideig nem érdemes kint hagyni mert a PLA megszívja magát nedvességgel és akkor törik mint a ropi (érdemes a szóra a fórumban keresni) és utána macera a szárítás.
Ehhez egyébként 1-2 hét is elég adott esetben (párásabb környezet).Velem egyszer fordult elő és talán érdekes lehet a tapasztalat: Amikor nem nyomtatok rá szoktam dobni egy fóliát az egész cuccra főképp porvédelem céljából, noha egy alapvetően nem használt helyiségben van (egyébként egy lézer nyomtató csomagoló fóliája, anno éppen azt találtam ami kellően nagy volt, ha fent van a tekercs még így sem ér le teljesen) ill. külön a filamentre előtte ráhúzom a saját fóliáját.
Úgy adódott, hogy nem volt időm tervezni (szinte kizárólag saját terveket nyomtatok) és kb. 1.5 hétig így halogattam a dolgot. Mikor lehúztam a fóliát rögtön eltört a filement fej közelében (ami gyakorlatilag közel nulla ráhatás a filamentre) és végig tudtam törni visszafelé majdnem a tekercsig. Viszont onnantól már nem tört és a tekercsen lévő filament sem szívta meg magát.Azaz az a minimális óvintézkedés, hogy ráhúztam a tekercsre a saját fóliáját már annyira visszafogta a levegő áramlását, hogy ez is elég volt. Hosszabb időre persze úgy érdemes eltenni, hogy pl. porszívóval kiszívod a fóliából a levegőt amibe a filamentet raktad és utána gyorsan leragasztod.
-
-
törölt tag
válasz
azbest #27370 üzenetére
Ezért hihetetlen az értek, mert nem történt ilyen jellegű változás. A motor / fogaskerék körül lesz valami.
Ma szétszedem, aztán meglátjuk. Félve állok neki kicsit, utoljára a majd én megjavítom a porszívó kábel behúzóját történet az elektronikai hulladék lerakóban végezte.... -
adatfalo
senior tag
válasz
Djuree #27375 üzenetére
Szia.
Ha kis figurákat akarsz nyomtatni, ahhoz SLA technológia a javasolt, ami költségesebb és sok tekintetben problémásabb (UV, műgyanta, alkohol, drágább alapanyag). Viszont FDM technológiával nem feltétlenül fogsz tudni részletgazdag és szép figurákat nyomtatni.
https://www.3djake.hu/3d-nyomtatok-es-alkatreszek/3d-nyomtatok?&f%5B26%5D=642
Nézz körül a nyomtatók között: nyomtatótér méret, milyen a pontossága, stb.
Szerintem egy Anycubic Photon Mono vagy egy Creality LD-002R jó választás lehet kezdésnek. De ezek mellé még kell pár kiegészítő. A fenti nyomtatók megrendelhetőek ali-ról is, így a költségkeretbe is beleférsz. -
mc.g
aktív tag
A Fusion-360 ingyenes személyes használatának mi a menete ?
- melyik verziót töltsem le a honlapján (vagy máshonnan? honnan!?) ?
- regisztrálni kell ?
- csak 1 évig ingyenes ?
- csak online / internetkapcsolattal működik ?
(a PCB (nyák) tervezés (CNC-hez) nagyon korlátos, vagy azért használható ? ) -
imibogyo
veterán
válasz
Mr.Csizmás #27373 üzenetére
Persze, csak ösztönös volt...
cross56: viszont elindult a megrendeléskor egy visszaszámláló, és ha az lejár automatikusan visszautalják a pénzem.Ez biztos (komolyan kérdezem)? Nekem még csak olyan termékkel volt problémám, amit már elpostáztak, de hogy magától egy eladó sem akart visszautalni semmit sem az biztos. Ettől függetlenül még mindig ott van a "processing time" meghosszabbításának lehetősége, amit Mr.Czizmás is írt.
-
cross56
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #27377 üzenetére
Köszi
igen, elég jó árban volt, úgyhogy nem akarom veszni hagyni. Raktam rá pár napot.
-
cross56
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #27374 üzenetére
Ha nem hosszabbítom akkor törlődik a megrendelés igaz?
-
Djuree
félisten
udv!
osszefoglalot elolvastam de nem talaltam valaszt.
szeretnek 3D nyomtatot venni.
mennyiert lehet egy normalis tipust venni ami mar aranylag szep minosegben nyomtat muanyagot?
kis modellfigurakat mondjuk.
100k-t gondoltam ra kb. ennyiert lehet mar vagy gyujtsek meg?
koszi. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
imibogyo #27365 üzenetére
keresni inkább a yeggi-ről, mert thingiéknél meghalt kereső = kipurcant a szobaventi és fizetésig nincs új
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
Nem is igazán a témába vág a dolog így offként írom.
Dec. 25-én rendeltem meg a nyomtatómat aliról, 7 munkanapos napos szállítással Lengyelországból. Nyílván az ünnepek miatt ez lehetetlen volt, viszont elindult a megrendeléskor egy visszaszámláló, és ha az lejár automatikusan visszautalják a pénzem. Kezdek kicsit aggódni, mert holnap lejár a visszaszámláló a nyomtató meg sehol. Vajon a megrendelés akkor törlődik? Még csak azt jelzi a rendszer, hogy feldolgozás alatt van.
Volt már hasonló valakinek? -
azbest
félisten
válasz
#35581184 #27362 üzenetére
ha normál extruder van rajta, amikor a motor közvetlenül hajtja a filamentett, akkor nem lehet harmada. Ha áttételes 1:3 arányú extruder van fenn, akkor lehet annyi.
Pláne nem lesz varázsütésre más, amikor korábban ment. Nem lehet, hogy az extruderednél csúszik a filament, nem tudja behajtani. Vagy a fogaskerék kilazult és nem forog a motorral együtt. Vagy kattog a motor, mert nem tudja tekerni valami miatt és lépést hagyki. Akár mert dugult, akár mert túlságosan megszorítottad az extrudert.
-
imibogyo
veterán
Nekem hetek óta fenn van ugyanaz a tekercs. Igaz én lényegében csak PLA-t használok és a kamrában 40-50% fölé nem igen megy a relatív páratartalom. Ma is úgy nyomtatok vele, mint az első napom. Az előző arany tekercsem 1,5 hónapot volt fenn a gépen (sokat nyomtatok, de általában vagy nagyon kicsi modelleket, vagy nagyon "üregeseket" (pl. vázák), így nem igazán fogy az anyag, csak az órák repülnek a gépbe.
-
krisi08
tag
Sziasztok,
Hétvégén lesz egy Prusa GroupBuy-unk ha valakinek kell valami írja meg, egyelőre a rendelésünk összegével 4% kedvezményt is kaptunk.
Ha érdekel jelezd itt vagy privátban
-
imibogyo
veterán
-
imibogyo
veterán
Szerintem első körben érdemes lenne egy extruder kalibráció, persze ha még nem volt (néhol mintha kevés lenne az anyag). Ha ez megvan, akkor jöhet a többi beállítás, úgy mint retract stb..
Kicsit mintha a ringing is túl erős lenne, érdemes lenne átnézni, hogy minden szíj elég feszes-e? Emellett én nagyon melegen ajánlom egy asztalkitámasztó készítését, ég és föld a különbség az asztal rezgésében, sokkal szebbek lesznek a nyomatok felületei. Én menetes szárral készítettem el kitámasztót, így tudtam finomhangolni.
Az asztal hőmérsékletének én nem mentem 50-55 fok fölé PLA-val az E5-tel, most az X1-en is 50 fokot használok 200 fokos fúvóka hőmérséklet mellett. A 80 mm/s beállított (!) sebesség nem olyan durva az E5-el (főleg ilyen kicsi modell esetén, aminél úgysem nagyon éri el ezt a sebességet), valamint érdemes lefogatni a gépet.
Itt van egy saját Benchy, az összes kép esetében a bal oldali a damper nélküli 50 mm/s-es Benchy, a jobb oldali a damperrel készült 100 mm/s-es (megint csak ugye szeletelőben beállított sebességről van szó természetesen...).
Itt van egy kastély is 100 mm/s-el, de 5-ös jerk értékkel (az alapbeállítás valami 25 volt). De igazából ez már bőven a határa a stock E5-nek, amikor stabilan jó minőségben akartam nyomtatni, akkor én lényegében mindig 50 mm/s-et állítottam be.
-
bbmt
senior tag
Kezdő kérdés, de a filamentet mikor kell elzárni, hogy ne nedvesedjen be? Holnap reggel megint nyomtatok, maradhat éjszakára a nyomtatón vagy tegyem el?
-
törölt tag
Lejjebb vettem a hőt 200C-ra. Miután leállítottam a nyomtatást a filament így kunkorodik. Ez normális? Eddig is így csinált, de nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget.
Ami változott még, hogy elvégeztem a kalibrációját az Extrudernek, de a gyári 445 E érték helyett 1271-es E érték jött ki. Ez lehetséges??
Ez lett a nyomtatásbó, ez is kb a 3. layertől kezdve: -
bitmad
aktív tag
válasz
azbest #27305 üzenetére
Frissítettem a kijelző fw-t a legfrissebbre, de még így se látja az alaplapi sd kártyát.
Tettem fel egy videót róla: [link]
Ha az alaplapi sd foglalatba berakom az sd kártyát, akkor egy kis zöld smd led világít az alaplapon a foglalat mellett.
Tehát annyit biztosan érzékel, hogy be van dugva egy sd kártya.
De hiába másoltam rá a firmware.bin fájlt, bekapcsolás után nem frissít.
A régi kijelzőt rákötve se látja, az attach media menüre nem reagál semmit.Nem tudja valaki hogyan lehet usb-n át visual studio-val frissíteni?
-
kzkz
őstag
válasz
#35581184 #27352 üzenetére
Ezt a vulcano-t most tetted rá vagy korábban is ez volt? Nekem a magnum mosquitonal volt ilyen jelenség, hogy a nyomtatás előtt még jól jött az anyag, majd amikor lassan elkezdte az első réteget akkor egyszercsak kezdett csökkeni az anyag, majd teljesen elállt. Nem a fej dugult hanem feljebb a cső, ahol már hidegnek kellett volna lennie, de nem volt az és betapadt.
Segíthet ha lejjebb veszed a fej hőmérséklete. Nálam az asztal is rohadtul fűtötte a fejet, de az enyém 3x akkora területű. Ez aztán nyomja a hőt...
-
lazara007
tag
válasz
fboldog #27214 üzenetére
Úgy tünik, hogy "homorú" a gyári Ender 3 v2 asztalom. Szélén már tucatnyi jó nyomtatáson vagyok túl fekete Filanora-val. Tükröt vágassak bele méretre? Vagy pl: BIQU SSS Super Spring Steel Sheet Heated Bed ?
Fehérrel ami jött gyárilag, viszont nem boldogulok, illetve alló macska se megy, eldöl a láb nyomtatás közben.
Ender 3 v2 -höz van valami praktikus jótanács? -
válasz
#35581184 #27340 üzenetére
Nekem ezek jutottak eszembe (nem nyomtató specifikusan):
Harmadik kép: nincs jól összerakva a hotend és folyik, ereszt.
Első kép: messze van az asztal. Lehet a szintezés jó, de túl messze van.
Nincs valami Z Offset beállitva a slicerben?
Stabil az X tengelyen a "kocsi" rögzítése? Billeg, ha megmozgatod (általában "átlós" feszítésre)? -
llacee
őstag
válasz
llacee #27276 üzenetére
Szeretném meghirdetni a nyomtatómat, tudna valaki segíteni, hogy ezzel a felszereléssel mi a reális ár, amiért feltehetem.
azt nem tudom beárazni, hogy mennyit emelhetnek a kiegészítők rajta. Köszönöm
"ender 3 pro, bt touch, creality üveglap, dualgear extruder, capricorn ptfe, erősebb rugók" -
törölt tag
Nagy az én problémám.
Korábban minden olyan szépen és egyszerűen ment. Aztán a sokadik filament csere óta semmi nem tapad. Csak a skirt. A többit felszedi / görgeti magával.
Már 1000x beszinteztem a tálcát (voltak kevésbé jól sikerült próbák, lásd a karcokat), letakarítottam mindennel, ami itthon volt. A korábbi próbálkozásaimból származó filament gubicsot is kitakarítottam.
Ma vettem üveget, rátettem, hogy ne a karcos felületre nyomtasson.
És nem akar működni. Mindez egy Artillery Genius.
Filamentek:
Filanora PLA bio plus sárga
Filanora PLA foszforeszkáló, neonsárga
Bed: 60C - 10 percig melegítve, üveggel 20 percig
Nozzle: 220CA képen látható eredményt kapom.
Ha végig megyek a videón akkor az eredmény, szintén a képen.
Amit eddig próbáltam:
Szintezés, 1000x
Nozzle és hotend takarítás
Nozzle csere a tartalékra
Filament csere
Bed takarítás
Üveglap felhelyezés
Cold pull, hátha dugulás van (ilyenkor tüskés / fűrészes volt az első réteg)
bordász szíjak és görgők ellenőrzéseÉs kb. elfogytak az ötleteim. Megyek szintezek tovább, hátha csak az a baj..
[kép] [kép] [kép] -
rokapet
tag
-
spacelab
tag
válasz
Devil Smile #27337 üzenetére
-
Reggie0
félisten
válasz
Devil Smile #27319 üzenetére
Nem tudok ilyen csoportrol, de K40 nekem is van.
-
imibogyo
veterán
válasz
Igen. Ez az első "komolyabb" upgradek egyike. Egy 5,5W-os gépet váltott le és eddig (az elvárható kínai prémium minőség ellenére is) teljesen elégedett vagyok vele...
-
bbmt
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #27332 üzenetére
Azt raktam fel rögtön, gondoltam, hogy játszani kell majd vele és nehogy kifogyjon menet közben.
A Filamentpro-tól vettem, nem volt Azure raktáron így Anet 3D filament jött a géppel. -
bbmt
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #27330 üzenetére
Ultimaker Cura jó?
Mi legyen a hőmérséklet? A kamrában van a gép van vagy 15 fok most ott.
A demo stl 190C és 45C-t állított be. -
Pew
tag
Innen vannak, remélem nem hamisítvány, meg amúgy korrekt minőségre, csak a hangja meglepő így hirtelen. Nem igazán ismerem a venti kínálatot, de papíron jónak tűnnek max teljesítményben. Ez előtt 1$ os blowerem volt, meg jó hogy kettőt rendeltem, mert az első pár napig bírta... Remélem ezek azért jobbak 😃 Neten olvasgatva a sunon ajánlott volt...
-
Scallion
senior tag
A sunonokat hamisítják de az eredetinek sem olyan a minősége mint a régieknek.Nekem ez vált be , semmi hangjuk ,DE kicsit alacsonyabb a fordulatszámuk. Másik hátrányuk (ha hátrány ,hogy nincsen hosszú vezetékük.
-
Pew
tag
Ma megjöttek a Mellow storeból a 24V os Sunon maglev és dual ball bearinges ventijeim. Főleg azért vettem hogy halkabbak legyenek... A blower még csak csak, de a 4010 es venti kb hangosabb mint a gyári Enderé. Ez lehet? Csak tartósak mintsem halkak ezek, valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? Tesztelés gyanánt csak bedugtam egy always on 24V os venti portba az skr 1.4 en. Lehetne esetleg picit lejjebb venni a feszültséget, és még úgyis elég lenne + halkabb? Dragon hotendhez menne.
-
kzkz
őstag
Azure PETG-t tapasztalat fehér és fekete színben: eddig mindkettő bevált, Devil Design minőség szerintem, jól tapad, jól nyomatatható, 225/90 fokon használom.
-
Egy kis "magasztalás".
Még régebben (2020 szept.) ajánlotta Saccco ezt a build platet: BIQU SSS. (Cseh szállítással, ami valójában Német.)
Eddig csak dicsérni tudom.
PLA, PETG gyönyörűen tapad és extra effort nélkül is eltávolítható.Ami miatt most írok, hogy eddig a legnagyobb meglepetést a Spectrum PETG HT100-al okozta.
Ugye a gyári ajánlott bed hőmérséklet 100-110C és ezt pl. az Ender 3 annyira nem szereti. (tapasztalat..).
Viszont ezen BIQU lapon simán tapad 90 fokon is. (Lejebb még nem néztem, de ami késik nem múlik.) -
spacelab
tag
válasz
Nem tudok róla, már kerestem én is. Csinálhatnánk…
-
Brain75
senior tag
Szia
Itt van megoldás rá.
https://forum.creality.com/topic/122/ender-5-pro-tmc-connection-error/9 -
rokapet
tag
Hali!
A kábelek mindegyike a helyén van, mind az alaplapon, mind a másik végük a stepper-eken meg a többin? Meg jó helyre is vannak dugva (útmutató, plusz a kábeleken levő biléta/sárga gyűrű)? Ha kinyitod az alaplapot tartalmazó enclosure-t, csak óvatosan, mert egy ventillátor a fedőlemezre van erősítve, a kábele viszont a bent levő alaplapra, azaz ha óvatlanul és hirtelen emeled le a fedőlemezt, le/kitépheted a ventit vagy az alaplapot!
Firmware tekintetében nekem gyárlag v1.1.6.3 volt rajta. Korábban írtam hogy miket szívtam vele (leginkább a home offset-el), de mivel még a régi v1.1.5-ös alaplap, firmware mókolás helyett inkább rendeltem bele egy SKR Mini E3 V2 alaplapot, és majd kicserélem ha megérkezik. Neked milyen lap van benne? Ha MiniUSB van az előlapon, akkor ugyanez a v1.1.5 lap lesz benne, ha MicroUSB, akkor valószínűleg már az újabb 32bit Creality lapok valamelyike (v.4.2.x). Ha belenézel, rá van szitázva magára az alaplapra...
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Megjött az Ender 5 Pro, összeraktam és TMC Connection Error-t ír bekapcsoláskor.
Van valakinek tapasztalata ezzel? Ahogy néztem a fórumokat, nem volt egyértelmű melyik firmware-t kell feltennem rá. -
spacelab
tag
válasz
MrYoniko #27304 üzenetére
A kérdésem az lenne, hogy milyen ingyenes 3d tervezőt használtok (már ha van).
Az Autodesk Fusion 360 ingyenesen használható, attól jobbat nem találsz.
Böngészőből használható a Tinkercad.
Személy szerint én Autodesk Inventort használok, de csak azért mert munkám miatt ingyenesen hozzáférek, egyébként nem az én pénztárcámnak való. -
MrYoniko
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #27307 üzenetére
Hát ilye ez a prohardver, ismerősökbe fut az ember...
Platának nyomtassunk egy lezuhant repülőt ami előtt Quak kapitány pózol?
De ha már GTA vajon le lehet kapni valahogy az online karakterem és kinyomtatni?
A progikat meg megkeresem és köszi.
Remélem holnap tudok venni 2-3db 608-as csapágyat, mert az upgrade-ekhez már csak az hiányzik. Nyomtattam 2-t is, de mindkettő iszonyat gáz lett. -
azbest
félisten
válasz
bitmad #27303 üzenetére
valószínűleg usb-n át nem is keres frissíatést, más hasonló chipsetes boardoknál más pinekre kell kapcsolódni közvetlen flasheléshez, a boardra forrasztott chipnél ehhez ki kéne deríteni, hogy egyáltalán ki vannak-e vezetve és hová vannak kivezetve. Lehet, hogy ki vannak vezetve, ha gyárilag nem az sd kártyáról flashelik őket.
De talán ennél egyszerűbb, ha megnézed az sd slotot, nem sérült-e vagy a forrasztása nem hibás-e. Azért másik kártyával is érdemes kipróbálni.
szerk
Ó, lehet teljesen más a probléma. Lehet a képernyővel együtt nem tud működni azzal a firmware verzióval [link]
Nézd meg a képernyő frissítését, az elvileg javítja, hogy rákötött bt képernyővel nem látja a board saját sd kártyáját.
Ráadásul egyik azt írja, hogy tudta usd-n át, visual studio code-dal frissíteni... szóval lehet megy usb-n át is a frissítése a boardnak is. -
MrYoniko
aktív tag
Sziasztok!
A napokban lettem büszke tulajdonosa egy Ender 3 Pro készüléknek +1kg kék PLA filamentnek (asszony vette karácsonyra
) így ez az egész 3D nyomtatás nekem új, de még a tervezés része is.
A kérdésem az lenne, hogy milyen ingyenes 3d tervezőt használtok (már ha van).
Továbbá a géphez kapott slicer progit felraktam, de pár beállítást nem értek pontosan:
-Shell thickness
-Bottom/Top thicknessJelenleg még az upgrade-eket nyomtatom hozzá (pl filament vezető, talp, stb) 210/65 °C-on, 65mm/s sebességgel, 0,2mm rétegvastagsággal és 15%-os kitöltéssel.
Nekem egyenlőre megfelel ez a minőség.
A filament Gembird márkájú, asszem 6k/kg volt, a gépen pedig a gyári szoftver van.
Bármilyen hasznos tanácsot szívesen olvasok amivel tudom javítani a nyomtatás minőségét/sebességét és előre is köszönöm. -
bitmad
aktív tag
Erre #27292 lenne valakinek ötlete?
Usb-n keresztül összekötve számítógéppel lehet firmwaret frissíteni SKR Mini E3 V2.0 alaplapon? -
LógaGéza
veterán
Van egy négyzet alakú lámpám, amiben LED szalag van körbe, viszont megsérült a búrája, gondoltam nyomtatok rá újat. A lito-nyomtatásokból láttam, hogy fehér PLA-val működhet a dolog, meg is rajzoltam az alakját méretpontosan F360-ban, viszont a vastagsággal vagyok bajban. Eredetileg 45%-os akril volt rajta, milyen vastagságban nyomtassam, hogy nagyjából ennyi meg is maradjon?
-
imibogyo
veterán
válasz
azbest #27299 üzenetére
Volt nekem is olyan alternatívám E5-höz, amiben volt légterelő (Hero Me Gen5 egyébként), de azt végül nem használtam fel sehova, még mindig ott porosodik a polcon a műhelyben a "majd jó lesz még valamire" feliratú ládámban és az a láda egyre csak hízik és hízik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged