-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paler
aktív tag
-
cross56
senior tag
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
azbest #49376 üzenetére
Igen, valóban többrészes modell, de kissé kellemetlen annak aki azzal kezdi szerintem. Ettől még ez is egy opció - az a kérdés, hogy melyek az elvárások.
Jóval egyszerűbb úgy tervezni egy modellt hogy az több színből és darabból álljon. Vannak olyan eljárások amivel szét tudod kapni a modelled, de eléggé időigényes.
Olyanról ami automatikus eljárásról ami 1-2 kattintásos és a szeletelő színezési világán túl van én nem tudok. Mondjuk amennyire öntik a pénzt az AI-okba és hetente milyen megdöbbentő újdonságok jönnek ki szerintem csak idő kérdése és hamarosan lesz. -
mumtaz
senior tag
válasz
azbest #48757 üzenetére
Volt hasonló gondom anno, bár nem kerestem az okát, mert már vártam az SKR Mini V3-at. Azzal ilyen gond amúgy nem volt. Ellenben volt helyette más, de mindegy.
Ráadásul panelban lakom, ahol ismeretes, hogy van gond a földeléssel. Például a nulla és a föld közösítve van, így a konnektorokban a földelés fabatkát sem ér. Lehet is érezni. Én ezért tettem inkább azt, hogy az egyik konnektor földelő érintkezőjéről lehúztam egy földelő vezetéket a fűtés csőre. -
ParadoxH
aktív tag
válasz
azbest #48068 üzenetére
"mármint, hogy kompletten leválik, mint a hagyma?"
Igen. És csak a külső réteg egyedül. A modell többi része, felülete, tapintásra és szemrevételezve jó. Az első réteg is megfelelő volt. Lehet egy kicsit rosszul adja vissza a fenti kép, de az alulextrudálás is minimális.
Egszerűen nincs rátapadva az külső réteg a többire és kis piszkálással szalagként leválik. A külső vonal rétegvastagsága lehet kevés, vagy az a probléma hogy a "kontúr" réteget nyomtatja először és a többi nem tapad hozzá. A falakkal nincs gond. Viszonylag egységes és homogén.Ez egy éjszakai nyomtatás. Most a melóban odatettem remote módban egy másik nyomtatást 10 fokkal magasabb hőmérsékletű nozzleval. Ahogy éjjel hazaérek okosabb leszek.
-
Lookup
tag
válasz
azbest #48054 üzenetére
700 óra alatt szinte semmit nem kellett csinálnom a P1S-el. Néha letöröltem róla a port. Ugyanúgy hibátlanul nyomtat azóta is. Lassan időszerű lesz megtakarítani / kenni a szíjakat, csapágyakat, tengelyeket, menetes szárakat is, de ezt minden nyomtató megköveteli.
De számtalan olyan tapasztalat is van, hogy valami 1200-1500 órán át hozzá sem nyúlt semmihez és ment a gép, mint ha új lenne. Még nózit sem cseréltek benne. -
kokokka
addikt
válasz
azbest #48054 üzenetére
A Kobra 3-mal volt pár kisebb problémám, de ettől eltekintve most már hibátlan nyomtató. Az ACE verhetetlen mellette, ráadásul gyors és szépen nyomtat. Sokan szeretik és ajánlják a Bambulab-ot. Sajnos egyik gyártó sem tévedhetetlen, lásd az A1 visszahívást. Nekünk például gyári hibás hotend problémánk volt. Szinte mindenkinek aki K3-at vett.
-
peugeotmate
őstag
válasz
azbest #48054 üzenetére
Pont ezen gondolkoztam ma én is, hogy tök jó szupergyors sebesség ha nagy tételben kéne nyomtatnom egyszerre. De jelenleg ha több minden is vár a sorára, akkor is kijövök idővel kényelmesen az Ender sebessége mellett. Illetve ezzel egyetértek, hogy bármennyire is primitív némely szempontból az Ender, elég jól lehet debuggolni a hibáit és mechanikus hiba esetén is olcsó javítani.
Közben vonzz a Bambu tech-y tudása, de amíg berreg az Ender addig nem kell új. Ha csak emiatt lecserélném, akkor meg a túlfogyasztásban veszek részt, ami nagyobb lelki gátakat jelentene nekem.(Nyilván a Bambu A1 és A1 minihez képest írom ezeket és nem a P1s géphez viszonyítva. Nem gondolom egy percig sem, hogy az Ender a legjobb 3D nyomtató evör.)
-
-
ptesza
senior tag
válasz
azbest #47741 üzenetére
Menő. Esetleg ha elfogadsz egy újító javaslatot, amivel még szebbé tudod tenni. Próbáljad meg úgy kinyomtatni, hogy a rácsos fele legyen a kezdőréteg. Ezzel azt éred el, hogy textured PEI mintáját kapja, ami szerintem azért nem néz ki olyan roszul. Másodjára pedig a külső falakon ki lehetne próbálni fuzzy skint. 0.3/0.3 beállítás nálam egész jól bevált. Ezzel megszabadulsz a varrattól is, főleg ha véletlenre állítod.
-
raymi16
tag
válasz
azbest #47663 üzenetére
Egyszínű, én cserélgetem kézzel, de mivel nincs sok szín benne, ezért annyira ez a rész nem vészes. Z hop is be van állítva most növeltem a visszahúzást is de lehet talán még rosszabb is...
Lehet esetleg még teszek próbát azzal is hogy csökkentem a hőmérsékletet HÁTHA, illetve bújom még a netet is, talán valami okosságot össze tudok szedni.
ptesza nekem is ez van most a fejemben és teszek is nemsokára egy próbát vele.
Az kimaradt az előzőből hogy Bambu P1S-ről van szó. -
Emunem
őstag
válasz
azbest #47417 üzenetére
ventisnél is ugyanúgy összegyűlik a vízpára... eleve csak 2 kicsi 2mm-es lyuk van, máshol nem nagyon tud levegő ki-be jutni.
Az igaz, hogy nekem nincs V1, de sok videót, leírást (Hivatalos videón is még a V1 van, tessék 0:06-nál benézni) találtam, ahol a V1 és a V2 össze van hasonlítva.
Google a barátod. -
axlfsi
veterán
válasz
azbest #46353 üzenetére
...és a kaputelefonhoz nincs alternatív tipped? ez a 83k is egy vicc, ezekért a cuccokért
-
mumtaz
senior tag
válasz
azbest #46083 üzenetére
Dikh. Beninca Pupilla fotocella.
Pont ez a szakmám. Egyik pont egyébként vezérléstől függően, ha automata zárás van beállítva, hogy nem hagyod teljesen kinyílni, mivel automata zárás csak végállásból van. Ha előtte megállítod a kaput, akkor nem zár be. De Benincáék változtattak és van olyan vezérlés verzió, ami bármilyen pozícióból bezár.
Erre szoktak néhányan seprűnyelet, vagy egy lécdarabot használni.
Egyébként ez a kitakaró cucc akkor ér valamit, ha a fotocella kifelé van szerelve és nem a nyílásba. A belseje forgatható és a képen látható esetben, ha kívülre van szerelve és a belseje van oldalra fordítva, akkor jó. De ha a két fotocella a nyílásba van szerelve és egymással szemben, akkor ez az "szemellenző" nem sokat ér.Mondjuk nagyobb probléma szokott lenni fotocellánál a napsütés. Az meg tudja zavarni és olyankor nem csukódik be a kapu.
-
Reggie0
félisten
válasz
azbest #46083 üzenetére
Meg egyszerubb a kismegszakitojat lenyomni.
#46086 ptesza: Cuki feltetelezes reszedrol, hogy ervelni akart volna, foleg, hogy megmondta miert irtal hulyeseget, amire te csak az idegessegen tudtal rugozni az erveles helyett. Tipikus bagoly mondja... A tovabbi vergodes helyett javaslom fogadd el, hogy hulyesegeket beszelsz es inkabb a mosogepeddel beszeld meg a tovabbiakat, mert bar jot nevettunk, de mar tulleptunk rajta, igy nem vagyunk ra kivancsiak itt a topicban.
-
mumtaz
senior tag
válasz
azbest #45613 üzenetére
Hasonló project az Ender 3 NG is.
Meglepődtem volna, ha az SV06-hoz csak egy-két dolog kellett volna. Az E3NG-ből kiindulva csak a szíjak megvezetéséhez kell 28 darab F695 csapágy. Meg kell kis millió csavar, meg összesen vagy 120 darab különböző heat insert. És ezek csak az apróságok.
Meg mindez úgy, hogy az eredeti gép alkatrészeinek legalább 95%-a felhasználásra kerül.Lassan már teljesen készen is leszek vele.
Működni működik, csak még pár extra, meg a burkolat van hátra. -
Scallion
senior tag
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
azbest #42567 üzenetére
Igen köszönöm, ez volt a gond. Konkrétan ez a driver kellett: CP210x VCP Windows
Ja még egy kérdésem lenne. A Prusa Slicernél beleszaladtam ahogy a Simplify-nél is, hogy nyomtatás megkezdésénél nem várja meg hogy a nozzle felfűtsön a kívánt hőfokra. Azt hol tudom beállítani?
-
-
icemad
nagyúr
válasz
azbest #42141 üzenetére
Köszönöm a tippet, de találtam egy komplett gépet 45 euróért monitorral, egérrel, billentyűzettel, ami opengl 4.6-t is tud. (elméletileg) Az talán egy ideig elég lesz.
Ssd-t majd rakok bele.Kb ez van benne:
T.K. HP Desktop
Windows 10 home 64 bits
Harde schijf 1 TB
Processor AMD E-2-7110 ( 4 cores) met
Radeon R2 graphics
Bluetooth
TPM Module 2.0
DirectX 12
Geheugen 8 GB DDR 3
AMD high definition audio
■ LG monitor 19 inch met stroomkabel en VGA kabel
■ Toetsenbord Dell + perrix muis
■ inclusief alle kabels + VGA kabel -
ravensky13
tag
válasz
azbest #41243 üzenetére
Csekkolni fogom a beállítást, megpróbálom megbűvölni a prusát mert a többi tulajdonsága szimpi.
Szíjakat még annó feszítettem meg amikor kiszedtem a dobozából, és összeraktamna azok 1 év alatt biztosan lazultak már, ez eszembe se jutott. Mondjuk az hogy "feszes" az relatív, de megpróbálok keresni valami videót ami szemlélteti hogy hogy is kell kinézzen a dolog.
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat -
Cobold07
csendes tag
-
daninet
veterán
válasz
azbest #40696 üzenetére
Én is használok skirtöt nem segít, mert beleragad az a darab és utána akad bele a tárgyhűtés.
Vonalat nem akarok húzgálni pluszban elég sokszor kitöltöm a tárgyasztalt széltől szélig nem akarok azon agyalni hogy beleér-e a tárgy, ezért kell törlő.
Az orrtörlő drótkefe tönkreteszi a bronz fúvókákat (acéllal ok) volt róla pár cikk szilikon törlőt használnak inkábbDalee: ez jól néz ki.
Most találtam egyat ami szilikon hotend zoknit használ [link]
-
válasz
azbest #39984 üzenetére
Én meg vettem, de már csak az összeszerelt volt készleten mire beléptem az oldalra. Nekem sosem volt gondom sem az MK3S-el, sem a Minivel, elindítottam és ment. Persze tálcarángatós továbbra is, de az XL még ezer év mire készletről rendelhető lesz, ez viszont 2-3 hét múlva már szállításra kész. Az upgrade kit-ek pedig majd júniusban kerülnek szállításra.
-
mumtaz
senior tag
válasz
azbest #37754 üzenetére
Én külön választanám a dolgokat. Egyrészt a nyomtatás SD-ről ment. Másrészt a nyomtatás és a mesh felépítése is a nyomtatón lett elindítva és az usb kábel nem volt bedugva.
Az usb kábeles lefagyás mindig akkor volt, mikor az egyéb beállításokat csináltam a firmware flashelés után. Csak akkor volt rádugva a kábel.
Mriscoc a 4.2.2 board-nál a baud rate-et 250000-re állította és tökéletesen működött azzal a board-dal. Az SKR Mininél ezt 115200-ra állította, így ezt úgy is hagytam, illetve próbáltam 57600-on is.
Nyilván tudom, hogy Mriscoc az ember neve aki a firmware-et készítette. Az ő előre beállított konfigjait használom apróbb módosításokkal (BFPTouch, Neopixel, stb.). Ezt használtam a 4.2.2-höz és az SKR Minihez is. Nyilván nem ugyanazt, hanem amit az adott laphoz csinált.
A bekötéseket már kétszer átnéztem. A neopixeleket is direkt lehúztam róla fizikálisan is már, nem csak a firmware-ben kapcsoltam ki őket.
Szóval a két féle lefagyás vagy egy dologra vezethető vissza, vagy nem. Ha nem ugyanaz okozza, akkor két problémával állok szemben. Ha meg igen, akkor irreleváns a baud rate, mert ugye usb-s kapcsolat nélkül is eldobja magát a nyomtató. -
szabieable
aktív tag
válasz
azbest #37271 üzenetére
Igen tudom, ne úgy értsd, hogy kézzel tapicskolok benne, figyelek rá, hogy ne fogdossak közvetlenül gyantát de pl a buildplate csavar kitekeréséhez már nem húzok kesztyűt, állandosítottam néhány csipeszt azzal tök jól megoldom a mosóba helyezést meg kivételt. Ablak nyitva van nyomtatás közben, a chamberben egy dual ventis karbonszűrő, maszkot már nem fogok felvenni egy utántöltéshez vagy buildplate leszedéshez
-
Alu
senior tag
válasz
azbest #37250 üzenetére
Alapvetően használni szeretném, de abban nagyon igazad van, ha az S1 -ben elromlik valami, akkor nem nagyon lesz hozzá alternatíva a gyárin kívül. Másik ami fontos lenne az a megbízhatóság. E3v2 -nél tartok a teflon csöves megoldástól. Már volt abból problémám, hogy a fitting kidörzsölte a csövet a hotend résznél.
Dual Z -nél mennyire számottevő, hogy a két menetes szár fent össze legyen kötve bordásszíjjal? E3v2 upgrade kit alapból nem teszi ezt lehetővé, szóval még oda is barkácsolnom kellene akkor valamit.
#37256axlfsi
Néztem az Artillery Sidewinder X2-t, de egyenlőre maradnék a Creality vonalon. Ezt a csodát már kiismertem nagyjából. -
Wasquez
senior tag
válasz
azbest #37076 üzenetére
Nekem sínrendszernek tűnik a profil a görgőkkel, de nem a kifejezések értelmezését szeretném előtérbe helyezni!
Nyilván a szélesebb alátámasztás stabilitást növeli, ugyanakkor a nem párhuzamos profilok viszont billentik az asztalt.
Tapasztalat érdekelne, hogy van e ennek lényegi érzékelhető hatása a nyomtatás minőségére?
Az, hogy jót tesz a nyomtatásnak, de nem látszik változás, az nem túl meggyőző! -
osvatha
tag
válasz
azbest #36584 üzenetére
Én itthon találtam BTT SKR E3 Mini V3-at 23 500 Ft-ért, szerintem az sem rossz, ha a 2 hónap helyett 2 napos szállítást is hozzáveszem..
Köszönöm a segítséget, közben végigolvastam a linkelt reddit topicot, és egyértelműen érdemes lecserélni..Most már azon agyalok, hogy az ender 3-nál is meg kéne csinálnom...
-
törölt tag
válasz
azbest #36148 üzenetére
Ha a klón V6 nozzlenek kicsi a feje akkor az nem V6
Ez lenne a V6. Én MK8-cal kaptam.
Értem amit mondasz, a heatblockban átmenő furat van, de ha heatsinkbe betekerem teljesen a heatbreaket akkor csontig csavarhatom a heatblockba, akkor sem ér össze a nozzle végével. [kép] A V6 heatblock vastagsága 11.5mm, az enyém 12.5mm.
Szóval sikerült valami nagyon gyenge minőségű klónt kifognom.
-
kzkz
őstag
válasz
azbest #35974 üzenetére
Prusaslicert használok, és még az átfedést is megnöveltem pár százalékkal.
Viszont szétszereléskor azért volt pár hiba, amire fény derült. Pl.: a hotend lötyögött, mert az a két csavar, ami tartja kilazult
Illetve valóban volt dugulás (persze csak részleges), emiatt kattoghatott az extruder.
-
Imy
veterán
válasz
azbest #35900 üzenetére
Értem. Akkor a flow-al próbálkozok.
Amikor menetközben 98,95, 92%-ra vissza vettem jobb lett, de nem volt akkor sem az igazi, lehet 90%-al kellene próbálkozni.
Csak azt nem értem, hogy miért kell ezt játszani, vagy a Prusák másképpen vannak kalibrálva (extruder - flow - step/mm) -
törölt tag
válasz
azbest #35695 üzenetére
CNC-nél kicsit másképp működnek a dolgok. Ott leválasztás történik, a szerszám geometriája határozza meg a távolságot, anyaga, élképzése, az előtolást, fordulatszámot stb. Vagyis utcanyelven nem a vonalom halad, hanem a vonal mellett, mert a vonalat kell megtartani. Így elsősorban a szerszám átmérőjével kell kalkulálni, elfér nem fér stb. Kicsit azért bonyolultabb ez a megmunkálás, de nem vészes. Szerencsére ma már ezt a programok tudják csinálni, amikor felszerszámozol egy gépet ( persze ha csak egy szerszám van egyszerűbb a feladvány) akkor elvégzed a méréseket (ha nincs mérőgomba) beviszed kézzel és eltárolod. Onnantól betű szám kombináció lesz a neve a szerszámnak a tárban, és azzal hívod be, így is hivatkozunk rá ha kézzel írnám a G kódot, ezzel együtt autó hozzáadja a paramétereit, de már ezt sem kell, erre is vannak programok, gyárakban meg lehívod a központi adatbázisból az egész programot mert a technológusnak ez a dolga. Persze kis üzemben, egyedi gyártásnál egyedi a program is... Én még programoztam NCT-t Grunding-ot, Okumát, és Siemens-t is ott már a Sinumerik 840D-től ahol nem is kell G kódot írni, baromi gyorsan lehet programozni. Piktogramok, ábrák segítenek, tesztelheted, azonnal jelzi az ütközést, ha beleérsz más konturba stb. A nyomtató meg halad a vonalon, adott a szélesség távolság a két csík között, amivel picit lehet mahinálni persze csak ehhez sok sok tekercs filament kell. Ráadásul nem is tudod az anyagminőséget. Fémmegmunkálásnál egy rakás méréssel nagyon jól be lehet határolni, a megmunkálandó anyag szinte az összes fontosabb paraméterét, kínából meg olyan filament jön amilyen napja volt a kis kínainak. Ott a példa a képeimen és a videón is, tekercset cseréltem és ugyan azzal a beállítással teljesen mást kaptam. De a dobozán nincs semmi amihez igazodhatnék... Jó esetben a hőmérséklet tól ig, ha volt festék akkor még a PLA ABS-t is odabiggyesztik... oszt jónapot. Old meg.
Az utolsót nem értem, biztos nekem írtad?A paraméterezést majd megnézem holnap folyt. köv. El kellene dönteni milyen extruder legyen mert ez ami fent van nem kell ez 100%. ...és akkor hotend is valszeg... és akkor a kompatibilitási problémák...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
azbest #35688 üzenetére
Megforraszthatnám. Viszont ki fog száradni a forrasztás mivel elég meleg van a környékén és újra el fog törni az apró rezgésektől is. Ha nincs szerencsém zárlatot csinál, ha nem működik a rövidzár vagy túláramvédelem akkor elszáll az alaplap is.
Ezt a kalibrálást ill. különbséget szeletelőben is utána lehet állítani szerintem. Bár kétségtelen, h. egészségesebb fw-ben.
Ez a 3d nyomtatás órákat vesz igénybe. Sok-sok órát. És hát elnézve a minőséget, nem tudom, h. miért ezt, és miért ne a CNC megmunkálást válasszam. Nem is értem, h. miért nem műxik még mindig tökéletesen. Hiszen amiben más mondjuk egy CNC marótól, az nagyjából annyi, h. fordítva történik a dolog, előbbi eltávolít utóbbi létrehozza az anyagot. G-kódokat használ, amit már több évtizede használ az ipar, kiforrott, jól müxik. Csak annyi lett volna a feladat, h. egy jó extrudert, hotendet, és alapanyagot fejlesszenek. Minden más már adott volt.
Mostanában tervezek CNC marót is venni. Akár arra is felrakhatok egy extrudert... -
törölt tag
válasz
azbest #35683 üzenetére
Ez már nem teflonos. És amiket vásárolt hozzá másik 2 db azok sem. Na. De, bár vigyáztam eskü ! ...mégis sikerült letörni a hőelem egyik vezetékét. Ami van másik fejegység (MK10) abba meg nem passzol a hőérzékelő, a hőelemet nem tudom átrakni mert nagyobb a furat ezért lötyög benne, paszta sem segítene szerintem nem adná át rendesen a hőt. Szóval nem lehet összerakni ezekből egy működőképes használhatót. Mondjuk ha megfúrom a kockát berakhatnám a régi érzékelőt az újba... De szerintem elengedem ezt a projektet. Vagy másik exruder vagy inkább egy másik gép, ez meg jó lesz mondjuk, nem is tudom, talán leaser gravírozónak
Bár szerintem sosem fogok leasergravírozni
-
törölt tag
válasz
azbest #35680 üzenetére
Tök egyenesen megy bele az extruderbe, sehol nem tud felakadni. Elvileg elég erősen húzza, bár nem tudom mennyi az annyi, kézzel toltam át anyagot, de ezt nem tudom összehasonlítani azzal az erővel amit a motor fejt ki. Amikor tiszta volt a fúvóka, nagyon ügyesen tolta az anyagot. Valami azt súgja, h. a sok tökölésnél belesül a filament. Amikor a két nagy tárgyat nyomtattam, nem voltak gondok. A támasztásoknál a sok szöszmötöléssel kevesebb anyag megy át, szerintem ez okozhatja a besülést. De csak találgatok...
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged