Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Socket AM4
- Milyen notebookot vegyek?
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
minas
aktív tag
Mi a különbség az Ender 3, Ender 3 Pro és az Ender 3X között? Illetve melyik a jobb vétel inkább: Ender Pro, vagy Anycubic Mega S? Mindegyiket lehet EU raktárból rendelni, bár az Anycubic-kal már megjártam régebben, megrendeltem, aztán nagy csend. Nagy nehezen kinyögte a kereskedő, hogy mégsincs EU raktárban (pedig lehetett rendelni) csak Kínában, de várjak egy hónapot. Nem vártam, visszakértem a pénzt. Szóval nem tudom, hogy melyik gyártmányt vegyem és melyik modellt. A 3X felé hajlok.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Azert irtam a TS-100-at, mert vettem egyet a fiamnak, es az tenyleg jo. A vastag vezetektol, az IC labig mindent visz. En ezt vennem, de sajnos tul van a kereteden. (En valamivel 10 ezer alatt vettem a Banggoodon, de az Aliexpressen vettem meg hozza pakahegyeket masik 10 ezerert.)
Volt mar nehany keramia betetes kinai pakam, de azokat nem szerettem igazan sosem. Az Aoyue 936 aranylag normalis volt, de volt Farenheit is, az nalam nem valt be. A regi Weller kattogos paka sokkal jobb minoseg, sajnos nem mentettem olyat magamnak. Szerettem.(#24777) Reggie0
Szepen meg lehet azzal is forrasztani a dolgokat, gyakorlat, es folyasztoszer kerdese csak. Mondjuk SMD IC-t nem probaltam meg vele forrasztani, de valoszinu az is menne. De ki a franc akar kuzdeni vele?Inkabb az a problema az olcso halozati forrasztokkal, (a pillanat pakara is igaz ez,) ha kicsit szivarog a fold fele, akkor lehet, hogy agyoncsapja amit forrasztanal vele. Inkabb ebbol a megfontolasbol nem vennem meg oket.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz
energy4ever #24786 üzenetére
Hááááát macera. Az a baj, hogy időzíteni főleg nagyobb nyomtatást így mocskos nehéz. Én is sajnos sűrűn csináltam olyat, hogy na, akkor bolt. Na, akkor egy posta vagy ilyenek, mert éjszaka bármennyire csendesek nálam is ventik, nem szerettem járatni, nehezen alszok bármi fény és hang mellett... Meg ugye mikor behívnak melóba vagy valahova el, menni kell, a nyomat meg ott van 5 órával és nem akarod kidobni mert határidő van.
Nekem elég komoly tervek vannak ezen téren is, a dobozolása a Voronnak ha eljutok oda gránát állónak is kell lennie, alap a tűz és füstérzékelő, lehet még az oltórendszer is. Minden más sajnos ordas hazárdjáték, főleg ezekkel a mindenhol fillérreszelt nyomtatókkal. És vesztenivaló az van, nekem csak a szoba ahol ülök több millás tétel és felbecsülhetetlen egy rakat tárgy benne. Ehhez képest egy 50k-s tűzálló dobozolás lófing.
-
energy4ever
addikt
válasz
Tikakukac #24783 üzenetére
Komolyan nem ertem az embereket.
Nalam ha megy a nyomtato, akkor a lakasban vagyok vegig. Ha nem lehetne megoldani a folyamatos felugyeletet, akkor kiraknam jarolapos reszre, korbe 1-2 meter ures terrel. Ugy meg ha leis egne az egesz egykilos tekercs muanyag, meg akkorsem lenne ekkora baj, legrosszabb esetben ujrakellene festeni a lakast (,meg megdoglenne minden eloleny ami belelegzi a fustot.).De itt a topikban is olvasni, hogy megveszik az uj nyomtatojukat, es elmennek pl dolgozni ameddig megy a gep. Azt hiszik veluk nem eshet meg az ilyen!?
-
Tikakukac
titán
válasz
Mr.Csizmás #24784 üzenetére
Elvben egy Ghost 5.
-
Tikakukac
titán
Egy szép Ghost 5 most került fel face csoportba ami kottra leégett. Szép egy alkotás, elnézve a dugókat amiket cseréltem az Enderen ez is leégett volna szerintem mostanra.
-
dugesz77
őstag
Én Yihua-t vettem majd két éve. 60W elég a mi szintünkön. Kerámia betétes, sokféle fejet lehet hozzá venni, hőfok állítható. Cseh raktárból nálad van hamar. Ha van egy állítható tápod (nekem ez volt itthon) akkor egy ilyen SH72 is jó lehet , ezt is tudom ajánlani bár a yihua-t jobban szeretem. Pisztoly pákát hagyjuk meg vastag vezetékek grundolásához ,érzékenyebb dolgokra nem szívesen ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
-
Reggie0
félisten
válasz
tvamos #24771 üzenetére
Sokmindent meg lehet, csak eppen sem minosegi forrasztasra nem alkalmas, sem megovni az alkatreszeket a forrasztas kozbeni termikus stressztol. Persze, barmire jo, ahogy a trabant is, hisz elvisz A-bol B-be. El kell fogadni, hogy ezek a pillanatpakak egy letunt kor letunt kezdetleges eszkozei.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz
energy4ever #24774 üzenetére
Magát a nyomatot elnézve szerintem van olyan jó. A fura, hogy nekem elég alul extrudáltnak tűnik ezzel ugyanaz a profil. Adok neki vagy 5%-ot pluszban a következő nagy nyomathoz és meglátjuk. És mintha szerintem kicsit jobban is kenődne azonos hőfokon, lehet abból is lekapok vagy 5 fokot.
De semmiképpen sem rossz anyag, nézek még egy kicsit komplexebb nyomtatást és kiderül mit tud.
-
Niczo
senior tag
Sziasztok! Hobbidrónosként gondolkodom egy 3d nyomtató beszerzésén. Elsősorban Fpv és egyéb kamera tartók, kisebb vázak nyomtatása lenne a cél. Ezt [link] találtam egész tűrhető áron (kb. 60e Ft-ig gondolkodom). Nincs semmi tapasztalatom, az első 3d nyomtatóm lenne, szeretném ha viszonylag könnyen elsajátítható lenne a használata. Kérdésem hogy a kiszemelt gép megfelelő-e, esetleg más javaslat ami ennél jobb lenne számomra?
-
Tikakukac
titán
No, ez itten a Filanora kő színű PLA-ja. Nem rossz, nem rossz.
Ami jó: szinte profilba nem is nyúltam bele a DD-ről váltva, azonos paraméterekkel simán nyomtattam ezt is. Kiszállítás baba volt, másnapra gyakorlatilag nálam volt a cucc. A "spullni" is mókás kinézetű.
Ami kevésbé jó: a tekercselés nem azt mondom, hogy rossz, de egyértelműen kézművesebb jellegű, mint amikkel eddig dolgoztam. Nem akadt még össze semmi semmivel, de lehetne jobb. Elférne egy kis tasak szilikagél is amúgy.
Ami azért tényleg nem volt szimpi: a zacskózás. A fekete az nekem majdnem, hogy úgy tűnik nem is lett rendesen kiszívva és aztán hegesztve a zacsiba, ezen kéne még fejlődni.
Összességében okés, örülök, hogy van hazai ellátás.
[ Szerkesztve ]
-
fuze
őstag
Ilyesmi akad valahol itthon, de ez nem túl bumszli pl buck converter forrasztáshoz?
-
Nekem ilyen pillanatpákám van (csak sárgában), 15 éve használom:
Csak ajánlani tudom. Előtte ugyanilyen pillanatpákát használtam, még apámtól örökölt csehszlovák készüléket, csak már öreg volt és szétesett. A mai napig működik.
Hőfokot nem lehet állítani rajta, cserébe 3-4ezer forint és örök élet+1 nap.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Nem azt mondom vegyél 150k-s pákát, mert amit a Weller is tud, az beteg egy otthoni usernek.
De van egy szint ami alatt tényleg szopó dolgozni, aprón szétnéznék forrzsenik által megunt prof. cuccok után. Plusz amit a macska is írt, EU-s raktár és kinti rendelés. 2-3 nap alatt megvan és még az is jobb, mint a conrad rommá árazva.
-
fape
senior tag
válasz
Reggie0 #24747 üzenetére
Konkrétan ez volt: Nidec V34809-35INT9f, 5300rpm, 220cfm
-
mc.g
aktív tag
A lényeg, hogy hőfokszabályozós legyen, azt javaslom, kb.310-320 fokon forrassz (hacsak nem valami nagy fémfelületet kell, mert akkor magasabb kellhet), persze ettől tapasztalat szerint eltérhetsz de 350 felett nem javaslom. Mindig friss forrasztóónnal forrassz, azaz forrasztóónt a páka végére, nedves szivacsba megtörölni, és friss ónnal forrasztani.
Ki vagy szétforrasztáskor mehetsz feljebb a hőfokkal ha szükséges, illetve adhatsz hozzá friss forrasztóónt, akkor könnyebben, szebben megy.
Ha két felületet össze akarsz forrasztani, elötte ónozd be mind a kettőt szépen külön-kölön, aztán össze egy ki plusz ónnal.
A forrasztás legyen mindig szép fényes, sima. Ha göcsörtös, az lehet, hogy csak ragasztás, és az nem feltétlen vezeti az áramot.(Vigyázz egyes olcsóbb-gagyibb pákák (pl. Lidl-s) szabályozhatóak, de nem hőfokszabályzósak, azok nagyon nem jók.)
[ Szerkesztve ]
-
fuze
őstag
Pár ezer Ft-os forrasztópáka megfelelhet nekem alkalmi használatra? Tudom, forrasztóállomás lenne az igazi, viszont ha ezek a hőszabályzós olcsóságok is megteszik, akkor nekem elég lenne:
[link] -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #24666 üzenetére
utolsó esély rovat: @Budapest és környéki júzerek: ma napközben tervezek rendelni a Filanora-tól egy nagyobb adagot (PLA 8-as csomag magamnak), ha valakinek kellene esetleg ingyen szállítás.
PM plz, ha kell.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
Creality Ender 3 MAX összeszerelés + tesztnyomtatás.
Craftbot FLOW IDEX XL második nekifutás.[ Szerkesztve ]
-
fuze
őstag
Én is pont ma nézegettem, hogy mire cserélhetném le a ventiket. A PSU rohadt hangos, a többi nem vészes. (Bár megmondom őszintén volt már olyan laptopom aminek ekkora hangja volt)
Ez a design jónak tűnik. Persze a forrasztást nem fogom megúszni, már egyre többször ütközöm ebbe. Ideje megtanulni.[ Szerkesztve ]
-
Darko
senior tag
Jó, rosszul és finoman fogalmaztam, úgy látom nem jött le az irónia a válaszomból. Keresgéltem, de szerintem ebben a kategóriában nem igazán léteznek halk darabok, szerencsére nem vagyok egy légtérben a nyomtatóval, így egyelőre elengedem ezt a kérdést.
-
kempelen77
csendes tag
válasz
2thletme2day #24729 üzenetére
Fordítsd meg . A sima üveg része jól használható.
-
Reggie0
félisten
válasz
2thletme2day #24729 üzenetére
Megprobalhatod valami durva oldoszerrel kitisztitani a porusokat, de ha csak siman elkopott, azzal sokmindent nem lehet tenni.
-
2thletme2day
őstag
Ultrabase-em már nem úgy tapad középen mint régen. Lehet ezzel valamit kezdeni vagy csak az a megoldás marad, hogy próbálom a szélek felé elhelyezni a modelleket amennyire lehetséges?
-
Tikakukac
titán
válasz
dugesz77 #24727 üzenetére
Nem mentem át semmibe, csak pontosan tudom hogyan működik ez a fajta "gyári" megoldás, éppen ezért igen vicces az ehhez ragaszkodás. Esetedben ez egy dobozt illetve egy brand logót jelent.
Vettél egy szitázott akármit és egy nyomtatott dobozt, belül egy ugyanolyan cuccal, mint ezer másik kínai termék. A Creality nem az a szint, ahol a "gyári", mint olyan bármilyen extra dolgot jelentsen vagy érdemes legyen a direkt ilyenekre vadászgatásokra. Erre céloztam
Te a brand felé már adtál egy értéket, ami hát messze nincs még ott
-
dugesz77
őstag
válasz
AndrewTdi #24712 üzenetére
Nem megyek a falnak ha nem válik be végül is 1,5 kg filament árában kaptam készhez.
Igazából nekem ez onnan indult, hogy se nema17-em se plusz görgőim sem a hotendemhez nem volt pótalkatrészem. Már rég kellett volna vennem , másfél éve nyúzom a gyári alkatrészeket .A DD annyira nem is érdekelt az dualgear extruder + Capricorn PTFE cső a hotend fixel tök jól elvoltam.
Viszont szeretem a gyári , bolond biztos dolgokat.
Ezért vettem anno 1.1.5 creality silent lapot is az Enderbe és nem indultam SKR felé. Akkor is jól megkaptam ,hogy az sokkal jobb lett volna ,mert nyílt meg a 32bit. Ilyen vagyok, ha van gyári odavaló azt fogom venni.
Persze ha nem válik be, lépek tovább, elbontom , lesz pótalkatrészem, bukni nem fogok túl sokat. Nehéz az biztos eddig egy bloweres Satsana volt fent ahoz képest dupláztam súlyban. -
moex1
tag
Jó rég volt, de közben erre is meg lett a válasz, leírom ide az utókornak, hátha valakinek hasznos lesz egyszer.
Titan aero flexibilis filament nyomtatás nem igazán működött, mert az extruderen belül "kibuggyant" a filament és innentől kezdve már nem a hotend felé vándorolt, hanem szerte a nagyvilágba.
Megoldás:
1. sebesség. 10-15mm/s. 20-nál már gondok adódnak. Kis sebességen egyenletesen. (Nálam retract is 0 lett)
2. Betét a Titanba, hogy az útvonalat ne tudja semerre elhagyni a filament. [link] Kell hozzá egy pici PTFE csövet is faragni.Azóta több 16-18 órás nyomat is gond nélkül lejött.
-
moex1
tag
válasz
Mr.Csizmás #24711 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy nekem a nyáron a 4 tekercs PETG és a fél kg flex több mint egy hónap alatt jött meg tőlük.
-
fuze
őstag
Ender 3 V2 First try.
Nozzle: 200
Heat bed: 60Nem rossz...
Az egyik sarka jött fel minimálisan,
illetve az x nincs teljesen középen, inkább balrább van 2 mm-el. Az Y ghostol kicsités az is ugyanígy balrább van.Lol, hát a modellen sem volt középen a betű. Akkor pontos.Van valami jó leírás arra, hogy a calibration cube hibái milyen szükséges korrekciókról árulkodnak?
Illetve a Z rod olyan atom ferde, hogy megőrülök. Gondolom számít
[ Szerkesztve ]
-
adatfalo
senior tag
válasz
trialkornel #24709 üzenetére
Igen, nekem is az a tapasztalatom, hogy a nagykerek többsége kifogyott a filamentekből. A Herz, Philament, Filanora, stb-n is meglátszik a járvány okozta visszaesés, de azoknál legalább még folyamatos a gyártás. Köszönöm a tippeket!
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #24702 üzenetére
Hello,
Én beneveznék egy ilyenre:
https://www.filanora.eu/filanora-filacorn-pla-bio-plus-filament-175mm-1kg-feher -
AndrewTdi
addikt
válasz
dugesz77 #24689 üzenetére
maga ez a motor kb 300g. plusz még a sallangok. veszel egy bmg-t, egy pencake motort, kinyomtatot hozzá a konzolt, és kb 220grammból kijön az egész. és nem lesz drágább, mint amit most vettél.
Azt a motort tehették volna a görgők felé, jobban eloszlik a súlya, mert így eléggé előre helyezkedik a súlypont.
[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz
trialkornel #24709 üzenetére
Valszeg azért ugyan az a (szegényes) kínálat mindenhol, mert ugyan abból a nagykerből dolgoznak :S
-
trialkornel
tag
válasz
adatfalo #24706 üzenetére
Ahogy nézem az eddig népszerű webshopokat, ahol volt mindenféle filament, teljesen legatyásodtak a készleteik. Szal kb örüljünk hogy kapni még valahol filát.
Amit tudok ajánlani, ahol van többféle anyag, megfizethető áron és jó minőségben, az a filanora és a filamentpro. Szerintem ők lesznek most egy darabig a fő ellátók.[ Szerkesztve ]
-
fuze
őstag
Reggel nyitásra mentem a csavarboltba, hogy vásároljak megoldást az elnyalt furatra. Na... hát alumínium menetet nem húzunk izomból... Hülyegyerek (én) úgy csinálta. Pedig szereltem már laptopot is, ott nem csináltam ilyen hülyeséget.
Szerencsére... megoldottam.
-
fape
senior tag
- Noctua az az tuti csendes, cserébe csak 5V vagy 12V-s. Oda kell egy bec és nem olcsó.
- Aliról én az Alseye-t ajánlom ez is 12v-s. Ha esetleg befér a 4020 is akkor ki lehet próbálni, hogy mennyire megy 8-9-10V-ről, ott tuti halkabb. De ugyan ezt el lehet játszani 4010-zel.
- Bg-n vannak Creality néven futó ventik, amiből van silent is, csak gyanúsan nincs mellette decibel.
- De találtam tme-n is ott legalább van decibel írva és nem kell rávárni.[ Szerkesztve ]
-
adatfalo
senior tag
Hello.
Minimálisan off a téma: Nem tudjátok, hogy melyik magyar nagykernek van nagy filament választéka (anyag, szín, márka, minden értelemben)? -
-
fuze
őstag
Túl lehet húzni az enderben a csavart annyira, hogy forog benne? Megbolondulok mindjárt. Volt egy csavar amit nem is húztam meg annyira, és elkezdett forogni. Utána persze elkezdtem szarakodni a többivel, azt hittem összecseréltem egy hosszabbal, de nem... Nem értem komolyan. Most már több is van ami laza
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Direct One (műholdas és online TV)
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Tidal
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- A KOReader ebook olvasó program
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- TP-Link TL-SG1024D Hálózati Switch
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Latitude 5520 27% ÁFA 15.6" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- iPhone 15 Pro Max / 256GB / Natural Titanium / Gyári kártyafüggetlen (289)