- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Hisense LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz laskr99 #42098 üzenetére
Hát oké, de ez rontja a nyomtatás minőségét, mert utazásoknál is szivárog, tehát ha sokat utazik a fej, akkor szépen ürül ürül a fej és utána nem nyomtat szépen.
Akkor szerinted nem a nyomtatónak van baja a filament lesz a gond? Nem rég bontottam ki a filamentet.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Az mitől lehet, hogy amikor egyszerű alakzatot nyomtatok, pl egy 100x100x1mm-es sima lap, akkor teljesen sima a felület. Viszont ha ezt a felületet teleteszem kör alakú lyukakkal, akkor közel botrányos felületet kapok (alja, oldala sima), ha négyzetekkel, akkor egy fokkal jobb.
A sebességet kellene ilyenkor csökkentenem?
Még egy kis infó, ugye ezt a Value Pack PLA-t használom, na ez kezdésnél, amikor felmelegedett a nozzle tekerés nélkül is jön ki a fejből, amikor még nem kellene...
[ Szerkesztve ]
-
Keef_Lee
senior tag
Nagyon durván nem tudom leszedni újabban a nyomtatást az üvegről. Ender 3v2 gyári. Sunlu filament.
Már újabban úgy kell, hogy ne verjem szét a paklival túrással az egészet, hogy az üveggel együtt leveszem. Az üveget megdöntve a szőnyegre állítom és a spaklival ütöm tőben, mint állat. -
fuze
őstag
válasz MrAlex #42088 üzenetére
Iiigen... csak az offset értékeket kevertem össze. A probe offset és a mesh minimum volt a gond.
Egyébként már majdnem feladtam, annyira nem jött össze a first layer. Volt minden... figyelmetlenség, klipper ismeretek hiánya... Ráadásul szétkaptam a bowden setupot és az általam áttervezett blower házikón teljesen rossz helyen voltak a furatok.
Persze ilyenkor már muszáj valahogy összehozni, hogy nyomtathassak javított tárgyat. Kábelkötegelő+ nyeklett az egész ahogy rángatta az orbiter, aztán egyszer csak sikerült
Most hogy végre tudok megint nyomtatni, az lenne a kérdésem, hogy a blower hangját mivel tudnám tompítani? Igazság szerint engem a műanyag szélcsatorna hangja zavar. Erre van ötletetek? Vagy van olyan kialakítás ami halkabb? Én arra gondoltam, hogy nagyobb falvastagsággal, vagy ezt a részt kemény tpu-ból kinyomtatva csökkenthetnék a hangerőn. Vagy ez hülyeség?
adms.hu | UI Designer
-
haxiboy
veterán
válasz MrAlex #42088 üzenetére
Az hogy probeolásnál nem tudsz kijjebb menni mint a beállított asztal méret, és az adott pont felett nem tud probeolni mert a probe offset miatt mondjuk 100-as X -nél hogy 100-at megprobeolja és van egy -20-as offset 120-nál probeol. Így előfordulhat hogy a toolhead a megadott maximum koordinátákon kívülre kerülne.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Ton-ton
tag
Klipperrel (vagy hasonlóval) megoldható, hogy két nyomtatót vezéreljen?
Tehát egy raspberry pi4-ről szeretnék egy időben két gépet működtetni (nem nyomtató, csak marlinos arduino mega lapok, amik fizikailag lényegesen lassabbak lesznek mint egy nyomtató).http://qtp.hu
-
fuze
őstag
A klipperes bed mesh levelt próbálom konfigurálni, de azt írja out of range. Nem értem őszintén, hogy miért megy kintebb, nekem a config alapján nem logikus. Mit nézek be?
Azt írja: Move out of range: 222.000 30.000 5.000 [0.000]
[stepper_x]
step_pin: PC2
dir_pin: PB9
enable_pin: !PC3
microsteps: 16
rotation_distance: 40
endstop_pin: ^PA5
position_endstop: 0
position_max: 220
position_min: -14
homing_speed: 50
[stepper_y]
step_pin: PB8
dir_pin: PB7
rotation_distance: 40
endstop_pin: ^PA6
position_endstop: 0
position_max: 210
position_min: -17.5
homing_speed: 50
[stepper_z]
step_pin: PB6
dir_pin: !PB5
rotation_distance: 8
endstop_pin: probe:z_virtual_endstop
#position_endstop: 0.0
position_max: 250
position_min: -6.0
[extruder]
max_extrude_only_distance: 100.0
step_pin: PB4
dir_pin: PB3
full_steps_per_rotation: 200
rotation_distance: 4.637
nozzle_diameter: 0.400 #set your nozzle diameter
filament_diameter: 1.750
heater_pin: PA1
sensor_type: EPCOS 100K B57560G104F
sensor_pin: PC5
control: pid
max_extrude_only_distance: 500
max_extrude_only_velocity: 120
pressure_advance: 0.025 #to be calibrated
pressure_advance_smooth_time: 0.03 #to be calibrated
# tuned for stock hardware with 200 degree Celsius target
pid_Kp: 21.527
pid_Ki: 1.063
pid_Kd: 108.982
min_temp: 0
max_temp: 250
[bltouch]
sensor_pin: ^PB1
control_pin: PB0
x_offset: -46
y_offset: -12.5
samples: 2
speed: 2
#z_offset: 0.0
[safe_z_home]
home_xy_position: 160,122.5 # Change coordinates to the center of your print bed
speed: 50
z_hop: 10 # Move up 10mm
z_hop_speed: 5
[heater_bed]
heater_pin: PA2
sensor_type: EPCOS 100K B57560G104F
sensor_pin: PC4
control: pid
# tuned for stock hardware with 50 degree Celsius target
pid_Kp: 54.027
pid_Ki: 0.770
pid_Kd: 948.182
min_temp: 0
max_temp: 130
[bed_mesh]
speed: 80
horizontal_move_z: 5
mesh_min: 14, 17.5 #!!min and max co-ords are based on the probes location not the nozzle!!
mesh_max: 190, 190 #needs to be calibrated for your individual printer
probe_count: 5,5 #this is the number of probing points on X then Y axis
mesh_pps: 2,2
fade_start: 1
fade_end: 10
fade_target: 0
adms.hu | UI Designer
-
azbest
félisten
válasz axlfsi #42080 üzenetére
ha fizikailag megkopik a mintázat, akkor romolhat. Így készülnek egyébként a különböző zárjegyek hologramjai is. De a bakelit lemez nyomásra is hasonlít. Sőt a cd lemez még jobb példa. A hologram lényegében interferencia és van olyan fajtája, amikor ezt az interferencia mintát kimaratják egy anyagból és azt használva lehet sokszorosítani préseléssel / öntéssel.
Az ilyen holgram matricán van bevonat, ezért nem tudod lemásolni simán, de a bevonatot leoldva lehetséges. Ezen az asztalon nincs az interferncia mintázat bevonva átlátszó réteggel.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz dugesz77 #42077 üzenetére
Én csak azt nem értem; ez "nem fogy el?!" ...tehát amíg erre nyomtatok, mindig ilyen lesz a nyomat alja?!
...mindjárt veszek belőle hármat is!
(valaki magyarázza már el konyhanyelven a hétköznapi embernek, hogy miként is működik ez... persze, tudom, gugli-a-baratom)˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
dugesz77
őstag
Megérkezett a PEY lap négy munkanapon belül. Háromféle minta közül én a körköröset vettem. Élőben is marha jól néz ki tényleg átkerül a "minta" a nyomtatásra.
[ Szerkesztve ]
-
Janos46
tag
A2plus - Assembly
Ha valakit érdekel, lefordítottam (remélhetően kevés félreérthető hibával) a 42 fájlból álló programból a 19 legfontosabbat. Aki használja és az angol nem az erőssége annak valószínűleg segítég lenne. De ha már ennyit dolgoztam vele ne vesszem kárba a munkám, másnak is segítek vele (remélhetőleg). Aki kéri, sziveen elküldöm, legalább a hibákra felhívná a figyelmemet.
Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
-
-
syler123
veterán
Az egyik modellnél ezt írják:
perimeters: 3 (or more - without infill for faster printing)Ilyen perimeters beállítást még a keresővel sem dob fel a cura.
Ez egyébként a Honeycomb storage wall, a hétvégén már 1-2 nagyobb elemet ki szeretnék nyomtatni, de 10% infillel kb vagy 18-20 óra (bár elég rosszul tippel a cura is és az octoprint is), lehet ezzel a beállítással még lehetne spórolni az idővel, de nem találom.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz laskr99 #42065 üzenetére
Én úgy csinálnám, hogy a támaszok felfele nézzenek, hogy sík legyen az alja és akkor tudod support nélkül nyomtatni. Kikapcsolod az alsó és felső tömör rétegeket és beállítod mondjuk a honeycomb infillt, akkor az alja és a teteje honeycom mintájú lesz. A felső részből levágsz valamennyit úgy, hogy "parts" maradjon az objectben és annak a kis levágott partnak adsz alsó és felső tömör réteget. Így meg tudod oldani, hogy felül tömör legyen alul pedig honeycomb mintás.
Csináltam egy gyors "polcot", hogy kb hogy nézne ki.3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS
-
laskr99
addikt
Hogy terveznétek meg egy polcot, hogy ne legyen filament zabáló?
Kb 2 telefont és 1 tabletet kellene tartania, amit én terveztem eddig 400g lenne a teljes polc, ami rohadt sok. Minden falat ami van, 4mm-re terveztem.
fuze : Nincs mit, sokszor van, hogy én is belefutok valami ilyenbe, az előbb véletlen fuzzy skinnel kezdtem nyomtatni
[ Szerkesztve ]
-
fuze
őstag
válasz laskr99 #42059 üzenetére
Hmm nem nagyon értem, minden beállítás az alap Prusaslicer. Egyedül azt a 3 sort adtam hozzá, ami a bed mesh aktiváláshoz kell. Redditen is kerestem infót és egyelőre semmi.
Persze lehet hamarosan megszűnik a probléma, mert megy fel a Klipper
[ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
fuze
őstag
Mi baj van ezzel a g-code-al? Az első layer után wipe-ol egyet a skirt-ön és azonnal átkapcsol 120 fokosra a hotend. Ha itt visszaállítom manuálisan a nyomtatón, akkor jó végig. Melyik sor okozza? (Ender 3V2, Jyers, Prusaslicer)
G90 ; use absolute coordinates
M83 ; extruder relative mode
M104 S150 ; set temporary nozzle temp to prevent oozing during homing
M140 S{first_layer_bed_temperature[0]} ; set final bed temp
G4 S30 ; allow partial nozzle warmup
G28 ; Home all axes
G29 L1 ; Load Mesh at Slot 1
G29 A; Activate UBL
G29 J2 ; Tilt Mesh on 4 corners
G1 Z50 F240
G1 X2.0 Y10 F3000
M104 S{first_layer_temperature[0]} ; set final nozzle temp
M190 S{first_layer_bed_temperature[0]} ; wait for bed temp to stabilize
M109 S{first_layer_temperature[0]} ; wait for nozzle temp to stabilize
G1 Z0.28 F240
G92 E0
G1 X2.0 Y140 E10 F1500 ; prime the nozzle
G1 X2.3 Y140 F5000
G92 E0
G1 X2.3 Y10 E10 F1200 ; prime the nozzle
G92 E0adms.hu | UI Designer
-
-
syler123
veterán
Kipróbáltam ezt a Creality PLA Value Pack filamentet. Szépen lehet nyomtatni vele, megéri az árát.
3270 Ft-ra jött ki / kg. (alza)
[ Szerkesztve ]
-
fuze
őstag
-
Saccco
nagyúr
válasz laskr99 #42049 üzenetére
Speciel láttam, mert valaki mutatta nekem, aki konkrétan ismeri az elkövetőt.
Mondjuk nem írja, hogy mekkorát üt. Minek az erősebb rugó?
Nálunk nem egyszerű 15x1,0mm-es csövet szervezni, inkább a 16x1,5mm a járatos.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
laskr99
addikt
https://www.printables.com/model/546138-caliburn-4-2023-eu-edition-metrisch-standard-kurzd
Ezt láttátok már?
Kérdés, hogy lehet e erősebb rugót belepakolni -
Magozobetyar
csendes tag
válasz Janos46 #42043 üzenetére
Fordításra ajánlásaim, az adott szoftvert nem ismerve, de mint gépész:
Constraint: Catia V5 Modellezés és Végeselem módszer előadásokon is inkább a kényszer szót használták az előadók, így úgy vélem, hogy ez a hivatalos szakkifejezés.
Vertex: csúcspont (sokszögnél)
on a part: egyik alkatrészenon another part: egy másik alkatrészen
centre of feature will be taken as Point definition. A kiválasztott elem középpontja lesz a kiválasztott pont.
-
fabula
őstag
A Noctua halkabb, cserébe sokkal kisebb a légszállítása, alkatrészhűtőnek végképp nem tenném fel.
A GDSTime jó ventiket gyárt, több nyomtatóhoz is használtam, nem halk, de nekem beváltak és jobban hűtenek, mint az azonos más típusok, cserébe nem is annyira olcsók.
Sokan javasolják és használják a GDSTime ventiket 3D nyomtatókba, gondolom nem véletlenül.
De te döntesz, halkan vagy jól hűtöd a nyomatot .[ Szerkesztve ]
-
fuze
őstag
Kezdi megadni magát a gyári ender tárgyhűtőm. Kétféle 5015 radialt néztem. Arra gondolok, hogy a drágább lesz a jobb, de hátha ti már többet tudtok. A setupom ezen kívül teljesen Noctua, szóval ha lehet a halkabbat választanám. Az LDO-nál nem találtam db értéket sehol.
Fun fact, most először váltok direct drive-ra. Készül a satsana remix az orbiter v2-höz
adms.hu | UI Designer
-
ecaddsell
aktív tag
válasz Janos46 #42043 üzenetére
Nem ismerem a SW-t (a SW funkciói sokat tudnak segíteni a kontextusban így pl. lehet a "kényszer" jobb a "megszorítás helyett", az "alkotóelem" helyett a "rész" vagy "alkatrész" stb.), de kb. így fordítanám:
("A2plus_Constraints",
"Pont-pont megszorítás létrehozása (PointIdentity)" + "\n\n" +
"Válassz ki:" + "\n" +
"1) egy csúcsot, kört vagy gömböt (az egyik alkotóelemen)" + "\n" +
"2) egy csúcsot, kört vagy gömböt (a másik alkotóelemen)" + "\n\n" +
"Ha Kör vagy Gömb van kiválasztva," + "\n" +
"akkor az idom közepe lesz a pontdefiníció."
) + "\n\n" +
anslate("A2plus_Constraints",
"Megfelelő kiválasztás után a Gomb aktívvá válik."[ Szerkesztve ]
-
Janos46
tag
Sziasztok.
Remélem itt nem csak hw-val való értekezés van. Használni kezdtem az A2plust kiegészítő sw-t. Mivel az angolom meglehetősen alapvető és a progiban sok ismeretlen utasítás van, ezért elkezdtem lefordítani azokat. Eddig 17 *.py részt többé kevésbé érthető módon lefordítottam a Google és a Deepl segítségével. Azonban az egyik részben (A2p_constraint) több ilyen és ehhez hasonló szöveg van. Ha kérhetnék hozzáértő embert ,aki korrektúrázná az általam lefordított rész, megköszönném. Az (on a part)-ot egyáltalán nem értem.
Egyébként ha hasonló cipőben járó felhasználó is van, akkokr nagyon szivesen elküldöm neki a lefordított részeket.
("A2plus_Constraints",
"Create the Point-to-Point constraint (PointIdentity)" + "\n\n" +
"Select:" + "\n" +
"1) A vertex, a circle, or a sphere (on a part)" + "\n" +
"2) A vertex, a circle, or a sphere (on another part)" + "\n\n" +
"If the Circle or Sphere is selected," + "\n" +
"centre of feature will be taken as Point definition."
) + "\n\n" +
translate("A2plus_Constraints",
"Button gets active after correct selection."
------------------------------------------------------------
("A2plus_Constraints",
"Pont-pont kényszer létrehozása (PointIdentity)" + "\n\n" +
"Választás:" + "\n" +
"1) Csúcs, kör vagy gömb (on a part)" + "\n" +
"2) Csúcs, kör vagy gömb (on another part)" + "\n\n" +
"Ha a Kör vagy a Gömb van kiválasztva," + "\n" +
"a tereptárgy közepe lesz pontdefiníció."
) + "\n\n" +
anslate("A2plus_Constraints",
"Helyes kiválasztás után a Gomb-al válik aktívvá."Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
-
laskr99
addikt
Kisebb terhelést viselő alkatrészt nyomtatnátok 2 részből?
Zuhanyfejet tart, de hogy jó irányban legyenek a rétegek, ne terhelés irányban, fektetve 2-be vágva csinálnám
-
cree
csendes tag
válasz haxiboy #42036 üzenetére
Csak tizedig (tolómérő) fizikai mérés (nem a skálázott ) felbontás mikrométeren azért van racsni (nyomaték határoló) hogy állandó egyforma össze szorossal tudjál mérni mert százados pontossághoz ez kell!
Mivel a tolómérő párhuzamja billen (kottyan) a tizedes mérést is el tudja csalni...Tudás ingyen van csak a tudatlanságot kell megfizetni!
-
-
Guba4
tag
Ma megérkezett a Beagle kamerám, egy nap próba után nagyon pozitív a kép. Amit tud, azt jól tudja, kényelmes, egyszerű. Tudom, hogy nem helyettesíti a klipperesítést, de a hozzám hasonló kezdőknek, nagyon hasznos lépés lehet.
[link][ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz haxiboy #42036 üzenetére
Alisat rendeltem Mondjuk az csak tized miliméteres, de szerintem annál pontatlanabbul tervezek, mint hogy századokkal kelljen számolnom. Bár kicsit megbántam, hogy ezt a részét nem figyeltem.
Nem is gondoltam, hogy ilyesmit találok piacon, de megnézem.
Nem régen volt lidl-ben, lehet megnézem van-e még nekik
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Scallion #42032 üzenetére
Próbálgatom.
Le van írva valahová, hogy pl a belső 6 szögnek mekkorának kell lennie? Mennyit kell ráhagyni? Már csak azért, mert a hivatalos oldalon le van írva, hogy 6.3mm oldaltól oldalig a kivágás, de azt már nekem kell kitalálnom, hogy mennyit hagyjak rá, hogy egy belső 6szög beférjen, most ezt 0,1 mm-enként próbálgatni fantasztikus 3-4 próba kell kb mire eltalálom a méretet és akkor még nem tökéletes.
Mondjuk most esett le, hogy nem törtem le a 6szög végét, jóhogy nem ment bele.haxiboy: lehet az lesz, de még a tolómérő nem jött meg, szóval mérőszalaggal nem egyszerű pontosnak lenni
Nekem pl van ilyen LIZS-2 EP kenőzsírom itthon, lehet ez sem lenne rossz.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz syler123 #42025 üzenetére
Kell kalibrációs nyomtatás, amivel ki tudod számolni az anyagoknak hogy mennyi a zsugorodás. Így dimenzionálisan - közel - tökéletesen lehet nyomtatni. Az ilyen olyan figuráknál és dísztárgyaknál ez nem probléma.
Látom itt hogy most nagyon a szilikon zsír stb a téma.
Én a Favorit Lit2-EP -t használom, nagyon finom és nagyon tartós.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
syler123
veterán
válasz syler123 #42030 üzenetére
Valamit tuti nem értek ezzel a Honeycomb storage wallal kapcsolatban.
Van ugye az az elem ami megy a falra, azt értem melyik fele van befele / kifele.
Akkor van kis patentos elem, ami pl vagy lukas (insert-empty.stl) vagy csavar megy bele.
Namármost ha ezt az insert-empty-t pl beteszem, azt kb soha többet nem lehet kiszedni, pedig gondolom azt az elemet kellene rászerkesztenem pl egy akkutartóra, vagy csak azt a 6 szöget, ami a közepe (a nyitott rész)? Azt meg nem tartja semmi, simán kicsúszhat.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz gyantaszuz #42029 üzenetére
Én most nézem, hogy fordítva tettem bele azt az elemet, jó hogy beleszorult
-
gyantaszuz
aktív tag
válasz syler123 #42027 üzenetére
Szerintem nem oszt, nem szoroz az a kis elteres. De teljesen mindegy, hogy melyikhez viszonyitva vegzed a meretezest. Mondjuk en nem nyomtatnam ujra csak ezert a mesh reszt. Amugy meg arra figyelj, hogy nem mindegy melyik iranyba neznek a hatszogek. Az also/felso elenek kell vizszintesnek lennie, mert az insertek ugy lesznek jok. Bar ez csak akkor szamit, ha eleket csinalsz a kulso reszeknek. Nekem sajnos igy szuletett meg a 'akko' jo lesz majd a garazsba' fal
-
ezozo
tag
válasz axlfsi #42014 üzenetére
Szereztem szilikon zsírt,meg egy japán cuccot,photolube a neve,bálna zsírnak is hívják akik használják,lehet csak poénból,ezekkel van megkenve például a dvd mechanika csúszó része,müanyagok,fehér krémszerű,azt is letesztelem.
LG 50UK6950PLB-POCO X3 Pro 8/256-Ps4 Pro-Ender3 v2
-
syler123
veterán
válasz gyantaszuz #42026 üzenetére
Köszi! Akkor maradok a PLA-nál, olcsóbb is
Az a baj, hogy akkor ugye az összes fellelhető modellt kisebbre kell nyomtatni és akkor pl bizonys eszközök nem fognak belemenni, ne nyomtassam inkább nagyobbra a háló részt? -
syler123
veterán
Tényleg, ha már a PET a téma.
A petg rugalmasabb anyag gondolom ,mint a PLA.
Nyomtattam 1-1 elemet a Honeycomb storage wall-ból, csak hogy hogyan passzolnak. 1 csavarozós bepattintós elemet meg egy 1 rácsot.
PLA-ból nyomtatva kicsit nehezen, de belemegy, de utána azt lehetetlen kiszedni, pedig ennek az lenne a lényege, hogy át tudom rendezni a falat
PETG-ből jó lenne?
Alzáról mindenképpen szeretnék még a kuponosdival rendelni 1-2 Creality value packot, de akkor lehet vennék petg-t is, ott verbatim van, ami árban és minőségben megfelelőnek tűnik.
Közben meg látom, hogy sokan használtak PLA-t, lehet 101%-on kellene nyomtatnom a falat és akkor lenne egy kicsit könnyebben kiszedhetők lennének az elemek.
[ Szerkesztve ]
-
-
dugesz77
őstag
válasz syler123 #42011 üzenetére
Kicsit drága de én a WD40 Lithium spayt használom. Oda fújod ahova kell nem kell fecskendőbe tenni vagy kenőpálcát használni kenéshez. Úgy voltam vele, hogy sokáig elég amúgy is és nem ezen fogok spórolni egy többszázezres nyomtatónál. Nekem bevált.
-
cree
csendes tag
válasz peugeotmate #42016 üzenetére
4...5 hete kezdtem csak de nem volt egyszerű talán a vágó többet szivatot min a szálgyártó!
Tudás ingyen van csak a tudatlanságot kell megfizetni!
-
axlfsi
veterán
válasz syler123 #42011 üzenetére
Több kúton is kerestem, de esélytelen. Egyiken megígérték viszont, hogy berendelik (csodálkoztam is), aztán mikor eljött az ideje, egy hét múlva, azzal hívtak fel, hogy ja, megésem...
Webshopból rendeltem (most nem tudom hol a legolcsóbb, de google megmondja).ui.: egyébként vicces, hogy a saját terméküket nem tartják/forgalmazzák a kutakon
[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
cree
csendes tag
Jó a petg fogas kerékhez de a fal vastagságot rá kel kalkulálni fogazatnál teljes kitöltés legyen ! A műanyagnál nem használnék ásványi alapú kenőanyagot (beépülö molekula) legtöbb műanyag is ásványi molekula igy oldják egymást idővel reped és törik az érintet műanyag!Valami állat eredetű pl marha fagyú..stb
-
syler123
veterán
Kenőzsírt ti hol szoktatok venni? Írtátok, hogy a MOL Liton LTA 3EP ajánlott, ilyen lehet mol kúton venni kis kiszerelésben vagy esélytelen?
A Sovol SV06 plus full száraz volt és elég sok zsírt elkentem már rá, de így vajsimán fut. Inkább kenegetem rendszeresen, mert 2 nap után már kéri.
-
cree
csendes tag
Amikor lemosom Clin üvegtisztító a extrudálás előt a pet palack szalagot letisztítom ez marad utána (nem cimke ragasztó)az nincs már rajta ezen!
-
cree
csendes tag
válasz szabieable #42007 üzenetére
Csak formázom !
Nem bedarálom és exrudálom ott tudod megcsinálni az adalék hozzáadást!
A Glycolt bekristályosodást akadályozta meg és alacsonyabb olvadáspontot ad a sima petnek ezt el tudom kerülni ha 250..260cn dolgozok a pet-el !Tudás ingyen van csak a tudatlanságot kell megfizetni!
-
szabieable
aktív tag
Glycolt is adsz hozzá? Mert anélkül nem lesz petg belőle
Plusz ha már úgy veszed, hogy ingyen szemét refurbished, kiszámoltad mellé a munkaórát meg a húzógép fogyasztását, hogy mennyire jön ki így egy tekercsnyi anyag?
Szép és jó dolog ez az otthoni újrahasznosítás de nem tudod garantálni a minőséget és az átmérőt. -
haxiboy
veterán
Még a brutál drága (otthoni) extruderek sem tudnak olyan pontossággal gyártani mint a legalja filament gyártók ahol tömeggyártás van.
Persze ha van egy viszonylag nagy pontosságú szenzorod a filamenten, amivel adaptívan tudod a flow-t szabályozni menet közben, akkor lehet értelme az újrahasznosítással bíbelődni, de ahogy többen is írták előttem. Time is money friend.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
tag
válasz Ton-ton #42003 üzenetére
Viszont vannak már olyan megoldások is, amik darálják a PET-et és a ledarált anyagból húzzák az új szálat. Ez azért is jobb, mert lehet hozzá keverni rendes PETG mesteranyagot, ezen kívül a darálás sokkal gyorsabb eljárás, mint a palackokból egyesével szálathúzni. Próbálkoztam én is az újrahasznosítással van is gépem hozzá, de porosodik már 1 éve, egyszerűen nincs rá időm.
3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS
-
Ton-ton
tag
Igen, itt akadt el nálam is az újrahasznosítás.
Tetszett, nézegettem videókat, stb.
Azonban amikor lemértem egy palackot (levágott alsó és felső résszel), és kiderült, hogy 50 kellene belőle 1kg anyaghoz, akkor el is vetettem az ötletet...
Egyszerűen az időm drágább. A befektetett munka (gép építés), és a fila gyártáshoz felhasznált energiáról nem is beszélve.http://qtp.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Sweet.tv - internetes TV
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Háztartási gépek
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Óra topik
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook