Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Canon MILC: EOS R és M topik
- ZIDOO médialejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gigabyte alaplap topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz AndrewTdi #20824 üzenetére
Gondolom bármelyik számtech boltban vagy mikroelektronikai alkatrészekkel foglalkozó boltban lehet kapni. A driveren mérd meg, hogy mekkora hely van, ahol még rövidzárlat okozása nélkül elfér és aszerint válassz valamit. Ram, gpu ram, chipset, vrm hűtő kulcsszavak. A bigtreetech 1.2-esen kb 9*11mm talán a hely...
Csak random példa [link][ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz AndrewTdi #24712 üzenetére
Nem megyek a falnak ha nem válik be végül is 1,5 kg filament árában kaptam készhez.
Igazából nekem ez onnan indult, hogy se nema17-em se plusz görgőim sem a hotendemhez nem volt pótalkatrészem. Már rég kellett volna vennem , másfél éve nyúzom a gyári alkatrészeket .A DD annyira nem is érdekelt az dualgear extruder + Capricorn PTFE cső a hotend fixel tök jól elvoltam.
Viszont szeretem a gyári , bolond biztos dolgokat.
Ezért vettem anno 1.1.5 creality silent lapot is az Enderbe és nem indultam SKR felé. Akkor is jól megkaptam ,hogy az sokkal jobb lett volna ,mert nyílt meg a 32bit. Ilyen vagyok, ha van gyári odavaló azt fogom venni.
Persze ha nem válik be, lépek tovább, elbontom , lesz pótalkatrészem, bukni nem fogok túl sokat. Nehéz az biztos eddig egy bloweres Satsana volt fent ahoz képest dupláztam súlyban. -
Wasquez
senior tag
válasz AndrewTdi #25314 üzenetére
Hobbi 3d nyomtatásban nem vagyok kompetens, csak tegnap kezdtem a nyomtatást, csak én az ezen az ipari vonalon dolgozom, és a műanyag az ott is meleg!
Szóval nagyon nem mindegy, mindent befolyásolnak a helyes technológiai paraméterek, szilárdság, felület...stb.
A PLA-nak alapból nem kell akkora hőmérséklet, és minél magasabb a hőmérséklet, annál jobban degradálódik az alapanyag, törékenyebb lesz a végtermék.
A sebesség az én elgondolásom szerint szintén a szilárdságot befolyásolja, jobban összehegednek a szálak, mert a nyomtatófej fúvókája ~190-250°C, tovább tartózkodik az adott helyen. A ABS pl lényegesen nehezebben olvad, ezért a jó hegedéshez is több időre van szüksége. A szál előtolás is fontos paraméter, hőmérséklet és alapanyag nagyban befolyásolja, hogy milyen sebesség kell hozzá. Minden-mindennel összefügg, és lehet, hogy odafigyelés nélkül is lesz egy műanyag bigyód, de mennyire lesz erős és szép, meg mérethű?Itt látod, hogy mennyit számít egy jó beállításnál is némi optimalizálás:
https://www.youtube.com/watch?v=yJHcoFY4er8&ab_channel=CNCKitchenPC
-
sz_gabor
tag
válasz AndrewTdi #26174 üzenetére
Én Hero 5-öt használtam, de sok problémám volt vele ezért álltam neki a tervezésnek (+ lineáris sínre váltás).Nem tetszett az alaplemezre egy műanyag tartó, arra egy másik műagyag burkolat, arra van ráfogatva a tárgyhűtő tartó (nagyobb nyomtatási sebességnél remeg).A három ventilátor egy műanyagra van rögzítve ezért a rezgése összeadódik.
A tárgyhűtők elhelyezése miatt y tengelyen kisebb a nyomtatási méret.
A hotend hűtő ventilátorra ferdén áll, ezért lefelé fújja a meleg levegőt a nyomtatott tárgyra, amit pont hűteni kellene.Nem mondom hogy rossz koncepció (rengetegen használják), de én más utakon indultam el a tervezésnél.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz AndrewTdi #26649 üzenetére
Gázsütőnk van... Többet ártana, mint használna. Utánanézek, hány fokon szárít a kímélő program. Van egy kb. negyed tekercs filám, ami pár hónapja kint maradt a levegőn, és most úgy törik, mint a nyers spagetti tészta (érdekes, hogy nem mindenhol, csak ahol le volt tekerve a dobról, a többi része nem tűnik vészesnek), lehet teszek vele egy próbát, túl sokat nem veszítek.
-
siemensfun
tag
válasz AndrewTdi #34091 üzenetére
Nem, hanem olyan aluminium lapot amibe 36 darab mágnes be vannak épitve.
[link] Így a pei lap egyből az aluminiumon van, nincsen külön mágneses lap.Most drága, de én a két ünnep között rendeltem akkor kb az egész postával 20-as volt.
Akcióztak minden féle dolgot.
Ja meg ajándékba kaptam mellé egy FR4-es 2mm-es lapot is. Külföldön a pei lap helyett nagyon szeretik. [link] Az meg olyan műgyanta alapú lap mint a nyáklapok. -
Brain75
senior tag
-
-
t72killer
titán
válasz AndrewTdi #38747 üzenetére
Én ilyen regenerálható szilikagéles tatyót adok majd neki.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
dippe
tag
válasz AndrewTdi #38747 üzenetére
wow, mekkora ötlet
nem tudtam, hogy van szilika gél macskaalom. 10eFt-ért 16l-t adnak. Kicsit olcsóbb, mint amennyiért én rendeltem a tasit.
(szerintem csak meg kell nézni az összetételét mielőtt választanál + hogy esetleg illatosított, stb.)
fyi most vettem a budaörsi aldiban aszalót 9eFt-ért szárítási célra - akit érdekel, érdemes lehet meglesni, hátha más üzletekben is van -
haxiboy
veterán
válasz AndrewTdi #39842 üzenetére
Hát, eddig kb 4 gyártótól próbáltam PLA-t és a Gembirdel sikerült a legjobb eredményeket elérnem. eSun-nal pl elég sok a stringing pedig finomhangoltam is, ugyanezekkel a beállításokkal a Gembird hibátlan.
Valószínűnek tartom hogy ők nem gyártanak filamentet, ahogyan sok mást sem, csak OEM.
Volt egyébként változás az elmúlt 6 évben a filamentjeik összetételét illetőleg?Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
mumtaz
senior tag
válasz AndrewTdi #39842 üzenetére
Fura, hogy mondják, hogy a legalja. Hirtelen még tavaly én is Alzából vettem Gembird filamenteket és érdekes módon gyakorlatilag minden nyomat jól sikerült. Volt PLA és ABS is, aztán PETG. A másik, ami ment az Alzában az a C-Tech volt. Azzal sem volt semmi gond. Aztán vettem belőle Premiumot és nem sikerült egyetlen nyomtatást sem befejezni vele. Kalibrációs tornyok kijöttek, de vagy tetőtől talpig tökéletes lett, vagy tetőtől talpig szar, így nem lehetett értékelhető eredményt levonni.
Aztán vettem Variometrumtól 3 guriga különböző Sunlu PET-G-t. Azokkal szintén ugyanaz az eredmény, mint a C-Tech Premiummal. Egyikkel sem sikerült. Nyomtatás közepén állandóan eldugult a hotend. Különböző hőmérsékletek és különböző visszahúzási értékek. Mindig ugyanaz az eredmény. De lehet, hogy én vagyok hülye, de szerintem ennyi kalibráló tornyot még ember nem nyomtatott ugyanazzal a filamenttel, mint én.
Szóval nálam a sima (nem "premium") C-Tech, vagy Gembird volt a nyerő eddig. -
mumtaz
senior tag
válasz AndrewTdi #44388 üzenetére
Ez engem is érdekel.
Hosszú távra tervezem az Ender3 V2 --> Ender3 NG projectet és inkább ASA-t ajánlanak ABS helyett. Konkrétan Polymaker ASA-ra mondják, hogy nagyon jó. Bár ezt az ára is tükrözi.
Mondjuk én akadok a project-tel, mert én ABS-ből nyomtatom (nyomtatnám) a cuccokat, mert abból van sok, de sajnos vannak olyan alkatrészek, amiket hiába próbálok kinyomtatni még bedobozolva is, akkor is vetemedik. Ezek pont a vázhoz való cuccok. Van, amit már hatszor nyomtattam különböző beállításokkal, de akkor is vetemedett. Ráadásul ezek mind minimum 13 órás menetek voltak.
Következő terv már az, hogy kinyomtattam PETG-ből, aztán azzal összerakom a nyomtatót, ami így már önmagában zárt és fűtött lesz, aztán kinyomtatom a már átépített nyomtatóban ezeket a részeket.
Jobban jártam volna, ha valakivel kinyomtattatom ezt a hat részt, akkor nem szúrok el vagy másfél tekercset a semmire.[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz AndrewTdi #44388 üzenetére
Amit próbáltam mostanában az alzás c-tech,azurefilm és a polymaker. Mind jó volt Bambu géppel a c-tech viszont elég rosszúl van feltekerve, nagyon tele van a tekercs könnyen félreugrik a szál az elején. Pedig végig megvezetve volt szárítóból nyomtatva. Erőpróbának kitéve a c-tech egy picit gyengébb volt talán a többinél. A polymaker a majd dupla árát szerintem nem érte meg. Azurefilm az aranyközépút. Amúgy mindegyiket a bambustudio alap "generic ASA" profillal nyomtattam.
-
ParadoxH
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Logitech X530 5.1 hangfal tökéletes állapotban eladó
- Macbook pro 13 (2017 modell) makulátlan állapotban, 8 gb ram, 8 órás aksi, retina kijelzős stb
- Abit AI7 Socket 478
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Silver Független 2026.07.14-ig garanciális Csere/beszámítás is!
- Tungsram infra izzó, lámpa ( 500 W ? )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest