-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowman
tag
Na, Józsiék rendesen beújítottak:
First look at the Original Prusa XL -
P071
csendes tag
Sziasztok,
körbenéztem, olvasgattam, megnéztem jó pár videót, de egyenlőre nem találtam megoldást a problémára. Vettem egy Creality Ender 3-at, beállítgattam szépen ahogyan azt kell, meghúztam amit meg kell, lazítottam amin kellett és neki álltam kinyomtatni a teszt kutyát. Komolyan mondom, meglepően gyönyörű lett a modell felülete, nem is várhatnék jobbat, viszont ahogyan a képeken is látszik, a fejénél történt valami. Olyan, mintha nem mozdult volna Z tengelyen eleget a gép felfele és belenyomta a fej részbe a hothed-et. Valamint van a tarkónál egy hullám benne, valószínüleg onnan indult el valami galiba, de nem jövök rá, hogy mi. SD kártyáról nyomtattam, nem állítottam semmit a pc-n szoftverben. Tudnátok segíteni mi lehet a gond? Köszönöm! (az alap filament-et használtam amit adtak hozzá)
-
zsintai1987
tag
Üdv! Nagyon sok kérdésem lesz még tuti.
Mars2 pro, elegoo mercury mosó szárító fogok rendelni.
Kell hozzá izopropil alkohol. Ha tudok szerezni 75%os etanolt (95%osrol lett behigitva majdnem desztillált vizzel)
Vagy teljesen máshogy reagálna rá? -
Tomika75
tag
Van itt valakinek Prusa Mini-je amivel esetleg már próbált tpu-t nyomtatni vagy valamilyen flexibilis anyagot?
-
Tomika75
tag
válasz
axlfsi #32078 üzenetére
Ahogy keresgélek a Filanora a legolcsóbb,de csak az alap PLA-juk. A többinek azért megkérik az árát. Természetesen csomagban verhetetlenek az áraik csak éppen a színek nem igazán tetszenek. Amúgy valamiért a színválasztékuk nem igazán fog meg. Sok fajta van az igaz,de valahogy nem olyan szépek. Mindegy, rendelek tőlük 1-2 tekercset és kipróbálom milyen a minőség?
-
Tomika75
tag
válasz
Tikakukac #32076 üzenetére
Azért az vicc kategória, hogy lengyelektől olcsóbban jön ide a cucc, mint itt országon belül...
Még megvárom a Black Fridayt aztán ha nem lesznek nagy akciók szerintem rendelek tőlük pár kilót. A Prusa igen megemelte az árait. Gondolom nincsen kedvük annyit gyártani, mert ilyen árak mellett nem hinném, hogy olyan sokan sokat rendelnének. -
Tomika75
tag
válasz
tothferenc #32034 üzenetére
Üdv! Mennyire jók a termékeik?
-
Scallion
senior tag
válasz
szabieable #32070 üzenetére
Akkorveddagyáricrealitytszerintemazolcsóbb(énisaztvettem), hu most nézem tényleg 50 dollár én még huszon fontért vettem -
dugesz77
őstag
válasz
szabieable #32066 üzenetére
Megéri lecserélni. Szinte tuti ,hogy akkor még csak 8 bites a lap. Az új az már 32bites és csendes. De itt egy videó milyen a régi lappal és az új silent-el. Nem gond ha nem "gyári" creality lapot veszel, mert például az skr lapok felé is bőven megéri nézelődni.
-
Reggie0
félisten
válasz
szabieable #32064 üzenetére
Teljesen normalis.
-
Scallion
senior tag
válasz
szabieable #32066 üzenetére
Ahogy dugesz mondta, körnél ilyen a hangja, ez normális.
-
dugesz77
őstag
válasz
szabieable #32064 üzenetére
Pont ilyen a hangja ha nem silent alaplapos a gép. Stepper motor hang. Kört nyomtatsz ezért folyamatosan megy a két tengely. Milyen lap van benne? 1.1.4 előtti?
-
szabieable
aktív tag
Sziasztok,
Ender 3nál tapasztalt már valaki ilyen nyerőgép dallamot? Mivel tudnám megszüntetni? 3 napos a gép, eddig nem csinálta és nem találom a hang forrását sem.
-
Demo07
aktív tag
Banggood-on eu storeból (Cseh) akciós az Ender 3 V2, silent alaplappal, üveglappal
61-63ezer árfolyamtól függően! -
axlfsi
veterán
válasz
Mr.Csizmás #32057 üzenetére
Jó ideje szórják ki szerencsétlen Ender 3-at; emlékszem kb egy évvel ezelőtt is pont ennyiért akciózták (már akkor is agyaltam rajta).
Belföldi forrásból persze jó ár! -
Mr.Csizmás
titán
Creality ENDER 3 50k áfával, alza
ennyiért még kannibalizálni is jó.
-
zsolti_20
senior tag
Úgy néz ki sajnos mégsem teljesen oké minden... A két motor közül az egyik nagyon melegszik. Nyomtatás közben annyira meleg, hogy kezemet is alig tudom rajta tartani. A másik viszont épp hogy langyos. Lehetséges, mert a két motor lépés száma nem egyezik meg? És az egyik motor "húzza" a másikat?
-
Rulez81
tag
válasz
Saccco #32046 üzenetére
Igen ez a probléma, széttúrtam a nyavajás curát, de nem lett meg eddig. Valamivel jobb lett, mert megnéztem a prusa 0.45 vonalszélességgel kalkulál 0.4es nozzle-hoz.
Növelve jobb lett, de nem hozta helyre teljesen.
Viszont a cura, 0.4 vonalszélességgel szebben nyomtat, ahogy látom. A kettőből lehetne jó szeletelőt gyúrni. Prusának frankó a Variable layer height egyszerű kezelhetősége, de hát vágja itt mindenki aki használja őket -
Rulez81
tag
válasz
azbest #32047 üzenetére
Igazából, ha megnézed a stock marlint, ott van benne a Jyers extrák.
Nekem tetszik, mert agyamra ment, ha kellett szintezni a tekerőgombokkal, főleg mert tologatni kellett. Ebbe meg be van kapcsolva egy 3x3-as szintezés, menüből elindítod végigmegy a pontokon, beállítod a tekerővel. Tudom ezt jyers nélkül is elérhető, de nincs időm a marlint és a netet bújni. Manuál szintezés után, meg ugyanezt végigtolja ha akarja az ember, és létrehoz egy uj mesh-t, amit már Z léptékkel finomítasz. AZtán adsz egy kódot, a start kódhoz, és a mesh szerint húzza a rétegeket. Ha van Bltouch, akkor nem kell kézzel. Nekem nincs, nem izgat egyáltalán.
De lehet menüből PID kalibrációt csinálni, illetve manuálisan módosítani.
Mindenképp kellett egy saját fordítás, mert felraktam egy orbitert meg egy nf-crazy hotendet dyze thermisztorral, uh bele kellett nyúlni, ebbe meg minden benne van ami kellett.
JAH EGYÉBKÉNT MEGLETT A HIBA!
A prusaba gcode eljében M204 és M205-ben két érték magasabbra volt állítva, mint az FW-ben a max érték, ettől hasalt meg, plusz ezt a tippet adták, a gyárilag generált filenévvel nem ment. rövidebbel igen, amit nem szkrolloz a kijelző.
Amúgy, ha még nem nézegetted és Endered van érdemes vetni rá egy pillantást, csomó minden van benne plusszban.
A kijelzőt is frissíteni kell az új ikonok miatt. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
dugesz77 #32041 üzenetére
Köszi, bele kezdtem, el is végeztem az alap tutorial-t vele, de konkrétan olyan dolgokat nem tudom még csinálni vele, amiket akarok (pl. eltűntetni a kör alakú bevágást és újat csinálni helyette). De itt az utolsó a sorban (.step kiterjesztéssel) elvileg egy "project" file, ezzel nem lehetne valami kezdeni, mert a Tinker gyomra nem veszi be? (Gondolnám, hogy olyasmi a Photoshop-ban a PSD file, hogy minden előzményes lépes külön szerkeszthető visszamenőlegesen is, de lehet, hogy tévedek). Ezt mivel lenne érdemes megnyitni (továbbra is: kezdő vagyok)?
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Scallion #32051 üzenetére
Sziasztok! Úgy néz ki sikeresen beépítettem egy extra léptető motort a TEVO Tarantula PRO gépembe.
Klippert használok Raspberry PI 3B+-al.Véleményetek szerint az alábbi kód megfelelő, vagy változtatnátok rajta bármit?
[stepper_z]
step_pin: PL3
dir_pin: PL1
enable_pin: !PK0
microsteps: 16
rotation_distance: 7.8946285
endstop_pin: ^!PD3
position_endstop: 0
position_max: 200
[tmc2209 stepper_z]
uart_pin: PL7
#microsteps: 16
interpolate: True
run_current: 1.2
hold_current: 1.1
sense_resistor: 0.110
diag_pin: PD3
stealthchop_threshold: 1
#driver_SGTHRS: 80 # 255 is most sensitive value, 0 is least sensitive
# Enable for dual-z addon
[stepper_z1]
step_pin: PC1
dir_pin: PC3
enable_pin: !PC7
microsteps: 16
rotation_distance: 7.8946285
[tmc2209 stepper_z1]
uart_pin: PB5
#microsteps: 16
interpolate: True
run_current: 1.2
hold_current: 1.1
sense_resistor: 0.110
diag_pin: PD3
stealthchop_threshold: 1
#driver_SGTHRS: 80 # 255 is most sensitive value, 0 is least sensitive
-
Scallion
senior tag
válasz
zsintai1987 #32050 üzenetére
Eh
. A eleggoo sima fehér elég finom felbontású, mechanikailag nem túl erős ,de szerintem megfelelő. Plant base-ek eléggé törik a fény előfordul hogy a supportnál aura lesz. A sima fehér viszont az akril primerekkel reakcióba lép és kissé törékeny lesz. Neked kell kikísérletezni.
-
zsintai1987
tag
válasz
Scallion #32049 üzenetére
Makettekhez kellene, hogy bennt legyen a vitrinbe a harckocsik melett. (Azok is kész lettek lefestve összerakva azóta üvegmögött vannak. néha kiveszem a talpuknál kogva és óvatosan az erkélyen lefújom róluk a port)
Ahhoz milyen resint válasszak?
A Mars2prot is nagyon dícsérték mert nemkell utánna körömreszelővel finoman megcsiszolni csak ahol nagyon gáz. -
Scallion
senior tag
válasz
zsintai1987 #32048 üzenetére
A mosót az alkoholoshoz ajánlják . A régi mercuryt vedd az új el..aszott tervezés. Részemről nyitott edényben elpárologtatom a szennyezett alkoholt a szabadban ( ülepíteni kell csak az alját kell kitenni )és a napon egy műanyag tömb lesz belőle ezt már kidobhatod. Nekem rossz tapasztalataim vannak a vízzel mosható gyantákkal. játszani jó (szobrok és más hulladék) de funkcionális tárgynak nem.
-
zsintai1987
tag
üdv! Megrendeltem egy:
Elegoo Mars 2 Pro-t
Viszont kérdésem lenne a szárító milyen fajta legyen?
Eleggo Mercury szárító és uv-t néztem ki.
Vízzel mosható resint veszek ami ez lenne: 3DJAKEColor Mix Resin Water Washable
A mosással nincs gond (megtudom oldani itthon)
Viszont a lemosostt cucc az veszélyes anyag, azt hogyan kezeljem? A csatonába nem akarom önteni. Hulladék feldolgozó bevenné talán? (Ha nagyon nehéz megoldhatom hogy beviszem melóhelyre, ott tudják kezelni mint veszélyes hulladék) -
azbest
félisten
válasz
Rulez81 #32039 üzenetére
hát, ha nem a gcode flavor a probléma, hanem valamelyik parancstól lehal a rendszer, akkor szerintem nyiss egy issue-t a Jyers github oldalán és csatolj egy ilyen újraindulós gcode-ot hozzá. Írd le neki, hogy pontosan melyik fw változatot használod. Ha módosítottad a kofigot és te fordítottad, akkor azt is csatold. [link]
Egyébként van bármi előnye azt használni a hivatalos marlin helyett?
-
csadi0011
őstag
válasz
Rulez81 #32043 üzenetére
Seam beállításra gondolsz?
https://www.youtube.com/watch?v=NU1kYEE3qrQ -
Rulez81
tag
Hol lehet Curában belőni, hogy ugy nyomtassa egy henger falát, mint a prusalicer?
Balra prusa jobbra cura.
-
dugesz77
őstag
válasz
SunMount3r #32040 üzenetére
Talán a legegyszerűbb a tinkercad. Webes felületen alap dolgokra egész jó.
-
SunMount3r
nagyúr
Egy kezdőnek melyik 3D nyomtató designer programot ajánljátok? Itt a IQAudioPIDAC_Top_Volumio.stl és az IQAudioPIDAC_Ring_Volumio.stl modelleket akarom úgy módosítani, hogy kis kör logó helyett pl. egy "gravírozott szó" legyen belevésve a tetejébe. (Ez gyak. egy Raspberry Pi dobozka teteje). Jó nekem erre a Microsoft 3D builder-je? Vagy van jobb is? (Tényleg abszolút kezdő vagyok a témában...)
THX!
-
Rulez81
tag
válasz
azbest #32038 üzenetére
Bocsi, de nem igazán értem a kérdést. Arra gondolsz, hogy a gcodra fordítást lehet állítani valahol?
Már értem, igen Marlinra van állítva. Eddig ment, a Jyers óta nem megy.
Igy hogy a start kódot a cura-éra cseréltem, az egy home-mal kezd, azt x/y-on megcsinálja, elindul a z de megáll még a végállás kapcsoló előtt és újraindul. A sajátjával meg sem nyikkan. -
Rulez81
tag
Sziasztok,
Használ valaki Jyers firware-t ender 3 V2-n?
Ha prusaslicerben szeletelek, semmit nem nyomtat ki, ujrabootol a nyomtató.
Curaval meg semmi gond. Már a Cura start kódját is betettem, a prusa-ba, mert nem egyforma, hátha, de ugyanaz. -
kzkz
őstag
válasz
Egy szlovák webshopot ajánlott itt valaki korábban, én onnan rendeltem nemrég, ott most is van. Három 2kg petgt rendeltem, most kaptam egy húsz eurós kupont tőlük.
-
válasz
Felment az ára és gondolom árrés / vásárlási kedv problémás.
TME-n most is van:
https://www.tme.eu/hu/en/details/dev-petg-1.75-bl/3d-printers-and-accessories/devil-design/petg-1-75-black/eMAGon valami magánszemély is árulja (egész jó áron):
https://www.emag.hu/3d-kellekek/brand/devil-design/c -
tothferenc
aktív tag
Sracok, nincs valakinek belso infoja, mi van a DevilDesign markaval? A covid megjelenesevel, es a nyomtatas fellendulesevel eltuntek a termekeik a hazai nagykerekbol (aqua,bestmarkt). Potoltam az anyagukat mas gyartoval, szimplan furdal a kivancsisag.
-
imibogyo
veterán
válasz
green.ee #32031 üzenetére
Jelen. Mondjuk eddig még csak főleg PLA-val dolgoztam rajta, valamint év elején havernak nyomtattam jó pár kereket rugalmas anyagból, de azzal nincs nagy rutinom, nincs bevált receptem, mert csak egy délutánt szenvedtem vele az ő anyagából (igazából ő nyomtatott nem én, mert neki épp akkor meghalt a nyomtatója, én csak kisegítettem)...
Alapvetően Filanora anyagokat használok, de használtam már 3DJAKE ecoPLA-t, és Filamentum anyagot is (Crystal Clear Iceland Blue). Komolyabb gondom egyikkel sem volt.
-
green.ee
csendes tag
Sziasztok!
Most ismerkedem a 3D nyomtatással, beszereztem egy Artillery X1 V4 típusú FDM nyomatatót.
Az lenne a kérdésem, hogy valaki használ-e ilyen gépet, és hogy milyen anyagokkal és márkákkal dolgozik amik már beváltak? -
numarkboy
csendes tag
Sziasztok!
Egy kezdő 3d nyomtatós vagyok. Van egy Ender 3 v2-m teljesen alap. Próbálgatom a szeletelőket. Egy szíjfeszítő gombot nyomtattam. Ha a Cura-val nyomtatom akkor jó a mérete, szépen rá lehet tenni az eredeti tekerőre, ha a PrusaSlicer/Superslicer-rel csinálom akkor mintha pár tizedmilivel eltérne a belseje, és lötyög a gombon. A nyomtatási beállítások megegyeznek.
Tudnátok segíteni van-e valami beállítás a Superslicerben amivel lehet a pontosságot állítani?A segítséget előre is köszönöm!
Szép napot mindenkinek! -
-
LógaGéza
veterán
El kéne vezetnem egy motorkábelt függőlegesen, és a V-Slotban pont jól elférne. Találkozott valaki esetleg olyan STL-el, amit pl bele tudnék pattintani, és ott tartná a kábelt? Kicsit igényesebb módszer lenne, mint a melegragaccsal odapöttyinteni
Thingit már átnézem, de nem igazán találtam megfelelőt...
-
Reggie0
félisten
válasz
fboldog #32012 üzenetére
A support orientaciojat forgasd el 45 fokkal. Nem jo, ha a support parhuzamosan futnak az alatamasztando reteg vonalaival, mert igy a support falai kozotti szalakat semmi sem tamasztja ala.
Vagy hasznalj interface layert.
Meg jobb lesz, az eredmeny, ha a Contact Z distance-t nullara veszed, csak ugy nehezebb lesz levakarni.
-
Sziasztok!
ritkán szoktam kérdezni, de most meg vagyok lőve és kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Tuti nem látom a fától, az érdőt.Paraméterek:
ABS+, 0.2 rétegvastagság, super slicer, klipper.A problémám az, hogy a support feletti nyomtatási "kép" egy borzalom.
Minden más teljesen jó (legyen az maga a support vagy a többi rész).A sliceres fotón is látszik, hogy ez a probléma forrás (elméletben) bridge infill és rések vannak.
Mit csinálnátok másképp?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Egy DAC HAT kompatibilis Raspberry Pi3 házat szeretnék nyomtattatni (mivel nekem nincs saját 3D nyomtatóm), ehhez Debrecenben tudtok ajánlani valami nyomtató helyet ahol ez lehetséges? És az is érdekelne, hogy kb. mennyiből jönne ki a dolog? Itt egy példa, vagy pl. még ez is, és itt van még egy jelölt. Meg hát sok mindenben nem vagyok még biztos, de pl. számít az anyag "színe" az árban? (Fehérben szeretném leginkább, mega azt, hogy ne nézzen ki nagyon "fröccsöntöttnek").
THX!
-
Szekich
csendes tag
válasz
Reggie0 #31988 üzenetére
Köszönöm a segítséget srácok!
Még egy olyan kérdés, hogy valaki tudja hol lehet ilyen cső profilt vagy mit kapni vagy a pontos magyar megnevezését mert ezt a képet is csak nagy nehezen sikerült találni a weben és ez is egy K ínai gyárnak a képe és nem igazán kell nekem 2000 m-er csak 1 azzal meg ugye nem foglalkoznak! -
-
2thletme2day
őstag
válasz
mort234 #32004 üzenetére
Megtörtént. A helyzet változatlan volt. Viszont többször próbálgattam, többféle értéket beállítva amikor egyszercsak szemet szúrt, hogy a Z magassággal nem stimmel valami. Amikor a mainsail 250 körüli értéket muattott akkor már az asztalban volt a probe.
Megint az én lustaságom/hülyeségem, hogy nem 0-ról csináltam egy configot hanem egy neten találtat módosítgattam.
A configban amit sikerült találnom mint most kiderült 0,9°-os motorhoz volt beállítva a rotation distance ls ezért rongyolt bele az asztalba ma már vagy ötödször.
Csóri kis microkapcsoló már egyre nehezebben de még kapcsol. Ebből csere lesz. Köszönöm a segítséget neked és Saccco-nak is!
-
mort234
csendes tag
válasz
2thletme2day #32001 üzenetére
Végállásban mérd meg a nozzle és az asztal közötti távolságot vonjál ki belőle 10mm-t és ezt értéket állítsd be a position_endstop értékéknek a [stepper_a] résznél (a többinél is ha szerepel) és horizontal_move_z: 25 -re állítsd be a [delta_calibrate] résznél a konfigban. Félúton nem fog meg állni a delta kalibrálás.
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #32001 üzenetére
Ez most a legújabb Klipper mellett van? Mert sikerült valami hibát beletenni, mondjuk lehet nem pontosan ezzel kapcsolatos.
Reflash is kell hozzá. -
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #31995 üzenetére
Elvileg port-okkal lehet megkülönböztetni a telepített felületeket.
-
2thletme2day
őstag
Az mitől lehetséges, hogy nem a delta kalibráció alkalmával beleronyol a fej az asztalba? Ha ránézek a probe-ra akkor látom ha triggerelt vagy open állapotban van. A Bed Mesh le is megy szépen (kapcsol a probe) de a delta kalibrációnál nem áll meg a fej lefelé még ha megnyomom felúton a probe-ot akkor sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPad topik
- Háztartási gépek
- OLED monitor topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged