Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Socket AM4
- Milyen notebookot vegyek?
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok, Kipróbáltam az üveglapot 65/245C, 40mm/s, 20% hűtés. Indulásnál szépen letapadt, aztán reggel a hideg lapról le volt jőve.
Szemre jó lett a darab, amit viszont nem értek, hogy a három alátámasztási oszlop az kb 0.5 mm-el kiáll a darab szintjéből, úgy néz ki, mint ha a darab az után, hogy össz kötötte a gép az alátámasztásokkal felemelkedett volna az asztaltól és úgy nyomtatta volna tovább a levegőben lévő 3mm-es már elkészült lapra. Ez mitől lehet?[ Szerkesztve ]
-
Rulez81
tag
Még mindig kérdés Eryone-t használt már itt valaki?
-
LamaCube
addikt
válasz
mukisrác #25987 üzenetére
● A topikban hirdetni tilos (bérnyomtatást kérni is, a Hardveraprón adhatsz fel ilyen hirdetést)!
-
mukisrác
aktív tag
Sziasztok, vállal valaki a 9. kerület környékén bérnyomtatást? Nekem kellene egy kisebb méretű, nem bonyolult adapter egy rack-be.
[link] - - erről lenne szó -
pyth
tag
Sziasztok!
A Creality CR‑10S Pro V2-ről mi a vélemény, főleg annak tükrében hogy a TomTop-on most 357 EUR német raktárból inyenes szállítással? [link] -
LamaCube
addikt
válasz
Rulez81 #25981 üzenetére
Én várom milyen akció lesz 27-én Filanoránál, addig nem rendelek semmit. Most van egy bontatlan PETG, de még nem merek neki kezdeni. Pla-ból azokat használom, amit kaptam ajándékba az első rendeléskor. Ha netalán van szegedi vagy környékbeli, akkor betársulnék a rendelésbe, mert jó csomagajánlataik vannak még akció nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz
dugesz77 #25978 üzenetére
A hajlakk valoban jo, es szep marad alatta a felulet, nem olyan trutymakos, mint a ragaszto.
Ha megkockaztatsz durvabb cuccot, akkor DCM(diklormetan)-mel is megprobalhatod tisztitani, az jobban oldja a PLA-t is, de ne lelegezd be kicsit se.(Erdemes szabadban hasznalni).
-
dugesz77
őstag
válasz
Rulez81 #25977 üzenetére
Ultrabase-n nem sok mindent tudsz. Nekem pár hónap után kezdett el szórakozni ,hogy nem tapadt le. Acetonnal átdörgöltem akkor jó volt megint. Valószínűleg azok a mikró mélyedések egy idő után eltömődhetnek rajta. Néztem van aki csiszolóvászonnal frissíti fel. Én megfordítva használtam elég sok ideig egyébként. Az sima üveg felület arra lehet abs juice-t, hajlakkot, ragasztóstiftet is tenni nyugodtan és az alsó felület mindig szép szinte tükör szerű. Nagyobb darabokat nyomtatva is megéri ezeket a kencéket használni ,mert vízzel oldhatók a hajlakk és a stift és így könnyebben levehető ha túlzottan letapadna. Abs juice is jó (abs filament acetonba feloldva amíg még kenhető marad) csak az hártyaként rátapad a nyomtatványokra.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz
Rulez81 #25974 üzenetére
Akkor az lesz a gond. Kicsi a tapadófelület, azért jön föl (a kör keresztmetszet szinte teljes az aljánál így kevés ér hozzá az asztal felülethez). Sajnos Ender-nél előfordul, hogy homorú az asztal. Nálam is ez volt. Én 5 réteg alufóliával hoztam ki kb síkra. Mondjuk érdemes középre jól beállítani az esetek döntő többségében ott történik a nyomtatás már ha valaki nem nagy dolgokat nyomtat.
-
Rulez81
tag
válasz
Saccco #25970 üzenetére
Épp előtte vettem visszább 40 C°-re és 205 fokra, hűtés 4ik rétegtől van.
3 rétegig jó volt aztán felkapta. Egy kicsi kancsarodás volt.
Amit írtál hőfokot, na azon telesen rossz
Ami viszont érdekes, hogy az asztal közepe alacsonyabb mint a négy sarok, igy nagyobb a rés.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #25909 üzenetére
Én rendelnék megint
-
LógaGéza
veterán
válasz
Mr.Csizmás #25967 üzenetére
Akkor anyagtól is függ. Köszönöm
-
Rulez81
tag
Filanorát mimlyen beállitásokkal nyomtatjátok?
Istennek nem akar letapadni, a hozzáadott ok.
Ender 3 V2
Köszi -
dugesz77
őstag
válasz
Mr.Csizmás #25909 üzenetére
Most jött értesítés, hogy lesz náluk 27.-én BF nagy akciókkal. Talán megéri megvárni. Készítem én is a malac perselyt.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz
Mr.Csizmás #25964 üzenetére
Köszönöm, mindenképp kipróbálom, csak érdekelne a miértje. Megnéztem már egy jó pár profilt amit találtam ehhez a készülékhez, van amelyik PLA-hoz egyáltalán nem is használ hűtést, és van amelyik ugyanezzel a beállítással működik. Mi a hátránya annak, hogy az elejétől hűt? Vagy inkább ez a nyersanyagtól függ?
-
LógaGéza
veterán
válasz
Mr.Csizmás #25962 üzenetére
Végig 100% hűtés, és ugyanaz a hőmérséklet.
Az oldalsó mozgás az simán lehet, egy dohányzóasztalon volt, ami nem a legstabilabb, ma rakom a fix helyére.Szerk.: Nem, most nézem, hogy 0% az elején, és 4. rétegtől 100%.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz
LógaGéza #25958 üzenetére
Kicsit elefántlábas amit a bed hőmérséklet lejjebb vétele szinte mindig megold.
Az oldalán a nem teljesen egységes felületnek több oka is lehet. Az anyag átmérő/adagolás nem egyenletes , nem stabil helyre van lerakva a gép ettől mozog, illetve huzatban van nem egyenletes a hőmérséklet nyomtatáskor.szerk: ha az első rétegnél is 205/45°C akkor jó viszont a hőfok.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Tegnap nekem is megvolt az első nyomtatás. A bed-levelling szerintem jó lett, viszont a kalibrációs kockának az alja nem lett az igazi. Minden más oldal jó méret, egyedül ott nem jó valami.
Mit ronthattam el? -
Rulez81
tag
Eryone petg-t vagy silk pla-t probalta valaki?
-
kyle_
tag
válasz
tothferenc #25955 üzenetére
átnézem és jelzek
köszönöm mindenkinek -
kyle_
tag
Kaptam hozzá pár méter anycubic pla-t, azzal tökéletes!
Valóban, nem pla hanem PETG bakker :( -
dugesz77
őstag
Nagy átlagban a pla-t 200/60 on érdemes (persze van olyan pla ami eltér ettől a például a pluszosok / erősítettek) azzal nagy gond nincs akkor. A kalibráció azért kell, hogy elég anyagot nyom-e ki az extruder, mert például kevés anyagnál lehet ilyen feljövő gond. Sajnos nem ismerem a nyomtatód de egy gyors keresés ezt a kalibrációt dobta hozzá.. A hőmérsékleteket/hűtést mindig a sliccer programban tudod felülbírálni .
cura:
prusa:[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz
energy4ever #25949 üzenetére
En azzal kezdtem, nem volt vele kulonosebben gondom. Inkabb a gyartasi szeriak kozott vannak problemak, leginkabb a szurkenel tapasztaltam ilyet, de az sem mindig. Most fel ev allas utan vettem elo a tekercseket es gond nelkul nyomtatok vele, meg szaritani se kellett. Ender alap asztalon kezdokent es uj asztallal le fog tapadni, meg nem hajlik fel, csak ha nagy hofokon van a fej. Ultrabase lapra 50 fokon is ugy tapad, hogy alig birom leszedni.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
szeleteléskor lehet állítani a hőfokokat, de nem jellemző, hogy pla-ra 220 fokot írjanak, nézd meg újra vagy fotózd le légyszi
#25945 energy4ever
ridegebb lehet, de felgörbülést nem tudom megerősíteni. Ez inkább egyéni masiniszta probléma lehet.Legnagyobb különbségnek azt mondanám, hogy talán a pigmentje nem olyan szép, és jobban belátni az anyag belsejébe. Persze ez függ hőfoktól is, hogy milyen lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz
energy4ever #25945 üzenetére
Vagy eppen egyik se.
-
dugesz77
őstag
-
Rulez81
tag
Hello en is új vagyok teljesen a témában.
Tegnap nyomtattam egy gekkot. Ott is előfordult, 3szor kezdtem el.
Amit tettem asztal szintezes, magasabb asztal hőfok 60fok,
Meg adtam brimet a modellnek mert nagyon apro feluletek tapadnak csak az asztalhoz egyébként.
Igy jó lett elso nyomtatashoz képest.
Pl a kockát előtte nyomtattam azzal semmi gond nem volt. -
kyle_
tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a témában! Tegnap megérkezett az Anycubic i3 Mega S tipusú 3d nyomtató. Jó masszív szerkezet, mindössze egy bajom van vele, elkezd nyomtatni, és feljön az asztalról, a félkész, vagy csak épp elkezdett termék
Ötlet erre valakinek? köszönöm a segítséget -
-
Rulez81
tag
válasz
ttomas2005 #25935 üzenetére
Azert a gyík arcot kellett pokhalotlanitani itt ott.
De ma vegre jott egy adag fila, holnap meg a 3djaketol egy masik adag. -
Rulez81
tag
Első próbálkozás az Enderrel.
-
tothferenc
aktív tag
En az ultrabase lapot vagy kek ablaktisztitoval torlom le, vagy fektisztitoval.
-
dugesz77
őstag
válasz
ttomas2005 #25927 üzenetére
Szerintem a denaturált szesz nem a legjobb. Üvegen foltot hagy maga után. Meleg szappanos víz vagy üvegtisztító. Abból is a sprés hab alapú vált be eddig leginkább. Ha nagyon makacs a mocsok akkor jöhet az aceton.
[ Szerkesztve ]
-
ttomas2005
csendes tag
Amúgy így mellesleg, a denaturált szeszes bed tisztítás hatékony dolog? Jelen pillanatban csak az ez az egy natúr zsírtalanítóm volt itthon, kicsit sárga volt a papírtörlő utána, de az utána lévő nyomat szépen letapadt.
[ Szerkesztve ]
-
ttomas2005
csendes tag
válasz
Rulez81 #25913 üzenetére
Egyenlőre még nem, a gyári firmwarrel fut. De tervezem frissíteni a közeljövőben, csak tudod még így ismerkednek vele, szintegetem, nyomtatgatom a mütyűröket meg ilyesmi. Amúgy nekem is akadt egy kicsit a munkalap, ha megnézed Just Vlad videóját az osszeszerelesrol akkor ő is elmondja hogy az ágy görgőket néha kalibralni kell mert nem futnak jól.
-
Saccco
nagyúr
-
zsolt320i
senior tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni x,y irányba az ékszíjat az Ender 3-on mert 2 különböző kocka méretre nem sikerül belőnöm a nyomtatót. Cserélt már valaki szíjat, ha igen milyent érdemes venni?
Ali-n láttam, hogy van üvegszálas, acélos meg vmi speciális erősítésű és külső bevonatú ékszíj. pld: [link][ Szerkesztve ]
-
Scallion
senior tag
válasz
Tikakukac #25920 üzenetére
Csak viccelek. Volt prusám , de amire én használom (épitkezésen biszbaszokat gyártani ) eddig az ender 2-k váltak be.kicsi nem nyomtat csúnyán ,olcsó , ledobom a sarokba őket ,ha nagyobb cucc kell másnapra kész. Ez pont olyasmi , szerintem kipróbálom a móka kedvéért. Bár kitenni az extrudert nagy baromság ilyen stabilitásnál.
-
Scallion
senior tag
Mi a véleményetek erről
-
Hakai80
újonc
Van most ENDER-3 V2 legjobb áron? De HOL? Túrom az EU raktárakat, de nem lelek 61~63k körül...
-
Rulez81
tag
válasz
ttomas2005 #25874 üzenetére
Hali
Te frissitetted? -
Rulez81
tag
Hali,
Na megérkezett az ENDER 3 V2 csoda.
Gyorsan lenne egy kérdésem bárkihez akinek vslotos felépítésü a gépe.
Az asztal végig tolva a pályán két pozicióban úgy megakad, mintha meg kéne neki, ez pontosan egy görgő körülfordulásnyi. Ezt tapasztaltam a co lézeremnél is, de az már sok éve megy. Bár ott sem értem, mert a csapágyak simán futnak.
Szóval ez ilyen? Együtt kell élni vele, de nyomtatásnál nem okoz majd gondot, vagy van ellenszere esetleg valamelyik görgő szar?
KÖszi! -
Mr.Csizmás
titán
filanora-tól tervez vki rendelni? nekem kisebb cucc kellene, az értékhatár miatt beszállnék. (vagy intézem akár)
[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
válasz
trialkornel #25905 üzenetére
Attól függ milyen hotend-et használ. A mosquitto magnumnál már 185 fokon kijön a PETG. A Devil Desing PETG-nek pl a 225 fok már sok is volt, elkezdett pattogni.
-
azbest
félisten
válasz
trialkornel #25905 üzenetére
de ez arra nem magyarázat, hogy miért áll meg neki minden negyed körben egyszer
#25904 Chriss
Ide feltettem a projektet [link]
elvileg így a beállításokat is tartalmazza.
A te általad generált gcode fájlt fel tudod tenni valahová?[ Szerkesztve ]
-
Chriss
csendes tag
válasz
azbest #25903 üzenetére
150mm re volt méretezve magassagra mind két váza modell amit próbáltam. 4.8 cura frissen rakva. Sd kártyáról nyomtatva de az egy jó minőségű kártya. 0.2 retegek 50/25 volt a sebesség 2ó51 perc re adta cura mind 2 nyomtatást Mivel petg transzparens ezért 210 fok és 70 bed.20 %hűtés ennél a petg nel ez már bevált adat ezen kívül más nincs állítva a váza módon kívül. Esetleg át küldened e-mailben az általad generált stlt vagy nem tudom ha elmentek a curaba a beállításokat azt az lehet e küldeni ? Ha jó akkor a szeletelővel baszok el valamit, ha nem akkor van egy tartalék alaplapom kicseréltem. Nem létfontosságú ez a váza mód de most már csak azért is kideritem miert ilyen.
-
azbest
félisten
válasz
azbest #25901 üzenetére
Ez lett a végeredmény. A hőmérséklet nem volt ideális. Alul egy sávban láttam, hogy kevés lesz, 200-ról indultam, felvettem 210-re, aztán a hasánál inkább 215-re. De az meg már sok lett felül ahogy újra keskenyedett. Plusz a legtetején azt hiszem életbe lépett a cura "final printing temperature" és lehet levitte 200 alá, azért lett randa. Plusz a fulament lehet nedves. Első nekifutásra nem sikerült, mert egy hónapja állt befűzve és a ptfe csőben két helyen el volt törve, utána a tekercsről már szerencsére nem volt gond. 1 óra 51 perc volt az 50% mérettel, 0.2 layerrel, 100/50 sebességgel (ami 50 körüli lehet így akkor valójában a váza mód miatt). Spektrum rezes pla, amit már több mint egy éve bontottam ki.Egyébként, ha jól tudom, abs-t váza módban simán lehet nyomtatni nyitott házban is, mert a zsugorodáskor nem szaggatja úgy szét magát a vékonyság és egyenletesség miatt. Azt acetonozás után lehet tényleg használhatnám vázának. Bár igazi virágot sem tartok
A hőmérsékletről jut eszembe, hogy kéne olyan opció, ami az aktuális flowhoz dinamikusan állítja a hőmérsékletet. Hiába nem ingazodik a nozzle hőmérséklet, de nem egyforma időt tölt benn a műanyag keskeny és a hasas részénél a vázának. Amikor nagyon tolja ki, akkor magasabb hővel, amikor kevésbé, akkor alacsonyabbal kéne. Bár persze... ha lassabban nyomtatnám, akkor kevésbé jelentkezne ez. Vagy ha volcano hotend lenne.
Ja és lehet ki kéne kapcsolnom a hagyományos lcd támogatást, mert annak a frissítése is okozhat proci megakasztást. Úgyis serial portos grafikus lcd módban használom.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
Chriss #25888 üzenetére
egyébként, ha jól sejtem, váza módban, mivel az az egy vonal a felszín, ezért az 50/25-ös beállítás mellett 25-tel fogja csinálni. ami aztán tényleg nem gyors.
Indítottam egy 100/50-es sebességet cura4.8-cal. Nekem nem ender van, hanem skr 1.3 board alapú. De nekem nem 16, hanem 256 microsteppingel megy, szóval még jobban terheli a prociját. Egyébként 50% méretre skáláztam, így kényelmesen elfér, kb 175mm magas lesz.
Hány százalékra skálázva és mennyi idő alatt nyomtatta ki? Sd kártyáról nyomtatsz ugye és nem usb-ne át a gépről?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Direct One (műholdas és online TV)
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Tidal
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- A KOReader ebook olvasó program
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- TP-Link TL-SG1024D Hálózati Switch
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Latitude 5520 27% ÁFA 15.6" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- iPhone 15 Pro Max / 256GB / Natural Titanium / Gyári kártyafüggetlen (289)