- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- MSI MPG X870E Carbon WiFi: alaplap Zen 5 alá
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
willz
csendes tag
Sziasztok!
Ismét egy kis segítség kellene! (Ender 3)
Vettem egy ilyen extrudert.
Több bajom is van vele. Ha jól tudom nem kéne kalibrálni, de erősen alul extrudált a nyomat. Minden visszahúzásnál kattan valami és szerintem nagyon belemar a kerék a filamentbe.
Szerintetek érdemes vele sakkozni, vagy kuka? -
addikt
válasz DrojDtroll #14986 üzenetére
Milyenek a mostani motorok és driverek?
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
energy4ever
addikt
válasz Mr.Csizmás #14995 üzenetére
Szerintem, de enis csak tippelek! A hutoborda marad, es az az 1db venti szivja le rola a meleget, majd fujja tovabb a fuvoka ala.
-
Mr.Csizmás
titán
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
titán
deltánál meg alapból lehet elég sokat gyorsítani, sok tartalék van benne. akár fw-ből simán, meg a kihajtással - persze ha lineáris sínes, görgősnél nem opció annyira a csapágyak belső gördülési ellenállása miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #14992 üzenetére
Nem igazán értek hozzá, de van külön léptető és szervó motor. A fentebbi írás alapján szervó motoros megvalósítást keres. Ami elvileg gyorsabb. Persze lehet, hogy van gyors léptető motor is megfelelő meghajtással.
Kérdés lehet alapból inkább az, hogy milyen van most, az mit tud és mi lenne az igény? -
Ribi
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #14990 üzenetére
Mi köze egy motornak egy tranzisztorhoz?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz DrojDtroll #14989 üzenetére
[link] mondjuk én ezeket csak járműelektromosságban ismerem.
-
DrojDtroll
veterán
válasz Mr.Csizmás #14988 üzenetére
ezt nem értem
-
Mr.Csizmás
titán
válasz DrojDtroll #14986 üzenetére
IGBT működhet ilyen kis méretben?
-
izisz
senior tag
válasz DrojDtroll #14984 üzenetére
én gondoltam már napszélhajtásra, de nem vált be
Szervóban gondolkozol? -
DrojDtroll
veterán
Sziasztok! Van közöttünk olyan akinek a nyomatóját nem léptetőmotorok hajtják?
-
addikt
Beszállok én is egy Ender 5-el a klubba (megint), vasárnap rakom össze.
Sajnos a fém extruder késik, úgyhogy első körben egy alapgép teszt lesz
Van úton egy LerdgeX board is, később azt tervezem beleépíteni.
A gép egyébként 256€ volt szállítással ebay.de-n (volt egy ~30 eurós kuponom),
Belgiumból jött Berlinbe 3 nap alatt.[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
kopi120
tag
válasz pirosvilamos #14981 üzenetére
Bosszúból oda is adnám
Octoprintem nincs még, egyenlőre nem merem hosszú időre magára hagyni a tákolt nyomtatóm, de ettől függetlenül beszélhetünk -
TheProb
veterán
Ezek a 8x25-ös rugók ender 3 bed leveling rugók kiváltására?
Illetve mit ajánlotok még must have-ként, amit érdemes minél hamarabb berendelni? 5015-ös ventit és One R3-mat már rendeltem, fw upgrade/update miatt."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Mr.Csizmás
titán
3d nyomtatónál is működik a mystery parts dolog, mint a pc-knél. ugyebár nem tapadt le, vacakolt, stb. szétszedtem, újra összeraktam, igaz 0.3 helyett 0.4 nozzlet tettem bele, de ezenkívül semmi, szintezés, és most klappol minden.
-
gzbotii
nagyúr
válasz kopi120 #14969 üzenetére
Végül ma elhoztam az XYZprinting felé cuccot, 9.000 az a kategória, ami még belefér. Ha tetszik neki, majd veszünk egy 3Doodlert vagy jobbat. Eddig tetszik neki, látja a lehetőségeket.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Saccco
nagyúr
válasz szuszinho #14975 üzenetére
Azzal segíti, hogy mire a tárgyat nyomtatja folyamatos legyen az anyag áramlása.
Ezeket nézd meg*:
A 3D nyomtatás sikerének alapja
Print Quality Troubleshooting Guide
Youtube-on is nézelődj.*A többiek is, akik még nagyon az elején járnak a dolgoknak.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz KaiotEch #14973 üzenetére
SLS lehet.
Más:
Insect Robot█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
nagyúr
Üdv. Srácok helpet szeretnék kérni olyantól, aki profi. Ez milyen anyag lehet(állítólag nagyon strapabíró[én arra tippelek, hogy valami karbonszálas cucc]) és milyen nyomtatóval nyomtathatták? Ki tudna esetleg ilyet, nem csillagászati áron kreálni? Nagyon köszi!
[ Szerkesztve ]
-
csimi1974
újonc
válasz azbest #14935 üzenetére
Kicseréltem a motort de a jelenség megmaradt.
Több motoráram beállítással is teszteltem, de ugyanaz történik.
A működés teljesen rendszertelenül szűnik meg, ugyanannál a nyomtatott tárgynál.
Viszont azóta egyéb jelenséget is produkált.
Az X poziciót változtatva nem símán, hanem "darálva" mozdult a motor, és mintha a mozgás irányát sem tudta volna eldönteni.
Valószínűleg a kábel lesz a ludas a dologban.
Mindenesetre köszönöm a tanácsokat mindenkitől. -
-
lac14548
aktív tag
-
bigrob
őstag
válasz energy4ever #14965 üzenetére
Kinek mi, én másodiknál már rántom 100-ra.
Ultrabase megfogja.Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
-
Mp3Pintyo
aktív tag
válasz energy4ever #14958 üzenetére
Igazán jó tippeid vannak. Szerintem lottóznod kellene
Kapott egy kis brimet, levettem a ventit az első rétegeknél és láss csodát, tökéletesen működikhttps://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Nem találtam megfelelőbb topicot, így titeket kérdezlek: 3D toll/ceruza valakinek tapasztalat?
Barátnőm óvónő, rendszeresen készít kreatív játékokat az ovisoknak, úgy gondlom, hogy egy ilyen tollnak is sok használt venné, mivel jelenleg két ragasztópisztolya van és heti szinten használja, alap felszerelés neki.Esetleg ajánlott típus? Polaroid Play 3D Pen és XYZprinting da Vinci 3D Pen néztem ki. Esetleg egyéb bestbuy (amit Húsvét előtt be tudok szerezni és árban 15.000 alatt marad)?
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
fape
senior tag
válasz gerleimarci #14951 üzenetére
Az a hivatalos S42A-s videóban már a minibe dugja be drivert. Bár ez nekem is csak most tűnt fel.
[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
azbest
félisten
válasz Mp3Pintyo #14955 üzenetére
A szintezés elmászott valamiért?
Thomas Sanladerer csinált videót ilyen esetről [link]
Ahogy elnézem, én inkább maradok a matt üvegnél Azzal pla elég jól megy, ha fix 70 fokos az asztal és vékony első réteggel nagyon homogén matt felszínt kapok, brimet használok. Ha meg nagyobb méretű, magas dolgot nyomtatok, ahol a felszín nem érdekes, akkor simán gluestick-kel rásegítek. Az biztos, hogy összetapogatástól felválós lesz, szólva a legjobb minden nyomtatás előtt enyhén mosószeres (kézmosós, vagy akár mosógatószeres) vízes kendővel áttörölni.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Mp3Pintyo #14955 üzenetére
En acetonnal szoktam megtisztitani ilyenkor, de pl. az ender3 gyari asztalat megkapja es sikosabbnak erzodik utana a felulet, de ettol fuggetlenul jol megtapad.
Ha a pla maradvanyok okoznak gondok, akkor csak a diklormetan marad, de azzal csak jol szellozo helyen dolgozz, mert mergezo.
-
Mp3Pintyo
aktív tag
Hajtépés, segítsetek pls
Tegnap óta nem hajlandó megmaradni az anyag a munkaasztalon.
Spectrum PLA.
Prusa mk3
Ha korrigálom a Z értékét kisebbre nagyobbra mindegy. -0.380-on a legszebb a teszt.
Asztal hőfok állítás mindegy (60-75)
Nyomtatás hőmérséklete mindegy (215-225)
Természetesen alkohollal tisztított a PEI.
Akármit csinálok pár réteg után mindig elkezd szépen elengedni az objektum és utána már csak viszi ide-oda magával a fej
Köszi az ötleteket!https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók
-
Reggie0
félisten
válasz Mr.Csizmás #14952 üzenetére
Mondjuk ha boardot cserelnek, akkor mar inkabb sajat tervezes.
-
Devil Smile
őstag
válasz TheProb #14948 üzenetére
A pro tobb mindenben is jobb..
Pl jobb a tapja (nekem is pro van ig ynem tudom milyen tap van a simaban de anno nekem is ezt mondtak)
A talcahoz tartozo elem nem 2040 hanem 4040
A magnes asztal (Nekem nagyon bejott)
A ControlBoard nem folfele szellozik hanem lefele
es allitolag a simaban nem lehet az asztalt 110fokra futeni..nagy hirtelen ennyi..
Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
Mr.Csizmás
titán
válasz gerleimarci #14951 üzenetére
a mini és board szó egy mondatban a melzi óta erős szemöldökrángatásra késztet
-
TheProb
veterán
Végül beadtam a derekam és megrendeltem a nyomit .
Ender 3 Pro lett végül, 60e lett a vége, németből szállítással.Most jöhet a visszaolvasás Ender 3 témában, hogy miket kell majd rajta babrálni, stb. Látom Macskás seftelt profilokkal is, stb.
Ha netán valaki nem tudja magában tartani az ender 3-mal kapcsolatos fontos/hasznos infókat, tanácsokat, ne tartsa magában. Addig elkezdtek visszaolvasni.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Tankblock
aktív tag
válasz Vasshammer #14907 üzenetére
Szia
Az az eredeti Microswissel is necces, egy idő után cloggolt, ezért raktam vissza az eredeti hotendet pla-hoz.
ABShez kitűnően passzol és nyomtattam vele nem is keveset.Release the Beast....
-
izisz
senior tag
válasz TheProb #14943 üzenetére
Ha nem akarsz várni külön akcióra, akkor 180 USD körül okés a dolog, alapgépre. De nemrég volt Alin kuponzápor, akkor 150 USD-ért láttam legolcsóbb konstrukcióban minden lehetséges kupont ráhúzva. Nem olyan óriási a különbség, ha van KELL érzés, hajrá, rendeld meg most
-
MASSlag
tag
Bet stickert árul itthon valaki?
Eredeti buildTak-ot találtam a 3djake-nél. Nekem a kínai copy tökéletes lenne, de ha más nincs, azt veszem majd.
Ez a papírra nyomtatás még raft-al sem az igazi, gyakorlatilag nyomtatásonként cserélni kell a papírt annyira bele kell paszírolni az anyagot, hogy letapadjon.A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
-
TheProb
veterán
válasz MASSlag #14942 üzenetére
Nozzle-t csak "extraként" gondoltam én is.
De akkor az alap árát kérdezem, ~182USD mennyire jó ár érte? Érdemes lehet várni vagy nem jellemző, hogy olcsóbban adnák?
Ahogy nézem, rendes creality-s üveget adnak hozzá. Olyasmi, mint Anycubic féle ultrabase.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
MASSlag
tag
-
TheProb
veterán
válasz Mr.Csizmás #14940 üzenetére
2e Ft a diffi a simához képest
-
Mr.Csizmás
titán
válasz TheProb #14939 üzenetére
vedd az alapot, nozzle filléres dolog szó szerint (0.xx$ per db), tükörlapot meg ikeában tudsz venni. #keresőhöz: Ikea LOTS Tükör 1.990 Ft / 4 darabos Ár/darabos 498 Ft Cikkszám: 391.517.00
szerk.: rengeteg nozzlit tudsz venni belőle, meg rendes tükörlapot. ki tudja mit küld a csájneze.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Ender 3 láttán elkapott megint a hév, és a visszatérésen gondolkodom.
Nemtom mennyi szokott lenni akciósan, de 190USD-ért szerintetek mennyire jó deal az üveglapos verzió, 5 nozzle-el? [link]"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
izisz
senior tag
válasz csimi1974 #14932 üzenetére
azbest ötlete lesz a nyerú a leírásod alapján. A driverek tartalmaznak hővédelmet, ami lekapcsolja a motoráramot elérve a kritikus hőmérsékletet (_nem_ a motoron, hisz ott nincs hő mérés).
Járasd a motort és amikor a "megállás" jelenség megtörténik, tapizd meg a drivert (ne a bordát ha van rajta, hanem a chip-et). Ha forró, akkor készen vagyunk, magas a Vref. + aktív hűtés is kellhet. -
i.attila
tag
válasz energy4ever #14934 üzenetére
Köszönöm.
-
Dyingsoul
veterán
válasz gerleimarci #14930 üzenetére
Én többek PCB tisztítására használtam ilyen üvegszálas tisztító ecsetet... Egyszer kesztyű nélkül reflexből letöröltem kézzel. Három hétig szedegettem a hüvelykujjamból a darabjait. Megtanultam egyszer s mindenkorra a leckét.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
azbest
félisten
válasz csimi1974 #14932 üzenetére
jobb ötlet híján megpróbálnám felcserélni a motorokat és megnézni másik tengely vezérlése hajtja -e a motort.
De a kábelezést sem árt megnézni, hogy nem szakadt -e el valami. Esetleg kábeleket megcserélni másik motoréval.
A lényeg, hogy szisztematikusan, mindig csak egy dolgot változtatva végigmenni. Mást nem hiszem, hogy lehet tenni.
Bár, ha jól értem, akkor egy darabig működik, aztán romlik el.
A max áramhoz biztos annyira közeli a jó? Ha túlmelegszik valami, akkor is előfordulhat, hogy egy darabig nem működik. Akár a motor, akár a vezérlő.
[ Szerkesztve ]
-
csimi1974
újonc
Tisztelt fórumozók.
A következő problémám adódott, aminek a megoldásában esetleg valaki tud segíteni.
Van egy saját építésű, klasszikus elrendezésű 3D nyomtatóm.
Eddig jól is működött, de most a következő hibát generálja.
Az X tengely mozgatása leáll nyomtatás közben, a motor gyakorlatilag nem kap vezérlést, a fej az x tengelyen kézzel szabadon mozgatható.
A motor meghajtók típusa (X és Y tengely) DRV8825, az alaplap MKS GEN-L V1.0, a firmware Marlin.
A nyomtatás Repetier Host alól történik.
A fenti hiba jelentkezésekor vészleállítás és újra csatlakozás után sem hajlandó az X tengely meghajtása működni, csak akkor ha a tápegységet ki-, majd bekapcsolom. Ekkor a motor már működik, home ciklust végrehajtaj, a Repetier alól pozicionálható.
A meghajtót már kicseréltem, de a hibajelenség továbbra is fenn áll.
A motor max. árama 2A, az áramkorlát kb. 1,9A-re van belőve.
A hiba jelentkezésekor az alaplap nem fagy ki, mivel az Y tengely és az extruderek továbbr is működnek. -
Mr.Csizmás
titán
válasz gerleimarci #14930 üzenetére
az a legkevesebb, legszívesebben kidobnám az egész MK8 hóbelevancot, és átraknám V6-ra, de ahhoz meg nyomtatni kellene felfogót, amit így nehéz
[ Szerkesztve ]
-
gerleimarci
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #14928 üzenetére
Üvegszál. Rakd be valaki nyakába, és egész nap vakarózni fog
Ha kell, tudok adni. -
Mr.Csizmás
titán
QQ: a hotend hőszigetelős sárga bizbacc micsoda? remélem nem azbeszt.
-
Kumancs
kezdő
válasz energy4ever #14923 üzenetére
A sebeség szerintem megfelelő a többirészén még a rétegek rem látszanak és a PLA van nem volt ilyen gondom.
Lehet hogy az anyag ilyen? ez konkrétan HIPS -
Kumancs
kezdő
Üdv.
Kicsit megosztom a tapasztalatomat és kicsit tanácsot is kérek.
liprobáltam í Devil design filamentjét és édessavanyú lett az eredmény nagyon tetszik a felület szépen egybedolgozza de random elreped és nem tudom mitől lehet nincs közel az asztalhoz és nem is akkor mikor a fej ott dolgozik. van ötlet?
https://prohardver.https://prohardver.hu/dl/upc/2019-04/09/774962_rpykgigpecvwhjy9_img_20190409_114506_5.jpghu/dl/upc/2019-04/09/774962_hp8by2szawc6v1em_img_20190409_114520_2.jpg[ Szerkesztve ]
-
Devil Smile
őstag
válasz gerleimarci #14917 üzenetére
2db nal mar 13Eur a szallitas..
ha maradna 10eur akkor 5-6 tekercsnel mar jo lenne az ar.. de igy sajna...
vagy ha lenne szallitas nullazo kupon..Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Dyingsoul #14916 üzenetére
sztem mindenképp 2, a 2x LACK témához add hozzá a sok apróságot, és máris ott vagy, mint a stuvás lapraszerelt összepattintásával. kukkolni meg webcamen is lehet, az első ajtót meg le tudod takarni, hogy pl. este ne zavarjon.
-
Dyingsoul
veterán
Szeretném én is bezárni az Ender 3-at. Visszaolvastam a topikban és keresgéltem is. Két megoldást látok jónak, de nem tudok dönteni melyik irányt válasszam:
1. lehetőség: 2x Ikea LACK asztal + plexi.
[Link1]
[Link2]Ahogy én látom:
Előnyei:
-Talán olcsóbb.
-Minden oldala átlátszó ezért könnyebb csekkolni, hogy mi van a nyomtatással.
-Egynél több ajtót is tehetünk rá a könnyebb Ender 3 mogyorózás érdekben.Hátrányok:
-Plexi után megint csak mászkálni kell.
-Több kiegészítőt kell rá nyomtatni, mint a 2-es lehetőségre.
-Talán kevésbé stabil, mint a 2-es lehetőség.
-A Lack-be alig fér be, persze ha nyomtatok pótlásokat akkor igen de az a stabilitás rovására mehet.2. lehetőség: 1x IKEA Stuva
[Link]Ahogy én látom:
Előnyei:
-Könnyebb szerelni a kevesebb alkatrész miatt.
-Kiegészítőket könnyebb a külsejére rögzíteni (Pl: táp, konzol, raspberry, stb...)
-Talán picivel elegánsabb
-Stabilitás
-Ender 3 nagyobb mókolás nélkül elfér benne (elég csak a filamentet kivezetni).Hátrányai:
-Talán drágább, mint a Lack (bár nem tudom mennyi a plexi ára errefelé).
-Csak szemből lehet ellenőrizni a nyomtatást.
-Csak egy ajtó megy rá, ezért körülményesebb lehet szerelni a benti gépet.
-Kicsit nagyobb a helyigénye (bár ez nem feltétlen hátrány).Tudnátok segíteni a döntésben, hogy melyik irányba induljak? Nem tudom a Lack megoldás mennyivel lenne olcsóbb ha olcsóbb egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
vizimento
senior tag
Tudom, itthon ajánlott filamentet venni, de vállalkozóbb kedvűeknek elég baráti áron van most innen. 9.4EUR, azaz 3000Ft alatt az 1kg 1.75 PLA.
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
MASSlag
tag
válasz Vasshammer #14911 üzenetére
Jól jártál vele. A TL nagyon szépen megmunkált darabokat ad, de a micro-swiss bevonatos cuccai valószínűleg jobban csúsznak, mint a rozsdamentes acél.
[ Szerkesztve ]
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
-
Saccco
nagyúr
válasz Vasshammer #14909 üzenetére
Trianglelab heatbreak-jei jók. [link]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz Vasshammer #14907 üzenetére
Rossz minőségű a belső megmunkálás. A PLA kényes erre.
Ha le tudod húzni a retract értéket minimumra (<1mm), akkor talán nem fog eldugulni.
[ Szerkesztve ]
-
Vasshammer
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy mit ronthatok el.
Előzmények: ENDER 3-asomnak a gyári hotendje durván eltömődött (clog), próbáltam kitakarítani, erre a heatbreak-et beletörtem a hőtömbbe.Vettem egy "all-metal" microswiss koppintást, hogy helyettesítsem (PLA, HT-PLA-ra). Viszont ez az első percekben már a heatbreak-nél cloggol"" (a középső feliratnál a képen). Mi lehet a probléma? Hiába veszem fel maximumra a hőfokot, hiába raktam össze 3x újra és tisztítottam meg, már a próba adagolásnál cloggol, kb 10cm PLA jön ki a fúvókából és ennyi. Minden meghúzva előírás szerint, már youtube-os install videókat is nézegettem, hátha kihagytam valamit.
Előre köszi a tippeket!
szerk.: most nézem, az én hotendemnek a heatbreak csatlakozásánál nem ilyen, a heatbreak teli csavaros verzó
[ Szerkesztve ]
Üdv, VH
-
Zsolt74
senior tag
válasz Reggie0 #14902 üzenetére
Egy ekkora végtelenített szíjnál, ebben a háromszög elrendezésben ha a motoron és az orsókon is 20-as szíjtárcsa van ,a szíj meg fog ugrani a szíj nyúlása miatt és hogy túl kevés fog kapaszkodik a szíjtárcsába, ha jól tudom akkor legalább 10 fognak kell kapcsolódnia ahhoz hogy ne ugorjon át, ez ennél az elrendezésnél nem valósul meg.
Én építettem egy nyomtatót aminél a golyósorsót így nem lehetett rendesen meghajtani mert a szíj mindig átugrott akárhogy is feszítettem meg.Zsolt
-
Zsolt74
senior tag
válasz Reggie0 #14898 üzenetére
A Z-nél teljesen mindegy a sebesség.
Nem a motorra kell a nagyobb szíjtárcsa hanem az orsókra.
Pont hogy növelem vele a felbontást, mert leáttételezem.
A motoron marad a 20-as az orsókon meg a 40-fogú.
Bocs deaz előző hozzászólásomban nem fogalmaztam pontosan.[ Szerkesztve ]
Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Automata kávégépek
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Ford topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest