Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- VEGA néven új tápszéria érkezik a Chieftectől
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA® driverek topikja
- Dell notebook topic
- ZIDOO médialejátszók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
printerpeti
tag
-
-
Tikakukac
titán
válasz Mp3Pintyo #10762 üzenetére
110k és nincs fűthető asztal? Az elég vad.
PLA-hoz annyira nem kell fűthető asztal, hogy húgoméknál van 3 gép, az egyiken nincs és utólag most kötök meg ügyeskedik rá az egyikre, mert hónapok óta áll a masina. Inkább nem használják, mert macera.
Ennyi pénzért ez nekem igen luftos.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Saccco
nagyúr
válasz Mp3Pintyo #10765 üzenetére
A nyomtatási terület is csak 140×140×140mm, nem tudom hol ér ez meg 110eft-t.
mazso26:
Köszi. Be kell állítanom, egyelőre 200-ra állítottam a max Z-t, pedig 300 körül van valahol a vége.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Tikakukac
titán
válasz Mp3Pintyo #10765 üzenetére
Lehet használni. Sajtreszelővel is lehet közösülni, ahogy a vicc szól Itt mindig a minőség és a szopófaktor lesz a kérdés. Ami lesz.
De tényleg nem értem mitől akkora pukkanás ez ennyiért. Nekem inkább riasztó. Ha meg szerelni nem szeretnél vagy akarsz, rossz hírem van: fogsz Ez nem az a hobbi, amihez nem kell.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
miniboy
csendes tag
válasz Mp3Pintyo #10762 üzenetére
Azért arra számítsál, hogy a vámon megfogják és ráteszik a 2,5% vámot és utána a 27% ÁFA-t is. Ezt még add hozzá a 109000-hez és mindjárt 142000 körül jársz, ennyiért szerintem sokkal jobb gépet is kapsz fűthető asztallal és nem lesz kínszenvedés a nyomtatás.
Hidd el kell a fűthető asztal, saját tapasztalatból mondom, mert nekem sem volt és utána buherálhattam rá egyet, ahelyett, hogy mindjárt olyat vettem volna.HyperCube Evolution
-
Saccco
nagyúr
-
energy4ever
addikt
válasz Mp3Pintyo #11919 üzenetére
Ezzel gondban vagyok. Ilyen apro dolgokat nyomtatsz? Keprol olyan volt, mint valami nagy disz szobor.
Amiket en csinaltam igy, olyan pici reszen tapadt fel, hogy koromvago olloval lazan elcsiptem.
Azt ensem tudom, hogyan lehet megoldani ezeknel, hogy a atalapzatra nem tapadjon fel.Mas:
Mar azt hittem nem tudok hova fejlodni 1. reteg ugyileg. Viszont ez mar beteges, ami most jott ki a gepbol!
-
izisz
senior tag
válasz Mp3Pintyo #13101 üzenetére
Mindekinek, nem csak neked: újra és nyomtatékosan ajánlom mindenkinek, aki Marlin FW-t használ (különösen v1.1.9-től) ÉS alapból kb. már elfogadhatóan be van lőve a nyomtató, hogy mélyedjen el a Linear advance beállításában és használatában.
Ebben a bögrés hibában is segíthet.
(Klipper esetén pressure advance, többi firmware-t nem ismerem)[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Mp3Pintyo #14217 üzenetére
Nem lötyög retract-kor a bowden cső? Ismert hiba, hogy a gyári csőrögzítő elem nagyon gyenge minőségű és elkezd ki-be csúszkálni, s emiatt a fejben dugulás jöhet létre. Ideiglenesen talán egy nagyobb gyorskötöző is segít, de inkább a rögzítő cseréjét javasolják. Van aki meg egy köztes műanyag alátétet javasol, hogy ne húzhassa ki a fejből a cső alsó végét.
A gyári rögzítővel pár nap után újra kicsúszik.
[ Szerkesztve ]
-
-
Reggie0
félisten
Mekkora a nyomtatas sebessege es milyen nozzleval milyen retegvastagsaggal nyomtatsz?
Nekem ugyan ez volt a gondom, a nyomtatasi sebesseget kellett csokkenteni es a homersekletet felvenni. Az a baj, hogy ha nagy sebessegnel kalibralod a flow-t, akkor a kis sebessegnel blob-os lesz, foleg az ivek korul. Ha kis sebessegnel kalibralod, akkor a nagyobb sebessegnel hiany lesz es ugy fog kinezni, mint a tied. Kezdetnek irjal at minden printspeedet 20mm/s-re es 0.3-as retegvastagsaggal es 220 fokkal nyomd ki.
En pont tegnap ejjel szoptam ezt vegig, vagy 8 oran keresztul. De most tokeletesen nyomtat. Nezd meg a tablazatot amit nemreg irtam: [link]
Ime a peldam: nagy filament sebessegnel kalibralt nagy sebesseg, kis filament sebessegnel kalibral nagy sebesseg, kis filament sebessegnel kalibralt kis sebesseg
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Mp3Pintyo #14225 üzenetére
En a helyedben inkabb a kalyhatol indulnek, szoval ha feltetelezed, hogy a retractnal a lotyoges a problema, akkor leoszor a retractot kapcsol ki es ugy probald meg. Amugy nem az lesz a gondod, a pressure fitting nem fog segiteni rajtad. Ha nem jo a nyomtatasi sebesseged akkor eleve az a gond, hogy befele egy fordulattal kevesebb anyagot nyom be, mint amennyit kifele huz, tehat egy ki-be huzas utan anyaghiany lesz, fuggetlenul attol, hogy lotyog-e a fitting.
[ Szerkesztve ]
-
Tankblock
aktív tag
Hello
Ezzel küzdök én is.
A Capricorn cső segített rajta, Van-e layerenkénti retract beállítva?
Olyan mintha nem tudná ugyanazt a flow-t adni mindig.
Azt nézd meg. hogy ahol hiányos vágd ketté. Milyen a többi része annak a layernek?
Infill összefüggő vagy hiányos?Ha gyári az extruder akkor azt kell átnézni takarítani, valószínüleg a rugó nem szolgál elengendő nyomatékot és/vagy a továbbító fogaskerékre felragadtak a filamentből darabok.
Ezek után mindenképpen ellenőrizni az e-steppet.
Ugye a Z oldalon nem nyúltál hozzá?
Nálam valószínöleg nem ez lesz a hiba, most várom a másik Z rudat a T nuttal + 10 új görgőt.....
Nálam szerintem binddol, --> a Z magasság se stimmel a nyomtatott elemen.....Release the Beast....
-
Dyingsoul
veterán
válasz Mp3Pintyo #14221 üzenetére
Le is adtam a rendelést ebay-en az Ender 3-ra.
Ez az üveglap amit linkeltél 235*235-ös. Az ender 3 ágya pedig 220*220. Biztosan ráfér ez az üveglap?
Fogókat kihagyom, mert az van itthon a support eltávolításokhoz, csavarok szintén vannak.
Csapágyakat berendeltem, mágneseket szintén.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
válasz Mp3Pintyo #14267 üzenetére
Köszi, azt hiszem az első nyomtatásaim között lesz ez a kis vacak.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Saccco
nagyúr
-
Reggie0
félisten
válasz Mp3Pintyo #14618 üzenetére
Tul gyorsan nyomtatsz szerintem. Latszik, hogy nem tapadnak ossze a retegek, ami homerseklet vagy alulextrudalas miatt lehet. Ha tul gyorsan nyomtatsz, annak kovetkezmenye az alulextrudalas, viszont nalad latszik, hogy a sarkoknal es ahol lelassit ott mar tobb anyag van, tehat oda mar tud eleget nyomni az extruder.
Az aljan is latszik, hogy az infill sok helyen hianyos, ahol felgyorsul a fej.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Mp3Pintyo #14616 üzenetére
Akkor az eddigi tapasztalat alapján.
Szeletelőben 1,75mm a beállított filament átmérő?
Nem jár ki a PTFE cső nyomtatás közben valamelyik oldalon a csatlakozóból?█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
kopi120
tag
válasz Mp3Pintyo #14616 üzenetére
Mérjél rá tolómérővel a filamentre, nekem az 1.75-ös gembird pla 1.68 körül volt. Azt kétlem, hogy minden problémád megoldja, de javulhat. (Jelzem a kollégámmal mikor vettük a gembird pla-t, másnap mesélte, hogy földhözvágta a nyomtatót és összetörte, szóval kitartást! )
-
Saccco
nagyúr
válasz Mp3Pintyo #14622 üzenetére
Neked kell tudnod, hogy ér-e annyit az építésre szánt időd, amennyi a különbözet. Nekem biztosan nem érne meg annyi plusz pénzt. Külön élmény egy gépet megépíteni. Nem mellesleg jobban adja az én csináltam érzést. Ha ez fontos esetleg.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Reggie0
félisten
válasz Mp3Pintyo #14737 üzenetére
Lehet nagyon folyik ez a filament, esetleg nezd meg 190 fokon.
Meg tudod nezni a G-code-ot, hogy hol kezdi a retractot? en ugy latom, mintha a fal oldalaban kezdene. Cura annyit trukkozik a retracttal, hogy nem a falnal kezdi a henger ket legkozelebbi pontja kozott, hanem a kb 30 fokkal feljebb es az infilen keresztul huzza a retractolt fejet, igy a szal nagy resze megtapad az infilen.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Mp3Pintyo #14739 üzenetére
Itt van a cura trukkje amit lentebb emlitettem:
https://youtu.be/_QRb54zVPfQ?t=395
Ezt a wipe distance-t allitsd be te is.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Mp3Pintyo #14955 üzenetére
En acetonnal szoktam megtisztitani ilyenkor, de pl. az ender3 gyari asztalat megkapja es sikosabbnak erzodik utana a felulet, de ettol fuggetlenul jol megtapad.
Ha a pla maradvanyok okoznak gondok, akkor csak a diklormetan marad, de azzal csak jol szellozo helyen dolgozz, mert mergezo.
-
azbest
félisten
válasz Mp3Pintyo #14955 üzenetére
A szintezés elmászott valamiért?
Thomas Sanladerer csinált videót ilyen esetről [link]
Ahogy elnézem, én inkább maradok a matt üvegnél Azzal pla elég jól megy, ha fix 70 fokos az asztal és vékony első réteggel nagyon homogén matt felszínt kapok, brimet használok. Ha meg nagyobb méretű, magas dolgot nyomtatok, ahol a felszín nem érdekes, akkor simán gluestick-kel rásegítek. Az biztos, hogy összetapogatástól felválós lesz, szólva a legjobb minden nyomtatás előtt enyhén mosószeres (kézmosós, vagy akár mosógatószeres) vízes kendővel áttörölni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Nem száguld az EV-ipar, a gyárakat és állásokat féltik a britek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Autós topik
- Milyen széket vegyek?
- Xbox Series X|S
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- LEGO klub
- VEGA néven új tápszéria érkezik a Chieftectől
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest