- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Régiházimozi összekötése új tv vel
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz gardener #13397 üzenetére
230V-os szilikon fűtőlap. Gyorsabban, mint a 12 vagy 24V-os.
Az ajánlott: Keenovo Silicone AC Heater w/ thermistor & thermal fuse - 250x250mm (450W)
Igaz ehhez közeli méretben csak 240×240-est találtam, az meg 600W-os. Esetleg 280×280-as, az is 600W-os.
Bármilyen egyedi méretet is gyártanak tudtommal.(#13399) kzkz:
Nem célszerű annyira nagyot alátenni, mert a hirtelen hőugrás deformálhatja a lapot. Mondjuk a 46-hoz kell a kraft.
A nyomtatóval jól megkeveredtem. Már emlékszem, hogy én is nézegettem a Vulcanus-t amikor emlegetted.trialkornel:
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
3u4ic
csendes tag
Üdv fórumlakók!
Egy gyors kérdésem lenne hozzátok.Van valami ajánlott 5015 24v tárgyhűtő venti ami még beszerezhető?Próbáltam visszaolvasni de a legtöbb link halott a témában.
Egy Ender 3-hoz kellene lehetőleg egy "csendes" megbizható darab.
Ali/ebay/belföld is játszik csak jó legyen.Köszi!
---
-
trialkornel
tag
válasz Mr.Csizmás #13393 üzenetére
Sima PETG mehet 0,2-vel.
Ha jól tudom az accel meg a jerk a gyorsulás és lassítás mértékét adja meg. Minél nagyobb az érték annál gyorsabban tudsz nyomtatni de bizonyos értéken felül a minőség rovására. Ezeket az értékeket a nyomtató vázának stabilitása, mechanikája határozza meg.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
ha már nozzle: PETG-hez mennyire oké a 0.2? vagy úgyis mindegy, ha 0.1 lh-val nyomtatok?
illetve jerk és acceleration értékekkel hogy érdemes variálni, mikkel van függésben? (ha minőségre vagy gyorsaságra akarok rámenni?)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
izisz
senior tag
-
trialkornel
tag
válasz bigrob #13374 üzenetére
Valszeg már megkapta Saccco a nagy lóvét az Anycubic-tól (a 4max reklámért) hogy így belendült a Voron építése...
(#13379) Mr.Csizmás: A speckó (szemcsés) filamentekhez általában 0,4 nozzle-t ajánlanak mert a kisebb dugul a szemcsék miatt.
(#13389) goldister: Most van a Kínai újév. A legtöbb helyen február 10-11-ig tart szóval a jövő héten elvileg már kezdenek dolgozni. Az eu-s raktárakból elvileg kéne jönnie a cuccnak. Legalábbis van olyan cég ahol a rendelést felveszik az ünnep alatt is úgyhogy szerintem eu raktárból kéne hogy küldjék.
[ Szerkesztve ]
-
goldister
tag
Elvileg Kínában valami ünnep van, ez kihat az aliexpress német raktárjára? Még mindig összekészítés alatt áll.
-
QbHead
aktív tag
válasz energy4ever #13384 üzenetére
Szinte új, 0,4-es edzett acél trianglelab fej. Már átment rajta a fél kiló vulcano de nem dugult el, valószínűleg nincs az annyira szétkopva mint gondolnád.
[ Szerkesztve ]
"A chiliszósz nem más, mint határozott fellépésű ketchup."
-
energy4ever
addikt
válasz Gabesz87 #13386 üzenetére
Nekem Petg-bol van teljesen atlatszo. Az elkeszult targy a valosagban olyan mintha kromos hatasu lenne. Nem ilyen uvegtiszta cuccot kell elkepzelni, latod benne a retegeket, stb, az pedig tori a fenyt. Szerintem nem nez ki annyira jol.
Azert majd meg enis megprobalom pla-val is!
-
Gabesz87
veterán
Ha elfogy a jelenlegi kék Gembird PLA-m, a köv. valamilyen átlátszó/áttetsző anyag lesz, megpróbálunk orchidea kaspókat nyomtatni Néztem Verbatim-et, meg Spektrumot.
-
Mr.Csizmás
titán
a világoskék félig átlátszós nyomatra nálam azt mondták, hogy hologramos.
jó lesz majd litofán ábrának, vagy lámpaernyőt csinálni.
-
energy4ever
addikt
válasz Mr.Csizmás #13379 üzenetére
Nalam a szejjel kopott 0,4-es is elakad 5 nyomtatasbol 2szer...
Kivancsi lennek mennyire eszik meg a fejet azok a szemcsek.
(#13383) MASSlag:
Verbatim ezust tenyleg jo cucc, de tegyuk hozza azt is, hogy valamennyire atlatszos. Ez miatt sokaknak nem tetszhet!
[ Szerkesztve ]
-
Janix12
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #13379 üzenetére
Szia!
Igen, sőt a gyártó is csak 0.4-el ajánlja. [link]
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Verbatim PLA-ról mi a véleményetek? Próbálta valaki?
Valóban annyira frankó, ahogy írják?
Illetve Spectrumról ugyanez?[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
0.2 nozzle userek: speckó filamenttel nektek is eldugul? spectrum PLA volcano grey, illetve stone age.
-
kzkz
őstag
válasz Saccco #13377 üzenetére
Nem voron-t építettem, hanem egy CoreXY-os Vulcanus Max-ot a 40-es méretben ez alapján.
A Voron 1-et csak később láttam meg, az is tetszett, főleg a részletes leírása miatt, de az több nyomtatott alkatrészt igényelt, nekem meg nem volt 3D nyomtatómPár nyomtatott alkatrészt megszüntettem rajta a Z tengelyen, meg a tálcatartót is elhagytam így kisebb lett a súly, illetve a két Z motor helyett átálltam 1-re. Szépen nyomtat, én meg vagyok elégedve vele, bár még soha nem kellett 40centis dolgot nyomtatni, így elég lett volna egy kommersz kis 20x20-as nyomtató, de akkor nem ment volna rá fél év, és nem lett volna "végtelen" tapasztalatom
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Anno kzkz épített egy Voron-t, amit a megválaszolt hsz-ben mutatott meg, igaz az egy V1 vagy V1.x. - szerk.: Most lehet, hogy benéztem itt valamit. Lehet csak inspiráció volt
Előtte csak attila666 említette meg itt, hogy jó lenne, itt, hogy építi, ezután ő többet nem írt erről, sőt be se jelentkezett tavaly óta.
A 2-est én említettem meg itt, akkor még valamilyen korai verzió volt csak belőle. Például még volt az X-szel párhuzamosan elől is összekötés.Egyébként a 4MAX-ból viszonylag hamar lehetne V1.6-ot csinálni.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
bigrob
őstag
válasz Mr.Csizmás #13372 üzenetére
Hetek óta megy a Voron fappolda és még nem néztél utána????
Vagyis meg se nézed Sacco linkjeit?Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Saccco
nagyúr
Ezt egy Voron2 nyomtatta.
50% scale vader bust. Bust printed in esun abs+ at 0.08 lhBTW nekem megjött az asztal hozzá... 305×305×8mm 5083 síkba mart alu.
[ Szerkesztve ]
-
-
bigrob
őstag
4Max kollégával eléggé összemelegedtünk, bal oldali 2 csapágyat ami az Y mozgásért felelős kicseréltem, azóta elmúlt a zaj.
Pi felfúrva a helyére, kamera fixálva a helyén.
Amire várok: Led szalag, kábelek, Sacco válasza, hogy ő hogyan fixálta a tetején a Jysk-ös dobozt... (többiektől is szívesen várom!)Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
fape
senior tag
<<Napi voron poszt helye>>
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
zsolt320i
senior tag
A 3.6 Cura jól működik már?
Olvastam a fórumokon, hogy rosszul nyomtatott bizonyos esetekben.
Most szemezgetek vele, muszáj a S3D-ről váltsak valamire, mert elég gyakran meghülyül, és nem szeleteli le a tárgyat.
A craftware is tökéletes lenne, de annak egy nagy hiányossága van, hogy nem lehet állítani szinthez rendelt nyomtatási profilt -
Kumancs
kezdő
Valaki meg tudná mondani, hogy a Curaban be tudom állitani hogy a tárgy ne feküdjön fel a felületen hanem pl 5mm felete legyen? Ha a pozició beállitásnál beirom és entert nyomok vissza áll nullára.
Azért szeretném kiprobálni mert a darab alj torzulást nem tudom semilen megoldással kiküszöbölni. de ahol support van alatta ott teljesen jó. -
Saccco
nagyúr
válasz goldister #13358 üzenetére
A fórumban van sok kapcsolódó hozzászólás.
Érdemes elolvasni.
-
Saccco
nagyúr
válasz goldister #13353 üzenetére
Annak néz ki. A szállítási mód csak annyi, hogy nem az Ali-n keresztül adja fel, hanem az eladó maga választ. Valószínűleg valamilyen futárcég hozza. A filament tényleg kicsit drága.
(#13355) gerleimarci:
-
Imy
veterán
A Nema17 motorokon milyen csatlakozó aljzat lehet? A 6 pólusú megy a motorra. [link]
-
gerleimarci
aktív tag
-
goldister
tag
válasz Saccco #13350 üzenetére
Ali-n ezt találtam
Ez a hivatalos oldal? Innen kell megrendelni? Melyik kiszerelés éri meg?
(Illetve a szállításnál ez mit takarhat "Seller's Shipping Method"?[ Szerkesztve ]
-
mimey
tag
válasz Gabesz87 #13345 üzenetére
Szia!
Az extruder motort tartó L alakú fémlemezt kell derékszögűre kiegyengetni, de csak finoman, ráérősen, mert könnyen elmászhatnak a furatok. Nekem is meg kellett csinálnom, mert a kínainak nem sikerült szépen a fémlemez hajlítása.
Itt a videó. -
-
Saccco
nagyúr
válasz goldister #13334 üzenetére
Nagyjából bármelyik filament jó, amit például magyar webshop-okban árulnak. Nekem ilyen szempontból a Spectrum jött be.
Érdemes még Ali-n TPU-t vadászni. Illetve Esun-t Hobbyking-ről, amikor akciós.Filament kell csak a géphez, hogy nyomtatni tudj. Illetve 1-2 apróság biztos, ami biztos szempontból.
Keress rá a fórumban az ender szóra és lesz sok hasznos infó.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Holleanyo
tag
válasz Gabesz87 #13345 üzenetére
A Z tengely beletekeredik egy sárga/bronz perselybe amit pedig egy fémlap tart. Ezt a fémlapot kell derékszögbe rakni a Z tengelyhez képest.
A labdás lábakat kihagyom mert Ikeás plexi dobozban csücsül a gépem . A gép teteje és a doboz között nincs 2cm.
[ Szerkesztve ]
Ender 3 - “az áramjárta vezető pont ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak hát más a fogása”
-
-
Gabesz87
veterán
válasz Holleanyo #13343 üzenetére
Nem tudom sajna, msot melyik lapra gondolsz, ami a bronz perselyt fogja!? Ez melyik? Esetleg képen meg tudod mutatni? Már régen kinyomtattam ezeket a kis hézagolókat a motor alá, csak még nem került fel. De mindkettőt tegyem fel?
A lábakkal kapcsolatosan....nemrég írtam, hogy én most tettem rá a squash labdás lábakat, és marha jó. Így nem billeg, nem rezonál, halkabb is, és stabil. Ajánlom!Igen, több helyen olvastam, hogy a gyári venti elég hamar kipurcant. Az a baj hogy nem olyan rég rendeltem be 2 db fesz.konvertert Ali-ról, de hát az mire ideér....megőszülök. Addig meg nincs olyan, hogy ne menjen a nyomtató! Mondjuk találtam itthon is, valószínű veszek egyet addig is. Nem egy horribilis összeg. Nem úgy, mint a venti. Csak veszek egy Noctuat, ha már egyszer az bevált mindenkinek. Nem akarok kísérletezgetni, szo...ni mással.
[ Szerkesztve ]
-
Holleanyo
tag
-
Holleanyo
tag
válasz Gabesz87 #13332 üzenetére
Szerintem ne tedd fel. Én is kinyomtattam, de nem szereltem fel. Inkább a motor alá nyomtass hézagoló lapot és még derékszögbe lődd be azt a lemezt, ami a bronz perselyt fogja. Én is egy napig centíroztam, állítgattam, derékszögeltem, szinteztem amire jó lett, de megérte.
Szerencsére én szemmel már láttam a csalafintaságokat a vázban. Tolómérővel pedig szépen helyre tettem mindent. Néha még a gumikalapács is előkerült. Most egy hiba van a gépben a jobboldali lába eleje alá kell pluszban tennem 1mm gumi alátétet, hogy ne billegjen. Ha a talpakat szintezem egy síkba, akkor meg elhúzza a jobboldali oszlopot, tehát marad így. Még valami: húzd meg az összes csavart és állítsd be mindegyik görgőt is. Sok sikert!#13342) Gabesz87
Nekem is nyöszörög indulásnál egy-két percig, de még nem állt meg. Szerintem a hotendnek nem tesz jót, ha nincs hűtese. Ezek a gyári ventik egy kalap sz*rt ernek. Beiktatok egy feszültség szabályzót aztán mehet rá bármilyen 12v-os Pc-s venti.[ Szerkesztve ]
Ender 3 - “az áramjárta vezető pont ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak hát más a fogása”
-
Gabesz87
veterán
Ender 3-on, ami szemben van, az a hotend hőtű, ugye? AZ oldalsó meg a tárgyhűtő!? Épp nyomatok, és most látom, hogy nem megy a szemben lévő Eddig bírta volna? AZt sem tudom, most leállítsam-e, még egy fél óra van hátra. Túlmelegedni csak nem fog a hotend?
-
szabod
senior tag
Valaki tudna segíteni, hogy itt mi lehet a probléma? Csak az első néhány rétegnél csinálja így utána hibátlanul megcsinálja, illetve ritkábban csinál egy pici sorját az egyik él mentén, ez a bal oldali formánál látszik is. Ender 3, PLA 200/75°C (hideg van), raftra nyomtatok, mert hajlamos felválni.
-
goldister
tag
Ender 3-on gondolkodom. Honnan érdemes most rendelni szerintetek? Most aliexpressen nem rossz az ára. Sőt ott eu-ban van. Milyen kiszerelésben érdemes? Mit kellene hozzá még venni hogy tudjak vele nyomtatni? Spray vagy valami? Filamentet milyet és hol? Pla-ra gondoltam mint kezdés, szerintetek? Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
A z tengely csapágyas megvezetőről mi a véleményetek? (Ender-3) Amit a fenti vízszintes szelvényre kell csavarni, és a ferde menetes orsót hivatott segíteni. Mert sok helyen, FB csoiportban is azt olvasom, hogy nem jó ötlet, mert ahhoz nagyon pontosnak, totál egyenesnek kéne lennie, különben inkább negatív, mint pozitív a hatása. De páran azt is mondják, hogy mivel már eleve ferdén áll az orsó, így legalább kompenzál valamit.
SZóval nem tudom, használjam-e vagy sem. Mondjuk a csapágyat baromira nem bírtam belenyomni, óvatosan finoman kalapáccsal próbáltam besegíteni a helyére, de ettől inkább a nyomtatott darabka repedt el
Nyomtattam a motor alá is ezt a két kis lemezt, inkább először azt próbáljam meg? Mindkét oldalra fel kell tenni, ahol a motor támaszkodik? -
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
válasz trialkornel #13314 üzenetére
TL-es BMG teljesen jól működik. Kicsit nehéz elsőre befűzni, ha megvan a trükk, akkor már megy.
(#13324) M43g:
Milyen nyomtató ez?
Tegyél üveget az asztalra, egyből egyenes lesz.-------------------------------------------------------
Más:
Alakul a TMC2160, illetve van már TMC5160.
Mondjuk nem tudom mibe lehet belepattintani.
• TMC5160-TA stepper controller
• Supply voltage 9-36V (limited by the MOSFETs)
• I phase,RMS up to 2.8A
• Configuration & Control via SPI
• S/D mode selectable via solder option
• Use with optional lowESR ELCO, ca. 150uF
• Board width 1.5", board height 1.1"
• 2x11 pin 0.1" header rows for pins/connectorsFape tudod hol írtak erről?
-
Gabesz87
veterán
Ma esti upgrade: felkerült a metal feeder, squash labda lábak, plusz a Lack asztal is kapott ilyen csúszásgátló filcet, feltettem pár clipset az LCD kabelhez, illetve betettem a kis szerszámos fiókot. De ez a squash labda láb szuper...máris halkabb a nyomtató, nem rezeg annyira.
-
M43g
aktív tag
válasz Saccco #13310 üzenetére
Hát most nekiálltam újra szintezni. Kiakaszt ez a nyomtató. Szerintem az ágy fém sínje görbe. Beszintezem vízszintmérővel felém elhúzott állapotban az ágyat, rendesen vízszintes, visszatolom a helyére, ferde.
Lack asztal, csont egyenes. igyekszem minden szempontból azt a mindössze 8 csavart értelmesen becsavarni, ami összetartja a nyomtató alsó részét és a keretet. Az X tengely ("ablak", biztos van neve) felső része vízszintes. Az ágy amennyire csak lehet (lásd korábban) vízszintes. De a fej köszönő viszonyban sincs azzal, hogy az ágytól egyenlő távolságra legyen mindenhol. Ha beszintezem, 8 kör iteráció után is változik a szint. Plusz középen púpos, a legszélén púpos, a kettő között meg homorú...
Ezek a nyomtatók ebben az árkategóriában mind ilyenek? Mert ha igen, komolyan mondom eladom...
-
Kumancs
kezdő
Üdv.
Ha van egy letöltött (obj.) objektumom milyen programmal tudnám kicsit átszabni kitörölni részeit? mivel nagy az egybe nyomtatáshoz.
A legegyszerűbb leg amatőrebb program érdekelne akár több javaslat is. -
Tikakukac
titán
8 órás nyomtatásnál 4 óra után behalt a tárgyhűtőből a második venti is. Respect az eladónak kapja is az 1 csillagost, főleg, mert a videó feltöltése óta kussol.
Viszont vazzegh szépen kinyomtatta enélkül a cuccot. 1 pici helyen látszik, hogy levegőt kért volna egyébként patent. Szal respect, jó kis nyomtató ez az ender.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
moex1
tag
válasz tototos #13284 üzenetére
Szia!
Én is belefutottam (Ender 3). Szerintem érdemes a hw-t ellenőrizni először:
-pulley meg van húzva?
-szíj elég feszes? (nyomtass feszítőt)Kezd el csökkenteni a sebességet. Én az alábbiakig vittem le, majd innen kezdtem lassan emelni újra:
print speed infill 40mm/s, shell: 20mm/s
acceleratrion: 500mm/s2, travel 1500 körül
jerk: 10 körülAz Alone in the Darkban van multiplayer? :)
-
-
bigrob
őstag
Én 0.15-re szoktam belőni hézagmérővel a nozzle távolságot az ágytól, aztán szemmel finomhangolok.
Megy a PETG 1st layer p*rn és alulextrúdál, ránézek a tekercsre, konkrétan össze van olvadva a filament...
Asszem így már érthető, hogy a régi nyomtatóval miért darálta el a filamentet...
Erre van valami tuti tipp, vagy csak tekerjek le pár métert aztán ismétel?
Spectrum Transparent Piros PETG amúgy...Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
izisz
senior tag
(#13301) M43g: Amit Saccco írt, +
én azt szoktam csinálni, hogy egy akármilyen kocka első pár rétegét (2-3 doszt elég) nyomtatom.
Egyrészt nyomtatás közben már figyelem az első réteg tetejét, simának kell lennie ujjal érintve (nyomtatás közben is lehet tapogatni/simítani).
Ha rücskös, mint a szántás az eke után, akkor túl közel van a fej.
Ha a hurkák közt rések vannak, akkor túl távol van a fej.
Majd ha kész, megsimítom ujjal/körömmel az első réteg alját is. Én akkor vagyok elégedett, ha a körmöm nem akad meg a hurkák közt. Van, hogy 0.01mm a különbség a nagyon fain és a "körmöm még akad" állapot között.
A lényeg: papírlappal lődd meg a lehető legpontosabban. Majd csináld a fenti procedúrát. És figyeld meg, melyik irányba kellene változtatnod. Így a következő papíros szintezéskor már tudni fogod, mennyire kell a papírlapnak szorulnia, hogy "pont jó" legyen. (ez nagyon precíz SI mértékegység, tudom )(#13303) Holleanyo : linear advance...
-
Saccco
nagyúr
válasz Holleanyo #13303 üzenetére
S3D?
Bekezdés pozíciója nem egy helyre esik.
Túlextrudál.
Linear advance-szel (is) el lehet tüntetni.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
Legyen susogós hangja. Előbb melegítsd fel az asztalt és a fejet is. Húzd vissza a szálat kicsit, a maradékot töröld le a nozzle-ról. Papírtörlő kiváló takarító eszköz.
-
M43g
aktív tag
Közben kikövetkeztettem, hogy valószínűleg a fej túl közel van az ágyhoz, mert az első réteg szemmel láthatóan nem igazán jelent meg az ágyon, illetve gondolom a további rétegek paszírozták az alsó réteget az ágyba bele, azért néz ki kicsit paszírozottnak.
Ebben valaki esetleg meg tudna erősíteni? Ha így van, akkor nem jól szinteztem. Értem, hogy papírnak a fej és az ágy között kell lennie ellenállásnak, de amíg nincs meg a rutin, hogy mennyi legyen az ellenállás, valaki kicsit körbe tudná írni? Jelenleg lehet mozgatni a papírt, de határozott ellenállása van a fejnek. Ha közelebb kerül a fej, akkor már nem lehet mozgatni a paírt. Nagyjából "éppen" érezni kellene az ellenállást? Vagy a kettő között, az éppennél erősebben, de az erősnél gyengébben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest