Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- VEGA néven új tápszéria érkezik a Chieftectől
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA® driverek topikja
- Dell notebook topic
- ZIDOO médialejátszók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizimento
senior tag
Sziasztok!
Ilyen, vagyis ehhez hasonló sütikinyomót szeretnék nyomtatni.
A kérdés leginkább az előkészítés: hogyan tudok egyszerűen egy képből kotúrvonalat konvertálni, és annak utána magasságot adni, azaz gyakorlatilag egy 3D modellt készíteni amit már bevesz a 3D nyomtató gyomra?Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
válasz lac14548 #13519 üzenetére
Fusion 360-ban tudna valaki segíteni?
Amikor offsetelem az alakot, akkor megcsinálja, de ha megpróbálom a kettő közti területet kijelölni, nem kékíti be amikor fölé viszem az egeret. Az eredetit bekékíti, tehát ahonnan offsetelek az tuti zárt körvonal, és szemre az offsetelt is az, mégse engedi valamiért.
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
Szakadást nagyítva se látok.
Ezt a construction line-t kifejtenéd? Nem értek a programhoz, csak youtube video alapján próbálom lépésről-lépésre követni a sütikinyomó forma megalkotását. De most elakadtam, mert nem akarja kijelölni a területet.Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
Megszületett az elhatározás, beruházok egy Ender 3-ba, és belemerülök a 3D nyomtatás rejtelmeibe.
Itt a fórumon és máshol is kismillió kiegészítést/átalakítási lehetőséget találtam hozzá. Akár olyat amit önmagával lehet már nyomtatni, akár egyebeket. Ha ezt mind meg akarnám csinálni, sose érnék a végére
Szóval aki már túl van ezeken: Mik azok amik "must have" kategóriák? Mik azok amik a legnagyobb javulást hozták, amikkel kezdeni kell? Előre is köszi mindenkinek a segítséget, asszem a közeljövőben gyakori kérdező leszek a topikban.Ui: Sokat olvasgattam mire az Ender 3 mellett döntöttem, de ha ilyen árkategóriában (200usd), EU raktárból beszerezhető gépet tudtok ajánlani, akkor meghallgatom!
-
vizimento
senior tag
Ender 3 free shippinggel EU raktárból berendelve: 153USD
-
vizimento
senior tag
válasz vizimento #14567 üzenetére
Meg is érkezett 6 nap (4 munkanap) alatt!
Csak az Aqua cseszte el a rendelésem, így nincs filamentem
Pedig hétvégén lett volna időm kipróbálni...
Tatabányán vagy környékén tudtok filament beszerzési lehetőséget? Olyat ahol raktáron van PLA vagy PETG.Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
válasz Saccco #14815 üzenetére
Tekercsnek nem nevezném
Éjjel nem bírtam magammal: még délutános műszak után összedobtam és a pár méter szállal amit adtak hozzá elkezdtem a kutyát. Hát a lábaira se volt elég
Azon a kis darabon szépnek tűnik a külseje, de belül az infill rácsok közt látok szál áthúzásokat. Illetve egyszer lepauséztam a nyomtatást, majd pár óra múlva folytattam, de X és Y irányban is 1-1mm elcsúszással folytatta. Ezek mitől lehetnek?Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
Ender 3 első tapasztalatok:
A gyári fehér PLA-val szépen nyomtatott (amíg kitartott az a darabka) gyári beállításokkal, ha jól emlékszem 200C/50C, de a sárga Gembird PLA-val meggyűlt a bajom. Képet teszek fel délután, de ami tuti: egyszerűen nem tapad. Gyári alap pad, de hát akkor is, nem gondoltam volna, hogy már a PLA így megszivat. Hőmérsékletekkel már felmentem 222C/77C-ig, de még így sem ok. A gyári ágyon is használható a hajlakk, vagy csak üvegen? Mert arra gondoltam az lenne következő lépés amit kipróbálok.
A másik gondom az ágyszintezéssel van: Olyan könnyen tekeredik, hogy egy több órás nyomtatás alatt egyszer le is tekeredett, le is esett az egyik. Nyilván meg is látszott a nyomaton a menet közbeni "elferdülés". Szóval kitaláltam, hogy (mivel menetrögzítőm, vagy önzáró anyám nem volt otthon kéznél) tekerek egy kis teflon szalagot a csavarra, hogy picit szoruljon rajta az anya. Ez jó is lett volna, csak így meg az egész csavar elforog, nem a csavaron az anya. Másnál nem volt ilyen probléma? Ha volt, hogy oldotta meg?
-
vizimento
senior tag
Tudom, itthon ajánlott filamentet venni, de vállalkozóbb kedvűeknek elég baráti áron van most innen. 9.4EUR, azaz 3000Ft alatt az 1kg 1.75 PLA.
-
vizimento
senior tag
Ender 3.
Marlin 1.1.6 van rajta.
Extruder kalibrációt a menüjében kiadott paranccsal is lehet csinálni? Vagy csak octorpinten/egyéb külső forrásból kiadott paranccsal ok?Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
válasz energy4ever #15034 üzenetére
Igen, ez volt a kérdés.
Megcsináltam, és 93 step/mm volt benne, most 101,1-et számoltam. Ezért lehetett tapadási gondom, mert ez azt jelenti, hogy nagyon alulextrudált volt?[ Szerkesztve ]
-
vizimento
senior tag
válasz Mr.Csizmás #15109 üzenetére
Ez nem alacsonyabb, mint a squash labdás megoldás?
-
vizimento
senior tag
válasz Mr.Csizmás #15135 üzenetére
Miből lehet egyből SVG-t menteni?
-
vizimento
senior tag
190-240 heat towert használtam PLA-hoz. PET-Ghez is használható ez?
Vagy azzal 240 fölé is menni kellene, illetve félő, hogy 190-nél csak az extruder erőlködik majd, de nem jön ki semmi a nózin?
Esetleg valakinek Ender3-hoz gcode PET-G heat kalibráláshoz?Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
válasz Dyingsoul #15274 üzenetére
Magasabb bed temp!
Az érzékelő alul van. Így ha pl 60ra van állítva, mint nálad, akkor az alu lap (alja) 60 fokos.
Ezen van a gyári bed, ami kevesebb.
Ezen az üveg, ami még kevesebb.
Ha a 60C jó volt neked a gyári beddel, akkor kb így kalkulálnék:
Gyári bed HELYETT üveglap: kb 70C (rosszabb a hővezetése)
Gyári bed ÉS üveglap: kb 80C
Itt most nem a konstans hőfokról van szó, hanem arról, hogy az üveg külső fele még csak 60C lesz a nyomtatás elindulásakor, mikorra a bed eléri a 70-80C-t.Vagy: fűtsd csak 60C-ra, de rétegvastagságok függvényében várj a felfűtött beddel 10-20-30 percet az első layer előtt, hogy az egész átvegye azt a hőmérsékletet
Vagy: a hőmérséklet érzékelőt tedd át a bed legfelső rétegének tetejére
Szerintem...
-
vizimento
senior tag
válasz Dyingsoul #15475 üzenetére
Én arra gondoltam bepróbálkozok egy ilyennel.
Az értékelések szintén nagyon jók, pedig nagyon magas a rendelésszám is.
És árban olyan, hogy ha pár próbálkozás után nem jön be mégse és a kukában végzi, akkor se dőlök a kardomba...Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
Megérkezett egy ilyen fej kipróbálásra.
A gyári helyére (Ender 3) nem megy be ugye, a kérdés, hogy milyet tartót ajánlotok hozzá.
Hero me? Bullseye? Petfang? Valami más?
Az alapanyaga PETG lesz.Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
Nah, úgy tűnik nálam is kezdődik a szívás Ender 3-mal
Pedig eddig teljesen meg voltam vele elégedve, hiba nélkül tette a dolgát mióta (kb egy hónapja) megjött.
Valahol dugulás van a rendszerben. PETG anyaggal nyomtattam.
Szétszedés megvolt, nózi csere is, heatbreaker is megtisztogattam amennyire tudtam (abból sajna nincs cseredarabom), PTFE csőből többször vágtam, és tövig visszanyomtam. De még mindig nem jó, pár perc nyomtatás után eldugul.
Mit tudnék mér tenni?
Nem a léptetőmotor hibája, mert dugulás után, 230 fűtött fejjel, kézzel is hiába próbálom beletuszkolni a filamentet, nem jön ki a nózin semmi.
Legalább addig kibírhatná, míg egy V6 tartót kinyomtatok, mert akkor ki tudnám cserélni az egészet, mert abból már van tartalék, csak nem gondolkodtam előre, hogy annak se a felfogatása, se a heatbreak-je nem olyan, mint a gyáriéVennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
válasz Mr.Csizmás #16120 üzenetére
A minimalist verziót akarom kinyomtatni, pár hsz-el ezelőttről. (#16074)
Tudom, hogy mind passzolnak a gyári x-carriage-re a thingis creality V6 tartók, csak még nem nyomtattam belőle. Most meg nem tudok nyomtatni a dugulás miatt. Ezért nem tudom felrakni a V6 fejem[ Szerkesztve ]
-
vizimento
senior tag
válasz Saccco #16122 üzenetére
Az már necces PTFE csővel, nem!? Ahhoz már all metal kéne.
Amúgy a heat torony teszt szerint jó a 225 is. 205-nél kezdett alulextrudált lenni. De 225-nél már nagyon szép volt a felület és a bridge is. (Spectrum "áttetsző kék" PETG)Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
Endre 3. Komplett fejcsere V6ra. Azóta szerinte 331C a nózim. Kábelszakadás? Vagy mi lehet a gond?
-
vizimento
senior tag
Ebbe a 2000Ft-os dobozba elfér 5db 1kg filament + macskaalom (nedvszívó szilikon). Ha másnál is gondot okozna a páratartalom...
-
vizimento
senior tag
válasz Saccco #14082 üzenetére
Pont egy ilyen piros áttetsző spectrum PETG-el szívok. Minden féle beállításnál durva stringing az eredmény Neked milyen beállítások váltak be hozzá? Head temp - retraction speed and distance - travel speed. Ezen beállításokkal való játszadozást írták a legtöbb helyen, de eddig nem találtam a nyerőt. Érdekes, hogy ugyanezen beállításokkal, ugyanúgy spectrum, ugyanúgy áttetsző, csak nem piros hanem kék sokkal kevésbé hajlamos a stringingre...
-
vizimento
senior tag
válasz Mr.Csizmás #16585 üzenetére
Nem. De nem szívesen váltanék slicert, előbb megpróbálom megoldani ezzel.
Viszont megnéznéd nekem, hogy abban milyen beállításokon lett jó? Köszi!Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
válasz Mr.Csizmás #16599 üzenetére
Ha már szóba került ez a "kereső tevékenységre váltod a szórakozást" dolog: Ki hogy tette/teszi ezt? Értem ezalatt, hogy feladott hirdetéseket, hogy bérnyomtatást vállal, és jöttek a megrendelések? Vagy elkezdett valamiket kinyomtatni, amit aztán meghirdetett aprón, hogy eladó? Vagy van valami gyűjtő oldal, ahol megrendelésekre lehet licitálni, ki mennyiért nyomtatná ki, és a megrendelő kiválasztja a legolcsóbb/legszimpatikusabb ajánlatot? Vagy hogy?
-
vizimento
senior tag
Fusion360: van egy body, aminek az egyik felületére szeretnék egy svg rajzot berakni, amit utána beleextrudálnék. De megnyitáskor nem engedi a test megfelelő felületét kiválasztani, csak a 3 alapsíkot, meg pár egyéb felületet a body-n.
Arra gondoltam nem zárt a terület, de sketch-be váltva kijelölődik az a felület is ami nekem kéne, tehát akkor zártnak kell lennie. Lehet nem teljesen sík? Vagy mi lehet a baja?Szerk:
Belegondolva az is jó lenne, ha a testet el tudnám forgatni úgy, hogy egy felülete az egyik alap síkra essen. Ez hogy kivitelezhető?[ Szerkesztve ]
-
vizimento
senior tag
válasz Sayiid919 #16747 üzenetére
Minimalist-ot próbáltad? Állítható a tárgyhűtés magassága, így nem lehet a szerkezetre fogni, ha a fejet hűti a tárgy helyett
-
vizimento
senior tag
válasz Mr.Csizmás #16774 üzenetére
Én is. Hűtés nélkül, mert a ventim valahol úton kínából. Ezért próbáltam Sayiid919-t rávezetni, hogy ha hűtés gondja van, akkor is "bármi" kinyomtatható, ha megfelelő alapanyagot választ
-
vizimento
senior tag
Ilyen vagy ehhez hasonló "spring steel bed"et használt már valaki? Sikerült rávenni, hogy PETG tapadjon hozzá?
Szintezés ok. Gyári bed pl a túlzott tapadás miatt ment tönkre, feltépődött a nyomattal... :/
Gondoltam ezt a fémlapot nem tudja majd tönkretenni, csak ehhez meg tapadni nem akar Hajlakkot és papírragasztót próbáltam, de azok nem segítettekVennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
válasz gerleimarci #16956 üzenetére
Nincs.
Gondoltam, ha sima üvegre megtapad, van esély a fémre is.
Ha meg nem, akkor gondoltam valami egyszerű trükkel megoldható: pl hajlakk/ragasztó.
Pont a fóliacserélgetést/ragasztgatást szeretném elkerülni.Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
Ikea tükröt mivel vágtátok méretre?
-
vizimento
senior tag
Ender 3 a következő hibát produkálja:
Nyomtatás előtt húz egy csíkot az asztal szélén. Azt szépen, normálisan megcsinálja. Aztán megkezdi a nyomtatást az asztal közepén, de mintha nem is jönne filament. Csak valami nagyon minimális. Extruder (fysetc bmg) nem kattog el, fej nincs eldugulva, mert ha leállítom a nyomtatást és újraindítom, az első csík megint jó. 235C - PETG. Szintezés ellenőrizve. Extruder kalibrálva (412 lett az Estep). De akkor miért csinálhatja most ezt?Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
Ez alapján próbáltam az Ender3-am frissíteni. A feltöltés viszont már nem akar menni, hibát ír: avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0xff
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Dolce Gusto
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- DIGI internet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Motoros topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest