Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Kb. milyen árat lehet számolni az alábbi PCIe kártyákra:
1. analóg tuner, hw rögzítéssel
2. analóg tuner, hw rögzítéssel + DVB-T
3. analóg tuner, hw rögzítéssel + DVB-C?Illetve azt jól tudom-e, hogy a digitális jelek rögzítése csak egyszerű letárolásból áll?
-
theclicker07
csendes tag
Sziasztok!
Lenne néhány kérdéseim a témában, nagyon örülnék a válaszaitoknak, előre is köszönöm!
Szeretnék beszerezni valamilyen hardver és szoftver együttest VHS kazetták és video8/hi8 kis kazetták bedigitalizálásához. A kapott anyagot, ezután valamilyen jó tömörítéssel (pl.: H.264) szeretném avi-ban tárolni. (Nem cél, hogy egyből vhsből ilyen avit kapjak hardveresen, vagy 1 darab szoftverrel, szóval nem kell real time, csak jó legyen, nem baj ha tömörítés órákig tart.)
Ehhez kérlek ajánljatok valami jó kombinációt.
Minél jobb képminőséget szeretnék ár-érték arányban. Nyilván nem Blu-ray képet szeretnék kihozni belőle, de azért minél jobbat, de nem értelmetlenül drágán.
Olvasgattam azért a fórumot visszamenőleg, van elképzelésem, hogy mire lenne szükségem, de várom a tanácsokat.
Jelenleg az alábbi cuccokkal rendelkezem ennek a megoldásához:
Sony CCD-TRV13E kamera, ezzel készültek a 8mm-es kazik és ezzel is tudom őket lejátszani.
A kamera kimenete RCA kábelen érhető el. Monó a cucc szóval 1 videó és 1 hang vezeték. Van hozzá még egy SCART átalakító, ezzel dugtam a videóba és készültek a VHS kazik annak idején.1 darab videó, aminek egyedül koax kimenete van, szóval a VHS anyaga, ezen jönne a tunerbe ha megoldható. Ha van értelme, akkor szerzek másik videót, amin van s-video vagy RCA. Nem tudom melyiket érdemes használni a háromból minőség szempontjából.
Valamint van egy még sose használt, de működő MSI 8606 -as tunerem, ami az itt általatok soroltak minőségével abszolút nem tudom milyen viszonyban áll. Ez csak egyszer hozzám került. Video8ról ha összedugom kapok képet, hangot nem, mert az RCA kábel hangját nem tudom hova bedugni, mert csak a képnek van input a kártyán. RCA-jack átalakítom meg nincs, de feltételezem így meg lehetne hang csúszás, ha a hangkártya line-inbe dugnám átalakítás után. Egyébként szeretném ha a végeredményben az ál-sztereo hang azért meg lenne, nem tudom ez speckó igény-e.
VHS-el nem tudom kipróbálni és a kamera->videó->pc összekötést sem, mert a koax bemenete el van törve a tuneren.Elsőre ennyi lenne, várom a tanácsokat! Köszönöm!
-
azbest
félisten
válasz
Márton111 #9289 üzenetére
Kártyaolvasó nélküli dvb-t tuner és külön smartkártya olvasó is használható előfizetési kártyával a homesys programmal [link]
Én olcsó kínai usb-s tunerrel és taiwan-i kártyaolvasóval sikeresen kipróbáltam mindigtv extra kártyával. Más tunerrel és olvasóval is működhet.
--
lenne egy kérdésem is:
Van-e valakinek tapasztalata az EasyTv néven futó olcsó analóg usb tunerrel?
Tudja -e valaki, hogy milyen chipsetes? -
törölt tag
Leginkább tesztelés, de volt már, hogy egyszerre három csatornáról vettem fel. Vagy egyiken felvétel, másikon nézelődés...
Az biztosan nem az, maximum ferritgyűrű.
Ha a galvanikus leválasztó használatakor romlik a képminőség, akkor vagy a leválasztó nem éppen jó, vagy alacsony a jelszint.
-
Stirbi
addikt
És még azt szeretném mondani, hogy nálam szükséges használni galvanikus leválasztót, mert vibrál a monitoron a kép, mintha kisebb lenne a képfrissités, de romlik pár adás minősége(csikozodo, zavart kép+ hang is picit zavaros-képtől függöen).
Galvanikus leválasztót ha nem használom, akkor jó a képminőség . . .
Mi lehet az oka? kéne használnom még ilyen filterrel rendelkező kábelt, amit előző hsz-emben linkeltem?Na, úgynézki jó lett, mert ugy van hogy van ugye a falon a konnektor a közös antennához, ott szét van osztva elosztóval, megy abból az elosztóból, egy kábel az ebédlőben lévő tv-be, aztán a másik kábel be a szobámba, ott van még egy elosztó, amiből egyik kábel megy az itt lévő tv-be, másik kábel pedig megy a gépembe, és a gépembe jövő kábel előtt és az eloszto vége közt volt a galvanikus leválasztó, most átvittem a leválasztót a másik szobába, és betettem a leválasztót az én szobámba jövö kábel elé és a közös antenna konnektorjába gudott elosztó közé.-így most rendben van.
-
horush
addikt
Sziasztok, TV-tunert szeretnék 10-15eFt körül. Az a lényeg, hogy a kábel tv menjen vele, (koax kábelen), és később, ha már lesz digitális adás, lehetőleg az is. Inkább belsőt vennék, de ha inkább külsőt/usb-set érni meg jobban, jöhet az is. FullHD monitorom van, és 64 bites win7. Csak TV-t néznék rajta. Mi a legjobb opció ennyi pénzből? Van szabad PCI és PCIe slotom is.
-
törölt tag
válasz
"Van-e erre olyan dekódoló szoftver amit a laptopra letölthetnék, és láthatóvá válnának a most láthatatlan csatornák is.(a TV vevő sticken kártya hely nincs)"
Ha most a kódolás törésére való sw-t keresel, akkor azt ne itt tedd. Az oldalon minden formában tilos a warez!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Szia! Szoftveres megoldás sajnos nincs. Jelenleg olyan kártya sincs a piacon, amelynek lenne Smart kártya olvasója. Az Avermedia A717-et teszteltem mindigTV extrával, kártyaolvasóval, minden csatornát tudtam fogni.
http://www.avermedia.com/avertv/Product/ProductDetail.aspx?Id=553
Még nem ismerem a kártya magyarországi megjelenésének időpontját. -
Márton111
aktív tag
Sziasztok
Egy fogós kérdésem van .
Laptophoz vettem egy avermédia USB sticket (mpeg4 digitális (földi sugárzású) tv vevő ).
Kiírja a beállítás menüben a szabadon vehető 6 digi adó mellett , de pirossal hogy van egy tucat csatorna HBO, National Geografic , stb , de ezeket nem hozza be ,csak fekete lapot a csatorna helyén.
Van-e erre olyan dekódoló szoftver amit a laptopra letölthetnék, és láthatóvá válnának a most láthatatlan csatornák is.(a TV vevő sticken kártya hely nincs) -
kovimre
tag
Sziasztok!
WinFast PxDVR3200 alkalmas FullHD megjelenítésére?
-
canyyy
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem, ha valaki tudja rá a választ, hogy a GIGABYTE GT-U8000-RH Ver 2.0 Hibrid USB2.0 TV-tuner-rel a Fibernet által szolgáltatott kábel tévé adást tudom nézni a gépen?
Ha nem, van ötlet USB-s eszközre?
Köszi
-
zhagyma
őstag
válasz
torrentszaki #9283 üzenetére
A választásod jó. Esetleg a Technisat olcsóbban lehet alternatíva: [link]
-
torrentszaki
tag
Sziasztok!
Nekem is lenne egy kérdésem. Tv tunert szeretnék a gépembe, a mostani analóg Pinnacle kártya helyére. USB-s kizárva, csak PCI-s jöhet szóba. A gépem bírni fogja. A lényeg, Digikábelem van és az ingyenes HD adókat is szeretném fogni az analógok mellett + rögzíteni is szertetnék, akár 1920*1080 felbontással. [ezt] néztem ki magamnak. Remélem bírja. Ha tudtok légyszi ajánljatok alternatívákat is.
Köszi előre is. -
Alpee
aktív tag
Sziasztok!
Egy külső TV tunert szeretnék venni, amelynek van kompozit vagy s-video kimenete, ugyanis hagyományos TV-hez kellene, aminek elromlott a tuner része.
Tudtok valamit ajánlani
Eddig WinFast TV Pro II-nek láttam kompozit out-ot, de azt már nemnagyon lehet találni
...
-
tujo
csendes tag
Néztem a progit - remote control manager (legújabb verzió a Leadtek honlapról), de nem találtam benne ilyen opciót, csak a Winamp, PowerDVD, iTunes, MCE, Media Player lejátszókat.
Talán nem néztem át rendesen a program lehetőségeit? -
tujo
csendes tag
Egy WinFast PxDVR3200 H kártyám van. Nem tudtok olyan alkalmazást, aminek a segítségével a kártyához kapott távirányítóval tudom vezérelni a VLC playert?
Van egy Leadtek alkalmazás, amiben rá lehet venni a távirányítót a Media Playerrel, Winamppal, Powerdvd-vel való együttműködésre, a VLC azonban nincs benne, talán valamilyen kiegészítéssel lehetne ezt bővíteni.tujo
-
Mittu88
senior tag
A monitor az tökmind1 szerintem, ha analógon keresztül akarod nézni, akkor úgyis csak 640*480-ban jön a kép, ha digitálisan nézed és nem HD adás megy, akkor szintén 640*480 tudomásom szerint, ha HD-ben adja a szolgáltató akkor tudja kihasználni a monitor, általában 1080p a HD adás. A digitális adást milyen módon vennéd? földfelszíni sugárzással, szateliten vagy kábelen keresztül?
-
BigBlackDog
veterán
Keresgéltem tunereket, végül is ezeket találtam megfelelőnek:
LEADTEK DTV Dongle H
GIGABYTE GT-U8000-RH
ASUS My Cinema-U3000HybridSzerintetek melyik érné meg jobban (más típust is írhattok)? Melyiknek érzékenyebb az analóg-digitális tunere? (Valamelyik TV programja kiírja, hogy hány %-os erősségű/minőségű jelet talált?) Fontos lenne még, hogy lehessen hozzá csatlakoztatni normál antennakábelt is (RG6, 75 Ohm).
Előre is köszönöm a válaszokat! -
hamham
tag
válasz
Mittu88 #9271 üzenetére
Mennyi lenne mellé egy jobb tuner(ahogy néztem akkor USB-s jöhet szóba), mit ajánlasz? Egy Dell U2311H lenne mellé.
-
hamham
tag
Hi
Laptophoz ha veszek egy tunert és annak a képét egy monitoron nézni lehetséges? Lehetséges gondolom, de nem lenne túl bonyolult vagy ne szarakodjak vegyek egy tv-t?
Köszi előre is! -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Tv tunert keresnék a laptopomhoz (elsősorban USB csatlakozóval ellátottat). Hybrid változat kéne, hogy tudja fogni az analóg és digitális adást is. Antennabeállításhoz használnám elsősorban, így jó lenne, ha valamilyen módon ki tudná jelezni a jelminőséget, jelerősséget. Műsort rögzíteni, külső eszközről videót átvenni nem akarok vele, csak jelkereséshez, vizsgálathoz használnám (esetleg még TV-t nézéshez is szóba jöhet).
Milyen márkát/típust ajánlotok? -
tujo
csendes tag
Sziasztok!
Végül megvettem a Leadtek WinFast PxDVR3200 H kártyát. Semmi gond nem volt a telepítéssel (win7 64bit), szép kép (társasházi kábeltv), jó hang.
Tudtok vmi egyszerű programot, leírást a PVR2 EPG xml file-nak elkészítéséhez?Előre is köszönöm!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Cor-Angar #9265 üzenetére
Szia! A javaslatom a következő:
http://gstabor.web4.hu/cikk/avermedia-darkcrystal-hd-capture-station-nyeremenyjatek-a-gs-taborban
Avermedia info oldalon:
http://www.avermedia.com/Product/ProductDetail.aspx?Id=520
Ez a capture box gyakorlatilag arra lett kitalálva, amit leírtál. Hardveresen dolgozik, tehát nem szükséges hozzá erőgép.
Már szerepel a számtech boltok kínálatában, és készlet is van belőle. -
Cor-Angar
csendes tag
Sziasztok!
A monitoromat (hp zr24w) szerettem volna tv-ként is használni, így egy hdmi-dvi kábellel összekötöttem a T-Home dekóderrel. Az akció nem járt sikerrel (signal out of range), mert mint megtudtam a T-Home beltéri 50Hz-en nyomja az adást a monitorom meg 60Hz-et kezel csak.
Így jutott eszembe hogy akkor közzé kéne iktatni a pc-t
Kérdés: hogy tudom úgy összekötni a PC-t a T-Home dekóderrel hogy tudjak rajta filmet nézni? A filmek rögzítése nem létszükséglet de ha megoldható, akkor az is érdekelne.
Az alaplapom: ASUS M4A89GTD PRO
A válaszokat előre is köszönöm!
-
CoolBoy323
nagyúr
halihó!
szeretnék egy olyan tunerkártyát, ami USBn kapcsolódik a géphez (netbook)
semmi extra nem kellene (HD sem) csak h bele tudjam dugni a tv kábelt, és legyen tv a laposon
mi a felhozatal?
köszönöm!
-
törölt tag
"de a fórumokon azt olvastam, hogy a jelenlegi tv kártyáik drivere és szoftvere nem igazán fejlődött a win7-hez, többieknél volt hiba vele."
Ez szimplán nem igaz. Problémák vannak persze, de nagy részük áthidalható. Kritikus hiba nincs benne, ami a működést akadályozná. A legkomolyabb probléma a DXVA működése körül van jelenleg, de az anyival megoldható, hogy az ember letiltja a Hardveres gyorsítást. Ez egyébként is csak DVB módban jelentkező probléma és ott is csak HD csatornáknál.
Driverprobléma leginkább a már említett CX2388x-es PCI-os tunerekkel van, erről meg nem a Leadtek tehet, mindenki a referencadriverre építkezik. A PxDVR3200 H driverével semmi probléma, a 7006 és 7007-es build hibátlanul működik (A WU is az utóbbit telepíti).
vitya81: Lásd előző bekezdés.
Mittu88: Akkor mákod van.
shteer: Mivel a mai napig gyártásban van, nem hiszem, hogy csak beragadt készletek vannak.
-
vitya81
tag
vagy még ezen gondolkodom:
http://ipon.hu/?product_id=24108
az a lényeg, hogy működjön win7 64bit-en a saját programjával
-
vitya81
tag
válasz
#65675776 #9248 üzenetére
Hi!
PCI, vagy PCI-E lehet tök mindegy, csak nem biztos, hogy elfér a videó kártya mellett, legalábbis nem vagyok benne biztos. USB-s nem kell, sok rosszat olvastam róla (vétel, kép és hangminőség...). Az se lenne baj, ha hybrid és később a digitális vétel miatt nem kellene új kártyát venni, egy ilyet néztem
(http://ipon.hu/webshop/product/_leadtek_dtv2000h_hybrid_tuner_pci_plus/14009).
Szerinted? vagy esetleg tudnál jobbat ajánlani? Elég nehéz jó TV-tunert találni, nem is gondoltam volna, hogy ilyen nehéz dolgom lesz. A régi (Pinnacle PCTV Pro) 8 évig bírta, és most beszart. Jó lenne egy hasonló minőségű, megbízható kártyát találni. Mindenképpen Leadtekre gondoltam.
Viktor
-
tujo
csendes tag
válasz
#65675776 #9248 üzenetére
4Gb RAM+64Gb SSD+2TB WC
Régebben már volt Leadtek tv tunerem a régi gépemben, annak elég jó volt a képe az akkori monitoromon.
Most újra azon gondolkodom, hogy az új gépemet is felszerelem tv tunerrel, én egyből a Leadtek választékát néztem, de a fórumokon azt olvastam, hogy a jelenlegi tv kártyáik drivere és szoftvere nem igazán fejlődött a win7-hez, többieknél volt hiba vele.
A leírása és ára alapján is a WinFast PxDVR3200 H -ban gondolkodom leginkább. -
-
Mittu88
senior tag
Megvettem a földhurok leválasztót, ez lenne az, TÖKÉLETES a kép, semmi remegés
-
vitya81
tag
válasz
#65675776 #9240 üzenetére
hali! te tudnál ajánlani tuner kártyát? ami biztosan működik win7 64bit-en, PCI-os, analóg vételre használnám, de az sem baj, ha a digitálist is tudná, hátha a későbbiekben szükség lesz rá.
Mittu88-nak tökéletesen működik a leadtek kártya win7 64 bit alatt. akkor ezt most nem értem.
köszi
ui.: ja, bocsi most nézem, hogy ajánlottál egyet (PxTV1200). ki a gyártó?
-
tujo
csendes tag
Sziasztok!
Kedves daa-raa, köszönöm a választ.
Olvasva itt a véleményeket 12-16 ezer Ft között igazából mindegyik PICe kártyának van vmilyen rossz tulajdonsága.
Nekem win7 64 bit van a gépemen, úgy tűnik a vélemények alapján, hogy ezek az olcsóbb PICe kártyák nem nagyon támogatják ezt a rendszert.
A gyártó leírása alapján a Gigabyte kártyája sem lenne rossz, viszont a szoftvere nem jó.
Ezt a kártyát lehet használni a windows media centerével? Azzal javul vmit a minősége? Vagy van vmi jobb program hozzá?Előre is kösz a válaszokat!
tujo
-
Viktor81
senior tag
válasz
Avermedia_hu #9236 üzenetére
Szia !
A munkam soran talalkoztam vele. Egy szamitogepgyarto R&D laborjaban dolgozom es most teszteltem az emlitett kartyat egy uj konfiguracioban. Igazan jo kis kartyanak talalom. (1-2 aprosagot leszamitva)
Udv.: Viktor -
Mittu88
senior tag
válasz
#65675776 #9240 üzenetére
Igazad van, most hogy írod, láttam is valahol, hogy akkor kell csak földhurok leválasztó, ha a kábelrendszer gyengén van kiépítve, sajnos ez nálunk így van, de nem mindenhol. Az x64-es hiba viszont nálam nem jelentkezik, csatolok is pár képet
Sima TV nézés mellett a terhelés. 3-8% között szokott ugrálni, ha magasabb, az más szoftvertől van. Ilyen rendszerem van, nem látszik, de Sapphire 5830-assal, bár az szerintem most nem számít.
Felvétel közben a terhelés (DVD minőségben vesz fel, azt hiszem 6000Kb/sec)
Ilyen rendszerem van, nem látszik, de Sapphire 5830-assal, bár az szerintem most nem számít.Akkor ezek szerint szerencsém volt a tunerrel?
u.i.: most nézem, hogy a printscr nem csinált képet a műsorról ^^ nem is tudtam
-
törölt tag
válasz
kleinguru #9228 üzenetére
Azt érti, hogy az adott chip referenciadriverének eddig nem javított (és gyaníthatóan javításra soha sem kerülő) hibájának következtében x64 alatt ha >2GiB RAM van a gépedben, akkor az esetek többségében a tuner 100%-ra terheli a processzort, ennek minden következményével (szaggató hang és kép, hangelcsúszás...).
Miért ragaszkodsz az apróhoz?
tujo: Ha megfelel az Asus által mellékelt - finoman szólva is gyenge tudásszintű és kényelmetlen - PowerCinema (amihez természetesen semmiféle támogatás sem jár), akkor jó is lehet. A Leadtek PVR2 messze többet tud, bár hibák abban is vannak.
Mittu88: Az Expert / Global (illetve általánosságban egyetlen CX2388x PCI-os tuner sem) a fent említett okok miatt nem ajánlható 64 bites oprendszerek alá.
A füldhurok leválasztó nem alapfeltétel. A rendes védővezető-rendszer lenne alapfeltétel minden lakásban, csak ezen divat még manapság is spórolni. Négy tuner van a gépemben, több mint 6 éve használok tunereket, de izolátorom soha nem volt.
Viktor81: Giga E8000: a tunerrel nincs gond, most már a drivere is rendben van. A mellékelt Presto! PVR viszont egy hulladék, Vista és W7 alá egyáltalán nem való az EVR hiánya miatt. Emiatt ugyanis a kép pixeles, élvezhetetlen. Ráadásul valójában csak 320x240 a felbontása, szintén erre visszavezethetően. (Persze meg lehet oldani a dolgot, driverhekkel lehet moddolni pl Leadtek PxDTV2300 H-ra, és akkor PVR2-vel hibátlanul használható.) Ja és mivel ez is OEM bundle sw, ehhez sem jár semmiféle támogatás. Szóval lehet inni rá hideg vizet.
Az Aver sw-ekkel nincs tapasztalatom, értelmes tunert nem kapni tőlük ebben az országban értelmes áron. Pedig vannak érdekes dolgok a kínálatukban, de azt meg nem kapni errefelé... Egy sw tesztelését pedig nem a legalapabb tunerrel érdemes végezni, mert a funkciók jó része (már ha vannak funkciók egyáltalán) azokkal elérhetetlen.
vitya81: W7 alá nem igen ajánlom az Expert-et /Global-t (lásd fent), maximum 32 bites alá. De a PxTV1200 (sima analog tuner) teljesen megfelel. Persze ha még beszerezhető.
Hibrid tuner: analog és (valamilyen) digitális vételre egyaránt alkalmas.
-
Mittu88
senior tag
válasz
vitya81 #9237 üzenetére
nekem win7 64bit alatt van, tökéletesen működik, de van olyan régebbi kártya, amihez nincs win7 támogatás. viszont amit linkeltem weboldalt, ott is láthatod, hogy win7 compatible. A hybrid kártya azt jelenti, hogy több forrásból is tud adást "venni", pl. analóg+digitális egy fajtája (digitálisból van DVB-T, ez az földi sugárzás, DVB-C, ez a kábelTV és DVB-S ez a szatellit). Ezek valamilyen kombinációja a hybrid, általában analóg+ valamelyik digitális, amelyik több digitálist is tud, az már jóval drágább. Annyit még érdemes tudni, hogyha analóg vételre használod a tunert, ne vegyél USB-set, mert a minősége nem ér fel a PCI-ossal.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Viktor81 #9235 üzenetére
Személy szerint én nagyon szeretem az Avermediacentert használni. Profi szemmel biztos gyenge, de nagyon kényelmes. Tehát átlagos felhasználói szemmel (és most a felhasználó, és nem az Avermedia alkalmazott beszél belőlem) jól eltalált.
A H727 modell valóban egyedi abban, hogy "igazi" capture kártya "igazi" hybrid tunerrel ötvözve. A computexen is működött egy a múlt hónapban, 3D konverzió futott rajta.
Bővebb infók az Avermedia magyar oldalán:
http://www.avermedia.eu/avertv/HU/Product/ProductDetail.aspx?Id=499
Melyik boltban láttad? Hol találtál rá árat? Úgy tudtam még nincs itthon. -
Viktor81
senior tag
válasz
vitya81 #9230 üzenetére
Szia Viktor !
Tudom Neked ajanlani az AverMedia AverTV CaptureHD H727-est. Ez 25 ezer, hibrid tuner, HDMI bemenet (tud rola rogziteni is), korrekt kep es csatlakozasi lehetosegek (bar a szoftvere kicsit buta szerintem). 12 ezerert kapsz Gigabyte E8000-et (szinten hibrid), allitolag annak sem rossz a kepe, de azzal nincsenek szemelyes tapasztalataim.
Udv.: Viktor
-
Mittu88
senior tag
válasz
kleinguru #9232 üzenetére
árgép-be írd be, 900 és Jóistentudja mennyi között lehet kapni, a 900Ft-os is tökéletesen megfelel a célra, sőt házilag még olcsóbban lehet fabrikálni, de nem értek a fizikához, úgyhogy én inkább megveszem. Az a lényege, hogy ha rákötöd a tv kábelt a számítógép tunerére, akkor az bezavar a monitornál, egyes esetekben a hangnál is (recsegős lesz), de ha ezt beteszed a rendszerbe, akkor megszünteti a jelenséget. De nem értem teljesen a jelenséget, ha nagyon érdekel gugli segít
Nekem sajnos a kép is zajos, meg remeg is kicsit, nem túl feltűnő de engem zavar. Úgyhogy holnap megveszem a kis cuccot, megírom utána, hogy bevált-e.
u.i: elírtam, föld hurok leválasztó
bocsi
-
Mittu88
senior tag
válasz
vitya81 #9230 üzenetére
én még mindig a leadtek kifutóban lévő kártyáját ajánlom, használtan 3-4k, újan 7 körül van, Leadtek TV2000XP Expert vagy Global]Csatoltam pár képet is, hogy milyet csinál, ennél jobbat analógtól ne nagyon várj (és ez a kép még zajos is, mert nem vettem hozzá föld huzal leválasztót, ami alap kellék sajnos a tunerekhez)
-
vitya81
tag
sziasztok! tanácsot szeretnék kérni tv-tuner kártya vásárlás kapcsán. nem tudom milyen megbízható és win7-64bit alatt is működő kártyák vannak a piacon és melyiket érdemes megvenni. feltétel, hogy analóg bemenet legyen rajta, a csatlakozás pci-e, vagy USB, ne legyen csúnya a kép, és max. 25.000 HUF legyen. várom az ötleteket, tapasztalatokat, segítséget.
Üdv: Viktor
-
tujo
csendes tag
Sziasztok!
Van vkinek tapasztalata az Asus My Cinema-ES3-110/PTS/FM/AV/RC kártyával?
Szerintetek melyik a jobb kártya:
Asus My Cinema-ES3-110/PTS/FM/AV/RC vagy a
Leadtek PXDVR3200H DVB-T+Analog PCI-E? -
zhagyma
őstag
" ... teljesen mindegy hogy analóg vagy digitális úton kapod ..."
Ha gyenge a "forrás" akkor tényleg mindegy a sugárzás módja. Ha minőségi a forrás akkor egyáltalán nem mindegy.
Egy HD csatornának VBR H264 kódolás mellett átlag 15 Mbps bitrate-t kéne ennie 20 Mbps csúccsal, hogy elégedett legyen a fogyasztó a minőséggel. Ehhez szükséges garantált 20 Mbps download internet csomag meg nem nagyon van megfizethető áron a piacon. Úgye ez kellene egy tisztességes HD IPTV megoldáshoz (itt a garantált kifejezésen van a hangsúly). Az optikai adatátvitel fogyasztóig való kiépítésével egyetértek csak legyen aki finanszírozza az extra költségeket. Úgye itt nem az optikai kábel árára gondoloknék ...
-
bzoley
veterán
válasz
kleinguru #9221 üzenetére
Nem túl jó ötlet, hacsak nincs kevés memóriád. Inkább egy PCIe-s PxTV1200-at keress.
bkalmii:
Ne nagyon reménykedj ilyesmiben, nem hiszem, hogy foglalkoznak vele. Ettől függetlenül ellenőrizd, hogy nem szolgáltatói hibáról van szó. Egy időben panaszkodtak mások is szinkron problémára, más eszközökkel.
Ez a probléma egyébként nem ide tartozik. -
Qbász
aktív tag
Helló! Tudom ez nem tv tuner de más ehhez hasonló témát nem találtam. Arról lenne szó hogy RCA jelet szeretnék VGA jellé alakítani. Ehhez kellene egy vga box. Csak nemtudom honnan lehet ilyet venni. Továbbá én ezt PS2 monitorra való kikötéséhez szeretném használni. De ha jól tudom a ps2 50hz-es a monitorom meg egy Samsung B2330H. Ezzel egyáltalán össze jönne a dolog?
-
Segítsetek nekem legyetek kedvesek
!
Melyik a leginkább ajánlott analóg tuner, ami win7 x64 alatt működik és használtan meg tudom venni?!
Ezt néztem eddig // Leadtek WinFast TV2000 XP Expert
-
zhagyma
őstag
válasz
Avermedia_hu #9217 üzenetére
Klassz lesz ősszel a TV2/ RTK-KLUB 16:9 méretarányban sugárzott jele visszaalakítva 4:3 PAL analógba. A TV2 BL sorozat minőségét fogja hozni ... Amúgy kábeltv esetén többnyire fele - fele az analóg módon / digitálisan sugárzott csatornák aránya a folyamatosan növekvő digitális csatornaszám mellet. Megjegyzem úgy 2 évvel ezelőtt még elhittem volna az analóg technológia túlélési idejére vonatkozó jóslatodat. Ma már nem. Az lehet hogy "túléli" az analóg kábeltv a ASO-t, de szerintem visszaszorul a közszolgálati csomagokra. Szerintem ez előrevetíti a tuner piaci trendeket nálunk is ...
-
bkalmii
csendes tag
Hi Mindenki!
Van nekem egy Leadtek DTV Pro HD. Nem találok hozzá frissítést.
A jelenlego verzió:S/W Verzió: DTV_Pro_HD-1.1.2D/1.1
Készítés dátuma: 18/12/2009Tud valaki segíteni?
Köszi!
-
Mittu88
senior tag
Én meg vettem kb 3 hete használtan 3ezerér' egy Leadtek TV2000 XP Global-t (Expert kb ugyanaz, abból több van itt pH-n) és tökéletes, már ami egy analógtól kitelik. A technológia a jól bevált hagyományos PCI-os. És ha netán nem akarsz használtat venni, újonnan is meg lehet venni azt hiszem 7k körül.
-
Avermedia_hu
senior tag
Szia, én ezt javasolnám, de mivel hybrid, így nem a legolcsóbb:
http://www.edigital.hu/TV_tuner/AverMedia__AVERTV_HYBRID_VOLAR_kulso_Hybrid_TV_Tuner_HD_USB_2.0-p78803.html
vagy ezt, és akkor pc független vagy:
http://www.edigital.hu/TV_tuner/AverMedia_AM_BOXW7_Super_analog_kulso_TV_Tuner-p78802.html -
fofo
csendes tag
üdv mindenkinek,
segtséget szeretnék kérni mert tanácstalan vagyok, sima analóg kábelre TV tunert keresek aminek JÓ minűségű a képe
Win7 64 biten a régi kártyáimat nem sikerült elinditani, gyorsan vettem ami volt a boltba:
Asus Mycinema P7131Hhát ennek enyhén szólva is ocsmány a képe, ha valami gyorsabban mozog az csikos lesz
kipróbáltam 3 féle progit de mindegyikkel ua. a helyzeta gép core i7 2600k, 8gb ram szóval az nem lehet gondja
semmi extra nem kell, csak néha felvennék pár műsort, és minimum olyan legyen a kép mint az LCD tvn. Ja és itthon kapható legyen hogy tudjam ezt a vacakot cserélni.
köszi, fofo
-
zhagyma
őstag
Mindhárom említett tuner BDA driverrel jön (x86/x64).
DigiVox mini Trio. Ezt már használták Digikábelen prohardveres fórumozók: #8227
Erről TBS USB DVB-C Stick és erről Cinergy HTC Stick HD semmilyen tapasztalatot nem tudok mondani.
-
zichie
senior tag
Digikábelhez vennék USB DVB-C tunert. Olyat keresek, ami csak a DVB-C szabványt tudja, azaz analógra vagy DVB-T-re nincs szükségem, mivel erre van külön tuner, amit egy jó ideje már nem használok.
Kétfélét néztem ki, de ebből az elsőt úgy tudom itthon nem lehet kapni:
http://www.tbsdtv.com/english/product/USB%20DVB-C.html
http://www.terratec.net/en/products/technical-data/produkte_technische_daten_en_145488.htmlAz utóbbi is 20 ezer alatt van, de abban van dvb-t és analóg is, amit nem használnék ki.
Kulcsfontosságú a Win7 64bit alatti BDA driver támogatás, mert az alábbi progikkal használnám: AltDVB, DVBViewer, TSReader, SmartDVB. Úgy tudom, hogy az MSI triónak pl. nincs BDA drivere. Ha ez igaz, akkor az MSI felejtős.
Digikábelen összesen négy kódolt sd adás van, ami úgy tudom, hogy Nagra2-es rendszerben van kódolva, amit korábban a tányéros Digi használt még a Nagra3 előtt. Ez volt feltörve. Gondolom a Digikábel a Nagra2 miatt menne vplug-gal emusan, de nem lehet találni a neten olyan softcamkeyt, amiben digikábeles kulcsok lennének. Pedig még a caid és a provider id is ugyan az, mint a korábbi Nagra2-es tányéros Digi esetében volt.
Olvastam más fórumokon, hogy a Digi le fogja majd kódolni a HD-s csatornákat. Ez nem tudom, hogy mikor következik be, de remélem, hogy soká és egy jó ideig még elérhetőek kódolatlanul is.
-
Buskerud
csendes tag
http://www.edigital.hu/Videokonverter/Leadtek_VC100U_digitalizalo_kartya-p35926.html
Ez kell nekem?
-
zhagyma
őstag
válasz
Buskerud #9203 üzenetére
Ha beltérit használsz, akkor minek a TV tuner hiszen ugyanazt a feladatot látják el. Vagy a beltérivel oldod meg, vagy a PC-s tunerrel:
1. Cryptoworks-ös beltéri + UPC-s előfizetői kártya.
2. CI slotos beltéri + Cryptoworks CAM + UPC-s előfizetői kártya.
3. USB2-s tuner + CI slot + Cryptoworks CAM + UPC-s előfizetői kártya. -
zhagyma
őstag
válasz
Buskerud #9201 üzenetére
Egy példa USB2 DVB-S/S2 tunerre: Cinergy S2 USB HD. Mondjuk UPC Direct esetén kell még Cryptoworks kártya (UPC-től) + Cryptoworks CAM + CI slot + valamilyen szoftver ami ezeket az eszközöket kezeli.
#9200 Köszi.
-
Buskerud
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #9198 üzenetére
Ajaj ez komoly? Akkor törlöm a rendelést, viszont nem nagyon találok olyan usb-s tunert ami s-es lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dell Latitude 7420 / 4K UHD / i7-1185G7 / 16GB RAM / 512GB SSD Prémium ultrabook Újszerű állapotban
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek
- Philips 345B1C Ívelt Ultrawide Monitor!34"/3440x1440 /VA/100hz/AdaptiveSync/
- Új Acer NITRO V 15 Gamer Tervező Laptop -30% 15,6" RYZEN 5 7535HS 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD 144Hz
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple TV eladó
- Apple MacBook Pro M1 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest