Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
theclicker07
csendes tag
Sziasztok!
Lenne néhány kérdéseim a témában, nagyon örülnék a válaszaitoknak, előre is köszönöm!
Szeretnék beszerezni valamilyen hardver és szoftver együttest VHS kazetták és video8/hi8 kis kazetták bedigitalizálásához. A kapott anyagot, ezután valamilyen jó tömörítéssel (pl.: H.264) szeretném avi-ban tárolni. (Nem cél, hogy egyből vhsből ilyen avit kapjak hardveresen, vagy 1 darab szoftverrel, szóval nem kell real time, csak jó legyen, nem baj ha tömörítés órákig tart.)
Ehhez kérlek ajánljatok valami jó kombinációt.
Minél jobb képminőséget szeretnék ár-érték arányban. Nyilván nem Blu-ray képet szeretnék kihozni belőle, de azért minél jobbat, de nem értelmetlenül drágán.
Olvasgattam azért a fórumot visszamenőleg, van elképzelésem, hogy mire lenne szükségem, de várom a tanácsokat.
Jelenleg az alábbi cuccokkal rendelkezem ennek a megoldásához:
Sony CCD-TRV13E kamera, ezzel készültek a 8mm-es kazik és ezzel is tudom őket lejátszani.
A kamera kimenete RCA kábelen érhető el. Monó a cucc szóval 1 videó és 1 hang vezeték. Van hozzá még egy SCART átalakító, ezzel dugtam a videóba és készültek a VHS kazik annak idején.1 darab videó, aminek egyedül koax kimenete van, szóval a VHS anyaga, ezen jönne a tunerbe ha megoldható. Ha van értelme, akkor szerzek másik videót, amin van s-video vagy RCA. Nem tudom melyiket érdemes használni a háromból minőség szempontjából.
Valamint van egy még sose használt, de működő MSI 8606 -as tunerem, ami az itt általatok soroltak minőségével abszolút nem tudom milyen viszonyban áll. Ez csak egyszer hozzám került. Video8ról ha összedugom kapok képet, hangot nem, mert az RCA kábel hangját nem tudom hova bedugni, mert csak a képnek van input a kártyán. RCA-jack átalakítom meg nincs, de feltételezem így meg lehetne hang csúszás, ha a hangkártya line-inbe dugnám átalakítás után. Egyébként szeretném ha a végeredményben az ál-sztereo hang azért meg lenne, nem tudom ez speckó igény-e.
VHS-el nem tudom kipróbálni és a kamera->videó->pc összekötést sem, mert a koax bemenete el van törve a tuneren.Elsőre ennyi lenne, várom a tanácsokat! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB GDDR6 256bit // dobozos // 34 CM HOSSZÚ, 1,8 KG !!!
- Apple Watch Ceries 7 (GPS+Cell.) 45mm alu
- ASUS ROG G15 Advantage - Ryzen 9 - RX6800M 12gb - 32gb ram - gamer - gyári gari - beszámítás
- Philips FHD monitor ELADÓ
- Samsung S9 FE+ 128GB (hálózati adapter nélkül!) számla+garival kb 1 hetes vásárlás
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest