- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vrolee79
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a régi tv-nket egy újra.
Nézegetem a szóba jöhető jelölteket, de tisztelettel szeretném kikérni a véleményeteket.1. Tévére szánt összeg, forintban?
350-450k
Filmnézés (Netflix, Disney+, PC-re kötve) ill. tévén foci+Forma1
A szoba átalakítás alatt, de kb. 3-3.2m lesz majd a távolság, ahonnan nézni fogjuk.
65" és 75" körülire gondoltam, a 75"-ös nem biztos hogy beférne majd.
(eddig egy 43-as LG-t néztem kb. 2.4m-ről, a 65-ös is éles váltás lesz majd)
Többnyire este vagy nappal besötétítve nézzük a jelenlegi tv kis fényereje miatt
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, Disney+, Skyshowtime
jack csatlakozó must have kategória
lehetőleg középen
LG eddig a légegere miatt, de LG-ben nem találtam semmit ár-érték arányban.
Eddig Hisense-t, TCL-t és Samsungot néztem.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
légegeres távirányító jó lenne, de nem must have
csak új tv érdekel
Előre is köszönöm! -
-cobra-
aktív tag
válasz
Pokolika #81371 üzenetére
Köszi szépen mindkettőtöknek, akkor megnyugodtam.
Kék-sárga múszaki bolt webshopjában volt 1 db belőle 385-ért 36hó Samu garanciával, nem tudom honnan kotorták elő. Kíváncsi leszek, de biztos nagy lesz a változás a 10 éves Samuhoz képest. Még ki kell képezzem magamat, mert azon is meglepődtem, hogy hagyományos távot se adnak hozzá.Nálam az okos funkció eddig ezt jelentette: YT, DLNA, Screensharing. Lesz mit olvasgatni.
-
BitRider
senior tag
1. Összeg – használtan 150, talán 200 (akár gari nélkül)
2. Használat – 2160-as, HDR-es filmekre (offline)
3. Milyen messziről – 2,5 - 3 méter, ezért gondolom, 65-80" (árfüggő)
4. Szoba – csakis sötét szoba
5. Szemből vagy... – szinte szemből, ketten
6. Funkciók – esetleg a Win-es megosztások elérése WiFi-n
7. Csatlakozás – HDMI, WiFi
8. Talp pozíció – inkább oldalt
9. Miket részesítesz előnyben? – az LG szimpatikus egyedül
10. Egyéb követelmények – érdekelne nem csak 60 Hz-es darab is, ez esetben néha játékra is jó lenne. -
-cobra-
aktív tag
QN95A és QN97A között mi a különbség, egyedül a színe? (Nem sok mindent találtam róla.)
Sikerült most egy QE65QN97A-t lőni nagyon jó áron, gondolom QN91 mellett ez is ajánlott típus. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Weareus #81360 üzenetére
A [Hisense U8H-t] teszt alapján elengedném,pedig jó árban van.
Samu 55QN91A próbáltam,nyugodtan vehető tv. -
Vhiktor
nagyúr
Szó sincs arról, hogy nem szeretem.
Csak éppen képminőségre az U8H le van maradva pl a Samsung QN91A-tól. Így ahhoz képest ezen az áron én nem ajánlom, mert a 91A kontrasztja sokkal, des okkal jobb filmek esetében.
Ismerem mindkét tv-t (a lsitából mind hármat) azért írom ilyen meggyőződéssel. -
Scale
őstag
válasz
Weareus #81356 üzenetére
Az a 100 inkább 120 legyen 4k vrr-ral, akkor tudod igazán kihasználni a ps5 által kínált lehetőségeket.
Az oled nyilván a legjobb lenne, a hisenseről sok mindent nem tudok, de a qn91a is ajánlott típus.
2-3 közül sztem a Samsung, az meg hogy belefér az oled azt neked kell tudnod. -
Weareus
addikt
válasz
Pokolika #81355 üzenetére
Még válogatok.
Közben egy fórumtárs ajánlott pár dolgot.
Vettem tőle egy ps5-öt és láttam a tv-jét, ami megtetszett, bár nem oled tv.
Ennek kapcsán a következő hármat ajánlotta.
[link]
[link]
[link]
Ezek közül nyilván az első lenne a csúcs, mondjuk azért ára is van. Mondta, hogy a sima led, a qled és az oled más-más "műfaj", az oled a csúcs (jelenleg.) Meg azt is, hogy min 100 Hz-es legyen, amit veszek és nem kell feltétlenül olednek lennie, ha szorít a pénztárca.
Most gondolkodóban vagyok... -
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Szeretném megköszönni a segítséget amit kaptam Tőletek a megfelelő TV kiválasztásához. Pár hónapja kerestem egy 32colos TV-t a Szüleimnek házassági évfordulójuk alkalmából. A segítségetekkel sikerült a lehető legmegfelelőbbet kiválasztani a követelményekhez képest, egy Samsung UE32T5302C személyében. Imádják az új TV-t
Én nem nézek TV-t és fogalmam sem volt hogy hol tart manapság TV fronton a technika.
Szóval nagyon köszi a segítséget! -
Weareus
addikt
válasz
Vhiktor #81352 üzenetére
Ja, megvan: fel kell venni velük a kapcsolatot
"KISZÁLLÍTÁS: INGYENESEN bármilyen magyarországi, Ön által megadott címre
egészen 15 kg-os súlyhatárig vagy 100 cm-es méretig!
.
Ha a megrendelés során EZ A FUNKCIÓ NEM ÉL (és csak az "üzletben való átvételt" engedi a rendszerünk),
akkor vagy a termék tömege 15 kg fölötti, vagy a csomagolási méret haladja meg a 100 cm-t.
Ez esetben kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, mert a kiszállításnak egyedi díja lesz, melyet egyeztetnünk kell."
-
Weareus
addikt
válasz
Vhiktor #81343 üzenetére
Ezt a samsung qn90-et nézegetem most, tetszik.
Szerintem nekem ezt ahhoz képest is kell nézni, hogy én egy 2 éve itt ph-n 35k-ért vásárolt 100 cm-s full HD tv-t használok (amivel semmi baj nincs, csak jön a ps5). Ahhoz képest ez...űrkorszak? -
rainman72
Topikgazda
válasz
lewtsch #81341 üzenetére
Jelenleg a 7000s sorozat fénye megáll 300 nitnél,szerintem régebben se tudott többet.
Ami annyit jelent hogy inkább félhomályban,de amire neked kell arra pont elég.
Hogy mennyit ér?
Nehéz megmondani,van erre egy topik,de hogy ott is mit mondanak relativ.
Évet mondani megint nem tudok,2 év után is tönkre mehet.
Mondjuk 80-100ezer között talán,de én ehhez nem igazán értek.
Nem lenne elég mesére egy kisebb Samsung tv új áron garival?
Vagy más márka?
Esetleg ujracsomagolt az eMagról normális garival? -
lewtsch
újonc
válasz
rainman72 #81339 üzenetére
Ja, oké, ezzel csak azt próbáltam illusztrálni, mennyire nincsenek nagy igényeim a képet illetően 😄 (tényleg rajzfilm/mese menjen rajta, meg mondjuk a fényereje legyen egy egészséges tartományban 😄). Ha netán tényleg 2018-as és jelenleg nincs fizikai sérülés/csík/pixelhiba rajta, akkor reálisan mit mondanál, hány jó éve lehet még hátra? És kb. mennyit szabad adni érte?
-
lewtsch
újonc
válasz
rainman72 #81337 üzenetére
Értem, köszi!
Már néztem tegnap, a képe szép, de a bekapcsolásnál tovább nem jutottunk, mivel a lány költözéskor, a régi lakása set-top-boxának visszaadásakor, szerintem rossz távirányítót adott vissza 😄 A meglévőn semmi (Samsung) embléma, csak ki/be kapcsolni tudja.
Esetleg működhet régebbi univerzális (ilyen "SilverCrest) távirányítóval? -
rainman72
Topikgazda
válasz
Weareus #81333 üzenetére
Engedd el 1 év a gari.
Ha már ujracsomagolt akkor inkább eMag 14nap elállással.
Ez általában vissza küldött tv-k amiket az új tulaj nem tudott beállítani szerintem,mivel 50ezertől akár másfél millios tv-k is vannak ott.
Ami viszont előny hogy 2 vagy 3 év gari jár hozzájuk. -
Weareus
addikt
Ezt nézegettem, ezen az áron jó lehet?
Mi az hogy újracsomagolt?
[link] -
lewtsch
újonc
Sziasztok!
A 2,5 éves kisfiamnak szeretnék egy tv-t, arra a célra, hogy ha már mindenképp néz mesét legalább ne a telefonon nézze, ne rongálja a szemeit. Egy okos tv-n, netről nézné.
Egy ilyen típust találtam eladót: Samsung ue55nu7102k , állítólag 3 éves (ezt az adattáblájáról sajnos nem tudtam megállapítani).
Ehhez kell vajon LAN-kábel mindenképp, vagy fogadni is tud wifit?
Köszi: Laci -
ZüD
tag
válasz
rainman72 #81327 üzenetére
Igen, a Diginél nem tudok bármiféle pontrendszerről sajna, de legalább megillet a 14 napos elállási jog
A MASPED hozná ki 5 munkanapon belül ahogy nézem ingyér.
A szoba nem napfényes, a kanapé a tv-vel szemben van, oldalról se nagyon nézegetjük. Igazából csak annyi lenne a lényeg, hogy ne szarjon be pár év múlva... de az meg ugye mindig lutri manapság. Lehet azért még beugrok egy MM vagy euronicsba nézegetni képminőségeket, ahogy nézem mindkét helyen van ez a típus. (bár ilyenkor szokott jönni, hogy oledet akarok majd)
-
Weareus
addikt
Üdv.
(Kizárólagosan) PS5-höz keresek 4k tv-t, 120-140 cm átló jó lenne.
oled v. qled, ha 250-300k-ból kihozható. (Op rendszer, egyéb szolgáltatások mellékesek).
Azt hallottam, hogy ezeknek jobb a képe (nagyjából) mint a sima led tv-nek. Ha van jó led tv ezen az áron, az is jöhet.
Nem tudom, ennyiért kapok-e (akár használtan) valamit.
Hang legyen rajta (bár tv-nél ez alap, gondolom).
3-4 méterről használnám, nappal és este is, egyedül, szemből. Nappal nyilván van sötétítőfüggöny.
Van valami "budget", ami ajánlott? -
rainman72
Topikgazda
A Tkom-ból indultam ki azért írtam a kedvezményt mert ott össze lehet jelentős összeget is szedni.
Ezek szerint itt nem
Amit írsz meg teljesen jó,könnyű ügyintézés meg nincs kamat stb..
A 300+ ezres Q60-nál nincs arányban a tudás az árral,talán 250e tájékán ajánlható az a model.
Amit veszel igazából nem egy rossz model max.akkor ne vedd meg ha csak túl fényes helyen tudod nézni.
Más gond elvileg nem lesz vele.
De ha valami nem tetszik itt nyugodtan kérdezhetsz,tudtommal ott is él a 14 napos elállás. -
ZüD
tag
válasz
rainman72 #81325 üzenetére
Nagyon köszi Rainman! Sokat segítettél! A 65AU7022 213k ért igaz, hogy nem a legolcsóbb, mert ahogy nézem 195-200k körül is van a neten, de az a kb.15k elosztva a 21 hónapra igazán semmi. Diginél legalább nem kellene rohangálnom hitelügyintézni meg igazolásokat bemutatni ide oda+szállítás. (nem azért kell részletre mert odaverne a 200k, csak inkább inflálódjon el az a pénz
) Akkor sztem valamelyik nap megrendelem azt. A mostaninál csak jobb
-
rainman72
Topikgazda
Mindegyik alap talán a Q60s Samu ami kicsivel többet nyújt.
A 65Q60C azért drága mert idei model.
Az 65AU7022 pedig egy tavalyi belépő.
Az ár difi a 2 tv között nem reális.
Viszont az olcsóbbra lenne kedvezmény is akkor az aránylag jó vétel.
Hasonló tudású és jó áru még az Lg 65UR73.
Az Lg Nano763 ára magas.
A 65" Samuban VA panel lesz az
Lgk-ben 65"-ban pedig IPS.
Más tulajdonságokkal bírnak fönti összefoglaló segít.
Érdemesebb amúgy a 65" felé kacsingatni ha elfér. -
ZüD
tag
Sziasztok,
van egy kb 15-20 éves JVC TV-m(sztem sima LCD), DIGI-s vagyok és most számlabefizetésnél láttam, hogy vannak náluk már tv-k amik kamatmentesen ajánlanak 21 havi részletre. Ezeket kínálják amik méretben relevánsak nekem:
LG 65UR73003LA UHD 4K SMART HDR LED TV 165CM - 213 990 Ft
LG 55UR73003LA UHD 4K SMART HDR LED TV 139CM - 165 690 Ft
LG 65NANO763QA UHD 4K SMART HDR NANOCELL TV 165CM - 270 690 Ft
SAMSUNG QE65Q60CAUXXH 65" 4K UHD SMART TV - 335 790 Ft
SAMSUNG QE55Q60CAUXXH 55" 4K UHD SMART TV - 266 490 Ft
SAMSUNG UE65AU7022KXXH UHD 4K SMART TV 163 CM - 213 990 Ft
SAMSUNG UE55AU7022KXXH UHD 4K SMART TV 138 CM - 157 290 Ft
Sejtem, hogy ezek nem a top tv-k manapság, de bármelyik is megérős ezek közül?
Nekem gondolom bármelyik űrtechnika a mostanihoz képest...Pl ezeknél megéri az árkülönbséget? Gondolom más panel meg proci van benne:
SAMSUNG UE65AU7022KXXH UHD 4K SMART TV 163 CM - 213 990 Ft
SAMSUNG QE65Q60CAUXXH 65" 4K UHD SMART TV - 335 790 Ft
Vagy engedjem el, nézelődjek egyéb áruházakban 0%thm-es akciókban vannak jobb ár, vagy ár/érték ajánlatok? Itt most csak a lustaság miatt kaptam gellert
Köszi, ha valaki szán rám néhány gondolatot! Szép napot! -
rainman72
Topikgazda
válasz
jesszjessz #81320 üzenetére
Én még mindig jobb ötletnek tartom az eMag ujracsomagoltat 14 nap elállással és rendes 2-3év garival,ártól függően.
Volt nálam ilyen több is,volt ami maradt volt ami ment vissza,de azok egyike se az eladó hibája volt.
(Szét kell nézni a hardveraprón is,én minden tvm-t ott adtam el eddig.) -
Gino20
őstag
válasz
jesszjessz #81320 üzenetére
Van akinek jó a tapasztalata, van akinek rossz. Szórakoztató elektronikában sok olyan termék van, ami szerintem vehető használtan (pl hifi/házimozi), de a TV nem igazán tartozik ebbe, "outlet" bolt esetén. Magánszemélytől még X garival viszont lehet nagyon jó üzlet, akár egy használt TV.
-
jesszjessz
tag
válasz
rainman72 #81313 üzenetére
Igen-igen, 150 most a limit, de muszáj valami tv-t vennem, mert csak egy 32-es monitorom van jelenleg.
Így sajnos a 8007 valóban nem fér bele egyelőre.
Az olyan boltok, mint a Tomitv vagy Electrovision mennyire megbízhatóak, valakinek van velük tapasztalata? Elgondolkodtam, hogy lehet használtat is számításba kéne venni.
-
Gino20
őstag
Leírás alapján mondhatni van egy dedikált moziszobád és akad akár 1M-ed megjelenítőre, de fontos a TV általi hang?Ez esetben nincs akár csak egy ""szaros"" 100-asod soundbar-ra? , de 250-300-ból valós "5.1" SB is már beszerezhető, ha a fő felhasználás a mozi.
Kivitelezésből adódóan minden TV hangja bőven kompromisszumos (függetlenül attól, hogy XY-nak ez épp megfelelő vagy sem) -
soldi3r
veterán
válasz
Vhiktor #81309 üzenetére
Igazabol 400 alatt szerettem volna TV-t venni, de olyen lett a nappali elrendezese, hogy sokszor kerulok periferiara, sajat magamma meg csak nem b@k ki.
Igy emelnem kell a keretet addig, amig olyat talalok, hogy en is lassak valamit a TV-bol. Nem veszek gyakran TV-t, a 42LF652-t is csak azert cserelem, mert leesett 2 diffuzor a LEDekrol.
-
tomsolo
addikt
válasz
jesszjessz #81306 üzenetére
én nemrég vettem 50" phillipset a gyereknek, az androidos (8007-es sori) van rajra minden
nincsenek olyan élénk színei, viszont szép homogén képe van, a betekintési szögei is okésak, van rajta gyárilag vmi polarizációs fólia így nem tükröződik annyira (alig)
az Lg C2mhez nyilván nem lehet hasonlítani, de imho teljesen jó
-
deadbody
tag
Üdv segitséget kérnék tv választásban.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
150e
filmezés
2-3m ,50-55' jó lenne ha beleférne
vegyes, de főként este
szemből
youtube, netflix
usb, de ez alap gondolom
mindegy
-
-
elsősorban újAmit néztem és belefér az árba az a TCL 50P638 és TCL 55P635 ezekről találtam pozitivabb véleményt, kérdesem hogy ezek megbizhatóak, vagy ebben az árkategóriában mi a legjobb vétel?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
jesszjessz #81306 üzenetére
Baj nincs vele csak annyi hogy nagyon alap tv,a C sorozat legalább belépő qled panel.
Philipset jeleztem hogy szegényes,Netflix,youtube,
primevideo,valakinek elég az is.
C643-C645 ugyanaz a tv csak forgalmazótól függ melyik számot kapta,a model C64,C73-C83 és így tovább,az utolsó szám változó például régió. -
törölt tag
Sziasztok,
Szerintetek egy LG OLED 65WX9-nek mi lehet a piaci ára, 3 év garival?
Köszi -
loslobos
tag
válasz
jesszjessz #81282 üzenetére
Tcl 55c645 169.990 Ft Az már Qled
Vagy 55P735 139.990ft . Ismerősömnek van 50 colosba ,nagyon szereti. Használja mindenre streamingre, sport nézésre
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vicces képek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Headphones 2 Fekete Bluetooth USB-C 3.5 mm Jack (over-ear)
- Crative Gigaworks S750 7.1 szett+ Sb X-fi titanium karival
- Samsung UE55KS8000 4K SUHD - Quantum dot display
- Újszerű, hibátlan LG OLED55C21LA - garanciával!
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest