Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tretyak
aktív tag
válasz Partizan182 #20099 üzenetére
Normál bolt, de nem MO - de így mindegy is, az én helyzetemet írtam le, abban szerintem logikus döntést hoztam
-
-
tretyak
aktív tag
válasz Partizan182 #20097 üzenetére
Új áron egyet értek, nem érik meg, kifutón viszont annál inkább - én egy 2017-es 9005-öst választottam 340-ért, a 2018-as gyakorlatilag egy az egyben ugyanez 600-ért.
-
Partizan182
senior tag
-
tretyak
aktív tag
válasz EgySrac #20091 üzenetére
Ha csak a kèpminőséget nézzük, akkor igen, jobb az OLED, csak fényerôben gyengébbek, illetve hajlamosabb a “képmegmaradásra”. Ha viszont az árat is beletesszük a képletbe, akkor már nem olyan egyértelmű a történet, sokszor nem adnak annyival többet, mint amennyivel drágábbak. Plusz vigyázni kell rájuk - bejáratás, statikus tartalmakra figyelés, stb.
Ha nem félsz a relatíve új technológiától és hajlandó vagy rááldozni azt a szűk félmilliót (55”), akkor hajrá, nem fogsz csalódni. Én inkább egy jobbfajta ledet vettem bő százezerrel olcsóbban - normál használat mellett nekem nem érte meg azt a pluszt. Vagy ha okvetlenül el akarsz költeni 500k-t akkor lehet kapni ilyen kategóriás sima ledet 65”-ban, ha elfér, akkor nagyobb élmény, mint a kicsit jobb képminőség[ Szerkesztve ]
-
Dead-End
csendes tag
UE40MU6102 és UE40MU6122-re szűkült a kör (a Panasonicot elengedtem).
A két modell között csak annyi a különbség, hogy a 02-es Bluetooth-os és smart távirányítós, a 22-esben pedig nincs Bluetooth és hagyományos távvezérlős? Vagy van más különbség is, ami elkerülte a figyelmemet?
-
krisz74
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi választani:
Samsung LT32H390FEVXEN vagy Philips 32PFS4132
Esetleg, hogy miért esne egyikre a választás?
Előre is köszi! -
EgySrac
tag
Tesztekben látom, hogy pontszámban nagyon elveri az oled az lcd-ket.Ez mennyire valós?
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Tv csere elott allok, es szeretnek nemi segitseget kerni. A jelenlegi tv egy samsung full Hd, 32"-os okos tv, F6600-as szeria.
Ennel nagyobbra szeretnem cserelni. 200K a max keret az eszkozre.
Marka igazabol mind1, a lenyeg a kepminoseg, foleg a HD filmek es a konzol miatt.Koszi
. -
NoOne1976
őstag
32"-es méretben mit érdemes venni?
-
-
Dead-End
csendes tag
Kimentem MM-be, a Panasonic EX700E nem volt kiállatva, az EX633E volt. A kiállított modellek közül annak volt leggyengébb a képe, leginkább színeiben: míg a többi tévén a MM demo tartalom vörös volt, addig ezen inkább rózsaszín. Állítgattam, de inkább csak rosszabb lett.
A legmeggyőzőbb a Sony és a Samsung voltak színek tekintetében, azokon a fekete is egész fekete volt, a többi szín pedig élénk. Az LG és a Philips szintén élénk, de sötétebb, mint az első kettő. Tudom, demo tartalom, áruházi parasztvakítás, de mégis túlzottan gyengének éreztem a Panasonicot. Ha ez alapján kellene döntenem, biztosan kizárnám.
A Samsung 6122-es fogott meg, vele egyébként is szemeztem már korábban is. Még nem vettem meg.
-
tretyak
aktív tag
Kicsúsztam a szerk.időből: ha 9005-öt akarsz, akkor szerintem ne nagyon halogasd, már kint van a 2018-as XF sorozat, alig tud többet, cserébe 600k.
-
-
moddingR
aktív tag
-
AL
addikt
-
-
warfernom
tag
Helló szerintetek milyen tv érdemes venni maximum 70,000 ért ?
ami lényeg lenne hogy össze tudjam kötni a számitógéppel mert idönként játszanék rajta.Jbl Extreme, Corsair Scimitar & K70, Nzxt52
-
Mukucs
senior tag
Sziasztok!
150.000 Ft ig mi az abszolút best-buy, méretben, képminőségben?
Amire szükségem van: 1db jack kimenet, fekete legyen.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz attila199207 #20067 üzenetére
PMI és PQI elvileg ugyanazt fejezik ki, gyakorlatilag meg gyártója válogatja melyik érték mit jelent. Erre csak max. támpontként hagyatkoznék.
Samuból van ugyanilyen nem ívelt is jelentősen olcsóbban, vagy sokkal jobb képű azonos áron. Tuti kell az ívelt kijelző? (Tekintve, hogy már alig gyártanak ilyet, technológiai zsákutca lett.)
A részletekkel valaki okosabb, tapasztaltabb egészítse ki a kommentem
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
attila199207
tag
Sziasztok! Tv vásárlás elött állok 2 kiszemelt között vacilálok:
Samsung UE49MU6502UXXH 4K Ultra HD Smart Ívelt LED Tv (Euronics 199.999Ft)
LG 49UJ701V Ultra HD Smart LED Tv (Euronics 209.999Ft)
Árak nagyon hasonlók Samsung ívelt viszont az LG-nek PMI értéke 1900 a Samsungnak PQI 1600
Többi paraméterében egyeznek, melyik a jobb vétel?
Köszönöm a segítséget. -
winhate
őstag
Sziasztok.
Minnel tobb scart csatival rendelkezo fhd tv szeretnek venni. Pls segitsetek.hol.keressek. Az.uj tv.ken mar nincs scart.
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
ak17
csendes tag
Sziasztok!
50-55 colos tévét szeretnék venni a közeljövőben, eredetileg 250e körül szántam volna rá, mindegy csak nagy legyen alapon (ezt néztem ki pár napja: LG 55UJ701V), csak aztán utána olvastam dolgoknak és a keret kibővült inkább 350e körülre... A jelenleg kiszemelt a Sony KD-55XE9005, de sajnos még ez is az új keret fölött van. Tudtok nekem ajánlani 300-350e körüli kategóriában 4K HDR 55 colost tévét, FALD háttérvilágításost alternatívának a Sonyra? SD, 1080i TV adás és NAS-ról 720p-1080p film/sorozatok mennének rajta de ezek mellett PS4 pro-val is lenne használva. LG-nek az OS-e tök jó (már használtam többször), de az IPS panelokról ebben a kategóriában nem olvastam jókat... Samsungokról sem hallottam kiemelkedően jókat. Panasonic-ok még érdekesek lehetnek, de egyenlőre még néztem nagyon utána.
Köszi!!
-
sumi4623
tag
Sziasztok! Tv-t szeretnék vásárolni. Milyet javasoltok? 4K-s tv szeretnék filmezésre valamint Xbox one X-hez. körülbelül 50-55"-at szeretnék és körülbelül 200ezer Huf lenne rá a keret.
Köszönöm a segítséget előre is.
-
Vegyigyümi
tag
Sziasztok!
Segítsetek, milyen tévét vegyek?
Igények:
- LED
- Smart TV-t szeretnék, de gyors menüvel! Amit néztem ismerősnél, LG Web OS elég darabos volt. Melyik rendszer most a legjobb?
- FULL HD minimum. (filmeket azon nézem, TV adás csak ennyit tud, szóval nincs feltétlenül igényem jobbra)
- Képfrissítés 100 Hz, ha lehet.
- 43" környéke
- USB / Wifi / Hdmi / fejhallgató kimenet, billentyű + egér csatlakoztathatóság (asszem ezzel nem zártam ki semmit)
- 130E-ből jó lenne ha megállna, de nem ez a teteje.
- Valós magyar gari min 2 év.[ Szerkesztve ]
Ami nem kék, az más színű.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz wierra #20059 üzenetére
Ezekkel a kiállított termékekkel én is majdnem megszívtam. Bújtam a teszteket és olvastam a fórumokat ezerrel a döntésem előtt. Végére felállt az 5-ös toplista, amivel beballagtam a helyi üzletbe. Hát az ott kiállított Samsungnak annyira el volt sárgulva a képe, hogy a Media Markt logót majdnem narancsban adta vissza, a sárgák meg rózsaszínesek voltak. Kevésen múlt, hogy meggondoljam magam. Önmagában még nem is tűnt volna fel, de mikor a mellette álló, 200 euróval olcsóbb Grundignak is jobb képe volt, akkor kezdtem gyanakodni.
-
Dead-End
csendes tag
Igen, tudom, hogy a demo tartalom és a valós használat nem fedik egymást. Megnézegettem persze pár tévét élőben, és az adott ársávban lévőkön ugyanaz a demo ment, nem is éreztem különbséget a Samsung, Sony, LG között. Felmerülhet a kérdés, hogy akkor mi a különbség a márkajelzésen kívül. Szóval, a MM-ban levetített tartalmakra nem adok, tényleg az kéne, ha az ember egy hétig használhatná otthon a 2-3 kiszemelt modellt, és utána döntene.
Akkor még Samsung és Sony között gondolkodtam, végül a Sony-ról letettem a CI+ hiánya miatt, plusz a márka miatt az ára is magasabb (lehet, hogy van CI+-os tévéjük is, csak én nem tudok róla ).
-
wierra
senior tag
válasz Dead-End #20057 üzenetére
Mondanám, hogy menj el egy MM-ba és nézd meg saját szemeddel, de nem sokat érsz vele. Vevőcsalogató tartalmak otthon használhatatlan beállításokkal nem fognak reális képet adni. Ott kellene saját kezeddel beállitgatni a képi beállításokat a saját magad által vitt tesztvideó mellett...és még az se mutatna reális képet, hiszen a mesterségesen túlvilágított bemutatótér nem sok hasonlóságot fog mutatni az otthoni körülményekkel (gondolom).
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Dead-End #20057 üzenetére
A szürkébe először hosszabbat akartam írni. Ugyanis még az okostávirányítóval is ugyanúgy működik a ki/be, hangerő és csatornaváltó, mint bármelyik másikkal. Esetleg annyi, hogy itt jól érezhető kattanásig "dönteni" kell a hangerő/csatorna gombot, nincs külön fel-le. Benyomásra pedig némít / csatornalistát ad. Neki pedig ez alapján további extra funkciókra úgysem lesz szüksége.
Ne haragudj, nem a döntésedbe akarok beleszólni. Egyszerűen nem érzem elég megalapozottnak az érvet, miszerint ez túl bonyolult lenne és hogy emiatt kell kiejteni egy egyébként kiváló minőségű opciót. Ezért próbálom egyre jobban lefesteni, hogy nem is bonyolult
[ Szerkesztve ]
-
Dead-End
csendes tag
Akinek a hozzáállása eleve olyan, hogy ő ezt úgysem tudja/fogja megtanulni, az nem is fogja...
Ezért is mondom, nekem nem jelentene gondot, de nem csak én fogom használni. Ez viszont jó infó, hogy van hagyományos távvezérlésű is.
Így viszont jön megint a dilemma, hogy Samsung vagy Panasonic.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Dead-End #20052 üzenetére
Persze értelek. Ahogy utánad is mondták, valamiben kompromisszumot kell kötni és pont egy tévénél én biztosan nem pont a kép-/hangminőségben keresném ezt.
Az MU6179-nek van egy azonos változata hagyományos távirányítóval, MU6199 a neve.
A 6179 kezelése pedig szvsz végtelenül egyszerű a "bonyolultnak" kinéző kevés gombos távirányító ellenére. Én nem informatikával foglalkozom, de kb. 3 perc alatt baromi jól kézre állt az egész. A hangvezérlés, meg a spéci funkciók pedig nem kötelezőek
Bocsi, csak német forrásom van.- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Dead-End
csendes tag
Ha azt nézzük, hogy 10 éve használok tévézésre egy 22 collos TV tuneres Samsung LCD monitort, ahhoz mérten még a belépő szint is hatalmas különbség lesz.
Ellenben nem 1-2 évre akarok tévét venni, hanem hosszabb távra.
Tudom, hogy minden gyártónak megvannak az erősebb és gyengébben sikeredett modelljei, de ki lehet mondani, hogy adott márka gyártmányai ajánlottak vagy kerülendők? Itt most leginkább a Panasonicra célzok, amiről tudom, hogy régen minőség volt, de manapság nem tudom...
Tévék terén azt olvastam, érdemes a Samsung-LG-Sony szentháromságra szorítkozni, viszont én az efféle szélsőséget is erősnek gondolom.
-
wierra
senior tag
válasz Dead-End #20051 üzenetére
Ebben az ársávban kompromisszumot kell kötnöd mindenképpen. Jellemzően a HDR megjelenítést illetően. Ez igaz az összes gyártó termékére.
Ha nem akarsz kompromisszumot, akkor viszont fel kell törni a malacperselyt.[ Szerkesztve ]
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
Dead-End
csendes tag
válasz Johnny_vT #20050 üzenetére
Ami ezeknél a modelleknél nem tetszik, az a kezelhetőség, amivel történetesen nekem nem lenne bajom, hogy kitanuljam, elvégre informatikával foglalkozom, de párom biztosan agybajt kapna tőle.
De annak ellenére, hogy a tech cuccok megszállottja vagyok, még én magam is úgy gondolom, felesleges egy tévé távvezérlését túlbonyolítani. Lehet, hogy öregszem, de jobban tetszik a klasszik "sokgombos" vezérlés, nem pedig a csilli-villi menük pörgetése. Ez a nagy kontra a Samsunggal szemben (egyébként minden Samsung termékemmel elégedett vagyok, míg Panasonic terén volt rossz tapasztalatom a discman korszakban, de az meg olyan régen volt, tán igaz sem volt ).
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Dead-End #20042 üzenetére
Csak most olvasom az eredeti posztod. Amit az imént írtam az MU6179-re, az számodra is mérvadó lehet, mert a 6172 kvázi ugyanaz. Mellesleg én ezt 49"-ban (UE49MU6179) vettem 530 euróért, így a budget-edet tekintve is garantáltan jól járnál.
-
MIG21
tag
válasz Dead-End #20046 üzenetére
A Panasonic EX600/EX633 modellek belépő kategóriájú készülékeket takarnak. Itt olvashatsz róluk a fórumban: [link] és [link] és [link]. A 49 colos változatáról itt egy értékelés: [link].
A háttérvilágításnál minden bizonnyal több különbség van az EX6-os és az EX7-es sorozat között. Inkább az utóbbit válaszd, ha megteheted.[ Szerkesztve ]
-
Johnny_vT
senior tag
Kösz a tanácsot mindenkinek, megjött a Samsung MU6179.
A képe csodálatos, élénk, a háttérvilágítás tökéletesen egyenletes, a menürendszer villámgyors és intuitív. Aggódtam, hogy mennyire lesz jól használható játékra, de ezt az akadályt is vette. Igen, van egy kevés input lag, de ebben az árkategóriában szerintem így is kiemelkedő
-
Dead-End
csendes tag
Összehasonlítottam a Panasonic TX-40EX600E és TX-40EX700E modelleket.
A különbség, amit látok, hogy a 600-as direct LED háttérvilágítású, a 700-as pedig edge.
Ebből kifolyólag a 600-as vastagabb - ami engem pont nem érdekel.
Viszont a 600-as képe szebb, egységesebb, nincsenek benne átmenetek, foltok, mint a 700-as oldalmegvilágításosnál.Ezen felül semmi egyéb különbség nincs. Illetve még egy: az ár. Nekem megér -20.000-et egy vastagabb, ám szebb képet adó tévé.
Kérlek, javítsatok ki, ha valami elkerülte a figyelmemet az összehasonlításban.
[ Szerkesztve ]
-
wierra
senior tag
válasz Dead-End #20042 üzenetére
Összehasonlítás.
E két készülék közül én a Pana-t venném. Függetlenül attól, hogy egyébként is Panasonic tévét vetem nemrég.[ Szerkesztve ]
-
mynames
senior tag
Sziasztok!
Erről a tv-röl kérnék vélemènyt:
[hyunday uls50ts292]
Csak 1 év gari van rá , ami nem fest túl jól...Köszönöm!
-
Dead-End
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlásra szántam magam, de szükségem lenne tapasztaltabbak véleményére.
A fő márkák, amikre szűkítettem a kört:
Samsung, Panasonic, Sony, LG (ilyen prioritással, leginkább az első kettőhöz húz a szívem)Ár:
Max. 150-160.000 forintÁtmérő:
Csakis 40 coll, a nappali adottságai miatt nagyobb nem is férne be és értelme sem lenne a távolság miatt, kisebbet pedig nem szeretnék.Amit tudjon:
- legfontosabb a jó képminőség és kontraszt
- legalább Full HD felbontás, de már inkább hajlok az UHD-ra
- gyors és stabil (fagyásmentes) menürendszer
- WiFi
- CI+ (nem akarok vele mediaboxozni)Elsődleges funkciója filmezés, későbbiekben videójáték PlayStatinon 4-gyel. A smart funkciók nem hoznak lázba, netezni nem akarok róla.
Nagyon megtetszett a Panasonic TX-40EX700E modell, akinek erről van véleménye, tapasztalata, kérem, ossza meg!
Látom, hogy az egyik legnépszerűbb termék a Samsung UE40MU6172, de ennek a távirányítója és a menürendszere annyira nem szimpatikus (szerintem, kicsit túlgondolt).
Előre is köszi a válaszokat!
-
andrisms
aktív tag
Samsung UE50MU6102 most épp akciós, 148e Ft.
Mivel a topikban úgy látom ajánlott típus, nekem is ilyenem van, szerintem abszolút vállalható, ez meg most ár alatt is van, így gondoltam beírom, hátha valakinek segítség lehet.
-
Rick4
félisten
válasz 1NST1G8R #20034 üzenetére
Ue50mu6102-t használok monitornak, a procim video része ismeri a 4K felbontást, amikor hdmi-n rádugtam, magától át is váltott rá, a tévén átneveztem a bemenetet pc-re, ekkor minden képjavító trükköt kikapcsol, tehát hasonló módon, mint egy monitor jeleníti meg a képet, minden hibátlan. Most kíváncsiságból viszatettem fullhd-re, mondhatni a betűk rajzolatán épp észrevehető, hogy nem 4K, de 1.5m-ről nézem, tehát látom, más egyéb nem változott, magyarán ha ilyet veszel, a böngésző tuti mehet 4K-ban, a játék teljesen jó lesz fullhd-ban.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
- 49"-50"
- 4K
- ps4pro / film !
- minél jobb fekete (VA??)
- semmi extrára nincs szükségem
- használt/garis is szóba jöhet
- 80.000 Ft - 160.000 FtNyilván szeretnék minél olcsóbban kijönni, a Samsung féle MU6000-es széria kb 160k, jó volna olcsóbban megúszni, ha van megfelelő alternatíva/más márka (pl használtan).
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
F1
-
1NST1G8R
senior tag
válasz sakal83 #20035 üzenetére
Latnom kene, nem szeretnek szazezreket kidobni ugymond, hogy aztan meg PC upgrade-re is kolthessek egy vagyont hogy birja a 4k-t. Teny hogy gyonyoru a kep, de pc jatekoknal meg irdatlan draga a vas hozza, es egy jo ideig az is marad szerintem. Nem ugy terjed ahogy terveztek, Steames statisztika szerint is kevesebb mint 1% jatszik 4kban, nem veletlenul. A masik meg hogy filmezni/sorozatot nezni is keves meg a 4k tartalom, a 720p-t meg ha jol gondolom el is lehet felejteni mert nezhetetlen egy 4k TV-n, mig egy full HD-n siman nezheto a rippelt 720p is. A 7es Panasonicnak mi a tipusa(i)?
[ Szerkesztve ]
Fortune doesn't favor fools.
-
1NST1G8R
senior tag
válasz sakal83 #20033 üzenetére
Kb 2.5-3 meterrol neznem. A masik param, hogy a mostani Samsungomon ha 1080p-rol ami a nativ felbontasa atrakom barmi masra (1600x900, 1366x768 stb.), valahogy fakobbak lesznek a szinek es mintha megnone a fenyero is, ami nagyon zavaro. Ez csak Samsung betegseg, vagy minden TV-nel elojon ez a problema ha nem nativ felbontasban kapja a jelet?
Mar inkabb hajlok afele hogy maradok egy 55"-s 1080p-s Samsungnal, bar a Philips 65PUS6412-je nagyon megtetszett, ambilajttal csuda lehet gamelni, csak hat ha ronda a kep 1080ban...
-
speedygonzi2
tag
válasz speedygonzi2 #19992 üzenetére
Sziasztok,
erre valakinek van esetleg 1-1 gondolata? (hogy mit gondolok rosszul
köszi,
Speedy -
1NST1G8R
senior tag
Sziasztok, 65"-os 4k-s TV-t szeretnek venni, PC monitornak hasznalnam es az lenne a kerdes mennyire lenne pocsek a kep 1080p felbontasban (mivel a videokarim nem minden esetben fogja birni a 4k-t) jatekoknal ekkora meretben (165cm)? Akinek esetleg lenne ra lehetosege hogy lojjon par kepet barmilyen jatekrol hogy fut 4k tv-n (lehetoleg 55'+) 1080p-ben nagyon megkoszonnem.
-
Batib
őstag
válasz Tomy79 #20029 üzenetére
Nem tudom ki a szolgáltatód, ill. milyen csomagod van. Az sd adások bizony elég kompromisszumosak mindkét tévén, a HD az rendben lesz. Edge vagy direkt? Ha jól sikerült az összeszerelés akkor nincs nagy difi. Az edge hajlamosabb az inhomgenitásra, a direkt pedig a bandingre. Ha nem sikerült akkor mindkettő lehet igen csúnya. Mást nem nagyon tudok mondani.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Tomy79
csendes tag
Igen,utólag tűnt fel,hogy felbontásban is van difi.Alapvetően kábeltv-hez használnánk,az UHD emiatt nem annyira fontos.Az edge/direkt ledes kialakítás használat szempontjából miben különbözik?A választásnál fontos,hogy a legnagyobb képméret legyen,ami még fizikailag és pénzben is belefér.Ezért nézegetem az 55-öst.De ha ennyire hendikeppes,hagyom.
[ Szerkesztve ]
-
Batib
őstag
válasz Tomy79 #20026 üzenetére
Az ugye tiszta hogy az M5502 csak fullhd. Emellett az M5502 edge ledes míg az MU6102 az direkt ledes.
Hogy melyiket válaszd azt én nem tudom. Vételi tanácsot nem, esetleg némi információt szoktam adni, ha tudok.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
winery
aktív tag
válasz Tomy79 #20026 üzenetére
Ha számít a véleményem Samsung UE50MU6102 va panel miatt Nekem volt IPS Samsung , de nagyon nem vált be.(persze lehet kifogtam)
Láttam ips és va panelt, ips nem volt homogén , míg a va tökéletes ilyen téren .
Va kisebb betekintési ipshez cserébe nagyobb kontraszt.[ Szerkesztve ]
-
Tomy79
csendes tag
Sziasztok! Samsung tv-t nézegetek 2 típus és 2 méret,amin gondolkozom.
1, Samsung UE55M5502A KXXH
2, Samsung UE50MU6102 KXXHOlvastam,hogy a panel típusában lehet eltérés.Az 50-esben VA,míg az 55-ben elméletileg IPS van.Szolgáltatásban/tudásban melyik,milyen?A panel mássága nagyon szembetűnő?Köszi a válaszokat.
-
Bogyi007
veterán
A Blaupunkt nem kapott Red dot díjat míg a Sharp igen, másrészt a Foxconn miután megvette az anyacéget a szlovák gyárral is fel vette a kapcsolatot. Így azért ott lehet még a cégnek jövője míg a Blaupunkt ebbe a felkarolásba nem kerül(t) bele, azt hiszem a névhasználati jog is lejár hamarosan az Umc-nek...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
-
fleetcmd
tag
A Sharp TV-kről van valami általános vélemény, hogy milyenek? Csakúgy, mint előttem néhánnyal valaki, én is nézegettem őket (az LG mellett), de nem találok róluk semmit.
Sem azt, hogy milyen oprendszer fut rajtuk, sem azt, hogy mit tudnak SmartTV téren, sem azt, hogy mennyire jó a képük. Talán az egyetlen, amiben biztos lennék, hogy jó a képük (remélem).
Valahogy olyan benyomásom van, hogy a Sharp cuccok jók, csak a LG-nél ott a WebOS, és félek, hogy nem lenne jó ötlet a WebOS-ről lemondani.
Szerk: ja, a 100-150e Ft körüli kategóriában gondolkodok
[ Szerkesztve ]
--- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)
-
Bogyi007
veterán
Ezt már rég el akartam hozni ide...
Milyen TV-t vásároljunk? 1. rész
Milyen TV-t vásároljunk? 2. részXbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
szabacsik
őstag
Sziasztok!
Milyen tv-t ajánlanátok maximum 100.000ft-ig? Ami fontos lenne, hogy minél nagyobb (80cm+-os) képátlóval rendelkezzen minimum. Legyen megbízható és ha lehet minél több ideig garanciális. 0%-os THM-el szeretnénk vásárolni. Ilyen most látom egészen máig van edigital-ban. Máshol szokott lenni 0% ?
Magamtól ezeket találtam:
LG 32LJ500V
LG 43LJ500V leginkább ez mert telekomtól ki tudnám hozni részletre (87e Ft)
LG 43LH5100[ Szerkesztve ]
/\____/\
-
jtzk
tag
Sziasztok.
Nem szoktam tv-zni, nem is ertek hozzajuk. Smart tv-t soha nem hasznaltam, igy lenne egy kerdesem a lentebb lathato tv-vel kapcsolatban.
Telefon kijelzojet erre at tudom tukrozni? Ha igen, a hang is atmegy? (Xiaomi redmi note 4)
Kb. csak erre lenne hasznalva, video nezesere. Nem erdekel kulonosebben, h mennyire jo a kepe, mennyire szol jol...
Koszonom elore is a segitseget!
-
csorba23
tag
Thomson 55UC6596 -ről van valakinek véleménye, tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest