-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz soldi3r #1555 üzenetére
Az nekem is zavaró volt. Nem jó szerintem a külföldi vétel, mert az LG-nek az itthoni számla bemutatása a feltétele a 2 éves garanciának. De azért próbálj meg rákérdezni, hátha mást mondanak. Ha mehet, akkor írásban legyen meg a válasz.
Ciccuka Szerintem kár ezekbe belemenni, mert sima szimpátia is elég sokunknak. Negatívot talán nem lehet venni? Lehet félreértés, ismeret hiány, vagy bármi miatt véleményt beírni, akár névtelenül is. Te most egyébként valamiért pikkelsz az Aquára? -
Vhiktor
veterán
válasz soldi3r #80371 üzenetére
Projektor.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
rainman72
Topikgazda
válasz soldi3r #80391 üzenetére
Azt inkább engedd el
Mármint a Sony X80K.
Semmi xtra IPS paneles alap model.
[rtings test]
Max tv adásokhoz ajánlott.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz soldi3r #80394 üzenetére
Igazából nem a 100/120hz hiánya miatt nem ajánlott a Sony,azzal el lehetne lenni. Hanem azért mert egy gyenge IPS panel van benne ami csak nappal jó sötétben meg nem.
Illetve HDR/Dolby Vision anyagokhoz is kevés a tv.
A VA Mini led Samu QN90C minden szempontból legjobb de brutál drága jelenleg még,helyette az előző évi QN90B vagy QN91A utóbbi jó áron van 55"-ban.
A Hisense szintén IPS viszont FALD technológia és korszerű Mini led háttérvilágítású ami több ezer ledet jelent ami plus local dimminget is kapott több száz zónával.Így a fekete is sokkalta jobb lesz rajta.
Viszont itt meg a zónák vezérlése lehet a zsákbamacska mert ha nem jó akkor erősen bloomingolni fog.
Az ismeretlen szavakra ha rákeresel youtube-on vagy a google-ön akkor ott megláthatod mi mit is jelent pontosan.
Mini led FALD kategóriában a TCL C835 ajánlott inkább igaz drágábban.
A C735 meg lenne inkább a középút,mivel 100hz VA panel,magas kontraszt,jó fekete mihez képest,ezáltal ez a legjobb ár/értékben.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
kukeee
csendes tag
válasz soldi3r #80560 üzenetére
A helyedben ha tehetném feltornásznám idáig
[QN91 ÚJ]
[55" TCL735 Újracsom]
[65" TCL735 Újracsom]
[Hisense 55U7HQ ÚJ] nincs HBO MAX van Disney+, Netflix, Amazon Prime[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
-
Vhiktor
veterán
válasz soldi3r #81298 üzenetére
45 fokból már eléggé fakulnak a színek és elég nagyot esik a kontraszt (pár kategóriával rosszabb lesz a kép), oda csak oled lesz jó.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz soldi3r #81307 üzenetére
Az s95b az eléggé csúcs...
Mennyi a keret?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz soldi3r #81315 üzenetére
45 fokra én nem merek ajánlani oleden kívül mást, nehogy csalódás legyen. De nézd meg élőben és meglátod megfelelő e.
-
Vhiktor
veterán
válasz soldi3r #81319 üzenetére
Miniled vagy oled.
Én csak a 45 fokos betekintséi szög miatt írtam az oledet.
A QN91A is jó tv.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
makoss
veterán
válasz soldi3r #93313 üzenetére
Ha nem kell házimozi akkor tökéletes a DLNA.
A Serviio meg alapból úgy megy mint ha 60 fps lenne, a Zidoo lejátszókban is, csak ott állítani kell frame ráta módot. Mostanában e nélkül nem is nézek 1 filmet sem
Ha nem lenne a hi-fim még mindig a DLNA-t nyomnám, nagyon jó![ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz soldi3r #93410 üzenetére
Csak ahogy hyppo is mondta, sok kicsi sokra megy.
1 TV 1 dolog, de egy háztartásban van sok minden más.
Annó mikor porszívót néztem, eldobható zsákot ajánlottak hozzá. 1 csomag ára nem gáz, de képzeld el annak a zsákok árának összegét mióta újrahasználható zsákot használok, mennyi eldobhatót kellett volna vennem?! Mennyiért?
Csodálkoznál!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Vismajor01
addikt
válasz soldi3r #93410 üzenetére
Csak itt vagyok pl én aki tultervezte a napelem parkot, ugyh minél több áramot egetek el annál jobb kb. Majd ha lesz eletromosauto+sokat megyek akkor lehet ez változni fog de addig irreleváns a tv vagy bármi fogyasztása.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
makoss
veterán
válasz soldi3r #93623 üzenetére
Dedikált lejátszóval teljesen más, sokkal jobb Z9X 8K
Rákötheted házimozira is, otthoni hálózatra, külső vinyókat dughatol rá stb [link]#93625 Quadgame94 Azt csinálsz amit akarsz, ez a te döntésed, de ne várd meg, hogy egyetértsek veled, majd rájössz, én ezen már túl vagyok mióta beszereztem a Z9S-t
Rosszat biztos nem akarok, nem mindegy például, hogy nézed Balit Oleden vagy el is utazol oda, én pld voltam ott.
De engedjük el a témát, maradj ki a jóból!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
HF77
őstag
-
Quadgame94
őstag
válasz soldi3r #94062 üzenetére
Egy Direct LED TV zónák nélkül alacsony kontrasztal bír. Ha VA paneles akkor 4000-5000:1-hez. Namost egy miniLED esetében 100 000:1-hez vagy még magasabb a kontraszt. Fényerőben meg sokszor 8x akkora a differencia 400 v 2000 nit. C805 asszem csak 800 nit körül tud. Szóval ja. Nem kevés a differencia. Nem beszélve arról, hogy HDR-t felejtsd el alap tévéken. miniLED-en pedig nagyon szép.
-
Quadgame94
őstag
válasz soldi3r #94064 üzenetére
Amiket én mondtam nem specifikációk, hanem konkrét mérések. A fényerő FALD esetében ablakokban mérhető. Van teljes ablakos fényerő, az ix általában 2x annyi. 5 vagy 10 százalékos ablakban meg még nagyobb. Így jön ki a szép HDR kép. Sima Direct LED hiába kap 10-bites panelt, vagy jó a színtérlefedettsége alacsony fényereje és gyenge kontrasztja miatt ennek az előnye nem látható.
Egy miniLED mérföldekkel szebb képet ad.
-
Quadgame94
őstag
válasz soldi3r #94072 üzenetére
Ez teljesen hülyeség. A Local dimming-nek mi köze van a képjavító szoftverhez? Semmi. A Local Dimming az fizikailag osztja zónákra a tévét. Azt egyértelműen be kell kapcsolni, ezáltal sokkal jobb lesz a feketéje a tévének.
Egy zónás tévén ha fent világos van a képen alul meg sötét akkor a fekete nem lesz fekete max szürke, hiszen egy zóna van csak. A LED-ek teljesen nem tudnak kikapcsolni így kis világítás mindig lesz. Viszont ha ott az adott zónát elsötétíti akkor sokkal szebb feketét ad. Valamint a magasabb fényerőnek köszönhetően a világosabb rész is részletgazdagabb lesz.
A színekről nem is beszélve. 16.7 millió színt képes megjeleníteni egy sima LED. A miniLED meg 1 milliárd köszönhetően a jobb kontrasztnak és a magasabb fényérőnek valamint a HDR-nek, amire nem képes az alap LED.
De nem bizonyítgatok neked semmit. Ha nem akarsz rá költeni akkor magyarázd be magadnak ahogy akarod. A tény attól még tény marad.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz soldi3r #94095 üzenetére
Gondolom valami alapjan eldonti, hogy mire allitsa az adott zona fenyerejet.
Igen a film meg egyéb anyag jeleneti alapján Az alapján sötétít világosít, dimmingel, hogy mi van a képen.
A zóna kezelés is nagyon fontos. Sony-n kevesebb zóna volt régebben konkurenciához képest és mégis egész jól teljesítettek, de mára már nem versenyképes egy 3x drágább Sony sem TCL meg Hisense-l szemben.
65*65 az 4225, ilyen sok zónás miniLED nem nagyon van. 600-2000 között mozognak és nem ugyanannyi zóna van vertikálisan és horizontálisan, hiszen az egyik fizikailag is rövidebb.
És nem a kataglógustól függ hanem attól milyen anyagokat fogyasztasz. TV adáshoz igenis felesleges egy miniLED. Aki igényesebb és 4K HDR anyagokat is néz sokat, illetve jobb minőségű SDR anyagokat azoknak ég és föld a differencia egy sima LED-hez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két üvegpanel és megdöntött front; itt az APNX V1 névre keresztelt miditornya
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- BestBuy ruhás topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Lexus, Toyota topik
- Gaming notebook topik
- Gitáros topic
- Honda topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- LG 82 cm IPS HD LED TV kihajtható illetve fel-le dönthető Fali tartóval
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
- Edifier S360DB - Tökéletes - Hibátlan - Karcmentes
- Razer BlackShark V2 HyperSpeed - 1 ÉV GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest