Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zmilaner
tag
Sziasztok! Az alábbiak alapján keresek tévét, linkeltem a végén eddig mire jutottam de teljesen nyitott vagyok bármiylen ajánlásra!
170k nagyon nagyon max 200.000 Ft
Streaming fogyasztás + kábelről sport, főleg foci, F1
2.5 méterről, 43-50"
Többnyire este, de hétvégén foci és Forma1 kezdéstől függően reggel-délben-este, nem kifejezetten világos a szoba
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Enyhén oldalról de megoldható full szemből is, 1-2 fő jellemzően.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, Twitch, HBO jó ha van
nincs preferencia, standalone TV lesz esetleg a későbbiekben soundbarral.
70x32cm-es állvány van jelenleg, nagyon boldog lennék ha ezen elférne, fogalmam sincs a lábak milyen távolságban vannak a tévéken ezért jobbára a középső konzolosakat néztem edddig.
Nincs kialakult preferencia, az boldoggá tenne ha a fenti szolgáltatások elérhetőek lennének és nem egy óra lenne mire bármit csinál a rendszer.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
semmi
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?Első körben újban gondolkodom, de használt/újracsomagolt sem elvetendő
Gyors olvasgatás és keresés után 2 LG-t találtam és őszintén nem tudom jobb-e egyik mint a másik vagy egyik sem ajánlott:
LG 50UQ81003LB
LG 50NANO763QA
Előre is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz sesomaru1989 #80992 üzenetére
Full hd-t el kellene már engedni.
Nem sok értelme van,nem is igazán gyártják már.
Venni kell egy alap Lg vagy Samu 43"-os 4K modelt ami boltban megtetszik és jó árban is[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz sesomaru1989 #80989 üzenetére
Van annyi ismert márka meg model miért egy zsákbamacska kell?
A méret/ár miatt?Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz AlyrArkhon #80985 üzenetére
Köszönöm, én ezt miért nem találtam meg..
Tapasztalat van esetleg ezzel a készülékkel?
Esetleg nézzek mást TLC,sharp?
-
bromi84
tag
KiÜdv. Régóta olvasom a hozzászólásokat és azok alapján vettem egy Tv-t, gondoltam megosztom a tapasztalataimat, hátha segítek vele... Szóval a régi Tv Samsung 55Q60R, ez belépő Qled de már 120Hz Va panellel, nagyon szeretem amúgy. Az új pedig Samsung 65QN91A amit sokan ajánlottnak minősítettek itt most ár érték alapján.
Elsőre nyilván nem kérdés az újabb jobb, hiszen másik kategória is és nem csak méretben nagyobb. Jobban tesztelve 4k HDR a kép sokszor élesebb, részletgazdagabb a régi TV-n. Mindegyik nagyjából alapbeállitáson volt intelligens móddal. Arra gondolok hogy a fák levelei, fűszálak elmosódottak az új Tv-n, a régi élesebb minden tekintetben ami nagyon meglepő. Minden másban azt hiszem jobb, színek telítettebbek, fekete az szinte már Oled, blooming nem vészes. Viszont itt felmerül bennem, hogy ér e ennyit ez az új Tv, mert valójában csak nagyobbat szerettem volna?!
Van pár képem azért hogy a különbség érezhető legyen, főleg itt a feketére gondoltam, sorry a tükröződés miatt. [kép1] [kép2] [kép3] [kép4] [kép5][ Szerkesztve ]
-
ace05
senior tag
Heló!
Egy Samu 40mu6100-at váltanék le, mert már foltos. Én is felugranék a tcl vonatra, mert az fogott meg ebben, hogy 120hz-es elvileg. Csak pc monitorként használnám. Időnként játék, de leginkább film, youtube és böngészgetésre lenne hasznáévá. Mennyire ajánlott, mert az árukereseőnél van egy negatív vélemény, hogy nem ajánlott PC monitorként.[ Szerkesztve ]
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz sesomaru1989 #80984 üzenetére
https://udtv.store/about-ud/
ez alapján cseh, esetleg cseh/ukrán vonalRedmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata a következő típussal?
UD 40F5210
Ismeri valaki az UD márkát? Én nem találtam a brand-ről semmit sem sajnos.
Talán TLC, vagy LG-nek valami al márkája lenne?Köszi előre is.
-
Nekem 55C645 van. Lehet 55C735 jobb lett volna, már azért is, mert a C645 hangja valami borzalmasan rossz, a C735 meg habár egy évvel régebbi modell, de eggyel magasabb kategória, s az abban lévő onkijó hang csak jobb, s megérte volna azt a plusz 20-30e forintot.
Majd később lehet írok még egy kicsit az C645-ről, csak nem az enyém, s még nem nagyon tudtam próbálgatni. Nem egy nagy eresztés, de árkategóriájához mérten sokak szerint a legjobb, ennyiért sehol nem kapsz QLED-et.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
holderes
tag
Bennfentesek...!!,kérdés?,a közelgő atlétikai vb kapcsán tudtok-e akcióról?, amit érdemes megvárni? A hsz-k alapján az 55 collos amit vennék TCL 835 vagy [link] ,a samu jobb lehet képmínőségben?
-
s4tch
veterán
válasz rainman72 #80976 üzenetére
Köszi a választ! Képminőségben is jobb a TCL?
Illetve a kettő közül érdemesebb a C735-öt venni? A C643-ról nem nagyon találok semmit, de ha a terméklapon a cím pontos, akkor a C735 120Hz-es, és esetleg megérné a felárat...
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
Sziasztok, édesanyámhoz keresnék vendégszobába tévét, alkalmi tévézésre. 50" fér el karcosan. Melyik lenne a jobb választás?
- TCL 50C643, emagnál ~150k
- HISENSE 50E7HQ, media marktnál ~130kA Hisense-nél úgy tudom, továbbra sincs HBO Max, de nem gáz, van valahol egy Xiaomi box itthon, legfeljebb beüzemelem azt. Külön-külön mindkettőből láttam az 55" verziót, a képminőség szerintem bőven jó lenne. Bármi kizáró ok az említett típusokkal kapcsolatban? Esetleg más tipp ugyanebben az árfekvésben?
-
Vhiktor
veterán
válasz eastern #80971 üzenetére
Én a nanot kerülném, egyikkel sincs jó tapasztalatom.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
eastern
csendes tag
Sziasztok.Kellene egy kis segitség.Adott ez a 4 tv.Melyik lenne a bestbuy?
1:Lg 55 nano 763 QA-169 999 FT
2:TCL 58P638-134 990
3:TCL 55C645-144 490
4:Hisense 55E7HQ-149 990
Elsödleges szempont RTL+,Disney+.Sky Showtime. alkalmazások.
Köszönöm a segitséget. -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata a következő típussal?
UD 40F5210
Ismeri valaki az UD márkát? Én nem találtam a brand-ről semmit sem sajnos.
Talán TLC, vagy LG-nek valami al márkája lenne?
Köszi előre is. -
Ghostface
senior tag
-
kolosszus87
senior tag
válasz balu.sch #80959 üzenetére
Vedd meg nyugodtan, ekkora méretben ennyiért nincs alternatívája. Az LG A2 oledje van még hasonló áron (bár egy picivel még az is drágább), de az csak 60hz-es és kisebb fényerőt tud, szóval ez a Hisense attól jobb specifikációkkal rendelkezik. A jobb oledek meg drágábbak.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Lidl
senior tag
Sziasztok!
Az augusztus elejei viharban tönkrement a kb. 10 éves LG tévénk. Ehelyett szeretnék egy újat (LG 42LA690S volt a típusa)
Igazából ez egy (alsó-)közép kategóriást tévé volt, de nekem teljesen megfelelt, szerettem. Leginkább DLNA-n keresztül néztünk filmeket rajta, valamint XBOX és HD Telekomos IP-TV-vel volt használatban.
Teljesen jó az LG, de más márka is megfelel, viszont most nem vagyok képben a jelenlegi tévé képességekkel, trendekkel, ezért kérem a segítséget.1. Tévére szánt összeg, forintban?
Függ a biztosítótótl is, de ki is tudjuk pótolni egy kicsit. 150-250 között, esetleg.
Filmek NAS-ról, IP TV (HD) és XBOX. Eddig nem volt még 4K-s tartalmam, max FullHD
A fizikai határ az 50 coll. Ennyi fér a szekrénysorba. Ez ráadásul még előrelépés is a 42 után. Amúgy 1.5-2 m távolságból nézzük
Közepes megvilágítású szoba és minden napszakban nézzük (de többnyire este). Délután van olyan, hogy pont rásüt a nap, de akkor leengedjük a redőnyt.
U alakban tudunk előtte ülni, a tévé az U szárán van. Többnyire kicsit szögben, nem teljesen szemből.
Netflix, DLNA lejátszás. Valamilyen képernyő tükrözés (Miracast, WIDI, stb)
3 HDMI, Ethernet és WIFI, 2 USB a minimum. Optikát nem használok, de jó ha van későbbi fejlesztés esetére.
Ez teljesen mindegy. Eddig középen volt, ez kicsit jobban tetszik nekem, mint a szélső lábak.
Az LG-vel nagyon meg voltam elégedve. Ez meg is felelne nekem, de nem zárkózom el más márkáktól sem. Android oprendszert nem igazán szeretnék.
Jó lenne, ha minden videó formátumot támogatna. A régi nem ismerte fel a h265-öt, de vegyesen van minden formátumom. Kicsit furcsának tartom, hogy a mostani LG-knél azt írták tesztelésnél, hogy a DivX-et nem támogatja. Ez tényleg így van?
A Magic Remot nagyon jó volt. Ha ilyen van egy adott modelnél, az előnyt jelent.
Csak új, garanciális.Előre is köszönöm a segítséget és a tanácsokat.
Lidl -
balu.sch
csendes újonc
Sziasztok!
[Ez] most kedvezménnyel 433,790.
Már kb. 1 hónapja vacillálok, melyiket is vegyem, max 450 ezret tudok rászánni.
Szerintetek ez megéri, vagy ennyiért van sokkal jobb is ekkora méretben, és Oled?
Előre is -
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Ezek kozul vaoamelyik ajanlott?
Hisense 43E7HQ
32" TCL 32S5400Af
32" LG 32LQ6300
Vagy melyik lenne ajanlottabb?
Elore is koszonom! -
bigdady
nagyúr
Androidos tcl-en hogy lehet kikapcsolni a stand by fényt? Kiégeti a szemem
-
asprey
tag
Sziasztok! Ma az Alzánál megrendeltem a TCL 75P735
Pár infó, tapasztalatot szívesen olvasnék.
köszönöm! -
Vhiktor
veterán
válasz samu000 #80952 üzenetére
A nyertes 75 colos, ilyen minőségben ritka mint a fehér holló.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
joseph66
csendes tag
válasz pumatom #80901 üzenetére
Bocs a késői válaszért.
A Media Marktban volt alkalmam egy hosszabb ideje üzemelő 55coll Hisense 55U8HQ tévét megnézni. Sajnos mind a négy csücskében rossz volt a panel, fehér fénynél sötét maradt a panel a derékszögekben. Ezért fikázzák a Media Marktban a Hisense tévéket. A képe pedig jó lenne, de úgy tűnik, a panel nem bírja.[ Szerkesztve ]
-
samu000
tag
Sziasztok,
Alza napok vannak az Alzánál 10-25% os kedvezmények vannak több fajta TV-re.
Feltételezem, de javítsatok ki, így a TCL 75C935 , 544-ért közel verhetetlen ár/érték arányban. -
Vhiktor
veterán
válasz rainman72 #80949 üzenetére
Érdekesség, hogy volt olyan amikor másodikként kaptam meg egy tv-t tesztelésre amiben összesen 1 óra volt, sokat nézhették az előző helyen, csodálom hogy nem égett be...
-
Vhiktor
veterán
válasz zelikocc #80945 üzenetére
Én óvatos lennék a leírtakkal kapcsoaltban amikor egyetlen mérést sem látsz a cikkben (ugyanazok az adatok vannak benne amik a displayspecifications oldalon, amik lehetnek valósak, de azért csak alá kellene támasztani valamivel....)
Inkább olvasd el az avforums tesztet:
[link][ Szerkesztve ]
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Hálószobába keresek tv-t.
Max 200ezer ft-ig tudnék elmenni.
Youtube, Film
2m.Max. 43" fér be
Sötét szoba, inkább este.
Szemből, max ketten.
Plex, Youtube, Pc-ről SMB fájlmegosztással film lejátszás
Hdmi, Wifi
Mindegy
Sony,Philips
Csak új.Úgy láttam ennyi pénzért nincs nativ 100hz-es tv.
Ár/érték arányban mi lehet jó választás?
Láttam most az Alzánál és sok tv akciós a hétvégén.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
rainman72
Topikgazda
A [Dspec.] szerint idén az U7KQ és U8KQ 55-65"-ban is VA mini led lesz.
Úgy legyen.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz halapidori #80939 üzenetére
Jó az a Philips annyiért.
Vagy ez a kicsit gyengébb model viszont új 2 év garis. [link]
Viszont ezek IPS panellel vannak amik nem igazán ajánlottak full sötétben.
Oda inkább VA paneles TCL 65C735 lenne jó ami viszont nincs jó áron sehol.[ Szerkesztve ]
-
halapidori
tag
Olvasok itt régóta, de nem érzem magam előrébb Segítsetek nekem választani
Első körben max 200k, de ha nagyon jó deal vagy minőségi ugrás, 300k
Film, PS4, később PS5 vagy XBOX, de ez később.
65"
Átlagos+sötét
Szemből. ritkán néznénk sokan.
van itthon Google home assistant, tök jó lenne, ha azzal barátok lennének. Netflix, Disney+, HBOMax...
optika jön a falból, az kell neki? Szerintem ez nálam nem szempont.
Bárhol.
LG mondjuk, annak ismerem a rendszerét. De bármi lehet, bármi.
A légegér pluszpont, mert megszoktam, de gond nélkül elvagyok nélküle.
Bármi. Vagy tök olcsón keresek valamit, ami megy és 1-2 év múlva eladom... Vagy valami picit jobbat, ami tartósabb... A garancia pluszpont.
én most ezt néztem:
https://hardverapro.hu/apro/elado_philips_65_pus_8505_12_ambilight_4k_uhd_tv_d/hsz_1-50.html
Melyik jobb? Egy erősebb használt, vagy egy új gyengébb? :S -
Vhiktor
veterán
A 835-nak jóval jobb képe van mint az U8H-nak.
A fenti lsita közül én egyértelműen a QN91A-at venném.
-
op9
aktív tag
Sziasztok,
Olvasgattam a topikot, és leginkább 5 kiszemeltre redukálódott a választás.
Ha ársávosan nézem, akkor
200e-ig:
Hisense 55U7HQ (195e)
TCL 55C735 (190e)250e-ig:
Hisense 55U8HQ (250e)
Hisense 65U7HQ (250e)
Samsung QE55QN91A (tegnap még 250e volt, ma már 270e)Ahogy olvastam az U7HQ-nak a TCL C735 lenne az ellenfele, az U8HQ-nak a C835, de sajna csak az 55C735 van ugyanabban az árkategóriában, az 55C835 már 315e a 65C735 pedig 300e. Elképzelhető, h a TCL-ek is lesznek hasonló árakon, vagy mivel kifutó modellek, ezért már nem vszínű? Gondolom annyit már nem érnének meg, mint amennyibe most kerülnek...
Ha 200-as kategóriát nézem, akkor az 55C735 az ajánlott?
Inkább esti filmnézések lennének rajta Netflix-es feliratosak, kb. 4m-ről, szemből, ezért gondoltam a VA paneles TCL-re.250-nél pedig a QN91A tűnik jobbnak, de a 65-ös U7HQ is csábító, mert a távolság miatt az mégis "mozisabb" élményt nyújtana.
Esetleg az U7KQ, vagy U8KQ-ról vannak itthoni tapasztalatok?
Természetesen jóval drágábbak, de érdekelne, h ha esik majd az áruk, akkor mennyire lehetnek alternatívák.
Idehaza még csak alza-sokat láttam, de máshol már javában vásárolhatóak.How Bad Do You Want It?
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Erről a Hisense 43E7HQ ről van valamali vélemény? Érdemes vagy hanyagolandó?
Sötétebb nappali nyaralóba, normal tányéros adás!
Elore is koszi -
Vhiktor
veterán
válasz elmunkas #80932 üzenetére
Az S95B jobb, de nincs dolby vision ezt vedd szamitasba.
-
traktorgumi
aktív tag
philips 65pus8507
Akinek ilyen tévéje van megtenné hogy elküldi beállításait akár privátban is …(nem találtam semmit az interneten)
köszönöm -
elmunkas
csendes tag
Sziasztok!
Első OLED tv vásárlás előtt állok. Mindenképp 65” méretet szeretnék.
Samsung S95B vagy LG C2 a jobb választás? Mindkettő 550.000 Ft körül mozog jelenleg.Esetleg egy LG A2 is jó lehet vagy ez már gyenge? Árban azért ez kedvezőbb lenne.
-
bigdady
nagyúr
Hali
TCL 32S5400AF-ról [link] mik a vélemények? 80 cm a szekrény amire tv kéne, és ezt néztem ki mert jó áron van de nem volt tcl-em eddig. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
toxicjew
addikt
Én hülye meg bementem az Euronicsba, megnézni milyen a C2. Hát elállt a szavam, olyan szép képe van Nehéz lesz kivárni mire meg tudom venni.
-
Kaba
veterán
A telekomnál jelenleg egy 32" TCL 32S5400AF vehető olcsón listaáron 59 ezerért, szerződés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
Igen VA panel edge led.
Az edge ellenére teljesen homogén feketét tudott a nálam lévő példány.
Ez egy PUS7906 csak más a színe azért 56 a vége.
250e alatt vehető felette áron a PUS8506 már inkább,jobbak a paraméterei.
Felskálázással nincs gond,hdr nem annyira látványos,de ez minden hasonló árú tv-nél meg lesz.Ilyen szempontból is jobb a 70PUS8506.
A mit jelent a 4 szám?
Hát a tipusát
Igazából ez egy belépő szint a Philipsnél ami már kapott
ambilight-ot is.
Vannak ettől jobb modeljei ezért nem szabad érte nagy lóvét adni.[ Szerkesztve ]
-
Leasley811
újonc
Sziasztok! Segítséget kérnék. Ismerősömnek van két TV je egy LG55UK6300 és egy Samsung UE60KS7000 TV mind a kettő hibátlan állapotban hibáktól mentesen. LG 80.000 Samsung 125.000ft . Most tekintsünk el hogy melyik mennyibe kerül ti melyiket ajánlanátok? Leginkább konzoljátékra lenne. Azt látom hogy a Samsung egy régebbi 2016 os széria az LG pedig 2018as... Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
coro
csendes tag
Sziasztok!
Erről a tv-ről van pár kérdésem->
PHILIPS 70" 70PUS7956/12 4K UHD
Ez a tv VA paneles?
A 70PUS után lévő 4 szám mit jelent?
Főleg HD adást néznek rajta, a felsálázás 4K ra mennyi mutat jól ezen a típuson? kb. 4 méterről nézném -
Gino20
őstag
válasz adrian14 #80905 üzenetére
Nem vagyok a márka kedvelője, de az egyszerű felhasználási szokásaid miatt minden bizonnyal számodra tökéletes választás lehetne ("kicsit" kereten felül) ez a miniLED [link] vagy olcsóbban ez [link] .
Ezen kívül 85"-ban minden más vagy jóval drágább vagy jóval kompromisszumosabb.
Pl az említett Sony XH9000-en "mást sem kapnál" az ~50 LD zónával, mint blooming-ot.
Szintén a felhasználási szokásaid egy része miatt (sd, bdrip) lehet el is engedném ezt az átmérőt és 75"-ban azért már vannak lehetőségek olcsóbban is.
Jelenleg Én is 4.5m-ről nézem a 77"-t (hamarosan ez csökkeni fog 2.5m-re) és általánosságban bőven jó, de mozizási élményhez egyértelműem kevés és ezen a 85" sem segítene ekkora távolság esetén. (A "mozisok" általában projektort használnak 1:1 arányban, pl 2.5m-re 250cm-es vászont). -
Vhiktor
veterán
Semmilyen ips technológián alapuló tvt nem vennék, meg ha miniled akkor sem. VA paneles miniledet igen.
Kérdés hogy milyen fenyviszonyok között használod? Ha mindig nagyon világosban vagy szereted a nagy fényerőt akkor miniled, egyébként oled.
-
Potee
csendes tag
Szervusztok,
Úgy tűnik, hogy eléri a 60%-át a panelcsere költsége az épp megkotlott (Csúnya DSE és villogó HDR) Samsung 55Q82T-ben és visszakapom az eredeti vételárat (280k) Mediamarkt utalványban. Szóval új tv után kell nézzek.
Természetesen szeretnék feljebb lépni (kép)minőségben. Csak 55' fér el sajnos a nappaliban ami nem is túl világos., A keret max 500-550K (ás sajnos csak MM-ban nézelődhetek).Nincs preferált márka számomra (5 év gold garanciát kötök rá úgy is ).
A kiszemeltjeim eddig az LG C21 Oled; a Samsung 55QN95B, illetve a Samsung S90C Oled. De nyitott vagyok a többi gyártóra és termékre is.
Tudom, hogy az OLED és a (neo)Qled/miniled teljesen más kávéház, de javult annyit a VA/IPS panelek minősége az elmúlt évek alatt (gondolok itt a DSE-re és a halo effektre) illetve a panel lottóra, hogy megérje azt az 50-70.000ft ráfizetést egy miniled, vagy inkább dobjam hozzzá azt a "plusz TV árát" és menjek el egy LG illetve Samsung OLED irányába? Az Oled beégéstől nem tartok, kb havonta 1-2 alkalommal van, hogy 4 óránál többet megy a TV.
KábelTV szolgáltatás elfogadható minöségben nálunk nincs, így Streamelt (DirectOne) adás menne rajta néha, illetve főként Netflix-Youtube-Eurosport-Disney-HBO stream kombinálciók így ezen applikációk megléte must-have. (Főleg kedvesemnek )Néha Xbox Series X vagy PC lenne még rákötve, illetve van egy Samsung q70T Soundbarom
Köszönöm az útbaigazítást!
-
gkxyz
kezdő
Sziasztok.
Max 43" méretben szeretnék valami tv-t venni 150e körül. Eddig ezeket néztem:
Samsung UE43CU8502KXXH illetve Sony Bravia KD-43X72K. Főként a beépített lejátszóról néznék MKV filmeket, háloszobába venném. A kettő közül melyiket érdemes választani, illetve tudtok esetleg jobb opciót? Köszi! -
FOXhun
tag
Sziasztok!
Lassan cserére szorul a régi 42"-os Samsung tv-m (vagyis átkerül a gyerekekhez, nekik mesét nézni még jó lesz).
Két modell között vacilálok, vagy Samsung QE55QN91A (250K) vagy TCL55C735 (190K).
Sötétben és világosban is lenne használva, főként szemből, leginkább filmnézés, HBO, Netflix, néha TV és még ritkábban konzolhoz. Samsung felé húzok, de szerintem azért, mert TCL termékem még nem volt. Megéri a Samsung a 60ezer felárat?Előre is köszönöm!
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
Jól látom, hogy a 2023-as (az EMAGon akciós) Q60C-ben már nincs meg az egy évvel korábbi xbox kontroller/gamepass csatlakoztatási lehetőség? Vagy csak vak vagyok?
-
rainman72
Topikgazda
válasz hyppo! #80909 üzenetére
A QN90C valszeg ADS lesz az 50 és 85" kivételével.
De biztos leszek keveredések régiókként,Usa,Eu,GB stb.
A QN85 eddig is ADS volt az biztos nem változik idén se.
[QN90C rtings teszt][ Szerkesztve ]
-
hyppo!
tag
Sziasztok
Van már tapasztalat az idei Samsung Neo Qledekkel?
VA vagy IPS panelekkel vannak szerelve?Egyik MM ben kérdeztem a Samsungos csajt és váltig állította , hogy mind VA paneles.
Köszi a választ
-
adrian14
tag
Sziasztok!
Már több, mint fél éve követem a topikot és ezalatt az idő alatt nagyon sokszor változott a véleményem, így szeretnék kérni egy kis segítséget. A tv vásárlását 1-2 hónapon belül tervezem.
Max 800ezer ft-ig tudnék elmenni.
"Kölcsönzős" sd filmek, hdrippek, netflix (basic csomag), apple tv, lehet 4k-t is néznénk párszor, és majd év végén vennék egy ps5-öt.
4.40m, 85 colosra gondoltam.
Sötét szoba, inkább este.
Szemből, max ketten.
Egyelőre Netflix és Apple TV.
Hdmi legyen, a többi mindegy.
Falra szerelni tervezem.
Sima gariztatás, oprendszer stabilitása. Ne legyen blooming és ne legyen szaggatott mozgás a gyorsabb jeleneteken.
Csak új.Tudom, hogy a TCL tévéket ajnáljátok és lehet végül az lesz. De kicsit félek a garanciától és attól is, hogy egy idő után használhatatlanul lassú lesz a rendszer. Jó lenne, ha 5 évig működne jól a tv (tudom, ezt előre nem lehet kiszámítani).
Néztem a Hisense A6BG-t és a felsőbb kategóriás Sony 9096-ot is. Az is kérdés, hogy a fenti felhasználási módra el kell e költenem 800ezer ft-ot egy tv-re? Kicsit olyan érzés, mintha egy Porscheval járnék a szomszéd szupermarketbe. Viszont a 100hz meg jó lenne játékra a jövőben. Ezért most tanácstalan vagyok, hogy mi is legyen.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz pumatom #80901 üzenetére
Ismerem mindkét 2 tvt. Az U8H a messzi kanyarban sincs a C2-höz képest. Az árkategóriájában nem rossz vétel, de a C2 egyszerűen teljesen másik liga.
-
pumatom
aktív tag
Sziasztok!
PS5-höz gondolkodom TV cserén.
Utána olvasva az LG C2 és a Hisense U8H szimpatikus, az utóbbi persze a jóval kedvezőbb ára miatt.Kérdésem, hogy van valakinek hosszabb távú tapasztalata az U8H-val, vagy a márkával? A media marktban az eladó lefikázta a Hisense-szeket, hogy 3 évet sem bírnak ki. 🙉
Mit gondoltok róla?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest