Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3DMark06 eredmények
- Milyen széket vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Még egy félig off kérdés vagy nemtom, mennyire Off...
Szóval ezek a BT billentyűzetek általában mind kompatibilis minden Smart TV-vel? mindegy milyet veszek?
Jah és hogy szerintetek van-e értelme?
-
slloyd
senior tag
Sziasztok.
TV vásárlás előtt állok, mivel jön a PS4 Pro jövőhéten, tervezek beszerezni egy UHD TV-t is mellé.
Néztem hogy már elég jó árba lehet kapni HDR funkciósat, akár ívelt képernyővel is.
Viszont nem igazán értek hozzá. Ami fontos nekem: alacsony legyen az imput lagg, minél gyorsabb legyen a képfrissétés. Tudtommal régen ez Hz-ben volt megadva a tévéknél (minél nagyobb, annál gyorsabb a képfrissítés), de most egyik tévénél se látok ilyen adatot.
Szóval azt szeretném tőletek kérni, hogy ajánljatok nekem UHD TV-t ami játékra kifejezetten jó.Köszi !
(Bemásoltam fórumtárs a már feltett kérdését mert engem is pont a ps4 pro miatt érdekelne egy jó tv
Ár : max 280 k.
-
törölt tag
válasz
mike1334 #8089 üzenetére
Tényleg, bocs. Erre a háromra gondoltam[link].
Botosil1985 Nem jó, ezt a FHD-t vedd helyette, amíg van ennyiért. 55W809C, vagy a 60" J62-es Samsungot. Ezek magasabb kategóriát képviselnek.
mnbtrew 32" Smart FHD-ből ezeket nézném meg a helyedben: Samsung UE32K5500 + LG 32LH6047 + Panasonic VIERA TX-32DS600E[link] Még van egy, a tavalyi LF5800, aminek még az egyszerű menüje van, könnyebb kezelhetőséggel, 93k-ért. A másodvonalat ne. -
mnbtrew
csendes tag
Sziasztok!
Másodlagos tv-nek szeretnék venni egy 30-32" méretű, mindenképpen SMART TV-t. Ha lehet, minél olcsóbban. Samsungokat néztem, meg az ilyen "másodvonalasokat": Hyundai, Orion, stb. Ezekkel érdemes foglalkozni,, vagy felejtősek?
köszi a segítséget, üdv:
HT -
Vesztor87
senior tag
43-As lg smart tv amit néztem emlékeim szerint picit olcsóbb vt eddig... na mindegy.
40-43-as méretben melyik a legolcsóbb ajánlott smart tv? -
RootRulez
félisten
Hát srácok, Red Friday alkalmából megint lement az 49LH630V ára 150 alá, és még lejött 3%, ingyen szállítás. Megrendeltem. Köszi a segítséget, majd nyilatkozom.
-
Botosil1985
csendes tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy nekem van egy ps51e 450 samsung plazma tv ami Hd ready s.Le szeretném cserélni erre a típusra sony 55 xd7005 4k tévére. AZ a kérdésem hogy Ellore lépés lenne ez a tv.milyen lenne a kép. Köszönöm
-
ÉNERGIE
tag
köszi, arról esetleg tud valaki valamit hogy mikor jön ki újabb Samsung séria? A mostaniaknak ez a "tű" talpa számomra használhatatlan, csak lapostalpú tv-t tudok letenni az asztalra, a KS8000 féle szériának meg túl mély a talpa (muszáj közel tennem a falhoz de nem fúrhatom fel)...hátha egy újabb szériába lesz lapostalpú választék.
-
mike1334
veterán
Utoljára (becsszó) kérdezek, mert asszony variál...
Tv adásra (UPC) és hétvégi filmezésekre (Plusz egy halovány esély a jövőben egy konzolra) 130-140e forintért (akció nélkül ennyi, inkább 120-130 "normál áron") melyik tv ajánlott?
3D nem kell, Smart ha van, akkor van, ha nincs akkor nincs...
szép képe legyen és lehetőleg energiatakarékos (A+ legalább, de inkább A++).
Méret: ne legyen nagyobb a talp/talpak közötti távolság 80 centinél..ekkora a szekrény, albérletben lakunk ez van...
Köszönöm (külön a türelmet)! -
air
nagyúr
válasz
AlexDaywalkr #8083 üzenetére
Nekem W805C van. Samsung, LG timeshiftje jobb mint a Sony-é (mivel neki a klasszikus nincs). Viszont a Sony-ban működik a felvétel + lejátszás (ez egy másfajta timeshift), ami a másik kettőben nincs, tudomásom szerint.
Az időzített (adott időben vagy guide-ban beállított) felvétel megfelelően működik.
A Sony Androidos menüje az 5 éves Samsungom után kicsit körülményes, és lassabb is, de megszokható, és az Android miatt több lehetőséget kínál. Pl. Kodi.(#8084) ÉNERGIE
Van beárazós topik TV-kre is. Inkább ott próbáld meg!
De a D6500 az nem 3 éves, hanem 5. 2011-es sorozat volt a D. Talán 12-ben volt még belőle készlet, de 3 évnél biztosan régebbi. -
ÉNERGIE
tag
sziasztok, két tv-m közül az egyiket eladnám a kérdésem az lenne hogy melyik kb mennyit érhet? Új árukat nyilván hiába nézem mert 2-3éves modellek és évente van új ami nyomja le az árat hiába alig tud többet mint a régi
1. Samsung UE40D6500 3éves
2. Samsung UE40H6700 2évesSemmi bajuk csak kellene egy nagyobb 48" környéke.
-
AlexDaywalkr
tag
Ezek a TV-k 100hz-esek?:
Sony Bravia KDL-43W755C
Sony Bravia KDL-43W756C
Sony Bravia KDL-43W808CAz első kettő között van érdemi különbség?
Ha jól láttam, akkor ezekkel lehet TV adást felvenni. Valakinek erről tapasztalata/véleménye?
Milyen az Androidos menü?Kérem, aki tud válaszoljon!
-
törölt tag
válasz
customer114 #8078 üzenetére
Szerintem nem éri meg, már azok alapján, amit én tudok és olvastam róla. Noname lett a Sharp is sajnos, Tecnika, Orion, és Blaupunkt féle gyenge színvonal.
-
törölt tag
válasz
AlexDaywalkr #8076 üzenetére
Igen, ez a tapasztalat, hogy így működnek. Értem, de miért nem jó az online rendelés, ahol most még van nekik ez a modell, akciós áron 314k, és még egy kis mókolással 3%-ot is levehetsz az árból. Ha érdekel, úgy is kérheted online, hogy bolti átvétellel, és megjelelölöd a közeli MM üzletet hozzá. Azért is jobb így rendelni, mert így kapunk hozzá egy 14 napig lehetséges indok nélküli elállást. Azt írja a linken, hogy jár hozzá a cucc minden itthoni boltban a készlet erejéig, szóval trükkösek az ottaniak.
Zenkimef Már kifogytak a 49UH7707-ből, talán a következő akcóban majd lesz újra. Az ívelt KU6500-ra azt mondják, hogy rosszak a betekintési szögei, és görbe vonalakat látsz majd ott is ahol egyenes van, de te tudod. Van esetleg hasonló tudású, de sík paneles 49KU6400-as helyette emitt. A KU6450 ugyanazt tudja, csak külsőben más.
A 7707 100Hz-es, ami sportra, tv adásra és játékra is ajánlott, míg a KU6400-as 50Hz(ezért is olcsóbb). Meg kellene nézni, mert elvileg jól kompenzálja ezt a hiányosságát, míg volt aki vett ilyet, és szerinte nem annyira jól, de kérdés, hogy, be állította-e rendesen a tévét? Konzolos játékhoz és monitor használatra biztosan jó lenne a KU64-es széria. Meg kell nézni, ha lehet.
ZoZó001 Van még az LH5100 is a mediaban, de rendeld akkor az edigitalból. Ezek sima fapados alap tévék, gyengébb hangzással, kevés csatlakozóval, és funkcióval, persze ha elég a tudásuk.... -
customer114
őstag
Sziasztok,
Erről mondana valaki 1-2 szót? 99e most a tescoba. Érdemes ennyiért megvenni?
sharp lc43cfe6242e
A dolog "sürgős" lenne, itt álldogálok a tescoba.
Köszi
-
Gekkito
tag
Sziasztok.
Egy kéréssel fordulnék hozzátok.
TV vásárlás előtt állok, mivel jön a PS4 Pro jövőhéten, tervezek beszerezni egy UHD TV-t is mellé.
Néztem hogy már elég jó árba lehet kapni HDR funkciósat, akár ívelt képernyővel is. (ehhez nem ragaszkodok)Viszont nem igazán értek hozzá. Ami fontos nekem: alacsony legyen az imput lagg, minél gyorsabb legyen a képfrissétés. Tudtommal régen ez Hz-ben volt megadva a tévéknél (minél nagyobb, annál gyorsabb a képfrissítés), de most egyik tévénél se látok ilyen adatot.
Szóval azt szeretném tőletek kérni, hogy ajánljatok nekem UHD TV-t ami játékra kifejezetten jó.
Keret: 250e. Méret: 110-125cm között. Főleg Samsungot szeretnék. Nekem is samsung a mostani, van pár a családba, környezetembe, és mindenki meg van velük elégedve. Plusz samsung soundbarom van, és szeretem ha passzolnak egymáshoz a dolgok.
Köszönöm.
-
AlexDaywalkr
tag
válasz
#94529552 #8064 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Mellesleg utánaérdeklődtem a MM szombathelyi boltjában az akciókra és kíváncsiságképpen megkérdeztem az LG 55UH7707-est is. A hangprojektoros akcióról nem is tudtak, a 10% az élne, de jelenleg nincs készleten. Teljesen más az online felület mint a bolt, sőt azt is mondták, hogy még a boltok között is lehet különbség az árban.
-
JasonD
aktív tag
Ennyi volt a MM hangprojektoros akció, kifogyott a készlet úgy tűnik. És az LG 49 UH7707 is vele együtt.
-
Dashes
őstag
LG 49LH630V mm-nél 148500
-
ZoZó001
csendes tag
Üdv!
A hálóba keresek tv-t! 40col környékén gondolkozom LG tv-ben (a nappaliban egy LG 55 lf 652 v van ezzel még vagyunk elégedve ), az ár elképzelés 100e Ft környéke.
Ki is néztem egy típust : LG 43 lh 500t
Természetesen ma a MM redfriday akcióban nem kapható
Vegyem meg máshol pl. az edigitalban, vagy a jelenlegi MM akcióban tudtok esetleg más alternatívát?
Előre is köszönöm! -
F-ECT$
titán
Nagyszüleimnek keresek TV-t, a lehető legegyszerűbb funkcionalitással kizárólag TV nézésre. Méretben a 108 cm-es lenne ideális, árban 150e Ft a felső határ, de ebbe jó lenne ha beleférne 4-5 év garancia is (akár a TV legyen 4-5 év garis, akár lehessen hozzá 2-3 év kiterjesztett garanciát venni.)
Nekem egy 43W755C-m van, ezt akár el is tudnám képzelni nekik (bár a sok okos funkció tök fölösleges bele), viszont 170e környékén látok csak.A fentiek fényében milyen típusok most az ajánlottak?
Esetleg tudhatóak már a Black Friday-es akciók?
-
blackalex
csendes tag
Sziasztok,
pár napja már írtam az oldalra,de még most sem sikerült eldöntenem,h full hd, vagy uhd tv-t vegyek.
A fő szempont a pc játékok, jó minőségű letöltött filmek,de persze nem utolsó sorban a gyenge minőségű adások nézése.
Az már biztos,h Samsungot akarok és full hd-ban könnyű a választás,mert az egyetlen sík képernyős 6-ik szériás model:http://www.samsung.com/hu/consumer/tv-av/tv/full-hd/UE55J6200AWXXH
De ha az uhd mellett döntök ott nincs egyszerű dolgom,mert ott nem igazán tudok választani:
http://www.samsung.com/hu/consumer/tv-av/tv/uhd/UE55JU6400WXXH
http://www.samsung.com/hu/consumer/tv-av/tv/uhd/UE55JU6800WXXH
http://www.samsung.com/hu/tv/KU6400/?modelCode=UE55KU6400SXXH
http://www.samsung.com/hu/consumer/tv-av/tv/uhd/UE55KU6450SXXH
Arra nem tudtam még rájönni,h a 6400 és a 6450 között mi a különbség,de ha a 6450 mellett döntök akkor iparkodnom kell,mert a mediamarkt ma 10-százalék kedvezményt ad rá...
Köszönöm ha valaki segít a döntésben -
Zenkimef
újonc
Gyorsan valtozott a helyzet..
Kérdés mit vegyek szerintetek?
Illetve melyik a jobb választás?
Samsung ue49ku6500
vagy
Lg 49 uh7707 ? (Lattam a + hangprojektort..ez nem befolyásoló tényező)
Vagy esetleg tudtok más alternatívát? -
Dejavu71
csendes tag
válasz
#94529552 #8064 üzenetére
Köszönöm szépen, rajta vagyok az ügyön, és olvastam az ajánlatot is amit belinkeltél, arról, h milyen távolságról kéne nézni pl a FHD t hogy értelme legyen, és mostmár egyértelműen nagyobb képátlóban gondolkozom, a 3D t meg kihagynám, hogy ne drágítsam ezzel...szóval jöhet az 50"
-
törölt tag
válasz
borzas71 #8063 üzenetére
Nem is baj, hogy nem láttad, mert nem tudnád abban a környezetben reálisan tesztelni. Ahhoz órákig kellene állítgatni, közel egyformára, és megfelelő elkülönített helyiség sincs hozzá. Sztem képileg hasonlóak, inkább a menü a nagyobb eltérés, a samunak azonnal használható minden funkciója, a Sonyra az áruházból kell hol ezt hol azt telepíteni, mint lejátszót, kodeket, stb..
pacman789 Ugyanolyan hardver könnyebben boldogul az alacsonyabb felbontással. Például a gyenge SD forrás túl kevés információt ad a 4k tévének, amit csak a komolyabb és drágább elektronika tud megfelelő szintre javítani.
Green23 Itt a válasz, akciók összevonva(online tutira), Ajándék hangprojektor és 10% áresés UF és UH77-es számozású és ez feletti UHD-kre. Ha ez nem elég, akkor teszteld a profilképed, és még 3% levonás a kuponkóddal a mai napon. Az is valami.AlexDaywalkr Panasonic TX-40DS630E
Dejavu71 Hangzáson majd külső eszközökkel javítasz, 350k-tól picit jobbak, de azokhoz is kell valami. De neked az 50" is beleférne.[link], meg van itt Panasonic is.
Red Friday: a mai nap a médiában minden termékre 10%.
-
borzas71
tag
Na most akkor meg kellene rendelnem a TV-t.
Tanácsaitok alapján két készüléken gondolkodom.
Mai akcióban kicsit jobb az áruk:SAMSUNG UE 60 J6240AWXXH 270k
Sony Bravia KDL-55W755C 225kMelyiket vegyem?
Sajnos egyiket sem láttam, mert Pécsen a MM-ban nincsenek. Melyiknek szebb a képe? Feketébb a feketéje stb? -
törölt tag
válasz
Green23 #8056 üzenetére
Az eladókat úgy kell tekinteni, mint az üzletek tartozéka, mert bármit mondanak, jót vagy rosszat, azt érdekből teszik.
hitman77 Ha ennyi problémás dolog van a sonyval, van más. Lejátszóban Samsung és LG is jól teljesít. Plazma után még ezt mondanám, ami nagyon jó vétel lenne: Samsung UE60J6240Amauimagic Kb. karácsonykor kicsit drágábbak a tévék, mint a vagyis tavaly ez volt. Mindig úgy játszanak az árakkal, hogy nagynak tűnjön az akció. Például a 43LH630V esetében olyan 125k-nál kisebb árra én nem igazán számítanék.
haromegesz14 Innen: 88, vagy innen. -
juvegamer
tag
válasz
AlexDaywalkr #8055 üzenetére
Tessék: https://www.aqua.hu/samsung-ue40ju6400a-40-ultra-hd-smart-led-tv-900hz-pqiquad-corebeepitett-wi-fi-457622.html
Megfelel? -
Green23
újonc
Köszönöm a válaszokat, nem akartam itt vitát generálni
Visszamentem ma is és megnéztem kicsit alaposabban a 4K-s kínálatot is. Végül az 49uh7707 mellett döntöttem, ha jól tájékozódtam ez már nem a kezdő UHD szint, remélem jó pár évig kitart majd. Azért az vicces, ha az eladó kijelenti, hogy az áruház és a honlapja nem egy cég, továbbá nem nagyon volt tisztában a honlapon hirdetett hangprojektoros akcióval, illetve hogy összevonható-e a holnapi red friday akcióval, na mindegy holnap bepróbálkozok hátha.
Továbbá az is érdekes, hogy ahányszor bemegyek mindig le akarnak beszélni az LG-kről. Tegnap egy srác a Philipseket ajánlgatta, ma egy másik a Panasonic TX-50DXM710-et erőltette, hogy szerinte sokkal jobban megérné már csak az 5 éves gyári gari miatt is. Mondjuk első ránézésre nem volt rossz, esetleg valakinek vélemény róla? Persze ott végleg kibújt a szög a zsákból, amikor átadta a Panasonicos névjegyét, hogy holnap nyugodtan keressem, ha bármi kérdésem van. Nincs az LG-nek eladója a Media Marktba vagy csak mindig rosszkor megyek?
-
Segesdy
tag
válasz
#94529552 #8053 üzenetére
KÖszi a választ! Nem osk TV-t nézek de igen nem sok HD csatorna van (bár ami érdekel az van HD-ban) de leginkább letöltöm a filmeket ami érdekel de mondhatni 50-50%... Mivel nem kell Smart mert filmnézéshez meg PS4hez minek, így lettem a Sam ue40K5510 modellről. van a butábbik változata ami nem smart de kb ugyan az, képfrissitése rosszabb csak de lehet inkább, hogy nyerjek pár centit.. LG lesz belőle.
Vélemény pár készülékről amit néztem?!
43LH500T
Sam UE40J5000Személy szerint LG jobban tetszik. Esetleg már ajánlat 2 gyrtón belül maradva ?
Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz
kishajagos #8049 üzenetére
Ennyiért sztem ez ok.
(#8042) SystemRoot Hát azért vannak sokan, akik az LG-t is szeretik, mert azok is jók, és megbízható tévék, megfizethető árban. Azok meg más tekintetben jobbak, pl. a betekintési szögek, meg aztán létezik VA panellel is 1-2 példány. De most találtam egy jó Samsungot, és addig kell lecsapni rá, amíg el nem fogy innen is: Samsung UE60J6240A. Kicsit nagyobb lett, mint amire gondoltál? Szerintem remek árban van, és nem kicsi, és jó frissítésű is. Ráadásul hivatalos forgalmazó, gyári garanciával.
Dejavu71 Szia!
Alapvetően minden tv 50-60Hz-es, amit az elektronika javíthat fel max 100/120Hz-re. De majd guglizd ki a részleteket.
A tévék: Van az amit linkeltél, aztán van itt egy webos3-as LH630V, ami többek szerint jó vétel, de azt mondják, hogy nem 100Hz-es, bár ugyanannyi a képminőségi indexe, mint a kimondottan 100Hz-es 42LF652V-nek. Viszont a legtöbben ezek képét nem tudnánk megkülönböztetni, ha egymás mellé raknák mind hármat.Segesdy Pontosan ahogy mondod, még akár elég is lehet, főleg ha jobbára gyenge felbontású SD adást nézünk. Így is jóval nagyobb képet fogsz látni a CRT-hez képest. Ha csak HD adást és FHD filmeket nézel, akkor pedig jóval nagyobb, akár 50-55"-os tévét is berakhatsz 3 méterre. Nézd meg az ajánlást, szóval ajánlás, de nem kötelező, mert mindenki az anyagi keret, és szoba adottságai szerint veszi a tévét. Digitális adás "kötelező" ezekhez a tévékhez.
-
Segesdy
tag
Helló!
Kérdésem az volna, hogy kb 3- max 4 méterről nézném a tv-t és oda nem kicsi a 101 cm? Azt gondolom elég lenne ( és mindenki más is mondja hogy bőven) de valamiért mégis ugy érzem hogy lehet távoli lenne... átlag 3 méterről nézve hm, mondjuk a mostani tv egy elég régi síkképcsöves philips.. hát nem tudom mekkora lehet de ha ahhoz nézem a 101 akkor tuti frankó
Van aki kb ilyen távolságrol néz Tv-t.. tapasztalatok?
-
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy létezik-e olyan TV 150ezer környékén, aminek a frissítése 100hz vagy feletti?
Méretre 100cm vagy afelettire gondoltam. 4k-s jó lenne, bár gondolom ebben az árkategóriában be kell érnem egy FullHD-sal is. Focimeccsek nézésére, filmekre és játékra kellene. 3D nem érdekel, a Widi-t jó ötletnek tartom (de még sosem volt alkalmam kipróbálni), valamint a TV adás felvétel vagy megállítás az érdekelhet.Mit ajánlanátok?
-
kishajagos
csendes tag
Sziasztok, TV vásárlás előtt állok, és lehet meg is van a kiszemelt, TV nézés, esetleg 1-2 kontrolleres játékra kellene PC-vel. Szerintetek, megéri a 105 k-t házhoz szállitva 2 év garanciával? [link]
-
Gstyler
senior tag
Hát nézegetem a 32"-es kínálatot (szülőknek), de hát siralmas.
5-6 éve oké, hogy 100ért vettünk meg 32es HD tvt, de hogy most is annyiba kerülnek, ez vicc. Plusz régen volt minőségi "kis" tv is, most már csak az alsó kategória, ami kinézetben gagyibb hatást kelt, mint az 6 évvel ezelőtti tvnk. -
maxatesz
tag
-
junior11
veterán
válasz
SystemRoot #8045 üzenetére
Samsung esetén talán a J6200 széria valamelyik modellje szokott ajánlott lenni, bővebben nézz szét a Samsung tv topikban. [link]
-
-
Dejavu71
csendes tag
Szóval, az a helyzet, hogy én most kezdtem ezt az egész tévékeresgélést, és már elegem van
elmondom, hogy mit szeretnék, körülbelül, és hogy meddig tudok elmenni árban, és aztán nagyon szépen megkérlek titeket, hogy segítsetek, mert a végén tévé nélkül fogok maradni
Eddigi információim szerint LG kellene, vagy esetleg Samsung, nekem leginkább filmnézésre kell, akár youtube, tehát a smart funkció az hasznos volna, de pl olyan, felvenni műsort és visszajátszani nem igazán van igényem. Az operációs rendszer ne legyen nagyon elbonyolítva, mert nem vagyok egy műszaki zseni
És mivel nagyon szeretem a zenét, a hangzás és hangerő fontos, legalább 109 es átmérő, de lehet kicsit több. Led tv re gondoltam, HD, vagy FHD, 3D nem érdekel, és gondolom, hogy legalább 100 Hz kellene, a DVB re őszintén szólva nem tudom, hogy szükségem van e, de még olvasgatok...Valami 3-4 méterről néznénk, fekve.
Nah és az ár: úgy néz ki, hogy olyan 170-180 ezerig elmehetek, hogy azért ne legyen gagyi, de aranyárat se fizessek. Légyszi segítsetek -
junior11
veterán
válasz
SystemRoot #8042 üzenetére
Samsungon kívül még a gyakran ajánlott Sony W755C is VA paneles.
-
SystemRoot
őstag
Sziasztok,
Próbálok találni egy középkategóriás "best buy" TV-t házimozizáshoz, de nagyon nehéz eligazodni. Kvázi rugalmasan 200-300k között keresek egy min 50" TV-t (nagyobb preferálva), amit kizárólag filmezésre akarok használni, se a sima TV-képesség, se a nagy fényerő, se a 3D, se semmilyen feature nem érdekel. Úgy láttam, hogy a samsungok többségében VA panelesek, amik kontrasztaránya kenterbe veri az IPS-el szerelt LG-ket, ezért inkább ezen a térfélen nézelődtem, de a kínálatban elérhető UHD-s (amire azt gondolom, nincs szükség) meg íveltekről rosszakat olvastam a samu topikban, mégpedig, hogy a frissítésük gyenge, és mosott mozgást produkálnak. Van esetleg ebben a topikban valami optimális ajánlás hasonló igényekre, esetleg egy jó frissítésű VA paneles?
-
Zenkimef
újonc
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állunk és a segítségeteket szeretném kérni.
Kinéztem egy Samsung 49 colos ku6500 as tvt, de ahogy olvasgattam a forumon igen csak elbizonytalanodtam..
LG, samsung márka érdekel elsősorban a Sonyval nem vagyok megbarátkozva igaz itt nem telefonrol van szó.. Uhd es 49-50 colban.
Filmeket néznénk gépről, tv adás(telekom), xbox one, foci..
Kérdés, szerintetek mennyire érdemes várni a black fridayre?
Vagy a cyber monday.. Nem tudom mennyire lesznek akciok ezeken a napokon.. Eddig még nem foglalkoztam ezekkel pl a tavalyi black friday szamomra kimaradt igy nincs viszonyitasi alapom.
De ha viszont várható minimum 20% akkor beleferne a 260 koruli tv, mint pl amit javasoltatok már másnak az lg 49 col uh7707 ami nagyon szimpatikus lenne ha olcsóbb lenne egy picit.
200-220 lenne maximum a keret.
Ha lehet írnátok mind a kettő árkategóriában?
Előre is köszi!! -
Dejavu71
csendes tag
-
robekri
addikt
2.3m-ről nem túl nagy az 55 col?? Jelenleg 40 colosom van, az 50es simán vállalható, 55-ös??
52 col normál/411 cm 720p/314 cm 1080p/213 cm
Ugyebár 720as adások is alig vannak!
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Az UHD TV-k esetén ha nem a natív felbontással van hajtva a TV nem jelentkezik az a hatás, mint a monitoroknál amikor kisebb felbontású forrást kap a képernyő natív felbontásánál? Azaz nem lesz homályosabb a kép e miatt?
Nézegettem az itt ajánlott Sony TV-t (+exFat kezelés, +fekete szint, -falra szerelhetőség, -ár), és mellette két LG-t is, az LG 55LH630v-t és az LG 55UH605v-t.
A két LG egy árban van, így gondolom jelentős a minőségbeli különbség közöttük. A fenti értekezésből látom, hogy nem érné meg 214eFt-ért 4K TV-t venni, így marad a Sony és az LG.A Sonyra (W808C) van ötlete valakinek, hogy miként lehetne egy normál falikonzolra szerelni? Nem szeretném még azt is cserélni. Esetleg egy 3D nélküli, de hasonló minőségű Sony-t tudnátok ajánlani,
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
TV-t szeretnék vásárolni egy hónapon belül.
Amik fontosak lennének:- ár: 200-300k, függ, hogy 4K, vagy FHD, min. 55" legyen, 4 méterről nézném a TV-t, lehet ide már felesleges a 4K, de majd Ti megmondjátok
- csakis külső forrásból való filmezésre, youtubeozásra lenne használva, TV adásra nem
- fontos a minél jobb fekete, és bevilágításoktól mentes kijelző, USB
- smart se legyen birka
- későbbiekben esetleg PS4 Pro lenne hozzá kötve, de nem ez az irányadó, inkább a fentebbi szempontokMit ajánlanátok?
4K-ból a Samsung 55KU6400-et néztem, FHD-ból a 55H6400-et, SONY 55W755C/805C-t.
Esetleg valami más?
-
Bunea
újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni Led Tv vásárlást illetően..az alábbi paramétereknek kellene megfelelnie :
- 3-4 méterről lenne nézve
- mkv kompatibilis legyen
- lehetőleg jack vagy fejhallgató kimenettel
- és persze USB
Persze minél szebb és jobb képpel!Lenne tippetek, tanácsotok milyet lenne érdemes nézni?
Az értékhatár mondjuk 180k bezárólag.
Előre is köszi! -
hitman77
senior tag
-
törölt tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt vagyok, valaki tudna segíteni két típus közti különbségben?
LG mindkettő, a tavalyi modell LF630V és az idei LH630V között vacilálok, valamiért a tavalyi még ugyanannyiba kerül, mint az idei...
A webOS 2.0 vs 3.0 mindenhol fel van tüntetve, de azt pl nem látom, hogy az idei modell is IPS panellel szerelt-e. Egyéb különbségek?
Köszönöm előre is! -
zolmesz
aktív tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek ilyen TV-je? [link]
És ha van, tudna véleményt mondani róla?
Vagy ha a leírás alapján egy tapasztalt fórumlakó véleményezné, azt is szívesen venném
Köszönöm! -
Gstyler
senior tag
Egy kérdésem lenne a TV-k input lagjával kapcsolatban. Egy rossz adat csak a multiplayer játékok esetén nyújt hátrányt, vagy single esetén is. Mennyi alatt "fogadjuk el"? (olvastam már 50-et és 30-at is) Köszi
-
interstate76
addikt
válasz
maxatesz #7999 üzenetére
Mert a legtöbben 3-4 méterről vagy messzebbről nézik a tévéjüket, tehát lényegtelen, hogy fhd vagy 4K, viszont minden egyéb (kontraszt, látószög, homogenitás, bevilágítás, 60 vs 120 Hz, mozgásmegjelenítés, input lag stb.) fontos lehet. Sőt, utóbbiak akkor is fontosak, ha a 4K "meglátásához" megfelelő távolságból nézed a képet.
-
mnbtrew
csendes tag
Sziasztok!
Másodlagos tv-nek szeretnék venni egy 30-32" méretű, mindenképpen SMART TV-t. Ha lehet, minél olcsóbban. Samsungokat néztem, meg az ilyen "másodvonalasokat": Hyundai, Orion, stb. Ezekkel érdemes foglalkozni,, vagy felejtősek?
köszi a segítséget, üdv:
HT -
robekri
addikt
válasz
robekri #8016 üzenetére
Vagy esetleg ez a SONY?
-
gamegod
senior tag
Panasonic tv-k közül érdemes nézelődni?
-
robekri
addikt
Sziasztok!
UE40F6320 TV-m van galérián, és cserélném egybekötve fateromnak karácsonyra!
Ezzel a TV-vel kapcsolatban valami tapasztalat? UE50HU6900
üdv.
-
air
nagyúr
válasz
maxatesz #8012 üzenetére
Az egyéni preferenciát a felhasználásra értettem. Meglehetősen egyéni preferencia a képszerkesztés egy TV-n, és persze nem mindenki játszik.
Az UHD "erőszakolásának" pedig ez lesz az eredménye: (#8011) csabika0001.
Azt fogják hinni, hogy 130-150e körül van értékelhető UHD. -
maxatesz
tag
válasz
csabika0001 #8011 üzenetére
Sajnálom , de
csak felette
Folyamatosan emelik az árakatagyrém !!
-
maxatesz
tag
Észrevettem én is a visszafejlődést
te általad emlitett visszafejlődés nem technikai visszafejlődés hanem globálís lehúzás, ugy gondolom.
A mai világban elég szomorú dolog az , ha te prémiumot vagy minőségi dolgot akarsz venni akkor mélyen a zsebedbe kell nyulni.Mindent elspórólnak sajnos de mindent!!! és minden szegmensben
Nincs saját preferenciám csak logikusan gondolkodom. Tudtommal még nem ajánlottam se márkát se kategóriát és ami a legfontosabb, tényleges választást!!=preferenciát
Ha gondolod olvasd végig a hozzászólásaim , mert nem emlékszem ilyenre -
air
nagyúr
válasz
maxatesz #7993 üzenetére
"Gondolom mindenki észrevette 10 vagy akár 5 év alatt mennyit fejlődik a világ "
Észrevettem. Visszafejlődik.
Az 5 éve ajnározott 3D ma szinte sehol nincs.
Az 5 éves Samsung TV-m bizonyos tekintetben okosabb volt, mint a mostani Sony.
Azonos gyártó, azonos kategóriájú készüléke (40J6300 vs 40K6300) egyik évről a másikra 120Hz-ről 60Hz-re butult, és elvesztett 1 USB 3.0-ás, 1 HDMI csatlakozót (MHL-t) és 3,5-es jack aljzatot.
Erre a fejlődésre gondolsz?
Egyébként az a baj, hogy a saját preferenciáidból általánosítasz, és ez nagyon tévútra visz másokat.
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LEGO klub
- Interactive Brokers társalgó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kés topik
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Gyúrósok ide!
- EAFC 25
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest