Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3DMark06 eredmények
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wizzgeri
tag
válasz
Voice24 #30098 üzenetére
Èn is 2 tv közt vacillálok..Mi a különbség a PHILIPS 55PUS7363/12, és az 55PUS6561/12 között? Annyit tudok hogy a panel más,(ips/va),illetve a 7es széria tudja a p5öt. Előbbi 188 media marktban a 6os szerias pedig itt harfveraron 150 szintén bontatlan 2 év garival. Melyiket érdemes megvenni,és miért? Köszi a választ előre is
-
Voice24
őstag
Erre valaki?
-
-
csabi94
őstag
válasz
Gaben92 #30093 üzenetére
Burkoltan a múltkor is megtettem.
Végighallgattam, és elhoztam a Samsungot.Jövő héten visszahozom, és hozom helyette a Philips-et, csak azt mondjátok már meg nekem kérlek, hogy az alábbi 2 modell miben tér el egymástól?
Erre még soha senki nem tudott válaszolni.
Ránézésre csak annyi, hogy a "jobbiknak" előrefelé szól a hangszórója.
-
Gaben92
őstag
Gondoltam.
De a legszebb az egészben az, hogy ez nem kütyü.
Itt (Finnországban) kb minden így működik. Fogalmam sincs hol vannak a mérőórák az épületben, mert mikor megkötöttem a szerződést az áramra (itt választhatsz egy rakat szolgáltatótól, én például kicsit drágábban veszem az átlagosnál (6,49 centet fizetek egy kWh-ért), cserébe 100% vízenergiából van áramom), szóltak, hogy töltsem le az appot, mert azon keresztül fogok látni mindent, és ott fizetem majd a számláimat is. De ugyanígy működik az autó átírás/biztosítás/adó, stb a vízdíjat kivéve mert az fix, a fűtés meg ingyen van.
Na de ez már nagyon OFF.
Szóval, hogy ON is legyek, vVisszatérve az eredeti témára, átlagban 80 Watt/óra a fogyasztás este nálam mikor az XF9005 ki van kapcsolva. Az előző képletből kimaradt egy két dolog, de lényegében éjszaka a következő fogyasztók fogyasztanak ténylegesen nálam:
- elektromos padlófűtés a fürdőben (be-kikapcsolgat magától)
- kombinált hűtő és fagyasztó (Rosenlew a márkája (átcímkézett Electrolux, hogy helyinek tűnjön), de a pontos típus kérdőjel... A lakáshoz adták, nagy, működik, nekem ennyi elég)
- egy telefon minimum töltőn, inkább 2, nagyritkán 3 ha a cégest itthon töltöm (szabvány iPhone töltő mind)
- QNAP TS251+ NAS folyamatosan megy, de fogalmam nincs mennyit fogyaszt
- egyéb bizbasz ami szinte nem fogyaszt, csak a teljesség kedvéért legyen itt. (pl.: mikrón óra, cseszek kihúzni a Laptop és iPad töltőjét, távirányítós lámpák elektronikája)Ami elvileg ki van kapcsolva szóval nem kéne fogyasztania:
- PS4 Pro + PSVR
- Xbox ONE X
- Sony XF9005
- Sony HT-ZF9 hangprojektorSzóval ha csabi94 ha legközelebb az MM-ben jársz nyugodtan küldd el a p.csába az LG-s fazont a nevemben.
-
Gaben92
őstag
Ez nem általam, hanem az áramszolgáltató által mért adat és az ő telefonos applikációjukkal folyamatosan tudom csekkolni a fogyasztásom órára, napra, hétre, hónapra és évre lebontva, tudok beállítani fogyasztási határt, és kapok értesítést ha közeledek felé, össze tudom hasonlítani az előző évi fogyasztási adatokat a mostanival akár megjelenítve a tavaly ilyenkori és a mostani hőmérsékletet, stb.
Lényeg, hogy a szolgáltató adatai szóval pontosak, vagy ha csalnak is akkor is felfelé mert azt ők se akarják, hogy kevesebbet fizessek.
-
LaCorb
csendes tag
-
Gaben92
őstag
válasz
Gaben92 #30086 üzenetére
OFF-ba teszem, ha nem ide való majd valamelyik mod törölje, de itt egy screenshot. Igyekeztem olyan napot keresni ahol a skála kicsi, hogy szemre is jól lehessen látni a fogyasztást. Amikor megugrik, na akkor ért haza barátnőm és kapcsolta be a TV-t meg a PS4-et.
A 04:00-05:00 időszakot meg direkt kiemeltem, mert akkor volt a legtöbb (valószínűleg bekapcsolt a padlófűtés vagy a hűtő/fagyasztó kompresszora).
-
Gaben92
őstag
válasz
Quqesz #30081 üzenetére
Lehet riogatni az embereket ilyenekkel de - már bocsánat - ez egy orbitális faszság...
Én órára lebontva látom a fogyasztásom két tizedesjegy pontossággal, (ha kell tudok screenshot-ot mellékelni), és mikor alszom (hajnali 2 és reggel 6 közötti órákat néztem) 0,08 és 0,15kWh között van a fogyasztás, átlagosan 0,11kW ami lényegében 80 és 150W-ot jelent óránként, átlagban 110-et úgy, hogy megy az elektromos padlófűtés a fürdőszobában éjjel nappal, legalább egy telefon töltőn van, van fagyasztó és hűtő és egy Sony XF9005 TV itthon.
A másik dolog meg, hogy cimborád valahogy nagyon rosszul mért mert 11kw/óra????? A szaunakályhám eszik 6-ot és szaunanapokon a napi fogyasztásom 20kW úgy, hogy 2-3 órát megy a cucc (amúgy meg 4-7 között mozog), de még a 0,5kWh is soknak tűnik nekem.
-
LaCorb
csendes tag
válasz
csabi94 #30079 üzenetére
Android nem tévére való szöveggel apámra is rásóztak két LG tévét MM-ben. Amit persze aztán vissza is vittünk, ugyanis a TVvel való kikötés az volt, hogy futtassa a Kodit és a Telenor MyTV applikációt.
Voltam én is promóter de azért ennyire nem voltam pofátlan.
Na de szóval vannak esetek amikor az android kimondottan jó, ha van a tévén. -
Belmondo
kezdő
Sziasztok!
Mi a véleményetek a következő két típusról:
Sony KD55XF9005
Sony KD55XF8505Pl. Olyan hatékony a magyar beszéd felismerése mint az lg-k esetében?
Köszönöm
-
Quqesz
nagyúr
válasz
csabi94 #30079 üzenetére
Nos az androidos tv-k esetében arra jutottunk páran, hogy a power gomb kb olyan, mint a tabon/telón, tehát csak a kijelző kikapcsolására szolgál. Egyik kollega fogyasztásmérővel tesztelte a Sony tv-jét, és 11kw/óra fogyasztást mért(gyári 0.5kw/h), tehát van benne igazság. Azt is hozzá kel tenni, hogy mint az androidos tabon/telón a kijelző kikapcsolása után bizonyos funkciók élnek, mint pl a szinkronizálás(szoftver, google félék: play áruház, play film). Ez a Sony esetében, azt nem tudom, hogy a Philipsnél ez hogy van(sanszos vmi hasonló).
-
csabi94
őstag
Sziasztok!
Még mindig nagyon érdekelne, hogy a két tv között képileg van-e valami különbség? Hangilag nem érdekel, mert hangprojektorom van.
A harmadik versenyző ez az LG lenne. Ki mit mond, Ambilight, és kicsit alacsonyabb ár, vagy Direct led?
Továbbá érdekelne, hogy ha a hangprojektor a DTS X-et tudja, a tv pedig ezzel a DTS premium HD sound felirattal van ellátva, akkor ki tudom-e használni a projektor ezen tulajdonságát vele hdmi arc kábelen keresztül?
Köszönöm!
Szerk.: még egy kérdés: Az MM-ben azzal riogattak, hogy az Android rendszert futtató tv-knek kikapcsolt állapotban is orbitális (80W-ot emlegetett a srác) fogyasztása van, mert sosem kapcsol ki rendesen, a rendszer mindig fut, különben nem tudna gyorsan bekapcsolni. Erről Nektek mi a véleményetek? Mert én majdnem képen röhögtem a srácot. Nem hinném, hogy így lenne, bár azt is mondta, hogy emiatt van is egy per a SONY ellen. Tudtok erről mondani valamit? Tényleg kell vírusírtó is a tv-re? Mindenképpen LG-t akart rám sózni a srác (LG pólóban
), mondván, hogy az Android nem tv-re való.
-
Aaron14
őstag
-
Voice24
őstag
Még mindig vacillálok. Ez milyen tévé lehet? VA panel, direkt led, ambilight, android. Mondjuk VA panelt mindenképpen boltban kellene megnéznem, főleg a betekintési szög miatt, de ahogy olvasom, ez is típusonként eltérő lehet.
-
Móncsa
aktív tag
válasz
zlatan92 #30067 üzenetére
Ez attól függ hogy honnan rendeled és ki szállítja ki.
Vannak olyanok ahol a futárnak meg kell várnia a kicsomagolást és a megtekintést ha sérült visszacsomagolod és már viszik is vissza , még pl a GLS-nél kifejezettem meg van tiltva a futároknak, hogy megvárják a kicsomagolást és nem is viheti azonnal vissza .
Tudom mert én is gondolkodtam ezen de épp ezért nem vettem így tv-t.
Volt itt olyan akinek kivitte a futár és a sértetlen dobozban össze volt törve a képernyő , de volt itt olyan is aki csak napok múlva bontotta ki és akkor derült ki hogy törött a tv nos Ő bebukta a 200 000ft-ot.
Az a legjobb ha már az átvételt és az azonnali kibontást is felveszitek de úgy hogy egy pillanatra se szakadjon meg a felvétel mert onnantól már bukik a mutatvány.
Inkább vegyél Tescoban , Madaras Tescoban , Euronicsben , MM-ban Extrém digitálnál személyesen , vagy vegyél pár napos heteset használtam ez azért jó mert itt szobai körülmények között ki lehet mindent próbálni SD adást HD adást , SMART funkciót , stb. -
zlatan92
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Webáruházból szeretnék PHILIPS 32PFS4132 televíziót rendelni a szüleimnek, de félek hogy esetleg sérülten érkezne majd meg, úgy hogy ránézésre a csomagoláson nem látszódna semmi. Azt meg valahogy nem tudom elképzelni, hogy a futár felmenne a másodikra, és megvárná míg kicsomagolásra kerül a tévé és meggyőződik az ember hogy sértetlen-e. Még sose rendeltem ilyesmit online, de gondolom ha utólag derülne ki hogy sérülten érkezett a termék, akkor elég problémás lenne megoldani a szitut. Tudnátok mondani esetleg pár tippet, illetve hogy mire érdemes odafigyelni? Vagy esetleg megbízhatónak mondható webáruházakat, ahonnan érdemesebb rendelni? Előre is köszönöm a segítséget!
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Móncsa #30062 üzenetére
Persze, de a kérdés arra vonatkozott, hogy a boltoknak mi célja a nagy neonokkal, amire volt a válasz, hogy nincsen célja, általános világítási megoldás nagy egybefüggő termekben. 😉 Vannak v voltak olyan boltok régen, ahol tvk kb szobai körülmények közé voltak kirakva külön helységben. Manapság már nem nagyon látni ilyet.
-
wizzgeri
tag
Sziasztok philips 55pus6561 re melyik a legfrissebb verziója az android tv-nek? Illetve mit gondoltok róla ,mint készülékről? // ilyen 250ig bezárólag ki milyen készüléket ajánl?
-
AL
addikt
válasz
88Hannibal88 #30061 üzenetére
Szia ! 300 ezerig már egész jó 4K készülékeket lehet kapni.
Ebben a táblázatban megnézheted néhány tévé adatait . Lényeges, hogy milyen kijelző ( panel ) van benne .
A Te készülékeid is itt vannak : [link]
[link]
A méretekről is találsz itt információt, de az a biztos, ha személyesen megnézed.
A jobb felső sarokba beírva a típusszámot előjönnek az adatok és 4 készüléket össze is tudsz hasonlítani.
Fontos, hogy mit nézel és milyen szögből ( csak szemből, vagy oldalról is )
A VA panel főleg szemből történő nézéshez jó, mert oldalról már torzulnak ( mattulnak ) a színek. Ha szemből és főleg filmnézésre használod, akkor a VA a jobb, mert nagyobb a kontrasztja és jobb a fekete szín megjelenítése is. Az IPS paneles. akkor jobb, ha nem csak szemből, hanem oldalról is nézitek, mert nagyobb a betekintési szöge. Az igaz, hogy az IPS nek gyengébb a feketéje, de ez is típusonként eltérő, ugyanúgy, mint a VA panelnél a betekintési szög. Van jobb és rosszabb is.
Az, hogy kinek melyik kép tetszik ez ízlés kérdése, ezért ajánlatos egy adathordozón lévő mintafilmekkel próbálgatnod őket valamelyik nagyobb üzletben . A mérettől függően ( 49, 50, 55 - ös ) változhatnak a kijelzők és a felhasznált alkatrészek minősége is. Bármelyiket veszed érdemes hozzá + 3 év garanciát venni.
[link] : IPS kijelzős, Androidos
[link] : VA kijelzős, Androidos és 60 - as képméret.
[link] : IPS kijelző, nem Androidos .
A Te 3 készüléked közül, ha VA paneles kell, akkor a Q6 - os a legjobb. Üdv. -
88Hannibal88
újonc
Sziasztok!
Az alábbiak közül melyiket választanátok?
Philips 55PUS8503
Samsung QE55Q6FN
LG 55SK8100PLAVagy esetleg valami más max:300k körüli árfekvésben?
Az androidos rendszer jobb lenne, a többlet lehetőségek és a későbbi fejlesztések miatt (ezért is kissé a Philips 55PUS8503 felé hajlok).
PC-re való csatlakoztatás se hátrány bár nem ez lenne az elsődleges.
Ami még kötött a 124 cm-es MAX talpszélesség, az elhelyezése miatt.Köszönöm előre is a segítséget!
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Aaron14 #30042 üzenetére
Hidd el nem a tvk miatt van neon.....🙂 Olcsó világítás, ami nagy területet tud bevilágítani(jó a levetítési szöge) és a modernek már nem fogyasztanak sokat. Ráadásul szort fénye van, ami nem zavaró. Én is ilyeneket vettem a raktárunkba. A hideg fény meg még jobb megvilágítást tesz lehetővé(egy MM sokmindent árul, látni is kell).
-
AL
addikt
válasz
wacek068 #30047 üzenetére
Szia ! Véleményem szerint az alábbi 3 készüléket érdemes megnézned. Az első kettőnek az EMAG - nál és az Alzánál a legkedvezőbb az ára, de nincs tapasztalatom velük, nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak ( érdemes megérdeklődnöd ).
A Panasonic 550 - es szolgáltatásokba egy kicsit gyengébb. Választás előtt érdemes lenne egy nagyáruházban körülnézni, mert hátha egy Neked jobban tetsző készüléket találsz.
[link]
[link]
[link]
Bármilyen típust választasz érdemes hozzá +3 év garanciát venni, mert ezek már tartósságra, megbízhatóságra nem olyanok mint a régi tévéd.Ha tudsz várni a vásárlással, akkor érdemes az akciókat figyelni, mert a Sony márkaboltokba, MM ben is szoktak olcsóbban lenni. Üdv. -
AL
addikt
válasz
Krisz79 #30049 üzenetére
Szia ! A 16 GB az Android rendszer miatt van,mert sokkal nagyobb a helyigénye, mint az LG rendszerének.
A Samsungban is vannak ilyen tárhelyek, csak az oldal szerkesztőjének nem volt információja a méretéről ( Nekem sincs. ) A távvezérlőiket nem ismerem. Az lenne a legjobb, ha üzletben próbálgatnád. Én mindig a képminőség alapján választottam eddig, mert olyan készülékkel még nem találkoztam, amin minden tökéletes lett volna. Ha a készülékekről a saját topickjában érdeklődsz, talán tudnak néhány hasznos tanácsot, tapasztalatot írni. Üdv. -
csabi94
őstag
válasz
Quqesz #30052 üzenetére
Én voltam béna, megvettem az optikai kábelt a tv és a hangprojektor közé, pedig azzal nem tudja a tv a projektort vezérelni. Most viszont, hogy hdmi-vel összekötöttem őket, egyből jó, a hdmi arc-nak köszönhetően.
Ugyanakkor azt továbbra sem értem, hogy miért nem tudok a telefonon normális billentyűzettel gépelni, de biztos az a gond, hogy nem Samsung a teló, hanem alma van rajta.
Köszönöm a segítséget!
-
Zoló1981
tag
Valamiért az SD adást nem tudják felskálázni 4k-ra...
-
Quqesz
nagyúr
válasz
csabi94 #30050 üzenetére
Azért a táv miatt nem cserélném, mert meg lehet szokni. A hangprojektort meg le lehet cserélni esetleg...amúgy a tv maga bejön? Adj neki időt sztem. De ha mégis cserélsz, akkor inkább a sk8500 sztem.
veze
nincs az a készülék a világon, amin a Mónyika só szép lenne....még az oled sem tud visszacsempészni hiányzó fogakat......a randa meg 4k-ban is randa...
-
veze
őstag
pár napja beüzemeltem az LG SK8500PLA szeriát, de semmivel nem lett jobb kép a Móniika só.
Mónika se lett szebb pedig elvártam volna Hát ez van. -
csabi94
őstag
Sziasztok!
Hazahoztam a Samsung QE55Q6FN-t, viszont nem működik számomra kellően együtt az LG hangprojektorral. Továbbá nagyon elégedettlen vagyok a távirányítóval. Valószínű, hogy cserélni fogom LG-re. A kérdés: LG-ből mi az ami ajánlott? Elvetettem már a csirkelábat, inkább legyen bármilyen lába, talpa, felfúrom majd a falra.
Szóval hasonló árkategóriában, 280 alatt keresném az 55'-ös LG tévémet.
LG 55SK8100PLA lehet talán a bestbuy?
Köszönettel,
Csabi. -
Krisz79
őstag
Nagyon köszönöm!
Már csak 3 kérdésem maradt:
-3 közül melyikkel nem lövök mellé?
-Láttam a Philipsnél irja a 2Gb Ram és Storage : 16Gb-t.
Ez mire szolgál és a Samsungnál ezeket a paramétereket nem látom feltüntetve.
-távirányitó kezelhetőseg és a net kezelhetőség melyik mellett szól?A 3 közül a Samsung a legszimpatikusabb, kivéve a talp nem tetszik.
-
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, h milyen tv-t vegyek a konyhába.
Nem kell túl nagy (~50 cm), LG, és a lényeg, h "okos" legyen - youtube alkalmazást tudjam irányítani telóról, ez a lényegJah, és használt is szóba jöhet.
-
wacek068
tag
Sziasztok!
Először is örülök hogy idetaláltam!
Az ünnepek alatt kivégzett 12 éves tv-m helyett kellene vennem egy másik készüléket.
Nappaliba kellene, viszonylag sokat menne.
Persze szeretném a legjobbat meg venni, de az anyagiak nem engedik.🙂
Tehát ami kellene alapból, 49-50 coll, WiFi, esetleg hangilag is rendben van, 4K, Smart, és innen ami lehetséges plusz extra!
Nézegettem pár tv-t, de csak bizonytalanabb lettem☹️
Sokat segítenétek, ha adnátok egy-két ötletet!.
Ja és a fő szempont a 140-145e Ft-os keret!
Köszönöm. -
törölt tag
-
boneyard
tag
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy a 4 típus között mi a jelentős különbség?LG 43UK6470PLC
LG 43UK6400PLF
LG 43UK6950PLB
LG 43UK6500MLA -
AL
addikt
válasz
Krisz79 #30014 üzenetére
Szia ! Itt láthatod az adataikat : [link]
Ha ebből a 3 - ból szeretnél választani és mindhárom tetszik, akkor ezeket érdemes figyelembe venni :
A Philips csak natív 50 Hz. ( a másik kettő : 100 Hz )
A Philips és a Samsung VA paneles : Ez főként szemből történő nézésre alkalmas ( filmnézésre ). Kisebb a betekintési szöge, mint az IPS - nek.
Az LG IPS paneles : ennek nagyobb a betekintési szöge.
A legnagyobb kontrasztja a Samsungnak van.
Elvileg a színmegjelenítése az LG - nek a valós 10 bit miatt jobb.
Üdv. -
Aaron14
őstag
Tudja valaki egyébként, hogy a boltoknak mi célja ezekkel a hosszú, hidegfényű neon világítással? Arra tippelnék, hogy kontrasztosabbnak tűnik ebben a fényben a kijelző és a fekete is feketébb.
-
NoMagix
addikt
Ma benéztem a aréna MM-be, van e még abból a Philips 49PUS6561/12 amit novemberben 145 ezerért lehetett venni, örömmel láttam, hogy lejjebb ment az ára és most 130000 forint!
Viszont most, hogy több időm volt nézelődni, nagyon elment a kedvem az összes Philips-től, színtelen volt a többi körülötte álló tv-hez viszonyítva az összes, csúnya foltos világítás körbe a keret széleinél és még a közepe is foltos volt!
Több Sony, LG és Samu volt közvetlenül mellettük, konkrétan a Sony tévékről lemásztak a képek olyan szépek voltak!
Itt befejeztem a tv vadászatot, majd tavasszal Sony-t keresek! -
Quqesz
nagyúr
válasz
Aaron14 #30039 üzenetére
Nos a kijelző ips, de direct ledes. A felhősödés esélye kisebb/láthatatlanabb. A betekintési szögek jók, de ha kontraszt érdekel, akkor csak 1000:1-hez. Bár nekem is ennyi és elvagyok vele, ezt neked kell megnézni jó-e(beállításokkal javítható). A 60hz miatt lehet olyan érzésed ,hogy húzza a mozgást, de élőben lehet ez sem zavarna. Elég jó a csatlakozási felhozatala(hdmi,usb), és androidos, amivel nekem pl nincs gondom. Én igazából élőben még nem néztem meg ezt a modellt. Esetleg a keresőben nézz rá a többiek mit írnak róla(pl AL)
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Aaron14 #30036 üzenetére
Minden márkának van jobb és rosszabb modellje. Az sem mindegy milyet keresel. Pl az LG OLED-ja nagyon jó, alattabb már osztottabb a vélemény. A Sonynak is van jó olde tvje, de van kiemelkedőbb lcd is(pl xf90).
Samsung detto és a philipsnek is vannak jó tv-i(plusz ugye az ambilight is elég egyedi). A többit meg neked kell megnézés alapján eldöntened, mert ott is kinek ez-kinek az(táv, menü, rendszer mindenkinek más jön be). -
Santaroka
csendes tag
Sziasztok!
A multkor mar kerdeztem, es kaptam is nagyon jo otleteket. Azota kibovitettem egy picit a keretet. Igy 250 lett a max. Panasonicot volt szerencsem kozelebbrol is megnezni. A menuje miatt nem szeretnek. Nekem olyan erzesem van tole, mintha egy 15 eves teletextet lapozgatnek. Sotet szobaban hasznalnam, leginkabb tv es filmnezesre.
Ilyen feltetelekkel keresnek egy jo ar-erteku tvt. Akar lehet olcsobb is.
Illetve meg egy kerdes felmerult bennem. Milyen hdmire van szuksegem, ha pcvel szeretnem osszekotni. Mindenfelekeppen kell a 2.1?Elore is koszonom a valaszokat.
Udv,
P -
Aaron14
őstag
Vannak egyebkent ajanlott markak? Ugy ertem, hogy mondjuk Sony es Samsung esetleg ajanlottabb, mint egy Philips vagy LG?
-
LaCorb
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van nekünk egy Sony KD-55XD8505 tévénk és nagyon jó, hogy androidos rendszer van rajta mert így natívan futtatja a Kodit és a TelenorMyTV-t. Ezen felbuzdulva azt gondoltam, hogy az okos tévék mind tudják ezeket. De sajnos nem.
Szeretnék venni 32"-40" körüli FullHD tévéket amik szintén natívan támogatják ezt a két appot. A 250e Ft-os 43" Sony nem játszik, elég egy 4k tévé, szóval ilyen 150k alatti tévékre gondolok. Amikkel eddig találkoztam azok mind saját OS-sel rendelkeznek és nincs is Play Store-juk se ahonnan le lehetne tölteni ezeket.
Előre is köszi -
csabi94
őstag
válasz
nyesix #30028 üzenetére
Mennyire számít ez?
Most vettem egy LG SK5-öt, az lesz alatta. Nyilván ár érték arányban a legjobbat szeretném számomra. A Samsungnak nagyon tetszik a képe, illetve örülök neki, hogy a 2 láb közé befér az SK5.
Eddig projektorral filmeztünk számítógépről, nyilván ott sem volt DTS, de az LG nagyon szépen szólt, öröm volt filmet nézni. A DTS még ennél is többet tud? Amúgy optikai kábellel tervezem rákötni a hangprojektort, ha ez számít esetleg valamit...
-
Wucky
senior tag
válasz
nyesix #30028 üzenetére
Az LG jobb szerintem támogatási szempontból. Azzal kevesebb nyűg van szerintem.
[Q6FN vs SK8500] -
csabi94
őstag
Megrendeltem a Samsung QE55Q6FN-t. Ha már ilyen elhamarkodottan, kapkodva cselekedtem, kinek mi a véleménye a konkrét modellről? Ami miatt úgy éreztem, hogy nem csinálok hülyeséget az az, hogy mindenhol 300 fölött van szinte, a médiában olcsóbb csak, akciósan.
Volt ahol azt olvastam, hogy a Samsung egyre kevesebb fájlformátumot támogat. Ez mennyire igaz? Az összehasonlító oldalon ennél szerepel a legtöbb fájltípus. Amit nem tud de egy-két rivális igen, az a divx, és a quick time féle formátumok.
-
mackosajt
addikt
Közben délelőtt megvettem az LG 49SK8500PLA-t.
Munka előtt csak annyi időm volt, hogy beállítottam a helyére, és behangoltam a csatornákat.
Most néztem HD adást, hát ég és föld a korábbihoz képest.
Épp kúszik le egy 4k film, gyorsan ránézek még, de annyi már biztos, hogy jó döntés volt.
Igaz, jóval több is volt az ára, mint a kiindulási alap. -
mokus18
tag
válasz
sakal83 #30022 üzenetére
Kedden beszéltem velük telefonon, azt mondták, h vmit aznap módosítottak a megrendelésen, és hogy most már rendben van. És holnap péntek...
Online felületen, "Szállításra vár" opció van, múlt hét péntek óta.Akkor esélyes, hogy a számla kiállítás, korábbi lesz, mint jan. 15. ?
Ha engedné, hogy kifizessem, de nem engedték....Holnap ismét felhívom, de most az értékesítő munkatársat is....
-
John05
csendes tag
Sziasztok!
Ezt vajon érdemes most megvenni? Vagy várjunk tavaszik tényleg?
Nem sürgős jelenleg, bár 2 éve tervezem a vételt
Van esetleg aki hasonló árban (kb.200ig) nézegetett tv-t? Milyet talált?
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_sony-kd-55xf7005-4k-uhd-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-1267301.html?rbtc=aru%7Cpf%7C1267301%7C%7Cp%7C%7C
-
mokus18
tag
Sziasztok!
Azokat kérdezném, akik T-től vettek TV-t, ők a rendeléstől számítva, mennyi idő múlva vették át?
Köszönöm Mókus -
Krisz79
őstag
Jó estét Mindenkinek!
55' méretben keresek készüléket.
3 modellre szűkült a kiszemeltek listája
Ma este a Media M-ba Őket néztem:
Samsung 55' NU 8002
Philips 55' PUS 7363
LG 55' SK 8100
Szeretném kikérni a véleményeteket, tapasztalatotokat.
Köszönöm. -
imis
senior tag
Nagyon nehéz az eligazodás, hiába nézelődtem a MM-ban.
Most ezt a két tv-t néztem nagyjából 210-230 árban:Samsung UE49NU8002
LG 49SK8100PLA
Valami pro-kontra infót tudnátok? feljebb már nem mennék árban. -
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Ez a TV mennyire jó? Tudnátok ajánlani?
LGUH6107 -
Quqesz
nagyúr
válasz
csabi94 #30007 üzenetére
Az első három nagyjából hasonló, de a philips fényes bevonatú kijelzős, ez lehet nagyobb tükröződést fog csinálni(világos helsen előnytelenebb). A VA panelt meg nézd meg zavaró-e oldalról(kinek az, kinek nem). Itt többen is azt mondják nem zavaró.
A Sony rávja olyan sonyis. Nagy tégla, semmi extra nincsen rajta(max a hangvezérlés), anyaga kemény. Nekem nincs bajom vele. A Philips távját fogtam. Nem rossz az sem, puhább műanyag(de könnyebben is sérül esésnél), van rajta asszem qwerty bill hátul, de nehezebb darab sztem. Modernebbül néz ki. A samuét nem ismerem. -
csabi94
őstag
Sziasztok!
Az alábbiak közül melyiket választanátok? A Samsung kakukktojás, mert VA paneles, ha jól tudom, azt csak szemből jó nézni (?). Ma megnézem oldalról egy Auchan-ban. A Philips nagyon szimpi az Ambilight miatt, viszont a hangprojektor miatt előnyösebb lenne csirkelábas megoldás. Talán a Sony lenne ezek közül a legracionálisabb választás, de annak meg gagyi a távirányítója, jól tudom?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
AL
addikt
válasz
mackosajt #29969 üzenetére
Szia ! Az itt látható 4 TV közül a korábban megnézett SK8100 csak 50 Hz es, de a másik 3 készülék 100 Hz.
A Sony VA paneles, a másik 3 IPS : [link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Az árak December óta megugrottak, érdemes figyelni az akciókat, mert a Sony, ami most 270, néhány hete 208 - 220 is volt. Talán még érdemes a 49Q6 ot is megnézni. Az VA panel és 50 Hz.
[link]
[link]
De nem mindig érdemes csak az adatokat figyelni, legjobb, ha saját szemével látja az ember. Jó vásárlást ! Üdv. -
Quqesz
nagyúr
válasz
sakal83 #29990 üzenetére
Az az igazság, nálunk tvadás megy leginkább(nagyon sok még sd), teljes sötétben nem nézünk tv-t, mert a gyerekek miatt nem lehet. Ha ritkán kettesben nézünk vmit, az is inkább nappalra esik. Ezért is kb mind1 nálunk, min megy. 🙂 Ráadásul még fhd filmem is alig van, leginkább dvd v olyan felbontású fájlok.
Amúgy azt vettem észre a fekete megjelenítésben sokat tud variálni pl egy bluray lejátszó is. Van egy philips 7600-as és van benne képbeállítás. A normál és a dinamikus(ezt ajánlja filmekhez) egyből eltüntet bizonyos sötét részleteket. Az élénk és a megnövelt meg szürkíti a feketét. -
szasanyi
félisten
Többek között, igen. De LG meg LG között is nagy különbség lehet, jó példa erre (is, meg a Direct LED -re is) a haverom tévéje, a 65UK6470. Mondom neki, hogy én azt hittem az Alpha7 képfeldolgozó processzor és egyéb tulajdonságok miatt a tévéműsorok képe jobb lesz mint amilyen. Végül is nem rossz, csak a 4K HDR anyagokkal van messzi távoli köszönőviszonyban.
Erre mondja, hogy ő nem tudja mi az a HDR mert akármilyen filmet nézett eddig, azon a tévén FHD BD film képe talán jobb mint a natív 4K-s filmmelés a HDR sem mutat különbséget. Frankó...
Ja, és még egy dolog az SK85-tel kapcsolatban: ma rádugtam a PS4-et is (non Pro kvázi csak 1080p) és olyan jó képe van, hogy teljesen meglepett. Kipróbáltam vele pár BD lemezt (SW 1-2-3, 007 Casino Royal Skyfall), és azt is baromi jó minőségben jeleníti meg, szinte közelíti a 4K-s minőséget (nyilván a 4K-hoz szokott szem kiszúrja, de amúgy meglepően jó)
-
AL
addikt
válasz
sakal83 #29995 üzenetére
Szia ! Az MM - nél a B7 320 is volt tavasszal. Nagyon jól járt aki elcsípte. A C8 at is láttam 380 - ért, majd másnap, már 500 feletti árban volt, szintén az MM ben. A százezres árváltoztatásokkal úgy dobálóznak, mintha fillérekről lenne szó. A Panasonic EZ950 is 1,2 millióról 600 ezer lett. Ha a tavalyi induló árakat megnézzük a Sony XF szériájánál ott is fél év alatt szinte felére estek az árak. Üdv.
-
hunaqua
addikt
Természetesen garantálni nem tudom,de én biztos vagyok abban,hogy tavasszal be fog nézni az 55xf9005 tévé 300K alá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest