Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arpivw81
tag
Sziasztok! Erről esetleg valami véleménye,a tv-ről és a boltról egyaránt,mert durván a fele mint a többi boltban.? Köszi [link]
[ Szerkesztve ]
-
mrmft
senior tag
válasz zsoltnyiri #82253 üzenetére
TCL-t nezd meg, azokat birom nezni. Enegem is bant a PWM bizonyos frekvenciakon - pl. mai LG LCD-ktol par perc utan kifolyik a szemem...
-
Vhiktor
veterán
válasz Dyaneth #82296 üzenetére
Szerintem itt meg senkinek nem égett be.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Nem tudom hol tegyem fel a kérdést.
Létezik DVB-C to DVB-T átalakító? (van egy régi pana tv ami dvb-t -t tud, de dvb-c jön be kábelen)
(ha nincs, vagy nagyon drága marad a STB, mint lehetőség, de előtte inkább megkérdezem)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Dyaneth
újonc
Sziasztok!
Nagyon megfogott a Samu 55S90C és elgondolkdtam hogy elszánom magam és veszek egyet.
Olvastam viszont a kijelző beégésének(burn-in) a lehetőségéről.
Láttam az Rtings-es tesztet is, de az a való életi használatot nem tükrözi.
Ez a rendes hétköznapokban mennyire “hamar” tud bekövetkezni, vagy van olyan hogy egyáltalán nem? -
Rick4
félisten
Nem tudom, volt-e már, nem nagyon nézegetem mostanában a topicot, de ennyiért ez szerintem teljesen rendben van. Volt Blaupunktom, kínai cucc, de sok évig napi 16 óra pc monitorként használva se ártott neki, se beégés, se folt, se egy röccenés. Ahova egy alap megoldás kell, oda ennyiért ez tökéletes lehet. Igaz, nem fullHD, de ennyiért elég jó garival nem rossz deal.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
rainman72
Topikgazda
-
gyleves
csendes tag
Sziasztok
55-ös tv-t szeretnék venni, nagyjából 250 ezer rá a büdzsé de 300 fölé semmiképp se szeretnék menni.
Szembe jött velem pont 300 ezerért a tcl 55 c825, mit gondoltok róla ár érték arányban?
Ennyiért sajnos oled még mindig egy messzi kategória, de specifikációk és leírások alapján mini ledes és sok jó tulajdonsága van. Annyi, hogy 2021-es darab. Ez aggaszt a legjobban a régebbi szoftver miatt, nem tudom, hogy állhat frissítések terén. Gyakran néznék rajta sorozatokat, filmeket és játszanék is.
Előre is köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
djhir
tag
válasz voritibi #82286 üzenetére
Szia! Én a Hisense mellett döntenék. Volt Tcl, igaz C725, másfél évig használtam, de nem voltam vele kibékülve, ezért végül lecseréltem egy 55U7HQ-ra. A Tcl-en kicsit jobb volt a fekete, és a hang, ezzel szemben eléggé neonosak voltak a színek, rossz betekintési szöggel, és a kép sem volt olyan szép egyenletes, nyugodt, mint a Hisense-n.
-
Azteeek
tag
Sziasztok
55" méretben 400k határig mit ajánlanátok? Oled érdemes-e vagy inkább qled ebben az árban? Szempontok közé tartozik a konzolon való játék.
Ezt a sonyt érdemes vagy van jobb vétel?
[link] -
-
-
Imi1981
veterán
válasz repvez #82282 üzenetére
Hát úgy tényleg nem jó ahogy az LG tévéd működött. Szerintem a mostaniak már nem annyira bénák.
Amúgy szerintem el van írva és nincs a c735-ben local dimming mert tesztben nem említi Viktor. Legalábbis nem emlékszem rá. Ha lenne benne csak megemlítené. Megnézem megint a tesztet azért. Az az igazság hogy lejjebb kell vigyem az árhatárt max 210 ezerre és így már nem sok normális tv van va panellel és jó kontrasztal. A TCL c735 még éppen belefér a 210 ezerbe pár helyen. Nem tudom ennek valóságban mennyire jó a kontraszt /feketéje például va paneles samsung tévékhez képest ebben az árban. Azért ebben az árban a lehető legjobbat szeretném venni de nehéz dönteniVhiktor
Közben pont nézem most a teszted. Már néztem párszor amúgy csak olyan sok az információ hogy most megint újra nézem. Akkor jól emlékszem hogy nincs benne local dimming.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Imi1981 #82281 üzenetére
Nézd meg a c735 tesztem.
[link]Nem local dimminges a 735, de jobb mint a 635. Micro dimming 735ben is van, az csak egy szoftveres dolog.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
válasz Imi1981 #82281 üzenetére
az attól függ , hogy a local dimming milyen .
Mert az én LG TV-mben is volt local dimming, de gyorsan ki is kapcsoltam és anélkül használtam .
ÉS, hogy miért? a válasz egyszerü ,mert rosszabb volt vele nézni a filmet mint nélküle.
Az LG nél legalább is az a tipus amit én használtam, sávosan használta a local dimminget, ami annyit tett, hogy kb egy 10cmes fuggöleges sávban a teljes képernyonél megemelte a fényerüt ott ahol szugséges volt.
DE ez azt eredményezte, hogy ha egy fekete háttéren vagy egy homogén feluleten csak mondjuk egy fehér kurzor nyilat láttál, akkor a kép fekete volt csak egy 10 cm-es rész meg szurke csak mert volt a képen egy kis fehár kurzor.Igy nagyon érdemes megnézni, hogy mi az ami parasztvakitás és mi az ami tényleg hasznos és ugy is mukodik ahogy elvárná az ember.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! A TCL 55 C635 vs TCL 55 C735 melyik jobb? A c635-nél ír Micro dimminget [kép] viszont csak 50hz a panel. A C735 -nél tesztben nem emlékszem, hogy említve lett volna local dimming de itt írja [kép] . Most van local dimming 735 -ben vagy nincs? Ha van egyértelműen jobb de ha nincs már nem annyira egyértelmű így számomra. Szerintetek?
-
voritibi
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit döntésképtelen vagyok, lehetőség lenne emagról elhozni egy Hisense 55U7HQ-t nagyjából 166 ezerért, illetve egy TCL 55C735-t 180-ért Euronics-ból, az egyik mellett szól a local dimming (elvileg), a másik mellett a VA panel. Mivel anyóséknak lesz, a 120Hz-es HDMI egyelőre nem prioritás van valakinek közvetlen tapasztalata esetleg mindkettővel?
Egyébként az emagos téma megér egy misét, érvényes még az "elektro hétvége" 10% kupon, elvileg [link] ezt berakva a kosárba a tv mellé él a 10%, ahogy nézem egy LG 55C2 így meglenne 380 ezerből, nem jó, de nem is tragikus -
fecaga21
senior tag
Van valakinek tapasztalata,véleménye az alábbi Samsung Tv-vel kapcsolatban?
Semmi extrára nem kell, nagyszülőknek kell, hogy fogja rendesen az alap mindigTV csatornákat.Volt egy 2022-es Philips amivel állandóan gond volt, hol bejött az RTL hol nem, inkább nem, a régi Samsunggal meg tökéletesen jött, szóval sanszos, hogy nem antenna probléma.Szóval csak ennyi a kritérium, egy megbízható stabil tv-re van szükség ilyen árban.
[link]Samsung UE43CU7172
Valakinek van véleménye az alábbi SAMSUNG UE43CU7172 tv-ről? -
Vhiktor
veterán
válasz Rogiii #82267 üzenetére
Dehogy veszem kötekedésnek, teljes mértékben igazad volt
-
Aslan
aktív tag
-
rainman72
Topikgazda
Az idei PUS8518 már frissebb P5 Engine-t használ,Gen.7
Új a proci is benne.
Én jelenleg használok egy 65PUS8518-t,teljesen meg vagyok vele elégedve.
Ami meglepő számomra hogy az SDR tartalmakat,tv hd adás és Netflix HD csomag tartalmait nagyon jól skálázza fel.
Tavalyi PUS8507 nem volt de előtte rengeteg model,azokhoz képest szerintem sokat fejlődött képminőségben.
Árban nem a legjobb sajnos.
A 65PUS8807 VA panellel jobb opció amúgy MM-ban 350ért(volt csak sajnos ránéztem )[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Necrolyth
csendes tag
Sziasztok!
TCL C745 visszaküldése után (panelhiba), más típus mellett döntöttem. Elsősorban játékra használnám a tv-t, PS5-el. Két jelöltem:
LG 55QNED863QA
Samsung QE55Q80CEsetleg tapasztalata van valaiknek valamelyikkel? Olvasgattam teszteket, de nem tudok dönteni...
-
Aslan
aktív tag
Kedves TV és Philips Guruk!
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek!
Ti melyik modellt választanátok?
- Philips 65PUS8507/12
- Philips 65PUS8518/12Mennyire markáns a különbség a két modell között?
1-2 kritérium: ami lényegében a legfontosabb, hogy az alábbi streaming szolgáltatások működjenek rajta: Disney+, SkyShowtime, Netflix, HBO MAX, Prime Video.
Egy bő 10 éves 55"-os LG (HDR-t még nem tudó) 4K 3D tévét váltana.
Megtisztelő válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
SAMSUNG GALAXY S22 Plus - azé me jóóó!
-
Simivok
senior tag
Sziasztok
Mennyire kell szigorúan venni a beragadt pixeleket? Az a normális ha 0 darab van belőle vagy mindenképpen lesz belőle pár darab? Ami nem is látható hiszen 3 méterről nézed... vagy elmúlik idővel? Nekem volt ilyen egy Aoc monitoron hogy elmúlt a hiba.
Qe65q60c 1 hónapos múlt és észrevettem 3 világító pixelt... elállni nem tudok már... amúgy ezen kívül minden oké vele, nem felhős és nincs bevilágítás sem.Galaxy S23 256GB Cream
-
-
Vhiktor
veterán
válasz Rogiii #82265 üzenetére
Igaz , mivel nem oled csoport, ezért nagy hibát elkövetve oledekre nem is gondoltam, de oledeken kívül viszont rendkívül ritka tvk esetében.
A jövőbeni tesztjeimben nekem is benne lesz a pwm teszt.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
735 tesztem:
[link]Sokkal jobb mint az emlitett LG-k.
-
Gino20
őstag
Felhasználás függő. LG IPS panelos. Ez elvileg oldalról is jó betekintési szöget biztosít, de azért olvasni itt olyat, hogy ez már nem feltétlen igaz, ellenben feketére képtelen (max sötétszürke) és pocsék a kontrasztaránya is. Ha nappali fényviszonyok között nézed és fontos a betekintési szög, akkor lehet jó ez a 2 LG is, de ha inkább szemből és többet este, akkor egy VA panelos TCL C735 [link] sokkal többet adhat, de az idei C745 papíron rengeteget fejlődött a tavalyi 735-höz képest. Ez már FALD panelos (kicsit olvass bele a topik összefoglalójába) 2-3x-os a fényerő, ami HDR-hez baromi jól jön, igaz ez már 350e Ft [link] . Persze ezen a vonaton elindulva pl 400e Ft-ért már van Hisense OLED is [link] szóval ha meg kell húzni a határt, akkor keret csúcsán Én val a C735-öt venném és LG LCD-t semmi esetben sem.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok! Úgy néz ki, hogy költözés miatt elválnak útjaink a ~10 éves 37 collos Samsung LCD tévénktől. A mai nap tartottunk egy Media Marktos tévé vizitet, és mondanom sem kell, a megszokotthoz képest az összes tévé űrtechnológia. 65-ös képátlóban gondolkodunk, nagyjából 3 méterről néznék, átlagos felhasználásra (streaming, sportok, Youtube), maximum 300.000 Ft értékben.
LG 65UR73003LA és LG 65NANO763QA tévéket tudtuk jobban megnézni, mindkettő tetszetős, ár-érték arányban érezhető is a különbség, ahogyan a melléjük kiállított 600-800 ezer forintos tévékkel összehasonlítva is nyilván.
Mit javasoltok, menjek rá látatlanban a topikban sokat ajánlott Hisense U7HQ 65-ös változatára, a fentiekhez képest jobb lesz, vagy ennyire belépő szinten hozzam el azt a boltból, amelyik megtetszik? Esetleg lenne más, amit szívesen ajánlanátok ebben a méretben, árkategóriában? -
Kornel
veterán
válasz koxminator #82260 üzenetére
LG-ből csak OLED-et vennék.
A többi majdnem mind IPS, rossz fekete szinttel, ezáltal alacsony kontraszttal. -
koxminator
senior tag
Nem az LG-ben csalódtam (2 éve van egy 48C1 OLED, hibátlan, imádom), hanem inkább a sima LED-es technológiájában, ahogy hallom, általános probléma. Plusz a drágalátos szerelőben, aki valószínűleg gagyi munkát végzett (ráadásul eléggé közismert a szerviz, amennyire tudom; elsőre nem akarta észrevenni a felhősödést, amit a vak is látott volna, mindegy..). Szóval ha miniLED, az is jó, ha a QNED jó, az is jó, csak sima LCD ne legyen. Ha pedig már kezd közelíteni egy OLED árához, akkor lehet inkább OLED lesz, bár nem gondolom, hogy nincs más lehetőség épkézláb határokon belül.
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
Vhiktor
veterán
Lg 77g2, C3, Samsung S90c, S95C kuponozva.
TCL 75C845, C935, C835
Samsung qn91a, qn90b, qn95b.
-
tomi892
újonc
Sziasztok!
Kinéztem egy tv-t ami Samsung QE55QN90BAT lett volna de látom kifutott termék. Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy ebben az árkategóriában 280-350 ezer forint TCL vagy Lg-nél melyik az alternatívája esetleg drágább picivel de egy akció során ki lehetne fogni.Előre is köszi a segítséget.
é -
Vhiktor
veterán
Pwn mentességet kb el lehet felejteni. Néhány sony tv anno pwm mentes volt, de szerintem már nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Vannak / lesznek akciók, ha nagyjából tudod mit akarsz és tudsz várni, akkor érdemes lehet nézelődni.
Samsung OLED már volt 350k-ért is, igaz 55-ös S90C.
65 colban már lényegesen kevesebb az akció, de a kifutó modelleken legkésőbb BF-on túl akarnak majd adni szerintem.
Hisense OLED is lesz még 340k, ha egyszer már egy délelőtt adták annyiért, szerintem a legtöbb LED-et biztosan veri, talán egy Samsung QN65Q9X lehet jobb nála a mozgás megjelenítés és a fényerő miatt.
-
Kornel
veterán
Tudtommal a 77-es Samsung is W OLED = LG, de lehet rosszul tudom.
-
zsoltnyiri
tag
Sziasztok! Kiváncsi lennék a véleményetekre
1. Tévére szánt összeg, forintban? Két külön kategóriában is gondolkozom, kb. 4-500 körül és kb 900 körül, ha oled mellett döntenék, ezért mind a kettőben örülnék egy ajánlásnak, és majd alszom rá, hogy ki akarok e többet adni rá vagy sem.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Főleg filmek/sorozatok (streaming: netflix, apple, amazon stb.), illetve majd PS5-ös singleplayer játékok.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
75-77" col fér el mind méretben mind anyagilag, néző távolság kb 3 méter, lehet majd hátrébb toljuk a kanapét akkor 4.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Is-is, A mellette lévő falon 2 hatalmas duplaszárnyú ablak van, úgyhogy a szoba (főleg nyáron) azért relatíve világos, de mivel északi tájolású, direkt napfény nincs, úgy hogy nem kell megvakítania azért a tv-nek.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Ketten, de szemből.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Streaming szolgáltatások (bár egy apple 4k tv majd lehet jön hozzá), Airplay
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Nincsen
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Gyakorlatilag mindegy, mert a falra megy majd.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Nincs erős preferenciám.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
PWM-re relatíve érzékeny a szemem, úgyhogy előny lenne (nem tudom tv-knél is van-e) PWM mentesség, vagy legalább magasabb frekvencia.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
használt is jöhet ha még garanciális, bár inkább újakat néztem, mert ha oled lenne azt részletre venném.Oled fronton elég sok utánaolvasás után az 77S90C egyelőre a kiszemeltem, főleg, hogy most MM-nál van kamatmentes részletre. Olcsóbb is mint a C3, és az alapján amit olvastam szimpatikusabb is (minusz a korábbi beégés gyanú). Qled tekintetében passz. Esetleg láttam linkelni korábban a TCL 845-öt, 'jóárasítva'. Mennyire durva lenne a különbség vajon a samuhoz képest? Jelenleg egy belépő kategóriás Samsung 50"-et nézünk kényszerből, úgyhogy nyilván bármi hatalmas upgrade lenne.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
A legfontosabb, hogy nehogy ráírják, hogy bemutató darab volt, mert bukod a garit....
Valaki pont ebben a boltban járt így egy samsung oleddel.
Ha rá akarjak írni, mond hogy az ár 50%-át fizeted, mert gari nélkül kb annyit ér.[ Szerkesztve ]
-
djhir
tag
válasz koxminator #82246 üzenetére
Én nem vennék tévét attól a cégtől, aminek a termékében csalódtam. Nekem Samsung volt 11 évig, egyszer sem romlott el, de szerettem volna 4K-ra váltani, ezért első körben tőlük vettem egy olcsóbb típust. Nagy csalódás volt mind a tizen op. rendszer, mind képminőség szempontjából, ezért még aznap visszavittem. Most egy Hisense 55U7HQ van, ami teljesen megfelel az elképzeléseimnek.
-
koxminator
senior tag
Sziasztok,
Karácsonyra szeretném lecserélni anyukám LG 43UK6470PLC tv-jét. Sajnos 5,5 év alatt már 2x volt háttérvilágítás csere, mondanom sem kell, az első 3,5 év után, majd rá 1 évre megint, és már megint foltos a kép emiatt, szóval k..ra elegem lett belőle.
Nem tudom, LG-ben (vagy más gyártónál) most mi a javasolt/ajánlott paneltechnológia, ami még nem OLED, de amelynél lehetőleg a fenti probléma nagy valószínűséggel elkerülhető vagy legalábbis minimális az esélye.1. Tévére szánt összeg, forintban? kb. max 250.000, de ez változhat ajánlattól-lehetőségtől függően
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) tévénézés főleg, ritkán sport (téli sportok inkább), filmnézés, ebben a sorrendben (játék kizárt)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? ágyban fekve a fejétől 2m, ha a fotelből nézi, 3,5m. Méretre 43"-55" között, de inkább nagyobb.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? világos a szoba, de többnyire este (redőnnyel kívánt szintre sötétíthető )
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből, ha a fotelből és még enyhén oldalról is, amikor fekve
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) okostévé legyen, HBO, Netflix, stb. menjen rajta, Miracast-ot is tudja
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) semmi különös, Wifi / LAN legyen rajta (LAN lehetőleg ne csak 100 Mb/s)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? középen
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) 2-féle LG volt eddig, a felhősödés ellenére szeretjük, WebOS-t is, de ha technikailag jobb akad, váltunk más márkára, csak ne legyen a rendszere lassú fos
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) lehetőleg ne kelljen 2 évente szórakozni LED háttérvilágítás cserével
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? csakis új, garanciálisElőre is köszönöm!
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
Vhiktor
veterán
Ég és föld lesz a különbség, ne aggódj.
-
Vhiktor
veterán
válasz rainman72 #82239 üzenetére
Este volt benéztem
-
Swami
senior tag
válasz rainman72 #82239 üzenetére
Ezt akartam én is írni, hogy ezek mini ledesek.
Samu s90c illetve LG C31LA mellé keresek egy miniledes alternatívát, mert még mindig tartok az oled betegségeitől. A 800B talán ideférhet? Vagy 800C...Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
Vhiktor
veterán
Semennyire. Nagyon maximum csak nagyon világos környezetben lehet ez alternatíva, de oda is sokkal inkább miniled.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Szoftveres megoldás neve a kép interpoláció=szappanopera effekt, amikor a tv mesterséges képet szúr be minden kepkocka közé. Általános vélekedés, hogy ebben a sony a legjobb, de pl nekem mindegyik nézhetetlen kategória így.
Ma már minden 120/144 Hzes tv tudja ezt, az hogy kinek melyik algoritmusa jön be jobban az egyéni ízlés kérdése.
Nem kell túl gondolni, bármelyik 120 hzes tv jo lesz. Most mit használsz?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Swami
senior tag
Üdv, ezekkel találkozott már valaki? Mennyire állják meg a helyüket, ott, ahol mondjuk egy lg c3 az ellenfél. Tudom; az egyik Oled a másik meg LED..., de mégis.
SAMSUNG QE65QN700B
SAMSUNG QE65QN800B.
Utóbbinak most elég jó ára van.Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
laceb
tag
válasz Vhiktor #82232 üzenetére
"Korábbi álláspont szerint sportnál és más további gyors mozgást megjelenítő tartalmaknál a magasabb képfrissítés volt elvárt, ma ezt a gyártók jellemzően megoldják szoftveresen."
Ebben melyik tv a legjobb? 50-55 méret?
Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
Vhiktor
veterán
144 Hz a natív képfrissítése, ezen üzemel a tv.
A tartalom amit nézel ettől nem lesz 120 Hz-es, az annyi ahogy felvették.
HDMI 1.4-en nem fog átmenni a 4k 120 Hz, de erre filmek esetében nincs is szükségISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
laceb
tag
Sziasztok!
Visszaolvasva a fórumon két jelöltem van, mivel szinte csak sportot nézek:
TCL 55C735
Hisense 55U7HQ
-Tévéadásoknál működik a 120hz?
-Ha letöltök egy meccset laptopra, azt szerverként használva, a tévén plex-szel pl. tudom 120hz-en nézni? A laptopon hdmi 1.4 van!
-Ha a letöltött meccset adathordozóra másolom pl. külső merevlemez, azt csatlakoztatva tudom 120hz-en nézni?
Ebben a méretben 120hz-et tudó van még 230e alatt?
Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
tutis
őstag
tcl 55c735 most 180ezer a euronicsba..
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
gyuszos
tag
válasz rainman72 #82222 üzenetére
Igen, én is ezt találtam, hogy kicsit mostoha ez az 50 col....
Hálóban az ággyal szemben van a gardrób fal, aminél a két tolóajtó között 123 centi van... Pont elférne egy 55-ös, de ajtótól ajtóig érne.
A mostani 49-es Frame annyival kisebb, hogy marad mellette mindkét oldalon kb. 5-6 centi, és szerintem így néz ki jól.
Van még a 48-as oled, de amit most linkeltél 55-ösben még az is jó, hogy a vastagsága is mindössze 26.9mm... Ez is fontos lenne..... -
waryou84
csendes tag
válasz Gino20 #82219 üzenetére
Köszönöm! Sajnos látom én is, hogy ebben a méretben nem könnyű a választás ilyen paraméterekkel. Az pedig kifejezetten bosszantó, hogy lényegesen nagyobb készüléket is lehetne hasonló áron kapni. De sajnos a méret adott.
Ha elengedem ezt az OLED/Mini LED dolgot, akkor ebben a méretben mi lenne a legjobb választás? -
rainman72
Topikgazda
válasz KaksziLajos #82158 üzenetére
[Samsung 55QN85B jó áron]
Akár másnak is.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Gino20
őstag
válasz waryou84 #82218 üzenetére
Ebben a méretben ez a minőség borzasztó drága (400e Ft-ért 55"-os C2 is kapható) és a lehetőségek is ha jól látom "racionálisan" 3db-ra szűkülnek. LG C2/C3 és Samsung QN90C 370-400e Ft között vagy Sony/Philips OLED 500e Ft környékén.
Ezekből a C3-at venném.[ Szerkesztve ]
-
waryou84
csendes tag
Sziasztok!
A hely adott, ezért 43" méretben kellene választani. Ebben a méretben OLED vagy miniled kategóriában mi az ajánlott? -
rainman72
Topikgazda
válasz pirosmajom #82216 üzenetére
Azokat nem tudod.
Csak nézni mint a moziban[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz pirosmajom #82213 üzenetére
Olyan tv-ken amelyiknek a távján van info gomb,Philips,Samu,a Netflixet lehet ellenőrizni.
-
Vhiktor
veterán
válasz pirosmajom #82213 üzenetére
El kell hinni amit ír az adatlap. Nem fogod megtudni sehonnan.
-
Vhiktor
veterán
válasz pirosmajom #82211 üzenetére
Stream írja a film adatlapjan. Ha külső jelet kap a tcl akkor az is írja.
-
-
Vhiktor
veterán
válasz pirosmajom #82209 üzenetére
Mindent felskáláz 4kra, különben csak a tv közepén lenne egy téglalapban kép. Az alap felbontás a videó anyag felbontása.
-
pirosmajom
csendes tag
Mondjatok már légyszi valami appot google tv-re vagy valami módszert, amivel meg tudom nézni, hogy az adott tartalom, ami megy a tv-n milyen felbontásban hány hz-en fut és megy-e közben a hdr, dolby vision stb. Mert a tv (tcl 43C645) alapból ezt nem jelzi. Felbontást sem enged állítani amúgy, szal az alap felbontásról sincs fogalmam.
-
vampire17
addikt
válasz csuvicsuva #82206 üzenetére
De, sztm jo lenne (oszinten meg nem is probaltam, mert mindenkepp a Chromecast-ot akarnam hasznalni)
-
vampire17
addikt
válasz csuvicsuva #82202 üzenetére
En mondjuk jatekra nem hasznalom. Jo lenne, ha be tudnam ugy allitani, h mindig abban jatsza le, amiben a forras van... (DV,HDR,SDR...)
De ez meg sajna nem sikerult.
[ Szerkesztve ]
-
Teal'C
veterán
Jól gondolom hogy az új Samsung QE1C ugyan az mint a Q60C csak ráncfelvart kivitel? Nem sok különbség van a leírás alapján.
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
vampire17
addikt
válasz csuvicsuva #82198 üzenetére
Dolby Vision/HDR nalam is fura...
En Chromecast with Google TV-vel hasznalom es ha ott a pioritast Dolby Vision-re teszem, de nem kenyszeritem (tehat HDR/SDR meg opcio) akkor a Dolby Vision-t szepen lejatsza, de a "sima" HDR-t csak SDR-ben.
Ha a HDR-t piorizalom, akkor megy a sima HDR, de a Dolby Vision tartalmak (pl netflix, vagy Amazon video) is "csak" HDR-ben jönnek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest