Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MixY
tag
Sziasztok!
Xbox Cloud Gaming-re szeretnék venni egy olcsóbb Samsung TV-t, olvastam hogy 2022-től felfele már támogatják az app-ot, de teljesen vakon vagyok a témában.
Számít valamit játék grafika minőségben, hogy pl. nem egy LG C1/C2-n játszik az app-al ember, hanem egy olcsóbb Samsung QLED-en? (Nyilván azonkívül, hogy szebb a kép).
Telekomnál ezt néztem ki: Samsung QE50Q60CAUXXH QLED 4K UHD Smart TV
Ez megfelelő lehet hozzá, vagy mit ajánlotok az olcsóbb kategóriából, ami tudja a Cloud Gaming-et? Alapjáraton nem lenne szükségem tv-re, de ha már van ilyen lehetőség akkor élnék vele, és a PS5-öm mellett pár Xbox játékkal is tudnék játszani.
Köszönöm előre is! -
Gaboren
tag
Sziasztok!
Ha jól sejtem, akkor a Samsung 55 N91 jó áron van szállítással 245-ért az Auchanból? Vacilálok a Tcl 735 (190k) és az előbbi között. A Tcl-re most 5 év garancia van, és nem tudom mennyire előny a Google rendszer, igazából a tizent sem ismerem meg ezt sem, most egy régebbi Panasonic 40" 4k tv van.
Elsődleges a képminőség lenne, Streaming menne rajta és PC monitornak lenne használva 2,5 méterről. Nagyobb nem fér el.
Előre is köszi a választ!
A kódot külön köszi Duckynak! -
Zsolt802
csendes tag
Sziasztok,
megjártam MM-ot. Ami tetszett:
Sony Bravia KD-43X75WL
LG 43UR73003LA
Philips 43PUS8007Ez a 3 volt elfogadható. Ezek közül javaslat? Az LG-ről tudom talán, hogy IPS, de a másik kettőről nem tudom milyen panel van.
-
ricsik
őstag
Hello, barátom keres 50 colos tévét 300e környékéig, Oled kizárt.
Kérnék ötletek ebben a méretben mi a legjobb vétel ennyiért, előre is köszönöm. -
Samsung idei oled TV jó áron.
-
Zsolt802
csendes tag
Köszönöm! Előzetesben már megrendeltem a 43-as PUS8507-et, meg egy LG 43UQ75003LF-et. Ez között vacilálok.
de ha tudtok jobb IPS-es Philipset, vagy más márkát az LG helyett ami határozottan jobb IPS panellal rendelkezik 160e-ig akkor adjatok javaslatot pls. Mert szerintem Apám a gépe mellé akarja kicsit beforgatva úgy meg lesz 45-55 fok a betekintési szög.
-
rainman72
Topikgazda
-
rainman72
Topikgazda
[Samsung idei belépő model]
55" jó áron 140ért. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Zsolt802 #81470 üzenetére
Philips:
Ha 43" IPS akkor nem lesz színfakulás oldalirányban,de este sötétben fekete se nagyon.
Ha a 43" VA akkor fakulni fog,cserébe jobb lesz a fekete.
50"-ban meg csak VA panelt találsz.
Ezzel nem lehet mit kezdeni,ez a panel sajátossága.
Szét kell nézni MM-ban próbálgatni.
Van néhány drágább VA paneles tv ami elég jó oldalról is pl
Samu qledek.
Az ajánlott 43PUS8507 jó áron van,de az is inkább középről lesz jó. -
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Sporthoz tényleg célszerűbb 120 Hz-es vagy hasonló frissítésű tv-t nézni?
75" méretben.Köszi
-
Zsolt802
csendes tag
Létezik magas kontrasztos 43”-os nagy betekintési szögű panellal szerelt TV 200 alatt?
mert 2 típussal találkoztam:
mosott ocsmány feketékkel IPS jó betekintési szöggel
vagy jo színekkel rendelkező VA rossz betekintési szögekkel -
dnelli
csendes tag
Sziasztok, tudnátok nekem ajánlani tv-t? Jelenleg ezt a két modellt néztük: Hisense 75a6bg és Samsung UE75TU7022 (ami időközben kifutott, úgyhogy lényegében tárgytalan
).
1. Tévére szánt összeg, forintban? 250-300k, nagyon-nagyon indokolt esetben akár 350k, de akkor már tényleg valami kategóriás ugrás kell.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Elsősorban csak filmek/sorozatok és twitch, nem tv-adások, hanem streaming szolgáltatók. Játék is menne rajta valamennyi, de nem fontos.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 75 colban gondolkoznunk és kb 3 méterről.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Elég világos a helység, de elhúznánk a függönyt valószínűleg. De azért örülnék, ha anélkül is lehetne látni.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? A kanapé teljesen vele szemben lenne, de jó lenne oldalról, vagyis a ház többi részéből is látni.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Az HBO, Netflix és Twitch a legfontosabb. Tudom, hogy a Hisense-eken nincs HBO, arra gondoltunk, hogy képernyőmegosztással kikerülnénk, bár nem a legjobb megoldás. Ezért is fordulok hozzátok, hátha van jobb TV nekünk.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Alapvetően wifivel és a TV saját hangszórójával tervezzük használni. Bluetoothnak örülnék a headsetcsatlakoztatás miatt, de nem olyan fontos.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Falra szerelnénk, nem lényeges.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Nincs nagy tapasztalatom ebben, bármit szívesen meghallgatok. Csak ne laggoljon, legyen valami stabil, normális rendszere.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Néztünk ambilightot, nagyon tetszik, vannak megfizethetőbb Philipsekben is, kérdés, hogy mennyire érné meg.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Csak újban gondolkozunk.Szóval elsőkörben a Hisense 75a6bg a kérdés, másodkörben, hogyha az valamiért nagyon offos (ha igen, miért?), akkor mik az alternatívák.
Köszönöm szépen, ha tudtok valamit ajánlani
-
Gino20
őstag
válasz
csudamozsi #81465 üzenetére
Ha egy kicsit még hajlandó lennél rádobni a keretre, akkor ezzel a miniLED-el abszolút kimaxolod a keretet [link]
Ez alatt jóval gyengébb paraméterekkel meg van pl a szintén sokat ajánlott TCL [link] , de ez jócskán elmarad a miniLED technológiától.
Röviden: QN91A-t addig kell venni, amég kapható (21-es modell). 22-es QN90B már jóval drágább és a 23-as QN90C meg már-már kész vicc [link] -
csudamozsi
újonc
válasz
csudamozsi #81420 üzenetére
Sziasztok, ezekre a paraméterekre valakinek lenne tuti tippje?
köszi! -
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok! Az alábbi specifikációban szeretném a segítségeteket kérni
200 000Ft2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Legtöbbször netflixre, YT videókra, gépről kép,videók nézegetésére. Szolgáltatói adást és sportközvetítést egyáltalán nem tervezek nézni.3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
55-60"-re gondoltam, a távolságban rugalmas vagyok, nincs fix helye a kanapénak. De én kb 3 méterről nézném.4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Inkább este nézném többet a TV-t, nappal ritkábban, a szoba nagyon világos nyugati fekvésű,de van redőny.5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből néznénk, de a kanapé miatt enyhén oldalról is, ha többen vagyunk.6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Ethernet, HDMI és 3,5 jack vagy RCA, külső hangrendszerre csatlakozás miatt8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Fali állványra rögzíteném9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Nincs konrét tapasztalatom, ezért inkább Rátok hagyatkoznék10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
légegeres távirányító nagyon jó lenne, de nem feltétlen kritérium11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak újban, vagy garanciás használtban gondolkozok.Előre is köszönöm a segítséget és a válaszokat.
-
Weareus
addikt
Meglett a tv.
(Euronics). Boltban az eladó nagyon tolta, hogy kössek rá biztosítást, +60k.
5 év teljes körű garancia.
Törés, villámkár, vízkár, etc.
Végül is öt évre 60k ilyen vételár mellett nem sok, úgyhogy megkötöttem.
10k-t elengedtek az árból, mert kiálított (utolsó) darab volt.
Feltételezem, hogy a biztosítás nem volt hülyeség.
A tv-vel elégedett vagyok, köszönöm a segítséget. -
rainman72
Topikgazda
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Gendi83 #81450 üzenetére
Nyugi nem volt rossz választás.
Egy VA paneles jó színekkel és feketével rendelkező tv-d lesz.
Inkább csak középről ajánlott nézni oldalirányba fakulni fog.
Az ambilight ha nem volt ismerős eddig akkor elvileg egy nagy plus lesz tv használat közben,nagyon sokan vagyunk akik emiatt vesz Philips-et.
Android,rengeteg app.
szokható a menü is,gyorsasággal se lesz gond.Egyedül a távon lehetne már finomítani,de ez csak idei évtől várható,amit vettél 2022s model. -
Simivok
senior tag
Sziasztok
Digi adások, youtube, netflix ezek hány Hz-ben mennek?
Ha nem akarok gépet rákötve tv-n játszani 120 fps-el gondolom elég a 60 Hz panel? -
vrolee79
csendes tag
Na, ezt jól megbeszéltem magammal.
-
Gendi83
csendes tag
Sziasztok!
ma voltam a telekomba szerződést módosítani és felajánlottak egy nagy kedvezményt tv-re!
viszont azonnal döntenem kellett mert szerződéssel egyidejűleg kellett tv-t választanom!philips 58” pus 8507/12 lett a valasztas
erről tudnátok nemi infót véleményt írni?
-
prannk
őstag
65 col lemaradt
-
prannk
őstag
Olvasgatom itt a hsz eket. Még nekem se sikerült dűlőre jutnom. Már úgy vagyok vele hogy elengedem a samsung márkát hacsak nem akciózzák be a samu QE65QN91AAT ( ez miniled es ugye? Ami ebben az árkategoriában a legjobb
) A QE65QN90BATXXH miben tér el?
350k határt huztam. Nézegettem a tcl c745 öt is
Engem inkább az vonzana hogy minnél szebb szinek legyenek.
Egy kis fifázás 4k ban illetve netflix és hd tv adásokok mennének.
Esetleg valami más ajánlás? -
Guangho
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos a napokban megadta magát az egyik régebbi LG tv-m, így ehelyett szeretnék egy újat vásárolni.
150 ezer FT
Főleg filmnézésre használnám.
Mivel a hely limitált, így 43-50" lenne az ideális méret a számomra.
Sötét szobában nézném.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből, így a TV betekintési szöge nem szempont a számomra.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Hbo Max, Netflix
7. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
A TV-t a Telekom kínálatából választanám, van 20 ezer ft kedvezményem.A következőkkel szemezgetek:
-TCL 43C645 QLED Google Smart 4K LED TV 100 ezer
-LG TV 43UR7300 110 ezer
-LG 43NANO763QA 130 ezer
-Samsung UE43BU8002 140 ezer
-LG TV 43UR8100 150 ezer
Az elmúlt pár napban próbáltam magam valamennyire kiokosítani, elég sok tesztet elolvastam, megnéztem. Bár sokkal okosabb nem lettem. Mind az LG, Samsung belépő 4k-s modeljeiről túl sok jót nem olvastam. Jelenleg a TCL felé kacsingatok, bár annak is vannak természetesen hibái, de amit találtam róla infót, az összességében pozitív. Szívesen várok bármilyen tippet, kiigazítást. -
rainman72
Topikgazda
-
skyrush7
aktív tag
válasz
rainman72 #81438 üzenetére
Sajnos tisztában vagyunk vele, hogy muszáj lesz komprumisszumot kötni a keret miatt, de ezt készek vagyunk meghozni.
Ha az HBO MAX és AirPlay támogatást kihagyjuk, de a Disney+ még szempont, szóbajöhetne más modell? Esetleg 32"-es akár? (Bár ahogy elnézem, ebben a kategóriában nincs túl nagy kínálat) -
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Egy barátom új tv-t szeretne vásárolni a nappalijába. A következő igényei lennének:1. Tévére szánt összeg, forintban?
100-120 ezer forint
Filmnézés (streaming/offline média), sport, játék nincs tervben
40-43" körül, ha nagyobb, az nem baj.
Nem szempont.
Többnyire szemből, többen.
Disney+, HBO, Spotify, AirPlay, Netflix, Youtube
HDMI, USB (tápnak)
Nem szempont, valószínűleg falon lesz.
Samsung, LG, valamint androidos TV-k szóba jöhetnek más gyártótól is.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Magas képfrissítésű panel előny (pl LG TruMotion)
Elsősorban újat szeretnék.Előre is köszi!
-
-
mmdms
addikt
Sziasztok! Talaltam 3 nekem szimpi tv-t, tudnatok segiteni melyik lenne a legjobb valasztas, az arat is figyelembe veve?
-
troland26
őstag
Sziasztok,
Rendeltem egy QN91A tv-t. Mivel látom többen is rendeltétek már ezt a típust megkérdezném, hogy ki milyen beállításokkal használja?
-
rainman72
Topikgazda
Én mindenképp a Samsungot venném.Az a model a C835-45 párossal van pariban kivéve a DV,de szerintem attól el lehet tekinteni ezen a szinten már.
Van/volt QN91A meg C835 is rövid időre,össze tudtam őket hasonlítani.
Az a pár nap amikor 240e volt a C745 és jeleztem itt is úgy jó vétel lett volna. -
Swenk
aktív tag
Sziasztok! Két tipus közül választanék: Hisense 65U7HQ /ULED/ vagy TCL 65C645. Árban szinte egyformák, kb 240-250. Csak azt nem tudom, hogy milyen módon tudnának filmeket lejátszani helyi NAS-ról. / a filmek: 4k, hdr, hdr+, dolby vision, Dolby Digital+ Atmos, True Hd 7.1 Atmos.
A TV AVR-re csatlakozna eARC HDMI-vel. / Sony STR-DH790 7.1 csat./ Csak a plex vagy dlna jöhet szóba? Ezek tudják a dolby hangot? A tv-knek van saját, hálózatos lejátszója? köszönöm a segítséget. -
kriszti@n
tag
Üdv mindenkinek.
55XF9005 Sonyt mire érdemes most cserélni kb 300ig? Ez nekem tökéletes tv, lehet az is maradna de lassan lejár a garancia, hosszabbítani pedig sajnos nem lehet, különben eszembe sem jutna a csere. 55"ban gondolkozom, nagyobb nem fér el. Nappaliba, főleg este, szemből filmekre inkább. -
csudamozsi
újonc
Sziasztok,
jóöreg Samsung UE40H6400-as TV-met cserélném így 10 év után, ebben kérnék egy kis segítséget.
~220.000 HUF, ettől akkor mennék feljebb max. 250-ig, ha valami rendkívüli előnye van a drágábbnak
40% PS5 gaming, 60% Filmek, sorozatok Netflixen, HBO-n, Disney+-n
190-200 cm távolság, 55''-ra gondoltam, de az 50''-es is elég lehetne, ha ebben az árfekvésben ott lenne valami egyértelműen jobb választás
Világos szoba, de többnyire este használjuk ill. van sötétítő lehetőség
Szinte kizárólag szemből ketten.
Mivel PS5-ön minden adott ami kell, így kvázi nem fontosak a "Smart" funkciók
Optikai csatlakozás szükséges a hangcuccomhoz
Mindegy
Mindegy
Nincs ilyen
Csak újElőre is köszönöm a segítséget!!!
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Kerdeztem mar, de akkor pontos tipus utan erdeklodtem, most altalanossagban erdekelne a velemenyetek!
200 000 Ft
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)Filmezés, tévénézés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?2- 3 méter, 55" a maximum ami elfér szóval ennél nagyobb nem jöhet szóba.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?Világos szobában (nappali) nappal/este vegyesen.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?Szemből, többen nézzük.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)Egy "Chromecast with Google TV" sticket hasznalok, igy teljesen lenyegtelen számomra a szoftverezettseg.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)HDMI 2-3 darab, más nem kell.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?Középen.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)TCL, Hisense, Samsung
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)120Hz, 4K, HDR, minimum QLED, a kepminoseg, betekintesi szog jó legyen.
Csak új. -
bazsimano
őstag
sziasztok!
a TCL 43c735 es a 43c645 között mi a különbség?
melyiket érdemesebb megvenni? -
So5ika
tag
válasz
rainman72 #81416 üzenetére
Köszi!
Csak annyit, hogy VA paneles, illetve hogy okés a fényereje annak ellenére, hogy nem támogatja a DV-t.
Ennyi pénzért+1kicsiért nyilván van Philips OLED pl, de megmondom őszintén a Philips menürendszere meg távirányítója számomra botrány. Mégsem elképzelhetetlen, hogy azt vegyem majd meg.
LG, Sony hasonló tudású készülékei drágábbak, TCL-ben pedig nem bízom. Szóval marad a Samu egyelőre, kivéve ha nem lesz valami frankó akció valamikor..
Köszi a türelmet!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
So5ika #81415 üzenetére
Kb ugyanazt tudja a 2 tv.
Elvileg teszt alapján a QN91-ben a nagyobb fényerejű QN95A panele van.
A kisebb meg drágább 30ezerrel.
Mit kell ezen eldönteni?
Ha nem fér a nagyobb akkor marad a kisebb,ennyi
Összehasonlítva élőben otthoni használatban egy TCL C835-el,átlag ember szemével meg nem igazán marad le a Samu annak ellenére se hogy nem támogatja a DV-t -
So5ika
tag
Hali!
QE50QN90AAT vs QE55QN91AAT valaki? Leszámítva a méretet természtesen.
Köszi!
-
So5ika
tag
válasz
Vhiktor #81413 üzenetére
Köszönöm szépen!
A statikus/dinamikus metaadatokról én is olvastam, elvileg ha a DV és HDR10+ is alkalmazza, akkor fényerőben lesz csak különbség. arra lennék kíváncsi, hogy ez a különbség csak papíron létezik vagy valóban jobb a DV.
Nekem egy QE55Q70T (2020.) TV-m van, meg vagyok vele elégedve, igaz a HDR-nél a fényerő lehetne picit több. Második TV-t szeretnék, ami max 50" és amiatt érdeklődöm a szabványok felől.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
So5ika #81411 üzenetére
Jelenleg a Dolby Vision sokkal elterjedtebb mint a HDR10+. HDR10+ szabvány nagyban kötődik a Samsunghzo, azért erőltetik azt és elvből nem foglalkoznak a DV-vel, lényegében egymás konkurensei.
Hogy mit veszítesz vele? A sima HDR csak statikus metaadatot tartalmaz ami a film teljes egészére vonatkozik, míg DV és HDR10+ dinamkiusat, így a jelenlegi tv-kkel jobb kép érhető el. DE és ez nagy DE, a DV-nél sem kötelező pl a dinamkius metaadat, meg úgy nagyjából semmi sem.
Viszont jelenleg a DV tűnik a nyertesnek és úgy néz ki a jövőben is ez lesz, ebből a szempontból meg nem elhanyagolható.
-
a.t.t.i.
senior tag
Segítenétek?
1. Összeg – 190-280K
2. Használat – Netflix,letöltött filmek nézése,tv adás is
3. Milyen messziről – 2,5 - 3 méter, ezért gondolom, 65-80" (árfüggő)
4. Szoba – is-is
5. Szemből vagy... – kanapéról max 45fok
6. Funkciók – közvetlen netflix
7. Csatlakozás – HDMI, WiFi
8. Talp pozíció –mindegy falra rakom
9. Miket részesítesz előnyben? – Amiket néztem Samsung,Lg,Hisense
10. Egyéb követelmények – -
So5ika
tag
Sziasztok!
Szerintetek az mennyire probléma vagy hiányosság, hogy a Samsungok nem tudják a Dolby Vision HDR szabványt, hanem a HDR10-et fejlesztik folyamatosan és azt használják?
Annak hol lehetne utánajárni, hogy melyik szabvány elterejdtebb és hogy mi várható a jövőben ezzel kapcsolatban?
+1 kérdés a végére: Samsung QE50QN90AAT, erről mi a vélemény? Összehasonlítva akár a Samsung QE55QN91AAT-vel. Mindkettő VA panel, igaz? Méret miatt kérdezem, mert ha lenne hely, akkor megfelelő volna az 55-os QN91A.
Köszönöm!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Euripidész #81409 üzenetére
Legyen 55" ott jobban van választék.
Az 50" szinte csak átlagos belépő modelekkel van tele.
Samu 55Q70C vagy QN91A
TCL 55C735 vagy C745.
Ebből a Samu mini ledje a Q91A a legkiemelkedőbb.
Utána a C745-Q70C-C735.
De lenne oled is picivel pótolva:
Hisense 55A85H -
Euripidész
csendes tag
válasz
rainman72 #81404 üzenetére
Köszi a választ. Bemásolom a táblázatot, hogy mit javasoltok ez alapján.
köszönöm!1. Tévére szánt összeg, forintban?
Max 300 ezer
Elsősorban Tv és YouTube másodsorban Netflix és társai
Kb 3 méter és 50 col
Vegyesen
Négyen nézzük leginkább szemből
Jelenleg kábeles tvszolgáltatom van de a Yettel TV-n gondolkodom, hogy szolgáltatót cserélek
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) semmi extra
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Nem szempont
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) nincs ilyen ár- értek arány fontosabb
Nincs ilyen
Újban gondolkodom -
zmav
csendes tag
Sziasztok!
Samsung OLED vagy Neo QLED TV-ben gondolok, de persze ha van más javaslat, azért nem zárom ki.
Amiket néztem S95C QN900C és QN95C
Igazából nem tudom a 8k-nak van e értelme, mennyit ér a felskálázás, hiszen 8k-s tartalom nincs is.Használat: 50% stream(netflix stb) 25% TV(de ez többnyire csak háttér, vagy gyerekmese, szóval ez számít legkevésbé) 25% letöltés, többnyire 4k bluray
Végül is ahogy olvastam a neonak jobb a fényerő, az olednek meg a kontraszt, de ezt így nehéz eldönteni melyik a fontosabb, többnyire este filmezünk, meg sötétíteni be lehet, tehát azért mindenképp ez az elsődleges szempont.
A DV hiánya nem tudom mennyire számít, gondolom a filmek többségénél csak ott a logo, de eleve nincs kihasználva, a samsung nekem bejött mint márka, kezelhetőség, pl. távirányító nem kell külön a boxhoz is (persze nem tudom lehet ezt már mindegyik tudja az újak közül, de a 10 éves samsungnál ez nagy dolog volt)
Szóval ha más márkát ajánlanátok az is szóba jöhet, a méret 65-75 körül. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Weareus #81405 üzenetére
Ha fontos számodra a színhű megjelenítés akkor igen, (de ne bolti "kalibrációban" gondolkozz, mert csak elrontják a gyárilag egészen helyes színkalibrációt, abszólút nem értenek hozzá)
Egyébként játék mód be kapcsol, meleg50 színhőmérséklet, dinamikus dolgok kikapcsolva és HGIG bekapcsolva, ez áll legközlebb a kalibrált képhez.
-
Weareus
addikt
Megszületett a döntés, egy LG OLED55C21LA OLED lesz, igaz kicsit többe kerül, mint eredetileg akartam. A héten meglesz, valószínűleg.
Egy kérdés: ezeket a tv-ket (kizárólag ps5 játékokhoz fogom használni) kell színkalibrálni?
Ha igen, ilyesmihez nem értek. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Euripidész #81400 üzenetére
A Sony legbelépőbb modele tavalyról,semmi extra.
VA panel 50/60hz Google tv.
De mivel Sony az ára is magasabb,talán picivel jobb képe lesz mint egy olcsóbb de hasonló tudású Lg-nek,Samunak. -
rainman72
Topikgazda
válasz
tvamos #81399 üzenetére
Nincs gond azzal a modellel,meg általában a Philipsekkel se.
Ezen az áron ritka a 4 hdmi szóval szerintem nyugodtan.
Lg vagy Samu modeleken csak
3 hdmi lesz max,nincs jack csatlakozó,nem támogatják a dolby vision-t se ha ez lényeges.
Ezzel csak azt akartam mondani hogy ez a tv picivel többet is tud alap áron androiddal(több ezer app.),plus még ott az ambilight ami nagyon jó ficsör. -
bogikate
friss újonc
Sziasztok !
Édesanyámék szeretnének új tv--t venni. Legfőképpen tv nézésre használják, néha youtube nézésre. 55 colos tv a max ami elfér nálunk. Melyik lenne jó választás nekik, megköszönöm ha tudok segíteni. TCL C745 -öt ajánlották.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Autós topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest