- Milyen monitort vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dj79
senior tag
-
goku888
tag
1.150-180 a tévére szánt összeg
2.Filmnézés és Játékra lenne használva
3.Ez változót hogy hány méteről nézem a tévét de körül belül 3 méter lehet , az baj hogy 4.108cm jelenleg nagyobb nem fér és valószínűleg nagyobb helyem nem is lesz
5.Változó néha délután is nézem meg este is
6.Szemből nézem
7.HBO Go , Netflix
8.A talp az mindegy
9.Nem vagyok márka függő minden márkára vevő vagyok szervíze legyen jó
11. Leginkább új tv szeretnék -
Elar
senior tag
Sziasztok
A 3 éves 65-ös Samu QLED Tv-m cserélném nagyobbra.
Nagyon vonz a 85-ös, de az ára (850e) egyelőre sokkoló - ott még várok vmi Black Fridayra
Vagy marad a 75-ös...
A mostanival teljesen meg vagyok elégedve, szóval maradnék továbbra is a QLED-nél.
Bár látom, hogy most már van Crystal uhd...
A kérdésem, hogy ha eddig elégedett voltam a Qleddel - érdemes megnéznem ezt a Crystal témát vagy annyira nincs egetrengető különbség? -
Zafi
tag
Sziasztok!
Van 1 kb 15 éves pana plazma tvm, előbb utóbb le kell cserélnem főleg a mocskosul bele égett logók miatt! Elég világos a szoba, 5,5m a távolság, film,tv, xbox a felhasználás max 65" 500-600k körül! Tanácsot szeretnék kérni márka, tipus mi alatt ne stb..jöhet pontos tipus is!
Előre is köszi a segítséget -
-
trafóóó
tag
Sziasztok
Azt hiszem itt az ideje újra bele ásni magam a témába ..rég volt már hogy új tv vettem ,de kezdek kacsintgatni valami új felé.
Tévére szánt összeg, forintban? 200-300e Ft
2. Mire használnád leginkább? Általános használat ...Filmek , Netflix vagy Hbo Go , jelenleg még játékra nem, bár nem zárnám ki hogy egyszer újra nem nevezek be egybe.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 3-3,5 Méter és 65" gondolkodom.Nagyobb lehet bár ennyiből nem hinném hogy kijön valami.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Is-Is
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Ahogy néztem netflix kb mindenhol van sz jó...hbo ha van se baj...lényeg a gördülékeny jól kezelhető rendszer lenne elsősorban.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? Semmi extra Hdmi stb stb
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Mind 1
9. Miket részesítesz előnyben? Régen Samsungot írtam volna de az nem látom túlságosan megfizethetőnek.Lehet lg vagy bármi ami Ár/Érték arányban jó.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Úri hóbort ez,semmi ilyen.Mondjuk az ambilight menő :-)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Új ,vagy használt, de mindenképp garanciális.Próbáltam magam tájékozódni...Igazából ki is néztem 2 ami szerintem nem lenne rossz választás ....TCL 65"C728 és Hisense 65U8QF
( Mind a 2 fórumát elkezdtem nézni de csak a bizonytalanság lett nagyobb )
Mind a 2 ben van ami tetszik TCL android rendszer , a Hisense FALD led.De várok minden építő észrevételt, javaslatot , és hozzászólást , hogy miért ezt, vagy NE ezt nézzem.
Köszönöm előre is.
-
SirKero
őstag
válasz
aradebil2 #63672 üzenetére
-Nem hisztizek csak a tényt közöltem.
-Egy nagyon egyszerű kérdést tettem fel. Mezei otthoni felhasználás mellett megéri ( magyarul ad-e annyi pluszt ) az 50k fel ár. Nem olyan bonyolult ez
De mindegy már elengedtem
Jelzem mások kaptak választ ugyan ennyi magadott információra -
arabus
addikt
válasz
Ra's al Ghul #63665 üzenetére
Még ez lehet a legjobb képpel csak most láttam meg [link]
-
arabus
addikt
válasz
Ra's al Ghul #63665 üzenetére
-
aradebil2
senior tag
válasz
SirKero #63668 üzenetére
Az ilyen kérdéseidre hogy "megéri-e a felárat" nem fogsz választ kapni sosem, főleg hogy még a minimális alapinfókat sem írtad le (összefoglaló). Arról nem beszélve hogy a törzstagok szabadidejükből áldozva próbálnak segíteni a kérdezőknek, ha elsőre nem kapsz választ akkor tessék ismét kérni, hiovatkozva az eredeti kérdésedre, nem egyből hisztizni.
-
válasz
SirKero #63668 üzenetére
nem vagy vele egyedül. én sem kaptam választ
amúgy a kereső hasznos tud lenni. azóta is olvasom a topikot, próbálom kitalálni hogy mi is kéne nekem. voltam már a mediamrktban is. az itt ajánlott tvk pont nem tetszettek, és a nem ajánlottak meg igen. szóval ez van. szánd rá te is az időt és energiát és fog az menni -
Sziasztok!
Egy Samsung 55" TU8000 Crystal UHD 4K Smart TV 2020 utódját keresem.
Tévére szánt összeg, forintban?
300.000,- forint
Mire használnád leginkább?
Fontossági sorrend: Filmnézés, játék, tévénézés.
Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
310cm, 65-75 col.
Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Hajnali, délutáni és esti órák. (Napfelkeltétől délelőtt 11 óráig süti a nap az ablakot, de a sötétítés megoldható.)
Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből és enyhén oldalról, általában hárman.
Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked?
Netflix, DLNA.
Milyen csatlakoztatási igényeid vannak?
Minimum 3x HDMI, UTP.
A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy, falra szerelhető legyen.
Miket részesítesz előnyben?
Eddig Samsungot használtam, de LG és Sony is szóba jöhet.
Milyen egyéb követelményeid vannak?
Semmi extra.
Csak új vagy használt tv is szóba jöhet?
Kizárólag új, garanciális készüléket szeretnék.Előre is köszönöm!
-
SirKero
őstag
Hát köszi a nagy semmit.
Második alkalommal kértem itt tanácsot egyszer sem kaptam -
tigipuf
senior tag
TCL 55P715 4K UHD ANDROID LED TV 129.800 a Telekomnál,listaáron.
-
Derron
aktív tag
Sziasztok! Tudtok esetleg olyan videóról, ahol egy 65" tévén egy 55" tévének a kijelző mérete látszódna?
Szóval van itthon egy 65" tévé, de szeretném megnézni hogy nézne ki egy 55".
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
150 - 200 ezerért milyen 4k-s tévét érdemes venni? Sajnos semmit nem tudok a TV-kről. Egy viszonylag fényes szobába szeretném vásárolni 50" - 55" méretűt szeretnék.
-
clyvejhamma
aktív tag
Sziasztok,
LG OLED55A13LA ajánlott vétel?
Egy LG 42-es ips LCD-t váltana, konzol és tv nézés (elsősorban gyermekműsor) néha egy-egy sorozat lenne a felhasználás. Filmnézésre van projektor+házimozi. Mennyire tartósak, a mostani LG atomstabilan működik vagy 6-7 éve.
A válaszokat előre is köszönöm!!
-
coppola
tag
Lehet engedélyezni az ismeretlen forrást android tv-n? Tehát a nem store-ból való telepítést?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
bozarjoska #63659 üzenetére
-
bozarjoska
őstag
Helló Mindenki!
TV vásárlás előtt állok és nem igazán tudom melyiket érné megvenni, kérlek segítsetek!Tévére szánt összeg, forintban? max 500.000 Ft
Mire használnád leginkább? inkább filmezés és egy kis tv nézés
Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? kb 4 méterről és 75"
Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? inkább este sötétben
Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből, ketten
Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? mindegy
Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? HDMI, USB
A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? falon lesz
Miket részesítesz előnyben? mindegy, nem számít
Milyen egyéb követelményeid vannak? semmi
Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? új, garanciávalKöszönöm!
-
EgySrac
tag
Sziasztok!
Lehetséges egy régi tv elavult (pl BT 3.0) Bluetooth chipjet felokositani usb n vagy jack 3,5mm-en keresztül, hogy a BT 5.0as fejhallgatommal ne szakadozzon, ha kimegyek a szobából? Magyarul, hogy a tv jobb Bluetooth kapcsolatot tudjon teremteni a fejhallgatoval -
Grizzlu
tag
Sziasztok,
az alábbi készülékek közül választanék telekom részletre venném valamelyiket. A cél full általános felhasználás, filmnézés, Youtube, PC-re csatlakoztatás a cél.
LG 75NANO753PA UHD HDR webOS Smart NanoCell TV
Samsung UE75AU9002KXXH UHD LED TV
Samsung UE75TU7022KXXH Crystal UHD LED TV
Samsung QE75Q60AAUXXH QLED UHD TVMelyiket érdemes választani? Két évre tervezekt a készülékkel.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest