Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amazon Fire TV stick/box
- SSD kibeszélő
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
-
rainman72
Topikgazda
A 75Q60A jelenleg még drága.Csak példának a tavalyi 75Q60T volt idén 350e is.
A másik model meg nagyon belépő még.
Én vhol a 2 között vennék.
Az 75AU8002 volt nem rég 300e is, vagy még ott van a kicsit jobb fényerejű 75AU9002 is ha mindenképp Samsungot akarsz.
Habár az ismertebb márkák közül ez van jelenleg nagy méretben a legjobb áron illetve kap akciokat,65-70-75".Amugy hol láttál te felére leárazott 75Q60A-t??
A 400e nagyon max érte amugy amit
rá szánnék.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Kiki18 #62693 üzenetére
Sose tudhatod mit hoz a jövő ,és gondolom nem egy évre veszel TV-t.
Én szeretem ha van tartalék / tudás egy termékben főleg amit hosszútávra tervezek.Nem akarlak meggyőzni ,úgy is te döntöd el melyiket veszed ,de nem csak a 120Hz hanem fényerőben is gyengébb + még pár dologban az A1.
Én ha veszek vlmit akkor az legyen normális ,nem szeretem a spórolt termékeket. -
gringoka
aktív tag
válasz gordonfreemN #62691 üzenetére
Fel, az a maximális méret.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok,
egy ilyen falitartóra: Delight 39692 vesa 200x200 felmegy?
Csak mert 400x600-at ír, de gondolom állítható.
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Scholes9
nagyúr
Sziasztok. Játékra szerintetek LG C1 vagy Samsung QN95A a jobb választás? B8-ról váltanék, amit szeretek, de azon nincs HDMI 2.1, így ez a 2 TV jött szóba
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
őstag
Sziasztok!
Idén a telekomtól, black friday alatt tervezek venni egy új TVt.
A cél mindenképpen LG és mindenképpen OLED, illetve mindenképpen 65"ban.Láttam a topikban sokan érdeklődnek már a típus iránt, de sose lett igazán tisztázva a különbség az A1 - B1 - C1 és G1 között.
Én a C1el kokettálok, de az ára nagyon overkill az A1hez képest.
Én csak TVzésre használnám, online youtube videók, netflix hbo go, egy sötét szobában. Játék kizárt.
Érdemes a C1et megvenni az A1hez képest?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Saccco
nagyúr
Nekem nem/sem tetszett a Philips-ek képe. (Persze az OLED az nagyon is. )
A QLED sokat dob a képen.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
S. Szabi
őstag
Helló!
Max. olyan 130 000 Ft körül gondolnám.
Szinte kizárólag filmnézés.
39-40 zoll., 92 cm széles maximum. Nagyobb, pl. 42-43 zoll sajnos nem fér el, kisebbnek meg nincs értélme, most egy 25 zollos monitort használunk erre a célra. Ha nagyobb lenne, mint 40 zoll, új hangszórókat kéne vegyek amik szűkebbek, de azt nem szeretném.
Minden napszak, de viszonylag sötét a TV sarok.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Nagyjából szemből, de viszonylag magasan lenne, 85 cm magas a komód amire kerül, és kanapéról nézzük.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Android-os legyen.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
HDMI, Optikai, (Display Port)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy.
Android.
Márka nem fontos.10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Mindenképp UHD.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új.
Nem sok TV-t találtam, ami megfelelne az igényeimnek, max 40 Zoll, UHD, Android, de pl. ez jónak tűnik:
[SHARP 40BL5EA]
[SHARP 40BN3EA] ez elvileg újabb, mint a 40BL5EAValakinek még valami tipp?
[ Szerkesztve ]
-
vibra
tag
válasz Saccco #62680 üzenetére
A 62604-es hsz-ben volt még 3 Philips modell,de csak a Philips 43PUS7805 láttam közülük működés közben és annyira nem találtam jónak a képét,de ez lehet csak beállítás kérdése.Erősen limitált a hely ill. az ára a tv-nek.
Talán még annyit kérdeznék,hogy ha csak tv műsor nézésről beszélnénk akkor is jobb vétel lenne az általad javasolt modell,megérné azt a plusz felárat?Köszönöm a válaszod!
-
Rica
senior tag
-
Kapanyél
őstag
Már korábban is akartam egy ilyen képsort készíteni, de most volt időm rá. A panel egy 7500:1 natív kontrasztarányú VA, edge LED háttérvilágítással. A HDR fényerő 470 nit körül van, tehát semmi extra, de fényes nappaliban is tökéletesen jó képe van, nem hiányzik még fényerő egyáltalán, pedig én mindent maxon szeretek használni.
A téma, a "sötétben VA ajánlott".
Igaz ugyan, hogy az IPS alapból nem ad olyan feketét, mint a VA tökéletesen szemből, de itt a tökéletesen van a hangsúly. Ugyanis ez a betekintési szög kisebb, mint egy szteradián térszög. Amint egy fél méterrel kitérek a képernyő közepéből induló képzeletbeli merőleges tengelyből, drasztikus kontrasztvesztés figyelhető meg.
A megoldás, hogy be kell csapnunk az agyunkat és kell valami indirekt háttérvilágítás. Úgy viszont már az IPS is tűrhető sötétben.szemből
15 fokkal arrébb már
30 fokkal pedig
szemből, de ülve (15 fokkal lentebbről)
ülve, 30 fokkal oldalra a középtengelytől
szerk: ahogy látom, a ph szerkesztője egy foshalmaz, hatodjára akarok képet beszúrni, de kevés vagyok hozzá.[ Szerkesztve ]
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
gahor72
aktív tag
Sziasztok!
gyerekszobába 32/43", fullhd lcd tv-t keresek. wifi, netflix szükséges. mit ajánlotok?
Köszönöm -
j.bravo
addikt
válasz rainman72 #62245 üzenetére
Apóséknak beüzemeltem a Samsung ue43au8002-t, elégedettek
remekül alszanak előtte
Mondjuk az érdekes, hogy mennyire hálásak voltak hogy segítettem üzembe helyezni, mert a setup wizard kérdésein megakadtak volna, és megállapították, hogy a 70 felettiek túlnyomó részén kifogna a dolog, ha egyedül vannak, és bár létezik ilyen szolgáltatás ha nincs alkalmas családtag, de elfelejtik megrendelni....
Egyébként elsőre lefagytam amikor az icipici kevésgombos távirányítót megláttam, de mivel egyelőre meghagytuk a Digi boxot, annak a már jól ismert távját használják. Második bekapcsolásra valahogy megbeszélte egymással a TV és a set-top box hogy ki milyen típus és lehet csatornát is váltani meg egy sor más dolgot is a TV távon, bár pár dolog fura.Saját részre megrendeltük a Philips 43PUS8505-öt.
Még vártam volna, hátha lejjebb megy az ára, de a barátnőm már nagyon pontot akart tenni a megrendelésre. Vacilláltam hogy legyen 8545 és qwerty táv, de egyelőre lemondtam róla. Ha ez külön is beújítható, vagy 3rd party qwerty távval vagy légegérrel is megy, akkor meg mindegy is.
Kíváncsian várom az ambilightotKöszönöm az infókat, tippeket!
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Zoty4
őstag
válasz rainman72 #62672 üzenetére
"alig" több a C-s model +100k, akkor már inkább azt. Ha ezt BF-en 850 körül utánam dobnák, akkor venném is
[link]Az az egyik kiszemeltem. 10 évre vettem előző TV-t is, most is annyira tervezem.
Pénteken 3 éves C8-s LG-t néztem meg egyik havernál és a képe annyira nem jött be, sötét volt nekem nagyon. Igaz havernál default képbeállítással néztük.
Szóval ez a dilemmám, hogy 77C oled lg vagy vmi 85" nem oled, és akkor 10 évre megint megvan a TVm.
#62669Saccco: Jelenlegi TV-m 55", szóval egy 65 nem dobna nekem akkora élményt pluszban[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
A legolcsóbb nagy képátlós TV-nél biztos lehetsz benne, hogy csak arra elég a hardver, hogy mozgassa. Viszont már nincsenek mozgásjavítást szolgáló funkciók.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz rainman72 #62668 üzenetére
65-öshöz.
Zoty4:
Nem járatos méret drágább, kevesebb készül nem annyira hatékony. Egy bizonyos méret felett fájdalmas szállítani, stb.
Jelenleg nagy méretben az 55" és 65" a fő csapásirány.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
rainman72
Topikgazda
A 75XH90 az 525e milyen oledtől drágább?
Lg is van de az ips panel miatt nem tettem bele
A 85XH80 egy VA paneles 50/60hz tv a nagy átlón kivül semmi extra.
A 75XH90 már 120hz FALD VA,ugy tartják hogy a Sony local dimmingja az egyik legjobb.
A Hisense egy hibrid.
Lézer proji 4K illetve egy specko vászon van hozzá amire vetit.[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz rainman72 #62666 üzenetére
köszi
Hu az utolsó bravia drágább mint egy LG oled (Sony Bravia KE-85XH8096B gondolom nem egy kategória a Sony Bravia KE-75XH9005B modellel)Érdekes, hogy egy LG-t sincs a listában. Véletlen vagy ennyivel szarabbak?
arukereso feldobott egy ilyet is:
Hisense 100L5F-B12
ez most mi , projektor vagy tv?[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
A nem OLED TV-kből a 75+" tartományban, leginkább 85"-ban mi most az ajánlott? 4,5méterről lesz nézve, szóval még a 100" feletti is elférne
Az összefoglalóban már kisebb TVknél is írtátok, hogy van aminél már döcög a vas. Szóval olyan kéne, aminek a hardware-e ekkora képernyőtől sem térdel le. És szép képet ad sport és filmnézésre?
Egyik ismerősömnek van OLED-je, a minap átmentem hogy megnézzem milyen rajta egy normális film (4k HDR+ film) , kipróbáltuk (LG 55C8PLA ), de annyira nem estem hanyatt a képétől. (nekem sötét volt). Szóval elbizonytalanodtam hogy nekem oled kell (ugye jóval drágább is mint a többi)Tudtok ajánlani pár típust?
[ Szerkesztve ]
-
vasabi
csendes tag
Szia én t homhoz venném meg még kodit is használnák rajta. 108-127cm között gondolkodom.
-
vasabi
csendes tag
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Mivel tv vásárlás előtt állok kb150 ezerig milyen tvt ajánlanátok ? Androidosra gondoltam de megfogadom a tanácsot mert tapasztalatlan vagyok e téren. Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
-
Kaba
veterán
válasz Darth_Revan #62656 üzenetére
A tavalyi is jó.Az emagon éppen akciósak a Magic Remote távok.
Az MR20-as 9590 Ft.(ha van kuponod,akkor olcsósíthatod).[ Szerkesztve ]
-
Kaba
veterán
válasz Darth_Revan #62654 üzenetére
Van hozzá Magic Remote(nem biztos,hogy jár).Az Emagon 83K újracsomagoltként.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz rainman72 #62651 üzenetére
Köszönöm ! Úgy néz ki az LG lesz a befutó, Telekomnal látom a legolcsóbbnak 95k-ert: [link]
Naiv kérdés: Magic Remote jár hozzá Magyarországon vagy hagyományos ? Vagy ennyi pénzért ne álmodozzak ?
Hol lehet venni hozzá legolcsóbban Magic Remote-ot és mennyiért ? Köszi -
Saccco
nagyúr
válasz Thunderzolee #62650 üzenetére
[link] - tessék dvd méret vs 1080p 65".
-
rainman72
Topikgazda
válasz Thunderzolee #62650 üzenetére
Ujra elérhető de csak már ma
[Samsung 70AU8002] 250e.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz Darth_Revan #62649 üzenetére
BB nem igen lesz mert alig gyártják már ezt a méretet.
Philips 32PFS6805-6906
Lg 32LM6370-6380
A Sony azért annyi mert Sony[ Szerkesztve ]
-
veterán
Jajj, nem a pénz a gond, srácok (mármint nem vagyok kőgazdag, de nem gond 3-4száz ezer egy jelentősen nagyobb TV-re), csak féltem tőle, h 4/8K-n csúnya lesz a kép, ha nem natív tartalmakat küldenék rá.
Pl. a jelenlegi TV-re se töltök le másfél gigás avi-t, mkv-t, hagyományos DVD-t, mert kinagyítom teljes képernyőre, azt mosott lenne a kép, képtelen vagyok élvezni a látványt.
Nem vagyok "tűéles kép mániás", hiszen BD50-eket se töltök le, de az egyértelműen mosott kép kikészít. :/
Mindenkinek van valami hxlye mániája, én a rossz képminőségtől szinte fizikai fájdalmat érzek. :/
Moziban meg pl azért nem érzem magam jól, mert halk a hangerő (akciófilmek esetében). Nekem az halk. Szeretem ha "dörögnek" körülöttem a fegyverek, és a mozi ezt az élményt nem adja meg. :/Az 1920, ill. a 720 között ekkora nézési távolságból nem látok különösebb különbséget, így ezek megfelelnek.
Néztem már természetesen 4K-n is filmeket (másoknál), többször is, nem igazán ad számomra plusz élményt; illetve amennyire ismerem a nézési távolságokat, meg a képátlókhoz tartozó felbontásokat összehasonlító táblázatokat, tulajdonképpen mindegy nekem, h 1920, vagy 4K.A "felskálázza a TV" meg régebben nem volt egyértelműen ajánlott, akkoriban még úgy volt, h inkább ne a TV skálázza fel, de ezek szerint ez már nem probléma, ezt mondjuk nem tudtam. Köszi az infót.
A HDR-től azért tartózkodnék, mert ha letöltök valamit HDR-ben, akkor utána csak HDR-es TV-n lehet megnézni, vagy le kell tölteni nem HDR-es verzióban is a többi TV-hez (nyaralóba, haverokhoz, szülökhöz látogatva gyakran viszünk külső diszken filmeket), plusz a 15méteres HDMI kábelt is le kellene cserélni egy újabb, nagyobb adatáteresztő kapacitású típusra, és ekkora méretben még egyelőre nincs olcsó verzió belőle az apróról.
Köszönöm a segítséget, visszagörgetek akkor, biztosan lesz itt 65-70"-os TV-t aki keresett a közelmúltban, megnézem miket ajánlottatok.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Max 32 inches TV kellene nekem, mi a BB ebben a kategóriában?Néztem a Sony-tol ezt a TV-t: [link]
Erről Nina vélemény ? Ez azért ennyi mert ebben a kategóriában ez adja a legszebb színt+legjobb feketét (ha jól látom edge led IPS van benne) vagy ez egy total átlag TV és semmivel se tud többet mint egy 100.000 Ft-os csak extra ár van rajta a Sony logo miatt ?Köszönöm a segítséget !
-
pecccccccca
őstag
válasz Thunderzolee #62644 üzenetére
Nem kell 4k-ban letöltened. Maradhatsz fullHD-s tartalmaknál és mivel a tévé felskálázza 4k-ra ezért minimum olyan minőséget kapsz vagy jobbat mint egy fullHD felbontású tévén.
Igen átálltak, mert ekkora kijelző méreteknél a fullHD felbontás már nagyon kis PPI értéket produkál és csúnya lenne a kép.
Sajnos nem tudod kikerülni a 4k-ra váltást, de értelme sincs nem 4k tévére költeni 2021-ben.Humorban nincs helye tréfának!
-
Kaba
veterán
A 4K sem drágább,mint egy használt HD,
Ugyanazt a HD minőséget fogja lejátszani,
a smart funkciót kikapcsolhatod,
nem kötelező 4K-t nézni,de így legalább megvan a lehetőséged. -
rainman72
Topikgazda
Jol sejted igen
A 720p-1080p filmek jol mutatnak
70" 4K-n is.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
veterán
válasz Saccco #62642 üzenetére
Hát nem nézek TV-t, csak filmeket, sorozatokat - letöltve.
A jelenlegi TV egy 50"-os 720p-s Samu plazma. Igen, régi, szinte csoda, h még működik, (8ezer óránál jár a szervizmenüje szerint).De már szeretnék egy nagyobbat, ezt meg átraknánk a hálóba, azt legalább ott is lenne TV ezentúl, (egy kisebb hangcuccal).
Van egy csendes letöltőkonfigom a TV alatt, több tera merevlemezzel, amolyan média lejátszó.
720-as, ill. 1920-as felbontással töltök le, vagy BD25-öt.Nem nagyon akarok 4K-ra váltani, se a HDR nem vonz igazán, így is gyorsan telik a hely a merevlemezeken (nem nagyon törlöm le amit leszedtem, többször is megnézünk egy-egy filmet, vagy a jobb jeleneteket), hátha még 4K-s cuccokra kellene átváltanom, nem akarok folyton HDD-re költeni.
Ezért maradnék a max FullHD felbontásnál.Köszönöm a választ, feltűnt már egy ideje, h a 70" körüli TV-k mind 4K, meg HDR, meg Smart feliratokkal büszkélkednek, akkor jól sejtettem, h átálltak a gyártók a 4K panelekre.
-
mr.tamasbiro
őstag
Ezek közül lenne a kiválasztott.
Melyiket válasszam?
HITACHI 43HK5300
HITACHI 43HAE4252 -
Saccco
nagyúr
válasz Thunderzolee #62640 üzenetére
De miért?
Kezelik a 1080-as felbontást. Pont 4 képpont jelenít meg egyet.
-
Kaba
veterán
válasz Thunderzolee #62640 üzenetére
Nem gyártanak,de ha lenne is lehet drágább lenne,mint a 4K.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Van még olyan TV, ami nem 4K-s, csak FullHD?
65-70" méretben.
Esetleg okosfunkciók nélküli?Vagy 1920-ast már nem gyártanak ekkora méretben?
A használtak között keresgéljek inkább?
-
rainman72
Topikgazda
válasz sztomi89 #62636 üzenetére
Itt van a model lista nézz bele. [link]
A QN már mini led sokkal több és kisebb leddel és local dimming zonával.
És nem mellékesen brutál fényerővel ami kell a jó hdr-hez.
Ilyen a QN90 és a QN95.
Ezekhez képest a Q80A nem vmi izmos főleg ha ADS panel van benne.[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
válasz sztomi89 #62636 üzenetére
Csak a tévétípushoz: A Q80A is idei modell, a tavalyi Q80T volt. Erről azonban tudni kell, hogy nem VA paneles, hanem ADS, ami lényegében IPS panel, annak minden előnyével és hátrányával.
A QN90A teljesen más képminőségű (sokkal magasabb szintű) kategória, azzal szerintem sokkal jobb élményt kapnál, de mélyebben kell a zsebbe nyúlni, ráadásul a méret is kisebb. (amúgy a 4. és 5. pontbeli igényekhez is ez illik jobban)42LM660S
-
sztomi89
tag
Sziasztok!
Az alábbi döntésben kérném a segítségeket:
Max 400k, részletre Vodafone-tól
TV, sorozat, később játékkonzol stb.
3.2 méterről nézném, eleinte 55"öt néztem, de egyre inkább hajlok a 65" felé.
változó, de inkább estefelé
Többnyire szemből
A dolgot nehezíti, hogy a Vodafone-tól vásárolnám részletre havi előfizetés mellé. A két TV ami a keretbe beleférne (Vodafone kínálata alapján):
Samsung QE65Q80A
Samsung QE55QN90A
Amennyire értelmeztem a 65" tavalyi modell, az 55" pedig idei és kb eddig jutottam.. -
Vadmeggy
aktív tag
Sziasztok!
49-55os meretben 350ig van legjobb vetel most? Sorozatnezesre, kesobb jatekra szeretnem hasznalni.
SONY BRAVIA KE-55XH90 -t neztem 280ert.
Kepminosegben van versenykepes TV ezen az aron? Szoftver nem igazan erdekel, mert legrosszabb esetben rakotok egy chromecastot, vagy nvidia shieldet.Ha szélesebb lenne, lehetne gyúrópad. Rajta tricepszezne egész Európa.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz mr.tamasbiro #62632 üzenetére
Hisense sajat oprendszert használ Vidaa néven.
-
mr.tamasbiro
őstag
Hitachi vagy Hisense a jobb választás?
Bluetooth feltétel valamint,hogy Smart legyen. Méretben 40-től felfelé max 43.
Melyiknek van hosszabb gyártói garanciája?
Android van hitachiban azt tudom de hisense passz. -
Saccco
nagyúr
válasz tomisanzero #62628 üzenetére
Mi az értékhatár?
Szerintem Black Friday-ben a 65C728 ára le fog menni 279-ig.[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz tomisanzero #62625 üzenetére
C728 vagy C725. C715 gyenge hardveresen, foleg a gpu rész.
-
tomisanzero
tag
válasz Balion #62598 üzenetére
Köszi köszi. Megnéztem ma az 55c728at, illetve ugyan ennyiért van 65c715 is. Egyből dilemma, a nagyobb méret rabul ejtett, de ugye ott nincs hdmi 2.1. PS5 miatt jobb lenne nekem gondolom a 728, vagy mennyire érezném a hiányát, ha a nagyobbat választom? Mennyivel rosszabb a 715?
-
kb7700
csendes tag
Sziasztok!
Samsung 65” The Frame 2021 esetleg valaki tud véleményt mondani? Előny lenne a connectbox…hátrány esetleg? Edge led?
koszi! -
ZedTheOne
csendes tag
Sziasztok!
Nézegetem a mediamarkt akciókat és megláttam a hisense 50A7GQ Qled tv-t egész baráti áron (kb egy 20assal olcsóbb mint az au9002 - es crystal samu) mik a vélemények a hisense-ről? Van rajta HBOgo? Megéri megvenni a Qled miatt?
Köszi szépen! -
Thom7
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete bújom a topikot és a kezdeti elkepzelt árról és méretről szépen el is távolodtam felfelé
Most olyan 400k körülre lőttem be, de ha valami nagyon megérné a felárat, akár bővÍthető.
TV-zés és mellette PC-lenne rákötve, filmek > játék miatt(pc miatt oledes beégéstől félve azt hagynám)
3-3.5méterről nézném, eleinte 55"öt néztem, de egyre inkább hajlok a 65" felé.
változó, de talán inkább estefelé
Többnyire szemből
Kutakodás után erre a 3ra gondoltam:
Hisense u8qf , TCL c728 , Samu q70a (perpill mind3 350k) picit a samu felé hajlokNéztem a qe55qn95a-t ez most 450k(alig valamivel a 400as határ felett)de kissebb, vagy a qe65qn90a de ez már 550k :S
A fenti 3hoz képest ez a felár megérheti a neoQled javára?
Hosszú távra szeretnék TV-t a mostanit is már 8 éve gyűröm, ezért kb bármi durva váltás lesz -
törölt tag
válasz LurkerSheik #62617 üzenetére
Annyira ez nem gagyi kábel, de nem is minőségi.
Lehet magával a kábellel lehet gond? Esetleg próbáld ki a kábelt, hogy másnál működik -e (például a számítógépet/laptopot összedugni a tévével).Ha a kábellel van gond, akkor Inakustik, Audioquest, Oehlbach HDMI kábelek között nézelődnék. Ezek minőségiek.
-
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam jobb topicot, itt tuti sokan értetek hozzá.Adott egy Samu RU8002 és Xbox one X.
Kellett egy hosszabb Hdmi kábel ezért vettem egy hdmi 2.1-et 3 métereset elég olcsón a PCX-nél.
összedugom, felismeri a tv de nincs kép hanem magyaráz, hogy ellenőrizzem az összeköttetést.Szóval ilyen gagyi lenne a kábel h nem megy át a kèp?
Az xbox one x kábelével simán megy.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
rainman72
Topikgazda
válasz #13173504 #62614 üzenetére
Bocs rossz a cimzett
static00-nak:
Nem is nagyon találsz már sok 32"-os modelt.
A Philipsnek van androidos és ambilightos modele is idén ha egy kicsit fullosabb tvt akarsz.Illetve a droidra le lehet tölteni sok mindent,pl HBO GO esetleg ha később kell,vagy lejátszokat hogy ne legyen akadás,pl Kodi,VLC.
32PFS6906 [link]
De ha nem Philips akkor maradhatsz Lg vonalon is.
32LM6370-80 fekete/fehér model. [link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz static00 #62613 üzenetére
Igen, fejlődtek, de vannak amik régen a felsőkategóriába tartoztak, azok ma is megállják a helyüket véleményem szerint.
A kalibrálást műszerrel szokták, de az csak komolyabb, drágább készülékek esetén ajánlott.
Sajnos nem tudom melyik képmód lehet a jó így, de általában a "Mozi" vagy a "Normál" képmód szokott jó lenni, kis finomhangolással persze. Tehát minden menjen vissza a gyári beállításokra, és a "Mozi" vagy a "Normál" képmód legyen, a színhőmérséklet pedig "Meleg" legyen. Képjavítók, zajszűrés, mozgásjavító kikapcsolva. Egyelőre ennyi.Ezt az LG-t szerintem olyan 30 környékén fogod tudni eladni, max 35.
Végignéztem a jelenlegi 32"-es modelleket, és az a Philips jó választás lehet ár-érték arányban, ha a csere mellett döntesz.
-
static00
csendes tag
válasz #13173504 #62612 üzenetére
nekem a jó tévé az nem ilyen
megnéztem most, 2013-as gyártású, szerintem azóta fejlődtek a dolgok.
a kalibrálást hogyan kell csinálni?
van 4 kép preset rajta, elég haloványak, pedig azoknak jónak kéne lenni, nem?
próbálom mauálban állítani, de nem értek hozzá, nem lesz jobbés az usb-n a 720p filmek is is akadoznak rajta néha, azt mondjuk egy másik pendrive-val megpróbálhatom, de a pendrive 3.0ás, a tv szerintem 2.0-ás, gondolom ott is vannak ilyen számok vagy milyen fájlsystemet adok a pendrivenak, az számíthat?
na látom a mm-ban csinálnak kalibrálást, majd megkérdezem, mert ehhez nincsen affinitásom, ahogy ránéztem pár cikkre
szóval adok az lg-nek egy esélyt, egyelőre köszi
ma tanulós napom lesz, úgy érzem
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz static00 #62611 üzenetére
Azt az LG-t semmiképpen se add el, az egy nagyon jó tévé!
Nem vagyok biztos benne, hogy azzal a Philips-el jobb képet fogsz kapni!
Az az LG nem belépő kategóriás tévé, elvileg felsőkategóriás volt a maga idejében, nem hiába tud 3D-t.
Tehát ha a tévé működik, nincs vele gond, akkor érdemes megtartani. Esetleg újrakalibrálni a képet, átnézni a képbeállításokat, valószínűleg rosszul van beállítva.Vegyél hozzá inkább egy médialejátszót és olcsóbban kijösz. Olyan médialejátszót, aminek van usb bemenete.
-
static00
csendes tag
sziasztok!
100.000 ft körül keresek 32 colos FULLHD tévét, nagyobb nem fér.
nem kell hogy okos legyen, bár előny lehet. mikrofon ne legyen rajta (paranoia)klasszikus 2000-es évekveli tévézésre használnám és penrdiverol filmeket néznék hd-ben.
játék minimális.most egy [link] ilyen lg van, de már akadnak a pendriveos filmet rajta, főleg az mkv-k és elég gyenge a képe, ezt akarom cserélni.
ezt vajon ha be kéne árazni, el lehetne adni 40-ért?világos nappaliba lenne, napközben és este vegyesen működne, hdmi is a must, usb is 1-2 db jó lenne.
az ajánlóban ezt láttam meg:
Philips 32PFS6805/12
[link]Köszi
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz bghistvan #62607 üzenetére
Én [ezt] az ADS paneles tvt jobban meggondolnám.
Van amiben jó,pl konzolokhoz vagy fényerő hdr-hez de alacsony a kontraszt még LD-vel is,a fekete szint se dicsérik,blooming is van.
Lehet egy Q70A jobban megérné,nézd össze őket [link][ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
válasz bghistvan #62607 üzenetére
Unalomig ismételt típusok, Sony XH90, illetve Hisense U8QF-240k az Auchan weboldalán, a 40k maradékból meg tudsz venni egy androidos boxot, hogy legyen hbo Go.
Ha a többi modelt kizártad ilyen-olyan okok miatt, ennél jobb tv-ket nem tudsz venni ebben az árban.
#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
bghistvan
senior tag
Sziasztok!
Mivel most beesett a Samsung QE55Q80A tv ára (280e) amit nézegetek,ilyen árban tudtok ajánlani ugyanilyen vagy közel hasonló paraméterekkel rendelkező LED/qled tv-t ami valóban hozza specifikációban ilyen árban ezt a szintet?
Mindenképpen 120hz az irány, direct led, (esetleg fald).
Pana kiesik, nyilván az ár miatt is,illetve az hbo go hiánya miatt is.
Tcl-től az alacsony fényerő miatt tartok.
Ha 65" méretben is lenne valami,arra is nyitott lennék.Köszi előre is!
-
rainman72
Topikgazda
válasz Erick68 #62605 üzenetére
A Sony egy szimla IPS paneles 50/60hz tv semmi extra.
Ha Sonyt akarsz akkora a tavalyi XH90 inikább.Az ideiek közül meg min.az X85J lenne ajánlott.Persze ettől függetlenül megveheted.
A Samsung meg már qled szoval nem egy liga az X80J-vel.
Már a Q70A is jobb választásnak tünik mint az ips Sony.
A Q80A meg egy FALD ledes idei model.
Ami nem biztos hogy VA panelt kapott mint tavaly hanem az ips hasonlo ADS-t.
Itt a két kinézett tvd [link]
És itt a Q70A [link]
A VA panel szerintem jobb választás,de ön dönt[ Szerkesztve ]
-
Erick68
csendes tag
Hali,
Kinéztem két tv-t, szerintetek melyik a jobb választás?
Főleg filmek, Netflix, HBO lenne nézve rajta, nappal is és esti órákban is.
Tartósság, kép minőség, megbízhatóság, garancia intézése a fontosabb
SAMSUNG QE55Q80AATXXH QLED
SONY Bravia KD-55X80JAEP
Vagy ha van más ajánlatotok azt szívesen venném.
Most MM-ben akció van úgy néztem
Köszi -
vibra
tag
Tiszteletem!
Az alábbiakban felsorolt készülékek közül melyik az ajánlottabb készülék?
Nagyobb nem fér el!- Samsung UE43AU7102
- Samsung UE43TU7022
- Samsung UE43AU8002
- Philips 43PUS7805
- Philips 43PUS7506
- Philips 43PUS7906A rászánt össszeg 120-160 eFt.
Elsősorban napi tv műsor és film nézés.
Megközelítőleg 3 méterről néznénk,szemből,változó fény viszonyok mellett.
A követelmények közül 2 ami fontos lenne CI+ interfész (ahogy néztem ezt a felsoroltak mindegyike tudja),és a 23,97-24 fps filmek "röcögés" mentes megjelenítése.
Válaszokat előre is köszönöm! -
Kickass
őstag
58PUS8505-ről mi az általános vélemény, ha gaminget kivesszük a képletből viszont sportok miatt a mozgásmegjelenítés továbbra is fontos. Nem tudom mennyire hiányozna a 100hz a mostani koros F6100-ból.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest