- Melyik tápegységet vegyem?
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elar
senior tag
Sziasztok
A hálóban lecserélném a 50PUS8506/12 Tv-m, mert nem jön be. Egyszerűen nem tudom normálisan beállítani és nem jön be a színe.
Viszont a feleségem odavan az Ambilight ért.
Vennék egy OLED-et-. Mivel 2 és fél méterre van kb a TV az 50 colnál nem feltétlenül mennék feljebb.
400e Ft-ig szabad OLEDben gondolkodni?
Látom eddig az összegig csak Philips van...
A Philips 48OLED718/12 milyennek számít?Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
Annyira belejöttem a Tv vásárlába, hogy lecserélném a hálóban is.
Szerintetek a méret 2,2m-re 50 vagy 55 legyen?
TCL-t néztem ki.
Ott még agyalok a 725-728 között.Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
Így 3-4 hét TV keresés után lehet hogy feladom a dolgot
A 65-ös Q6FAM-ot cserélném 75-re.
Bakker, nem találok alternatívát emberi áron ennek a leváltására.
3 éve 400e -ért vettem ezt - most ennyiért gyengébbet kapok.
Kínomban már nézem a NeoQledeket és LG Oledeket "horror" áron, de olvasom a különböző véleményeket, specifikációkat. LG C sorozatnál nincs DTS. Beéghet(?) a képernyő.
Neoqled szintén nincs DTS. (Mondjuk amilyen béna vagyok lehet azt sem értem, hogy ez mit jelent Nem lesz hangja a DTS-es hangsávú filmnek? )Tegnap nézegettem a Q95T-t. Na ez egész jónak tűnik, de természetesen erről is elkezdtem olvasni a lehúzós véleményeket. (+DTS és Atmos hiány)
Szóval nem egyszerű ez a téma
Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
A fali konzolos topicban feltettem egy kérdést.
Ezt
Megnéznétek?[ Szerkesztve ]
-
Elar
senior tag
Ugyebár gyúrom a 85-ös témát még mindig.
Eldontottem magamban, h ok akkor legyen 680e ert a QE85Q60a
Azért bementem megnezni megegyszer a Médiába.
Egy 75-os volt betéve a sorba, mellette egy NeoQled85Hát a Neo mindent vitt értelemszerűen. Ami az én szememnek egyáltalán feltunik a "fényerő".
Tehát ennek voltak a legelesebbek a színei. Kb ennyit értek hozzá. Az eladó azt mondta h mindegyiknek maxon van a fényereje.De a problémám h a Q60 kb beleolvadt a tömegbe.
Ment ugyanaz a téma es a 10 tv kb egyforma volt kivéve a NQled es egy... Sony x92.Szóval most megint elbizonytalanodtam. Pedig frankón le akartam adni rendelést h holnap hazavigyem, de hát nem győzött meg 😳🤢
-
Elar
senior tag
válasz nemerei #64504 üzenetére
Nekem most jött a kattanás h 4 méterről felváltsak 65-ről 85-re...
Ezen agyalok 2-3 hete, döntésképtelem vagyok 🙂😁
De ha 75 elég lenne nekem akkor ezt venném:
QE75Q70 - 540e ft.
Szerintem te sem bánnád meg a nagyobbat!Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
Régebben írtam, hogy a mostani 65-ös Qledem cserélném 85-re.
Elégedett vagyok vele.
A QE85Q70-et néztem ki, ami 1m ft most. A Q60 680e, de inkább költök többet most rá, mert tudom, hogy sokat számít hogy Q60 v Q70.
A kérdésem, hogy ebben az árszegmensben van alternatívája a QE85Q70-nek?Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Akinek 85-ös Tv-je van, az milyen messziről nézi?
Én 4m-re tenném
(Igen ismerem az ajánlásokat, de a személyes tapasztalat érdekel)Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
Sziasztok
A Samsung QLED-eknél a Q70 és Q60 közötti árkülönbség "megéri" a pénzt?
A 75 colos méretben + 70e ftKülön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
válasz csemege86 #64001 üzenetére
Igen.
A Médiában a BB kamatmentes hitelt adott rá 22 hónapra - úgy vettem volna.
Csak ma jött meg az jövedelmigazolásom.
Emagon is jó lehetne, de ott ha jól látom be kell menni az üzletbe, meg hitelkártyát igényelni... Macerás
Úgyhogy lehet marad 3 éves qledem és várok egy új lehetőségetKülön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
Most ültem le, hogy megvegyem a 85-ös QLEDet a Média Martkban.
Hehe vége az akciónak - ismét 800e ft az ára.
Akkor nem veszem meg.Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
Sziasztok.
Pár napja már érintettem a témát, de talán most összeszedetteben tudok kérdezni
Jelenleg egy 3 éves Samsung QE65Q6FAM Qledem van, amivel elégedett vagyok.
3.8 méter a nézési távolság. Sorozatok, Netflix, Hbo, természetfilmek - játszani nem játszunk rajta.
De felmerült bennem, hogy nagyobb kell
Gondolkodom a 75-ös méretben, de nagyon izgat a 85.
Mivel bevált a Qled maradnék ezen a vonalon.
Most van a 75-ös QE75Q60A 400e Ft-ért
illetve a 85-ös QE85Q60A 680e Ft-ért.Kérdéseim. Mit tanácsoltok?
Foglalkozzak egyáltalán a Tv cserével vagy engedjem el?
Ha igen akkor melyikre menjek rá?
Érdemes 75-ért bolygatni a dolgokat?
Ér ennyit a 85-ös?Illetve ha 85-ös akkor maradjak Qlednél vagy érdemes nézni vmelyik LED-es LG (vagy Samu) tv-t?
Esetleg ezt?Azt meg ugye egy másik kérdés, hogy meg akarom támogatni egy Samu Q60T soundbarral a hangzást (+a 2 surroundot)
[ Szerkesztve ]
-
Elar
senior tag
Sziasztok
A 3 éves 65-ös Samu QLED Tv-m cserélném nagyobbra.
Nagyon vonz a 85-ös, de az ára (850e) egyelőre sokkoló - ott még várok vmi Black Fridayra
Vagy marad a 75-ös...
A mostanival teljesen meg vagyok elégedve, szóval maradnék továbbra is a QLED-nél.
Bár látom, hogy most már van Crystal uhd...
A kérdésem, hogy ha eddig elégedett voltam a Qleddel - érdemes megnéznem ezt a Crystal témát vagy annyira nincs egetrengető különbség?Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Milyen magasra érdemes tenni a tv-t?
4m messziről 65ös tvKülön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
Pár óra tépelődés után megvettem a
SAMSUNG QE 65 Q6F Tv-tBeballagtam a soroksári Mediába kissa által adott 1 perces focimeccsel és szerencsémre az 5 kiszemeltből 3 pont egymás mellett volt.
SAMSUNG QE 65 Q6F
LG 65 SK7900PLA
Sony Bravia KD-65XE8577
+3 másik példány volt egy rakáson.
A Samu egyértelműen a legerősebb fényerővel rendelkezett ahogy néztem az egyforma adást rajtuk. Az LG kifejezetten halványnak/élettelennek tűnt melletteSzóval itt a Samu nyert
Átballagtam az Euronicsba
LG 70UK6950PLA
LG 65SJ810VHát nem. Lehet hogy addigra meggyőzött a Samu (pedig az SJ810 volt a fő kiszemelt), de vhogy ezek sem adták azt amit gondoltam.
Kérdeztem a Samsungos srácot az MMban, hogy " Á biztos csak a beállítások miatt éles (és fényes) ennyire a Samu", de mutogatta LG beállítását h nem.
Szóval ezt elég gyorsan eldöntöttem, köszönöm a segítőknek a tanácsot.
Kéretik drukkolni, hogy ne bánjam megKülön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Beruháznék egy új TV-be.
Smart Tv-t szeretnék 55ös méret környékén.
Itt jön a kérdésem. Melyik verzió a felhasználóbarátibb? Vagy azt is kérdezném - ezeknek van később upgrade lehetőségük? Thát ha kijön egy új android, lehet rá frissíteni?
200e fölé nem feltétlenül mennék (pl. LG 55UJ634V) , de ha pl LG OLED55B7V annyira jó, hogy muszáj megvenni, akkor belevágok abba.De igazából az op rendzser felől közelíteném a kérdést. (Még nem volt Smart Tv-m ezért vagyok tanácstalan)
Köszönöm előre is az épitő tanácsokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- iPhone topik
- EAFC 25
- Melyik tápegységet vegyem?
- Horgász topik
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest