Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
-
royal63
tag
Elnézést , de nem tudom hová írjak , van valakinek új T.-s androidos tv box ?
Ha van vélményt kérhetek róla ? -
rainman72
Topikgazda
válasz Integrator #63495 üzenetére
Persze 1szerű a képlet.
A Q90 az csak led a QN90 meg egy új háttér vill.-t kapott mini led néven.
Olvass utána mi ez.
Ezek a tvk hiv.100/120hz képfrissitést tudnak,nem mindenhol irják ki teljesen ezek szerint.Illettve van VRR annak is utána tudsz olvasni.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Saccco
nagyúr
válasz Ferenczi Áko #63493 üzenetére
Ők ezt mondják:
Marvel's The Avengers.
Mad Max: Fury Road.
Star Wars: The Rise of Skywalker.
Blade Runner 2049.
Hobbs & Shaw.
The Fifth Element.
John Wick: Chapter 2.
Pacific Rim: Uprising.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
Sajnos meghalt a jelenlegi TV-m (Samsung GQ55Q8FNG) oneconnect box-a oly módon, hogy a HDMI-k közül csak egy HDMI-n hajlandó megenni a 4K bemenetet. Már egy ideje azon agyaltam, hogy kellene egy új TV, ami nagyobb, ill. kihasználnám az XBOX Series X 120Hz-es 4K tulajdonságát, így jutottam el az alábbi TV-hez: Samsung Neo QLED 65". Azonban több kérdésem is felmerült, ebben kérném a segítséget:
Leírásában az szerepel, hogy csak 100Hz-es képfrissítéssel rendelkezik, azonban rengeteg helyen azt írják series x mellé tökéletes a 4K 120hz miatt. Valami felett elsiklottam?
Ugyan ennek a TV-nek két verzóját találtam meg a piacon, de van majdnem 100.000 Ft különbség köztük, és nem igazán értem miért. Valaki fel tudna világosítani? QE65Q95 VS. QE65QN95...Előre is köszi,
Dani -
dj79
senior tag
válasz Ferenczi Áko #63493 üzenetére
Áll-leejtéshez csak a kormányinfó a tuti
talán az Avatar.[ Szerkesztve ]
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Nem szeretnék tv-t vásárolni mert már van Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok ajánlani olyan látványos filmet, amitől keresni fogom az államat? Hisense 65U8QF tv-m van, szeretném megnézni, hogy mit tud Dolby vision, hdr10 támogatás van..
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
youzsee
csendes tag
válasz rainman72 #63486 üzenetére
Köszi a segítséget és a tippeket! HBO GO-n egyelőre még csak "kölcsönbe" van egy fiókom, de elképzelhető, ha végre sikerül tv-t venni, előfizetek arra is, mert van egy csomó olyan film, ami Netflixen nincs fenn. Szóval azért nem mondanám, hogy ez a legszűkebb keresztmetszet, attól nem fogok álmatlanul forgolódni, ha be kell érnem Netflix + torrenttel.
-
addikt
válasz rainman72 #63486 üzenetére
Hálószobai TV -t néztem ebben a kategóriában. Nekem a 43C725 jött be a legjobban. Egy-két kereskedőt végigjártam. Persze nem azt mondom, hogy biztosan mindenkinek az jön be, de én adnék egy +1 -et TCL -hez.
Érdemes megnézni azt is, ha valaki személyesen nézelődik egy üzletben.
Philips is frankó lenne, de engem például kiráz a hideg a Saphi -tól...ami lehet másnak pont hogy előny. 7805 -öt használtam, de nem olyan régen passzoltam le, mert sötét falnál annyira nem tetszett Ambilight. Illetve jelenleg vannak problémák Xbox legújabb generációjára kötve. Pontosabban az, hogy nem kapcsol át DV -re. Ezt nem tudom mikor oldják meg, de nem ő az egyedüli Philips TV, akinél nem megy.
Ezt csak úgy mellékesen jegyzem meg, ha valakinek ezek a paraméterek is fontosak. Így rátalál az infóra, ha használja a keresőt.
Bár a fenti esetben amúgy is mindegy, ha neki fontos a HBO GO. Samunál meg ugye DV nincs, ahogy azt írtad is...
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
addikt
válasz DanielLong #63489 üzenetére
Meg kell nézni, mert azt is simán el tudom képzelni, hogy Magyarországon is több típust forgalmaznak. Plusz ugye egyes kereskedők más országból is hozhatnak át készüléket.
Vagyis...nem tudom pontosan, hogy TV -nél így van -e, de más elektronikai cikkeknél előfordul.
Nem tudom pontosan mik ezek a problémák. Milyen körülmények között jön elő és mi ez pontosan? Az is jó, ha linkelsz valamit. Mert akkor letesztelem.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz DanielLong #63483 üzenetére
Olvasgattam én is a különböző fórumokat, oldalakat...de eléggé ellentmondásos infókat kezelnek tényként. Plusz hivatkoznak a Version no. -ra meg egyéb számra is, de ez sem igaz. Főleg, hogy a "Hungary" verziónál ez a rész nem betűvel kezdődik.
Egyébként nálam van itthon C1 és QN90A is. Utóbbinál számomra elég jónak tűnik a fekete, ha a piacon lévő nem OLED TV -ket nézem.
Nyilván nem olyan, mint egy OLED, de már kisebb "szobai fény" mellett is sokkal kevésbé látszik világítottnak a fekete. Főleg, ha a fényerőt is lejjebb veszed...mert abban elég durva...konkrétan kiégeti az agyad.
Rendes fénynél (nem orbitálisan erősnél) már szinte! meg sem lehet mondani, hogy mi a különbség a két TV között.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz youzsee #63485 üzenetére
Ha kell az HBO GO akkor a Hisensek kiesnek.
Mivel nincsenek nagy igények igy a listában szereplő Samu is jó lehet.
A full hd Sony-t én már elengedném főleg ha 4K-s Nf csomagod van!?
Ha igen akkor ajánlottabb lenne egy Dolby Vision képes tv inkább mondjuk pl Philips,a Samu nem az.
Philips 43 vagy 50PUS7506.
A 43" alzás ára korrekt [link]
Viszont itt se lesz HBO GO sajna.
Szóba jöhet még mondjuk a TCL 43C725 is.[ Szerkesztve ]
-
youzsee
csendes tag
Sziasztok Forumozók!
Minél többet olvasok a témában, annál több kérdés merül fel bennem, így jobbnak láttam, ha segítséget kérek tőletek.
Tényállás: szükségem van egy legfeljebb 50" (inkább 43") kijelzőjű készülékre. Netflix, Youtube, HDD-ről mennének filmek róla, kizárólag este, szemből. Igazából nem én vagyok a legszofisztikáltabb felhasználó és nem döglöm minden este a kanapé előtt, szóval 150 ezer környékénél nem költenék szívesen többet erre a hobbira. Amúgy nem is olyan régen, még egyetemistaként évekig laptopon néztem mindent, szóval ahhoz képest bármely készülék hatalmas minőségi ugrás lesz.
Viszont 150 környékén már választék is van - mennyivel egyszerűbb lenne, ha a kínálat legaljából kellene választani - így a hozzám hasonló konzervatív felhasználó csak összezavarodik. Kell nekem a budget micro dimming és qled (uled) vagy elég egy sima UHD LCD LED?
Én az alábbi készülékeket néztem (sorrendben):
1. Hisense 50U7QF
2. Hisense 43A7GQ
3. Samsung UE43TU7022KXXH
4. Sony KDL43WF665BAEPUtóbbi talán kilóg a sorból (csak full HD, ráadásul semmi extra technológia nincs benne, de élőben szép képe volt).
A tiszteletteljes kérésem/kérdésem az lenne, hogy kell egy hozzám hasonló felhasználónak az ebbe az árkategóriába csak a hisense által kínált sok okosság (micro dimming, dolby hdr, full array led, stb.) vagy inkább nézzek kicsit butább, de márkásabb (megbízhatóbb?) készüléket? Természetesen, ha a leírás alapján valaki tudna a felsoroltakon kívül ajánlani készüléket, azt előre is köszönöm szépen!
Előre is köszönöm a segítséget!
1. Tévére szánt összeg, forintban? 150 e környéke.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Youtube, Netflix, HBO GO, saját tárhelyről 1080p és 4k filmek.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? kb 2 m
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Este, félhomályban.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szemből ketten.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Youtube, Netflix, HBO GO
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Ha van jack, az jó, de nem feltétlen kell.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Nincs ilyen.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Nincs semmi extra.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Új. -
DanielLong
senior tag
válasz DanielLong #63455 üzenetére
Ki kell javítanom magam, a Samu QN90A sorozat Európában úgy tűnik, hogy VA és ADS panellel is elérhető. Sajnos nem lehet semmi többet tudni és igazán hivatalos információ sincsen. Néztem német teszteket, ott is csak annyit írnak, hogy inkább IPS-szerű a viselkedése a panelnek, de a kontraszt nagyon jó és a betekintési szög változik: Game Mode-ban sokkal rosszabb, mint egyébként, így ők arra jutnak, hogy az Ultra Wide Angle réteg és az elektronika már rettentő sokat tud javítani.
QN90A német teszt, kontraszt egyezik a QN85A-val
De a kontraszt VA paneles TV-ken sem jobb náluk:
Samsung GQ55Q80R
Samsung The Frame GQ55LS03AHifi-de teszt szintén csak feltételezi, hogy IPS a panel.
Egyébként fórum, ami alapján biztos, hogy két típus van.Elég idegesítő ez a tény, főleg, hogy egyelőre nem találok sehol sem összevethető tesztet a valós kontrasztról. Ha szerencsém van, a héten megjön a TV-m és akkor be tudok számolni, ha valakit érdekel.
-
-
a2319
csendes tag
Sziasztok, 75-ös méretben is játszik a panel lottó (Ads vagy Va) a qn90a- nál? Köszi szépen.
-
qlman88
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket kérem tv kiválasztásában.
1. keret: 150-200 e Ft, tudom, nem nagy összeg, de ennyit szánunk rá.
2. Filmnézésésre használnánk
3. A távolság most abból a szempontból lényegtelen, hogy hely hiány miatt 50-es vagy 55 képernyő lehet
4. többnyire világosban nézzük, de este is megy azért a tv
5. szemből és oldalról is nézzük a tv-t, sarok kanapéról 3-4 nézzük egyszerre
6. HBO, Netflix, Apple home
7. HMDI nem baj ha van több
8. a talp elhelyezkedése lényegtelen
9. LG vagy Samsung,
LG-nél ezen gondolkodom LG 50NANO793NE, de ez is szóba jöhet LG 55NANO793NE, az egyik VA a másik IPS panel, nem tudom melyik jobb filmezéshez.
bár a Samsungtól félek, nekem, illetve 2 ismerősömnél, akinél tudom, h ilyenük volt, tönkre ment a panel, pár éven belül, nem tudom, hogy az újabbak már jobbak, a Samsung tv-m most kb. 7 éves
10. serviiot használok
11. kizárólag új tv jöhet szóbaElőre is köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
Kuruc2
senior tag
Üdv!
Ezek közt mi a különbség?
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
Saccco
nagyúr
válasz francz'70 #63465 üzenetére
Szerintem ezek alatt a tökmindegy van.
Anyunak vettünk egy 5 év garis Hitachi-t, nézni lehet aztán annyi.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
francz'70
senior tag
válasz Saccco #63464 üzenetére
Köszi.
Esetleg a Hisense A5100/5600-as széria is még elfogadható?
Mivel csak tv-adás menne rajta, először a 40A5100 ast néztem ki, nem tűnik rossznak, vagy mégis?
Amúgy a STRONG srt40fb4300 (tudom, hogy no name, csak érdeklődöm, mivel nem ismerem) erre a célra megfelelő lehet, vagy kuka -
-
-
francz'70
senior tag
Sziasztok!
Egy idős rokonomnak keresek tv-t 40"-43" inch -ig, nem kell okos jó a buta is, a lényeg, hogy elfogadható képminősége legyen "normális" gyártótól (samsung, lg, philips, hisense, stb. ...no name kilőve)
Keret kb. 100 000.-ft. A segítséget előre is köszönöm! -
meliska73
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok, két modell van célkeresztben az egyik ez [link] a másik pedig ez [link] , melyiket ajánlanátok ? PS5-höz, illetve átlagos streaming tartalom fogyasztáshoz az egyikben van dolby vision a másikban HDR10+, igazából nem nagyon értek hozzá sajnos. A véleményetekre vagyok kíváncsi.
Köszi előre is! -
hulkobb
tag
Sziasztok! Erről mi a véleményetek?
50NANO88P
Konzolhoz venném és itt a 50-es is tudja a HDMI 2.1-et és a 120Hz-t elméletileg a többi gyártóval ellentétben. Megtudtok ebben erősíteni? Jobb lehet ez a TV valamiben mint a tavalyi Nano 86? Ha jól tudom ott az volt a legnagyobb baj, hogy botrányos volt a fekete szín,de ha jól tudom ennél az 50-es VA panelt kapott, ott jobbak a feketék igaz? köszi a választ
-
DanielLong
senior tag
válasz manager2220 #63446 üzenetére
Ha tényleg QN90A-ról van szó, akkor az tudtommal mindenhol VA panel, csak a QN85 ADS. QN90 és 95 szinte full azonos, csak a one connect box meg a hangszórók száma más.
-
rainman72
Topikgazda
1-2 Philips tv kuponnal -10% eMag
55Oled705 316e
55PUS9206 306e(120hz,2.1hdmi,VRR,)
55PUS7506 153e
75PUS8505 342e[ Szerkesztve ]
-
corvin1984
tag
Most irt az Aqua, a beszallitonal elfogyott az OLED65C11LB, elmeletileg OLED65C12LA van meg. Mit tanacsoltok, erdemes varnom inkabb a 11LB-re vagy nyugodtan vegyem emg a c12LA-t? Elmeletben tudom, hogy csak a hatlap szine mas...
-
ZoZó001
csendes tag
Sziasztok! Lecserélnénk a tv-nket,jelenleg egy Lg 55lf652v-t használunk,olvasgatva a fórumot meg pár youtube videót megnézve el kezdett vonzani az Ambilight Az oledtől egyenlőre tartok,maradnék a led vonalon,de akkor már méretben ugranék nagyobbra.
Ausztriában élünk,nem tudom vannak-e típus szám különbségek...igaziból az érdekelne,hogy az Ambilight-os Androidos készülékek közül milyen típusszámtól felfelé érdemes keresgélnem! A kérdéssort természetesen kitöltöttem!1. Tévére szánt összeg, forintban?
400-500e
Filmnézés,tévézés (játék nincs,nem is lesz)
3,5-4m, 70"-75"
Nappal világos (ekkor inkább a gyerek nézné a dolgait) este sötét (mi inkább ilyenkor néznénk filmeket)
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix
-
Mindegy
Philips - android
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Ambilight
Új tv-t szeretnék.Köszi a válaszokat!
-
Haas01
tag
Ismét rendelhető a TCL 65C728 akciósan:
https://euronics.hu/termekek/tcl-65c728-65-qled-4k-android-smart-tv/p/252592 -
manager2220
tag
Sziasztok!
MM Black Friday-en lerendeltem egy 55QN90A-t. Most olvastam, hogy jó eséllyel ADS paneles nem pedig VA.
Ez mennyire lesz látható, nem sok videót találtam a témában Samsung TV-kről.
Főleg gyengén világított szobában lenne használva filmezésre.
Az 55QN95 az biztos VA paneles itthon?
Mi más alternatíva lehet még ha VA paneleset akarok?Köszi előre is.
-
Meloar
csendes tag
Sziasztok, TV vásárlás előtt állok és ebben szeretném a segítségeteket kérni.
150.000 Ft (+10.000-15.000 belefér ha azon múlik)
Film és játék (PS5)
Körülbelül 2,4 m lenne a távolság és 55"-ost szeretnék
Átlagosan világos, de leginkább este használnám
Szemből és egyedül nézem
Netflix, YouTube, Twitch
A falra szeretném majd felszerelni
Nincs ilyen, több éve nem volt TV-m
Csak új, garanciávalElőre is köszönöm a segítségeteket.
-
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
válasz Derron #63436 üzenetére
Annyit látsz 2,7 és 1,6 méteren is, hogy a 4K pengébb. De a 1080p és a 720p is jól mutat. Az SD adásról meg úgyis tudod, hogy olyan amilyen. Ennek ellenére is teljesen vállalható.
1,6 méterről 1080p Netflix adást néztünk és nem tűnt rossznak.
4K-ban például egy animációs filmen jobban látszik, hogy az, mint egy sima természetes tartalommal bíró film esetén. Harsányabbak az élek, érthető okokból.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
nemigazmar2
csendes tag
Sziasztok, új tv-t keresek, az elkövetkező 2-3 hétben venném meg.
Segítségeteket előre is köszönöm szépen!
400-600k
Filmnézés
4m, 70"-75"
Inkább világos
Szemből, többen
Netflix, HBO GO
Jack
Mindegy
Philips - ambilight miatt, de nyitott vagyok másra is.
-
Új tv-t szeretnék. -
Kiskutya
veterán
-
tigipuf
senior tag
válasz Darth_Revan #63420 üzenetére
Mióta szebbek a színek egy VA paneles tv-n,mint egy IPS-en?Erről még nem hallottam,,,,
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
oxox
addikt
www.electrovision.hu -ról van valakinek valami tapasztalata?
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
Saccco
nagyúr
Ma direkt kimértem a nézési távolságot.
Általában 270cm-ről nézzük a 65"-t. De néha 160cm-ről.270-re biztosan nem nagy. 160-on meg eléggé immerzív (jelentsen ez akármit is ).
Külön vicces, hogy a közeli felvételeken az emberek gyakorlatilag 1:1 méretarányúak.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Fistman
csendes tag
Hát köszi skacok de szerintem ezt a tv témát inkább hagyom; hirtelen jött az ötlet, túl későn kezdtem gondolkodni, nincs rendes készlet, nem is értek semennyit a lapostévékhez, úgy érzem most akármelyiket választom így vagy úgy rossz döntés lenne. Majd jövőre, addigra okosabb leszek és jobban felkészülök, lesznek még tévék meg black friday
Szülők most kapnak helyette egy porszívót, pont most ment tönkre nekik -
Fistman
csendes tag
válasz arabus #63421 üzenetére
Nem rossz, de pont hogy ezt a vudutechnikát kerülném;
a szüleimnek lenne, ők pedig nem kifejezetten ügyesek a digitális készülékek kezelésében, hamar belezavarodnának ebbe a hangvezérelt, telefonról irányítható túlkomplikált smart kezelőfelületbe
Amúgy direkt néztem max 43"-ig mert az 50 már kicsit indokolatlanul, ha nem kényelmetlenül nagy, de ha más opció nincs akkor lehet 50", lényeg hogy könnyen kezelhető, megbízható és tartós legyen -
arabus
addikt
válasz Fistman #63416 üzenetére
Még ez,nem 43,de nem éri meg azt venni. [link]
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
TCL 43C725 TV-t tudja valaki hogy hol lehet még online rendelni 150k-ert ? Euronics -bol vettem volna de ott már levették az oldalról és csak bolti átvétel van...
Már 1 hete nézegettem a TV-ket és ezt tűnt legjobbnak ennyi pénzért, főleg mivel VA paneles így szebbek a színek mint IPS-es TV-k esetében...
Ezután néztem volna az LG 43NANO753PR TV-t de sajnos kiderült hogy már Magyarországon is nem VA panellel szerelt modellek vannak, hanem IPSVagy tudna mondani valaki egy ugyanolyan jó VA paneles TV-t 150k-ert mint a fenti TCL?
Köszönöm !
[ Szerkesztve ]
-
Fistman
csendes tag
válasz Fistman #63222 üzenetére
Szerintetek maradt még Media Marktban bármilyen black friday akciós tv 40-43" között ami tényleg jó ajánlat? Már fáj a fejem a keresgéléstől, fogalmam sincs melyiket kéne vennem, de lehet már nem is fogok mert közben elkapkodják az összes normális készüléket...
Remélem lesznek még jó ajánlatok karácsonyi vásáron -
nrb263
tag
Sziasztok!
1. Tévére szánt összeg, forintban? - 300.000Ft MAX
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) - sorrend: TV, film, játék, sport
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? - kb. 2m, 55” minimum, amit fut a keret
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? - is-is, jelenleg egy LG 50UH635V van annak egészen jó a feketéje, erre allergiás vagyok ha világítanak a sötét részek :/
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? - szemből és alulról falon lesz majd
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) - HBO, Netflix
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) - HDMI 2.1
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? - mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) - LG, Samsung, Sony
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) - minél többminden játék miatt, alacsony input lag, magas képfrissítés, dolby, HDR ilyenek.. (Xbox SX)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? - új[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
válasz Deion Branch #63411 üzenetére
Alapvetően nem tudok rá választ adni.
Amit biztosan tudok nekem az 50A7500F-re jött.
De hogy mi frissült nem tudom mert regisztráció után azzal kezdtem,ugyhogy az eredeti állapotot nem is tudom.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
seederking
őstag
Sziasztok
Bocsi az off-ért, de hátha tudtok segíteni.
Szerettem volna a pc-met hdmi-n keresztül a tv-re kötni és klónozni a kijelzőt. Csatlakoztatás után a gép automatikusan kivitte a hangot a tv-re. Viszont a képet nem. Nincs jel üzenet jelent meg, mind a 3 hdmi-n keresztül. A gép látja a tv-t másodlagos kijelzőként. Állítgattam a beállításokban, klónozás, kiterjesztés stb. De egyik sem működött. A legtöbb amit elértem, hogy a nincs jel üzenet helyett fekete képernyő jelent meg a tv-n és néha egy villanás egy zöldes pixelekből álló "hibajelenséggel". A gáz az hogy addig próbálkoztam hogy csatlakoztatás után a gép már automatikusan kikapcsolja a monitort, így nem férek már hozzá a beállításokhoz. Mivel a monitor inaktív lesz a tv-n pedig nincs kép.Ha kihúzom a hdmi-t a tv-ből akkor aktiválódik a monitor de természetesen a beállításokban már nem látom a tv-t. Nem tudom esetleg gond lehet-e az hogy a videókártyám dvi-on ketesztül csatlakozik a monitorhoz és hdmi-n a tv-hez. Vagy, hogy a vga hdmi 2.1-es a tv és hdmi kábel pedig 2.0?Nincs már ötletem mivel próbálkozhatnék. Régen a kókány p4-es gépemet össze tudtam kötni a kocka samsung tv-mel most meg semmi. Egy MSI Optix MAG321CURVED monitorról egy 49UH610V 4k lg tvről és egy rtx 3070 vga-ról van szó, ha esetleg ez segít a hibajelenség azonosításában.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
drajver
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi követelményeknek megfelelő TV keresésében kérnék légyszi segítséget.
1. Tévére szánt összeg, forintban? 150.000ből szerettem volna megúszni
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) - filmnézés, tévénézés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? - kb 2m. 50 colos képernyősre gondoltam
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? - többnyire este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? - szemből, általában egyedül
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) - Netflix, youtube
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? - mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) - Samsung, LG
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? - csak új, garival
Köszönöm szépen -
arabus
addikt
válasz Deion Branch #63406 üzenetére
Hisense 55U7QF
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Gabesz87
veterán
válasz Kiskutya #63404 üzenetére
És kezelhetőségben melyik jobb? Úgy mint bekapcsolási idő, appok indítása, csatornaváltás, (mondjuk IPTV-nél ez nem szempont), menü sebesség.
Van médialejátszóm (Zidoo X8), bár ezt is cserélni akarom most (valószínűleg egy nvidia Shield-re), mert a hálózatkezelése kiborít, mindig lefegy, és újra kell indítani. -
Deion Branch
tag
válasz Deion Branch #63346 üzenetére
Erre ezek közül melyik leginkább?
LG 55UP78003LB
Hisense 55U7QF
LG 55NANO753PR -
aradebil2
senior tag
-
Gabesz87
veterán
válasz Kiskutya #63399 üzenetére
Sportot igazából pont nem sokat nézünk, úgyhogy ebből a szempontból mindegy. AHogy tudom, konzolhoz jó még a 100/120Hz, de az sincs, Majd esetleg pár év múlva, ha nagyobbak lesznek a srácok (bár én inkább a PC-t favorizálom, sosem voltam konzolos). A TCL C728-at és a Hisense U8QF-et nézegettem, de a feleségemmel nem tudok dűlőre jutni, nem akar engedni (TV vásárlás terén). Most költöztünk, házvásárlás volt, bútorokat kell még venni (mondjuk valahol igaza van, a TV ezek mellett nem épp a 1st prio ) Ez lenne árban a limit, ezért gondoltam, hogy akkor esetleg elengedem a 100Hz-et, végül is eddig is megvoltunk nélküle, talán eztán is megleszünk, és akkor megnézem, mi van olcsóbbért. Látom, hogy az U8QF még most is 270 az eMAG/edigital-nál (azt hittem BF péntek után visszamegy az ára). Nem éri meg jobban a C725-el szemben? Árban már végül is nem nagy kül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Chrome
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Torrent meghívó kunyeráló
- TCL LCD és LED TV-k
- LED világítás a lakásban
- Ingyenes vagy akciós szoftverek