- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dante2006
kezdő
Sziasztok.
Hallott már valaki a Philips Ambi 50PUS8555 tipúsú tv-ről!
Az Expert műszaki boltban lehet kapni, de néztem neten, semmilyen más magyar műszaki oldalon nem találom ezt a típust! Se Média Marktban se Euronicsban, sehol!
Miért lehet ez?
Esetleg valami új modell? -
RicsiSuly
aktív tag
Sziasztok!
Anyósomnak kellene valami tv 139cm kellene. Nagyrészt tv nézne rajta. Olyan 3 méterről lenne nézve ár meg mindent meghallgatok pl Samsung 55q70 -
Csandi
őstag
válasz
tomboy0013 #56193 üzenetére
Sony
-
tomboy0013
veterán
Sony 55XH9077 VS Hisense 55U8QF
A 2 típus közül melyik jobb képminőség, HDR és mozgás megjelenítés szempontjából?
Ti melyiket vennétek ha csak ebből a kettőből lehetne választani? -
Abrion
senior tag
Még egy kérdés, Panasonicban mi a legolcsóbb IPS tévé
-
-SeveN-
aktív tag
Sziasztok!
450K ig keresek tv-t.
Samsungot biztos nem szeretnék.
OLED szóba jöhet? -
törölt tag
válasz
rainman72 #56184 üzenetére
Az én megfigyelésem szerint így a legjobb a képminőség.
Az OLED-et mindig akkor láttam a legjobbnak, ha egy kis fényforrás sem zavarta, például a redőnyön beszűrődő kis fény.
Projektor esetén viszont muszáj teljesen elsötétíteni, különben nagyon megbánja a képminőség. -
törölt tag
válasz
Abrion #56181 üzenetére
Persze, hogy lámpa nélkül. Nem használunk lámpát tévé nézésekor. Még a fehér fal vagy a világos bútorok is problémásak lehetnek, amiről visszaverődik a fény. Nem hiába festik a moziszobák falát feketére.
Bármilyen panelest is választasz, még a minimális fényforrás is rontja a képminőséget. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Abrion #56181 üzenetére
Sötét az a full sötétre értendő,oda a VA ajánlott.
Ha van egy lámpa a tv mellett,alatt,az sokat segít a IPS panelen,de full sötétbe inkább ne.
Ezt így nem tudom eldönteni,hogy mekkora a fény,mennyit javít a képen,hogy leírjuk egymásnak,csak támpontot tudok adni.
Nekem is IPS tv van most,alul kicsit bevílágít,ezért meg a panel miatt nem igazán nézem teljes sötétben,van alatta egy kis lámpa.
Meg ez egy Philips ami ambilightos,ezért sose nincs teljes sötét. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Ricsi.M #56179 üzenetére
Nem lesz gond a feketével se a Panánál se a Samunál,sötétben se mert mind2 VA.
Persze nem oled de sokkal jobb mint a Sony IPS.
200e ft még csak egy átlag tv szintje,de vállalható minden téren.
A Samsungnak plus még nagyon jó az input lagja is konzolhoz.
Ha van ismerősnek akkor muszáj leszel beülni elé,sokan ezt nem tudják megtenni,hogy otthoni körülmények között teszteljenek egy tvt,és mégis megveszik. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Ricsi.M #56174 üzenetére
A Pana elődjéről itt egy teszt,kb ugyanezt kapod [link]
Nem sok tulaj van itt,de akinek van/volt inkább dicséri,főleg a 4k felskálázást illetve a képminőséget.Én még hozzá tenném,hogy egy penge vékony és jól mutató kávával rendelkezik,mivel edge ledes.
A Samsung q60 ahhoz képest vastagabb pedig az is edge led.
Samu-ból érdemes lenne inkább a q70.
Én a helyedbe a 2 tv közül választanék, a ips Sony-t elengedném,hacsak nem ragaszkodsz ehhez a panel tipushoz nagyon,sötétbe amugy se ajánlott.
A Pana mellet szól a nagyobb méret is,a 3 coll elég sokat számít,saját tapasztalat.
Itt egy kis összehasonlítás [link] -
Ricsi.M
tag
Sziasztok!
Három TV közül válogatok, de normális, tényleg átfogó képet egyikről sem sikerül alkotnom.
Samsung QE55Q60T
Panasonic TX-58HX810E
Sony KD55XH8196BAEPKérdések:
1. 200k környéke.
2. Netflix, PS4/5, sport, böngészés (nagyon ritkán)
3. 55" vagy felette mindenképp.
4. Többnyire este, sötétben nézzük a tv-t, szeretjük, ha a fekete tényleg hasonlít a feketére.
5. Szemből nézzük.
6. Smart legyen, Netflix a fő.
7. Optikát jó ha tudja, szeretnék később hangprojektort.
8. Középen vagy oldalt, teljesen mindegy.
9. A fent lévő három márkát részesítem inkább előnyben.
10. Nincs nagyon egyéb követelmény, a Samsungnak nagyon tetszik a távirányítója, de ha a képminőség kárpótol, akkor leszarom a távost...Full Array LED-es TV-ket nézegettem, a fekete szín miatt, de ennyiből rá kellett jönnöm, hogy sajnos nincs.
11. Csak újat szeretnék, van kedvezményem, több műszaki áruházban is. -
Abrion
senior tag
Csak egy gyors kérdés
Ha van nekem 120k TVre és tévéznék rajta, analogon és HDMI, és kb 2-5m messziről, nappal és éjjel, milyen típusú tévé lenne nekem jó?
Plazma LCD LED? milyen? -
rainman72
Topikgazda
válasz
Demizson92 #56168 üzenetére
Majd irj egy rövid szösszenetet milyen a tv,nem igen van itt senkinek se 65 se 75UN85.
Reméljük jó minőséget kapsz.
Ha bele olvasol az Lg topicba,vannak gondok mindig. -
zolem
aktív tag
Üdv! Szeretnék segítséget kérni a megvásárolható garancia végett! Milyet érdemes? (Hisense-Euronics/Média Markt)
-
Danikika94
csendes tag
Sziasztok!
200ezer forint értékben gondolkodom TV vásárlásban és van két TV ami nem rossz viszont fogalmam sincs mi a különbség a kettő között.Első.: SAMSUNG QE50 Q60TAUXXH 4K UHD Smart QLED Televízió, 125 cm
Második.: Samsung QE50 Q65TAUXXH 4K Ultra HD QLED Smart TvNem tudom hogy a Q65 mivel tud többet mint a Q60.
Azért szeretnék elsősorban SAMSUNG TV-t mert a telefonom is egy Galaxy Note 20 Ultra és a Smart Things-el össze akarom kötni.
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy "nagy" tv-t vásárolni a nappaliba, főleg filmezés lenne a cél (esetleg yt, netflix..) , szemből nézve (ahogy néztem ez is szempont tud lenni). Böngészgettem a piacot és megtetszett két készülék, viszont elég zöldfülű vagyok ebben a tv rengetegben, mint égen a csillag, viszont hála a mennyi covidnak, bezárásoknak, most elég jó leárazásokat lehetne megcsípni, tudnátok segíteni, melyik javallott illetve melyiket lenne érdemes megvenni funkcióit tekintve?Sony KD55XH8096BAEP 55"
Samsung QE55Q65TAUXXH 55" -
rainman72
Topikgazda
Sötét helyre a VA panel ajánlott,mert az Lg IPS panele nem igazán jó erre,a fekete szín inkább szürke lenne sötétbe.
Ez alapján plus az ambi,a Philips ajánlott.
Viszont a konzolhoz meg a speckok alapján az Lg,ami 120hz van 2.1hdmi és ALLM,viszont ami jó lenne még az a VRR az nincs.Azt meg tudom hogy ez frissitéssel bekerülhet-e
Az idei évben viszont már mind2 gyártó jönni fog olyan modelekkel amiben benne lesz minden.Tavalyi évre még ez nagyon nem volt jellemző 1-2 drágább tvtől eltekintve. -
Dantosz
csendes tag
válasz
rainman72 #56160 üzenetére
LG 50UN73003LA és LG 50UN74003LB típus között jól látom, hogy csak usb csatlakozó a különbség? Itt gyakorlatilag mindegy melyiket választom? LA végű olcsóbb...
Illetve kérhetnék egy tippet fali konzolra, mit érdemes választani ehhez a mérethez?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Dantosz #56159 üzenetére
Itt a felárat a nanocell technologia miatt fizeted.De mivel egyikse egy csúcs lcd a képminőségben se lesz egetverő eltérés.
Ami van esetleg akkor látnád ha egymás mellett lenne.De sztem csak beállítas kérdése a dolog.
Ha ki akarsz próbálni egy új dolgot,meg hogy elmondhasd, akkor válaszd a
nano-t,ebben a méretben és tipusban nem annyira nagy az ár különbség még.
De akkora távra mehetne 55" is igaz az IPS
lenne.Viszont a Samsung 55be is VA. -
Dantosz
csendes tag
Sziasztok!
Film és sorozat nézésre keresnek tévét...
LG50NANO793NE jó lehet? Érdemes a nanocellt választani a sima LG leddel szemben?1. Tévére szánt összeg, forintban? 100-150 ezer
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) filmnézés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? kb. 2,5-3 méter, 40-50 inches
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? világos, este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? enyhén oldalról, általában egyedül.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) hbogo, netflix, appletv, a többi extra. Esetleg iphone szolgáltatások.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) nincs ilyen.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Falra rakom, kb. 190 cm magasságba
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) LG, SAMSUNG
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) nincs ilyen.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? újban jobban bízom.
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak) -
F-ECT$
titán
válasz
Demizson92 #56153 üzenetére
Hogy lehet lemondani a konzolozásról?!
Egyébként ha nem is optimális a tv a konzolhoz, azért játszani még lehet, max kicsit nagyobb lesz a késleltetés... -
rainman72
Topikgazda
válasz
Demizson92 #56153 üzenetére
-
Demizson92
aktív tag
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Demizson92 #56149 üzenetére
[link] Már nem sokáig lesz kapható.
-
bajzso
tag
válasz
rainman72 #56148 üzenetére
Nem várok csodát, csak egy nagy képernyős tv-t szeretnék a nappaliba. Amúgy két Panasonic plazmát használók lassan 10 éve, akkoriban képben voltam a tv-kkel, azóta annyira már nem érdekelt a téma. Szóval IPS vagy VA paneles? LG jobban felskálázza a xarabb felbontasú képet? Samsungnál nem láttam ilyet a leírásában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest