Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok, kettő készülék jöhet szóba. Melyiket ajánlanátok?
Samsung UE50AU8002
Samsung QE50Q60TA
Mi a különbség a kettő között, azon kívül, hogy a QE Qled? Sosem láttam még qled tv-t. Mennyivel jobb, mint az AU8002? A Q60-nál olvastam, hogy valami hangszóró hiba van. Erről tudni valamit?Köszönöm a segítséget.
-
Czimby
addikt
Üdv az Uraknak!
Nem tudom van-e olyan LCD ami jó lenne nekem, vagy gyűjtsek OLED-re.
Jelenlegi LG IPS LCD-vel az a bajom, hogy világos képen ha pl égbolt jelenik meg akkor látható a kijelző foltossága, meg persze a sötétkék szürke fekete sem a kedvencem, de a foltosság jobban zavar. Next gen konzol mellé jó lenne ha már tudná az ahhoz szükséges fícsöröket. 120Hz, HDMI 2.1, VRR stb...
1. Tévére szánt összeg, forintban? PasszLCD legyen 200 ha megéri az OLED akkor 300-350
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) NAS-ról film, és játék next gen konzolról.(Nulla Tv adás)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 2-2.5m 55-60"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Sötét és este.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szemből 1-2 ember
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Netflix, HBO Go, VRR, 120Hz,
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) HDMI 2.1 2db
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Kétoldali szimpibb, de igazából mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) LG tetszik, de nyitott vagyok SONY, Panasonic stb irányban is
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Új, sok garival 3 de inkább 5év ha van még ilyen. -
AL
addikt
Szívesen. Én az előző Panasonic oledemnél egy Telekom ( magenta színű ) reklámnál vettem észre a téglalapot. Az Oled topickban már többször olvastam Pixel és hasonló tesztekről, amik fent vannak a neten. Én még nem próbáltam, néztem ilyeneket. Remélem jó vásárt csinálsz ! Üdv.
-
Flap
csendes tag
Köszi a választ!
mediamarkt garancia plusz silver, tehát rendes kiterjesztett garancia van rajta. Szamla és jótállási jegy is megvan. Megmondom őszintén nem értem, mitől félnek sokan, mivel ha bármi baja van, cserélik garancia időn belül. Ha baja is lenne, akkor az alkupozíciónak jó lehet és majd én csereltetem. Persze a legjobb ha semmi baja, alaposan meg kell vizsgálni. Mit kell ilyenkor nezni, minden fajta szín esetén vizsgáljam meg a kijelzőt vagy van más trükk is? Megmondom őszintén első komoly TV-m lenne és ennyi pénzért inkább vennék OLEDET ha még használt is, mint egy új NanoCell-t például.. OLED mégiscsak a TOP… aztán ott vannak a beégések persze de hát a garancia erre van, majd cserélik. És B8-B9 panel kerül bele úgy olvastam… Köszi
-
AL
addikt
Szia. Ez nehéz kérdés, mert ez már 3 évet ment és az sem mindegy, hogy milyen garancia van hozzá ( LG, vagy vásárolt ). Tudtommal ez az évjárat volt amikor gyártási hibásak voltak az LG panelek, de nem mindenkinek jött elő : [link] . Lényege, hogy bizonyos színeknél ( piros, sárga, magenta, stb. ) látható a képernyő közepén egy téglalap.
Érdeklődjél az Oled topickban is, ott van néhány B7 tulaj.
Én nem merném megvenni.
Ha gyári garancia van, akkor elvileg bármi hibája van, még ha téglalapos is a kijelző a szerviz megjavítja. Ha a vásárlás mellett döntesz jól nézd meg előtte a készüléket és a papírokat is. Üdv. -
AL
addikt
Szia. Tegnapi leveleimben találsz infókat és ajánlatokat olcsóbb és drágább készülékekre is. Ha IPS paneles kell Neked, akkor most jó áron van az LG 55nano9.... Sorozat.
VA panelesből az 55Q70 ajánlott. Ezek már natív 100 Hz. Azt nem tudom hogy melyik kompatibilis az apple eszközökkel, meg kell érdeklődni.
Mai leveleket is nézd át van több ajánlat. Üdv. -
Flap
csendes tag
Sziasztok! Köszi előre is a tippeket!
1. Tévére szánt összeg, forintban? 200-250e max, használt is játszik
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Netflix, YouTube, néha Tv
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 2-3m , 50”-55” korul
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Sötét szoba , nappal és este is
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?enyhen oldalról,1-2 ember nézi
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)Netflix AirPlay (apple eszközzel jól kommunikáljon)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?massziv legyen!!
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) bármi
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Használt is de GARANCIÁVAL -
-
törölt tag
Mennyi lesz vajon idén a legolcsóbb OLED? 48-50"-os készülékek voltak tavaly is, vagy ez idei újdonság?
-
pubili
csendes tag
válasz
rainman72 #57772 üzenetére
Ami feltűnt, hogy a Hisense fogyasztása nagyobb a többinél.
Néztem ezeket a tv-ket boltban oldalról is, amennyire lehetséges volt, az én szememnek nem nagyon tűnt fel oldalirányú fakulás egyiknél sem (bár tény, hosszú ideig egyiket sem néztem).
Egyelőre hajlok a Hisenese felé. -
shockfox
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje olvasgatom már a fórumokat és jelenleg az IPS-ek felé hajlok.
Inkább világosban lenne sorozat/filmre vegyesen használva főként HBO/Netflix.
Néztem az OLED-eket is, tudom más kategória, de egyrészt nem szeretem a full sötétet ahol a leginkább szembetűnő a különbség, másrészt a felárat se feltétlen éri meg nekem.A kérdés az lenne 65" IPS-ben mi a csúcs jelenleg? Vagy mi az ami ár/érték arányban legjobban megéri?
-
-
rainman72
Topikgazda
Nem újabb az Lg mind2 2020s model.
Viszont jobb az op.rendszere,és tàvja.
Érdemesebb azt venni,tv hd adàs 720p filmek is jók rajta.Egyedül az sd adàs amihez ajànlottabb lenne a full hds tv.
A Philips àra meg magas is ahhoz hogy csak fhd-t tud.
Ez a Philips sokkal jobb vétel 103ért,4K smart [link] -
gorgo
őstag
üdv!
Két tv között vacilálok, 43" mindkettő. Jobban belegondolva kb. sosem néznénk 4k tartalmat, csak fhd-t. Érdemes emiatt 4k TV-t választani? Felskázázva sosem láttam hogyan néz ki egy közepes minőségű video. Netlix, YT menjen, USB lejátszás menjen, kb. ennyi az igény.
PHILIPS 43 PFS 6805/12 Full HD Saphi Smart LED
LG 43UN74003LB Smart LED
Az LG nyilván újabb, tetszik a távirányító-kurzor, a Philips mellett az energiafogyasztás szól. Tapasztalatokat, véleményeket kérhetek? -
rainman72
Topikgazda
válasz
KicsiBGery #57773 üzenetére
Ez a Pana is jó àrban van most. [link]
Vagy jó àron van még ott a Lg 55BX és a Philips 55Oled705. -
rainman72
Topikgazda
válasz
KicsiBGery #57773 üzenetére
-
KicsiBGery
csendes tag
Sziasztok újra itt. A táblázatomat bemásoltam mert találtam egy ilyen ajánlatot.
SONY BRAVIA KD-55AG9BAEP 499999ft árulják akcióban. Mi a véleményetek?
Köszönöm előre is a válaszokat!1. Tévére szánt összeg, forintban?
500000 Ft Szia
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Sportnézes, filmnézés számítógépről
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
3 méter
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Inkább világos nappal
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix,
Majd erősítőről szeretném a hangot hallgatni,
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
mindegy, inkább középen
Android oprendszer a Sony, Panasonic a szimpatikus
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? -
rainman72
Topikgazda
válasz
pubili #57768 üzenetére
Ez a Samsung idei belépő tvje SAMSUNG UE55AU7102KXXH
Elég alap masina,nem beszélve arról hogy dràga is.Ha ilyet akarsz akkor elég az 55TU7022 is tavalyról. [link]
A màsik 2-ből inkàbb a Q60T.
Viszont a spec.alapjàn àr/értékben a Hisense tud a legtöbbet.
Tehàt ha ismertebb màrkàt akarsz a Samsung Q60T ha pedig be vàllalsz vmi újat akkor inkàbb a Hisense.
De a döntés a tied.
Ezek mind VA panelesek magas kontraszttal,jó fekete színnel.
Viszont oldalirányban fakulnak.
A màsik panellel szerelt vagyis IPS a most jó àron lévő 55Nano913 az alzan. [link]
Vegyes hasznàlatra nappal-este ez is jó vàlasztàs,hàtrànya hogy teljes sötétben nem annyira jó a fekete szin megjelnités,inkább sötét szürke.
Viszont nagy a làtószög,nincs oldalirànyu fakulàs. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Demizson92 #57770 üzenetére
Eggyel felette van és 5ezerrel dràgàbb.
Én inkàbb ezt vennén a wide color gamut,széles színskàla miatt [link] -
Demizson92
aktív tag
Sziasztok!
Ismet én, most egy másik tv-T venne a család.
HISENSE 55A7100F - ezzel szemezünk.
Minel olcsóbb legyen, Netflix, laptop rakotve és úgy filmezés a cél, illetve egy egy normál adás.Világos szobában lenne, 2,5 méterről néznénk, szemből.
-
pubili
csendes tag
Sziasztok!
1. Tévére szánt összeg, forintban? kb 200.000
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) műholdas adás (direct one előfizetés), youtube, interneten elérhető tartalmak, esetlegesen pendrive-ra letöltött filmek
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 2,5-3 méter, 55"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? vegyesen
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből, 1-2-3 fő
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) youtube, böngésző, wifi
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) ezekhez nem értek, úgyhogy nem tudom mire lenne szükségem
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? mindegy, előbb-utóbb fali konzolra kerülne
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) keret nélküli kivitel
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? újHiába néztem meg boltban a tévéket, nem tudtam dönteni. MM-ban csak és kizárólag 2021 évi Samsungot ajánlanak, Euronicsban viszont felhívták a figyelmem a Hisense márkára is. LG-t annyira nem ajánlották.
Jelenleg két kismérető FHD LG tv-nk van. Az új pedig a nappaliban egy kihasználatlan képcsöves tv-t cserélne le.Amit eddig néztem, és szóba jöhet, de nyitott vagyok másra is:
Samsung QE55Q60TA
Samsung UE55TU8502
SAMSUNG UE55AU7102KXXH
Hisense 55U8QFElőre is köszönöm a segítséget!
-
AL
addikt
válasz
Azeril #57729 üzenetére
Szia. A kívánságaidat nem biztos, hogy teljesítik ezek a tévék, mert a színhelyesség egyiknek sem erős oldala. Előző levelemben olvashatsz a panelekről ( VA, IPS ).
Itt is van néhány infó : [link] . Itt láthatsz néhányat az árkategóriádból : [link] .
Ezek mind natív 50 Hz esek, ezért gyors mozgásoknál lehetnek problémák, de mindegyikben van mozgásjavító elektronika. Játékokhoz nem értek, ezért nem tudom, hogy Neked ahhoz melyik a jobb.
Néhány jobb középtalpas adatait itt láthatod : [link] . Mutatja a méreteket, panelt ( VA, IPS ), szolgáltatásokat, stb. Érdemes megnézni üzletben őket. Ismeretlen üzleteket és az olyan outleteket, ahol javított készülékeket árulnak 1 év garanciával érdemes elkerülni.
Ehhez az árhoz 2 év garancia jár. Érdemes venni + 3 évet és akkor nyugodtabb lehetsz. Üdv. -
Katsu
aktív tag
Szia,
Köszönöm neked is a választ. Megyek, akkor ott is megkérdezem, bár lassan lehet, hogy ki leszek tiltva, mert az lesz a negyedik topik, ahol megkérdezem. A CX és BX topikban már megkérdeztem, de eléggé kihaltnak látom azokat a topikokat.
A film lejátszás, hang kezelés viszont gyorsan tisztázásra szorul, mert addig kéne rendeljek, amíg még akciós.
Más, láttam B9-es OLED-et is, amiben még van DTS támogatás. A 65"-os 470-be kerülne.
Csak Filmnézés szempontjából jó választás lehet a BX, CX-szel szembeállítva?
Első OLED lesz, így mindegyik biztosan előrelépés lesz. De ár/érték, hang, videó és időtállóság arányában tekintve? -
AL
addikt
válasz
sad_Vamp #57754 üzenetére
Szia.
Fontos a kijelző ( VA, IPS ), ha még nem ismered, akkor fenti összefoglalóban és itt olvashatsz róluk : [link] . Fontos a jó választás, mert rossz választásnál nem lesz megfelelő a kép.
Olyan betekintési szöget, mint a Plazmánál és az olednél van a LED tévéknél nem találsz.
A VA paneles szinte csak szemből tökéletes ( a nézési táv, nézési szög lényeges ).
VA:
+ nagyobb kontraszt
+ jobb fekete szín
+ ha sötétben nézitek, akkor is megfelelő a fekete
- rosszabb betekintési szög, mint az IPS - nek
- oldalról nézve torzul(hat)nak a színek
- Világosban és sötétben is megfelelő
IPS:
+ nagyobb betekintési szög, mint a VA - nak
+ magas színhűség
+ világosabb helyiségben sokan ezt ajánlják
- gyengébb fekete szín
- ha sötétben nézitek, akkor a fekete szín inkább szürkének látszikItt láthatod a tévéid adatait. Minden lényegest írna ( kijelző, méretek, csatlakozók, stb, ) : [link] . A jobb felső sarokba beírva a típusszámot megtalálod más tévék adatait is.
Néha az utolsó 1, 2 számjegyet el kell hagyni, mert országonként változnak a jelölések.
Ezek az "olcsóbb" tévék nem valós 10bit. [link]
Az árak nemcsak a minőséget mutatják, hanem az Új (most megjelentek - 2021 es modellek) mindig drágábbak. Ilyen az 50 - es méretű Samsungod is. Azért drágább, mert most jelent meg.
A középső betűjelzés mutatja az évjáratot :
Panasonicnál a LED : GX betűjel 2019 - es modell, az HX 2020 - as, JX 2021
Sonynál a LED tévék : XG betűjel 2019 - es modell, az XH 2020 - as, XJ 2021
Samsungnál a RU betűjelzésű készülékek 2019 - es , a TU betűjelzésűek 2020 - as modellek, AU 2021
Qlednél a Q60R - 2019 , a Q60T - 2020 as.
LG : SM, UM - 2019 es , UN, NANO - 2020 - as
A legtöbb tévét itt megtalálod : [link] , [link]
A hazai és a külföldi tévék sorozatszáma eltér sokszor.
Ha Nálatok nem sokkal drágább, akkor a következő készülékek sokkal jobbak, már natív 100 Hz es ( jobb mozgásmegjelenítés ). IPS : Sony 55XG8505,8596, 8577, LG 55nano9.....
VA panel : Samsung 55Q70, Sony 55XH9.....
Azt, hogy a TE igényeidnek megfelelőek e személyesen érdemes ellenőrizni.
Érdemes megnézni, kipróbálni őket egy áruházban, a magaddal vitt filmrészletekkel.
Az otthoni nézési szöget és távot próbált utánozni, hogy hiteles legyen a próba. A tükröződést is meglátod ott. Okosrendszere már ezeknek ( mindegyiknek ) alkalmas YT és Netflixre.
Lényeges, hogy a Samsungokban és az LG - ben nincs DTS decoder.
Üdv. -
AL
addikt
Szia. Sok javulás történt a hangban. Némelyik tévének egész jó hangja van.
Az Én Panasonic GZ950 - esem hangja a korábban hallott összes tévéjét felülmúlja.
Vetekszik egy mélynyomó nélküli hangprojektoréval.
A 2 évvel korábbi EZ950 - esé is dobozhang volt hozzá képest.
Az Általad említett CX3 - et még nem hallottam.
Az lenne a legjobb, amit előttem is ajánlottak, ha üzletben kipróbálnád.
Esetleg pendriven vigyél olyan filmrészleteket, amit otthon meghallgattál és akkor könnyebb az összehasonlítás. Az Oled topickban többen használnak ilyen tévét, érdeklődjél ott is. Üdv. -
Katsu
aktív tag
Köszönöm.
Másik kérdésem az lenne, hogy a mostani LG TV-k a DLNA-t lejátszott filmek hangsávját rendesen kezelik? Lehet választani közte? Pár évvel korábbi kiadásokban nem lehetett, ezért kérdezem. -
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Szerintetek az LG OLEDCX3LA hangszórói felérnek egy régebbi LG soundbar hangjával?
Sajnos sok paraméterem nincs, annyit tudok, hogy 2.1-es soundbar és még vezeték nélkül sem lehetett a TV-re csatlakoztatni.
Igazából új TV-t keresek a szülőknek és a többlet árat, ami a NANO-hoz képest van, ezzel indokolnám. Mivel a nano mellé soundbart is kellene vennem nekik.
De én jobb szeretném az OLED-et és talán így működhetne a dolog.
Annyi már elég lenne, ha nem a szokványos doboz TV hangot produkálná.
Előre is köszönöm az információt. -
válasz
Jocek77 #57759 üzenetére
A 913-as már 120Hz-en megy, FALD háttérvilágítással rendelkezik, tudja a Freesync-et/VRR-t, és jobb a beépített hangrendszere is (+3.5mm-es jack csati!): ha játékos vagy, és sötétben is szeretnél IPS panelt bámulni, akkor simán megéri a +40k HUF-ot, most nagyon jó áron kínálják a drágábbikat.
Ha viszont a fentiek nem érdekelnek, és inkább a méret számít, akkor a 65UN8000, 65NANO793 szintén jó vétel mostanság 200k HUF körül.
-
Jocek77
csendes újonc
Sziasztok! Tv vásárlásra adom a fejem. A rá szánt összeg max 250 ezer Ft. A lényeg, hogy nagy betekintési szög legyen, 139cm képátló, hdmi 2.1, max 4k felbontás ( nagyobbra nincs szükségem). Valamint szeretnék minél újabb modellt venni időtállóság miatt. Eddig kinéztem 2db LG nanocell tv-t: [link] , [link]
Viszont már a kettő között sem látok nagy különbséget, melyik az újabb/jobb? Esetleg más alternatívát tudtok ajánlani? Előre is köszi -
sad_Vamp
őstag
válasz
alaves #57755 üzenetére
Azért nem csúcs plazmája volt, és már jó ideje úgy nézi, hogy a fehér szín inkább szürke, szóval nem olyan óriásiak az igények.
A panasoni HZ980 pedig 500eurral az ár felett van
Nekem is plazmám van otthon és azért találtam nézhető LCD-ket (pl a Sony XE7077 már teljesen nézhetőnek találom) -
sad_Vamp
őstag
Sziasztok ezek közül melyiket és miért?
SAMSUNG QE55Q65TA (2020)
LG 55UN8000
SAMSUNG UE50AU8072U
SONY KD-55XH8096
Kell szép kép (lehetőleg nem tükröződő) méret 50-55" és Smart (főleg YT és Netflix)
Mi a legjobb választás ezek közül? Egy régi (14+ éves) plazmáról térne átt a tulaj.
Esetleg bármi más ami 600EUR környékén van? -
törölt tag
Ez igaz lehet? [link]
Hogy az AU9000-es széria 120 Hz-es panelt kapott, ráadásul adaptív frissítéssel?
-
-
geridon81
csendes tag
Sziasztok.
Keresek régi lcd tv újat aki tud ilyen boltot ahol még lehet kapni az írhat nyugodtan!!
Mer ezek a mai tv egy tákolmányok,itt csak a darabszám a lényeg,hogy minél több legyen.
Már a második LG tv viszik ma tőlem vissza tiszta be világítás az összes képernyő -
alaves
addikt
Ha az LCD gyengeségeiből pontosan a felhősödést emelted ki, akkor mindenképpen az OLED. Az új LCD-k még felhősebbek és bevilágítottabbak mint a régebbiek, hiába a Q és a nano, de próbáld ki a nano-t, legfeljebb élsz a 14 napos elállással ha nem tetszik. És akkor jöhet az OLED
-
tibbike01
őstag
válasz
rainman72 #57744 üzenetére
Azért eléggé lehúzzák ezt a NANO90-et Rtingsen.
Hiába a direct led világítás mégis rossz a fekete, illetve a a kontraszt is nagyon gyenge, a világítási értékek is alacsonyak....egy dologban jó, hogy nem tükröződik annyira...Lehet, hogy a nano-k között jó, de engem nem vett meg.
-
rainman72
Topikgazda
"főként nappal, néha este is, most születik a picur, így sokat nem lenne használva"
Erre a felhasznàlàsra lehet felesleges nagyobb összeget àldozni egy oledre,mégha most jó àron van is.
Én azt mondanàm hogy 200ezerért vagy az 55Nano913,ami újra elérhető(reggel még elfogyott stàtusz volt) vagy a nagyobb 65Nano793.
A Nano91 egy komolyabb model 120hz panellel,ami jobb sporthoz,meg nem muszàj a nagyobbat venni,csak azért írtam mert azonos az àr,és vki inkàbb a méret mellett dönt.2-3m-re elég az 55".
-
Dévis
csendes tag
válasz
rainman72 #57744 üzenetére
Sziasztok!
Köszi a gyors választ, valamiért én is az LG NanoCell 55NANO913NA-ra teszem voksot, bár élőben nem láttam, tudom az OLED jobb, de ha nincs annyit használva, megéri-e a plussz, 120e Ft-ot, egyébként van még alzán, 203e Ft, 98db-ot ír
A 65-ös átmérő pont beférne, nem lenne az túlzás, ilyen távolságra?
Egyébként főképp ha nézünk focimeccset nézünk, oda jó lehet mindegyik? Mozgásmegjelenítésre gondolok.
Köszi -
rainman72
Topikgazda
Ebből a listából ha van keret akkor inkàbb az oled.
De egy jó VA paneles tv is meg teszi olcsóbban.
Samsungból àr szerint csökkenő Q80-Q70-Q60.
Az 55Nano913 még volt 203ért tegnap az alzan,jó lett volna annyiért.
Szintén alza akcio a 200ezres Lg 65Nano793 ha nagyobb képàtlót akarsz és gyengébb fekete színnel is megelégedsz. -
Dévis
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem a döntéshez, több TV típus is megfordult már a fejemben.
Panel lakásba lenne a TV, kb. 2-3 m-ről nézve, főként nappal, néha este is, most születik a picur, így sokat nem lenne használva, de ha mégis akkor jó minőséget szeretnék, jelenleg egy LG LM660-as készülékem van, amivel elégedett vagyok, de néha látszódik felhős rész, illetve focimeccsnél, középső sávban egy elmosódás.Az alábbiakat néztem:
LG NanoCell 55NANO913NA
LG NanoCell 65NANO793NE
Samsung QE55Q80TA
LG OLED55BX3LB
Hisense 55U8QFSzerintetek?
Köszi segítséget, Szép napot! -
tibbike01
őstag
Sziasztok,
A Samsung 50Q80T megér 214900-ft-ot? Úgy látom, hogy az 50"-os panel nem kapta meg a 120Hz-t, ez csak játéknál okoz gondot vagy TV műsor nézéskor is?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
satyátó #57735 üzenetére
Nem tőltötted ki a kérdőív
Az àra alapjàn most a 200ezres Lg 65Nano793-t mondanàm jobbnak.
Viszont ha csak sötétben van nézve és csak filmezésre kell akkor a Samu qled.
Plus a VA panel inkàbb csak középről jó.
Vegyes hasznàlatra tv adàsok filmek esetleg jàték,nappal-este nem teljes sötétben akkor az IPS Lg Nano793.
Itt viszont nagy a làtószög és nem fog oldairànyban fakúlni mint a VA panel.
Ez alapján meg a pénz mag nagysàgàbol màr nagyjàból ki lehet következtetni neked melyik a jobb.
Ha megelégszel egy gyengébb fekete szín meg jelenítéssel sötétben akkor most a 65Nano793 àra nagyon jó. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Acsifun #57733 üzenetére
Ha főleg sötétben van hasznàlva,filmezésre,streamre,Netflix,
HBO GO és középről akkor a 70s VA panel.
Ha vegyes nappal-este és nem full sötét,
és nagy a néző közönség akkor az IPS 65Nano793.
Ez az általànos ajànlàs.
A nanocell réteg nem tesz annyit azért hozzà,nyugodtan meg lehet venni a nagyobb 70st is.
De neked kell ezt eldönteni véglegesen. -
Saccco
nagyúr
[65 hüvelykes Sony Bravia KD-65XH8196]
259 vs ÁK 349 -
Acsifun
aktív tag
Sziasztok, két modell között vacilálok.
LG 65NANO79 vs LG 70UN74003LA
Preferálnám a nagyobbat de ugye az nem nanocell, viszont VA paneles és az eddigi tapasztalataim alapján élőben, főleg sötétben sokkal jobban tetszett mint egy IPS panel. Nem tudom mi lehet a különbség képminőségben így egy nanoIPS és VA között. A fő szempontok az airplay és a magic remote volt ezek mellett, így mindenképp LG, de a kettő közül nem tudom melyik lehet jobb.
Esetleg valami okos gondolat ami miatt elbillenek valamelyik irányba?
Köszi! -
Derron
aktív tag
Sziasztok,
EB/Olimpia akciókról lehet már tudni valamit? Madaras Tesco már kijött egy egész jó ajánlattal, de máshol még nem találkoztam vele.
-
Azeril
csendes tag
Sziasztok!
Régóta gondolkozok egy TV-n és úgy éreztem ideje lenne egynek, ezért elkezdtem keresgélni mivel eléggé levagyok maradva a témában... viszont állítom csak jobban összezavarodtam, ezért rábízom magam azokra akik jobban értenek ehez.
Szóval csak hogy valamennyire a fenti sablonhoz tartsam magam:
-Kb 150ezer körül szánnék rá
-Filmnézéshez és játékokhoz elsősorban, de több képszerkesztőt is használok szóval a színhelyesség is fontos, ebből is jön hogy PC-re kötve használnám, játékok közül csak single player játékokkal játszok, a leg gyorsabb játék amivel játszok azok Souls Like játékok
-Nagyából 1-1,5m-ről nézném
-Arányaiban leginkább sötétített szobában, mert egésznap besüt az ablakon a nap, így félig mindig le van húzva szinte
-Szemből nézném, film nézésnél én meg a párom
-Nem igénylek semmi különlegeset mert úgyis PC-re lenne kötve
-A gépemen HDMI van, DisplayPort, HDM-i szóval ezeket
-A legjobb az lenne ha középső talpas lenne
-Márkákat nem ismerem annyira, hogy bármelyiket előnyben tudjam részesíteni, ha a garancia idejét jócskán túléli már jó
-Örülnék a 4K-nak, jó menü rendszer kielégítő beállítási lehetőséggel, ha árba benne van freesync is jó lenne
-Nem ragaszkodok az újhoz
Remélem legalább ezzel rendesen sikerül leszűkíteni a lehetőségeket, előre is köszönöm ha valaki rám szánja az idejét! -
satyátó
tag
Sziasztok. Erről a tv ről mi a véleményetek ,esetleg valakinek tapasztalat?
Samsung QE65Q60T UHD 4K QLED SMART TV 163cm
Vagy az LG 65NANO793. Melyiket válasszam.? -
xXxian
senior tag
válasz
rainman72 #57724 üzenetére
Volt egy Samu, azt nagyon gyűlöltem. Új korában sem volt homogén a képe...mai eszemmel úgy vittem volna vissza a boltba, hogy csak na. Az ár 100%-ának a kifizetéséért legyen 100%-os. Még a Samsung szerviz is azt mondta, az LCD tévék ilyenek. Én meg benyeltem. Rühelltem ezt a tévét. A menü lassú volt. Először a távirányítóról koptak le a feliratok (5 éve 170k-s TV), aztán szép lilás lett a képe a széleken. Később megjelent egy pixelhiba is. Szerencsére nemrég eltalálta egy távirányító (lehet, érdemes kezdeni ezzel bármit is?), ezért kerestem utódot. Van mellette egy LG is, de az kisebb is, meg valószínű IPS lehet, mert setétben nem nagy élmény nézni. Meglátjuk!
-
Fuzke89
lelkes újonc
Hallohallo!
Segítség légyszi!
Tájékozódni próbálok a Samsung palettáján, de ezt valahogy sehogy sem tudom elhelyezni:
SAMSUNG QE 65 Q82TATXXH
Most akkor ez egy Q80T?
A RTINGS.com srácok szerint az USA modell Q80T kicsit több, mint az európai Q80T! Viszont itt Európában van (?) Q85T, ami lényegében már megegyezik az USA Q80T-vel. Akkor ez most micsoda? (https://www.youtube.com/watch?v=DUGkvm8eXB0&t=564s)
Hmmm... -
nickjames
tag
válasz
KicsiBGery #57697 üzenetére
Sony 65XH9505!+ Nedis TVSM2330BK. Szerintem jó párosítás.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
AxBattler #57715 üzenetére
Nekem az is elég lenne amugy ha a 75PUS8505 MVA lenne valóban,de kéne vmi megerősítés.
A DS a Philipseknél nem mindig pontos és tartok tőle hogy az is IPS.
Ezt jó lenne kideríteni vhogy a
75PUS8505-6 is ténylegesen VA.
Esélyem sincs élőben megnézni,tulaj sincs itt.
Nem tudsz esetleg vmi fórumot ahol írnak róla? -
laci1117
tag
válasz
rainman72 #57709 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem jó TV.
Csak ebben az árban olyan dolgok nincsenek benne amik azért eléggé elvárhatók lennének.
Régóta konzolozok és ebben igazad van, nagyjából tényleg mindegy volt mire kötöttük/kötjük rá. - most sem lesz soha kihasználva a 4K 120Hz, de ha mégis... és már van egy PS5-öm akkor had nézzem meg mit is tud.Ennyi pénzért akkor már inkább az LG BX, vagy kicsivel többért a CX.
LCD fronton pedig a Q80T (én személy szerint erre várok, hátha bezuhan a végső ára) -
-
rainman72
Topikgazda
válasz
laci1117 #57708 üzenetére
És akkor màr nem is jó tv igaz?
Az előbb irtam hogy tavalyi model.
2021-ben ne hogy màr ne lehesen jàtszani egy 3-400ezres tvn,2.1hdmi nélkül is.
Egy kicsit tul van màr tolva ez a dolog.
Ha régota konzolozol akkor tudhatnàd hogy anno mindegy volt milyen tv csak jàtszhassunk,most meg semmi nem jó senkinek.Akkor milyet fogsz venni ha ez nem jó,5-600ezrest? -
rainman72
Topikgazda
válasz
AxBattler #57703 üzenetére
Ennyi pàr napja.
A pàr hete megjelent Philips 55Oled705 is hasonló jó àron van,ott plus dob rajta az ambi is [55Oled705]
Az alzan BF van -
-
alaves
addikt
válasz
KicsiBGery #57697 üzenetére
1. Philips 65OLED705
2. SONY BRAVIA KE-75XH9005BAEP
3. LG 82UN85003LA
Ha nem látsz az OLED és az LCD-k képei között jelentős különbséget, akkor minél nagyobbat célszerű venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest