Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Mr.Csizmás #57394 üzenetére
Teljes mértékben (Qled), es most elég jó árban van akciózzák.
Ha a nastől eltekintesz meg a hbo go hiányát orvoslod konzolról akkor elég faja cuccod lessz. -
válasz
Mr.Csizmás #57391 üzenetére
TCL 55C715 - teljesen vállalható QLED, és most akciósan épp' belefér a keretedbe. Összehasonlítva a többi belépő QLED-el, én tutira ezt venném, már csak a csatlakozók, a DTS támogatás, és az Android miatt is.
Philips 50PUS8535/12 - VA panel, QWERTY bill-es távval szintén akciós...
Philips 50PUS7805/12 - ha csak az Ambi kell a sallangok nélkül, 50k HUF-al olcsóbban. -
Recon666
Közösségépítő
válasz
Hisense 55U7QF elég jó cucc vess rá egy pillantást, Fald zónas háttervilágitás, gyors hardver - szoftver, viszonylag nagy fényerő jó ár, Qled.
Nasről valo lejatszas nem jó es hbo go nincs rá. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Q60T magas kontrasztú VA panel 7000:1,jó feketes szín megjelenítés sötétben is,az ips-el ellentétben.
Ajànlott model. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás #57387 üzenetére
Ez a tv mult héten 140e volt.
Most legolcsobban 145e [Lg 55UN74003]
Ez a leggyakrabban ajànlott model.
De ha ismeretlenebb màrka is jó
[Hisense 55A7500f] -
PyroS
senior tag
Sziasztok. Még mindig nem sikerült döntenem az új tv vásárlás ügyében. 3 Db tv maradt választási lehetőségnek:
Tcl 65C715
Samsung 65TU8502
Samsung 65Q60TMivel VA kellene így ebben a méretben az LG és a Philips kiesnek. Sötétebb nappali szoba 4.5m távolság és Vodafone tv és YouTube plusz nasról való lejátszás ami a lényeg.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás #57385 üzenetére
Lg-ből 20ezerrel olcsóbban van IPS paneles tv,mint ez a Sony!Ez a model elég alap.
Egyàltalàn jó neked az ips panel? -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #57383 üzenetére
[KD-55XG7005] 164k?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás #57383 üzenetére
Újracsomagolt 58PUS8505 "ujracsomagolt" kuponkóddal 171e 2 év garival.
Sztem jó deal,ha nem neked akkor màsnak.
Nekem màr nem fér[58PUS8505]
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
Philips 43PUS6703-at cserélnék le.
1. 150/175/200k (három árszint)
2. 43-55" (ekkora hely van)
2. xbox one x, ps4 slim-eken game, + ezeken futó streaming alkalmazások (flix, hbo)nincs semmi extra kívánság, legyen jó képe, paneltípus mindegy, hangfal van, os nem számít, talp nem számít, új legyen, lehetőleg valami "nagy" boltból (mm, edigi, alza, emag, stb.),
annyi hogy Ambilight előnyben, de nem muszáj. -
schumil42
csendes tag
válasz
bali93 #51875 üzenetére
Szia! En is ilyen tv-t akarok, de nekem is kellene bluetooth.
Az engineering menuben nincs bekapcsolhato bluetooth opcio? Azt probalom kideriteni, hogy hardver szinten bent van vagy nincs. Mert ha hardver szinten bent van, akkor csak at kell allitani. Mivel nagyon hasonlo a 7102-hoz, abban pedig van BT, eselyes lehet, hogy csak szoftveresen van csak kikapcsolva. Ezt neztetek mar? -
rainman72
Topikgazda
válasz
Bugarov #57376 üzenetére
Tisztába vagyok vele.
Lassan 20 éve volt elsőnek 6.1s erősítőtőm plusz hangfalak meg egy projektor,nem írom le mennyi volt az akkor.Szóval tudom mi a két véglet.
Azért is mertem leírni hogy tv hang kiváltásra aki nem tud vagy nem akar nagy összeget áldozni annak már lehet olcsó megoldást is tálalni.
Elfáradni meg a kapálásban meg a betonozásban lehet nem az ágyba fekve a tv hallgatása közben -
rainman72
Topikgazda
válasz
tibbike01 #57371 üzenetére
Hidd el sok embernek csak ennyire tellik
És mind1 milyen évet írunk.
Attól még ez is egy vàllalható megoldàs.
A tv hangjàtól pedig sokkal jobb és nem 20 ezer hanem 15ezer.
A youtube is jól szól rajta,a hangerő is elég pl egy panelbe még sok is.
Nekem is elég ha olyan kedvem van, pedig olyan zene szól rajta amit nem jó halkan lejàtszani és nem is mindig szoktam. -
F-ECT$
titán
válasz
rainman72 #57354 üzenetére
Szerintem:
-Ha vegyesen, de semmi sem statikus nem megy napi több órát át, akkor inkább OLED.
-Ha csak filmek / sorozatok (nem tv adás) akkor egyértelműen OLED.
-Ha vannak statikus tartalmak akkor LCD.De persze a képet árnyalhatják az egyéb igények, a képernyő nézési szokások és a pénztárca.
-
válasz
tibbike01 #57355 üzenetére
DTS, Dolby Atmos, stb. tudtommal csak enchanced ARC-on megy ezek közül, szóval annyira nem vagyok elájulva, inkább a hagyományos megoldás... Edifier-ek pl. elég jók 2.0-ás kiszerelésben.
BT-től már a plafonon vagyok, mindenhol BT-vel akarnak kapcsolódni...Az meg, hogy neki mire kell a jack, nem kérdeztem, az Ő dolga (gyk. b@xtasd Őt, ha akarod), csak adtam egy ajánlást; Te is adhatsz, bár addig nem sikerült eljutnod...
-
tibbike01
őstag
válasz
rainman72 #57360 üzenetére
Szörnyű lehet ezzel hiradót, filmet vagy bármilyen műsort nézni
a beszéd hangot biztosan kiválóan vissza adja és cseppet sem fárasztó a hangzása.
Edifier R1280DB
Microlab Solo 6C + DAC
Microlab Solo 26
Edifier R1850DB (nekem ilyen van)
Edifier R2000DBÉn ezek alá biztosan nem adnám, van bennük optika, bluetooth, távirányítő, 2xRCA, de a legfontosabb, hogy szépen szólnak, jó a térábrázolásuk és nem fárasztóak mint az olcsó 2.1-ek (sose értettem hogy miért jó az, ha csak 1 mélysugárzód van, holott a 2.0 esetében 2db van, jó tudom softveresen lemegy mélyre, na meg ha az asztal alá rakod...)
De persze mindenki maga dönti el, hogy min hallgat zenét és néz TV-t.
-
k0valik
csendes tag
válasz
tibbike01 #57359 üzenetére
Nem tudom hogyan lehet egyszerre több embernek válaszolni bocsi a spamért.
Egy Logitech Z2300am van, imádom, nincs szükségem 5.1re de nem láttam sok BT hangfalat THX-el olyan mélynyomóval mint amit én szeretnék, és ezért súlyos pénzeket fektessek be. Feltételeztem, hogy jack az mindenhol alap felszereltség.
De végülis gépről nézem majd, HDMI-n tv-re ki a kép, a hangot meg nyomom gépről és probléma megoldva. -
k0valik
csendes tag
válasz
rainman72 #57351 üzenetére
Elnézést, félreérthető volt amit írtam. A sok ember - kis betekintési szög miatt kérdeztem az élvezhetőséget, a falikonzol annyiban járul hozzá, hogy 'magasan' lesz ( vertikálisan is mosódnak a színek?) Viszont el tudom forgatni így valamennyire, de nem fog mindenki a 25 fokos szögében ülni a tvnek. Az ambilight kifejezetten tetszik, láttam már más tv-n és nem zavart.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
tibbike01 #57355 üzenetére
Én is jelentem
Philips tvhez meg youtubehoz perfect egy 2.1s pc-s perifériával [Trust Yuri 2.1] -
-
-
tibbike01
őstag
válasz
AxBattler #57353 üzenetére
"Szűk keresztmetszet a 3.5mm-es jack, ezt hajlamosak lespórolni a gyártók, ill. a BT-s hangrendszereik felé terelni a vásárlókat"
Ki használ ma már 3.5mm-es jacket, mikor ott van a HDMI ARC vagy az Optikai kimenet?
Fényévekkel jobb hangminőséget adnak, mint a jack...
-
válasz
k0valik #57350 üzenetére
Normális VA panel használható oldalról is valamennyire, pl. az én 50PUS7304-em olyan +/-30fokról is teljesen élvezhető képet ad. A szűk keresztmetszet a 3.5mm-es jack, ezt hajlamosak lespórolni a gyártók, ill. a BT-s hangrendszereik felé terelni a vásárlókat...
TCL 55C715 - QLED, Android rendszer, most akciósan 190k HUF
Philips 50PUS7805 - jó VA panel, jó mozgásmegjelenítés, Ambilight, Saphi rendszer, BT kérdéses)
Philips 50PUS8505 - jó VA panel, jó mozgásmegjelenítés, Ambilight, Android rendszer -
F-ECT$
titán
válasz
kokosmith #57349 üzenetére
Beégés: igen is, meg nem is. Bővebben: elég sok trükköt beveznek már a tv gyártók, hogy ez egyre kisebb problémát okozzon, de idővel azért előjöhet még így is. Teljesen mindegy hogy mennyire változatos adást nézel, ha egy logó összességében több száz órát van a kijelzőn, akkor az beéghet. Hogy ezt aztán cserélik-e garanciában vagy nem, az már gyártó függő. (Hosszú távú teszt.) Ettől függetlenül lehet Oled-et is választani, sokan évek óta használják beégés nélkül.
Van egy analógiám a tévékkel kapcsolatban: az Oled egy Ferrari, egy jó VA paneles LED meg egy S Mercedes. Az előbbit vinnéd magad versenypályára és megverné a Mercit - ez az ideális körülmények közötti filmnézés (sok sötét résszel), de a mindennapi felhasználásra talán élhetőbb a Merci - olcsóbb, kevesebb törődést, beállítgatást igényel.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
k0valik #57350 üzenetére
Szinte csak sötét szobában használnám, viszont, 80 százalékban egyedül, szemből 2 méterről, néha összejöveteleken 3-3,5m 3-5 ember, falikonzolon (tényleg annyira élvezhetetlen ilyenkor a VA panel?).
Ki mondta hogy falon élvezhetetlen?
Dehogyis sokan hasznàljàk ugy,én is.
A sötétben tv nézéshez szintén az ajànlott.
Amiket irtàl tipus mind megfelelő.
Hisenense 55A7500f vagy a komolyabb 55U7QF
Samsung 55TU8502
Philips 58PUS7805
Elég nehéz a vàlasztàs
Oda bízom.Nekem Philipsek vannak,a méret miatt meg az ambilght miatt jó vétel.
Viszont az ambi miatt sose lesz full sötét.
Ha ez feltétel akkor ez kiesik,vagy egyszerűn kikapcsolod.
A Samsung bejàratott màrka,abba se fogsz csalódni.
Hiseneseket még nem volt lehetőségem itthon kipróbàlni. -
k0valik
csendes tag
Sziasztok!
Előre is bocsi ha terjengős leszek. Évek óta szinte egyáltalán nem néztem tv-t, az utolsó ami volt az 3 éve egy 32 colos LG [ [link] pontosan ez a típus, és mégis megfelelt akkoriban amikor vettem ('15) Emiatt nekem minden új szép és jó lesz. Ezért ár/érték arányban a számomra legjobb tv-t próbálom megtalálni.
Büdzsé 150-190k, Méret 50 v 55+ inch
Elsősorban film és sorozatnézés este( VA panel mert sötét színvilágú filmeket nézek), valamint light játék (xbox ser. S) de nem érdekel a 120hz meg HDR kifejezetten
Szinte csak sötét szobában használnám, viszont, 80 százalékban egyedül, szemből 2 méterről, néha összejöveteleken 3-3,5m 3-5 ember, falikonzolon (tényleg annyira élvezhetetlen ilyenkor a VA panel?). Egyedül netflix amit használnék, de legyen rajta jack csatlakozó hangcuccnak. Amíg van rajta HDMI addig nekem már smart tv. Egy dolgot kiemelnék, nem zavar, ha mondjuk egy háttérlámpát kell kapcsolnom, és IPS-t jobbat tudtok ajánlani. Az egyetlen ami igazán zavarni tud, ha ghostol a kép, látom a frameket végigszaggatni a filmen egy mozgalmas jelenetnél.
Nem tudok dönteni a versenyzők közt, hátha tudtok segíteni:
Hisense 55U7QF
Samsung UE55TU8002 (azt olvastam 7xx-es széria kb ugyanaz olcsóbban) vagy pedig kis upgrade UE55TU8502
Philips 58PUS7805
Hisense 58A7100F
Igazából a pénz nem nagy akadály, de ennél többet nem vagyok hajlandó egy elektronikai eszközért kiadni ami meglátásom szerint divatszavakkal inflált árakkal üzemel. Viszont szeretném, ha a következő 3-5 évben nem kéne új tévét vennem, tekintve hogy a fenti igényeim biztosan nem fognak változni.
Köszönök bármilyen tippet. -
kokosmith
tag
-
válasz
F-ECT$ #57347 üzenetére
... vagy OLED-es Philips:
Philips 55OLED805/12
Philips 55OLED855/12 -
F-ECT$
titán
-
kokosmith
tag
Sziasztok! TV vásárlásban szeretnék segítséget kérni tőletek. Szóba jöhet QLED, NEOLED és OLED is, amennyiben a keretbe beleférek, és a használati szokásaimnak megfelel. Én az OLED felé húzok. Próbálom minél jobban összefoglalni az igényeimet, és a setup-ot.
Jelenlegi eszközök:
- Zidoo Z9S 4K képes médialejátszó, tervben van a Zidoo Z9X-re fejlesztés
- Onkyo TX-NR686 4K, HDR képes erősítő, tervben van a Denon AVR-X4500-ra fejlesztés
- 5.1 házimozi rendszer
- Samsung UE48H8000 LED TV (2014-es)Használati szokások, igények:
- nézési távolság 3 méter
- 55"-os (125 cm széles TV fér el kényelmesen, TV állványon)
- eARC képes, 4K TV
- használatban főleg magas felbontású (most 1080P, később 4K) filmek, illetve Netflix 4K, YouTube 4K lenne, megfelelő 5.1-es hangminőségben (később akár Atmos), illetve UPC (most már Vodafone) TV adások
- sportműsorokat szinte sosem nézek, monitornak nem lesz használva, illetve ha később be is szerzek játékkonzolt, nem ez lesz a meghatározó használati mód.
- általánosan napi kb 2 órát nézünk hagyományos TV adást, illetve 1-2 további órát Netflix vagy médialejátszóról filmet/sorozatot. Alkalmanként megy akár 3-4 órát is TV adásról zene csatorna (VH1, MTV), ahol a logo kinn van statikusan
- keret: bruttó 500.000 FtSzívesen vennék technológiai, márka és konkrét típus szerinti iránymutatást is. Nagyon köszönöm előre is!
-
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Sly189 #57266 üzenetére
Van itthon egy 65u8qf. Egyeduli problema vele hogy a NAS szerverol nem jatszik le 4k tartalmat allando buffereles nelkul.
De a fekete megjelenítéy valami brutál jó, a sebesség, a fényerővel is nagyon elégedett vagyok.
Nagyon jó cucc, választhatod bátran ha a nas része meg az hbo go hiánya nem zavar. -
Recon666
Közösségépítő
válasz
tomboy0013 #57327 üzenetére
Kiskutya: Pl Hisense 65U7QF egy sokkal jobb tv nek tartok. Hozzateszem volt C715 nallam egy hétig.
-
Kiskutya
veterán
válasz
Töff_PLS #57336 üzenetére
Folyamatosan javítják szoftveresen. Nekem már csak egy gondom van vele hogy a plexen nem megy ki az 5.1. Azon kívül semmi. A képre nem lesz panaszod a szabvány kicsit tulszaturált de így sincs tultolva mint egy samsungon viszont én mozi módba használom ott szép természetes színek vannak alapból. Az új 634es szoftvert rakd fel azzal kell kezdeni és utána tesztelj. Bármi kérdésed lenne írj nyugodtan a tcl topikba.
YouTube netflix nálam tökéletes.
-
gboszi
senior tag
Üdv mindenki!
200 plafon 55 coll mit ajánlatok? Mert nézegetem most ezt a TCL-t, ami papiron tetszik is. Esetleg valaki megvendégelne egy bemutatóra?
Eddig pana plazmáztam, viszont kellene egy új. Jó lenne, ha netflix spoty hbo stb. menne rajta. -
kippedli
tag
Sajnos nem kaptam választ a Q80t vagy U8QF közötti döntés képtelenségemre. Valaki esetleg?
-
Kiskutya
veterán
válasz
Recon666 #57326 üzenetére
Pont ez a lényeg hogy 250 körül nem sok alternatíva van. Ami va paneles és hasonló tudású mint a c715. Q60 is drágább és most sem azt választanám. Én is úgy tudom hogy csak 60hz. Egyébként most jött ki új szoftver a tcl-hez vannak új beállítások vannak hibái de ahogy olvasom a többi márkánál is van bőven. Az hogy kinek mi jön be használat függő nálam pl nem lassú.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Kiskutya #57325 üzenetére
Papíron jól mutat a TCL az tény, csak a gyenge szoftver meg a gyenge hardver sajnos ez erősen visszaveti. Q60 viszont 43" folott 120hz es panellal van, sokkal jobban áll szoftver ügyileg és hardver ügyileg is. És háttérvilágitás ellenére is jobb feketét tud mint a TCL.
Sajnos tapasztaltam ezeket, de 200e korul jo vetel lehet a 65" méretben még így is, de 250e forintért sokkal jobb tv-k vannak piacon. -
commanDOS
senior tag
Sziasztok!
Korábban már kérdeztem, de közben leszűkítettem a kört.
Mindenképp 55"-os VA paneles TV-t keresek. Úgy látom, hogy a büdzsén belül felesleges a drágábbat választani, mert papíron szinte mindenben egyformák, de kíváncsi vagyok a tapasztaltabbak véleményére, akár hasonló árban jobban ajánlottabb vételre is.https://www.displayspecifications.com/en/comparison/06c814b636
Samsung UE55TU8502, vagy UE55TU7102?
40 Ezer a különbség és a dual LED-en, illetve a +1 USB és HDMI porton kívül nem osk különbséget látok. Mindkettő edge LED, 8bit+FRC, stb...
Ahogy látom az OLED-ek árait, 2-3 év múlva tudnék venni egyet, nem költenék el közel annyit egy sokkal rosszabb LCD technikára. -
laci1117
tag
válasz
webb04 #57313 üzenetére
Pont, hogy ez a rossz megoldás. Ha Te személyesen "rendeled" meg az nem számít netes rendelésnek és nem él a 14 napos visszaküldés. (jártam már így)
Mindenképp Te add le otthonról a rendelést, mindegy hogy személyes átvétel vagy kiszállítás, lényeg hogy Te kattintsd le. -
webb04
csendes tag
válasz
rainman72 #57307 üzenetére
Megvan a legjobb (sztem) megoldás.Bemegyek a helyi boltba.Ők megrendelik neten.Nekik jó,mert kapnak érte valamit,nekem jó,mert netes rendelés (14 nap).És kiszállítják 890-ért.Ha meg nem jó,akkor csak beviszem a helyi Euronicsba.
Érdekes,hogy mekkora árkülönbség van a TCL 55C716 esetében -
webb04
csendes tag
Sziasztok.
Jól gondolkodom?
Netem megrendelem a TV-t,és átveszem a helyi boltban(Euronics).
Ha meg valami miatt nem jó,akkor 14 napig visszaküldhetem,és jó ha beviszem a boltba?Ugye? -
rainman72
Topikgazda
válasz
Kis Tigris #57284 üzenetére
Ha làtszik valami sérülés akkor természetesen ki kell bontani a futàr előtt plus jegyzőkönyv.
Amugy nem muszàj,de ha téged az megnyugtat és benne van a szállítàsi szabályzatban is akkor nyugodtan kérheted.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Update 07.31. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest