Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
poci76
aktív tag
válasz
Piftuka #41849 üzenetére
Jó képminőség, de 10 éves tervezett élettartammal. Sokat megy nappal is, de mozizni este szoktunk. Főleg SD, ritkábban FHD filmek, sorozatok (a régi 50" Samu plazma nem is tudott többet) .mkv-ban, külső HDD-ről. Továbbra is főleg offline filmnézés várható, persze nem zárható ki később Netflix vagy más. Világos nappaliban, 3-4 méterről nézzük.
-
Piftuka
veterán
válasz
umfrider #41846 üzenetére
A SHARP vállalattal kapcsolatban a PH! hírei között számos információt találsz. Röviden a lényeg, hogy 2012-ben jöttek ki az utolsó saját (japán) televíziójukkal. Éppen 100 éves volt a cég.
Sok más tradicionális vállalathoz hasonlóan üzleti szempontból mélyponton voltak, ezért még akkor a Foxconn vállalat többségi tulajdont (2016-ban már 66%-ot) szerzett.
Az európai SHARP termékek névhasználati jogára liszenszszerződést kötöttek a török Vestel és lengyel UMC vállalatokkal. Előbbi a saját reklámcégével a marketingért, és az értékesítésért, valamit gyáraiban a "fehéráruk" előállításáért felelt, az UMC pedig a saját lengyel gyárában a SHARP audio-vizuális eszközökért.
A liszensz tavaly lejárt, ráadásul a Foxconn többségi, majd 100%-os tulajdont szerzett az UMC-ben ("bekebelezte" azt).
A televíziós részleg élén japán vezetés áll, megtartották (2012 óta) a japán mérnök gárdát, és japán piacra maguk gyártottak. Immár az európai gyárat is ők üzemeltetik.
Remélhetőleg az elkövetkező években egyre több (és az eddig csak Japánban kiadott prémium) készülékük, illetve a teljes termékpalettájuk elérhető lesz Európában, így Magyarországon is!
Az említett TCL készülékek mellett most a SHARP 70UI9362E is jó vétel ennyi pénzért. Egy alsó-közép/közép kategóriás LCD, saját fejlesztésű VA panellel, jó képminőséggel, saját OS-sel, felhasználóbarát működéssel.
Azért 70 col az már egy átlagos lakásban igencsak nagy képméretet biztosít.
A Prohardver is tesztelte a 60 colos változatát: "Teszten az első Sharp-Foxconn tévé!" -
poci76
aktív tag
Sziasztok! kb. 10 évre szeretnék TV-t venni, kb. 400e a keret. Főleg filmnézés, kisebb részben tévézés lenne rajta. Mit javasolnátok?
-
umfrider
senior tag
válasz
Piftuka #41844 üzenetére
Így van
Természetesen lényeges, hogy jó legyen a képe, szvsz elsődleges szempont, hogy lehessen általánosan használni és a lehető legtöbb garival legyen védve.gyeniko
bocsi, igen
beagle-ben van tricolor (is)szerk.:
Sharp-okat néztem még, valamiért szimpatikus a gyártó. Ez csupán személyes vonzalom. Kevés infót találtam róluk.
Garancia, megbízhatóság, teljesítményben nem tudom mit tudhatnak.
SH [link] ARP -
Piftuka
veterán
válasz
hyundaikia #41842 üzenetére
Nagyon szívesen!
Ezt elfelejtettem: Samsung RU8000 és LG SM8600 összehasonlítása
Olvasd végig, mert érdemes! Jól látható, hogy nagyon hasonló kategóriájú készülékek, tükröződésben, színpalettában is (mindegyikben kicsit jobb az LG), mozgásmegjelenítésben kiváló (120 Hz-es panel), fő különbség a kontraszt, és a fekete szint az eltérő panelek miatt.
A tükröződésről megnézheted a fotókat, a betekintési szögükről pedig videót.
-
Piftuka
veterán
válasz
umfrider #41840 üzenetére
Egyetértek. Éppen ezért (is) szoktam ajánlani a TCL tévéket. 5 év jótállással, a jelenlegi árkategóriában különösen jó vétel annak, aki egy korrekt, VA paneles készüléket szeretne, és nem tud, vagy nem szeretne vagyonokat költeni rá.
Nemrég pl. az EP6xx sorozatnál még egy kategóriával jobb EX780-as 65 colos méretben 199.000 forintba került. Az baromi jó ár egy ekkora, alapvetően jó képminőséget adó készülékért.
A TCL prémium modelljei pedig (25.000 Mini LED háttérvilágítás, 1.000+ Local Dimming zóna, QLED technológia) megállja a helyét a kategóriában bármelyik konkurens prémium tévéjével szemben. (Mondjuk azok még sajnos drágák!)
Nálunk nem annyira ismert a cég (ahogyan a másik kínai nagy a HISENSE sem), mert az elmúlt években főleg az USA, és Ausztrál piacokra fókuszáltak. Bár az Egyesült Királyságban már évek óta nagyon népszerű. A szakmai teszteken pedig rendre jól szerepelnek a készülékei, főleg az "ár/érték" összehasonlításoknál.
Hivatalos importőre még nincsen; a Media Markt, Alza, Edigital közvetlenül importálja. (A fogyasztói jogszabályok alapján ők a képviselői.)
Az 5 év jótállás ismeretében, főleg az első két vállalkozástól szvsz bátran meg lehet rendelni.
-
AL
addikt
válasz
hyundaikia #41834 üzenetére
Szia! Ha nem kapsz már 55RU8002 -öt, akkor szerintem az olcsóbb 55XG7096 -ot válasszad. Ha tudod azért nézd meg a 49 -es qledet is, de a Sony képét élethűbbnek találom. Ez nem androidos. VA direct ledes. Üdv.
-
hyundaikia
csendes tag
válasz
Piftuka #41835 üzenetére
Na igen.. Most hirtelen annyi szempontot felsoroltál, ami akár fontos is lehetne,hogy arra jutottam végül,amit mindketten mondtatok tulajdonképpen.. Kinek mi tetszik,meg hát meg kell venni az egyiket és élvezni kell a színeit,akár ilyen,akár olyan. Igazatok is van,mert így csak elvesznék a sűrűjében..Tv-t meg nem egy évig akarok keresgélni,mint tettem az autónál..
Szóval köszönöm neked is!Üdv!
-
umfrider
senior tag
Köszi.
Értem, hogy nem egy erőmű, de az 5 év gari az nagyon kecsegtető. Mire megyek egy felső kategóriás termékkel, ha 2 év után vehetek újat
bezzeg a 30 éves Tricolor Sony a mai napig kifogástalanul működik. De, hát ez van, fogyasztói társadalom.A mostani Samu 8 éves. Kezd pixelhibásodni, sávosodni és egyre jobban felhősödni. Anno felső kategória volt, viszont, ha most mellé teszek mondjuk egy alső-középet, akkor már az is jobb...
-
Piftuka
veterán
válasz
umfrider #41837 üzenetére
Ebben a témában néhány felhasználónak van tévéje az EP6xx sorozatból.
Ott is érdemes megkérdezned.
Egyébként általánosságban korrekt készülékek a kategóriájukban ("alsó-közép"), és az 5 év jótállás, valamint a jelenlegi Media Markt-os, Edigital-os, készletkipörgetős akciós áruk miatt kifejezetten jó vételnek is számítanak.
-
umfrider
senior tag
-
Piftuka
veterán
válasz
Tigerdavid #41803 üzenetére
"Akkor ezek alapján bánjam, hogy LG 49um7400-at vettem?"
Miért kellene bánnod?
Ajánlom Neked is az imént írt hozzászólásomat a "Summa summarum" rész alatt!
-
Piftuka
veterán
válasz
hyundaikia #41830 üzenetére
Az eredeti elképzelésedhez egyébként a TCL 6xx jó választás.
Ha tényleg többet is tudsz költeni rá, és/vagy 120 Hz-es készüléket szeretnél, akkor a két említett modell jó választás a maga kategóriájában.
Az egyértelmű, hogy mozgásmegjelenítésben a natív 120 Hz-es panelnek óriási előnye van.
Ami a többi kérdésedet illeti...
- "Fényes szobába csak IPS"
- "Edge LED --> Felhősebb panel"
- "IPS --> jobb színvilág"Ezek mindegyike olyan általánosítás, amit ebben a formában nem igaz, illetve tudni kell a helyén kezelni.
Tehát, ha a VA és IPS technológiát összevetjük, akkor hasonló kategóriájú, ilyen panellel szerelt tévéket kell vizsgálni. És egyéb tényezőket is figyelembe kell venni.
- Fényes közegben a készülék fényerején, kontrasztján, színpalettáján, de még inkább a képernyő tükröződésén áll, hogy mennyire használható, és mennyire találod jónak a képminőségét.
Ha egyformán tükröződnek, akkor az alacsony kontrasztot a panel magas fényereje kompenzálhatja, az alacsony fényerőt, pedig a magas kontraszt.
- Az "Edge LED" és a "Direct LED" technológia is képes gyakorlatilag tökéletesen homogén, és nézhetetlenül "felhős" (bevilágításoktól, a háttérvilágítás ún. "fényszivárgásától" terhelt) produkálni.
Sajnos ez lutri! Akkor derül ki, amikor leteszteled a készüléket.
- Adott kategóriában, adott színmélység mellett általában az IPS színvilága jobb, de megint fontos, hogy mi a készülék típusa, mert lehet, hogy az adott VA panel nagyobb színskálával dolgozik, mint az IPS paneles "ellenpárja".
Nagyon fontos, hogy milyen beállítás (kontraszt, szaturáció, színhőmérséklet) mellett használod, és milyen tartalommal (SD, HD, HDR) mert a színvilágot, a látott képi élményt ezek nagyon nagy mértékben befolyásolják.
És ehhez adódik még egy viszonylag megfoghatatlan tényező. Aki sok tévét látott, az általában esküszik, hogy az LG-nek, és a Samsung-nak is van egy tipikus (utóbbinak az általam kedvelt "túlszaturált") színvilága. Ezt én is aláírom.
Van aki eleve nem kedveli az egyikét, vagy a másikét.
(És akkor mindezeken felül még a gyári értékek eredményezhetnek technikailag pontatlan - de attól persze még Neked tetszhet - képet akármelyiken. Egy kalibrálást követően, vagy TV tesztelők által ajánlott beállításokkal használva technikailag pontos képet produkál. Ám nem biztos, hogy az tetszeni fog Neked.)
Summa summarum:
Minden televíziónak vannak olyan alapvető jellemzői, amelyeket érdemes átgondolni, figyelembe venni, amikor vásárolsz (színmélység, paneltípus, képfrissítés, homogenitás).Ám a televízió készüléknek egyetlen célja van: az, hogy Neked tetsszen, téged szórakoztasson! Ennyi a lényeg, nem más.
Szóval, ha kiválasztottad, megvetted, és tetszik, amit látsz, akkor ne törődj azzal, hogy mit ír a "szakma", hogy mit mutat a kalibráló műszer, hogy mit mondok én, vagy bárki más erről a fórumról, vagy a környezetedből...
Élvezd a tévédet, mert azért vetted!
-
hyundaikia
csendes tag
Nagyon köszi!
Így fogok tenni,ahogy tanácsoltad. Ha pedig nem kapom meg már a samsungot,akkor újratervezés..
Köszi az ajánlast is,megnézem azt a sonyt is,ha..
Vagy akkor akár a samsung qe49q60 is jó megoldás lehet (ha kiesik a ru8002)..? Vagy a qled helyett az általad javasolt sony tutibb megoldás lenne? Csak mert ugyanúgy VA es 50 hz..Üdv!
-
AL
addikt
válasz
hyundaikia #41830 üzenetére
Szia ! Jól mondod . A VA panelnek jobb a feketéje és a kontrasztja is.
Az 55RU8002 100 - 120 Hz es, ezért jobb a mozgásmegjelenítése.
Az árukereső szerint csak 2 helyen kapható. Ha tudsz telefonálj körbe hátha van valamelyik MM áruházban, mert az árukereső csak a netáruházukat mutatja.
Sajnos a most megjelent 55TU8002 már csak 50 - 60 Hz - es.
Sokan szeretik az IPS panelt is. Jó lenne megnézni, hogy lássad Neked melyik tetszik.
Üdv. -
Piftuka
veterán
-
Piftuka
veterán
válasz
Petibaba46 #41793 üzenetére
"de megfogott az 5 év gari, akkor azt mondta, hogy az sem úgy van ahogy gondolná az ember, mert a szervizelő cég ki sem jön, a felhasználónak kell gondoskodnia a szervizbe történő eljuttatásról."
Ha esetleg még úgy alakul, hogy találkozol ezzel az eladóval, akkor én üzenem neki (és az áruház üzemeltetőjének is), hogy nagyon téved!
Már önmagában bosszantó, hogy ilyen téves információt adnak neked, de ha a gyakorlatban is így állnak hozzá, az már komoly probléma!
Ebben a hozzászólásban leírtam, hogy miért.
Álljatok ki magatokért, olvassatok utána a fogyasztói jogaitoknak, és legyetek tudatos fogyasztók!
"a belépő árkategóriában a Samsung/LG készülékekről is csak rosszat lehet elmondani."
A Samsung kapcsán ez valóban igaz. Az utolsó igazán jó sorozata a "KS" volt. Azt követően (sőt már azzal egy időben) fokozatosan vitték lejjebb a minőséget az adott "számozási" kategórián belül.
Ez odáig vezetett, hogy a 6xxx, 7xxx szériáik a régebbi 4xxx, 5xxx szériáik minőségét nem érik el. Ehhez jön még a "panel-lottó". (Adott szérián belül, bizonyos típusokhoz 3 féle beszállító, akár három féle panelját használják fel. Ami nem lenne gond, ha technológiailag azonos, és egyező képminőséget produkáló panelekről lenne szó. Ám nem így van.)
Az LG esetében pedig éppen az a jó, hogy ők teljesen lineárisan "skálázzák" az egyes szériáikat nagyon rég óta.
Ha eldöntötted, hogy LG tévét vásárolsz, akkor azt érdemes választanod, amely az általad meghatározott anyagi kereten belül a legmagasabb számozású.
"
300 ezer alattnincsencivil felhasználásratökéletes tv..."Így helyes.
Csak olyan televízió létezik, amely a pénztárcádhoz, és az egyéni preferenciáidhoz mérten számodra a lehető legjobb választás. Ilyet azért tudsz találni.
-
hyundaikia
csendes tag
Köszi!!
Közben olvasgattam vissza itt is sokat,meg más oldalakon is. Igazából lassan már ott tartok,h egyik tv sem az igazi..:D persze ez így nem igaz.
Leszűkítettem a lehetőségeket,mert azt olvastam többször is,h a 100 hz azért fontos,illetve ami nem teljesen tiszta még,hogy a VA panelek színvilága sokkal jobb,mint az ips paneleké? Ezt jól értem? Csak cserébe a betekintési szög rosszabb. Esetünkben a betekintési nem számít igazán,mert szemből nézzük a tv-t..
Tehát ha nekem a kepi világ a legfontosabb,akkor érdemes lenne feljebb mennem meretben és akkor a sokat emlegetett samsung ue55ru8002 a jó választás (mivel 49es csak 50 hz)? Vagy ugyanilyen jó szineket tud egy lg 49sm8600 is? A fekete szín mélysége pl meggyőzőbb a samsung esetében? Vagy ennyire már nem erdemes kifilézni a törtenetet..?
Azt olvastam a velemenyek között,h az lg hangja erősítő nélkül is meggyőző..tehát lehet,h azt választanám,ha a színvilág ugyanolyan jó,mint a ru8002nek..de ha a samsung színei szebbek,akkor inkább arra voksolnék. Plane,hogy sokan emlegetik itt a fórumon is,mint opcióBocsánat,ha hosszú és zavaros volt,de már a fejemben is zavar van a rengeteg lehetőség és adat miatt..
-
törölt tag
köszi
sony nem jöhet szóba ,mert netezésre és ilyenekre a magic remote verhetetlen
a játék az nem biztos,hogy opció hiszen van a pc hez nagyon jó monitorom jelenleg.
Ezért ezt a 3 kategóriát írtam,viszont a nano szinte 2x olyan árban van ,mert a 65 megkapom 600 euroért a ledből a nanoból meg egy 1000-res. Azért annyira nem vagyok eleresztve én sem -
AL
addikt
válasz
#90211072 #41824 üzenetére
Szia ! Játékhoz a jobb mozgásmegjelenítés miatt az LG 8600 as a legjobb, mert 100 - 120 Hz es.
Fontos a panelválasztás ( VA, IPS ), erről előző levelemben olvashatsz.
Leggyengébb a 8200 - as.
Ha VA paneles kell, akkor szerintem ez a Sony Bravia KD-55XG7096B is jó lesz (nem androidos és 170 ezer). Ennek a 65 - ös változata Sony Bravia KD-65XG7096
ez 240 ezer.
Itt láthatod az adataikat. , 65 - ös méretben már a Sony is IPS paneles : [link]
Üdv. -
marci9304
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem pár TV-t, de nehéz dönteni. Elsősorban filmekhez és konzol játékhoz kellene.
A kiszemeltek:
LG 55SM9010PLA
SAMSUNG 55Q70R
SAMSUNG 55Q82RHa tudtok mást akkor arra is vevő vagyok.
Köszönöm! -
Piftuka
veterán
válasz
Gery15 #41778 üzenetére
A Samsung hagyományos LCD palettáján évek óta az egyetlen épkézláb darab az RU8002. Az viszont végre kifejezetten jól sikerült; ajánlott darab.
De csakis 55 col felett! Ugyanis a 49-es változat csak 60 Hz-es panelt kapott.
120 Hz-es panellel nagyjából az általad használt 6xxx széria kategóriájába tartozik. (Az idei TU széria sajnos visszalépés, és már valószínűleg egyébként is feledhető lesz, mert erre a vonalra egyre kevésbé áldoz a cég.)
A 7-es széria nem éri el az évekkel ezelőtti 5xxx-ek színvonalát. A Samsung palettájáról nem ajánlott a "belépő", és "alsó-közép" kategóriákba tartozó tévét választani.
A kínai konkurensek (jellemzően VA paneles) televíziói között, és az LG kínálatából sokkal jobb megoldásokat találsz. (A Philips-et a botrányos hazai szervizháttér, a SONY és Panasonic kettőst pedig az ebben a kategóriában is jellemző magas árazása miatt nem ajánlom nyugodt szívvel.)
-
AL
addikt
válasz
hyundaikia #41812 üzenetére
Szia !
Fontos, hogy milyen szögből ( csak szemből, vagy oldalról is ) nézitek.
Itt és a fenti összefoglalóban is olvashatsz a kijelzőkről : [link]
Az árukeresőn és az üzletek oldalain sok vélemény is van.
Érdemes egy nagyobb üzletben megnézni őket, mert mindegyik képe más és mindenkinek más tetszik.
Bármilyen készüléket veszel érdemes hozzá + 3 év garanciát venni.
MM - ben utólag ( fél éven belül ) is vehetsz ( ha náluk vásárolsz ).
Ha Sonyt veszel hivatalos kereskedőnél, akkor a Sony márkaboltokban 1 éven belül megveheted.
Ezen az oldalon meg tudod nézni az adataikat ( méret, szolgáltatás, stb ), csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni. Az LG és a Sony IPS, a 2 Samsung VA kijelzős. Talán a TU8002 a leggyengébb.
A Sony androidos. Ez a rendszer kicsit "bonyolultabb". Sokan szeretik, mások meg szidják.
Mindegyikhez szerencse is kell, hogy jót kapjál. ( ez a legdrágábbakra is érvényes )
Mozgásmegjelenítésre az LG 8600 - as a legjobb, mert az 100 Hz es.
Ha VA paneles kell, akkor szerintem ez a Sony Bravia KD-55XG7096B is jó lesz (nem androidos és 170 ezer).
Üdv. -
törölt tag
Üdv
Elolvastam pár oldalt ,de konkrét választ nem találtam vagy csak elsiklottam felette.
55SM8200PLA
55SM8600PLA
55UM7450PLA (ebből lehet beleférne a keretbe a 65 " is)
Segítene valaki választani? Nem tudom hogy ez a nano cell ér e annyit,hogy majdnem dupla árat fizessen érte az ember. Az egészhez még lenne kapcsolva egy soundbar vagy esetleg egy pc (játékra,feltéve ha elviszik a gamer monitorom)a későbbiekben. -
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #41781 üzenetére
Adalék mindehhez, illetve ha valaki "Samsung Q82R" készülék vásárlásán gondolkodik...
Egy fórumtársunk bővebb beszámolója róla a gyakorlati tapasztalatai alapján.
-
AL
addikt
válasz
pihentagy #41819 üzenetére
Szia ! Nem tudom, hogy hol gyártják. Olvastam már Török, Lengyel, Cseh gyártóról, de nem tudom, hogy melyik az igaz, csak az a biztos, hogy nem Japán. Talán hozzánk már nem is hoznak Japán terméket. A dobozán, vagy a készülék hátlapján talán megtalálod a gyártó nevét. Remélem ennek ellenére jó lesz. Üdv.
-
kemuri78
csendes tag
Sziasztok!
Aktuálissá vált nálunk egy televíziócsere. Gyereknek lesz, szoba általában világos. Nagy elvárások a rá fordítható összeg miatt természetesen nincsenek, tistában vagyok vele, hogy ennyi pénzért nem várhatok csodát de a lent felsoroltak közül szeretném a legjobbat. Médiaboxról mesék, filmek illetve Xbox one futna a kijelzőn. Előre is köszönöm a típusszavazatokat!
LG 49 UM7100PLB
SAMSUNG UE 50 RU7022KXXH vagy ugyanez 55 inch méretben
SAMSUNG UE 50 NU7092UXXH
HISENSE H50B7100 50" UHD VIDAA
PHILIPS 50PUS6504/12
SAMSUNG UE 55 RU7022KXXHKöszi mindenkinek!
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
A három TV készülék közül melyiket tudnátok ajánlani? Továbbá ezekben a Samsungokban megoldható e hogy menjen az SS IPTV? Mert nagyon gondolkodom hogy Androidosat vegyek e...
Samsung UE43RU7022
Samsung UE43RU7102
Sharp 40BL2EA (Androidos) Erre azt mondják nagyon szép a képe, de nem tudom megnézni mert ez nincs kiállítva egyik boltban sem. -
Danex
addikt
válasz
Mr Chapel #41815 üzenetére
Igazából inkább az outputos eszközökhöz illik kábelt adni... ugye ha vesz az ember egy konnektort, akkor nem a konnektorhoz jár a kábel amit a lámpába kell dugni
Meg így mindenki tud olyan hosszú és minőségű kábelt venni amire szüksége van. -> kevesebb szemét (több profit) -
Mr Chapel
tag
Köszi az infókat. Sejtettem, a csomag leírás alapján. Mondjuk egy közel 300K tv mellé kicsit nevetséges hogy nem jár egy-két 1200ftos kábel :) Majd átnézem az otthoni hdmi kábeleket, lehet valamelyik mégis 2.0. Ha más nem, amit a ps4pro-hoz kaptam, annál releváns hogy tudja a 4K60fps-t továbbítani.
-
hyundaikia
csendes tag
Illetve az előző 3 tv-hez egy 4. opció is felmerült..
Lg 49 sm8600 pla
Köszi a segítséget előre is
-
Mr Chapel
tag
Sziasztok. A minap rendeltem egy Sony KD-55XF9005 tv-t. Még nem jött meg, de elképzelhető hogy nem része a csomagnak a 2.0 Hdmi kábel? Előbb néztem a hivalatos csomaginfót, abban sajnos nem szerepelt. Tapasztalatok ezzel kapcsolatosan? Van itthon pár Hdmi kàbelem, de úgy emléxem 1.4 esek csak. Pc meg a ps4 pro lenne rákötve.
-
zsoltika74
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik jobb alternatíva a Samsung 65RU8002 vagy a Panasonic 65GX800 ill. GX830? Kontraszt ill. felhősödés terén?
Az MVA panel az miben különbözik a VA panel től?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
hyundaikia
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szerernék kérni. Kineztem 3 tv-t, vagy ezek közül választanék,vagy ha van ennél jobb tippetek,akkor azt is megfontolnám.. 90 %-ban filmeket szoktunk letölteni (vagy dvd), a maradék meg maradna youtube-ra. Játék szinte nulla.Samsung ue50tu8002 (2020as modell)
Samsung qe49q60
Sony Bravia kd49xg8196A képi megjelenítés lenne az elsődleges,mert max veszek hozzá hangprojektort (vagy házimozit),ha vacak a hangja..de persze azt sem bánnám,ha mindkét kategóriában jó lenne és így megspórolhatnám a + hangrendszert..
Még talán annyit,hogy egy majd 10 éves sharp (80 cm) kerül lecserelésre,szóval gondolom bármit is választanék, beszarás élményt adna..
Méretben pedig úgx gondolom,megfelelő lesz a kb 125 cm, mivel 2-2,5 méterről nézzük. Persze tudom,egy tv sosem lehet elég nagy..Előre is köszi a hozzászólásokat és tippeket!
-
ZP67
tag
Sziasztok!
tanácsot szeretnék kérni vásárlás előtt. Le kell szögeznem, hogy Panasonic mániás vagyok...
Kinéztem a Panasonic 58GX700E-t és az 58GX810E-t.
A kérdések:
- élvezhető, érezhető-e a 810-es jobb hangrendszere?
- miben tud többet a 810-es videó oldalon, hol, milyen műsorforrásnál jön ki a különbség?A legfontosabb, hogy ez a két verzió ugye mindkettő Panasonicnak nevezhető?
Van a családban egy GX550, annak teljesen más a menüje, azt hallottam róla, hogy az egy átcimkézett Vesten.... Nem akarok mégegyszer ilyenbe futni...
Bocs, hogy itt is feltettem a kérdést, sürgős lenne és a Pana topicban nem kaptam választ
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
ZP -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin topic
- Google Pixel topik
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Torrent meghívó kunyeráló
- Starlink
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kuponkunyeráló
- RAM topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest