- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz
rainman72 #43697 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítséget
Egy érdekes plusz kérdésem lenne még utoljára, hogy a Samsung oldalán a távirányítónál azt írja, hogy "TM2050A(*GB/IE : TM2050A+TM1240A)"
Jól sejtem, hogy akkor nálunk csak a kevés gombos "okos" távirányító jár hozzá, az értelmes(hagyományos) nem?
-
Hunter2
addikt
Erről van valami tapasztalat? [LG 65UN81003LB] displayspec-en csak a 81006LB-ről találtam adatlapot.
Ez valós 100Hz-es lehet? -
rainman72
Topikgazda
válasz
undercover #43692 üzenetére
Mondjuk egy Sony XF90
Vagy Samsung 65tu8502
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-ue65tu8502uxxh-crystal-uhd-4k-smart-tv-1317719.html?ga_query=65tu8502 -
rainman72
Topikgazda
-
ginola
addikt
Sony NX 710-et cserélnék.
Ami elvárás:
-Valós 120 Hz panel
-Kiváló mozgásmegjelenítés.
-48-60-as méret.
Miket ajánlanátok? -
undercover
őstag
Üdv! 55-ös méretben, 250 ezer körül... mi a legjobb ár/érték arányú TV jelenleg? LG meg Samsung viszonylatában? 8500PLA meg a Q60R? A segítséget megköszönném
-
bigdady
nagyúr
Hali!
Gyereknek keresek tv-t (voafone hd box lógna rajta) amin xboxozni is tud kb 1,5-2 méterről. Összefoglaló alapján VA panelest kéne keresnem. Az sem baj ha okos, de árban belépő szintet szeretnék csak. Márka mind1 kb. Van ötletetek? -
rainman72
Topikgazda
válasz
bajtokarpi #43683 üzenetére
2020 Samu 32"
https://m.emag.hu/samsung-ue32t5302a-smart-led-televizio-80-cm-full-hd-ue32t5302akxxh/pd/DRPQFBMBM/?utm_source=price_comparer&utm_medium=cpc_emag&utm_campaign=arukereso_new_2018&utm_content=arukereso_hu&cmpid=72648
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Hunork #43685 üzenetére
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/0f0713745c
Én egy egy évvel korábbi Philipset használok most,az ambilight miatt vettem csak.Sokszor azért van bekapcs. este hogy a fényeket nézem amit produkál,érdekes!
Kicsivel még jobb is a tipus a 7304-től sztem!
Viszont sztem a Samu jobb választás!
Küldtem 1 linket nézd össze öket! -
Hunork
veterán
Üdv!
A jelenlegi Samsung NU7122-es 43" TV-met szeretném váltani, és több órás kutatás után végül két TV-re szűkítettem le a választékot, mindkettő 165ezer Ft-s áron érhető el:
Samsung UE50TU8502 Dual Led
Philips 50PUS7304, másnéven The OneA Philips-ről tudom, hogy támogatja a Dolby Vision-t, valamint ott az Ambilight is, bár nem tudom, hogy az mennyire tetszenne. A Samsung-nál a Dual Led érdekesen hangzik. Egy közelebbi üzletbe se találtam egyiket se, így megtekinteni nem tudom őket, neten pedig kevés az infó, főleg a Samsung-ról, mert elég új
A kettő közül melyik lenne a jobb választás? Javarészt Netflix-re, valamint játékra(PS4 Pro, később PS5) lenne használva, plusz apró, altatóként ható kábel TV-vel
A válaszokat előre is köszönöm
-
salapp
addikt
válasz
bajtokarpi #43683 üzenetére
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Kolléganőm tv-t szeretne venni. Kritérium: 32", és kb. 100 ezer ft.-ja van rá. Ezért a pénzért mit tudtok ajánlani?
Köszönöm a nevében is.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Hali1975 #43676 üzenetére
Hasonlitsd ösze!
Sztem inkább a Hisense,abból is a nagyobb ha nem sokkal drágább!
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/2f1f13390b -
rainman72
Topikgazda
válasz
Kisfundy #43677 üzenetére
Ezt az Lg-t láttad?
Nem rég jött ki!
Jónak tünik!
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lg-75un85003la-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-189-cm-4k-ultra-hd-hdr-webos-thinq-ai-1322356.html -
ZephX
senior tag
válasz
rainman72 #43670 üzenetére
Köszi. Nagyjából én is ezt a kettőt szűrtem le. Csak még sosem volt sharp tv-m, így nem tudom milyen minőségű. Annyi az elvárás, hogy ne legyen a sarkában túl sok ghost. Egyébként 102 cm-re elég a FHD? Mert 80 cm-en bőven elég volt. Alapvetően animéket szoktam nézni rajta, azok meg max full hd-sok. Vagy ebben a méretben már inkább UHD játszik?
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a mostani készülékem (LG 70UK6950PLA).
70-75"-ban gondolkodok,és 500-600 ezer forint lenne maximum fordítva rá.
Youtube/fullhd illetve 4k tartalom lenne rajtva nagyrész fogyasztva,iletve természetesen szükség lenne a dvb c kódolásra illeteve CL interfészre is a kábel tv miatt.
Ezen felül szeretem a magic remote-ot is,szóval előnyt jelent.
Legfőképp LG-ben gondolkodom,de esetlegesen Samsung is szóba jöhet!Esetleg tudnátok ajánlani ilyen elvárások mellett valamiylen típust? Illetve még várjak esetleg karácsonyig a váltással hátha addig jellennek meg jobb alternatívák?
Előre is köszönöm ha segítetek!
-
Hali1975
tag
Sziasztok!
EGy kis segtseget szeretnek kerni:
Egy 11 eves LG 42-43" tv-t szeretnek cserelni egy nagyobbra.
Nekem a smart funkciok nem annyira fontosak , inkabb a BT es a 4k-s kep.Neztem tobb markat es tipust.
Ezek kozott vacillalok:
55" TCL 55EP660~ 128 ezer
Hisense 55A7100F 4K UHD SMART LED televízió ˇ~ 110-117ezer
Hisense 58A7100F UHD Vidaa SMART LED Televízió~ 122 ezerAtlagosan 2 ev garanciaval.
Igazsag szerint a mostani tv-hez kepest mindegyik elorelepes lenne szamomra.
Melyiket javasoljatok.
Az osszeg kb ez a 110-130ezer .KOszonom a segitseget
-
DivatD
újonc
Sziasztok!
Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy cserélném szeretett Samsung 55MU6102 készülékem.
Elsősorban minőségben szeretnék javulást, igényeim alapján sikerült két készülékre szűkíteni a listát, de nem tudok dönteni
Az egyik egy Samsung QE55Q80TATXXH, a másik pedig egy LG 55CX3LA
Nagyon szívesen kipróbálnám az oledet, sötét szoba adott a HDMI 2.1 és csatlakozók nagyon szimpatikusak míg a Samsungnál ha minden igaz csak egy ilyen csatlakozó van és a PS 5 + pc kombó miatt ez nem biztos hogy a legjobb választás lenne.
Igazából ami miatt bizonytalan vagyok az az, hogy YouTube, HBO Go, Netflix mellett PS 4 Pro és Twitch, film és sorozat külső meghajtorol is szokott menni a jelenlegi készüléken plusz Iptvn stbn keresztül sport, nem tudom melyik lenne hosszútávon a jobb választás és hogy az oled mennyire bírja beégés nélkül a tartalom fogyasztási szokásaimat.
Minél több tetszet néztem, olvastam annál jobban elbizonytalanodtam
sajnos közeli ismerősök kötött sincs tapasztalat, így nagyon hálásan megköszönném a segítséget.
-
bgyula91
újonc
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok és alábbi támpontok mentén kérnék tanácsot.
Mire: Xbox, hbo, netflix.
Hol: Nappali helység, világos, de közvetlenül sosem süt be a nap. Javarészt szemben álló kanapéról lenne nézve, kb 3 méterről.
Mekkora: a méret hely miatt is limitált, 43-50" körül lenne ideális.
Ár: 150k környékén tervezem, persze jobb lenne alatta. Ha valami nagyon best buy akad, akkor azért pár tízessel feljebb is megfontolnám. A játék miatt örülnék egy 100-120Hz-nek, de nem tudom, hogy ebben az ársávban lehetséges-e.
Köszönöm! -
lőttem az apróban egy Sony KD49XF8505-t
elképesztő, hogy még csak nem is volt csúcsmodell 2018-ban, mégis 2 év elteltével is mennyire jó tv (nem érzem lassúnak az okos részét sem) -
rainman72
Topikgazda
válasz
horvathpeter #43666 üzenetére
Össze zavarodtak egy kicsit az árak, a virus alatt!
Ez egy jó ár,meg egy jó tv!
Amugy az idei Samsung led tvk ára nagyon sokat esett mióta megjelentek kb 3 hónapja! -
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek/valakiknek véleménye azalábbi tv-ről? KATT
Filmnézésre, tv-nézésre használom a jelenlegit is (Samsung ES6100) ezt is erre használnám.
Tudom, hogy nem a tv belső lejátszóját kell használni, (lesz médialejátszó is) de lejátszák ezek az x265-ös 2160p filmeket?
Nagyon gondolkodok rajt. Egyébként régóta nem követem a tv-k piacát, így ez az ár reális?
Vagy ennyire lementek az árak? Nekem kicsit olcsónak tűnik. Tudom vehetek drágábban is, de általános célra szerintem ez is jó lenne. Vélemény?
Vagy hasonló árban valami más? -
peti665
lelkes újonc
Sziasztok. A 300 cd/m2 fényerő mennyire elfogadható sdr tartalmakhoz? Vagy mennyi az az érték ami ideális?
-
kinect
csendes tag
Szia,
Sajnos a mellékelt TV-kről nem tudok nyilatkozni, de én vittem pendrive-ot az arenaban található MM-ba és az eladók készségesen segítettek megnézni a rajta levő anyagokat. Sajnos az ottani fényviszonyok nem megfelelőek az IPS és VA panel összehasonlítására, ugyanis annyira nem lesz szembetűnő a VA mélyebb feketéje.Ami viszont észrevehető, az a mozgásmegjelenítés. Az egyik filmrészlet meg-megakadt a Samsung Q60R-on és egy másik olcsóbb Samun, viszont a Sony XG8500 simán vitte.
Esetleg olyan anyagot vigyél, amin van gyors mozgás és hátha az alapján könnyebb lesz a döntés. -
heiit
újonc
Sziasztok!
Nézelődök a tévék terén és felmerült egy-két észrevételem. Tudnátok véleményt írni?
A MM-ban a tv-k többségén "hulladék" reklámot játszanak be, ami viszont csúcs modell, ott a 4k-s promo videók futnak. Arra természetesen nicns elhetőség h ugyanazt az anyagot vetítsék, h tényleges összehasonlítást láthassak mondjuk egy nanocellás LG és egy VA paneles Hisense-en (55A7100F). Igazából a Hisense tv-vel szemezek, de amíg nem tudom h egy 4k-s videó h mutat rajta, tökre nem merem megvenni. (főleg miután láttam az LG-t (55SM8200PLA))
Hisensen a szövegek kissé ugrálva futottak a tvn. Ez az 50-60Hz miatt van? Vagy mit kellene észrevennem a 100Hz-es LG-vel szemben?Főleg filmezésre használnám, tvműsorokat, sorikat néznék ill. néha sportot. A sportműsornál számítana jó irányba a sok Hz?
Köszi, ha fejben helyreraktok!
Üdv,
szerk: most nézem h itt a fent említett LG nem 100Hz-es? érdekes mert lefotóztam a tv adatlapját az MM-ben és ott 100 Hz-et ír.
-
Gino20
őstag
válasz
balazs1022 #43659 üzenetére
Szerintem esélytelen már csak a méret miatt, de ne legyen igazam. Tudtommal a 7410 és 7510 ugyan az (ahogy a tesztben is utalnak rá) csak nálunk az 510 fut
-
Gino20
őstag
válasz
balazs1022 #43624 üzenetére
Hisense 75B7510 280-ért?
Januárban 380-400 volt, így akkor Én egy TCL 75EP660-at próbáltam, de az botrány volt ~280-ért (100-at meg nem akartam ráfizetni így 65Q70R lett). Ennél valószínűleg ez sosem lesz olcsóbb 75"-ban.
Gyanítom nem lesz itt olyan felhasz aki ilyet használ, de ez alapján [link] szintén egy ár / érték arányban ígéretes készülék. Natív 50Hz, de van benne interpoláció (Hisense: Smooth Motion rate 100) és a tesztben pont említik, hogy a képmegjelenítése is jó. Ha ekkora méretben gondolkodsz egy próbát megér (főleg az eddigi 400 helyett 280-ért) és ha mégsem teszik online rendelés esetén vissza küldöd a terméket. -
Juhiii
csendes tag
Sziasztok!
Nézelődtem a MM-ban és ez a Tv szemeltem ki:
LG 50UN81003LB
Mi a véleményetek? Természetesen várok majd valamilyen akcióra.
https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-50un81003lb
https://www.displayspecifications.com/en/model/f30a1e14
Köszönöm. -
korcsi
veterán
Sziasztok!
55"-os méretben általános film és sorozat illetve netflix, hbo go nézős felhasználásra 220 ezer forintig milyen készüléket ajánlanátok?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Rush77 #43645 üzenetére
Mx 50 coll lehet,50 és 55 között nincs tudtommal!
Itt találsz:
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/f:kepatlo=126-127/?gclid=Cj0KCQjwupD4BRD4ARIsABJMmZ-agbdxCEHWhYEGHwMp7Y43Lgpc820V7ZOO-iTRMWBt6aNVC9VSGgIaAvnZEALw_wcBMondjuk egy Samu 50tu8502 már jó vétel 165ezért!
A Sharp tavaly évvégi BL2EA se kapott rossz kritikát!
Mivel nekem Philips van,igy a 50pus7304 is ajánlott! -
rainman72
Topikgazda
válasz
balazs1022 #43644 üzenetére
Nem csere lesz,csak fél éves még,marad!
Házimozihoz kellene valami nagyobb tv vagy projektor,nehéz dönteni! -
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy melyik típusok ajánlottak a következő paraméterekhez.
Méret: max 53" (fizikailag nincs nagyobbnak hely)
Ár: max 200k
Felhasználás: kb 25% sima TV adás (sportok, rajzfilmek), főleg streamelés (Netflix, HBOGO, YT)
Média lejátszó kevésbé fontos emrt van plex meg chromecast adott esetben
Világos szoba és nem mindig van lehetőség rendesen sötétíteni.
Főleg szemből nézzük kb 2,5 méterről
Fontos, hogy smart TV esetén az legyen megbízható és ne fagyogasson össze vissza.Köszi
-
rainman72
Topikgazda
válasz
balazs1022 #43641 üzenetére
Figyelem én is a 75s Hisense-t
Hátha picit akcióznak rajta még -
rainman72
Topikgazda
válasz
balazs1022 #43641 üzenetére
Az a Philips is tetszik meg amugy az egész brand,csak ahogy mondod,és se értem miért kerül majdnem 100e-rel többe a
75" mint a 70" márkán belül is
275e szembe a 365-tel
De volt ez több is
70s volt volt pár hete MM outletben
230e is
Most amugy 55pus7503t használok -
balazs1022
őstag
válasz
rainman72 #43640 üzenetére
Koszi neked is az infokat! :)
Nekem még igazából ráér. Még pár hónapot várok vele. Addig elvagyok a regi 32" es tv-n. :D
Nekem igazabol a Philips 75PUS7354 tetszene. Szívem szerint ezt venném. De sokallom a kozel 100e Ft felarat a Hisense-vel szemben.
Szoval lehet h majd az utobbi lesz. Eleg meggyozoek a youtube videok ezzel a markaval lapcsolatban. :)
-
rainman72
Topikgazda
válasz
balazs1022 #43638 üzenetére
Ha már felhoztad a bemutató darabot!
Egy hete a MM-ban volt egy Philips 65pus8503
Nagyon megtetszett,van is itthon ambilightos tvm
De nem tudom mit csináljak,nem vettem még bemutató dbs tvtMeg mostanába elkezdtem nézni a MM outletjét,ki lehet fogni jó árakat,ha követed folyamatosan!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
balazs1022 #43638 üzenetére
Kösz az infót!
Usb lejátszás nem fontos,media player van!
Amugy most a 70tu7102 255e! -
balazs1022
őstag
válasz
rainman72 #43637 üzenetére
Az a baj, hogy az a 3 tv, ami linkben szerepel egyik sem kapható itt Magyarországon.
Csak amit korábban írtal: 7002-7102-8002
Azt is megmerem kockáztatni, hogy ezek amiket itthon lehet kapni nem VA panelesek.
A 7-es szériával kapcsolatban, olvastam olyat, hogy usb-ről nehezen játssza a dolgokat. Sok formátumot nem ismer. Állítólag...Amúgy engem nem zavarna a 8 bit.
Már azon gondolkodom, hogy inkább kisebb, 70"-os tv-t kellene nézni, mert a 75-ösökel túl sok a kompromisszumot kell kötni :/ A 70-esekből kiállítási darab is több van.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
balazs1022 #43632 üzenetére
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/0450136afc
A 7000series 8bit panel??
-
rainman72
Topikgazda
válasz
balazs1022 #43632 üzenetére
Mostanába jött nálam ez a vonzodás a Hisense tvk után,valamiért jónak tünnek!
Illetve pár éve ők tartották életben legtovább a 3Dt!
Ez a mérete miatt az U8B és a U8QF a kinézete és a panel miatt!
Madaras videó jónak tünik,azt láttam én is!
A Samu új,2020s
2 hónapja jelent meg!
7002-7102-8002
Mindegyikből van 75"
Az árakban van szorás,meg attól függ mikor melyiket akciózzák! -
Scarletiel
senior tag
válasz
Aaron14 #43633 üzenetére
A Sony igen híres tudtommal a mozgásmegjelenítésben. Lehet, hogy aki nem szokott hozzá ahhoz a minőséghez, annak a többi gyártó megoldásai is elégnek bizonyulnak. Én például a Samsung motion handling-jével ezen a tv-n meg vagyok elégedve, mert Motion Plus alatt sincs az, hogy gyors mozgásnál mosódna az ami mozog, ellenben az MU7002-nél volt ilyen és ott ki is kapcsoltam.
OFF: Ha valaki azért megáldana egy "tökéletes" motion plus" beállítással a Q82R-hez azt megköszönném, mert én akárhogy tekergetem nem látok külömbséget, csak azt, hogy minnél magasabb a torzítás csökkentés annál nagyobb a szappanopera effekt, ellenben nem tudom, hogy az elmosódás csökkentést mire érdemes állítani. -
Kiskutya
veterán
válasz
Aaron14 #43633 üzenetére
Lehet azóta jött ki valami frissítés és javították. Az elején el voltam foglalva a hang megoldással és a megoldás után foglalkoztam a képpel jobban. 3. Frissítés van rajta és semmi akadást nem tapasztalok. A másik meg a sony 65xf9005 kB 150ezerrel drágább szóval nem egy kategória.
-
balazs1022
őstag
válasz
rainman72 #43630 üzenetére
Én is az általad linkelt specs szerint néztem ki a típust (#43628)
Plusz infokba még ezeket találtam róla: [Video] Így jónak tűnik a kép. Folytonos. Viszont nem derül ki, hogy hogy szórja a háttérfényt.
Viszont itt van egy panasz a feketéjéről: [link] <- Más azt írja, hogy nála nincs ilyen. "I use the black background video on YouTube and it’s nothing like that"
Illetve hogy kicsit nagy a hézag a keret és a kijelző között: [Video ITT]Erről a Samsungról nem sok mindent találtam még: 75tu7002.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
balazs1022 #43629 üzenetére
Az a baj h csak ott
Tv árban elég el vannak szálva
Lehet picivel olcsobb is lenne ha máshol árulnák -
rainman72
Topikgazda
válasz
balazs1022 #43629 üzenetére
Ezen gondolkozok én is vagy a Samu 75tu7002
-
rainman72
Topikgazda
válasz
https://www.displayspecifications.com/en/model/ab141a28
Elég türhető értékek,legalábbis számomra!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Ezt én is nézem
285e-ért láttam,lehet 1re gondolunk? -
Kiskutya
veterán
válasz
Ok, csak bosszantó hogy ott van a leírásba meg a kezelési útmutatóban is hogy dts-t tudja közbe meg eddig csak a tv saját lejátszóján keresztül tudtam megszólaltatni. Se külső program plex vlc emby kodi vagy külső eszközt hdmi-n csatlakoztatva meg nem szól.
-
togvau
senior tag
Üdv!
Megint megdeglett a 32"-es samsung f5300-am, gondolom "vihar" (3 éve már volt 50 ért alaplap csere, állítólag ugyanezért, akkor is csak fújt a szél, és esett, semmi villám, és akkor is csak ez döglött a házban...).
Olyan tv-re kérnék tippeket, ami fullhd (4k placebo nem izgat), nem indokolatlanul nagy, jól bírja, hogy a hdmi/dp-n pc monitornak is van használva, tud kicsi input lagot, érintetlen képpel (elég ha a régiét tudja). MPEG 4 tuner
Lehetőleg android, vagy valami konfigurálható os van rajta, DLNA, Netflix működik hozzá.
És ne legyen fény beszivárgása fönt, lent oldalt :) -
ZephX
senior tag
válasz
Kiskutya #43570 üzenetére
Köszi. Én is úgy gondolom, hogy ezek közül igazából bármlyik jó lehet. Viszont gondolkodtam, hogy egy kicsit lehet spórolnom kéne
A méretet szeretném 40/43 colon tartani, de FullHD is jó. Ekkora méreten mennyire zavaró a FHD? Kb 2 méterre nézem vagy 3.
[link]
[link]
[link]
Mondjuk utóbbinál fura, hogy az egyik vélemény szerint pár mlv formátummal baja van... -
Votyesz13
tag
Sziasztok!
Tv vásárlása előtt állok és nehezen igazodok el, milyen is érdemes venni.
Fontos szempont, hogy mac os-el is szépen vigyen mindent. Árban 400e körül mozog a keret. 65 col vagy felette a kérdés. Samsung Qledet néztem elsőre, de nemtudom nanocell LG-t érdemes-e fontolóra vennem? -
Kiskutya
veterán
válasz
balazs1022 #43619 üzenetére
Én is féltem tőle de úgy voltam vele hogy max visszaküldöm ha nem tetszik. Ennyi pénzért szerintem nem rossz 65c715 kb 250ezer volt. Én nem bántam meg a hanggal szívtam de mióta használom már 3 frissítés jött ki és szerencsére már az első megoldotta hogy működjön a hdmi arc. Képpel nincs gondom még egy probléma van vele hogy ne csak dicsérjem hogy hdmi-n keresztül nem megy a át a dts. Ps4-el próbáltam de csak dd-be hajlandó szólni. Mivel sokat nem játszom és folyamatosan jönnek a frissítések abban bízom idővel ez is megoldódik.
-
kvarhegyi
csendes tag
Samsung UE50TU7102 Crystal UHD SMART LED
ezzel kapcsolatban kérem a véleményeteket, tudtok valami buktatóról vagy ez egy jó vásár?
-
balazs1022
őstag
válasz
Kiskutya #43602 üzenetére
A Te konkrét típusodat nem ismerem. Csak a márka után próbáltam utána járni.
Pl ezeket találtam: https://prohardver.hu/teszt/tcl_u55c7006_teszt/hangminoseg_es_ertekeles.html
Itt az értékelésben írják az akadást.
Vagy pl van [link] ez az összehasonlító video. Persze lehet, hogy ami neked van típus az jó, csak nagyon nehéz élő példát találni, mivel nem sok helyen lehet ilyen tv-t megnézni. Így csak az interneten lévő anyagokra tudok támaszkodni. -
Kaba
veterán
válasz
csibusz0314 #43616 üzenetére
A Cam modul csak kódolt adások esetében szükséges.A szabadon fogható digitális adások vételéhez vagy a Tv-nek kell DVB-C képesnek lennie,vagy egy Set-Top-Box szükséges .
-
csibusz0314
aktív tag
Sziasztok!
Nem nagyon találtam hirtelen Tesla TV topikot ezért ide tennék fel egy picit specifikus kérdést.
bátyámnak vettem egy Tesla tv-t. Dobozos után tökéletes előrelépés. Tesla 32T300BH
A napokban pakolta össze, nem voltam ott így nem tudom, hogy az lehet-e az oka, hogy rosszul dugott valamit össze (amit kétlek, mert nem egy nagy dolog), vagy valóban ez a tv így ennyit tud.UPC előfizetése van, és mikor az adásokat állítja be, akkor 25 adás bejön, ami analóg, viszont a digitális tartalomnál kiírja, hogy hiányzik a Cam modul (ami ugye a kártya, ha jól tudom, de kábel rá van dugva)
Ez lenne maga a kérdés, hogy miért írja ki?
Volt egy Sony tv-m, ott is volt kártyának helye, de nem kellett soha mikor rá volt dugva a kábel.
Köszönöm előre is -
amadeus11
senior tag
Samsung 55Q60R QLED lett a Sony KD-55XG7096 helyett. A talpa mondjuk nagyon távol van egymástól. Többit meglátjuk!
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Kiskutya #43612 üzenetére
Képről sajnos nem sok mindent lehet megállapítani. Pl.: ez egy IPS panel..
Ha egy amoledes telefonon nézed, maxra tekered a fényerőt majd megnézed a fekete részeket..hát elég
feketesötétSzabad szemmel már nem ilyen rózsás a helyzet, de nem panaszkodom.
Szerk: nem modosítottam semmit a képen, csak levágtam a széleket. Exif. Az alany pedig egy 65PUS7304
-
Albigator
őstag
válasz
Kiskutya #43607 üzenetére
Én viszont a "gagyibb" TCL U60P6026-ről kérdezek. IPS, VA paneles. Már ezt se értem. Most akkor melyik?
-
Kiskutya
veterán
válasz
Albigator #43605 üzenetére
65c715 tcl tévén tuti nincs szaggatás, én meg is őrülnék. Legalább is amiket eddig néztem nem volt. Telekom sat tv, hbo go, netflix, meg egy két film külső hdd-röl és mind tökéletes. YouTube-on nemtom nagyobb felbontáson mi a helyzet mert 1440p-t bír a netem. Érdekes módon a netflixen megy a 4k de ezzel így volt a régi lg tévém is.
-
Gino20
őstag
válasz
Kiskutya #43602 üzenetére
Egy dolgot ne felejts, Te egy C715-öt használsz, ami natív 50Hz, de van benne interpoláció, vagyis képfrissítés javító, ami valószínűleg jól működik. Az eddig olvasottak alapján ez egy jó ár / érték arányú TV, de nem összehasonlítandó egy DP600-al
. Teszt jelleggel bevállaltam pár hónapja és volt pár napig egy TCL 75EP660-om, de mint minden belépő kategória, az is botrány volt. Képfrissítése katasztrófa volt, durva bevilágítás, komoly felhősödés és a fekete nyomokban sem volt fekete.
-
Albigator
őstag
Hali!
Ide is beteszem, mert nem jön rá válasz:
Ezt a TLC tévéknél lévő szaggatást most ovastam csak... Remélem nem igaz.
-
seria
tag
válasz
headhunter #43571 üzenetére
Igen, ahogy írták is, 2 hetente akcióznak. Most az edigitalban olcsóbb.
Igen, az a videóban szerepel.
-
seria
tag
válasz
sir0cco #43544 üzenetére
Nem sok időm volt de 1-2 jelenetet megnéztem. Nyilván a forrás se mindegy milyen. Ahogy írtam is a demo videók tökéletesek de olyan feketék nincsenek a filmekben. Enyhén világosabb/szürke a fekete ha korom sötét a szoba és teljesen sötét jelenetek vannak a filmben. A local dimming dolgozik benne láthatóan de ez egy középkategòrias tv ami nyilván korlátokkal jár. Nagyon sok beállítási lehetőség van hogy még jobbat ki lehessen hozni belőle. Szóval ár érték arányban a "fekete" eddig nagyon jó. Eddig egy Samsung ru7102 vel tudtam összehasonlítani szemre de ég és föld a kettő a hisense javára, persze nem egy kategória! Igazából én ez, a Sony xf9005 és a Tcl c715 között vaciláltam. Kíváncsi lennék a sonyra hogy milyen feketét tud. Amiről még nem írtam, a betekintèsi szög is megfelelő , rosszabbra számítottam.
-
Kiskutya
veterán
válasz
balazs1022 #43601 üzenetére
Küldj már linket légyszíves mert letesztelem itthon az enyémet is. Elég érzékeny vagyok ha szaggat vagy akadozik valami úgy gondolom észrevettem volna. Tényleg nem kötekedek csak mégnézném én is.
-
balazs1022
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Titan Quest II - Később indul a korai hozzáférés
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest