Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mokus1
addikt
Pár napja érdeklődtem, gépekről. Végül egy Sony A5000-es mellett döntöttem. Viszonylag sok pozítivumot találtam róla. Bár a színekkel kapcsolatban azt látom, hogy nagy a vita.
Kit objekítvvel 16-50-es veszem. Illetve majd rendelek hozzá egy telés objektívet. Ebayről merhetek objektívet vásárolni?
Mi a különbség az a5000 és az a5000L között? Nem találtam erről semmi információt. -
total90
veterán
válasz jjeahh #44598 üzenetére
Ami a színeket illeti, én is a te véleményeden vagyok. A mostani Fujis színeket soha nem tudtam Nikonnal előhozni és ahogy nézem fordítv sem megy.
A pár napos Sonys használatkor is ez volt a véleményem, az is tipikus és nem nagyon lehet másik gépből 100%-ban olyat kihozni.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
jjeahh
nagyúr
"Mégis mit kell tökölni? Egy kattintás bármelyik RAW feldolgozó programban a kedvenc, vagy a témának megfelelő szín profilt húzni a RAWra. Olyra is lehet Sony színeket, és fordítva...."
Na talán ebben tér el a legjobban a véleményünk. Olympus-al anno amikor lőttem egy képet, a színeken általában nem kellett módosítanom semmit, max a kontraszton húztam picit. Ezzel szemben a panás képemen Lr-ben és Ps-ben gyakran fél napig kínozom a színeket szelektíven, maszkolgatok stb és a végén legtöbbször úgy sem lesz olyan mint a nyers oly képeken... ez sonyra is igaz, sőt. Ha te ezt nem látod, nem érdekel, vagy úgyis ráhúzol egy effektet, ami elnyomja az eredeti döglött színeket, akkor jó neked, komolyan ezzel semmi bajom nincs, mindenkinek más az ízlése, a feldolgozási szokásai, de légyszi ettől még ne hidd azt, hogy más is úgy fogja fel, ahogy te. Szal én csak ezért szálltam be a vitába, mert túl egyoldalúan látjátok a dolgot, kijelentitek, hogy az oly színek egy kamu és tónusvilág alapján nem lehet / szabad gépeket ajánlani. A topik nem csak rólatok szól, van akinek ez is fontos (nem is kevés embernek)...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MrChris
nagyúr
"Olyra is lehet Sony színeket, és fordítva..." Próbáltad? Ha nem érdemes és tanulságos. Lődd meg ugyan azt a képet különböző márkákkal és húzzad őket azonos színűre, tónusúra, kontrasztúra. Nem fog menni. Bár hasonló lesz, de mindig különbözni fog, nem fog úgy kinézni mintha egy vázzal készült sorozat része lenne.
-
Neck
veterán
válasz Muerte68 #44549 üzenetére
Én is használok vázból kieső jpg-ket, csak, mint tudod, azt is lehet állítani a gépen, milyen jpg essen ki a vázból. De ezt írtam is. A hozzászólásom lényege, még egyszer leírom, az volt, hogy szerintem az alapbeállítású jpg minősége 28. sokadrangú szempont váz ajánlásakor, viszont itt nagyon sokan durván túllihegik, és ez alapján ajánlanak gépet a betévedőknek. Állítható a vázon, sőt (szerintem) át is kell állítani téma függvényében, ha jpg lesz a végeredmény. Ha pedig RAW, így is, úgy is bele fog nyúlni az ember.
Azzal sem értek egyet, hogy az Oly RAWokkal kevesebbet kell tökölni (ezzel egy másik HSZ-re reagálok). Mégis mit kell tökölni? Egy kattintás bármelyik RAW feldolgozó programban a kedvenc, vagy a témának megfelelő szín profilt húzni a RAWra. Olyra is lehet Sony színeket, és fordítva....
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
tvamos
nagyúr
válasz mikrofon #44564 üzenetére
Ez azert van, mert keves Ken Rockwellt olvasol. Akkor tudnad, hogy a Canon a kiralysag!
(#44593) pumsz
Belepo MILC vaz ol. a Nikon 1 J5. Nagyon faja! Olvasd el a Nikon 1 ajanlomat![ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Muerte68
addikt
Az M10-nem nagyon ajánlott nem egy kiforott tipus sok gyerekbetegséggel.
A Sony A5000 jó kis gép nagy szenzor kis méret,jó videó kevés kezelőszerv,usb-s tölthetőség Wifi,NFC.stb...
Az olympus kisebb szenzor fényszegényebb hejeken több zaj keésbé emelhető ISO-viszont ebben is van minden általános használatra bőven elég a szenzor-a 2 obi akkor jöhet jól ha nagyobb távolságról is fényképeznél+olcsóbbak az obik később is hozzá mivel a vázban van a stabi.
Az hogy mi a fontosabb azt neked kell eldönteni a nagyobb szenzornál több a dinamika tovább emelhető az ISO sötét helyeken és a sötét képeket is jobban vissza lehet hozni-
Az oly 2-obijával több a lehetőséged a variációkra-és később olcsóbb fejleszteni.Ha használt is mehet akkor garis EM10-is jó lehet abban ráadásul EVF-is van
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
pumsz
tag
Sziasztok,
belépő szintű milc gépet szeretnék venni, nyaralás, gyermek fotózására.
Ezeket néztem eddig:
Sony Alpha A5000L + 16-50mm Objektív
Canon EOS M10 + 15-45mm-es objektív
Olympus E-PL6 +14-42mm+40-150mm objektívvel.
Ezek nagyjából egy árban vannak (120e). Mivel jelenleg nem akarnék/tudnék plusz obit venni, mennyire nagy előny, hogy az olympushoz kettő is van? Melyiket ajánljátok alap dolgokra? Esetleg mást? Köszi -
Muerte68
addikt
válasz Grizzly87 #44571 üzenetére
Az ajánlott Sony gépek mellett nézd meg a Fuji XT2-őt is apsc jól húzható szenzor rengeteg minőségi objektív,sokan használják munkára is.
A Fuji topic-ban jópáran tudnak tapasztalatból is segíteni.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
mikrofon
veterán
Esetleg nézz rá egy ilyen szettre, ha szereted a fix-eket:
Sony a7 vagy Sony a7II
Samyang AF 14mm F/2.8 FE - ha kell az ultra nagy látó és AF is...
Sony FE 28mm F2 - lehet ez is elég nagylátó
Samyang AF 35mm F/2.8 FE vagy Samyang AF 35mm F/1.4 FE
Samyang AF 50mm F/1.4 FE (aka Rokinon)
Sony Zeiss Sonnar T* FE 55 mm F1.8 - Ha csak egyet, de a rendszer legjobb lencséjét szeretnéd
Sony FE85mm F1.8 - portréra - összehasonlításHa a Sony vonal érdekel itt is segítenek neked!
[ Szerkesztve ]
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz pandur99 #44586 üzenetére
Valahol minden végfelhasználás kérdése természetesen. Mindenesetre nem szerkeszt minden képet az ember, bár jómagam ezalól kivétel vagyok. Aki esetleg kezdetben csak érdeklődik a fotózás iránt annak akár tényleg elég is lehet egy jpg-ben lőtt kép gépi kalibrációval, viszont az aki tényleg hobbiként tekint majd erre az egészre, az biztos, hogy veszi majd a fáradtságot és megszerkeszti a raw-ban lőtt képet és kiválogatja mi az amire szüksége van és mi az amire nem. Független az időtől, rászánja, mert érdekli és fejlődni szeretne, vagy látja a hibáját a képben és próbál javítani rajta. JPGről persze nem tudok nyilatkozni, amikor elkezdtem fotózni első dolgom volt raw-ba és manuálba kapcsolni mindent, aztán hajrá.
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
80hun
addikt
válasz philoxenia #44587 üzenetére
+1
Na ezt én is így gondolom -
philoxenia
MODERÁTOR
-
pandur99
aktív tag
válasz philoxenia #44584 üzenetére
Szerintem végfelhasználás kérdése. Egy falra szánt képpel érdemes sokat foglalkozni, míg egy nyaralás ezer képével, amit csak monitoron néz meg a rokonság, vagy legfeljebb fotókönyv készül belőle, fölösleges heteket piszmogni. De ez az én véleményem, mindenki azt csinál, amit akar.
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
mikrofon
veterán
Saját tapasztalat:
Nekem volt nagyon rövid ideig Nikon D500-as vázam. Most Sony FF MILC vázam van. Könnyebb, kisebb, ráadásul nincs back és front fókusz hiba. A gyors cserének pontosan ezek voltak az okai is.
Igazából, ha a rendkívül jó és gyors AF-röl le tudsz mondani, akkor inkább FF (FX) vázat nézzél helyette.
Bár ugye az AF-nél DSLR vázakon bejön back és front fókusz probléma, így kis mélységélességnél nem biztos, hogy pontos is lesz a fókusz. Ugye a sötéthez fenyérős objektív kell ott meg ez a probléma hatványozottan jelentkezik DSLR vázakkal, de MILC-eken megszűnik...
D500-sem fog jól szerepelni jó üvegek nélkül az pedig DX méretben kevés van....Az általad felsorolt objektívek nem az a kategória, amit mindenképpen meg kell tartani... De ha pl Sony MILC-et veszel egy adapterrel ki is próbálhatod... Bár a Nikont nem nagyon szokták adapterezni....
Ha ennyi pénzt rászánsz és sokszor szeretnéd magaddal hordozni, valamint nem szeretnéd a vázadat kalibráltatni a fenyérős lencsékhez, akkor inkább MILC kategóriában gondolkodj....
Ebből az árból szép kis szettet össze lehet szedni, főleg, ha elfogadod a használt. de jó eszközöket...Elsőáldozást sötét templomban szerintem egy Sony aps-c szenzorú (mondjuk a6500) MILC-cel és adapterezett Sigma 18-35/1.8 valamint Sigma 50-100/1.8 lencsékkel lehet. (ez ki is jöhet az általad írt összegből) Ez ugyan nem a legjobb szett ha a tömeget és a méretet nézed, (bár ha meg azt, hogy csak két lencse és egy vázat cipelsz, akkor...) de ezzel a szettel biztos fogod élvezni a kevés fény melletti fotózást és igen jók lesznek a képeid, főleg ha zoom párti vagy. Főleg hogy az említett vázban szenzorstabi is van, ami ezekkel az adapterezett lencsékkel is együtt dolgozik. Ráadásul a Sony-nak van a legjobb arc felismerő rendszere és szemfókuszálása... Az említett váz rengeteg segítséget ad a jó fotó készítéséhez...
Ha fix-eket szereted inkább és szívesen cserélgetsz akkor bármelyik MILC rendszerben megtalálod a magad fényerős szettjét. Mellé meg egy-két zoom-ot, ha kell...Ha viszont fontos számodra a tele vég, pl állat, madár, sportesemény, célpontokat is tervezel, akkor MFT (Olympus, Panasonic) vonalon nézelődj... ott viszonylag olcsón el lehet jutni jó képminőségű ekv 600mm-es fókuszig.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz pandur99 #44583 üzenetére
Igényesség kérdése. Már a képkivágás sem mindegy, azonfelül, ha valakinek telik tökéletes vázra és obikra, nyilván kevesebbet kell utómunkáznia, de kevesen vagyunk milliomosok. A hiányosságok egy része pótolható utómunkával. Mondjuk tehetnél föl módosítatlan képet, amin szerinted már nem lehet javítani.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
pandur99
aktív tag
Két dologról beszélünk. Egyik a raw vagy jpg, a másik az utómunka. Mindkettőnek megvan a helye, szabadon választott gyakorlatként. Itt nem a lehetőséget vitatom, mindenki azzal tölti az idejét, amivel akarja, én pl. szívesebben olvasok, mint photoshopban huzigálom a görbéket. De állítom: ha jó a géped raw motorja, értesz a beállításokhoz és jó a szemed, megspórolható minden utómunka.
-
Tin_Shield
őstag
Ha szereted a Nikont maradj nyugodtan a márkánál, de a 18-70 helyett kell majd valami jobb, az csúnyán elvérzik nagyfelbontáson, a többi vállalható. De ha váltanál a meglévő cuccod ne tartson vissza, nincs benne semmi olyan amit máshol ne kapnál meg kisebb méretben és/vagy jobb minőségben.
A Fuji XT2 (vagy az XT20) +18-55 jó irány, a 70-300 képminőségét az olcsó Fuji kittele is simán hozza, a fényerős fixek pedig szinte hibátlanok, igaz nem olcsók.
Mft vonalon a G9 még nagyon új és drága szerintem, a G80 + 12-60 az új szenzort leszámítva kb. mindent tud. Olympusból a kisebb tesók egy 12-40-nel is megfontolandó alternatívák, ha nem kell a PDAF és a 20 MP.
Objektív fronton nagy a választék, vannak kicsi, könnyű, relatíve olcsók gyakorlatilag minden gyutávra, és brutál képminőségű (és árú, és néha méretű) pro cuccok is.Olympus esetén érdemes a Tedd próbára lehetőseggel élni. Van hasonló a Panasonic esetében is (Try &Buy), de korlátozottabb és inkább az objektívekről szól.
[ Szerkesztve ]
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz pandur99 #44569 üzenetére
Én is jpeg párti lennék, de sokszor van olyan, h a gép elrontja az expót, vagy a fehéregyensúlyt (ezt leginkább mesterséges megvilágításnál), s ezeket raw-ban könnyű korrigálni. Úgyhogy én jpeg+raw-ban fotózok, ha jó ajpeg, akkor marad, ha nem, akkor meg van lehetőség javítani. Ja, s a LR a lencse korrkecióját is elvégzi..
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz pandur99 #44578 üzenetére
A képfeldolgozás során nem engedélyezett:
- a kép tartalmának megváltoztatását eredményező beavatkozás,
- képelemek hozzáadása vagy eltávolítása,
- a kép egyes részeinek módosítása,
- a képek digitális keretezése, látható felirattal és dátummal való ellátása.Ez nemigen azt jelenti, hogy nem dolgozhatsz RAW-ból......
-
-
pandur99
aktív tag
válasz topikk #44572 üzenetére
Nincs mindenkinek szüksége/igénye digitális feldolgozásra. Néha pl. egy-egy pályázat sem engedi, mégis ragyogó képek születnek, lásd az Év természetfotója. Aki magának fotózik, nem is igen igényli. Amúgy meg más módja is van a kreativitásnak, én ezért veszem meg tőled a 9-18-as M.Zuikót
-
Rapid136
őstag
válasz mazsi70 #44573 üzenetére
De nem szeretne cipelni
Akkor már inkább a MILC kategória, ott viszont áldozni kell a fényerős obikra. Magában a jobb, érzékenyebb szenzor kevés lesz. Manuálozni meg nem akar, úgy tippelemSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Grizzly87
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a gyakorlottabb-tapasztaltabb-profibb topik lakóktól, hogy merre is induljak tovább a fotózás rögös útján…
Jelenlegi rendszerem:
NIKON D80 + gyári markolat + gyári akksik
18-70
50/1.8
70-300VRTulajdonképp teljesen elégedett lennék a 10éves D80-nal, ha lehetne bele egy új fejlesztésű szenzort rakni és feljebb lépni a 3FPS-nél. Sajnos, amint sötétebb helyre kerülök komoly mérgelődés és izzadság munkája kell, hogy valamennyire elégedett legyek a végeredménnyel. Pl Közös fotósétán más odajön egy újabb géppel, kattint, mosolyogva megmutatja a képet és nyugodtan tovább áll. Sötét templomban se volt egyszerű dolgom elsőáldozást fotózni. Éjszakai programra már csak nézelődni és beszélgetni megyek. Mindig vigyáztam rá, tökéletesen működik, de eljárt az idő felette...
Meguntam a nagy súlyt, már nem viszem magammal kirándulni, nyaralni.
Ezeken a helyeken mobillal készítek pár emléket. Eladni valószínűleg nem fogom, mert szinte semmit se ér, számomra viszont annál többet. Első DSLR, közös tanulások, próbálkozások, első sikeres élmények, 10év emlékei… biztos ismerős érzések ezek másoknak is.Ismét rászánnék egy komolyabb összeget a hobbimra, hasonlóan hosszú (8-10év) ciklusra tervezve.
Összeg: 5-600.000Ft
Felhasználás: ha muszáj kiemelnem egy témát, mint agronómus, legyen a Természet
(és persze minden, amihez éppen kedvet kap az ember)
Videó: nem fontos, átlagos FHD bőven megteszi
Stabilizátort jó dolognak tartom, kihajtható kijelzőt szintén.Új gépek gondolatban: (sok olvasás, teszt videók és fogdosás után)
- Nikon DX:ha maradok ezen a vonalon a meglévő obikkal és cipelem tovább a „nagy” súlyt 2 opcióm marad:
-olcsó: D7200 (D7500 szerintem visszalépés 1-2 apró dologban a 7200-hoz képest)
-drágább: D500- MILC kategória csábít: Panasonic G9, Olympus E-M1 markII (esetleg Fuji XT-2)
- FullFrame szerintem nekem nem szükséges
Röviden ennyi lenne az én kis történetem.
Összegezve nagyjából egy stabilizátoros, kihajtható kijelzős, gyors fókuszú, modern érzékelővel ellátott, viszonylag könnyű gépet keresek, amihez sokáig lesz új fejlesztésű minőségi objektív park és háttér.Köszönöm, hogy végig olvastad és valódi tapasztalatod alapján próbálsz segíteni.
Az út ott kezdődik, ahol az aszfalt véget ér...
-
mikrofon
veterán
válasz Tin_Shield #44546 üzenetére
Szerintem is. Ahogy írod. Többet is érdemes elolvasni.
Robin Wong nagyon jó Olympus terén, de azért azt róla tudni kell, hogy nagyon ügyes, így ö csodákat tesz. Tehát egy átlag fotós nem biztos hogy hozza azokat az eredményeket amiket tőle látunk.Egész jó összehasonlító oldal [MIRRORLESS COMPARISON] még
Sony vonalon érdemes ezeket is számításba venni:
phillipreeve
sonyalpha.blogNikon vonalon:
DSLRBodies -
pandur99
aktív tag
válasz jjeahh #44532 üzenetére
Szerintem a fotózás nem arról szól, hogy otthon, a számítógép előtt raw-ból próbáljunk meg használható képeket gyártani. Az analóg korban is az ember igyekezett jó filmet vagy diát fűzni a gépbe, ezért ha lehetett, Fujichromot, nem ORWO-t. A fekete-fehér világban még el lehetett laborálgatni a fürdőszobában, de színest már kevesen vállaltak, én pl. már nem. Ment a negatív vagy dia a laborba, és megkaptuk a kész képet/diát. A kép az exponálás pillanatában keletkezett, nem otthon, a számítógépen. Én a mai napig is ehhez ragaszkodom, és jpg-ben lövök, a lehető legkevesebb utómunkával (vágás, kontraszt, ha kell). Ezért választottam most az Olympust, mert nem kell órákig rongálnom a szememet. Amatőr szinten meg úgyis legtöbbünknek megfelelő a gépi jpg, de az azért fontos, hogy az tényleg használható, a szemnek kellemes legyen. Fölöslegesen meg ne dolgozzon az ember, ha el lehet kerülni azzal, hogy jó a jpg motor a gépben.
-
total90
veterán
válasz mikrofon #44564 üzenetére
Calumetbe, Münchenbe, tehát hivatalos márkabolt.
Garancia van és cserélik is, ezzel nincs is gond... De ha olvasol a neten, akkor azért látod, hogy nem 1-2 embernek van gondja a Sony cuccokkal. Szerintem lényegesen több mint bármilyen másik gyártóéval.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
mikrofon
veterán
válasz alex89 #44565 üzenetére
Szia,
ez szürkeimportos. Garancia nincs, vagyis tapasztalatok alapján jobban jársz, ha azt bele számítod, hogy ha hibás itthon elviszed a szervizbe és megjavíttatod.... Bár még egy szervízzel is jelentősen olcsóbb...
Keres rá akár ebben a topikban a "szürke" szóra és minden pro és kontra érvet elolvashatsz.
Saját magamnak objektívet vennék szürke importosat, ha jó áron van. De vázat sosem.... Inkább használt de garival.... -
alex89
senior tag
Sziasztok!
EOS 80D vázat szeretnék vásárolni. Ahogy néztem 325e forinttól indulnak a hazai árak, azonban ebay-en kutakodva eu-n belülről nagy múltú megbízhatónak tűnő eladóktól be lehetne szerezni 240e ft környékén árfolyamtól függően. Ezzel kapcsolatosan szeretném kérni a véleményeteket, esetleg, ha valaki már rendelt, akkor tapasztalatokat, illetve bármilyen észrevételt szívesen fogadok a témában. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
mikrofon
veterán
válasz total90 #44558 üzenetére
Hol vette? Milyen beszerzési forrása volt? Mi a baj?
Ez így csak egy pánikkeltő HSZ....
Igen csak hiányoznak a konkrét infók....Ráadásul minden Sony a7riii-re automatikusan jár (járt) az 5 év gyártói garancia, csak regisztrálni kell a vásárlás után.....
Ha valóban rossz lenne, mindenhol ezt olvashatnád az interneten... Mert egyes fanatikusok nemzetközi szinten is alig várják, hogy valamire rárepüljenek, hogy bebizonyítsák "
sz@r a Sony... max játékra de nem mukára való"....Én november közepe óta használom és semmi de semmi baja nincsen... Jah és van összehasonlítási alapom mert előtte sony a7rii-t használtam....
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz philoxenia #44557 üzenetére
+1
-
-
total90
veterán
válasz philoxenia #44557 üzenetére
Egyik haverom karácsonyra vett magának egy Sony A7RIII-at. Előtte még jót nevetett, hogy én, hogy jártam az A7RII-vel és mondtam neki, hogy csak nehogy ő is úgy járjon... Tegnap küldte vissza gariba.
Azt hittem szívat, amikor mondta, mert nem akartam elhinni, hogy nála is baj van a Sony géppel.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz topikk #44554 üzenetére
Be fogja dobni a legjobban sikerült sonys fotóját és mellé addig guglizik, amíg talál egy oly képet, amin sikerült elcseszni az eget vagy a bőrtónusokat . Vagy egyszerűen belinkeli újra a camerastoretv tesztjét. Szerintem muszáj lesz továbblépjünk a dolgon, mert ennek a vitának szokás szerint más vége nem lehet, mint hogy a sony hibátlan, makulátlan és maga a tökély. Még olyan sosem volt, hogy Econnak ne legyen "igaza"
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
tvamos
nagyúr
válasz LakiGeri #44540 üzenetére
Szerintem olvass Ken Rockwellt! Mert jó... [link]
(#44547) Econ válasza tvamos (#44500) üzenetére
És ebben a mostani Sony-kínálatot szépen fülig is dicsérték az összes tesztben.
Hol? Melyik vázat? Mihez képest?[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
itouchfan
senior tag
válasz #31733248 #44547 üzenetére
2 napja olvasom ezt a vitát, meg kb. 2 hónapja ezt a topikot. Egyszerűen nevetséges.
Egy átlag felhasználó, akinek egy MFT az első komolyabb gépe, úgyis a saját képeinek a színét, a saját gépe színvilágát fogja megkedvelni, és azzal fog próbálkozni, játszadozni.
Nem kell mindenkire ráerőltetni azt amit neked tetszik, mert a többi is lehet jó.
Ehhez nem kell 80 feletti IQ, hogy ezt elfogadja bárki is. Kivéve, ha a Sony által fizetett nagykövet vagy bár ezzel a magatartással inkább elriasztod az embereket a Sonytol...„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Muerte68
addikt
Én saját tapasztalatból írok és volt Oly-Pana-Sony-Canon-Samsung-Fuji gépem nem vagyok fanboy-ahogy írtam a Sony-t ugyanúgy ajánlom mint bármi mást itt a szó a vázból kieső jpg-képről volt-amit itt próbálsz állandóan kiforgatni.
De ha megint kezded a személyeskedős falkázós szöveget ne csodálkozz ha esetleg jelzem a modiknak az ismételt topicromboló hadjáratodat
Amíg én normális hangnemben kommunikálok addig mástól is elvárom.(#44530) Neck Elmondom mégegyszer mint a fentebb levő kollégádnak-A VÁZBÓL KIESŐ JPG-képekről volt szó nem hogy ki mit tud kihozni a vázból
És bármilyen furcsa sokan szeretnek csak úgy fényképezni sőt lehet hogy nem is Raw-ban.És mégegyszer mindkettőtöknek nem nekem van bajom a Sony szinekel hanem több ember véleménye én használtam nekem jó volt de az Oly Fuji jpg szerintem az ami a legtöbb embernek elsőre megfelel.
Ja és nem ajánluk telefont mert ez a cserélhető objektíves gépek topikja
(#44531) LakiGeri Ha nem kell az EVF,meg nem zavar hogy menüben kell állítani dolgokat az A5000-jó lehet apsc-szenzor kis méret,akár zsebben is elfér.
A Canon nem az igazi még nem nagyon törődnek vele
A Pana Oly nagyjából hasonló kisebb szenzor az oly-hoz olcsóbb az obi mivel a vázban van a stabi.
Esetleg használt de még garis EM10-et is megnézheted abban van kereső is.[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
jjeahh
nagyúr
Ferdítsd el és fordítsd ki amit írtam, válaszolj mindenkinek félkövér betűkkel és nyuszikázd le az egész mft falkát, a végén még meggyőzöl mindenkit
Én voltam a hülye, hogy belementem a vitába, no de mondok valamit: igazad van, sőt a sony bőrtónusok, meg a sony-kék legendásan jó és mindent ver, ettől zeng a fél internet. Most már elégedett vagy?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
törölt tag
válasz tvamos #44500 üzenetére
(#44500) tvamos
"Szerintem az ide jövô kérdezôk közül nagyon sok alap beállításon, auto-ban fogja használni a gépet."
És ebben a mostani Sony-kínálatot szépen fülig is dicsérték az összes tesztben. Megjegyzem, okosabb is ezen a téren a többi gyártónál, atom jó a fókusz, a legjobban itt működik az arcfelismerés és még az automata mód sem ostoba.
(#44507) Muerte68
Értem én, hogy jó dolog az MFT-falkával együtt futni, de ez ott kezdődött, hogy a kolléga szerint annyira sz.r a Sony, hogy csak a "botszeműek" elégedettek vele. Erről ugye könnyen elfeledkezel. Persze a vakteszttől elmenekül a nyuszika, de hát ebben nincs semmi meglepő.
(#44510) mikrofon
"Le lehet tölteni a DxO PhotoLab Elit verziójának a Demo változatát. Ott van egy olyan menüpont, ahol az adatbázisban levő bármelyik váz szinprofilját rá lehet húzni a nyers RAW-ra."
Ugyanígy a Capture One-ban is így megy.
(#44531) LakiGeri
Nekem ebből a listából az utolsó kettő van/volt. Inkább használtan javaslom megvenni, úgy sokkal olcsóbb és én az A5000-re szavazok.
-
Tin_Shield
őstag
válasz LakiGeri #44540 üzenetére
Többet is érdemes olvasni, úgy lehet viszonylag jól képbe kerülni. A magam részéről a "régimotoros" tesztoldalakat szeretem: Dpreview, Imaging-resource.
De sokszor egy-egy márkaspecifikus tesztoldal/blog jobb, pl. anno Robin Wong Olympus írásai, ő tényleg ki tudta hozni a maximumot a gépekből, nem feltétlenül alapbeállítason nyomta végig az egészet.[ Szerkesztve ]
-
Royo85
tag
-
Rudi500
csendes tag
Hi. Egy gyors kérdés? Oly epl8 vagy pana gf7 ? Mi s vélemény? Oly epl 8 at tudnék venni 120 ért. Üdv
-
LakiGeri
csendes tag
válasz Rapid136 #44539 üzenetére
Rapid136, jjeahh, Tin_Shield Köszi a válaszokat.
Egyéb iránt, tudok nekem javasolni olyan oldalakat ahol jó review-k, tesztek vannak a fényképezőgépekről? Van(nak) nektek olyan oldal(ak), ami(k) bevált(ak)? Több külföldi oldalt találtam már, de még nem tudtam eldönteni melyik közülük a legjobb, leghasznosabb.
[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
válasz LakiGeri #44534 üzenetére
Olyan mint a lány a mesében, hozott is ajándékot meg nem is...
Kellett egy MILC a Canonnak, de nem csinálhatott konkurenciát a saját tükrös vonalának amiből baromi jól megél (még egy kis ideig). Szóval a korai verziók elég fapadosra sikeredtek. Mostanra végre már legalább fényképezőgépnek néz kiSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz MrChris #44519 üzenetére
Hát pont ez a gond, hogy a saját kalibrált monitorom előtt ülve nem lila a feje... amúgy a nézőtér felé a tenger, mögötte a sziget volt, tehát a kékesebb előtér és a háttér sárga világítása ezt hivatott jelezni.
Nekem ezen a képen a szinek rendben vannak, persze a kétféle világítás miatt van némi eltérés a bőrszinben, de számomra ez bőven hibahatáron belül van.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
jjeahh
nagyúr
A canon nagyon fapados, nagyon kevés kezelőszervel és nagyon hiányos objektív parkal. Az oly, pana, sony, fuji sokkal kiforrottabb rendszereket kínál milc fronton. Szal a canikon-pentax dslr-ekben jó, de milc oldalon ők a leggyengébbek jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
Nagyon félszívvel állt egyelőre be a Canon az EOS-M vonal mögé, semmi olyat nem tudnak a gépek amit más gyártó gépe ne tudna (sokkal) jobban. Ha vannak EF üvegeid akkor persze logikus lépés, vagy - hogy olajat öntsek a tűzre - ha a Canon színvilága tetszik.
Az Oly - és en bloc az mft - üvegek jók, még a kitobik is, de ez az EZ pont nem annyira, a Pana 12-32 sokkal jobb optikailag. -
LakiGeri
csendes tag
válasz jjeahh #44532 üzenetére
Hello!
Köszi a választ!
Picit tartok a használttól, mivel újonc vagyok a témában, könnyebb is megvezetni... Canon-EOS M10-zel mi a baj? (csak hogy ma is tanuljak valami újat ) Olympus és a Sony között gondolkozok amúgy. E között meg az a dilemma, hogy a sony-nak jobbak a paraméterei, viszont drágábbak a kiegészítők, ill azt hallottam Olympus-hoz járó lencsék jobbak. Még érik bennem a döntés, próbálok minél többet megtudni róluk hazai és külföldi forumokon.
-
jjeahh
nagyúr
"Ha pedig RAW, akkor még úgyis tárgytalan az egész vita"
Ezzel sem értek egyet, én kizárólag raw-ból dolgozok és pont azért szeretnék majd visszaváltani újra olympusra, mert az oly rawokkal sokkal kevesebb a munka, gyakorlatilag a színekkel egyáltalán nem kell t*kölnöm, mint ahogy jelenleg teszem a pana képekkel...LakiGeri: "a canon jobb fényképező-márka" - nem is igaz . Erről amúgy ez jut eszembe: [link] [link]
Hogy válaszoljak is a kérdésedre: az EOS M10-et a felsoroltak közül én hanyagolnám. Használt amúgy nem játszik?[ Szerkesztve ]
-
LakiGeri
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő hobbifotósnak ~160k-ig (nem akarok sokat rá költeni, inkább a 100-hoz konvergáljon) milyen MILC fényképezőt javasoltok? Ami még nálam fontos az a kis méret, kompaktság, persze a jó kép függvényében.
Eddig amiket kinéztem:
Canon EOS M10 + 15-45mm IS STM
Olympus PEN E-PL7 + EZ-M1442EZ 14-42mm Pancake Zoom Kit
Panasonic Lumix DMC-GF7 + 12-32mm
Sony Alpha 5000 ILCE-A5000L.Több fórumon a sony-t olvastam hogy nagyon jó gép, viszont a canon jobb fényképező-márka. Media marktba még javasolták az olympus-t is.
A nem túl mélyreható összehasonlításhoz az árukeresőt használtam.Előre is köszönöm a véleményeiteket!
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz Muerte68 #44485 üzenetére
Ja értem, szóval az atom lusta embereknek ajánlunk itt gépet. Tehát nem az a lényeg, hogy mit tud a váz, hanem hogy 1 gombnyomásra mi esik ki belőle? Csak én hittem azt, hogy ez egy szakmai fórum? Innentől lehet mindenkinek iPhone-t meg Samsung Note8-at ajánlani beépített HDR-rel?
Számomra a megfelelő színprofil beállítása úgyanúgy a fényképezés része, mint a helyes rekesz, zár, ISO beállítása (már amennyiben JPG-re fotózok). Ha pedig RAW, akkor még úgyis tárgytalan az egész vita.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Royo85
tag
válasz mikrofon #44526 üzenetére
Voltak régebbi Panasonic vázaim (GF1, GF2, GF3, GF5, GF6, G5 és G6), a gépből kiesett jpeg alap (natural) beállítás mellett valahogy nekem nem tetszettek. Ahogy látom az újabb gépeknél (G7 és GX80) már sokkal jobb a helyzet. Sokkal tetszetősebbek a színek. Persze, hozzáteszem ez csak az én véleményem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz #31733248 #44496 üzenetére
1. nem vagyok oly-fan, 2. nekem úgy tűnik egyrészt egyszerűen nem érted a lényeget, másrészt úgyem vallanád be soha a sonyk egyetlen hibáját vagy hátrányát sem.
topikk: Már többször volt linkelve, én meg már többször leírtam a véleményem.
-
mikrofon
veterán
válasz topikk #44525 üzenetére
Pana-án én is meglepődtem, mert hogy kicsit rendezgettem a régebbi képeimet és megakadt a szemem azokon a saját képeimen amiket a Pana GX8 + Pana-Leica 25/1.4-es párásítással lőttem. Ami feltűnt a szép élénkzöld természet és a nagyon jó kontraszt. Jó mondjuk a képek azok tavasszal az éledező természet idején egy szép napos időben készültek, így feltehetően az összhatás is jó volt. Meg mondjuk a színprofil nem az alap volt, hanem saját ízlésem szerint, felhasználva a netes ajánlásokat kicsit igazítottam a fine tuning lehetőséggel, de utólag a színeket nem piszkáltam...
De mindenesetre megfordult a fejemben, az amit itt sokat olvasok, hogy nem jók a Pana színek... Az tény, hogy az ég az nem "Oly-blue" volt... De rossz színhatásnak nem mondanám semmiképpen...[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz Rapid136 #44520 üzenetére
Persze, a Sony alapvetően egy elektronikai híradástechnikai óriás nem fotós cég. Sokat viccelődtünk azon, hogy - még a NEX időkben - a Sony több gépváz verziót mutatott be mint hozzá való üveget
Az APS-C-be azóta sem szakad bele, ellenben a fullframe vonal nagyon szépen felfejlődött, már komolyan vehető alternatívát kínál a Canikonnal szembenA Sony félvezető üzletág elég komolyan le van választva, már-már önálló brand ha jól tudom, és ott is van összefonódás, a fotolitográfiai gépeket pl a Nikon gyártja. De nem feltétlenül jó iparági szempontból, hogy ekkorát tarolt a Sony, a túl nagyra nőtt kisgömböc még sosem vezetett jóra... Kár Samsungért, a Canon csak saját magának gyárt, a Panasonic gyára hozzá képest kisüzem. A Nikon egyébként próbálkozik, APS-C vonalon máshonnét is vett és vesz szenzort nem csak Sony-tól (Toshiba, Aptina)
[ Szerkesztve ]
-
topikk
senior tag
-
Rapid136
őstag
válasz Tin_Shield #44515 üzenetére
Azt azért nem kéne kifelejteni a Sony történetből hogy negvette a komplett Minolta foto/optikai üzletágát. A lencsék nagyrésze Minolta tervezés.
És a Nikon/Pentax DSLR-ekben és korai Canon szappantartókban is Sony érzékelő volt és van.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
MrChris
nagyúr
válasz philoxenia #44516 üzenetére
Jóapám 35 évet húzott le a filmiparban, foglalkozott filmmel, majd a videóval mérnökként, magasabb titulusban. Voltak találmányai is amiket alkalmazva a filmlab gyár szép pénzeket keresett. Őt elég hiteles forrásnak tartom ilyen témában és ami ide tartozik, hogy a Sony képalkotó rendszereivel örökösen probléma volt, nem műszaki, hanem a színek milyenségével, esztétikai értelemben. Se a megrendelők, se a dolgozók nem szerették. Hasonlóan a Panasonichoz Ha lehetőség és pénz volt akkor inkább mások amúgy írtó drága gépeit vettek, mint pl a rank cintel, canon, barco... meg már nem is emlékszem milyet. Sony azért volt jó, mert kevésbé volt qrva drága, ami alatt sok száz millió ft-os gépeket kell érteni. Ettől még jó meg minden, csak van nála tetszetősebb.
[L]Rapid136: hát éppen ezaz, biztos vagyok benne, hogy nem szándékosan lila lett a feje, hanem letojják és ezzel világítanak. Szoktam színpadon erre-arra dolgozni és nagy az igénytelenség világításban (is). Ha valaki nem ért ahhoz amit csinál az nem művészi szabadság.
-
kutga
nagyúr
válasz Tin_Shield #44515 üzenetére
Jók bizony, egy-kettő élőben nagyon meggyőző.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
asdf_
veterán
Ha neki az tetszik, az jön be, nyilván azt fogja nyomni. De abban egyetértünk, hogy nem fogjátok egymást meggyőzni.
Biztosan nem fogjak meggyozni egymast, mert Econ olyan, mint egy ovodas kisgyerek aki foldrevagja magat es toporzekol, ha "bancsak" a Sony-t. Teljesen mindegy, hogy ki, teljesen mindegy, hogy hanyan, es teljesen mindegy, hogy lenyegeben mit mond a masik (es hogy annak van-e egyaltalan barmi ertelmes sulya, mint most pl. a szineken vitatkozni, neki ez tetszik, jjeah-nak -meg egy kupac masiknak meg az oly es fuji szinek aztan ennyi, foleg ilyen egyaltalan nem egzakt, szemelyes preferencian alapulo dolgon), az ovetol eltero velemeny el- es befogadasara totalisan alkalmatlan, konszenzuskeptelen ember. Ezert nem is farad senki a meggyozesenek a kiserletevel sem, csak probalja az altala terjesztett hulyeseg/valotlansag/altalanos nepigazsagkent kezelt sajat velemeny langjat oltani.
Verre meno vitara lehetne vele menni akkor is, ha en beirnam, hogy smalltitsFTW, o meg epp tortenetesen nagycsocsfan, akkor sem lehetne meggyozni, hogy letezik az ovetol eltero izlesu ember.[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Bár videó, de itt a Sony színei szerintem sokkal közelebb állnak a természeteshez....
Itt pedig a Pana színek gyakran tűnnek erőltetettnek.Bár a bélsár jól mutat ilyen színekben.
A Sony azt próbálja visszaadni, ami van, a Pana kicsit szépít. Mondjuk, hogy a Sony realista, a Pana meg optimista....
-
Tin_Shield
őstag
Nincs ebben semmi meglepő, jók a Sony gépek. Ráadásul egy hatalmas tőkerős multiról van szó, iszonyú erős marketinggel. És már bőven felnőtt az a generáció akinek a Sony nem csak egy walkmant jelent
Hogy szubjektív okok miatt valaki mást választ azzal sincs baj, nekem sem volt még Sony fényképezőm. -
-
Muerte68
addikt
Nem azzal van a gond hogy neki az a véleménye(nekem sincs bajom a sony szinekkel-de elég sok embernek nem tetszik)hanem hogy utána rögtön jön hogy csak a Sony-a többi meg hulladék-vagyis a stílus a szándékos ferdítések-mint az eltanácsolt ajánlóba -és az egyébb tényszerűtlen állítások-semmivel alátámasztva.
Nekem nincs bajom a Sony-val szoktam is ajánlani,volt is majdnem vettem A6000-et is csak más okok miatt lett Fuji,amivel teljesen elégedett vagyok-de nem fogom mindenkire ráerőltetni.
És igen nem fogjuk meggyőzni egymást engem nem kell ,őt nem lehet .Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
mikrofon
veterán
Szines témához az én vélemény:
Le lehet tölteni a DxO PhotoLab Elit verziójának a Demo változatát. Ott van egy olyan menüpont, ahol az adatbázisban levő bármelyik váz szinprofilját rá lehet húzni a nyers RAW-ra. (Tudom jpg-röl beszéltek és feldolgozás nélkül, de) Így bárki kipróbálhatja, hogy milyenek lennének a gyári színek ha a kiválasztott vázat birtokolná. Javaslom mindenkinek, ha van egy kis ideje. Mert szerintem érdekes volt látni, hogy egy-egy gyártó mennyire másképpen, egyedileg értelmezi a színeket. Ráadásul nekem több különböző értelmezés is tetszett...
Jah és váz vásárlás előtt meg lehet nézni milyen lesz az új vázzal a színkezelés....Egyébként végül is a demo lejárta után pont a szinek miatt nem a DXO szoftver mellet döntöttem. Mégpedig azért nem, mert a bőr színeket nagyon elrontotta, olyankor amikor minden más szép és kontrasztos volt a képen. A bőrszín "elrontását" egyébként a csúcsfény és árnyék csúszkák okozzák konkrétan. Az új maszkos lehetőséggel rendbe lehetne rakni külön, de ez így elég macera nekem.... Pedig a bőrszíneket leszámítva nagyon jó szoftver lenne...
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz Rapid136 #44506 üzenetére
Szerintem jó kép, főleg az én szintemen. Nem ezzel van a probléma, hanem a Sony vs. mindenki más adok-kapokkal.
MOD
Muerte68
Ha neki az tetszik, az jön be, nyilván azt fogja nyomni. De abban egyetértünk, hogy nem fogjátok egymást meggyőzni.[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Muerte68
addikt
igazáből kár bárhol folytatni-ez egyni ízlés kérdése,elhangzott hogy az oly-fuji jpg a legegyszerűbben kezelhető-csak ez Econ kollégánál mindig egy szent háborút indít el (fölöslegesen)ami általában napokig tartó semmibe vezető vitákat eredményez,mostanában hálistennek moderációt+hsz törlést is-de ő ettől boldog
Rapid136 neked jók a képeid általában de olcsóért adhatod
[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
Nem tudom, viszont mit gondolsz adjam el a gépem, vagy idővel azért tudok majd jó képet is készíteni?
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
kutga
nagyúr
Nem lenne jobb ezt máshol folytatni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest