-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztenn
tag
válasz
tvamos #58721 üzenetére
Thx, néztem azt is, de valamiért a Canonról általánosan több rosszat találtam, mint jót. Persze kicsit idegesítő is, hogy az ember felmegy pl. jutúbira, és ott egyik videóban dícsérik az "xy" vázat, a másikban már nem igazán. Ezért is vagyok döntésképtelen most, de a fenti 3-ról elég jókat írtak/mondtak (sonykról főleg). Az R10 persze simán vállalós ugyanúgy, arról is jókat találtam.
Szóval plusz 1 váz, így már 4 összesen, amikre szavazhatnátok akár, h melyik legyen.#58720 Lugosi fórumtárs, neked is köszi az infót, te milyen obit használsz?
-
Zewa
senior tag
válasz
tvamos #58669 üzenetére
~25%-al dragabb az R10+18-150 mint az R50 dupla kit.
Kulon vasarolva a vazat es az obit ~15% a kenyelem felara (Akkor mar R10, nemdebar? : )
Ennyit nekik nem er, kivaltkepp hogy a dragabbik teso elonyei nem tul lenyegesek szamukra.
Mindenesetre nagyon ugyesen araz a Canon, az egyszer biztos.
A Sony uj APS-C gepeit vartuk de csaknem jonnek (es torik le pl az A6400 arait), a machineria pedig mar elkene a haznal. -
dukola
csendes tag
válasz
tvamos #58534 üzenetére
"En a 400-as keretbol nem eroltetnem a full frame-et, de te tudod"
Sajnos nem tudom. Ezért is kérdezek tapasztaltabbakat, hogy jó döntést hozzak. Mindenképpen MILC-et szeretnék. 3 gép került eddig a látóterembe kitobival, most ennyiért lehet elhozni őket.
1. Canon EOS RP + RF 24-105 mm f/4.0-7.1 IS STM 370ezer
2. Nikon Z50 + Z DX 16–50 mm f/3,5–6,3 VR 325ezer
3. Sony Alpha A6100 fekete + E PZ 16–50 mm f/3,5–5,6 OSS 360ezerTi melyik gépet választanátok a fent felsorolt obival. Vagy van valami más ötletetek?
Nem biztos, hogy a későbbiekben szeretnék még objektívra költeni, tehát azt kéne választanom, ami a fenti összeállításban hosszú távra megfelelő lehet. Családi fotózgatás, ünnepségek, díjátadó, kirándulások jönnek szóba. Tudom, hogy a fotózásra a világ összes pénzét el lehet költeni, de valahol határt kell szabnom, és ezt most 400ezernél húztam meg. Persze ha van valami nagyságrendekkel jobb, akkor lehet max 450ezer is. A tapasztalotom eddig az, hogy még 50ezer, még 80ezer, még még még... és már 1milliónál nézelődök...
előre is köszönöm
-
Gaben92
őstag
válasz
tvamos #58210 üzenetére
Egy dolog van amihez ragaszkodik és az a teljesen fekete váz. De ha lenne is feketében akkor is szerintem menne az Olympus/Fuji kalapba. Egyszerűen nem jön be neki az a "baltával faragott" forma és nem szívesen veszi kézbe.
Jelenleg EOS R/RP/R10 trió valamelyike jön be a legjobban szerintem, utána Z50 majd A6400. Szombaton megnézi mindhármat aztán majd lesz valami...
Mod: Most látom, hogy szerkesztettél. Miért annyira egyértelmű az A6400?
-
whatnot
őstag
válasz
tvamos #58176 üzenetére
Az APS-C méretet sokszor azért javasolják, mert hogy mennyivel kisebb, könnyebb és még a profik is sokszor inkább visszaváltanak, mert fárasztó a nagyobb obikat cipelni.
Ha RF obiket "kell" venni, mert csak az van, akkor ennek lőttek.@ZS3NI: olvastam, várakozó állásban is vagyok. Ill. várhatóak valamikor bejelentések Canon vonalon is: R6 Mark II és/vagy R8.
-
törölt tag
válasz
tvamos #58124 üzenetére
Egyenlőre az összes MILC-ről lemaradtam. (elengedtem. piaci ár fölött keltek el) Addig is lesz 3 compact és hídkamera kísérletezésnek, (bár még ezek is úton vannak) Nikon 300 valami
8x zoom-al, egy pana FZ82 ha jól emlékszem meg egy kijelző hibás Nikon B500. Ezekkel elmolyolok addig amíg nem találok értelmes MILC-et. Samu NX300 18-55 obival ér 100€-t vagy többet? Csak azért kérdezem mert elpofáztam, nem figyeltem egy licitre és egy ilyen 83-ért elment sajnos...
A Raspberry-nek utánaolvasok még. Gondolkodtam minden géphez külön kamerába de nem fog menni, mert pl. ha 300mm-nél magasabb a tárgy akkor már mozgatni kell. Akkor meg olyan mindegy, el is forgathatom egy másik gépre akár.
-
kisÁdi
aktív tag
válasz
tvamos #57504 üzenetére
Szerintem ez teljesen irreleváns a kérdésem szempontjából és, hogy őszinte legyek fogalmam sincs és nem is érdekel. Szeretne max. 500ezer Ft értékben egy kezdőszettet vásárolni, melybe belefér egy váz és 2 objektív. Elsősorban portrékhoz használná, de gondolom ez bármerre mozdulhat a jövőben.
-
Throme
veterán
válasz
tvamos #57458 üzenetére
Amiket felsoroltál az AF ami lehet gyengébb a sony 6400 vázhoz képest. Árakat nézve ez a két váz kb egy árban van.
Az FTZ adapter és a Z obipark karcsúsága szerintem nem a Z50 váz hibája, inkább a gyártóé.
De értem, hogy egy sony-hoz a saját gyártású obikból is lehet válogatni, ráadásul 3rd party is rendesen fókuszál erre a területre.
Lehet a nikon arra számított, hogy aps-c szinten elég lesz egy váz (oké, most már 2) és az FTZ adapter, aztán a júzer majd rápakolja a régi, nikkor af-s , af-p obijait (a többit nem, vagy csak kompromisszumosan)...Én se nikon milccel fotózgatok egy ideje.
Nagyon nagyon vártam egy aps-c milcre tőlük. Egy D7100 szintűre, csak a milc előnyeivel felvértezve. Rohadtul elszaladt mellettük a piac és más szempontok is képbe kerültek.
Az árakat és az aps-c milc szinteret figyelve már nem is opció számomra a nikon.
Egy milc rendszerre váltásnál én nem akarnék adapterezni, hogy egy fix lencsét felrakva akkora cucc legyen a vázon, mintha egy milc kit zoom lencsét csavarnék rá.... és akkor egy 18-140 VR obiról nem is beszéltem, ami akkora lenne, mint most egy 70-300 VR obi..... igen, a fuji-t is nézegettem, de mint rendszer (váz és obik) nekem az is drága.
Ráadásul egyes vázak dizájnja számomra nagyon nagyon retro. Mondjuk az x-s10 az nem nézki - nekem - rosszul.
Ha már fuji, nekik is vannak vázaik, amikben nincs képstabi. Számomra az egy hasznos opció. -
markussandor
senior tag
válasz
tvamos #57455 üzenetére
Jobb szeretem a DSRL-féle váz kialakítást, ehhez vagyok szokva, a korábbi bridge gépem is olyan stílusú volt.
Megnéztem az általad ajánlott Fujifilm X-S10 gépet, tetszik, de nagyon nem fér bele a keretembe.
Miért mondod, hogy a Z50 gyenge eresztés? Csupa jókat olvastam róla. -
ph_5.5
aktív tag
válasz
tvamos #57441 üzenetére
Igen, én az épületfotózásos résznél írtam az UWA cuccot. A hobby szintű alapzoomok túl sok hibalehetőséget hordoznak magukban. AF tévesztés, rossz rajzolat, emberekhez nem elgendő záridő beltérben...
Amikor egy Nikon Z-re az F4-es 24-70 alapzoom 370e hivatalosan, és talán 780e körül van a 2.8-as verziója, akkor mit is vár a főnök 400e-ből? (SD kártya 10ezer, pótakku 20e, tripod ami nem nyaklik fejjel együtt 30e alatt nem áll meg és még jó indulatú voltam a kínai csodákkal, szóval marad 340e vázra és két obira. )
Én alapvetően három gondot látok.
A munkáltató miért akar valakit arra "kötelezni" hogy fotózzon a cégnek?
Ha már erre kötelezi akkor miért nem teremti meg a feltételeket normálisan?
A gép mellé kell pc, legális szoftver. Egy cégnél nem lehet a számítógépen kalóz PS. Havonta fizetni fogják az előfizetést a fotós alpcsomagra hogy az alkalmazott tudjon normáisan dolgozni? Mi történik ha (a megnyitó aminek dátuma fix) a fotósuk épp beteg, nem ér rá... akkor megkérnek más valakit a cégből hogy oldja meg a képeket?
Volt egy nagy külföldi cég akinek a haverom volt a fotósa havi átalnyban 15 éven keresztül. Fenomális fotókat készített nekik a termékekhez. (műanyagipari cég) 15 év után az egyik felsővezető kitalálta hogy spóroljanak- majd az informatikus megoldja és vettek neki egy belépő szettet. Azt a minőségcsökkenést a fotók színvonalában a bevételeik is azonnal megérezték- de már nem hívhatták vissza, mert az hogy néz ki... küzdöttek egy darabbig, majd ahogy láttam ismét külsős fotóssal oldották meg a feladatot. Mert van amin lehet spróolni- de van amin nem érdemes. (és lehet hogy a kérdező hibátlanul meg tudná oldani a feladatot... saját felszereléssel, otthon retusálással, de ez meg meddig működik? Meg mennyire korrekt a cég részéről? ) -
haruspex
aktív tag
válasz
tvamos #57437 üzenetére
HÁt rendezvényre, sztem az ekvivalens 100mm kevés leehet, ha nem csoportképet akar lőni,, a 18-150 meg vaku nélkül sötét, de radiátor, meg burkolat képekhez, meg lehet elég egy 24mm ekv, ezért ezeket mondtam, ha mégsem, jóval olcsóbban megússza, egy adapterezett 10-18-al, ha már ef-m De könnyebb lenne persze, ha mutatna képeket. hogy pontosan milyenekre gondol. Azt írta, max 400, szóval az 500 az gondolom, kicsit sok lesz.
-
David89
tag
válasz
tvamos #57372 üzenetére
Őszintén szólva annyira nem akarok az objektív cserélgetésével foglalkozni, viszont egy 18-105ös, ami sok mindent lefed, meg elég nagy. A kit objektívek mennyire jók, mert azt olvasni róluk, hogy kicsit fapadosak.
@Neck: igen, Németország. A hirdetéseket nem akartam linkelni.
-
Neck
veterán
válasz
tvamos #57366 üzenetére
Írtam, hogy a Fuji is jó irány lehet.
ph_5.5: Nikonnal valóban ez a helyzet, nem rég indultak el MILC fronton, nagyon hiányos, és drága minden. Mint a Sony volt jópár évvel ezelőtt. De ez nem feltétlenül igaz minden MILC rendszerre (pl Sony, Fuji, esetleg MFT).
Régóta nem láttam olyan áron olyan minőségű, gyakorlatilag kompromisszummentes obikat kijönni, mint a mostani 3rd party obik Sony E mountra (Tamron, Samyang, Sigma). És csak úgy záporoznak, minden hónapban jön egy új, némelyik kifejezetten jó áron.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
tvamos #57330 üzenetére
De, össze tudna veszni - általában nem teszi, de ritkán hordom egyszerre. Nincs hátizsák, max egy övtáska. Egy fél literes palack abban is elfér.
Ezzel a pánttal óvatosan kell közlekedni, nincs védve a gép, hirtelen fordulattól nekicsapod a melletted lévő villanyoszlopnak, cserébe marha kényelmes, kvázi 0-24 elől van úgy, hogy van két szabad kezed. Ha kifejezetten fotózni mész (portrézni, stb), nagyon ajánlom. -
BoneDragon
veterán
válasz
tvamos #57275 üzenetére
Ki is próbáltam a kicsikét, 1 hét olaszban. Bologna, Firenze, Pisa, Velence... gyönyörűbbnél gyönyörűbb helyek és alig sikerült pár kép. Mindent manuálisan lőttem, de a focus nagyon nem megy... Próbáltam viewfinderrel fotózni, nem a kijelzőre hagyatkozni. Sajnos sok olyan kép is homájos lett, ami a gép kijelzőjén nem tünt annak, pcről megnyitva viszont borzalmas valamelyik.
Azért lettek jó fotók is, de amint időm engedi megyek ki szabadba gyakorolni. Nagyon rákattantam a témára. Már azon gondolkodom melyik obit vegyem állat fotózáshoz. -
Sordoran
addikt
válasz
tvamos #57259 üzenetére
Az nem tűnik rossz értéknek így. Én is kinn voltam Sony A6400 + 70-350mm, két gyári akksival (tartaléknak volt egy utángyártott még). Elsőt cseréltem 23%-nál, majd míg töltött használtam másikat. Végül a végén (utolsó számnál) 7%-ra lement az is, így gyors cseréltem ismét, de maradjunk annyiban, hogy 2 gyári akksit használtam el. 2900 kép (sok kisebb 5-7 képes sorozat főleg) és ~40 perc videó. Alaposan megdolgoztattam a gépet, de kitűnően vizsgázott.
-
válasz
tvamos #57041 üzenetére
Neck-nek is:
Én például sokat figyelek távcsővel madarakat, főleg vízimadarakat. Rengeteg dolog van, amit sokszor láttam már, teljesen természetes, számomra szinte mindennapi dolog, de akkor is érdekes, és valahogy sosem teljesen ugyanaz. Néha viszek magammal fényképezőgépet, hogy megmutassam másoknak amiről néha mesélni szoktam, vagy hogy eltegyem magamnak emlékbe.
És néha pont az a jó a természetfotóban, hogy tudod, hogy adott dolog nagyon ritkán sikerül (vagy sikerül jól). Persze van, ami gyakrabban.
-
Neck
veterán
válasz
tvamos #57038 üzenetére
Szerintem nem jó a példa, a főzésnél a kedvencedet megeheted többször is. A zenét nem tudom, mert nem vagyok zenész, nem játszok semmilyen hangszeren, de a kedvencemet sokszor meghallgatom.
De nekem a fotózás nem a digitális szemét halmozásáról szól
Persze, lehet egyedül vagyok ezzel, és az is lehet, én vagyok a hülye
-
MittuDomain_
őstag
válasz
tvamos #57007 üzenetére
Na, az M5-ben pont egyel régebbi generációs minden (gyengébb AF, sorozat, videó), de élmény használni, mert mindenre IS van gomb. Anno tök laikusként választottam ezt első gépnek, de azóta is nagyon jó döntésnek tartom.
Sajnos az M6 nem ezt a vonalat vitte tovább.És sosem éreztem úgy, hogy az AF vagy a sorozatsebesség miatt lemaradok vlaamiről.
-
Neck
veterán
válasz
tvamos #57002 üzenetére
Attól, hogy kevés rajta a kezelőszerv, még be tudja állítani manuálisan. Ha viszont megutálja az egészet, akkor nem fog állítani semmit sem.
Kobe: Szerintem ez tipikusan az a történet, ahol meg kéne fogdosson pár különböző rendszert, és azt venni, ami a leginkább kézre esett.
Fujiból is, Sony-ból is van jó a kategóriában.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
tvamos #57002 üzenetére
Ha komolyabban akarja folytatni az esetleges tanfolyam után akkor is ajánlott az M50-es szett. Mondjuk az M50 egy jó kis váz és mert nincsen sok gombja azért nem kő leírni. Viszont van szögegyszerű és letisztult érintősmenője. A tanfolyamon nem lesz hátrányban egy ultramenő "10 éves" sok gombos tükrössel szemben
A tanfi végére meg eltudja majd dönteni, hogy a canikonsonyolyfuji kozul melyik rendszer tetszik neki. És akkor eladja a szettet vagy megmarad kirándulni a szett.
Szerintem
-
p_adam
addikt
válasz
tvamos #56978 üzenetére
Igen, csak mások ezekhez nem feltétlenül ilyen nézőpontból állnak hozzá.
Kb. a számtalan fejhallgatón végigmentem már, de amikor egy ismerősöm megkérdezte, hogy szerintem milyet vegyen, akkor nagyjából végigzongoráztam a lehetőségeit, ez azért jó, az meg azért, de kb. nem volt semmi értelme, mert csak azt szerette volna, hogy egyre mutassak rá és kész. Ahelyett, hogy magyarázok neki olyan dolgokat, ami egyébként egyáltalán nem érdekli. Szóval ez a "tudás" kb. más szemszögéből nem feltétlen hasznos.
Másik a fotózással vannak ugyanígy: csak lehessen vele fotózni könnyedén (de azért ne úgy kelljen fogni, mint egy telefont, az megint egy némileg eltérő "múfaj") és ne azon filózni, hogy ilyen optika stb., másra semmi,szükség
Ahogy a Powershot S2 IS DPReview konklúzió is írja: "Nem egy világbajnok képminőség terén, de sokoldalú, könnyű használni, jó fogású, remekül működnek a funkciói (zoom, stabilizálás) ezáltal élmény vele fotózni."
Arra már nem egyáltalán emlékszem, hogy mi alapján vettük azt a gépet, de tényleg ilyen volt.
Ami olyan szempontból érdekes, hogy a mai gépek ennél ezerszer gyorsabbak és okosabbak meg jobbak mindenben, mégis csak a hátrányukat soroljuk, mert bonyolultabbak és többféle szemszögből lehet őket mustrálni. -
p_adam
addikt
válasz
tvamos #56973 üzenetére
Megint olyan dolgokról beszélünk, amire adott esetben nincs az égvilágon semmi szükség, pont erre utaltam az ajánlásokkal kapcsolatban.
Az M50 kit obival elmegy P&S kategóriába.
De akkor már kéne hozzá egy nagylátó, tele, akkor már egy fix is.
Kb. erre utaltam hogy egy átlag felhasználónál ennek nincs semmi értelme, csak teljesen elrontja a puszta kattintgatás élményét.
A Grand Tour-ban egyébként ezt a dolgot remekül kifigurázták -
MittuDomain_
őstag
válasz
tvamos #56815 üzenetére
Linkeljetek ilyet pls. Lehet rosszul keresem, de nekem ilyen 30USD találatokat dob. EOS M5 (nem M50), azaz dslr-es akksival vagy, LP-E17
És az is bajom vele, hogy a váz nem kapcsol be, ha nyitva van az akkufedél. Ezzel mit lehet csinálni?
Szerk:
10$ környékén látok az alin, de az sem 1000,- Ft-os kategória... -
Huss
csendes tag
válasz
tvamos #56798 üzenetére
Az a fenntartásom M50-el, hogy a beépített timelapse funkciója max 900 frame-t tud lőni (javítsatok ki ha rosszul tudom), ami 25 FPS-el csak egy rövidecske 36 másodperces videóba fűzött szösszenetet eredményez.
No meg az akksi idő is kéne.
Külső intervalometert meg tippem szerint nem kezel. De itt is javítsatok, ha nem így van. -
válasz
tvamos #56259 üzenetére
A Nikon DSLR nálam kizárt, mert a bázistávolság miatt nem tudok rá Praktica B bajonettes, vagy m42-es lencséket rakni (van jópár darab). Lencsés adaptert pedig nem szeretnék.
Illetve használt objektívek között nagyobb is a választék Canon-hoz, így sokszor olcsóbb is. A DSLR témát már körbejártam, csak MILC téren vagyok kakukk.
DSLR-ben így csak a Canon jöhet szóba. MILC-ben bármi. -
pandur99
aktív tag
válasz
tvamos #55882 üzenetére
Írtam a posztban, hogy elsősorban használtban gondolkodom. Több mint fél évszázad a tapasztalatom, de jórészt amatőr szinten. Viszont a kutyázás az más műfaj, mint amit eddig műveltem.
DSLR nem játszik? Nem gyorsabb az AF-je? A Canon M50 szimpatikusnak látszik, de nézegettem pl. a Nikon D7100/7200-at, az is első blikkre szimpatikus, és régebben nikonos voltam, arról váltottam Olympusra, amit mostanában adtam el. -
-
weres78
senior tag
válasz
tvamos #55525 üzenetére
Igen, fx felé gondoltam lépni. Bár ha jól belegondolok nem teljesen értem miért? Elméletben tudom mi a különbség, de amikor volt nálam egy 610 kipróbálni, ott pl kifejezetten nem tetszett a képek széle. Sőt, a D7200 képe a széleken ugyanazzal az obival sokkal jobban tetszett... Persze értem miért...
Szóval nem tudom.
Árban óriási a különbség, de minőségben?
Illetve mi a különbség milc/dslr fronton ha csak az elkészült kép minőségét nézzük adott kategóriában?Köszönöm szépen az eddigi tippeket!
A dupla sd-t megszoktam, nem rossz de tudnék élni nélküle. Igazából elég a raw.
-
Khelben
nagyúr
válasz
tvamos #55320 üzenetére
Közben sikerült eljutnom boltokba is gépeket tapogatni. M100 azonnal kiesett, semmi fogása nincs. M50 már nagy, a Sony 6000 is. Sony A5100 és Olympus PL9 van (most épp) versenyben. A Sony kicsit öregnek tűnik a maga 6 évével, a menürendszere pedig agyrém, de talán megszokható... Kompaktokat teljesen kizártam, mert szeretnék egy telét is.
-
Hínár929
tag
válasz
tvamos #55050 üzenetére
Szia,
Enyhén fogalmazva, rossz következtetéseket vontál le, nem tudom miből, de sejtem az M42 lehet az oka, ez valamit kiváltott benned, és ez alapján kicsit lekezelő hozzászólást írtál.
Nem csak M42 objektíveket akarok használni, felmerült mint lehetőség de nem az én világom, nem ez a fő irány.
A jó AF nem a „művészkedésre” kellene, és nem az M42-höz, ez még nekem is egyértelmű, sőt a „művészkedés” is távol áll tőlem.
Az utómunkázás nem is értem hogy jött képbe? Ha azt mondom, hogy szoktam utómunkázni és raw/jpeg-ben fotózom akkor az nem is elképzelhető az eddigi hozzászólásokból? Pedig, még ha amatőr módon is, de szerkesztem a képeimet.Lehet, „komoly” fotósoknak túl sok amatőrséget irkálok, de gondoltam elfér a fórumon, hagy pörögjön egy kicsit.
Azt is igazán sajnálom, hogy egyáltalán szóba jött mint lehetőség a 6500 mert a szavaidból ítélve nem a legjobb választás. De ha nem az akkor jó lenne tudni, hogy miért. Nem vagyok Sony részvényes tehát más is jó lehet.
-
-
RaZroX
addikt
válasz
tvamos #54726 üzenetére
Csak volt. A lightroomból is csak a telefonosat használtam a képekhez.
Nem, nem kalibrált."Szerintem arra nagyon karcsu a kereeted, foleg, ha keresot is akarsz."
Ennyi pénzért akkor mit kap az ember ? Mármint mire jó ennyi pénzért egy gép ?
Mennyit kéne rászánnom, hogy olyat kapjak amivel elégedett leszek ?
-
haruspex
aktív tag
válasz
tvamos #54298 üzenetére
Ez az a topic ahová elvileg azért jönnek az emberek, hogy megmondják nekik...Aztán meg azt csinál mindenki amit akar. (Elvileg, gyakorlatilag öt hülye vitatkozik jódolgában,)
Én is azt írtam, amit Ti, hogy ha egy-két obit kell feladapterezni, (pl. videóra egy 18-35-t, aztán az alkalmankénti fotóra valami natív kitet, vagy utazózoomot) nincs baj az adapterezéssel. De nem látom erre miért jó, legalább is miért racionális rendszert építeni erre. Meg mint említettem az az adapter nem igazán van ingyen, aztán mégis érvként szerepel csomószor azokakl akik 200k-ért keresnek gépet...Egy 17-70 árát pl. 50%-kal dobja meg.
És igen a Canon sincs eleresztve obikkal, nem véletlen nem szoktuk gyakran ajánlani, max csak kitételekkel, de ha az adapter a fő érv akkor mégis elég sok előnye lesz hirtelen.Neck : EZ kettővel több ugye, és itt van még több is, ha nem kell a nagy átfogás... A 8-18 300-ról indul, (És van rá ha vázzal veszed 25%kedvezmény, bár szerintem nem sok ember van aki él ezzel, pedig ugy k.) valszeg jobb annyival amennyibe kerül mindent összevetve, de nyilván egyéni.
A 9-18 kisebb könnyebb és olcsóbb, nagyobb átfogású, az, hogy nem fix fényerejű, sztem itt pont nagyon ritkán fog számítani a jó stabival. (Bár egyéni ki mire használja.) A képminősége egy jobb kitobjektívé, egymás mellé kéne tenni, de olyan nagy különbség valszeg nem lenne.. Drágábbra emlékeztem a 10-18-nál, de ezt viszonylag gyakran meg lehet csípni 130-140 körül a Sony t nem tudom mennyire szokták akciózni. (Amúgy ez obi ha sokat kirándul, és utazik az ember hihetetlen kényelmes.) Elhiszem, hogy jó a 18-135, de nem is értem hogy lehetne egy 35-100 2.8, vagy 40-150 ellenfele, egy utazózoom. Mondjuk ez nem baj, nem is arra van. (Ne tény, hogy a legtöbb rendszeren nem sok alternatíva van rá, csak full frame-re.)Econ nem véletelen kapja amit kap. Múltja van itt is többekkel. Mondjuk már legalább másik topicba nem jár át. Ettől még személyeskedni nem kell, de mondjuk amit néha szokott csinálni nehéz korrekt érvelésnek venni.
-
adalbert1
veterán
válasz
tvamos #54145 üzenetére
Mi az, amiben annyival rosszabb az A6100? Ahogy néztem pár írást, leginkább az EVF-et és a basic body sealing-et (ezt de nehéz értelmesen lefordítani magyarra) emelték ki - igaz, csak 10% árkülönbség van, szóval annyiért már tényleg az A6400-at lehet érdemesebb választani.
A 320k-s A6400 ár úgy elég magas számomra, hogy most venném az első ilyen gépemet, és ki tudja, hogy hosszú távon mennyire használnám ki (kérdés, hogy ezt mennyivel olcsóbb egy akció esetén), szóval lehet, hogy egy nagyobb akció során veszek egy A6000-et (igaz, ott tényleg az a gondom, hogy azért elég koros cucc, és bőven volt fejlesztés azóta, de ha valamilyen akció keretében ilyen 130k körül el lehetne hozni, annyit megérne).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged